Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ 10 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ FIFA ΓΙΑ ΤΟ PUSKAS AWARD 2009

Μόνος έναντι όλων ο Γκρούεφσκι!


Συντονισμένες πιέσεις από τις Βρυξέλλες, από την Ουάσιγκτον και από τα αλβανικά κόμματα δέχεται -σύμφωνα με πληροφορίες- ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, προκειμένου να αλλάξει στάση στο Σκοπιανό και να επιτρέψει την προσέγγιση της χώρας του στις ευρωατλαντικές δομές. Στην Κοπεγχάγη βρίσκονται από χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ. Και οι δύο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, επιδιώκουν συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν ανεπίσημη συνομιλία μεταξύ τους, με βάση την τακτική που έχει εγκαινιάσει ο έλληνας πρωθυπουργός για απευθείας επαφές με την ηγεσία της ΠΓΔΜ σε κάθε ευκαιρία. Άλλωστε, όπως όλα δείχνουν, το επόμενο διάστημα οι διεργασίες γύρω από το Σκοπιανό θα εξελίσσονται εκτός πλαισίου ΟΗΕ.

Είναι απολύτως ενδεικτικό το γεγονός ότι η εκπρόσωπος Τύπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Βανίνα Μαεστράτσι, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων ΜΙΑ ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, δεν σχεδιάζει προς στιγμήν να καλέσει τους εκπροσώπους της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας για συνομιλίες ή να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία σχετικά με την υπόθεση της ονομασίας. Ωστόσο η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες ασκούν στο παρασκήνιο πιέσεις για άρση του αδιεξόδου μέχρι το Μάρτιο, όταν η ΕΕ θα αποφασίσει για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ. Διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, μιλώντας στο παρασκήνιο με εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων, φέρεται να αποδέχεται σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό (“Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”), αλλά δεν δείχνει διαλλακτικότητα ως προς το εύρος χρήσης, αρνούμενη να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση για την κατάργηση του ονόματος “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι δέχεται πιέσεις για αλλαγή στάσης και από τα αλβανικά κόμματα των Σκοπίων.

“Κόκκινη γραμμή” από τα αλβανικά κόμματα
Δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της ΠΓΔΜ, “Dnevnik”, καταγράφει δηλώσεις και απόψεις ηγετικών στελεχών τόσο του συγκυβερνώντος DUI όσο και των αντιπολιτευόμενων DPA και “Νέας Δημοκρατίας”, εξάγοντας το συμπέρασμα ότι, μετά την πρόσφατη ευρωπαϊκή σύνοδο στις Βρυξέλλες, ο λόγος των αλβανικών κομμάτων έχει ριζοσπαστικοποιηθεί. Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι τα αλβανικά κόμματα βρίσκονται πλέον κοντά στη διαμόρφωση ενιαίας στρατηγικής όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος και την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ. Με άλλα λόγια, αναφέρει το δημοσίευμα της “Dnevnik”, αν το ζήτημα του ονόματος δεν επιλυθεί εντός των επόμενων έξι μηνών, ώστε η ΠΓΔΜ να ενταχθεί στις ευρωατλαντικές δομές, ο αλβανικός πολιτικός παράγοντας θα θέσει υπʼ όψιν του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE τη δική του “κόκκινη γραμμή”, με βάση την οποία το αλβανικό κόμμα DUI θα αποχωρήσει από μια “ευρωσκεπτικιστική και αντινατοϊκή κυβέρνηση”, οδηγώντας σε περιπέτεια τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι. Στο τραπέζι θα πέσει η πρόταση για τη δημιουργία μίας γεωγραφικά προσδιορισμένης συνομοσπονδίας, με αποτέλεσμα το πρόβλημα της ονομασίας να προσλάβει εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο και διαστάσεις.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ



"Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα από κοινού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ιωάννης Μητσιόπουλος σε βάρος των Μ. Ζ. του Κ. 32 ετών, κάτοικο Ρόδου, ιδιωτικό υπάλληλο, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το...


