Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΜΠΟΡΕΙΣ?

Ταξίδεψαν τα ζώα 600χλμ. (300 πήγαινε+έλα) μέσα στη Βουλγαρία…διά να ψωνίσουν φθηνά κρουασάν στα τοπικά σούπερ-μάρκετ!!!


Posted by J.McManus

Στην Ελλάδα κοστίζουν €1,00-1,50 βλέπετε! Έτσι μας λένε οι σαχλαμάρες των ιδιωτικών ΜΜΕ.

Που κοστίζουν ενάμισυ ευρώ; Στα περίφτερα; Πάτε καλά ρε σείς;;;

Κατ’ αρχάς ψωνίσατε ποτές με αληθινά λεφτά ή μόνο “απαλλοτριώσεις” του στυλ “Ρομπέν των δασών” πραγματοποιείτε; Γιά να΄χουμε κι ένα καλό ερώτημα.

Διότι με μιά μιά μικρή έρευνα στην αγορά και στα σούπερ-μάρκετ, θα δισπιστώνατε πως τα no-name κρουασάν, αυτά που συσκευάζει το ίδιο το μεγαλομπακάλικο δηλαδής: κοστίζουν €0,26. Πόσο τα βρήκατε εσείς στα περίχωρα της Σόφιας; €0,25;

Και το ταξείδι, οι βενζίνες, τα εισιτήρια, δεν μετράνε;

Μου θυμίζετε τον μαλάκα που οδηγεί απ’ το Περιστέρι μέχρις τους Θρακομακεδόνες (και πάλι πίσω) διά να βρεί φθηνότερη, κατά δέκα λεπτά,μπενζίνα. Άλλο αν πηγαίνεις στο εξοχικό σου το Π/Σ/Κ κι έχεις σταμπάρει ένα φθηνό βενζινάδικο στην Εθνική Οδό και φουλάρεις πάντα απ’εκεί, πάνω στο προορισμό σου όμως, δίχως καμμία παράκαμψη!

Φεύγουν οι Μακεδόνες και πάνε στη Βουλγαρία διά να ψωνίσουν φθηνότερα (;) καταναλωτικά αγαθά. Μέγα τηλεοπτικό θέ_α_μα. Γιά λωτοφάγους φυσικά!

Γιά να χύνει μετά ο Λαζόπουλος με τη ξυπνιτζίδικη παπαριά του:“οικονομικές πατρίδες”. Οικονομική Πατρίδα είναι να πας να μείνεις ΜΟΝΙΜΑ στη Σόφια κύριε μαλάκα μας, όχι να πεταχθείς ένα πεντάωρο την Κυριακή: διά να ψωνίσεις …κρουασάν, που πανεύκολα το βρίσκεις στην ίδια τιμή και στην Ελλάδα. Αν ψάξεις σωστά φυσικά.

Πάλι καλά που δεν πήγατε και μέχρι την Ουκρανία να “ψωνίσετε” και γυναίκες! Χα!

Ο κλασσικός, ο τσιφτετέλληνας, που το μεσημέρι διαδήλωνε ενάντια στους Γυφτοσκοπιανούς και το βράδυ πήγαινε στη Γευγελή κι άφηνε μιά περιουσία στο Καζίνοτης Λας Φυρομανίας. Ελάτε ρε σείς τώρα…

Τα θέλετε και τα λέτε ή σας ξεφεύγουνε;

Έρευνα αγοράς πραγματοποιείτε ή ψωνίζετε ό,τι σας κάτσει από το ράφι;

Χίλια-δυό φθηνά προϊόντα (no name) έχουν τα σούπερ-μάρκετ μας, αλλά εσείς θέλετε τα ”φιρμάτα”. Αφού το περιεχόμενο τους είναι το ΙΔΙΟ ρε μαλάκες!

Και στις Λαϊκές ΔΕΝ χρειάζεται να προσέρχετε από όρθρου πρωΐας. Μιά χαρά και πολύ φθηνά ψωνίζετε αν πάτε κατά το μεσημεράκι, γύρω στις 1:00′. Τα πάντα τα βρίσκετε στη μισή τιμή.

Μάθετε μπαλλίτσα ρε μάγκες επιτέλους…

"Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ..."

Η Γάλλοι είναι φίλοι μας, οι Γερμανοί πάλι όχι. Κάθε μέρα που περνά οι Γάλλοι το αποδεικνύουν όπου βρεθούν. Συγκεκριμένα ο Γάλλος υπουργός Ανάκαμψης της Οικονομίας Πατρίκ Ντεβεντζιάν δήλωσε ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ για να βοηθήσει την Ελλάδα θα ήταν...

...ένα σημάδι αδυναμίας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα δείξει ότι δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί ακόμη και το δικό της νόμισμα.

Αν θέλουμε το νόμισμα μας το οποίο είναι σεβαστό σε όλον τον κόσμο να εξακολουθήσει να είναι, πρέπει να το υπεραστιστούμε εμείς οι ίδιοι, ανέφερε ο Γάλλος ο υπουργός.

Θα είχαμε άδικο να θεωρήσουμε ότι η ισχυρή κερδοσκοπία, που έλαβε χώρα κατά της Ελλάδας, στρέφεται μόνο κατά της Ελλάδας, στρέφεται και κατά του ευρωπαϊκού νομίσματος", σημείωσε ο Πατρίκ Ντεβεντζιάν

Την ίδια ώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σπρώχνει την Ελλάδα όλο και πιο φανερά στο ΔΝΤ.

Ο Γάλλος υπουργός έριξε και τη σπόντα του για την Α. Μέρκελ αφού τόνισε ότι η ίδια προέρχεται από την Ανατολική Γερμανία και εκτίμησε ότι αυτή η αλληλεγγύη που οι Ευρωπαίοι έδειξαν εκείνη τη στιγμή προς την Α. Γερμανία, ισχύει επίσης και για την Ελλάδα.

«Ο Καρατζαφέρης επικεφαλής στην δεξιά φάλαγγα του ΠΑΣΟΚ»



Στις 7 Μαρτίου έγραφα:

« Αυτή η απίθανη «κυβίστηση»* του Γιώργου Καρατζαφέρη να μετατραπεί σε ένθερμο «νεροκουβαλητή» του Γιώργου Παπανδρέου, στηρίζοντας μόνον αυτός, τα μέτρα λιτότητας, σε μια χρονική στιγμή που ο τελευταίος βάλλεται ακόμα και από το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ (βλέπε δηλώσεις Παπουτσή). Ούτε τυχαία είναι, ούτε αθώα, ούτε άδολη, ούτε άνευ ανταποδόσεως.
Όπως δεν είναι τυχαία η προβολή που απολαμβάνει από τα γνωστά κέντρα διαπλοκής (μόνο το ντιβάνι του δεν έχει μεταφέρει σε ορισμένα κανάλια).

Ούτε η σφοδρότητα με την οποία επιτίθεται στη Ν.Δ. και στον Πρόεδρό της.

Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, …γνήσιο παιδί του κ. Μητσοτάκη, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ανέλαβε να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά του συστήματος.

Θα πάρει «πιστοποιητικά» δημοκρατικότητας και αποδοχής (δεν είναι δυνατόν ένας …ακροδεξιός να στηρίζει μια …δημοκρατική κυβέρνηση).

Θα αντιμετωπίζεται πλέον ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη.

Τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του αταίριαστου «πολιτικού γάμου» θα τα δούμε στις δημοτικές εκλογές.

Έχει, επίσης, ενδιαφέρον να δούμε πως θα τον …υποδεχθούν οι …αντικειμενικές δημοσκοπήσεις που έρχονται οσονούπω!»

Επί του δεξιού κέρατος

Παρακολούθησα, χθες βράδυ την τριτολογία του κ. Καρατζαφέρη στη Βουλή. Το μεγαλύτερο μέρος της ήταν …αφιερωμένο στον Αντώνη Σαμαρά!

Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έχει λάβει θέση στο δεξιό κέρας της φάλαγγας του ΠΑΣΟΚ και λειτουργεί ως επιθετικός του βραχίονας , με στόχο:

Να επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά

Να «παράγει» τις αντιπολιτευτικές ατάκες για τους τίτλους των εφημερίδων και τα δελτία των ειδήσεων.

Να εκστομίζει, εκείνα που θέλει, αλλά δεν μπορεί να πει ο κ. Παπανδρέου

Έτσι ο κ. Καρατζαφέρη με ένα σμπάρο πετυχαίνει …τρία τρυγόνια!

Βάζει πλάτες στη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε μια χρονική συγκυρία που όλα τα άλλα κόμματα και η κοινωνία βρίσκονται απέναντί του!

Παίζει το παιχνίδι του πολιτικού του μέντορα, (του κ. Μητσοτάκη και της θυγατρός του κατ΄επέκτασιν ) για το πριόνισμα του Αντώνη Σαμαρά.

Σηκώνει αναχώματα στο μετριοπαθές τμήμα του κόμματός του, που θέλει την παλιννόστηση στη Ν.Δ.

