Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ξεσηκώθηκε το υπερπατριωτικό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης


"Εθνικιστές", "υπερπατριώτες" και "κατεστημένο", είναι για την εφημερίδα "ΑΥΓΗ", όσοι θέλουν να υπάρχει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Δεν εξετάζει η εφημερίδα αντικειμενικές προϋποθέσεις, όπως τον ρόλο του στην περιφερειακή ανάπτυξη, ξεχνά τις δηλώσεις όλων των παραγόντων, όλων των κομμάτων, που ήθελαν αυξημένο ρόλο στο ΥΜΑΘ και κυρίως δεν υπολογίζει τον κόσμο της Μακεδονίας και της Θράκης. Αφού το θέλει ο Παπαγεωργόπουλος κι ο Ψωμιάδης, είναι κακό! Να το κάψουμε κιόλας! λέει λίγο-πολύ η εφημερίδα.

Να δεχθούμε ότι δεν είχε θετικά για την Ελλάδα. Μπορεί κανείς να μας εξηγήσει τα αρνητικά της ύπαρξής του; Το κακό που είναι;
Οποιαδήποτε εκδήλωση υπέρ της πατρίδας, είναι "υπερπατριωτικό κατεστημένο"!
To δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ εδώ>>>


Αποκαλύπτοντας το ‘AIDS’. Μήπως ότι ξέρουμε για το Aids είναι λάθος ή απάτη;

Διαβάστε το παρακάτω… αξίζει…

Γειά σας,

Είμαι η Μαρία Παπαγιαννίδου – Σεν Πιερ, πρώην ασθενής του AIDS, μια από τους πολλούς σε όλο τον κόσμο που έψαξαν, διάβασαν, αποχαιρέτησαν το σύνδρομο και τη θεωρία του και έγιναν ξανά ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ άνθρωποι.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 θα υποδεχτούμε τη Dr. Juliane Sacher για ένα ακόμα σεμινάριο με θέμα την αντιμετώπιση των διαφόρων παθήσεων με μη τοξικές θεραπείες και υγιεινή διατροφή.


Πώς λοιπόν πεθαίνουν τόσοι και τόσοι από AIDS εδώ και μια εικοσιπενταετία; Ρίξτε μια ματιά στο παραμύθι του HIV και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.


“Αθέατος Κόσμος” με τον Κώστα Χαρδαβέλλα
ΑLTER, 19 Μαίου 2009 (10 λεπτά)


“Aντίο AIDS“ βίντεο – διεθνές πάνελ συζήτησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
7 και 8 Απριλίου 2009 (61 λεπτά)

“Εχει γούστο” με την Μπίλιω Τσουκαλά για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
ΝΕΤ, 7 Απριλίου 2009 (10 λεπτά)


Βίντεο από το πάρτυ για το βιβλίο “Αντίο AIDS!”
κλαμπ “Συχνότητες”, 15 Ιανουαρίου 2009
(ομιλία της συγγραφέως, 14 λεπτά)


H τελευταία εκρηκτική ομιλία του Λάμπρου Παπαντωνίου
αυτή που δεν έδωσε ποτέ ο ίδιος, στη συνέντευξη Τύπου για το “Αντίο AIDS”,
Αθήνα, 7 Απριλίου 2009 (απόσπασμα 5 λεπτών)

Ο Λάμπρος πέθανε στις 28 Μαίου 2009.
Καλό ταξίδι, γενναίε μας!


Maria dancing


Η δική μου κατάθεση, όπως έχει αναρτηθεί πρόσφατα στο Rethinking AIDS, είναι η εξής:

maria_papagiannidou.jpg

Θεωρώ πως είναι απαράδεκτο, ανήθικο και εγκληματικό να αποκρύπτεται μέρος της αλήθειας όταν έχουμε να κάνουμε με ένα ζήτημα ζωής και θανάτου.

Βρέθηκα “οροθετική” πριν από 24 χρόνια, το 1985. Εμαθα ότι υπάρχει αντίθετη άποψη πάνω στο ζήτημα μόλις το 2006, 21 χρόνια αργότερα. Αφότου είχα πάρει τη συνταγογραφημένη θεραπεία του AIDS επί 12 χρόνια επειδή νόμιζα ότι δεν είχα άλλη επιλογή. Εφτασα στα πρόθυρα του θανάτου ξανά και ξανά από τις παρενέργειες των φαρμάκων, ήταν ένας εφιάλτης χωρίς τέλος.