απόγευμα της Τρίτης και κατά του Μ. Π. Π. Κ. του Δ. 23 ετών, φοιτητή, ο οποίος αναζητείται.
Οι ανωτέρω φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να ήταν διαχειριστές ιστοχώρου-κοινότητας μελών με την επωνυμία www.greek-fun.com τα μέλη της οποίας είχαν μέσω της πρόσβασης τους στο forum αυτής να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιρειών.
Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται πανελλαδικά για τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε "πειρατικά" αντίγραφα ταινιών, dvd και παιχνιδιών, μετά από την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων (ΕΠΟΕ).
Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης ο κ. Θεόδωρος Πετσίνης εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ υπέβαλε μήνυση κατά των ανωτέρω κατηγορούμενων.
Στη μήνυση της ΕΠΟΕ αναφέρεται ότι οι ανωτέρω διαχειριστές της ιστοσελίδας με την επωνυμία www.greek-fun.com συγκέντρωναν με ίδια πρωτοβουλία και ειδικό προς τούτο σχεδιασμένο ηλεκτρονικό σύστημα στην ως άνω ιστοσελίδα, παράνομα και χωρίς την εκ του νόμου προβλεπόμενη προηγούμενη γραπτή άδεια των δικαιούχων εταιρειών μελών της ΕΠΟΕ διαδικτυακούς συνδέσμους που αντιστοιχούν και παραπέμπουν σε οπτιακουστικά έργα πάσης φύσεως. Καταγγέλθηκαν παραπέρα ότi μεσολαβούν ώστε να καθίστανται προσιτά στο κοινό, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας οπτιακουστικά έργα ενώ προτρέπουν τρίτους να παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με την ίδια έγκληση οι μηνυόμενοι αλλά και άλλοι που αναζητούνται είχαν συστήσει με ίδια πρωτοβουλία μια κλειστή κοινότητα (Forum) η οποία λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό τη χωρίς δικαίωμα ανταλλαγή μεταξύ των μελών χρηστών του forum αρχείων που περιέχουν οπτιακουστικά έργα.
Στη συγκεκριμένη κοινότητα έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου μόνον χρήστες μέλη οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.
Αναφέρεται παραπέρα ότι οι χρήστες μέλη του forum χωρίς δικαίωμα και γι' αυτό παρανόμως ανεβάζουν και αποθηκεύουν οπτιακουστικά έργα στους υπολογιστές εξυπηρέτησης του δικτύου του παγκοσμίως γνωστού ιστότοπου με την ονομασία rapidshare ενώ παρέχουν μέσω του forum οδηγίες στους χρήστες μέλη.
Η ΕΠΟΕ ισχυρίζεται παραπέρα ότι οι μηνυόμενοι καλούσαν τους χρήστες μέλη του forum να καταβάλουν σ' αυτούς υπό το μανδύα της δήθεν δωρεάς συγκεκριμένα χρηματικά ποσά και μάλιστα απαιτώντας ελάχιστη καταβολή από 15 έως 45 ευρώ υποσχόμενοι, σε κάθε περίπτωση, να παράσχουν, σε αντάλλαγμα, συγκεκριμένα οφέλη και πλεονεκτήματα, που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της διαδικασίας της παράνομης διακίνησης και ανταλλαγής αρχείων.
Αναφέρεται παραπέρα ότι ο αριθμός των χρηστών μελών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανέρχεται σε 285.000.
Από την έρευνα που διεξήγαγε η EΠΟΕ, όπως τονίζεται στην έγκληση οι μηνυόμενοι χρησιμοποιούσαν για τις ως άνω πληρωμές τη γνωστή διαδικτυακή εταιρεία PAYPAL.
Eπισημαίνεται παραπέρα ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα www.greek-fun.com και μέσω του forum αυτής υπήρχαν προς διάθεση 14.000 οπτιακουστικά έργα εκ των οποίων 5.500 περίπου ανήκαν σε εταιρείες μέλη της EΠΟΕ.
Περαιτέρω από την έρευνα προέκυψε ότι η παράνομη διακίνηση ή και ανταλλαγή των 14.000 οπτιακουστικών έργων συντελέστηκε περίπου 200.000 φορές εκ των οποίων 90.000 φορές περίπου αφορούσαν σε οπτιακουστικά έργα τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν σε εταιρείες μέλη της ΕΠΟΕ.
Η ΕΠΟΕ υπολογίζει την οικονομική ζημία που υπέστη με την ίδια μήνυση στο εξωφρενικό ποσό του 1.800.000 ευρώ!!!
Ο κ. Πετσίνης της ΕΠΟΕ επεσήμανε ότι από την έρευνα που έγινε στον επίμαχο ιστοχώρο η διαχείριση αυτού γινόταν από τρία άτομα με τα ψευδώνυμα "Εvi", "Lionheart" και "Μat".
Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο "Εvi" η ΕΠΟΕ δεν κατόρθωσε να συλλέξει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που αφορά την ταυτότητα του. Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο "Lionheart" διαπιστώθηκε ότι στο προφίλ που έχει καταχωρημένο αναφέρει ότι είναι γεννημένος στη Ρόδο το 1977 και στην ίδια σελίδα είχε έναν σύνδεσμο (link) που παραπέμπει στην ιστοσελίδα που διατηρεί στον ιστοχώρο Facebook. Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του στο Facebook διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε άλλο link για την ιστοχώρο www.greek-fun.com ενώ δηλώνει διαχειριστής της ιστοσελίδας αυτής.
Σε ότι αφορά τον διαχειριστή με το κωδικό όνομα "Mat" διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του είναι αυτή που προβάλλεται στο www.greek-fun.com ενώ διαπιστώθηκε ότι διαφήμιζε και άλλες ιστοσελίδες. Από τον έλεγχο των διαφημιστών διαπιστώθηκε έτσι η ταυτότητα και του δεύτερου κατηγορούμενου.
Εν πάση περιπτώσει εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο πρώτος κατηγορούμενος πατέρας δύο παιδιών αρνήθηκε κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ο "Mat" τον οποίο έχει δει μόνο μια φορά πριν από 4 περίπου χρόνια και πήγε για καφέ μαζί του στη Ρόδο. Αφού τόνισε ότι η μόνη επικοινωνία που έχει μαζί του είναι μέσω του διαδικτύου τόνισε ότι έχει μπει στην ιστοσελίδα www.greek-fun.com και έχει δώσει συνδέσμους με κάποια τραγούδια τα οποία και έχουν ανεβεί και διατίθενται από την ιστοσελίδα. Τόνισε ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν πωλούνται και είναι παραγωγές δικές του καθώς εργάζεται και ως disc jokey. Eπεσήμανε ακόμη ότι δεν έχει ανεβάσει ποτέ ταινίες στην ιστοσελίδα αλλά και ότι δεν έχει κωδικούς πρόσβασης στο server του www.greek-fun.com και καμία οικονομική απολαβή.
Τόνισε ότι έχει κωδικό για να μπαίνει στο forum και ότι είχε ζητήσει να διαγραφεί ο κωδικός του αυτός. Επεσήμανε ότι ο "Mat" τον είχε χαρακτηρίσει διαχειριστή στην ιστοσελίδα χωρίς όμως αυτός να ασκεί την οποιαδήποτε διαχείριση.
Σημειώνεται ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που κατασχέθηκε δεν βρέθηκαν ταινίες παρά μόνο ορισμένα comics που έβλεπαν τα παιδιά του.
Εν πάση περιπτώσει θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή του Β' Τμήματος Ρόδου κ. Θ. Δουκάκη την Παρασκευή.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Μεϊμάρης."

http://www.dimokratiki.gr

ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΒΟΥΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣΚΑΙ ΣΤΗ 19ΧΡΟΝΗ

ΠΟΥ ΒΙΑΖΑΝΕ ΕΠΙ ΔΩΔΕΚΑ ΩΡΕΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΜΟΙΩΣΟΥΜΕ.