Και να σκεφτείτε ότι πριν λίγους μήνες, προκαλούσε τον Αντώνη Σαμαρά να συμμαχήσει μαζί του, να μην ψηφίσουν τον Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ρίξουν το ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας πρόωρες εκλογές!

Και πολλοί νεοδημοκράτες τον πίστεψαν!

Και δυσαρεστήθηκαν με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Ν.Δ!

Ας τα βλέπουν τώρα!

Έτσι είναι ο ….ξεχωριστός κ. Καρατζαφέρης! Σήμερα έτσι. Αύριο αλλιώς!

Κάποτε πωλούσε …κασέτες και κομματικό πατριωτισμό στους οπαδούς της Ν.Δ.

Ύστερα τους …ξαναπούλησε το βιβλίο του με τις φωτογραφίες της κας Λιάνη!

Κατόπιν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη του έδωσε ραδιοφωνική και τηλεοπτική συχνότητα! Και άφθονες κρατικές διαφημίσεις!

Ο κ. Μητσοτάκης «χέρι-χέρι» τον «κατέβασε» και υποψήφιο βουλευτή! Και οι νεοδημοκράτες ανταποκρίθηκαν και το 1993 τον έβγαλαν πρώτο βουλευτή στη Β’ Αθηνών με ρεκόρ ψήφων!

Μετά , επειδή «ο Γιώργος είναι πονηρός», ήθελε να γίνει και αρχηγός!

Είναι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που έχει υπό την ιδιοκτησία του τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδα!

Και πολεμάει τους διαπλεκόμενους (λέμε τώρα! )

Κ.Ρ

http://www.antinews.gr/?p=38448#comments




Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_2382.html#ixzz0j0sw3iKK

Μια 19χρονη συνελήφθη με την κατηγορία ότι πλήρωσε κάποιον για να σκοτώσει τον πατέρα της

Μια 19χρονη Ιταλίδα συνελήφθη όταν ο πληρωμένος δολοφόνος που είχε προσλάβει για να σκοτώσει τον πατέρα της άλλαξε γνώμη και ομολόγησε στην αστυνομία τί επρόκειτο να συμβεί...
ανακοίνωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές.
Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Ιλένια Μορέτι, από την κωμόπολη Λουτσάρα έξω από το Μιλάνο, ζήτησε από τον πατέρα της Ροντόλφο 5.000 ευρώ για να κάνει ένα ταξίδι στην Αμερική. Οταν όμως πήρε τα χρήματα έσπευσε να τα δώσει σε έναν Βορειοαφρικανό, στον οποίο ανέθεσε να βγάλει από τη μέση τον πατέρα της, απ' ό,τι φαίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας της.

Εκείνος όμως, αφού εισέπραξε τα χρήματα πήγε κατευθείαν στην αστυνομία και τα είπε όλα. Η κατάθεσή του οδήγησε την αστυνομία να επανεξετάσει τις λεπτομέρειες μιας προηγούμενης επίθεσης που είχε δεχθεί ο Μορέτι, ένας 42χρονος κλητήρας.

Μετά τη σύλληψή της η 19χρονη ομολόγησε στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να υποφέρει άλλο τον δεσποτικό χαρακτήρα του πατέρα της.

"Είπε πως ήθελε να βάλει τέλος σε μια ζωή γεμάτη τρομοκρατία εις βάρος τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της", αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκτός από την ίδια συνελήφθη και η μητέρα της, η Ρομπέρτα, και ανακρίνεται για πιθανή συμμετοτοχή στις απόπειρες εξόντωσης του Μορέτι.

Η θρυλική κρήνη της Ακρόπολης δίνει νερό 5.500 χρόνια


Τα Νέα

Είναι η πιο σημαντική φυσική πηγή της Ακρόπολης και η συνεχής χρήση της ξεπερνά τα 5.500 χρόνια. Στην καρδιά της βρέθηκε νεκρός ο Οδυσσέας Ανδρούτσος στις 17 Ιουνίου του 1824. Η «κλέφτρα» πηγή- η Κλεψύδρα- που μεταμορφώθηκε από πηγή σε πηγάδι, σε εκκλησία με αγίασμα και σε προμαχώνα των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης θα σωθεί χάρη στις επεμβάσεις που εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για δεύτερη φορά, καθώς την πρώτη (το καλοκαίρι) χάθηκε μυστηριωδώς ο φάκελος!


Κατακερματισμένοι λίθοι, γεμάτοι ρηγματώσεις, πληγωμένοι από τη διάβρωση είναι η εικόνα που αντικρύζει όποιος φτάσει σήμερα ώς την είσοδο της Κλεψύδρας στη συμβολή του αρχαίου Περιπάτου και της οδού των Παναθηναίων (και δεν είναι πολλοί εκείνοι που φτάνουν, σύμφωνα με τους φύλακες της Ακρόπολης, που υποστηρίζουν πως την αναζητούν «μόνο οι ψαγμένοι»), καθώς «τόσο το δάπεδο της αυλής όσο και ο ανατολικός από τους τοίχους που την περιβάλλουν έχουν "χτυπηθεί" από τις σεισμικές δονήσεις, την καθίζηση του εδάφους και τις ρίζες των φυτών», όπως εξηγεί η αρμόδια αρχαιολόγος Σοφία Μοσχονησιώτη.


Για να σωθεί όμως η «άγνωστη» πηγή που βρίσκεται στις βορειοδυτικές υπώρειες της Ακρόπολης είναι απαραίτητο να κρυφτεί κάτω από χώμα (επίχωση) το δάπεδο της αυλής της και να αποξηλωθεί και να αναστηλωθεί ένα τμήμα του ανατολικού τοίχου. Έργα που για να ολοκληρωθούν απαιτούνται 550.000 ευρώ, χρήματα που το υπουργείο Πολιτισμού ελπίζει να εξασφαλίσει μελλοντικά μέσω του νέου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΕΣΠΑ). Όσοι φτάνουν σήμερα ως την Κλεψύδρα δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν το εσωτερικό της πηγής που αρχικά ονομαζόταν Εμπεδώ (από το όνομα μιας νύμφης που λατρευόταν εκεί). Μπορούν να είναι βέβαιοι όμως πως το νερό αναβλύζει γάργαρο, καθώς όχι απλώς αρκεί για να ποτίζονται τα φυτά γύρω από την πηγή, αλλά όταν βρέχει, η ποσότητα είναι τόση που το νερό φτάνει ώς την Αρχαία Αγορά. Η σημερινή εικόνα με την αυλή-στρωμένη με ορθογώνιους πωρόλιθους διαστάσεων 23,30Χ11,60 μ.- διαμορφώθηκε από τον Κίμωνα (470-460 π.Χ.), έργο που φαίνεται πως έμεινε στη μέση όταν ανέλαβε ο Περικλής και έθεσε διαφορετικές προτεραιότητες.


Όσο για το όνομά της, Κλεψύδρα; Το απέκτησε επειδή «έκλεβε» (έχανε) μέρος των νερών της τους καλοκαιρινούς μήνες μέσω υπόγειας φλέβας προς το λιμάνι του Φαλήρου.



1.600 οκάδες νερό αντλούσαν καθημερινά από την Κλεψύδρα οι πολιορκημένοι στην Ακρόπολη Έλληνες από το 1822


Για την Ιστορία


3.500 π.Χ.: ανοίγονται 22 φρέατα στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η κρήνη 470-460 π.Χ.: δημιουργείται κρηναίο οικοδόμημα και αυλή 2ος αι. μ.Χ.: γκρεμίζεται η στέγη και μετατρέπεται σε πηγάδι. Πρόσβαση μόνο από την Ακρόπολη μέσω εσωτερικής κλίμακας 6ος αι.: τροφοδοτεί δεξαμενή της εποχής του Ιουστινιανού 10ος αι.: μετατρέπεται σε ναΰδριο των Αγίων Αποστόλων με αγίασμα 13ος αι.: περιβάλλεται με προμαχώνα 1822: ανακαλύπτεται εκ νέου από τον αρχαιολόγο Κυριάκο Πιττάκη για να έχουν νερό οι πολιορκημένοι Έλληνες στην Ακρόπολη 1823: ανεγείρεται προμαχώνας από τον Οδυσσέα Ανδρούτσο υπάρχει και επιγραφή 1897: κατεδαφίζεται ο προμαχώνας, αποκαλύπτεται η Κλεψύδρα.

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

παράνομο και παράλογο

Ήταν ένας αιώνιος φοιτητής στη Νομική, ονόματι Παπαδόπουλος. Είχε πλέον
> μετά από χρόνια περάσει όλα τα μαθήματα εκτός από ένα. Το έδινε, το
> ξαναέδινε... όμως ο καθηγητής τον έκοβε κάθε φορά. Έτσι αποφάσισε να πάει να
> βρει τον καθηγητή και να του προτείνει μια διαπραγμάτευση στο θέμα του
> βαθμού.
>
> Μπαίνει ένα πρωί στο γραφείο του λοιπόν και του διηγείται την κατάσταση:
> -Ααα, παιδί μου Παπαδόπουλε δεν είναι σωστό το διάβασμα σου γι' αυτό και κόβεσαι.
> -Όχι κε καθηγητά δεν ισχύει αυτό που λέτε κι επειδή κουράστηκα με αυτό το μάθημα έχω να σας προτείνω μια συμφωνία.
> -Τι λες τώρα Παπαδόπουλε;
> -Ακούστε με παρακαλώ. Θα σας θέσω ένα ερώτημα.
> Αν αύριο το πρωί μου δώσετε τη σωστή απάντηση δε θα σας ξαναενοχλήσω.
> Αν όμως όχι θα με περάσετε και μάλιστα με 10.
> -Παπαδόπουλε, δεν είσαι καλά. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται.
> -Λοιπόν το ερώτημα: τι είναι παράλογο αλλά δεν είναι παράνομο;
> Τι είναι παράνομο, αλλά δεν είναι παράλογο;
> Τι είναι και παράνομο και παράλογο; Θα τα πούμε αύριο κε καθηγητά.
> Ο φοιτητής αφήνει τον καθηγητή να συλλογιέται την ερώτηση...
> Μια μέρα πέρασε και δεν μπόρεσε να βρει μια άκρη.
> Κι ας κατέβασε τόμους από την βιβλιοθήκη κι ας πήρε τηλέφωνο συναδέλφους καθηγητές να ζητήσει τη γνώμη τους.
> Ήρθε το επόμενο πρωί κι ο Παπαδόπουλος συνάντησε τον καθηγητή για μια ακόμη φορά.
> -Κε καθηγητά βρήκατε την απάντηση;
> -Ποια απάντηση; Λοιπόν παιδί μου Παπαδόπουλε δεν είσαι καλά.
> Μόνο και μόνο επειδή βαρέθηκα να σε βλέπω πάρε το 10 σου και φύγε από μπροστά μου.
> Ο πτυχιούχος πια φοιτητής βγήκε ευχαριστημένος από το γραφείο του καθηγητή αφήνοντας τον με την απορία...
> "Τι είναι παράλογο, αλλά δεν είναι παράνομο;
> Τι είναι παράνομο, αλλά δεν είναι παράλογο; Τι και τα δύο;"
> Ο καθηγητής μπαϊλντισμένος αποφάσισε να πάει στην καντίνα να πιει έναν καφέ.
> Εκεί τον πλησιάζει ένας νεαρός φοιτητάκος και του αρχίζει το γλείψιμο:
> -Τι κάνετε κε καθηγητά; Πώς είστε; Κάπως συλλογισμένο σας βλέπω. Συνέβη κάτι;
> -Να, λέει ο καθηγητής, ήρθε αυτός ο χαμένος ο Παπαδόπουλος και με ρώτησε...
> -Πείτε μου την ερώτηση, μήπως σας βοηθήσω.
> Ο καθηγητής επανέλαβε την ερώτηση στον νεαρό στραβοκοιτώντας τον κάπως κι ευθύς ο φοιτητής απαντά:
> -Αα να σας πω. Το ότι εσείς, 55 χρονών άνθρωπος είστε παντρεμένος με μια 23άρα δεν είναι παράνομο, αλλά είναι παράλογο.
> Το ότι η γυναίκα σας έχει έναν 25άρη γκόμενο δεν είναι παράλογο, αλλά είναι παράνομο.
> Τώρα το ότι εσείς περάσατε τον γκόμενο της γυναίκας σας χωρίς εξετάσεις και μάλιστα με
> 10... ε αυτό είναι και παράνομο και παράλογο!!!

Ποιος κρύβεται πίσω απο την οικονομική επίθεση στην Ελλάδα?

Ήταν εμφανές εδώ και αρκετό καιρό ότι η συνεχιζόμενη κερδοσκοπική επίθεση στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, δεν ήταν κυρίως μια αντανάκλαση των βασικών οικονομικών μεγεθών τους ούτε και μια τυχαία κίνηση "της αγοράς",αλλά μάλλον μια ενορχηστρωμένη δράση ενός οικονομικού πολέμου.

Το δολάριο είχε πτώση από το τέλος του καλοκαιριού και του φθινοπώρου του 2009.

Είναι προφανές σε αρκετούς Αγγλοαμερικάνους χρηματοδότες ότι μια επίθεση αντιπερισπασμού στο ευρώ, ξεκινώντας με μερικές από τις πιο αδύναμες χώρες της Μεσογείου ή της Νότιας Ευρώπης, θα αποτελούσε το ιδανικό μέσο για την ανακούφιση της πίεσης του αμερικανικού δολαρίου.

Δεδομένου ότι αυτές ελίτ είναι ανίκανες για άμεση επίλυση του προβλήματος του δολαρίου μέσω της αύξησης της παραγωγής, της πλήρους απασχόλησης, και της οικονομικής ανάκαμψης, μία από τις ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις που απομένουν είναι να δημιουργηθεί μια κατάσταση κατά την οποία το ευρώ θα καταρρέσει πιο γρήγορα.

Αυτό είναι που προέκυψε κατά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου με μια κερδοσκοπική επίθεση εναντίον των Ελληνικών και Ισπανικών κρατικών ομόλογων, καθώς και το ίδιο το ευρώ, που συνοδεύεται από υβριστικές εκστρατείες του τύπου στοχεύοντας στην "PIIGS," ένα αρκτικόλεξο από το ονόματα των χωρών, που προέρχονται κατευθείαν μέσα από τα σπλάχνα της Goldman Sachs.

Απτή απόδειξη αυτής της συνομωσίας, με τη μορφή ενός "δείπνου", που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στο αρχοντικό της Monness, Crespi, Hardt & Co, μία τράπεζα επενδύσεων στο Μανχάταν.

Ανάμεσα σε αυτούς που ήταν παρόν είναι ο David Einhorn της Greenlight Capital (βετεράνος της επίθεσης στη Lehman Brothers, στα τέλη του καλοκαιριού του 2008), ο Donald Morgan της Ταξιαρχίας Κεφαλαιαγοράς, και το Soros Fund Management.


Οι παρόντες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο ντόμινο στην Ευρώπη.

Οι λεπτομέρειες αυτού του δείπνου αποκαλύφθηκαν στο άρθρο της Wall Street Journal την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2010.

Το άρθρο αυτό ανέφερε ότι η Goldman Sachs, η Bank of America-Merrill Lynch, και η Barclays Bank στο Λονδίνο επικουρούσαν τους κερδοσκόπους στην δημιουργία υψηλών στοιχήματων έναντιον του ευρώ.

Είναι μια σκόπιμη προσπάθεια να δημιουργήσει μια μεγάλης κλίμακας παγκόσμια νομισματική κρίση, η οποία είναι βέβαιο ότι θα φέρει μαζί της το δεύτερο κύμα της τρέχουσας παγκόσμιας οικονομική ύφεση.

Η δημιουργία της νομισματικής χάος στην Ευρώπη μέσω της σπασμούς καταστροφή του ευρώ στο πλαίσιο κερδοσκοπική επίθεση θα καθηλώσει την παραγωγή βασικών προϊόντων στη Δυτική Ευρώπη, υπονομεύοντας σοβαρά έναν από τους τομείς συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας οι οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν.

Εικόνα
Ο George Soros έχει δηλώσει σε κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης ότι θα ακούσει ότι το ευρώ είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει βραχυπρόθεσμα.


Ο Σόρος υποστηρίζει ότι το μοιραίο ελάττωμα ή η αρχική αμαρτία του ευρώ είναι ότι βασίζεται σε μια κοινή κεντρική τράπεζα από τις συμμετέχουσες χώρες, αλλά έλειπε ένα κοινό ταμείο και μια κοινη φορολογική πολιτική.

Αυτό σημαίνει ότι μια χώρα όπως η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τον εαυτό της από μια κερδοσκοπική επίθεση στα ομόλογα της από το απλό τέχνασμα της υποτίμησης του νομίσματος, αφού δεν υπάρχουν πλέον δραχμές, και το ευρώ ελέγχεται από τη Φρανκφούρτη, όχι από την Αθήνα.


Οι Βρετανοί εκπρόσωποι σπεύδουν να επισημάνουν ότι, ακόμη και αν η οικονομική κατάσταση του Λονδίνου είναι πολύ χειρότερη από εκείνη των Αθηνών, η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη υποτίμησει την λίρα.


Ο London Economist είχε βγει εκτός των δημοσιογραφικών ορίων κοροϊδεύοντας την δήλωση του Ισπανού πρωθυπουργού Θαπατέρο ότι η Ισπανία ήταν υπό διεθνή κερδοσκοπική επίθεση.


Δημοσιογραφοί του Λονδίνου και η Wall Street γελοιοποίησαν τους Έλληνες ως ένα παρανοϊκό έθνος θεωριών συνωμοσίας.


Ακόμη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναγκάστηκε να αποστείλει επιστολές στους συμμετέχοντες στον περίφημο "δείπνο », προειδοποιώντας τους να μην καταστρέψει οποιοδήποτε από τα αρχεία τους και τους ανακοινώνει, ότι τελούν υπό διερεύνηση.


Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα πρόγραμμα λιτότητας, όπως το ελληνικό εργατικό κίνημα έχει εύγλωττα υποστήριξει κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης και αξιοθαύμαστης γενικής απεργία τους την περασμένη εβδομάδα.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται διάσωση από τη Γερμανία,από το απαίσιο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ή από οποιονδήποτε άλλο.

Η Ελλάδα οφείλει να υπερασπιστεί τον εαυτό της με έναν φόρο 1% για όλα τα παράγωγα και άλλες χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
H Ελλάδα χρειάζεται την εφαρμογή της κοινοτικής και εθνικής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.


Εικόνα

Αν ο Soros και η συμμορία του επιτύχει την εξάρθρωση του ευρώ, η Ελλάδα πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό με την άμεση επιβολή βαρέων-συναλλαγματικών ελέγχων και ελέγχων φόρου εισφοράς για την προστασία της νέας δραχμής, κατά το πρότυπο της Μαλαισίας πριν δώδεκα χρόνια.
Αν οι Έλληνες κάνουν σαφές τι σκοπεύουν να κάνουν,αν αναγκαστουν να καταφύγουν στη δραχμή, οι χρηματιστές που φοβούνται κάτι τέτοιο , θα έχουν έναν ακόμη λόγο για να μαλακώσουν.
Ο Σόρος, η Goldman Sachs, και η συμμορία τους έχουν χρησιμοποιήσει παράγωγα για τη δημιουργία αρνητικών θέσεων κατά των ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου και του ευρώ, .

Η πολιτική πίεση είναι τώρα πάνω στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ελληνική κεντρική τράπεζα να προβεί σε αιφνίδια μαζική αγορά ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου και του ευρώ στην προθεσμιακή αγορά, προκαλώνταςστα αρπακτικά της Wall Street να χάσουν τα στοιχήματά τους, γεγονός που θα τους τιμωρήσει με εντυπωσιακές απώλειες. Αυτή είναι μια φυσιολογική πρακτική της κεντρικής τράπεζα, και θα είναι εντυπωσιακό, αν οι Έλληνες δεν εκτελέσουν ένα τέτοιο τέχνασμα πολύ σύντομα.



Μετάφραση απο άρθρο του Webster G. Tarpley

Δανείζουμε τους Γερμανούς και αυτοί γίνονται Φιλέλληνες"



"Την ώρα που δεν επιδεικνύεται καμία ευαισθησία από την Γερμανική πλευρά για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, ο γερμανικός κολοσός THYSSEN ζητά δάνειο από τις ελληνικές τράπεζες για τα Ελληνικά Ναυπηγεία των οποίων είναι ιδιοκτήτης. Το ελληνικό κράτος θα εγγυηθεί μάλιστα για να υπάρξει χρηματοδότηση των ναυπηγείων προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις...

τους. Στα πλαίσια ίσως μιας ξαφνικής "φιλελληνικής" πολιτικής , η διοίκηση των Ναυπηγείων υπογράφει της επίσημες ανακοινώσεις της σε επιστολόχαρτο με το σήμα των Ελληνικών Ναυπηγείων. Τα διακριτικά και τα σήματα της THYSSEN έχουν εξαφανιστεί και τα ναυπηγεία ξανάγιναν, έστω κατ εικόνα ελληνικά. Πολύ περίεργα πράγματα..."

http://www.koutipandoras.gr/

Οι νεαροί ....συνταξιούχοι.....



Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών ήταν συγκεντρωμένοι οι αυτοκρατορικοί
απολυμένοι της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.
Αργούν οι αποζημιώσεις τους και οι συνταξιοδοτήσεις τους από την σημερινή
Κυβέρνηση.
Σύνταξη στα 48 και 3.500 μικτά .......
Το Υπουργείο αντί για νεανική σύνταξη τους προσφέρει
δουλειά στο Δημόσιο....δεν θέλουν (κορόϊδα είναι!!!).
Δεν φωνάζανε γιατί ο Κόσμος είναι εκνευρισμένος με τα νέα μέτρα
και δεν θέλει πολύ για να έχουμε οδομαχίες των ψαλιδισμένων
μισθωτών με τους προνομιούχους.
Και λεφτά δεν έχει η Κυβέρνηση να τους δώσει και να βρεί φοβάται
να το κάνει μη γίνει Γαλλική Επανάσταση made in Greece.
Απέναντι από το Υπουργείο είναι το ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ με τις τυρόπιτες
σπανακόπιτες γλυκά σάντουϊτς στα οποία είχαν πέσει επάνω
οι ευτραφείς μελλοντικοί νεαροί συνταξιούχοι με τα μαρκάτα
πουκάμισα και μπουφάν.
Ζήτησα συγγνώμη για να μπώ και να βγώ για ένα ψωμί γιατί
είχαν φράξει την είσοδο.
Προχώρησα για να φύγω γιατί οι Πυροσβέστες άρχιζαν πορεία
και θα έκλειναν εκτός από την είσοδο του τυροπιτάδικου
και τους Κεντρικούς δρόμους.
Οι μαγαζάτορες πλήν των φαγάδικων και των καφετεριών
βλαστήμαγαν την τύχη τους ενώ οι υπάλληλοι ήταν ταραγμένοι
κοιτώντας μια το αφεντικό τους και μια την πόρτα....εξόδου.

Οι 5 δολοφονίες που άλλαξαν την ιστορία


H δολοφονία ενός ηγέτη ήταν πάντα ένα ισχυρό πολιτικό μέσο. Πέντε 5 όμως απόπειρες μπόρεσαν και άλλαξαν το ρου της ιστορίας.

Από τα αρχαία χρόνια, η δολοφονία ήταν ένα από τα πιο αποτελεσματικά πολιτικά και στρατιωτικά μέσα. Σε εποχές που τα έθνη συσπειρώνονταν γύρω από τον ηγέτη τους και οι τύχες τους ήταν αλληλένδετες, η εξουδετέρωση ενός βασιλιά ή ενός στρατάρχη ήταν αρκετή για να κριθεί το αποτέλεσμα μιας αντιπαλότητας.

Ο Φίλιππος Β’ της Μακεδονίας και ο Ιούλιος Καίσαρας είναι από τα πιο γνωστά παραδείγματα στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού. Περίπου χίλια χρόνια αργότερα, οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες, θεωρώντας τον εαυτό τους Καίσαρα φρόντισαν να συνεχίσουν την παράδοση του Ελληνιστικού και Ρωμαϊκού κόσμου δολοπλοκώντας και συχνά καταφεύγοντας στη δολοφονία για να αναδειχθούν στην εξουσία. Σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις το μέσο επιλογής ήταν η δηλητηρίαση.

Προχωρώντας στο μεσαίωνα, οι δολοφονίες έγιναν λιγότερο συχνές αλλά αυξήθηκαν δραματικά στην Αναγέννηση με δύο γάλλους αυτοκράτορες και τον Πρίγκιπα του Ολλανδικού Στέμματος να βρίσκουν τραγικό τέλος. Και φτάνοντας στη σύγχρονη Ιστορία, τέσσερις Ρώσοι αυτοκράτορες είχαν την ίδια τύχη όπως και τέσσερις Αμερικάνοι πρόεδροι με πιο γνωστές περιπτώσεις αυτές του Αβραάμ Λίνκολν και του Τζον Κένεντι.

Ποιες όμως ήταν αυτές που άλλαξαν την ιστορία; Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τις πέντε πιο σημαντικές.

Η δολοφονία του Φίλιππου Β’ της Μακεδονίας

Η δολοφονία του Φίλιππου Β’ της Μακεδονίας έγινε κατά τη διάρκεια των εορτασμών του γάμου της κόρης του Κλεοπάτρας με το Βασιλιά των Μολοσσών της Ηπείρου στο θέατρο των Αιγών. Σε μια επίδειξη αμεσότητας προς του διπλωμάτες που ήτανε παρόντες κατέφθασε στο θέατρο χωρίς προσωπική φρουρά δίνοντας την ευκαιρία στον Παυσανία, ένας από τους σωματοφύλακες του, να τον σκοτώσει.

Η πιθανότερη εκδοχή για τα κίνητρα της δολοφονίας είναι το παιχνίδι εξουσίας για τη διαδοχή του και οι πιθανότεροι αυτουργοί δεν είναι άλλοι από το γιο του Αλέξανδρο και τη μητέρα του Ολυμπιάδα. Το πρώτο επεισόδιο στην κούρσα της διαδοχής του Φιλίππου είναι ο τελευταίος του γάμος με την Κλεοπάτρα-Ευριδίκη, κόρη του Ιππόστρατου και ανιψιά στου στρατηγού Αττάλου. Στο γαμήλιο γλέντι, ο Αττάλος εύχεται στο Φίλιππο να αποκτήσει γρήγορα ένα νόμιμο διάδοχο κάτι που προκάλεσε την οργή του Αλέξανδρου. Το τελευταίο ήταν η δολοφονία του Αττάλου και της Ευρυδίκης αμέσως μετά τη δολοφονία του Φιλίππου.

Η ιστορική σημασία της δολοφονίας του Φιλίππου ήταν η ανάδειξη του Αλέξανδρου στο θρόνο της Μακεδονίας, η μετέπειτα δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του κόσμου και η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού κατά την Ελληνιστική περίοδο.

Η δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα

Ο περιορισμός της Συγκλήτου και η συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια του Ιούλιου Καίσαρα, ήταν αρχή μιας αλληλουχίας γεγονότων που οδήγησαν στη δολοφονία του. Το Μάρτιο του 44 π.Χ. μια ομάδα Συγκλητικών με αρχηγούς του Γάιο Κάσσιο Λογγίνος και Μάρκο Ιούνιο Βρούτο κάλεσε τον Ιούλιο Καίσαρα στο φόρουμ για να υπογράψει μια αίτηση για την επιστροφή των εξουσιών.

Μέσα σε μερικά λεπτά από την παράδοση του εγγράφου μια ομάδα ανθρώπων άρχισε να μαχαιρώνει τον Καίσαρα μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή. Πρώτος σύμφωνα με τον Πλούταρχο ήταν ο Πούμπλιος Σερβίλιος Κάσκα. Ωστόσο χρειάστηκαν 23 μαχαιριές για να πέσει νεκρός. Από όσους συμμετείχαν στη δολοφονία στην ιστορία έμεινε ο Μάρκος Βρούτος εξαιτίας της περίφημης φράσης «Και εσύ τέκνο» που απεύθυνε ο Ιούλιος Καίσαρας στο δολοφόνο του. Αν και ιστορικά δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένο, ήταν τα τελευταία του λόγια.

Η δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα θεωρείται η αρχή της πτώσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο Οκταβιανός, ο Μάρκος Αντώνιος και ο στρατιωτικός διοικητής του Ιππικού Λέπιδος σχημάτισαν την Τριανδρία που ανέλαβε τις τύχες της Ρώμης και στράφηκε κατά του Κάσσιου και του Βρούτου που συγκέντρωναν στρατό στην Ελλάδα. Όταν οι τελευταίοι εξουδετερώθηκαν οι σχέσεις του Αντώνιου και του Οκταβιανού χειροτέρεψαν με συνέπεια έναν ακόμα εμφύλιο πόλεμο που τελείωσε με την ήττα του Αντώνιου στη ναυμαχία του Άκτιου.

Η δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν

Η δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν ήταν η πρώτη σε μία μεγάλη λίστα επιτυχημένων και αποτυχημένων προσπαθειών κατά της ζωής αμερικάνου προέδρου. Τέσσερις μέρες μετά την παράδοση των δυνάμεων της Ομοσπονδίας και τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου, ο Τζον Γουίλκς Μπουθ κατέστρωσε ένα σχέδιο δολοφονίας του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με την ελπίδα ότι στο επερχόμενο χάος η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τον πόλεμο.

Η δολοφονία έλαβε χώρα στις 14 Απριλίου 1865 στο θέατρο Φορντ της Ουάσινγκτον. Ο Μπουθ εργαζόμενος στο θέατρο ως ηθοποιός είχε πρόσβαση στα θεωρεία και μπόρεσε να περάσει τα μέτρα ασφαλείας σχετικά εύκολα. Στη συνέχεια πυροβόλησε μια φορά τον αμερικάνο πρόεδρο στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξ επαφής.

Η δολοφονία του Λίνκολν δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ότι αφορά την εξέλιξη του Εμφυλίου στις ΗΠΑ και ήταν η πρώτη φορά που έγινε φανερό ότι κράτη με ισχυρό πολιτικό σύστημα μπορούν να ξεπεράσουν γρήγορα την απώλεια του επικεφαλής τους αναδεικνύοντας την πρακτική διάσταση των πλουραλιστικών δημοκρατικών συστημάτων.

Η δολοφονία του Αρχιδούκα Φραντς Φέρντιναρντ της Αυστρίας

Ένας πυροβολισμός στις 28 Ιουνίου 1914 ήταν αρκετός για προκαλέσει τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στον απόηχο των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-13 και των επιτυχιών της Σερβίας (απέσπασε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία τη ΠΓΔΜ και το Κόσοβο), Σέρβοι εθνικιστές αποφάσισαν να δολοφονήσουν τον Πρίγκιπα της Αυστρίας διαμαρτυρόμενοι για την προσάρτηση της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στην Αυστροουγγαρία.

Η τύχη το θέλησε έτσι ώστε ο φιλάσθενος γιος ενός ταχυδρόμου, Ο Γκαβρίλο Πρίντσιπ να είναι ο δράστης του «πυροβολισμού που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο». Έξι συνωμότες υπό τις οδηγίες του Ντανίλο Ίλιτς κατέστρωσαν ένα λεπτομερές σχέδιο για να ακινητοποιήσουν την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Πρίγκιπα της Αυστρίας στο Βελιγράδι. Μετά την πρώτη επίθεση, το αυτοκίνητο του πρίγκιπα προσπάθησε να διαφύγει έξω από την πόλη αλλά ο οδηγός έκανε μια λάθος στροφή φέρνοντας το στη γραμμή πυρός του Πρίντσιπ. Λίγο αργότερα ο Πρίγκιπας και η γυναίκα του έπεφταν νεκροί.

Για τη σημασία του γεγονότος τα λόγια είναι περιττά: 40 εκατομμύρια νεκροί σε τέσσερα χρόνια. Το ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες ξεπεράστηκε μόνο από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αποτυχημένη απόπειρα κατά του Χίτλερ

Η εμμονή του Αδόλφου Χίτλερ να χειρίζεται τα στρατιωτικά της Γερμανίας μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας και στην πορεία να οδηγεί τη Γερμανία από ήττα σε ήττα εικάζεται ότι ήταν ο λόγος που οι σύμμαχοι δεν προχώρησαν στην υλοποίηση των σχεδίων που είχαν για την εξουδετέρωση του.

Ότι όμως δεν έκαναν οι εχθροί του άξονα αποφάσισε να κάνει μια μικρή ομάδα στρατιωτικών όταν τον Ιούνιο του 1944 η τύχη του πολέμου είχε κριθεί με την απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία. Στις 20 Ιουλίου ο Κλάους Φον Στάουφενμπεργκ τοποθέτησε μια βόμβα στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Αρχηγείο του Χίτλερ στην ανατολική Πρωσία (σημερινή Πολωνία). Από καθαρή τύχη ο Χίτλερ επέζησε της απόπειρας που σκότωσε τέσσερις αξιωματικούς και τραυμάτισε σοβαρά άλλους πέντε.

Υπολογίζεται ότι αν η απόπειρα ήταν επιτυχημένη θα μπορούσε να είχαν σωθεί περίπου 12 εκατομμύρια ζωές! Πέντε χιλιάδες άτομα εκτελέστηκαν σε λίγους μόνο μήνες από τη Γκεστάπο, κυρίως αντιφρονούντες αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η απόπειρα χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για την τακτοποίηση παλιών λογαριασμών. Η «Τελική Λύση», η μαζική εξόντωση δηλαδή, των εβραικών πληθυσμών επιταχύνθηκε σε υπό κατοχή χώρες που ήταν μακριά από τη Γερμανία ενώ ο πόλεμος συνεχίστηκε για περίπου ένα χρόνο.

http://topaliatzidiko.blogspot.com/2010/03/5.html

Wainright: "Ελληνες τρομοκράτες με ξένες διασυνδέσεις"


Μιλάει στην «Κ» ο διευθυντής της Europol - Συνέντευξη στον Γιάννη Σουλιώτη
Διασυνδέσεις και υποστηρικτές στο εξωτερικό έχουν τα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Βρετανός διευθυντής της Europol κ. Rob Wainright, ο οποίος συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου. Σύμφωνα με τον κ. Wainright, η Europol διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο πληροφοριών και την τεχνογνωσία, ώστε να ενισχύσει τις έρευνες των ελληνικών αρχών στο πεδίο της τρομοκρατίας.

συνέχεια εδώ


Greekalert

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Plateia Amerikis - 6o dimotiko diamerisma Athinon

Μετά τις συγκέντρωσεις μας στις Πλατείες Αμερικής στις 24.02.2010 & Αγίου Παντελεήμονα & Αττικής στις 06.03.2010 εκπρόσωποι της Κίνησης πολιτών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων & των Επιτροπών Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα - Πλατείας Αττικής γίναμε δεκτοί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε & να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τη διαμόρφωση λύσεων εγκληματικής πολιτικής στο 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες περιέχονται αναλυτικά στις κατωτέρω εισηγήσεις:


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ 6ου διαμερίσματος ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Προς τον Κο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κατ’αρχήν ευχαριστούμε για την δυνατότητα επικοινωνίας για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της περιοχής μας.

Σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας και περιμένουμε την θετική ανταπόκρισή σας.
1) Να αλλάξει ο τρόπος χρήσης της πλατείας Αμερικής και του καταληφθέντος πάρκου στη γωνία Πατησίων και Κύπρου που σήμερα είναι μια χοάνη υποδοχής χιλιάδων Ασιατών, Αφρικανών που τα θεωρούν σημεία αναφοράς τους και τις βραδινές ώρες γίνονται απροσπέλαστα από τις Ελληνικές οικογένειες. Ζητούμε να αναβαθμιστούν οι κοινόχρηστοι χώροι μας & να υπάρξει εκκένωση των καταληφθέντων δημοσίων χώρων του 6ου διαμερίσματος όπου υποθάλπονται αναρχικοί, λαθρομετανάστες & τοξικομανείς & χρησιμοποιούνται ως χώροι εμπορίας ναρκωτικών & ορμητήρια επιθέσεων εναντίον πολιτών, όπως το πάρκο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μας (η κατάληψη δημοσίου κτιρίου είναι πλημμέλημα & διώκεται αυτεπαγγέλτως: το πάρκο ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, η Βίλα Αμαλίας στην Αχαρνών 80 & Χέυδεν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων & η Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πολυτεχνείο & την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών)
2) Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την εμφάνιση μερικών πεζών αστυνομικών περιπολιών στις πλατείες μας, αλλά δυστυχώς οι περιπολίες αυτές δεν υπάρχουν μετά τις 21.00 το βράδυ και δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν την παραπάνω κατάσταση, και ακόμη σας αναφέρουμε ότι γίνεται δυστυχώς δεκτό από το αστυνομικό σώμα, το να ανάβουν φωτιές στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων για τις οποίες έχουμε καλέσει την Άμεση Δράση χωρίς όμως οι φωτιές να σβήνουν! Η δε αναποτελεσματικότητα τους αποδεικνύεται & από τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας το 2009 σε σχέση με το 2008 (αύξηση διαρρήξεων 13%, ληστειών γενικώς 43,6%, ληστειών τραπεζών 41,8%, σεξουαλικής εκμετάλλευσης 62% & εκβιασμών 60%) Στο τέλος του πεζόδρομου της οδού Λευκωσίας γίνεται η συγκέντρωση όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας για την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών όλων των μεταναστών της περιοχής, υπάρχει δίπλα το περίπτερο και ο τηλεφωνικός θάλαμος και όλα τα τειχάκια της περιοχής μας αποτελούν στέκια δεκάδων Αφρικανών. Zητούμε την ενίσχυση αυτών των αστυνομικών δυνάμεων, ζητούμε τους αστυνομικούς της γειτονιάς, ιδίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.



3) Η περιοχή μας πια είναι ένα γκέτο Αφρικανών και Πακιστανών, τα Ελληνικά καταστήματα έχουν κλείσει και τώρα τα έχουν ενοικιάσει Αφρικανοί που πίσω από τις δήθεν νόμιμες ταμπέλες τους κρύβονται τις περισσότερες φορές τα ναρκωτικά και η πορνεία. Ζητούμε τον έλεγχο νομιμότητας αυτών των καταστημάτων, τον έλεγχο των ημιυπόγειων όπου δυστυχώς οι συμπολίτες μας αλλάζοντας την χρήση τους από αποθήκες σε διαμερίσματα τα παραχωρούν στους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους με κατά κεφαλή ενοίκιο, χωρίς να τηρούνται οι όροι της καλής δημόσιας υγείας, και είναι αμφίβολο αν αυτά τα ενοίκια δηλώνονται σαν εισόδημα στην Εφορία. Επίσης είναι απορία μας εάν επιτρέπεται η ενοικίαση διαμερισμάτων σε λαθρομετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα, και δεν έχουν κάπου δηλωθεί!!!

4) Η πορνεία δεκάδων υγειονομικά ανέλεγκτων Αφρικανίδων στην οδό Πατησίων και στους κάθετους δρόμους της προσβάλλει την αξιοπρέπειά μας, τον πολιτισμό μας και τη θέα του Παρθενώνα μας που δυστυχώς «γελοιοποιείται» από πολλούς τώρα τελευταία αφού εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες δεν περιφρουρούμε τους θησαυρούς μας!!. Ζητούμε τη διάλυση αυτής της τραγικής εικόνας, την περιφρούρηση αυτής της λεωφόρου μας που οδηγεί στην Ακρόπολη, που μπορεί να γίνει ένας από τους πιο όμορφους εμπορικούς δρόμους της πόλης μας, μαζί με την οδό Αχαρνών, την οδό Αγίου Μελετίου κλπ.
5) Ζητούμε την κατάργηση των παράνομων και μυστικών χώρων συγκέντρωσης στα υπόγεια των πολυκατοικιών μας για λατρευτικούς σκοπούς.

6) Ζητούμε την αναβάθμιση των πολιτιστικών στοιχείων του 6ου διαμερίσματος του δήμου Αθηναίων, έχουν κλείσει θέατρα, πνευματικοί χώροι, γιατί όλη η περιοχή αποτελεί χώρο παράνομης και επικίνδυνης καθημερινότητας και αποκλείει την προσέλευση πολιτών από άλλες περιοχές! Κανείς δεν πλησιάζει πια τις τριτοκοσμικές γειτονιές μας!!

7) Ζητούμε τον τερματισμό της παράνομης κατάληψης της Δημοτικής αγοράς Κυψέλης και την αξιοποίηση της από το Δήμο. Το συγκεκριμένο κτίριο, αν & ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, δεν αξιοποιείται από αυτόν σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά έχει καταληφθεί πραξικοπηματικά από άτομα που κινούνται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, που το χρησιμοποιούν για να προπηλακίζουν δήθεν για ρατσισμό τους Έλληνες πολίτες του 6ου τρομοκρατώντας τους την στιγμή που ουδείς μπορεί να έχει πρόσβαση & χρήση του δημόσιου χώρου χωρίς την έγκριση τους & κάνοντας παράλληλα εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών (σε 3 μόνο εξορμήσεις της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν 20 άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών & έγινε κατάσχεση ηρωίνης, κοκαϊνης, κάνναβης κλπ.)

8) Ζητούμε την απογραφή όλων των μεταναστών του 6ου διαμερίσματος, με δήλωση της μόνιμης κατοικίας τους και τον καταμερισμό τους τόσο στα λοιπά διαμερίσματα του Δήμου όσο & σε όλους τους δήμους του λεκανοπεδίου ισομερώς. Στα πλαίσια της αυξημένης νεανικής παραβατικότητας από συμμορίες αλλοδαπών μαθητών στα σχολεία μας, όπου οι Έλληνες μαθητές αποτελούν μειοψηφία, απαιτείται η συνεργασία του Υπουργείου σας με το ΥΠΕΠΘ για την εφαρμογή παλαιότερης υπόσχεσης του τελευταίου, που ποτέ δεν υλοποιήθηκε με ποσόστωση αλλοδαπών στα σχολεία (μέγιστο ποσοστό 30%) για να επανέλθει η προτεραία ήρεμη κατάσταση.

9) Ζητούμε να απαλλαγεί η κεντρική μας λεωφόρος Πατησίων από το υπαίθριο, μόνιμο καθημερινό παζάρι, κάκιστης αισθητικής από εκατοντάδες προκλητικούς Αφρικανούς και Ασιάτες που αφορολόγητοι δρουν ανενόχλητοι!!. Και εις βάρος των φορολογούμενων επαγγελματιών!!. Tο παζάρι τους αυτό, να μεταφερθεί για μια φορά την εβδομάδα σε ελεγχόμενες περιοχές όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου! (Π.χ. περιμετρικά γηπέδων, αλάνες κ.λ.π.) Απαιτείται να ενισχυθούν οι μικτές περιπολίες δημοτικής αστυνομίας & ΕΛΑΣ & η σύλληψη των λαθρομεταναστών για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

10) Επιθυμούμε να ζήσουμε ειρηνικά με τους τίμιους, εργατικούς και νοικοκύρηδες μετανάστες, και με όλα τα παραπάνω ζητούμε και τη δική τους καλύτερη ζωή, βρίσκοντας εκείνοι και εμείς τουλάχιστον τα αυτονόητα για μια αξιοπρεπή ζωή!!.

Επειδή δυστυχώς ζούμε μια φρικτή πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει εάν δεν την ζήσει ,αν δεν νοιώσει στο πετσί του ότι η περιουσία του καταστράφηκε παντελώς, αν τα παιδιά του δεν μεγαλώνουν σε μια τριτοκοσμική ατμόσφαιρα επικίνδυνη και αποκρουστική!!!, Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής μας, την περιβαλλοντική και πολιτιστική αναβάθμιση του 6ου διαμερίσματος!!!! και την απογκετοποίησή του!!! (Έκθεση της Νομαρχίας Αθηνών επιβεβαιώνει την ύπαρξη εκατοντάδων κτιρίων στο Δήμο όπου συσσωρεύονται εκατοντάδες λαθρομετανάστες & αποτελούν βόμβα για τη δημόσια υγεία τη στιγμή που ένας από τους λόγους για την παραμονή αλλοδαπού σε μια ξένη χώρα είναι να μην πάσχει από λοιμώδεις, μεταδοτικές ή παρασιτικές ασθένειες, οι οποίες επιβάλλουν τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως η φυματίωση, που παρουσιάζει έξαρση στη χώρα μας λόγω της λαθρομετανάστευσης & για τις οποίες δε λαμβάνετε κανένα μέτρο ούτε πραγματοποιείτε απελάσεις για την προστασία της υγείας του ελληνικού πληθυσμού)


Eυχαριστούμε για τη δυνατότητα τοποθέτησής μας στο θέμα της καθημερινής ζωής μας στις γειτονιές μας που έχουμε χάσει, εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας των κυβερνώντων μας.

Με εκτίμηση

Κίνηση πολιτών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ – ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


-Άμεση απομάκρυνση των Ασιατών αλλοδαπών από την ΗΔΗ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΗ περιοχή μας , για την αποσυμφόρηση της , ώστε να επιστρέψει στους «φυσιολογικούς» -βάσει Συντάγματος- ρυθμούς και την αναβάθμιση της αγοράς.



Η αλλοίωση της γειτονιάς που αφγανοπακιστανοσομαλοκρατείται, έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας, της πορνείας και της διακίνησης ναρκωτικών και το κλείσιμο εκατοντάδων ελληνικών επιχειρήσεων και αντικατάσταση τους από μαγαζιά δικά τους.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι αποκρουστικές μιας και οι 40 αλλοδαποί που στοιβάζονται σε κάθε διαμέρισμα εκτονώνουν τις ανάγκες τους έξω στους δρόμους.

Αποτέλεσμα : κάτοικοι φοβούνται να περπατήσουν στην γειτονία όταν βραδιάζει και κυκλοφορούν μόνο επειδή είναι αναγκασμένοι να συνοδεύουν τα παιδιά τους παντού.

Σε ολόκληρους δρόμους δεν υπάρχει ούτε ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ μαγαζί με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει καταληφθεί από ξένους ΚΑΙ ΜΟΝΟ .

Η αδιαφορία σας ,οι ανόητοι παλικαρισμοί σας , η μεθοδευμένη απουσία και κατασυκοφάντηση των προσπαθειών μας τόσο από μέρους σας όσο και από πλευράς Δήμου Αθηναίων επιτρέπει σε αυτήν την κατάσταση να γιγαντώνεται και οι υπαίτιοι παραβάτες να αποθρασύνονται, με ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες συμπεριφορές.



Δεκάρα δεν δίνετε για όλους τους παράνομους λαθρομετανάστες που παράνομα πουλάνε πράγματα για τα οποία ούτε ΦΠΑ πληρώνουν , ούτε εισφορές δίνουν , και που ότι εισπράττουν φεύγει ανεξέλεγκτα και αφορολόγητα στο εξωτερικό, αλλά που επωφελούνται της δωρεάν νοσηλείας και περίθαλψης στα νοσοκομεία που εμείς πληρώνουμε και της φοίτησης των παιδιών τους στα δημόσια σχολεία που πάλι εμείς πληρώνουμε.

Αυτήν την ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ για την οποία αναγκαστικά πληρώνουμε και εκβιαστικά χρυσοπληρώνουμε στα φροντιστήρια ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ, αφού κατά δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ (που δεν τη χρειαζόμαστε γιατί την διαπιστώνουμε ιδίοις όμασι) το 80% στα Ελληνικά Δημόσια Σχολεία είναι αλλοδαπά παιδιά. Και όπως οφείλετε να γνωρίζετε το σχολείο δεν μαθαίνει μόνο γράμματα στα παιδιά , αλλά ήθη, έθιμα, παροιμίες παραδόσεις, αγωγή του πολίτη, αρχές και αξίες, νίκες και αγώνες του Ελληνικού λαού. Και λέμε του Ελληνικού λαού γιατί Έλληνες είμαστε και στην Ελλάδα ζούμε - αν δεν κάνουμε λάθος.



-Ποσόστωση στις γειτονιές και στα σχολεία και απομάκρυνση του απαιτούμενου αριθμού αλλοδαπών από τις γειτονιές για την επαναφορά της ανεκτής (όσο γίνεται) λειτουργίας της κάθε τοπικής κοινωνίας. (ζωντανό παράδειγμα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου που έχει ξεχωριστά σχολεία για τους Έλληνες και ξεχωριστά για τους αλλοδαπούς).



-Έλεγχος σε όλα τα "δήθεν " μπακάλικα και τηλεφωνεία και internet cafe, για την άδεια λειτουργία τους και τον ουσιαστικό λόγο λειτουργίας τους , που βλέπουμε όλοι οι γείτονες τους αλλοδαπούς να μπαίνουν μέσα και να κατευθύνονται ΟΛΟΙ στο υπόγειο , των μαγαζιών και που μόνο εσείς και οι περιπολίες σας δεν το βλέπετε(?) δεν σας ενδιαφέρει(?).



-Κλείσιμο του κτιρίου της Κατάληψης της Βίλας Αμαλίας στην οδό Χέυδεν στην Πλατεία Βικτορίας.

Ένα παράνομο άβατο-άσυλο της περιοχής μας των ΦΙΛΩΝ ΣΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ , που με τη δική σας ανοχή και άδεια , ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ τρομοκρατεί και εκβιάζει όλους του επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής απειλώντας μας κάθε φορά που τολμάμε να υψώσουμε την φωνή μας και να διαμαρτυρηθούμε.



Ανύπαρκτες Κοινωνικές υποδομές, όπως:

-Πνευματικό Κέντρο

-ΚΑΠΗ

-Γιατρός της γειτονιάς.



Κύριε Υπουργέ

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι είστε σε πλήρη αναντιστοιχία με την Κοινωνία .

Με την υπερφίαλη αλλά αναποτελεσματική συμπεριφορά σας και με τις άδικες, άτοπες και υβριστικές δηλώσεις σας , όχι μόνο δεν συμβάλλετε στην λύση του προβλήματος των περιοχών γύρω από το Κέντρο της Αθήνας , αλλά τουναντίον πυροδοτείτε έναν πόλεμο με λάθος αντίπαλο.



ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.



Αντί λοιπόν να αναλώνεστε σε συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και των αντιρατσιστικών οργανώσεων που αντιπροσωπεύουν το 3% του πληθυσμού της Χώρας πανελλαδικά και το 0,5% στην ΑΤΤΙΚΉ , θα ήταν πιο συνετό, σοφό και δίκαιο να συναντήσετε τους κατοίκους των πολύπαθων περιοχών και ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ (που δεν το πιστεύουμε ) να διαπιστώσετε με μια βόλτα, μόνος σας, την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί, χωρίς συνοδεία κε Υπουργέ όπως όλοι εμείς οι πολίτες που σας ψηφίζουμε και που μας αγνοείτε, μας λοιδορείτε και μας χαρακτηρίζετε ακροδεξιούς.


Και όπως λέει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός , όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.



ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ – ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

agiospanteleimonas@gmail.com

48 κιλά ινδικής κάνναβης κατάσχεσαν στη Ρόδο

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΔΙΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ

48 κιλά και 93 γραμμάρια ινδικής κάνναβης κατάσχεσαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου το Σάββατο . Την ποσότητα αυτή είχε στην κατοχή του 33χρονος Αλβανός κάτοικος Ιαλυσού , ο οποίος είχε απασχολήσει τις ...
αρχές και τον 2006 , αφού είχε συλληφθέι από άνδρες του λιμενικού Σώματος να έχει 300 γραμμάρια κοκαΐνης (για την υπόθεση αυτή έχει ήδη καταδικαστεί) . Λογω του δύσβατου της περιοχής ο δράστης κατάφερε να διαφύγει και από το Σαββάτο αναζητείται. N.A.