Δεν θα έπρεπε να ήξερα νωρίτερα ότι υπήρχε και άλλη άποψη πάνω στο θέμα; Και να αποφασίσω για τον εαυτό μου ποιά λύση θα ακολουθούσα;

Αφού είδα την εικόνα στο σύνολό της σταμάτησα τη θεραπεία, τις εξετάσεις και τη συμβουλευτική του AIDS στις 23 Απριλίου 2007, και επανέκτησα την υγεία μου. Ζω ευτυχισμένη τώρα με τον σύζυγό μου, ο οποίος μου αποκάλυψε την άλλη πλευρά του AIDS.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ανέκδοτο...με σημασία...και εφαρμογή στην σημερινή κοινωνία....


Ανέκδοτο...με σημασία...και εφαρμογή στην σημερινή κοινωνία....

Ένας επιχειρηματίας, αποφασίζει μια μέρα να διαπιστώσει πόσο έξυπνο είναι το στελεχιακό προσωπικό της επιχείρησης του. Έτσι καλεί με τη σειρά πρώτα το μηχανικό του. Επιχ/τιας: - "Δε μου λες, πόσο κάνει 1+1;" Μηχανικός: - "Τι ερώτηση είναι αυτή αφεντικό; Κάνει 2." Φωνάζει το δικηγόρο του. Επιχ/τίας: "Δε μου λέτε, πόσο κάνει 1+1;" Δικηγόρος: "1+1 κάνει 2, εάν ο νόμος δεν ορίζει κάτι διαφορετικό." Τέλος, φωνάζει και το λογιστή του. Επιχ/τίας: "Δε μου λέτε, πόσο κάνει 1+1;" Λογιστής: "Όσο θα θέλατε εσείς αφεντικό."
Προστέθηκε από: andronianoi