Αργύρης Ευστρατιάδης: Έλληνας επιστήμονας αναπτύσσει καινοτόμες θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού



Έφυγε από την Ελλάδα το 1971 για μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιολογία, στο πανεπιστήμιο Harvard (Χάρβαρντ) των ΗΠΑ. Αυτή ήταν και η αρχή μιας λαμπρής πορείας στο "μαγικό" χώρο της επιστημονικής έρευνας, με μοναδικό γνώμονα τη συνεισφορά στον συνάνθρωπο, όπως άλλωστε ορίζει και ο όρκος του Ιπποκράτη, τον οποίο έδωσε το 1966, με την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο λόγος, για τον οµότιµο καθηγητή Γενετικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Columbia (Κολούμπια) της Νέας Υόρκης, Αργύρη Ευστρατιάδη, ο οποίος θα αναγορευθεί απόψε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το επιστηµονικό-ερευνητικό έργο του πολυβραβευμένου καθηγητή έχει αναγνωρισθεί, διεθνώς, για την πρωτοτυπία και πρωτοπορία του, στη Βιοτεχνολογία του ανασυνδυασµένου DNA (rDNA), στην κατανόηση της δοµής, µοριακής εξέλιξης και έκφρασης των ευκαρυωτικών γονιδίων.
Ο καθηγητής Α. Ευστρατιάδης και οι συνεργάτες του υπήρξαν -μεταξύ άλλων- πρωτοπόροι ανάπτυξης της Τεχνολογίας Κλωνοποίησης µορίων cDNA, που επέτρεψε την αλληλούχιση και τη χαρτογράφηση -για πρώτη φορά- της δοµής των ευκαρυωτικών µορίων mRNA.
Μέχρι σήμερα, ο καθηγητής Ευστρατιάδης έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 120 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες στα πλέον έγκριτα διεθνή περιοδικά υψηλής επιρροής στο χώρο των Βιοεπιστηµών, ενώ ήδη ετοιμάζει να δώσει στη δημοσιότητα νέα έρευνα για τον καρκίνο του παγκρέατος.
Προς τη δημιουργία καινοτόμων θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού.
Εδώ και 20 χρόνια, η έρευνα του καθηγητή Ευστρατιάδη στρέφεται στην ανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών παρεμβάσεων για τον καρκίνο του μαστού.
Για το σκοπό αυτό δημιουργεί μεταλλαγμένα ποντίκια, τα οποία αποτελούν μοντέλα καρκίνου, όπως εξηγεί ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η έρευνα του κ. Ευστρατιάδη εστιάζει στο να βοηθήσει τους φαρμακολόγους να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν στοχευμένα φάρμακα, που θα μπορούν να θεραπεύουν τον καρκίνο χωρίς να πλήττονται τα υγιή κύτταρα και χωρίς να απαιτούνται χημειοθεραπείες.
Όπως εξηγεί ο επιφανής ερευνητής, ο λόγος που χρησιμοποιεί μεταλλαγμένα ποντίκια ως μοντέλα καρκίνου είναι, αφενός μεν για να κάνει πειράματα που θα δώσουν πληροφορίες για τη βιολογία του καρκίνου, αφετέρου δε να γίνουν σ' αυτά δοκιμές φαρμάκων που πρέπει να προηγηθούν των κλινικών δοκιμών.
Αναφερόμενος στην καρκινογένεση, ο κ. Ευστρατιάδης φέρνει ως παράδειγμα ότι τα κύτταρα περιέχουν σηματοδοτικά δίκτυα, τα οποία, όταν χαλάσουν, συνεργάζονται μεταξύ τους και δημιουργούν καρκίνο.
«Ο καρκίνος είναι μια αρρώστια κακής-ανώμαλης σηματοδότησης. Φανταστείτε ότι μέσα στα κύτταρα γίνεται μία σκυταλοδρομία φωσφορυλιώσεων, δηλαδή ένα σήμα, μια φωσφορική ομάδα περνάει από μία πρωτεΐνη σε μια άλλη κ.ο.κ.
Αυτά τα δίκτυα είναι διάφορα και μπορεί να χαλάσουν.
Όταν πολλά χαλασμένα δίκτυα συνεργαστούν μεταξύ τους, δημιουργούν καρκίνο. Οπότε υπάρχουν συγκεκριμένα μόρια σ' αυτές τις σηματοδοτικές οδούς, που είναι μεταλλαγμένα» εξηγεί.
Όπως αναφέρει ο κ. Ευστρατιάδης, στο 30% των καρκίνων του μαστού υπάρχει η ίδια μετάλλαξη.
«Αν λοιπόν μπορέσει κανείς και σχεδιάσει ένα φάρμακο που να χτυπάει μόνο τη μετάλλαξη, αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος αντί της χημειοθεραπείας, η οποία πλήττει τα φυσιολογικά κύτταρα.
Η χημειοθεραπεία που γίνεται τώρα είναι πάρα πολύ ειδική και σκοτώνει κυρίως τα καρκινικά κύτταρα, αλλά βλάπτονται και τα υγιή, σε λιγότερο βαθμό.
Αυτή η πολύ ειδική, στοχευμένη θεραπεία είναι το μέλλον και κατά συνέπεια θα μπορούσε κανείς να την ακολουθήσει», επισημαίνει.

Για την κλωνοποίηση ανθρώπου
Το θέμα της κλωνοποίησης ανθρώπου έχει κλείσει για τον επιφανή επιστήμονα, ο οποίος σημειώνει εμφατικά ότι, με το να το επαναφέρει κάποιος, δημιουργεί πρωτίστως κακές εντυπώσεις στο κοινό.
«Όλοι κατάλαβαν ότι οι βιολόγοι είναι υπεύθυνοι άνθρωποι και δεν κάνουν τρέλες», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ευστρατιάδης. Και συνεχίζει: «Η κλωνοποίηση ανθρώπου είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει.
Υπάρχουν, άλλωστε, βιολογικοί λόγοι που την καταστούν ανέφικτη. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση επ΄αυτού».

Στόχος η συνένωση των επιστημονικών δυνάμεων στην Ελλάδα
Έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς για το επιστημονικό-ερευνητικό του έργο, ο διακεκριμένος καθηγητής, ανοιχτός σε προκλήσεις, δεν δίστασε ούτε στιγμή και αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει, από το 2009, επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα συναντήσει.
Και δεν το έχει μετανιώσει, καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι η κάθε επιτυχία δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.
«Το κυριότερο, και αυτό που έχει για μένα σημασία, είναι ότι ίσως, με τη συγκέντρωση των ελληνικών επιστημονικών δυνάμεων στο χώρο της Βιολογίας, κάτι μπορεί να αλλάξει στην κουλτούρα, με τρόπο που να αξιοποιηθούν σωστά οι πολλές σημαντικές αυτές δυνάμεις», τονίζει ο καθηγητής, υπενθυμίζοντάς μας ότι την εποχή που έφυγε στην Αμερική, πριν από 37 χρόνια, υπήρχαν πέντε-δέκα βιολόγοι.
«Σήμερα, υπάρχουν χιλιάδες. Αυτό είναι πρόοδος. Μπορεί να μην έχει το ρυθμό που σημειώνεται στο εξωτερικό, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι σημαντική. Υπάρχουν εξαιρετικοί ογκολόγοι στην Ελλάδα, που γνωρίζουν αναγνώριση και στο εξωτερικό», επισημαίνει.
Όσοι γνωρίζουν τον καθηγητή Ευστρατιάδη τονίζουν ότι είναι ευτύχημα για την Ελλάδα που δέχτηκε να αναλάβει επιστημονικός διευθυντής του ΙΙΒΕΑΑ.
Από τα πρώτα πράγματα που πέτυχε ήταν να ενώσει το ερευνητικό δυναμικό της Ελλάδας για έναν κοινό σκοπό: τη χρηματοδότηση από την ΕΕ και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) μιας μελέτης για τη «μετάφραση» της ελληνικής βιοϊατρικής έρευνας σε εφαρμογές.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευστρατιάδη, η μεγάλη του χαρά ήταν ότι διαπίστωσε πως, όταν οι Έλληνες εργαστούν από κοινού, βγαίνει αποτέλεσμα.

ikypros

Στη Κοπεγχάγη δεν πήγαν για τη σωτηρία της ζωής στον πλανήτη, αλλά για να κάνουν δουλειές δισεκατομμυρίων!



Λίγες μέρες πριν αρχίσει η σύνοδος της Κοπεγχάγης, ο κορυφαίος Αμερικανός περιβαλλοντολόγος Τζαίημς Χάνσεν (διευθυντής ερευνών ινστιτούτου NASA, περιβαλλοντικός γκουρού του Αμερικάνικου Κογκρέσου) δήλωσε αφοπλιστικά πως θα ήταν προτιμότερο η σύνοδος να μην γίνει, αν ήταν αυτό να κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι κινούμαστε προς μια θετική κατεύθυνση, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό είναι η πικρή αλήθεια. Γιατί αυτή τη στιγμή στη Δανία κάποιοι δεν πήγαν για τη σωτηρία της ζωής στον πλανήτη, αλλά για να κάνουν δουλειές δισεκατομμυρίων! Για να καταλάβουμε το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Κοπεγχάγη πρέπει να πάμε λίγο πίσω.

Από το 2005 είναι γνωστό πως... τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του Κυότο. Η συμφωνία δηλ. για μείωση των εκπομπών ρύπων κατά ............5%. Είναι επίσης γνωστό ότι οι 2 κύριοι ρυπαντές ΗΠΑ (4% του παγκόσμιου πληθυσμού, 25% της ρύπανσης!!) και Κίνα δεν το υπέγραψαν καν. Αυτό όμως που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ο τρόπος που αποφασίστηκε τότε για να προχωρήσει πρακτικά και να λειτουργήσει η συμφωνία δίνοντας αποτελέσματα. Και ο τρόπος αυτός ήταν η δημιουργία αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων. Η "Αγορά των τρελών" κατα την Le monde. Μην τα παρατάτε επειδή ακούγεται πολύπλοκο, γιατί έχει τρομερό ενδιαφέρον. Γιατί στόχος της "ρύθμισης" αυτής δεν ήταν η μείωση των ρύπων, αλλά αντίθετα η διατήρησή τους τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα!!!


Η αγορά αυτή λειτουργεί κάπως έτσι με απλά λόγια.
1. Αποφασίζονται ανώτατα όρια εκπομπών ρύπων για επιχειρήσεις και κράτη.
2. Εκδίδονται δικαιώματα εκπομπών ρύπων που αγοράζονται και πουλιούνται μεταξύ των εμπλεκομένων (και όχι μόνο). Όποιοι βρίσκονται κάτω από το όριο πουλάνε τα περισσευούμενα δικαιώματα, ενώ όσοι ξεπερνούν το όριο, αγοράζουν δικαιώματα και έτσι αποφεύγουν το πρόστιμο το οποίο είναι περίπου 3-4 φορές μεγαλύτερο.
3. Τα κέρδη της αγοράς αυτής τροφοδοτούν την πράσινη ανάπτυξη.


Είναι ένας τρόπος που μοιάζει με την δική μας μεταφορά συντελεστή.
Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό πως υπήρχαν μεγάλα προβλήματα. Π.χ. Επιχειρήσεις μείωσαν τη δραστηριότητά τους και στήριξαν την ύπαρξή τους στην πώληση δικαιωμάτων (τίποτα το πράσινο δηλαδή). Η ο τρόπος που δόθηκαν τα δικαιώματα σε επιχειρήσεις και κράτη και η ρύθμιση των ορίων για τον καθένα ήταν ένα τοπίο πολύ θολό. Η τι νόημα έχει στην τελική, να μειώνει κάποιος τους ρύπους του, για να δίνει το δικαίωμα σε κάποιον άλλο να ρυπαίνει και να κερδίζει κιόλας;
Έχει και παραέχει όμως και θα δούμε γιατί. Είναι φανερό οτι σε ένα σύστημα σαν αυτό που βιώνουμε όπου η διαφθορά δίνει και παίρνει, ο έλεγχος των ρύπων μόνο ειλικρινής δεν μπορεί να είναι, ιδιαίτερα όταν το κίνητρο όλων, πράσινων η μη είναι το χρήμα από την αγοραπωλησία δικαιωμάτων. Πέρα από αυτό όμως οι ίδιοι οι νόμοι της αγοράς, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να επαναφέρουν το όριο των ρύπων διαρκώς στα ψηλά του, αντί να το μειώνουν (αυτός άλλωστε είναι ο πραγματικός στόχος!). Κι αυτό γιατί αν υποθέσουμε πως το σύστημα λειτουργεί και οι ρύποι μειώνονται, μπαίνουν προς πώληση στο σύστημα περισσότερα δικαιώματα και άρα η τιμή τους πέφτει (ακολουθούν την πτώση της τιμής των προϊόντων άνθρακα σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και ζήτησης). Όποιος λοιπόν είναι πωλητής κερδίζει λιγότερα χρήματα για πράσινες επενδύσεις, και όποιος αγοράζει ξοδεύει λιγότερα και άρα μπορεί να ρυπαίνει περισσότερο με τα ίδια λεφτά. Άρα άνθρακες ο θησαυρός κυριολεκτικά.
Πάμε τώρα στο σπουδαιότερο. Η εμπλοκή των μεγάλων χρηματιστηριακών οίκων στην αγορά αυτή μέσω έκδοσης συμβολαίων παραγώγων σχετικών με τους ρύπους είναι η ταφόπλακα του εγχειρήματος και να γιατί. Οι χρηματιστηριακές αγορές παραγώγων έχουν δικούς τους νόμους, και οι τιμές διαμορφώνονται πέρα κι έξω από λογικές πραγματικής οικονομίας, με πρώτο και βασικό μπούσουλα την κερδοσκοπία. Επίσης η αγορά αυτή ως περιορισμένη σε όγκο, είναι πανεύκολα καθοδηγούμενη. Και αν οι J.P.Morgan, S&P, BoA, Citygroup και τα λοιπά τίμια αποβράσματα είχαν σαν σκοπό τους το καλό της ανθρωπότητας δεν θα ανησυχούσαμε. Όταν όμως είναι κερδοσκόποι που έχουν χαρτοφυλάκια γεμάτα πετρελαϊκές εταιρίες (που κάποτε είναι και κύριοι μέτοχοί τους ), τότε ποιος πιστεύει πως θα αφήσουν να πέσουν τα όρια ρύπων; Πράγμα που θα σήμαινε και δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου, και από εκεί τεράστια πιθανότητα αποπληθωρισμού (σε μια οικονομία που βασίζεται στο πετρέλαιο) που σημαίνει και βαθιά ύφεση; Το λέει ο ίδιος ο έγκυρος Αμερικανός περιβαλλοντολόγος Χάνσεν. Πως το σύστημα της αγοράς ρύπων "απλά επιτρέπει στους υπεύθυνους της ρύπανσης και στους χρηματιστές της Wall Street να γδάρουν τον κόσμο κερδίζοντας δισεκατομμύρια"!
Με όλα αυτά το τελικό ερώτημα είναι ένα. Υπάρχει κάποιος εκ των μεγάλων που να θέλει πραγματικά την μείωση των ρύπων; Θέλουν οι οικονομίες να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή, η είναι απλά κόντρα στα συμφέροντά τους και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν με κόστος την ίδια τη ζωή στον πλανήτη; Το γεγονός ότι στην πράξη κανένα αποτέλεσμα δεν είχαμε μέχρι σήμερα στο θέμα της μείωσης των ρύπων κι έτσι Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ δίνει την απάντηση. Και δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε όχι το δίλημμα μετά το "Σοσιαλισμός η βαρβαρότητα" γίνεται ολοφάνερα και δραματικά απλούστερο. Καπιταλισμός η Ζωή;


Υ.Γ. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο τα άρθρα που αναφέρονται στην Κοπεγχάγη, είδα ότι σχεδόν όλοι δίνουν το βάρος στο όριο της μείωσης των ρύπων και στο να είναι η οποιαδήποτε συμφωνία νομικά δεσμευτική και όχι μια απλή πολιτική δέσμευση. Αυτό είναι σωστό, αλλά αν ο εγγυητής της εφαρμογής είναι η αγορά και οι οίκοι, τότε ότι και να αποφασιστεί θα είναι εντελώς μάταιο.

από Γιώργος Σαρρής
apneagr

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ...

Οι Τούρκοι μας αποκαλούν Γιουνάν, δηλαδή Ιωνες, παρ όλο που κατέχουν ακόμη την Ιωνία.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο «εθνικό σύμβολο» των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, όχι της αυτοκρατορίας, αλλά της αρχαιοελληνικής πόλης που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης.... Το Βυζάντιο που έχτισε ο Βύζας ο Μεγαρεύς.
Αυτό το σήμα είναι πανάρχαιο και απαντάται ως...

λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης. Έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη. Και ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση.... Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου. Από εκεί και μετά έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά και στην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε και ο Μωχάμεντ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), και όπως χρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από την Αυτοκρατορία, για να δώσει αυτοκρατορική χρειά στην πλιατσικολογική Οθωμανική κατάκτηση, έγινε ένα σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας, και επεκτάθηκε ως μουσουλμανικό σύμβολο....Η συγκεκριμένη φωτογραφία, με το μισοφέγγαρο και το αστέρι, είναι από ένα κέρμα των Βυζαντίων, και αν θα προσέξετε, το γράφει.... ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ....


Αν ξέραμε την ιστορία μας, τουλάχιστον δεν θα ανεχόμασταν τους σημερινούς εξευτελισμούς. Θα είχαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις για τις μα..... που μας σερβίρουν καθημερινά......

Πάντως οι σύγχρονοι Τούρκοι Ιστορικοί παραδέχονται την προέλευση του συμβόλου της σημαίας τους.


Το νόμισμα. Η Τουρκική σημαία.

