Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

«Μακεδονικό» παραλήρημα του στρατού των ΗΠΑ...


Του Γιάννη Κρητικού


Με πλήθος λάθων, αλλά και εσκεμμένη ανθελληνική παραπληροφόρηση, η ιστοσελίδα του αμερικανικού στρατού «Southeast European Times», που εμφανίζεται στο διαδίκτυο σε 10 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά, διατείνεται ότι παρέχει στους «υπηκόους» χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση για πολιτικά και οικονομικά θέματα, ακόμα και για την... Ιστορία.
Και δεν μιλάμε για το γεγονός ότι 4 μήνες μετά τις εκλογές, αναφέρει ακόμη ως πρωθυπουργό της Ελλάδας τον... Κωνσταντίνο Καραμανλή (!), αλλά για μια σειρά προβοκατόρικες σε βάρος της χώρας μας αναφορές στο... όνομα των Σκοπίων.
Οχι μόνο...

αποκαλεί τη FYROM «Μακεδονία», αλλά έχει... «λύσει» και το θέμα της γλώσσας, εμμέσως δε αναγνωρίζει και «μακεδονική εθνική ταυτότητα», αφού την παρουσιάζει όπως ακριβώς το επιθυμούν οι Σκοπιανοί, ως «μακεδονική»!
Την ώρα που αναμένεται στα Βαλκάνια ο διαμεσολαβητής για το όνομα των Σκοπίων κ. Νίμιτς, η αποικιακού τύπου προπαγάνδα του αμερικανικού Στρατού, παρότι δεν παραλείπει να αναφέρει κάποιες φορές και το αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ όνομα του κρατιδίου ως «ΠΓΔΜ», στις περισσότερες αναφορές έχει προκαταλάβει και το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων υπέρ των Σκοπίων!
Η μεγαλη ειρωνεία είναι ότι στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι «στόχος της SET είναι η παροχή ακριβούς, ισορροπημένης και διορατικής κάλυψης των εξελίξεων στην ΝΑ Ευρώπη».
Για λεπτομέρειες περί «Μακεδονίας», η «SET» έχει πλήθος παραπομπές στις επίσημες σελίδες των Σκοπιανών! Αυτά, για να έχουμε μια καλή ιδέα για τα «όπλα» της... «υπεύθυνης πληροφόρησης» που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου