Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Πρώτα Διαβάστε την περιγραφή του συμβάντος της πρώτης φωτογραφίας. Και μετά δείτε τη δεύτερη φωτογραφία

Στην παραπάνω φωτογραφία όπως βλέπετε,

το αυτοκίνητο έσπασε την προστατευτική μπάρα,

στη δεξιά πλευρά του δρόμου,

όπου τώρα στέκονται οι άνθρωποι και δείχνουν.



Το φορτηγάκι κινούνταν με περίπου 120 χαω, από δεξιά προς αριστερά

όταν προσέκρουσε στην προστατευτική μπάρα
. στροβιλίστηκε και πετάχτηκε πάνω και πέρα από τη στροφή

. και προσγειώθηκε -στις ρόδες του- στην αριστερή πλευρά της στροφής

προς την αντίθετη όμως κατεύθυνση από εκείνη που κινούνταν


Ο 22άχρονος οδηγός και ο 18άχρονος επιβάτης του οχήματος

δε χτύπησαν σοβαρά. Μόνο κάτι αμυχές και μώλωπες.


Το συμβάν έλαβε χώρα λίγο έξω από το Flagstaff της Αριζόνα στις ΗΠΑ στον Αυτοκινητόδρομο 100


Τώρα, δείτε και τη δεύτερη φωτογραφία....


-«Πόδι» στην Ελλάδα έβαλε ο UCK!


Αυτό το Σάββατο

Η Press Time αποκαλύπτει



-«Πόδι» στην Ελλάδα έβαλε ο UCK! Εφιαλτικά σενάρια στις έρευνες των Αρχών για τους κακοποιούς στο Βύρωνα. Οι Αλβανοί εξτρεμιστές, ο ρόλος της NLA και πώς θέλει να αξιοποιήσει τις αλβανικές συμμορίες στη χώρα μας. Το σχέδιο για τη Μεγάλη Αλβανία. Βρέθηκαν και προκηρύξεις στο οπλοστάσιο;



-Δραματικές προβλέψεις από το ΙΝΕ- ΓΣΕΕ. Θα κοπεί και ο 14ος και ο 13ος μισθός! Ένα εκατομμύριο θα φτάσουν οι άνεργοι.



-Η συνομιλία φωτιά του Μιχάλη Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους τους. «Πληρώσαμε για να με προστατεύσουν. Τα έπαιρναν πολιτικοί και δημοσιογράφοι». Τι λέει για ποιους.



-«Πόλεμος» στη Θεσσαλία για τους Μεσογειακούς. Στα… χαρτιά μένουν τα έργα, πιέζουν τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά.



Press Time

Διαβάστε ακόμα από την πολιτική



-Καρέκλες και ασυνέπεια διαλύουν το ΠΑΣΟΚ. Εκστρατεία του Ξυνίδη σε όλη τη χώρα και συναντήσεις με οπαδούς.



-Αναδιοργάνωση στη Νέα Δημοκρατία. Νέες οργανωτικές δομές με τη συμμετοχή όλων των πολιτών ώστε να σπάσουν τα κομματικά στεγανά του παρελθόντος, σχεδιάζει η Ρηγίλλης.

Press Time

Διαβάστε ακόμα:

-Σκάνδαλο Βατοπεδίου. Η Εξεταστική ψάχνει τις διαδρομές του χρήματος και ο Εφραίμ γιορτάζει. Ρεπορτάζ από τη Μονή και οι επιχειρηματίες και καθηγητές που τάσσονται στο πλευρό του.



-Αναστάτωση με τα ΚΤΕΟ. Τα ιδιωτικά ζητούν να κλείσουν τα δημόσια, ο Ρέππας στέλνει τις καταγγελίες στον Εισαγγελέα. Γιατί παρενέβη και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και γιατί χαρακτηρίζονται «παράνομα» τα Δημόσια ΚΤΕΟ.


-«Γάμος» Aegean- Olympic Air. Ένα θα είναι το αφεντικό στους αιθέρες. Πώς ο Βασιλάκης παίρνει το «τιμόνι» της Ολυμπιακής.


-Οι ανακλήσεις… τρακάρουν την Toyota. Ποιοι και γιατί ανησυχούν στην Ελλάδα, οι τρομαγμένοι καταναλωτές και γιατί καθησυχάζει η εταιρία.

Έκθεση του National Geographic για το Άγιο Όρος στη Πρεσβεία και προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας



Έκθεση του National Geographic για το Άγιο Όρος στη Πρεσβεία και προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας
Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Πρεσβείας από 400 και πλέον επισκέπτες, πραγματοποιήθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης του National Geographic για το ʽΑγιο Όρος με τίτλο: “Called to The Holy Mountain: Mount Athos.”.
Οι φωτογραφίες αυτές προήλθαν από το ομώνυμο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο εν λόγω περιοδικό τον περασμένο Δεκέμβριο και σε ειδικό αφιέρωμα της ελληνικής έκδοσης.
Το κοινό εκτός από το θαυμασμό του για τις εξαιρετικές φωτογραφίες της έκθεσης, παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις του συγγραφέα κ. Robert Draper και του φωτογράφοu κ. Travis Dove για τον μοναστικό βίο του Αγίου Όρους.
Η έκθεση σήμανε την έναρξη μίας σειράς πολιτιστικών, επιστημονικών και ιστορικών συνεργασιών με τον μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό μορφωτικό οργανισμό του κόσμου η ίδρυση του οποίου χρονολογείται από το 1888.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα προγράμματα του National Geographic διαδίδονται και παρακολουθούνται μέσω των φορέων και ΜΜΕ που διαθέτει παγκοσμίως, σε 370 εκ. αποδέκτες μηνιαίως.
Εν τη απουσία του Πρέσβη κ. Βασίλη Κασκαρέλη για υπηρεσιακούς λόγους στη Νέα Υόρκη, την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρεσβευτής Σύμβουλος κ. Ιωάννης Βράϊλας που αναφέρθηκε στην ιστορική και θρησκευτική σημασία του Αγίου ʽΟρους και η κα. Ζωή Κοσμίδου, Εμπειρ. Πρεσβευτής Σύμβουλος Αʼ για πολιτιστικά θέματα, που είχε την ιδέα της έκθεσης και την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στην μέχρι τούδε εποικοδομητική συνεργασία της Πρεσβείας με το National Geographic αλλά και στις πρόσφορες προοπτικές που διανοίγονται στο μέλλον.
Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του National Geographic κ. Terry Garcia που επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του οργανισμού του για τη υλοποίηση σημαντικών πολιτιστικών προγραμμάτων με τη χώρα μας. Τα προγράμματα αυτά επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει μετά την οριστικοποίησή τους με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Διευθυντές και το προσωπικό των περισσοτέρων Τμημάτων του National Geographic και του νέου μουσείου του, καθώς και πλήθος κόσμου από τον πολιτιστικό, νομικό, επιχειρηματικό, πανεπιστημιακό, οικονομικό και διπλωματικό κόσμο της Ουάσιγκτον.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και εκπρόσωποι του Αμερικανικού Κογκρέσου, State Department και Διεθνών Οργανισμών οι οποίοι εξέφρασαν ευνοϊκά σχόλια για την εκδήλωση και τη χώρα μας καθώς και για την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας με το National Geographic ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη με τα οικονομικά και άλλα θετικά οφέλη που θα προκύψουν από αυτήν.

Το DNA της Ευρώπης γίνεται DNA πρωταθλητή




Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΡΑΝΙΕΡΙ ΜΕ 3 ΓΚΟΛ

Ο καίσαρας είναι εδώ κύριε Κλαούντιο Ρανιέρι και σου έδωσε την απάντηση που προκλητικά ζητούσες. Γιατί πώς να μην σταθείς και να μην ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΣ, στην τεράστια χθεσινή ΑΝΑΤΡΟΠΗ κόντρα στη Ρόμα, με όλα τα στοιχεία των ημερών εις βάρος του; Κόντρα στην...


ΑΗΤΤΗΤΗ σε 20 σερί ματς ιταλική ομάδα, την (βαθμολογικά και βάσει αποτελεσμάτων) κορυφαία ομάδα του κόσμου τον μήνα...


Γενάρη, που από τη 14η-15η θέση βρέθηκε 2η στο Campionato, που προηγήθηκε 2 φορές στη διάρκεια του αγώνα και μάλιστα τη δεύτερη φορά στο 80’ και κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού.

Και μιλάμε για ένα Παναθηναϊκό ευρισκόμενο σε «γκρίνια», 4 ημέρες μετά το πατατράκ 0-2 απ’την Καβάλα, μία μέρα μετά το ξέσπασμα (ψυχής και ειλικρίνειας) του Νίκου Νιόπλια και μόλις 3 ημέρες πριν από το ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ, για την κατάκτηση του τίτλου, ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Αυτό το 3-2, που 48 ώρες μετά δεν θα έχει νόημα να το αναλύσουμε ποδοσφαιρικά, είναι πέρα από πολύ μεγάλο αποτέλεσμα σ’ ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό αγώνα, μια «ενδοφλέβια ένεση» κουράγιου, πίστης και δύναμης για τους παίκτες του ΠΑΟ.

Ισως η νίκη αυτή αποδειχθεί η καθοριστικότερη νίκη της σεζόν στην πορεία για τον εγχώριο τίτλο. Διότι, μπορεί να πρόκειται για διαφορετικά ματς και διαφορετικές διοργανώσεις, όμως εξαιτίας της εμφάνισης και της τεράστιας νίκης της ομάδας του ΠΑΟ το σημαντικότερο συστατικό πλεόν το έχει. Την ψυχολογία στα ύψη...

todekari.blogspot.com

Ηρωίνη σε παιδικό αρκουδάκι

Μέσα σε παιδικό αρκουδάκι φέρεται ότι έκρυψαν 476 γραμμάρια ηρωίνης ένας 35χρονος και μια 43χρονη που συνελήφθησαν από αστυνομικούς, το βράδυ της Τετάρτης , στον Κόμβο Κορινού Πιερίας...


Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, εντόπισαν την επιμελώς κρυμμένη ναρκωτική ουσία.

Μέσα στο αυτοκίνητο των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης μία ξύλινη ράβδος μήκους 48 εκατοστών, ένα αναισθητικό σπρέι, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ, που προέρχεται από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Ιταλίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου τονίζει: “Είμαστε όλοι Ελληνες”!

cantarella-evaΑρθρο με τίτλο “Είμαστε όλοι Ελληνες”, της Ιταλίδας καθηγήτριας αρχαίου ρωμαϊκού και ελληνικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου Εύας Κανταρέλα (φωτ.), δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “Κοριέρε Ντέλα Σέρα”.
Ο τίτλος του άρθρου παραπέμπει στη γνωστή ρήση του Βρετανού ποιητή και φιλέλληνα Πέρσι Σέλεϊ, κατά την έναρξη της επανάστασης του 1821.
Η Ιταλίδα καθηγήτρια, με μια σύντομη αναδρομή στον 19ο αιώνα, αλλά και στην κλασική περίοδο, θέλει να υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους το χρέος τους, όπως τονίζει, προς την Ελλάδα. Παράλληλα, στέλνει το μήνυμα ότι σήμερα, πρέπει να επιδειχθεί ουσιαστική αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.
“Το 1821, γινόταν αναφορά στο ελληνικό θαύμα, στη χώρα, στην οποία, κατά τον 5ο αιώνα π.Χ., είχαν ανθίσει η φιλοσοφία, η ιστοριογραφία, οι τέχνες, η δημοκρατία, δηλαδή, ο πολιτισμός”, γράφει η Εύα Κανταρέλα.
Η καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Μιλάνου εξηγεί ότι “σημερα γνωρίζουμε ότι οι Ελληνες διατηρούσαν επαφές και με άλλους λαούς της Μεσογείου και ότι ουκ ολίγες πλευρές του πολιτισμού τους, προέρχονται από ανατολικές επιρροές. Αυτό, όμως, δεν μειώνει με κανένα τρόπο το χρέος μας προς αυτό τον λαό”.
Η Εύα Κανταρέλα παραθέτει το παράδεγιμα της ιστοριογραφίας, την οποία οι έλληνες εφηύραν ως “λογοτεχνικό είδος”.
Σε ό,τι αφορά τη σημερινή πραγματικότητα, η διακεκριμένη Ιταλίδα πανεπιστημιακός τονίζει ότι “ξαφνιάζει και μας αφήνει άναυδους το ότι σήμερα η Ευρώπη, ή τουλάχιστον ένα μέρος της ηπείρου μας, μοιάζει να είναι τόσο αδιάφορη ως προς τη μοίρα της χώρας που λειτούργησε ως κοιτίδα του πολιτισμού, όχι μόνον του ευρωπαϊκού, αλλά ολόκληρης της Δύσης. Σε αυτή την περίπτωση, πιστεύω ότι είναι χρέος μας, να επαναλάβουμε, μαζί με τον Σέλεϊ, ότι είμαστε όλοι Ελληνες”.
(Πηγή: ana-mpa)

Οι Κινέζοι "σεκιουριτάδες".....


Σε κουβέντα που είχα με γνωστό μου καταστηματάρχη πίσω από
την Βαρβάκειο σχετικά με την επιθετικότητα των Κινέζων
που δραστηριοποιούνται εμπορικά στην περιοχή.
Τους "ανοίγουν" τα βράδυα τα μαγαζιά και τις αποθήκες
που διατηρούν.
Η ανεργία και η αύξηση των λαθρομεταναστών ευθύνεται κατά
την γνώμη του.
Μπορεί να χαμογελούν οι Κινέζοι αλλά είναι σκληροί όταν
τους πειράξεις.
΄Εχουν προσλάβει δικούς τους "σεκιουριτάδες" και επιβλέπουν
τους χώρους τους νυχθημερόν.
Δεν διστάζουν να χτυπήσουν και να απομακρύνουν βάναυσα
κάποιον που θα κάθεται (βράδυ) στην είσοδο Κινέζικου μαγαζιού.
Οι περισσότεροι από αυτούς που έκαναν το λάθος είναι χρήστες
και άστεγοι..
Οι αντίπαλες συμμορίες δεν βλέπουν με καλό μάτι τους Κινέζους
"σεκιουριτάδες".

Που να τρέχεις τώρα με την 12ποντη γόβα στις πορείες; Σωστό κι αυτό!

Φεβρουαρίου 18, 2010

Posted by J.McManus

Εκ των Εσω

Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

«Οι οπαδοί διχάζονται, οι φεμινίστριες διαμαρτύρονται, αλλά η Κομμουνιστική Επανίδρυση στην Ιταλία αναζητεί επειγόντως νέα μέλη και, για να πετύχει τον σκοπό της, επιστρατεύει πρότυπα από το μάρκετινγκ»…

Από τα «Νέα»:

- «”Γίνομαι μέλος της Επανίδρυσης γιατί είμαι μια γυναίκα με στυλ”, γράφει η αφίσα με μια δωδεκάποντη γόβα να κοσμείται από το σφυροδρέπανο. Ο “άνδρας με στυλ” έχει καλογυμνασμένο σώμα μοντέλου, ενώ το σφυροδρέπανο βρίσκεται στο εσώρουχό του, η άκρη του οποίου εξέχει από το τζιν παντελόνι του όπως επιτάσσει η μόδα».

- «Χωρίς καμία διάθεση να υπερασπιστούν το σανδάλι, τη μακριά φούστα και το ταγάρι, τα μέλη της οργάνωσης Femminismo a Sud έθεσαν μερικά ερωτήματα: “Μπορεί να μας πει κάποιος τι δουλειά έχει η γόβα-στιλέτο σε μια αφίσα της Επανίδρυσης; Γυναίκα με στυλ είναι η προλετάρια, η απολυμένη εκπαιδευτικός ή μετανάστρια που είναι κλεισμένη σε κέντρο υποδοχής και την στέλνουν φυλακή εάν τολμήσει να καταγγείλει την κακοποίηση που υφίσταται;”».

- «Εκ μέρους του ιστορικού κόμματος, που στις τελευταίες εκλογές έμεινε εκτός Βουλής, ανέλαβε να απαντήσει η υπεύθυνη επικοινωνίας Ρόζα Ρινάλντι: “Οι γυναίκες του κόμματος είναι φυσιολογικές. Οταν τελειώνουν τη δουλειά τους, βάζουν κομψά παπούτσια και βγαίνουν για να διασκεδάσουν”».

«Η Αμερική ανακαλύφθηκε από Μινωίτες θαλασσοπόρους»



ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΓΚΑΒΙΝ ΜΕΝΖΙΣ



ΤΑ ΝΕΑ, 17/2/2010, Επιμέλεια: Μαίρη Αδαμοπούλου

«Οι Μινωίτες ανακάλυψαν την Αμερική 3.700 χρόνια πριν από τον Κολόμβο», υποστηρίζει Βρετανός συγγραφέας και αντιπλοίαρχος σε υπό έκδοση βιβλίο, που ήδη συναντά αντιρρήσεις
Ποιος λαός κατάφερε να αξιοποιήσει τα ορυχεία χαλκού πριν από 4.200 χρόνια στα σύνορα μεταξύ Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών; Και πώς βρέθηκαν ίχνη νικοτίνης στην αρχαία Αίγυπτο; Λύση σε ένα από τα «μεγαλύτερα μυστήρια» της αρχαιολογίας έρχεται να δώσει το υπό έκδοση βιβλίο του Γκάβιν Μένζις, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να διασχίσουν τον Ατλαντικό και να πατήσουν το πόδι τους στην Αμερική, 3.700 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Ο 72χρονος Βρετανός συγγραφέας, πρώην αντιπλοίαρχος υποβρυχίου του βασιλικού ναυτικού, είχε προκαλέσει σάλο πριν από οκτώ χρόνια με το πρώτο του βιβλίο «1421: η χρονιά που η Κίνα ανακάλυψε την Αμερική», που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε 130 χώρες και στο οποίο διατεινόταν πως ένας Κινέζος ευνούχος είχε οδηγήσει έναν στόλο ιστιοφόρων στην Αμερική 71 χρόνια πριν από τον Κολόμβο.

Τώρα σειρά έχουν οι Μινωίτες θαλασσοπόροι. «Μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις όσον αφορά το μήκος, το πλάτος και το βύθισμα των σκαφών και ως εκ τούτου να υπολογίσουμε την ποντοπόρο ικανότητά τους», εξηγεί στη «Wall Street Journal» ο συγγραφέας. «Τα σκάφη θα μπορούσαν να πλεύσουν με τον αέρα καθώς και με χαμηλότερο πανί σε περίπτωση θύελλας», είναι το πρώτο επιχείρημα του συγγραφέα. Και βασίζεται τόσο στις απεικονίσεις πλοίων σε μινωικές τοιχογραφίες όσο και στα ελάχιστα υπολείμματα του ναυαγίου του Uluburun που ανακαλύφθηκε το 1982 στη Μικρά Ασία και χρονολογείται με ακρίβεια στο 1305 π.Χ.- σώθηκε τμήμα από το σκαρί και το φορτίο περιείχε στοιχεία από εννέα διαφορετικούς πολιτισμούς της εποχής).

Επόμενος άσος στο μανίκι του συγγραφέα είναι αποδείξεις που σχετίζονται με το DΝΑ, καθώς υποστηρίζει πως διαθέτει στοιχεία ότι οι Μινωίτες έφεραν ένα σπάνιο γονίδιο που εντοπίζεται σήμερα ανάμεσα στους γηγενείς Αμερικανούς που ζουν γύρω από τη Λίμνη Σουπίριορ, κοντά στα αμερικανοκαναδικά σύνορα, όπου έχουν εντοπιστεί πλούσια κοιτάσματα χαλκού και χιλιάδες χάλκινα εργαλεία. Μάλιστα επικαλείται επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν πως ο «μοναδικής καθαρότητας χαλκός» της περιοχής της λίμνης ταιριάζει με τα ευρήματα του ναυαγίου του Uluburun. Τρίτη απόδειξη είναι η μεταφορά ενδημικών φυτών της Αμερικής σε άλλους πολιτισμούς: ίχνη νικοτίνης εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο σε αρχαίες μούμιες και κόκκοι καλαμποκιού είναι χαραγμένοι στους ναούς τους (και ο καπνός και το καλαμπόκι ήταν άγνωστα στην περιοχή). «Οι Αιγύπτιοι όμως με τα σαθρά πλοία τους δεν ήταν ικανοί ναυτικοί», σημειώνει ο Γκάβιν Μένζις. «Μόνο οι Μινωίτες, με τους οποίους διατηρούσαν εμπορικές σχέσεις, μπορούσαν να κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια».

Αν όμως οι Μινωίτες είχαν μεταφέρει καπνό από την Αμερική στην Αίγυπτο, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ίχνη και στην Κρήτη; «Ένα έντομο που συνδέεται άμεσα με τον καπνό βρέθηκε θαμμένο στην ηφαιστειακή στάχτη περί το 1450 π.Χ. στο σπίτι ενός εμπόρου, στο Ακρωτήρι της Θήρας. Ονομάζεται Lasioderma Serricorne και ενδημεί στην Αμερική. Και ας μην ξεχνάμε πως ο καπνός δεν ευδοκιμούσε στην Ευρώπη το 1450 π.Χ.», υποστηρίζει ο συγγραφέας.


Άρχισαν οι αμφισβητήσεις

Πριν ακόμη το βιβλίο οριστικοποιήσει τίτλο και ημερομηνία κυκλοφορίας οι ατζέντηδες τρίβουν τα χέρια τους καθώς «η ιστορία που αναθεωρεί τα μέχρι τώρα δεδομένα πουλάει εξαιρετικά», όπως παραδέχεται ο ατζέντης του συγγραφέα Λουίτζι Μπονόμι.

Οι επιστήμονες είναι ήδη στις επάλξεις της αμφισβήτησης: «Δεν υπάρχουν στοιχεία για την εξερεύνηση ή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από άλλους πέρα από τους γηγενείς Αμερικανούς», εκτιμά η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και ειδική στην προϊστορική αρχαιολογία της Λίμνης Σουπίριορ Σούζαν Μάρτιν.

«Θεωρητικά είναι πιθανό οι Μινωίτες να έφτασαν στην Αμερική», λέει ο ειδικός στη μινωική αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ Τζον Μπένετ. «Τα πλοία τους όμως ήταν πολύ μικρά για να μεταφέρουν ικανές προμήθειες και φορτίο για ένα τόσο μακρινό ταξίδι».

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Α&Μ του Τέξας που ηγήθηκε των ανασκαφών του Uluburum Κεμάλ Πουλάκ. «Δεν θα ήταν εφικτό ένα τόσο φιλόδοξο ταξίδι. Παρά το γεγονός ότι τα πλοία ήταν γερά, δεν είχαν κατάστρωμα που να αντέχει στις καταιγίδες και τις θαλασσοταραχές» ενώ προσθέτει πως ο χαλκός από το ναυάγιο του Uluburum προέρχεται από την Κύπρο.

Εκτός βεβαίως από τις αντιρρήσεις υπάρχουν κι εκείνοι που συντάσσονται με τον Βρετανό συγγραφέα. Όπως ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον Καρλ Γιόχανσεν που επικροτεί τη νέα θεωρία και δηλώνει πως είναι «πεπεισμένος πως οι Μινωίτες δεν ήταν ούτε οι πρώτοι ούτε οι μόνοι που κατάφεραν να διαπλεύσουν τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό».


«Χρειάζονταν ορμητήρια»

«Διατυπώνονται διαρκώς καινοφανείς θεωρίες από ερευνητές που προσπαθούν να παρουσιάσουν απόψεις για να αυξήσουν τις μετοχές και τις πωλήσεις των βιβλίων τους», παρατηρεί από την πλευρά του στα «ΝΕΑ» ο ομότιμος καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεώργιος Κορρές. «Όσον αφορά τις απόψεις του κ. Μένζις, θα ήθελα να επισημάνω πως οι Αιγύπτιοι είχαν κάνει υπερπόντια ταξίδια προς Νότον. Δεύτερον, πώς ήταν δυνατόν να διαπλέουν τόσο μικρά πλοιάρια τη νύχτα τον Ατλαντικό; Μπορεί να έκαναν μεγάλα ταξίδια, αλλά η προώθηση γινόταν σταδιακά, καθώς τη νύχτα τα πλοιάρια σταματούσαν σε όρμους, νησάκια και ακρωτήρια με τα οποία είναι διάσπαρτο το Αιγαίο. Και τέλος, πώς μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι Αιγύπτιοι να εντόπισαν καπνό και καλαμπόκι στους λαούς που ζούσαν προς Νότον ή στους λαούς της Εγγύς Ανατολής;».
__________________
****ΣΧΟΛΙΟ Πάλι καλά που είναι Βρετανός ο ερευνητής και δεν είναι Έλληνας γιατί θα είχε βαφτιστεί Χρυσαυγίτης, εθνικιστής και τσιράκι του Λιακό

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη: "Η εγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου είναι ντροπή"


  • Ο Μίκης Θεοδωράκης παρεμβαίνει και μιλάει εκ μέρους όλων όσων αισθάνονται ακόμη Έλληνες
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ
Διαβάζω στον Τύπο ότι σε λίγο θα εγκατασταθεί ένα «Διευθυντήριο» στη χώρα μας, που ουσιαστικά θα μας κυβερνά με δικτατορικό τρόπο. Τα μέλη του θα παίρνουν μόνα τους όλες τις καίριες αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν το χαρακτήρα τελεσιγράφων, που θα πρέπει η χώρα μας να εφαρμόζει χωρίς δικαίωμα γνώμης.
Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβουν, θα βυθίσουν τις κοινωνικές τάξεις -τη μια μετά την άλλη- σε απόγνωση, που τελικά θα γενικευθεί και θα μας οδηγήσει σε δραματικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις.
Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί. Γιατί οι αιτίες του ΚΑΚΟΥ δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους ανθρώπους. Που οι πάντες εν γνώσει τους οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί... Κι εμείς που τους ψηφίζουμε, παρακολουθούμε την κατάσταση πληγωμένοι γιατί μας ξεγέλασαν ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη ΟΛΟΙ ΟΛΩΝ και χάσαμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας.
Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γι’ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.
Έτσι εκεί που φτάσαμε, τουλάχιστον ας μην ευτελιζόμαστε μπροστά στους ξένους...
Είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων να μην έχει 10 ικανούς ανθρώπους και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων...
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ !
Αθήνα, 17.2.2010 - Μίκης Θεοδωράκης

Πηγή

Φοβερή υπηρεσία από τη Βουλή των Ελλήνων. Μπράβο τους !!!


Ιστορία δύο αιώνων στην οθόνη του υπολογιστή

Στην ψηφιακή εποχή η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων

Πρόσβαση στην ιστορία της Ελλάδας, με μία μόνο κίνηση στον υπολογιστή τους, από το σπίτι ή το γραφείο τους, αποκτούν όλοι οι πολίτες μέσω της νέας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων.

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής, που περιλαμβάνει... μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έντυπου υλικού στη χώρα μας, εκσυγχρονίζεται και υιοθετεί τη σύγχρονη τεχνολογία.
Μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://catalog.parliament.gr, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απλές και συνδυαστικές αναζητήσεις στις συλλογές εντύπων και μικροταινιών, να εντοπίσουν τη βιβλιογραφία που χρειάζονται και να ενημερωθούν για την κυκλοφορία των νέων ελληνικών τίτλων και των ξενόγλωσσων εκδόσεων που διαθέτει η Βουλή των Ελλήνων.
Στην παρούσα φάση, έχει τεθεί στη διάθεση του κοινού το περιεχόμενο 3.000 τίτλων εφημερίδων και περιοδικών του 19ου και 20ου αιώνα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες να διαβάσουν σελίδες εντύπων που εκδίδονταν έως το 1940. Πρόκειται για εφημερίδες υψηλής κυκλοφορίας των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλά και εφημερίδες τοπικές, μικρότερης εμβέλειας, που αποτυπώνουν, όμως, όψεις των κοινωνιών της Ελλάδας και της ομογένειας. Από τα αναρτημένα φύλλα, ενδεικτικά αναφέρονται: ο Αιών, η Αθηνά, το Άστυ, η Παλιγγενεσία, η Πανδώρα (του 19ου αιώνα), και η Ακρόπολη, η Ελευθερία, το Ελεύθερο Βήμα (του 20ου αιώνα).
Στο ψηφιακό υλικό από το 1940 και μετά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, προς το παρόν, να έχουν πρόσβαση επισκεπτόμενοι τον χώρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής.


Αξιοποιώντας το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» (έργο «Τεκμηρίωση, Αξιοποίηση και Ανάδειξη των Συλλογών της Βιβλιοθήκης της Βουλής»), η Βιβλιοθήκη έχει ψηφιοποιήσει περισσότερες από 15.000 μικροταινίες (από τις συνολικά 21.000 της συλλογής) που αντιστοιχούν σε οκτώ εκατομμύρια ψηφιακά τεκμήρια, καθώς και περισσότερα από 3.000 σπάνια χειρόγραφα και έντυπα.

Πώς έγινε η ψηφιοποίηση
Η διαδικασία ψηφιοποίησης, που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων στο παλαιό Καπνεργοστάσιο, παρουσίασε ιδιαίτερες προκλήσεις, καθώς η πλειοψηφία του προς ψηφιοποίηση υλικού ήταν σε μορφή μικροφίλμ. Χρησιμοποιήθηκαν ειδικοί σαρωτές τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του υλικού και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ποιότητα του τελικού ψηφιακού προϊόντος. Εφαρμόστηκαν διαδικασίες ελέγχου ποιότητας των παραγόμενων ψηφιακών τεκμηρίων, βασισμένες σε διεθνή πρότυπα. Τα ψηφιακά τεκμήρια υδατοσημάνθηκαν με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων του υλικού και πλέον είναι διαθέσιμα για ανάγνωση και αναπαραγωγή από οποιοδήποτε σημείο.

Η ιστορία και η δράση της Βιβλιοθήκης της Βουλής
Σχεδόν δύο αιώνες δράσης καλύπτει μέχρι σήμερα η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων. Ιδρύθηκε το 1844, από την πρώτη Βουλή που συνήλθε αφού τέθηκε σε ισχύ το Σύνταγμα του 1844.
Η Βιβλιοθήκη της Βουλής είναι γενική βιβλιοθήκη, ανοιχτή στο κοινό, με κύρια όμως αποστολή την υποστήριξη των βουλευτών στο κοινοβουλευτικό τους έργο. Μεταξύ των επισκεπτών της συγκαταλέγονται καθηγητές πανεπιστημίου, Έλληνες και ξένοι ερευνητές, δημοσιογράφοι και πολλοί φοιτητές πολιτικών, οικονομικών και κλασικών επιστημών οι οποίοι ενδιαφέρονται για τις πλούσιες συλλογές της που περιλαμβάνουν βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες, ιστορικά έγγραφα, χάρτες και χαρακτικά.

Οι συλλογές της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνουν:
Ø 600.000 τόμους βιβλίων και φυλλαδίων που αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έντυπου υλικού στην Ελλάδα, στην οποία κάθε χρόνο προστίθενται 4.000 ελληνικοί τίτλοι και περίπου 1.000 ξενόγλωσσοι
Ø 12.000 τόμους σπάνιων και πολύτιμων εκδόσεων
Ø 600 χειρόγραφα



Ø 5.000 χάρτες
Ø πλήρη σειρά της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, της Εφημερίδος των Συζητήσεων της Βουλής και των Πρακτικών της Βουλής και της Γερουσίας
Ø 100.000 τόμους εφημερίδων και περιοδικών, μια πλουσιότατη και ιδιαίτερα αναπτυγμένη συλλογή περιοδικών εντύπων από τον 19ο αιώνα, καθώς και μια συλλογή του ξενόγλωσσου Τύπου από τον 19ο αιώνα
Ø 21.000 μικροταινίες, παραγωγή του εργαστηρίου της Βουλής
Ø αρχεία: κοινοβουλευτικά, ιστορικά, πολιτικών προσωπικοτήτων
Ø 2.500 CD ROM
Ø 1.000 περίπου έργα τέχνης και πολλά άλλα.


Μπείτε στη βιβλιοθήκη, εδώ: http://catalog.parliament.gr/


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/02/blog-post_7190.html#ixzz0ftrxqTm7

Κίνηση πολιτών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων


Κίνηση πολιτών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων


Συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής την Τετάρτη 24/2/2010 στις 7 μ.μ.

Αγαπητέ συμπολίτη,

Είμαστε ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων που κατοικούμε γύρω από την πλατεία Αμερικής, στην Κυψέλη και γενικότερα στις περιοχές του 6ου διαμερίσματος που όπως φαίνεται έχει σχεδιαστεί από τους κυβερνώντες μας να αλωθεί, να χάσει την ελληνική ταυτότητά του από λαθρομετανάστες κάθε εθνικότητας που συρρέουν ανεξέλεγκτα κατά χιλιάδες την τελευταία δεκαετία. Η κεντρική λεωφόρος της περιοχής μας, η οδός Πατησίων με θέα τον Παρθενώνα μας, οι πλατείες μας , οι δρόμοι μας έχουν μετατραπεί από παράνομους εμπόρους σε ένα υπαίθριο παζάρι, κάκιστης αισθητικής. Εκατοντάδες προκλητικοί Ασιάτες, Αφρικανοί, Πακιστανοί απλώνουν τα σεντόνια τους έξω από τα καταστήματά μας που κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Στη θέση τους ανοίγουν λαθρομετανάστες καταστήματα, οι περισσότεροι χωρίς άδειες που τις περισσότερες φορές πίσω από τη νόμιμη ταμπέλα κρύβονται προσφιλείς τους παράνομες δραστηριότητες (ναρκωτικά, πορνεία), διανυκτερεύοντας όλη τη νύχτα.

Ολόκληρο το 6ο διαμέρισμα είναι πλέον ένα γκέτο από αμέτρητους και μη καταγεγραμμένους λαθρομετανάστες που κατουρούν και αφοδεύουν όπου βρουν , στις πλατείες μας, στις πόρτες μας και ενοχλούν σεξουαλικά τις γυναίκες. Τίθεται σοβαρότατος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Κάθε δρόμος μας, κάθε πλατεία μας, είναι δικό τους σημείο αναφοράς.

Εμείς παρακολουθούμε ανήμποροι αυτό το οικτρό θέαμα της πλήρους απαξίωσης της κάθε γειτονιάς μας μη έχοντας συμπαράσταση από κανένα φορέα της πολιτείας. Τα ακίνητα μας πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί, βιώνουμε απεγνωσμένοι την καθημερινότητά μας, απογοητευμένοι για το μέλλον.

Έχει άραγε τέτοια δικαιώματα μια Προεδρευόμενη Δημοκρατία, να φέρνει δηλαδή την πλήρη καταστροφή σε συνοικίες του 6ου διαμερίσματος και την απόγνωση στους κατοίκους της;

Η επιστέγαση όλων των προηγούμενων υπαρχόντων προβλημάτων (συγκοινωνιακό, νέφος, τσιμεντοποίηση, έλλειψη πρασίνου), ήταν η πλήρης γκετοποίηση της περιοχής μας. Δυστυχώς δεκάδες πολιτιστικοί φορείς ψυχορραγούν στις γειτονιές μας, θέατρα, πνευματικά κέντρα κλπ. λόγω μη προσέλευσης κόσμου στις τριτοκοσμικές γειτονιές μας που τα μαχαίρια βγαίνουν τόσο εύκολα !

ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΙΑ είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε πέρα από τις επιθέσεις που δεχόμαστε ότι είμαστε ρατσιστές και φασίστες.

ΦΤΑΝΟΥΝ οι υποσχέσεις και οι φθηνές δικαιολογίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απογκετοποίηση της περιοχής μας , με την καταγραφή των αλλοδαπών και τον καταμερισμό τους ισομερώς σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου & ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ των Ελλήνων που δυστυχώς για το κέρδος νοικιάζουν τα διαμερίσματα και τις υπόγειες αποθήκες τους αλλάζοντας χρήση, σε 20 και 30 άτομα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον τερματισμό της παράνομης κατάληψης της Δημοτικής αγοράς Κυψέλης & την αξιοποίηση της από το Δήμο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόσυρση του αντισυνταγματικού λαθρομεταναστευτικού ν/σ & τη διενέργεια δημοψηφίσματος – Πολιτικά δικαιώματα μόνο σε Έλληνες πολίτες


ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ για μια αξιοπρεπή ζωή στην πόλη μας!!!!!!



ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ: athinaioipolites@gmail.com

Έκθεση του National Geographic για το Άγιο Όρος στη Πρεσβεία και προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας



Έκθεση του National Geographic για το Άγιο Όρος στη Πρεσβεία και προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας
Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Πρεσβείας από 400 και πλέον επισκέπτες, πραγματοποιήθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης του National Geographic για το ʽΑγιο Όρος με τίτλο: “Called to The Holy Mountain: Mount Athos.”.
Οι φωτογραφίες αυτές προήλθαν από το ομώνυμο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο εν λόγω περιοδικό τον περασμένο Δεκέμβριο και σε ειδικό αφιέρωμα της ελληνικής έκδοσης.
Το κοινό εκτός από το θαυμασμό του για τις εξαιρετικές φωτογραφίες της έκθεσης, παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις του συγγραφέα κ. Robert Draper και του φωτογράφοu κ. Travis Dove για τον μοναστικό βίο του Αγίου Όρους.
Η έκθεση σήμανε την έναρξη μίας σειράς πολιτιστικών, επιστημονικών και ιστορικών συνεργασιών με τον μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό μορφωτικό οργανισμό του κόσμου η ίδρυση του οποίου χρονολογείται από το 1888.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα προγράμματα του National Geographic διαδίδονται και παρακολουθούνται μέσω των φορέων και ΜΜΕ που διαθέτει παγκοσμίως, σε 370 εκ. αποδέκτες μηνιαίως.
Εν τη απουσία του Πρέσβη κ. Βασίλη Κασκαρέλη για υπηρεσιακούς λόγους στη Νέα Υόρκη, την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρεσβευτής Σύμβουλος κ. Ιωάννης Βράϊλας που αναφέρθηκε στην ιστορική και θρησκευτική σημασία του Αγίου ʽΟρους και η κα. Ζωή Κοσμίδου, Εμπειρ. Πρεσβευτής Σύμβουλος Αʼ για πολιτιστικά θέματα, που είχε την ιδέα της έκθεσης και την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στην μέχρι τούδε εποικοδομητική συνεργασία της Πρεσβείας με το National Geographic αλλά και στις πρόσφορες προοπτικές που διανοίγονται στο μέλλον.
Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του National Geographic κ. Terry Garcia που επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του οργανισμού του για τη υλοποίηση σημαντικών πολιτιστικών προγραμμάτων με τη χώρα μας. Τα προγράμματα αυτά επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει μετά την οριστικοποίησή τους με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Διευθυντές και το προσωπικό των περισσοτέρων Τμημάτων του National Geographic και του νέου μουσείου του, καθώς και πλήθος κόσμου από τον πολιτιστικό, νομικό, επιχειρηματικό, πανεπιστημιακό, οικονομικό και διπλωματικό κόσμο της Ουάσιγκτον.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και εκπρόσωποι του Αμερικανικού Κογκρέσου, State Department και Διεθνών Οργανισμών οι οποίοι εξέφρασαν ευνοϊκά σχόλια για την εκδήλωση και τη χώρα μας καθώς και για την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας με το National Geographic ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη με τα οικονομικά και άλλα θετικά οφέλη που θα προκύψουν από αυτήν.

Καταργούν το σταυρό από το λάβαρο του Ερυθρού Σταυρού!


ΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...
Σοβαρή καταγγελία από τις Γιαννιώτισσες εθελόντριες