Δωροεπιταγή για διαζύγιο-ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ



ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Μια δικηγορική εταιρεία στο Λονδίνο έφτιαξε για τις γιορτές μια ειδική προσφορά, πουλάει δωροεπιταγές για διαζύγια. Η κίνηση αυτή εχει πολύ μεγάλη επιτυχία και δεκάδες παραγγελίες έχθν γίνει τις τελευταίες μέρες. Τις δωροεπιταγές μεχρι τώρα τις έχουν αγοράσει ο άντρας ή η γυναίκα του ζευγαριού αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που...
τις αγόρασαν ερωμένες, τα πεθερικά ή ακόμα και φίλοι του ζεύγους που θέλουν να τους πουν πως πρέπει να χωρίσουν



Σε τροχιά αποσταθεροποίησης η Ελλάδα από τη λαθρομετανάστευση...

Η καυτή "πατάτα" της λαθρομετανάστευσης (παράνομη ή μη νόμιμη λαθρομετανάστευση σύμφωνα με την ορολογία της πολιτικής ορθότητας) αναδεικνύεται σε πρώτης τάξεως απειλή για τη σταθερότητα και την εθνική/κοινωνική συνοχή της Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εurostat για το 2008, ο αριθμός των αλλοδαπών στη χώρα αντιστοιχούν στο 8,1% του συνολικού πληθυσμού ενώ στη πραγματικότητα ανέρχεται σε διψήφιο ποσοστό (ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης Ιω. Κοραντής εκτιμά ότι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια, 15%-18% του πληθυσμού, εκ των οποίων μόνο 600.000 έχουν συμμετάσχει στις διαδικασίες νομιμοποίησης). Η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου λαθρομεταναστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 25% με την συνεχώς αυξανόμενη ροή να αποδεικνύει πρώτον, πόσο καταστροφική είναι η έλλειψη στοιχειώδους μεταναστευτικής πολιτικής και δεύτερον, πόσο λανθασμένη υπήρξε η νομιμοποίηση/ελληνοποίηση σημαντικού αριθμού λαθρομεταναστών τη δεκαετία του ΄90.

5 απλά μέτρα που αρνούνται να υιοθετήσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης


1. Υιοθέτηση ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής και καθιέρωση ανώτατου ποσοστού λαθρομεταναστών επί του ελληνικού πληθυσμού που δύνανται να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα. Παύση χρηματοδότησης από κρατικούς φορείς όλων των ΜΚΟ και επαγγελματιών "αντιρατσιστών" που αντιδρούν σε οποιαδήποτε απόπειρα εκπόνησης στοιχειώδους μεταναστευτικής πολιτικής.


2. Ενεργή εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων για τον αποτελεσματικό έλεγχο των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Χωρίς τη συνεχή φυσική παρουσία των ΕΕΔ στα σύνορα με τα κατάλληλα σύγχρονα μέσα αναγνώρισης και επιτήρησης δεν είναι εφικτή η αναχαίτιση των λαθρομεταναστών.


3. Αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος, ιδιαίτερα με αποκατάσταση των αεροπορικών του μέσων. Η δραστηριοποίηση της FRONTEX δε πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό και υποβάθμιση των ελληνικών δυνατοτήτων ελέγχου των συνόρων.


4. Άσκηση πιέσεων προς τα ευρωπαϊκά όργανα για γενναία χρηματοδότηση όλων των ελληνικών δράσεων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.


5. Αντιμετώπιση της "φήμης" που έχει αποκτήσει η Ελλάδα ως κράτος με διάτρητα σύνορα το οποίο δέχεται να νομιμοποιεί ανεξαιρέτως όλους τους λαθρομετανάστες που καταφθάνουν στη χώρα, με κατάλληλες δράσεις και επικοινωνιακές καμπάνιες στο εσωτερικό και τις χώρες προέλευσης.
Σημειώνεται ότι οι σύγχρονοι δουλέμποροι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση λαθρομεταναστών μόλις από τον περασμένο Ιούνιο! Η εξαγγελία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για αναθεώρηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας όχι μόνο θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα αλλά αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών. Ως πότε η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίζει να καταστρατηγεί το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών;
(ANANEΩΣΗ: Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι κάποιοι φοβούνται το δημόσιο διάλογο για το φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και η μόνη τους επιχειρηματολογία βασίζεται στην επίθεση στο ήθος του συντάκτη. Για την ιστορία, η φωτογραφία που ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ αφορά σπουδαστή αφρικανικής χώρας που εκπαιδεύτηκε σε στρατιωτική σχολή της Ελλάδας. Γιατί αντιδρούν όμως ορισμένοι; Δε θα έπρεπε να τους χαροποιεί η πλήρης ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία;)

strategy

447,37 Ευρώ κοστίζει η ζωή του 'Ελληνα αστυνομικού.!


Όταν πριν λίγες ημέρες, ήλθε στην Βουλή το ζήτημα της κ. Κούνεβα, στην οποία δόθηκε ένα διαμέρισμα από το ελληνικό κράτος, μετά την δολοφονική επίθεση την οποία δέχτηκε, ο μοναδικός που τόλμησε να αναφερθεί σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Άμεσα δέχτηκε ολομέτωπη επίθεση από το σύνολο του τύπου, δήθεν διότι ήταν ένας… κακός που δεν ήθελε να δοθεί το σπίτι στην Κούνεβα. Αυτό όμως που έλεγε ο κ. Καρατζαφέρης, ήταν ότι όπως ακριβώς δόθηκε στην κ. Κούνεβα το σπίτι θα έπρεπε να δίδονται και σε άλλους.
Αλλά ας τα πούμε τώρα έξω από τα δόντια.
Το διαμέρισμα δόθηκε στην κ. Κούνεβα, επειδή αυτή απετέλεσε για κάποιο χρονικό διάστημα ένα… "σύμβολο" της Αριστεράς.
Στο όνομά της έγιναν επεισόδια, πορείες και παίχτηκαν οι σκηνές των γνωστών μπάχαλων, με το ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει υστερικά, τους κουκουλοφόρους να τα σπάνε, και το ΠΑΣΟΚ ως… ήρεμη δύναμη, να έρχεται να αποκαταστήσει την δικαιοσύνη.
Είναι κάτι το οποίο έχουμε δει να "παίζεται" αρκετές φορές, για να καταλάβουμε την διαδικασία. Ας πούμε, για να μην χαρακτηριστούμε κακοί, ότι δικαίως πήρε η κ. Κούνεβα το σπίτι, μετά τον χαρακτηρισμό της επίθεσης εναντίον της ως εργατικού ατυχήματος.
Οι "μπάτσοι" δεν είναι άνθρωποι;
Και ας παραλληλίσουμε την υπόθεση της κ. Κούνεβα, με αυτή της οικογένειας του αστυνομικού Μιχάλη Σπανουδάκη, o οποίος δολοφονήθηκε από έναν Αλβανό ληστή τραπεζών, καθώς προσπαθούσε να αποτρέψει μία ληστεία στην Νίκαια.
Την ιστορία την ξέρετε, είμαι σίγουρος.
Ας δούμε ποια είναι η κατάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης, σήμερα όπως διαγράφεται από την σχετική ερώτηση, την οποία έκανε ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Μάκης Βορίδης.
Και μόνο το θέμα, με το οποίο αποστέλλεται η ερώτηση, αξίζει να το διαβάσετε:
"Πενιχρή σύνταξη στη χήρα δολοφονηθέντος αστυνομικού".
Και γράφει στην ερώτησή του, ο κ. Βορίδης:
Εννέα μήνες έχουν περάσει σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερη Ωρα" (23/11/09), από την δολοφονία του 36χρονου αρχιφύλακα Μιχάλη Σπανουδάκη που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες Αλβανού ληστή στην Τράπεζα Κύπρου στη Νίκαια που προσέτρεξε να βοηθήσει στη σύλληψή του, παρά το γεγονός ότι δεν βρισκόταν σε υπηρεσία.
Η οικογένειά του (σύζυγος και ανήλικο τέκνο) με θλίψη πληροφορήθηκαν ότι εγκρίθηκε πρόσφατα η καταβολή της πενιχρής σύνταξης των 447,37 Ευρώ με τα οποία καλούνται να ζήσουν αξιοπρεπώς, χωρίς καμία άλλη παροχή, ή εφ’ άπαξ βοήθημα από το ιδιαίτερα "ευαίσθητο" Δημόσιο, όταν πρόκειται για περιπτώσεις που αναδεικνύονται μετ’ επιτάσεως από τα ΜΜΕ.
Και όπως πρέπει, καταλήγει ερωτώντας τον υπουργό:
1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να χορηγήσει εφ’ άπαξ βοήθημα ή άλλο τακτικό επίδομα στη χήρα του ηρωικού αστυνομικού και αν όχι, γιατί;
2. Προτίθεται εναλλακτικά να αναγνωρίσει 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στον δολοφονηθέντα, ώστε το ύψος της σύνταξής του να ανέλθει στα 1500 Ευρώ και αν όχι, γιατί;

Αν δεν είσαι αριστερός την έβαψες
Η κ. Κούνεβα, έπεσε θύμα κατά πάσα πιθανότητα κάποιου οργανωμένου κυκλώματος. Αφορμή ήταν η συνδικαλιστική της δράση, όπως τουλάχιστον ωρύονται οι πάντες. Από την άλλη ο Μιχάλης Σπανουδάκης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έπεσε στο καθήκον, θυσιάστηκε προσπαθώντας να προφυλάξει όχι μόνο τους… συναδέλφους του, αλλά το σύνολο της κοινωνίας μας.
Η κ. Κούνεβα τα έβαλε με τον "εργοδότη" της, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο Μιχάλης Σπανουδάκης με έναν αδίστακτο εγκληματία, που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να είχε δολοφονήσει κάποιον άλλον αθώο πολίτη ή περαστικό.
Γιατί τόση διαφορά στην αντιμετώπισή τους από το επίσημο κράτος;
Γιατί η κ. Κούνεβα είναι ένα σύμβολο και ο Σπανουδάκης ένας… μπάτσος;
Γιατί η μία ζωντανή, να παίρνει ένα διαμέρισμα, και η οικογένεια του άλλου 400 ευρώ (και κάτι ψιλά) και μάλιστα μετά από τόσους μήνες;
Δημήτρης Παπαγεωργίου


ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΕΧΟΥΜΕ-ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ΄΄ΚΑΛΟΙ΄΄ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Στον ανακριτή 24χρονος που κατηγορείται, για βιασμό ανήλικης με νοητική στέρηση


Στον ανακριτή Χανίων θα οδηγηθεί την Τρίτη 24χρονος Μαροκινός που συνελήφθη από την αστυνομία ως ο δράστης του βιασμού 17χρονης από την Βουλγαρία με νοητική στέρηση...

Ο 24χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, μετά και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που επιβεβαιώνει το βιασμό της ανήλικης κοπέλας.

Ο Μαροκινός αναγνωρίστηκε από το θύμα, έπειτα από δεκάδες προσαγωγές που έγιναν στην Αστυνομική Διεύθυνση με βάση την περιγραφή της ανήλικης.

Τον βιασμό της ανήλικης κατήγγειλε η μητέρα του θύματος την απόγευμα της Τρίτης.

Ο Πρωθυπουργός ζητά τώρα πίστωση χρόνου...


...αφού προηγουμένως αυτοπυροβολήθηκε!