Οι όροι της Γερμανίας ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις βασικούς όρους θέτει η Γερμανία, προκειμένου να συμφωνήσει στην παροχή πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του ΔΝΤ και της επιβολής νέων αυστηρότερων όρων για τον περιορισμό των ελλειμμάτων στην ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης στην...
οικονομική εφημερίδα, το Βερολίνο «βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με γνώμονα το ευρωπαϊκό συμφέρον και καταδεικνύοντας τη δέσμευσή μας για τη σταθερότητα του ευρώ», ενώ μία διαπραγμάτευση για βοήθεια στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μόνο ως «έσχατη λύση» και μόνο λαμβάνοντας υπόψη τρεις προϋποθέσεις. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για συγκεκριμένο πακέτο στήριξης αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν πρόκειται να υπάρξει ένας «μηχανισμός» στήριξης, θα πρέπει να ενεργοποιείται μόνο εφόσον η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τη δυνατότητα να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές, εάν το ΔΝΤ συμφωνούσε να έχει «σημαντική συμβολή» στο πακέτο στήριξης και εάν οι χώρες της ΕΕ συμφωνήσουν να διαπραγματευτούν για την επιβολή νέων κανόνων με στόχο την αποφυγή της επανάληψης μιας τέτοιας κρίσης – κάτι που σημαίνει και αλλαγή των συνθηκών που διέπουν την ΕΕ.

Γαλλογερμανικές συνομιλίες

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι γαλλογερμανικές συνομιλίες σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινής θέσης για το ελληνικό ζήτημα, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, δήλωσαν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές στο Reuters.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1793692

Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες της Ακαδημίας Πλάτωνος

thumb

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων για την πρόθεση να ανεγερθεί μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Ακαδημίας Πλάτωνος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος προέβη σε αναστολή των οικοδομικών αδειών για ένα έτος.

Το Υπουργείο αποφάσισε το σταμάτημα των οικοδομικών έργων στην περιοχή βορείως του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων και ειδικότερα στην περιοχή του αρχαιολογικού άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνος μετά και από σχετικές εισηγήσεις το 2009 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό τη μελέτη αναθεώρησης του οικείου σχεδίου πόλης για την ανάπλαση και την ορθολογική οργάνωση της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η υπουργός Περιβάλλοντος αποφάσισε την αναστολή κτισίματος ενός «μεγαθήριου», η υπουργός έκρινε ότι η ανέγερση του κτιρίου δεν θα επιτρέψει στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για το μέλλον της περιοχής από μηδενική βάση.

Η ιστορία της Ακαδημίας Πλάτωνος ξεκίνησε το 2000, όταν με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού επεκτάθηκαν τα όρια του αρχαιολογικού πάρκου, εξαιρώντας το επίμαχο οικόπεδο, παρότι αυτό χαρακτηρίζονταν ως «ελεύθερος χώρος αστικού πρασίνου». Οι περίοικοι πληροφορήθηκαν το 2008 για πρώτη φορά τι επρόκειτο να συμβεί. Πλήρως εξοργισμένοι τότε, δημιούργησαν επιτροπή κατοίκων και ξεκίνησαν μεγάλες κινητοποιήσεις οι οποίες κρατούν έως σήμερα…

"Η Αλβανία κινδυνεύει να μην ενταχθεί στην ΕΕ εάν συνεχιστεί το μποϊκοτάζ του κοινοβουλίου"

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε σήμερα την Αλβανία ότι το πολύμηνο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα βλάπτει τις ενταξιακές προοπτικές της.ο αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας, που ελέγχει σχεδόν τις μισές έδρες του κοινοβουλίου, μποϊκοτάρει επί έξι μήνες τις συνεδριάσεις του, μπλοκάροντας έτσι την υιοθέτηση νόμων που είναι...


απαραίτητοι για την ευθυγράμμιση της αλβανικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή."Ένα πλήρως λειτουργικό κοινοβούλιο είναι ουσιώδες για την πλήρως λειτουργική δημοκρατία", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Στέφαν Φουέλε, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης που έφτασε σήμερα στα Τίρανα για συνομιλίες."Εάν το πολιτικό αδιέξοδο συνεχιστεί, θα μπορούσε να εμποδίσει την Αλβανία να εκπληρώσει τα πολιτικά κριτήρια που αναμένονται από μια χώρα που έχει καταθέσει αίτηση για ένταξη στην ΕΕ", πρόσθεσε ο επίτροπος.Οι Σοσιαλιστές ζητούν να γίνει έρευνα για τις περσινές εκλογές στις οποίες νικητής αναδείχθηκε, με μικρή διαφορά, το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.Οι Σοσιαλιστές δηλώνουν ότι δεν αμφισβητούν το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά επιμένουν στη διεξαγωγή έρευνας υποστηρίζοντας ότι είναι ένας τρόπος για να βελτιωθούν τα εκλογικά κριτήρια στη χώρα."
http://epirusgate.blogspot.com/

Tρεις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο φορολογικό νομοσχέδιο από την κυβέρνηση

ΣΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΚΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ, ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ
ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ

Τρεις αλλαγές αποφάσισε στο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση που αφορούν στην έκπτωση των τόκων στεγαστικών δανείων , στην φορολόγηση των αποζημιώσεων και στην αναδρομική ισχύ της παρακράτησης με τη νέα φορολογική κλίμακα...



Για τα στεγαστικά δάνεια που έχουν συναφθεί μέχρι 31/12/2008 δεν επέρχεται τελικά καμία αλλαγή ως προς την έκπτωση φόρου.

Για τα δάνεια αγοράς πρώτης κατοικίας από το 2009 και μετά θα ισχύσει έκπτωση από τον αναλογούντα φόρο ίση με το 20% των τόκων. Έτσι καταργείται παλαιότερη διάταξη, του Παπαθανασίου η οποία αφορούσε αγορά πρώτης ή δευτερεύουσας κατοικίας και προέβλεπε έκπτωση ίση με το 40% των τόκων .

Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010 και όχι από την ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνεται τελικά η παρακράτηση φόρου με τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Για τους πρώτους μήνες του έτους η διαφορά στην παρακράτηση θα συμψηφισθεί με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης το 2011.

Το αφορολόγητο λόγω απόλυσης από τα 30.000 ευρώ που προβλέπεται στο προσχέδιο ανεβαίνει στα 60.000 ευρώ. Ο υψηλός συντελεστής φορολόγησης 40% θα φορά αποζημιώσεις 200.000 ευρώ και πάνω έναντι 150.000 ευρώ της αρχικής διάταξης.

Η Ελλάδα πρώτη, ως θερινός προορισμός, στις προτιμήσεις των Φινλανδών

ΕΚΑΝΑΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ INTERNET

Την πρώτη θέση κατέλαβε η χώρα μας σε έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα η φινλανδική εταιρία τηλεπικοινωνιών Sonera στη διαδικτυακή της πύλη με θέμα "Ψηφίστε τη χώρα επιλογής σας για διακοπές".

Η Ελλάδα συγκέντρωσε το...
30,45% των προτιμήσεων, ακολουθούμενη από τις Κανάριες Νήσους με 13,82%, την Ιταλία με 11,45%, την Ισπανία με 10,58% και την Τουρκία με 8,86%.

Η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Φινλανδών μεταξύ των θερινών προορισμών με μερίδιο αγοράς ύψους 30%.

Το 2009 η κίνηση ναυλωμένων πτήσεων από τη Φινλανδία προς τη χώρα μας παρουσίασε αύξηση κατά 2,3% με 165.000 αφίξεις, ενώ η συνολική κίνηση μειώθηκε κατά 2,8%.

Για την τρέχουσα θερινή περίοδο οι "τουρ οπερέιτορ" εκτιμούν ότι η κίνηση προς τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.

Η Ελλάδα πρώτη επιλογή για διακοπές, σύμφωνα με έρευνα φιλανδικής εταιρίας

Tέσσερις ρουκέτες από τους Ταλιμπάν για το “καλωσόρισμα” των Ελλήνων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.


Με τέσσερις ρουκέτες στη νότια περίμετρο του αεροδρομίου της Καμπούλ, υποδέχθηκαν χθες το βράδυ οι αντάρτες Ταλιμπάν την ελληνική δύναμη των 48 πρώτων στελεχών της Π.Α. που αφίχθηκε στο αεροδρόμιο για να αναλάβει τον λειτουργικό έλεγχό του!

Από εκείνη την στιγμή όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής έχουν καταφύγει σε οχυρωμένα σημεία του αεροδρομίου. Από τα 56 άτομα που έστειλε η Π.Α. μόνο οι 39 διέθεταν σήμερα αλεξίσφαιρα γιλέκα (άγνωστο γιατί…) και όλοι είναι…άοπλοι!

Από το ΓΕΕΘΑ δηλώθηκε ότι “Όλα βαίνουν ομαλά. Τα όπλα δεν μπορούσαν να πάνε γιατί τα 48 από τα 56 άτομα της δύναμης μεταφέρθηκαν με πολιτικό αεροσκάφος. Αύριο με στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφέρονται και τα υπόλοιπα άτομα μαζί με όλο τον οπλισμό και τα υπόλοιπα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Όλοι είναι καλά και κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχει και το ΤΕΣΑΦ για να προσφέρει αν χρειαστεί επιπλέον βοήθεια.”ΠΗΓΗ