Συμβαίνει για πρώτη φορά και αποτελεί αρνητική εξέλιξη, που θα σχολιαστεί ποικιλότροπα.
Η Ολομέλεια του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποφάσισε να μην συμμετάσχουν οι εθελόντριες στην παρέλαση για τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων την ερχόμενη Κυριακή.
Δηλαδή δεν θα δούμε, όπως έχουμε συνηθίσει, στην παρέλαση τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού να διασχίζουν, κρατώντας με υπερηφάνεια τη σημαία του σώματος, τον κεντρικό δρόμο, έξω από τη Νομαρχία και να περνούν μπροστά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Γιατί, όμως, τα πράγματα οδηγήθηκαν σε αυτή την αρνητική κατάσταση;.....
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ολομέλειας του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η αποχή από την παρέλαση, αποτελεί έντονη διαμαρτυρία «για τη συμπεριφορά της προέδρου του εδώ Τμήματος Μάρθας Παπαδοπούλου, η οποία ζητά να αφαιρεθεί μόνιμα ο σταυρός από το έμβλημα της σημαίας μας» (δηλ. του Ερυθρού Σταυρού).
Βέβαια, υπήρξε και προηγούμενο σχετικό περιστατικό με «πρωταγωνίστρια» την κ. Παπαδοπούλου.
Όπως καταγγέλλεται «την εσχάτη στιγμή, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2009, την στιγμή της εκκίνησης, χωρίς καμία προειδοποίηση, η κ. Παπαδοπούλου, έδωσε εντολή με τρόπο αυταρχικό, να αφαιρεθεί ο σταυρός».
Η πρόεδρος του Τμήματος Ιωαννίνων επικαλείται απόφαση της κεντρικής διοίκησης των Αθηνών.
Τον ίδιο ισχυρισμό προέβαλε και χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της ο «Π.Λ.» χωρίς να δώσει κάποια άλλη εξήγηση. «Μιλάω με τη Διοίκηση στην Αθήνα και σας ξαναπαίρνω…», μας είπε γύρω στις 2 το μεσημέρι, αλλά έκτοτε ουδέν!
Ωστόσο, αν και εδώ και τέσσερις ολόκληρους μήνες οι εθελόντριες ζητούν κάποιο έγγραφο από την Κεντρική Διοίκηση, εντούτοις αυτό ποτέ δεν προσκομίστηκε.
Επιβάλλεται να βρεθεί μια λύση, γιατί διαφορετικά θα πρόκειται για ένα λυπηρό, ανησυχητικό, αλλά και με περίεργες έως ύποπτες διαστάσεις γεγονός…
Θα προκαλέσει πραγματικά έκπληξη σε όλους, αν τελικά, οι εθελόντριες, που εκπροσωπούν το ερυθροσταυρικό πνεύμα, δεν παρελάσουν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ολόκληρο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ολομέλειας του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει ως εξής:
«Η Ολομέλεια του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ. μετά την τακτική συνέλευση που έλαβε χώρα στις 1/2/2010, ανακοινώνει ότι δε θα λάβει μέρος στην παρέλαση με αφορμή τις εκδηλώσεις εορτασμού της πόλης μας την 21η Φεβρουαρίου 2010.
Το Σώμα μας έχει αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες πολέμου για 70 χρόνια, συμμετέχοντας ανελλιπώς ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης. Με την τωρινή μας στάση διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συμπεριφορά της προέδρου του εδώ Τμήματος του Ε.Ε.Σ. κ. Μάρθας Παπαδοπούλου όπως μόνιμα αφαιρεθεί ο σταυρός από το έμβλημα της σημαίας μας. Παράλληλα διαμαρτυρόμαστε για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2009, όταν την έσχατη στιγμή, χωρίς καμία προειδοποίηση, έδωσε εντολή με τρόπο αυταρχικό, να αφαιρεθεί ο σταυρός, τη στιγμή της εκκίνησης. Τότε δεν απείχαμε, αν και βαθύτατα προσβεβλημένοι, σεβόμενοι τον τόπο και τον χρόνο.
Μετά από 4 μήνες αναμένουμε ακόμη το επικείμενο έγγραφο εξ' Αθηνών που η ίδια η Πρόεδρος επικαλέστηκε περί αφαίρεσης του σταυρού, προκειμένου να λειτουργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει προσωπική αντιδικία αλλά διαφωνία με τακτικές και μεθόδους που ακολουθούνται, αντίθετες με το πνεύμα του Ε.Σ..
Σεβόμενοι την ιστορία του τμήματος, τις αρχές και το ήθος που ο Ερυθρός Σταυρός πρεσβεύει σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοινώνουμε την απόφαση μας στην τοπική κοινωνία που έχει συνδέσει αυτές τις εκδηλώσεις με την ερυθροσταυρική μορφή της εθελόντριας».

πηγη

Προκαταβολικές υπερωρίες ύψους 330.000 ευρώ ….


Προκαταβολικές υπερωρίες ύψους 330.000 ευρώ ….

Τελικά λεφτά υπάρχουν ή όχι; Το ρωτώ γιατί την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας και ψαλίδισμα των αποδοχών, ανταμείβει με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τους συνεργάτες των υπουργών…
Όπως αποκαλύπτει η Α. Σταθάκου, υπερωρίες ύψους330.000 ευρώ εγκρίθηκαν… προκαταβολικά (?) για τους επόμενους μήνες σε ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας!

Συγκεκριμένα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η έγκριση δαπάνης 330.000 ευρώ, για υπερωριακή εργασία 100 υπαλλήλων που απασχολούνται στα γραφεία της υπουργού, της υφυπουργού και των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για 100 άτομα τα οποία δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις και θα απασχοληθούν μέχρι 60 ώρες ο καθένας το μήνα, για υπερωριακή εργασία από την 1-1-2010 έως τις 31-12-2010.

Ωστόσο, κατά το σύνηθες, οι υπερωρίες δεν προσδιορίζονται εκ των προτέρων αλλά προκύπτουν εκ των υστέρων, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έσπευσε να εξασφαλίσει τη δαπάνη για τις μελλοντικές υπερωρίες των συνεργατών της!

Ειδικότερα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύεται ότι:
«Εγκρίνεται δαπάνη ύψους 330.000 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού.

Έχοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες των Πολιτικών Γραφείων του υπουργείου Υγείας, εγκρίνεται υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων που υπηρετούν στα γραφεία της υπουργού, της υφυπουργού και των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις και θα απασχοληθούν μέχρι εξήντα ώρες ο καθένας το μήνα για υπερωριακή εργασία ως εξής:

-Είκοσι υπάλληλοι στο Γραφείο της υπουργού Υγείας.
-Είκοσι υπάλληλοι στο Γραφείο της υφυπουργού Υγείας.

Από είκοσι υπάλληλοι στα Γραφεία των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας (σ.σ. οι γ.γ. είναι τρεις, ήτοι σύνολο υπαλλήλων 60).

Υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της πραγματικής παροχής της υπερωριακής απασχόλησης των ανωτέρων υπαλλήλων ορίζονται οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων».

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η απασχόληση 100 (!) μετακλητών υπαλλήλων στα 5 γραφεία τηςπολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή λοιπόν ψάχνω για στοιχεία που να στηρίζουν αυτήν την άποψη. Αλλά φευ !ΠΗΓΗ