Του Στάθη Σαραφόπουλου

Τώρα κατάλαβε, αν κατάλαβε, την ζημιά που έκανε στην Ελληνική Οικονομία, πόσο πολύ δυσκόλεψε την ζωή των πολιτών του αλλά και το έργο της Κυβέρνησης του.
Ουσιαστικά "πυροβόλησε τον εαυτό του, τα πόδια του" όπως συνηθίζεται να λέγεται χαρακτηριστικά!
Μέσα σε διάστημα 15 ημερών και σε δύο συνεχόμενα Υπουργικά Συμβούλια, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση :

Πρώτα ότι " Η Ελληνική Οικονομία είναι υπό πτώχευση" και κατόπιν ότι "λόγω της οικονομικής μας κατάστασης, κινδυνεύουν για πρώτη φορά από το 1974, τα Κυριαρχικά Δικαιώματα της χώρας μας"!
Οι φράσεις αυτές ήταν καταστροφικές για την οικονομία μας!
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλος νοήμων Πρωθυπουργός άλλης χώρας του πλανήτη που θα εκφραζόταν με αυτό τον τρόπο και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο δηλαδή σε συνεδρίαση του Υπουργικού του συμβουλίου, όσο δύσκολη και να ήταν η κατάσταση της οικονομίας του !
Τα αποτελέσματα λοιπόν γνωστά, βλέπουμε τον κ. Παπανδρέου συνεχώς να διαψεύδει αυτά που ο ίδιος έλεγε πριν 15 μέρες μπροστά στις τηλεοράσεις!
Και να παρακαλεί!
Να παρακαλεί τους αξιολογικούς οίκους και τους διεθνείς επενδυτές να ...περιμένουν!

Πίστωση χρόνου λοιπόν από τις εταιρείες αξιολόγησης και τους διεθνείς επενδυτές για την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων, ζήτησε χθες μιλώντας στο CNBC ο Πρωθυπουργός.
«Χρειαζόμαστε ένα χρονικό περιθώριο, ώστε να εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά και να δούμε τα αποτελέσματα.
Και θα έχουμε αποτελέσματα», είπε ο κ. Παπανδέου, πρόσθεσε ότι τα μέτρα δεν θα είναι εύκολα και εκτίμησε πως θα υπάρξουν αντιδράσεις.
«Θα υπάρξουν αντιδράσεις. Δεν πρόκειται για εύκολα μέτρα. Δεν πιστεύω πάντως ότι οι πολίτες περίμεναν να λάβουμε εύκολα μέτρα. Αναμένουν από μας να πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις, και να τις πάρουμε τώρα, και με έναν τέτοιο τρόπο που δεν θα αντιμετωπίσουμε μόνο τα συμπτώματα, άλλα τη ρίζα του προβλήματος που τα προκαλεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πιστεύω ότι χρειάζεται οι εταιρείες αξιολόγησης να μας δώσουν μια ανάσα», επανέλαβε ο πρωθυπουργός και συνέχισε::
«Να μας δώσουν το περιθώριο να τους αποδείξουμε ότι, ουσιαστικά μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στη χώρα μας και ότι είμαστε αποφασισμένοι να τις κάνουμε».
Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα προς τις παγκόσμιες αγορές ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι:
«είναι προς το συμφέρον τους να υπάρχει μια βιώσιμη Ελλάδα και μια κυβέρνηση που θα είναι έτοιμη να προβεί σε βαθύτερες αλλαγές, παρά να προβεί στη λήψη απλά κάποιων μέτρων για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων για μερικούς μήνες, λύση που δεν είναι βιώσιμη».
Τί λέτε θα τον ακούσουν, θα κάνουν υπομονή και θα περιμένουν;
Ή θα πέσουν πάνω μας να μας κατασπαράξουν!
Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά τα έκανε από άγνοια και όχι βάσει ενός προδιαγεγραμμένου σχεδίου...το οποίο ακολουθεί!
Βέβαια τα αποτελέσματα του σχεδίου αυτού θα φανούν αργότερα, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα!

Αποκεφαλισμοί στην ΕΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & 13

Αναρτήθηκε από Enimerwsi.gr
Μετατέθηκαν δυσμενώς αξιωματικοί του ΑΤ Καλυβίων επειδή δεν έστειλαν ειδικό φρουρό στην κατοικία του στο Λαγονήσι. Τους έφαγε παιδί μου τους έφαγε. Σαν πατατάκια...Κάντε κλίκ στη φωτογραφία και δείτε την σε μεγαλύτερο

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΣΟΥΗΔΟΣ...

Σουηδός βουλευτής τριγυρνούσε με κατεβασμένα τα παντελόνια στη βουλή!


ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΙΠΕ

Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Σουηδία με τον βουλευτή Per Svedberg. Ο βουλευτής εμφανίστηκε στους διαδρόμους της βουλής με κατεβασμένα τα παντελόνια και προσέγγισε μια συνάδελφό του. Η γυναίκα πήγε τρομοκρατημένη και κλείστηκε στο γραφείο της ενώ πήρε τηλέφωνο την ασφάλεια της βουλής. Τι δικαιολογία είπε ο Svedberg για το περιστατικό; Είπε πως...
είχε πρόσφατα κάνιε εγχείρηση γαστρικής παράκαμψης και ένα ποτό που ήπιε τον πείραξε πάρα πολύ

ΘΕΛΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

  • Δεν μας λένε πως είμαστε Ευρωπαίοι;...τότε θέλουμε τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους...ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ...



ΘΕΛΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ




Απαιτούμε δημοψήφισμα για την λαθρομεταναστεύση!

Posted: 17 Dec 2009 01:11 AM PST

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΠΟΣΤ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΝΑ BLOG ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΥΟ BLOG ΤΟ ΙΔΙΟ
ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ
ΣΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ;
ΣΤΑ ΕΚΑΤΟ;
ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ;

ΑΣ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
Να αποφασίσει ο λαός αν θα συνεχίστει η πολιτική του μπάτε σκύλοι αλέστε
να αποφασίσει ο λαός αν θα νομιμοποιείτε όποιος μπαίνει παράνομα
να αποφασίσει ο λαός αν θα δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες και αν ναι σε ποιούς;...
θα δοθεί σε όλους όπως θέλουν κάποιοι ή θα δοθεί μόνο σε αυτούς που πρέπει και μόνο με προυποθέσεις όπως γίνετε στα σοβαρά κράτη
ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
ΩΡΑΙΑ!!
ΤΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ (ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΜΕ) ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ
** ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ LINKS...ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΟ ΠΑΕΙ
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ
365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...και που ξέρεις...:)

greekalert