Το μήνυμα των εκλογών: Οι δεδομένοι τελείωσαν


Όποιος δεν το κατάλαβε, φεύγει…

Το μήνυμα που δεν πήρε στις προηγούμενες εκλογές ο Κώστας Καραμανλής, η κυβέρνησή του και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αποτυπώθηκε με ιδιαίτερη ένταση την Κυριακή των εκλογών. Οι Έλληνες αποφάσισαν και κυριολεκτικά εκτέλεσαν εκείνους που τους είχαν για… δεδομένους και… δεμένους!!!
Βέβαια, το «χεράκι» τους έβαλαν και τα ΜΜΕ, όπως και οι δημοσκόποι με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεών τους, κατάφεραν να εκτινάξουν τη νίκη του Παπανδρέου και να καταβαραθρώσουν τον Καραμανλή. Όμως, η διαφορά υπήρχε, οι εκλογές ήταν «τελειωμένες» την ώρα που προκηρύχτηκαν.
Ο Καραμανλής πίστευε(;) πως θα μπορέσει να βγει νικητής, επειδή θα τον στήριζε η λαϊκή μάζα, η βάση του κόμματός του, που είχε ανεχτεί πολλά επί μια εικοσαετία από το ΠΑΣΟΚ και δεν θα επέτρεπε στον Γιώργο Παπανδρέου να ξαναφέρει, τόσο σύντομα, τους σοσιαλιστές στην εξουσία. Ο Καραμανλής και το επιτελείο του έκαναν ένα τρομερό λάθος. Πίστεψαν πως είναι ανίκητοι μπροστά στον Γιώργο Παπανδρέου… Και όταν υποτιμάς τον αντίπαλο, τότε σε περιμένει η πανωλεθρία. Και ακριβώς έτσι συνέβη…
Η βάση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έπαψε να ανέχεται τις ντροπιαστικές συμπεριφορές των μεγάλων στελεχών του κόμματος και των υπουργών της κυβέρνησης. Δεν ήταν πλέον διατεθειμένοι να απολογούνται, στους κομματικούς τους αντιπάλους, για τα τραγικά λάθη ή για τις κομπίνες των «μεγάλων». Οι απλοί άνθρωποι, προτίμησαν τίμια να παραδώσουν στην «πυρά της ήττας» όλους εκείνους τους μεγαλόσχημους του κόμματος που τους κορόιδευαν σε καθημερινή βάση, όλους εκείνους που έτρεξαν να βολέψουν τους εαυτούληδές τους και να εξασφαλίσουν τα τρισέγγονά τους…
Οι 710.000 περίπου ψηφοφόροι που έφυγαν από την «ομπρέλα» της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι ένας απλός αριθμός, αλλά ένας πολύ μεγάλος αριθμός απογοητευμένων ψηφοφόρων, που προτίμησαν να στείλουν στα σπίτια τους όλους εκείνους που μέσω των προσωπικών τους επιλογών εξέθεταν τους απλούς πολίτες που στήριζαν το κόμμα. Ούτε η προσωπικότητα του Καραμανλή μπόρεσε να συγκρατήσει το κύμα του θυμού, ούτε και η τελευταία οδηγία πριν την κάλπη «μαυρίστε όσους σας απογοήτευσαν και όχι το κόμμα» μπόρεσε να φέρει αποτελέσματα.
Την ίδια στιγμή, ο θυμός μετατρέπονταν με προχωρημένες τακτικές προπαγάνδας, μέσω των ΜΜΕ, σε οργή. Οι αντίπαλοι της κυβέρνησης είχαν σφυγμομετρήσει και είχαν διαγνώσει το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας, πριν αυτό γίνει καν αντιληπτό στους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι «αγρόν ηγόραζαν», στις πλείστες των περιπτώσεων, για τον θυμό που γιγαντωνόταν μέσα στην παράταξη. Η ανικανότητα αυτών των παραγόντων, συνεπικουρούμενη με την καταιγίδα της προπαγάνδας, οδήγησαν τους ψηφοφόρους Νεοδημοκράτες στο να καταδικάσουν –και πολύ σωστά έπραξαν- εκείνους που δεν σεβάστηκαν τον ηθικό όρκο τιμής που είχαν δώσει με την ανάληψη της κυβέρνησης το 2004.
Ο Καραμανλής, αρκέστηκε στο να του χαϊδεύουν τα αφτιά, μεγαλοστελέχη, δεινόσαυροι και «μνηστήρες» και μόνο το βράδυ των εκλογών κατάλαβε τι πραγματικά του είχε συμβεί. Αλλά και πάλι έκανε λάθος και ενεργώντας σπασμωδικά, παραιτήθηκε χωρίς να αποκαλύψει στο ίδιο του το κόμμα τους πραγματικούς υπεύθυνους της ντροπιαστικής ήττας. Δεν αποκεφάλισε, ενώ μπορούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή, όλους εκείνους που απεργάστηκαν την κατάρρευση της κυβέρνησης και την ταπεινωτική ήττα, όλους εκείνους που ουσιαστικά πριμοδότησαν τον Γιώργο μέσα από τις πολιτικές τους συμπεριφορές, όλους εκείνους που για προσωπικούς λόγους οδήγησαν στη νύχτα της ντροπής μία ολόκληρη παράταξη. Αντίθετα, ο Καραμανλής αρνήθηκε να δώσει στη βάση του κόμματος την ικανοποίηση της παρακολούθησης της διαπόμπευσης της «τρόικας», έστω και μετά τις δραματικές εκλογικές εξελίξεις που σημάδευαν την πιθανή διάλυση της Νέας Δημοκρατίας.
Οι «δεμένοι» ψηφοφόροι, οι «δεδομένοι» υπηρέτες του κόμματος, πήραν την εκδίκησή τους. Και η ικανοποίηση ήταν ηθική, αν και κανείς τους δεν χαμογέλασε ακούγοντας τον πρώην πρωθυπουργό να δηλώνει την παραίτησή του από το κόμμα (και πιθανότατα από την πολιτική). Αντίθετα, την επομένη ημέρα των εκλογών, το χαμόγελο δεν έλειπε από κανέναν μνηστήρα της θέσης του προέδρου…
Δυστυχώς, κανείς τους δεν πήρε το πραγματικό μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες πολίτες. Μπορεί να θεωρούνται «δεδομένοι», αλλά διαθέτουν ακόμη τη δύναμη να αντισταθούν και να διώξουν με τις πέτρες τους άχρηστους, τους ψεύτες και τους κλέφτες…
Κωνσταντίνος

Χτύπησε κόκκινο το σύστημα υγείας!



Το σύστημα Υγείας χτύπησε κόκκινο.
Ραντεβού στο Παίδων... για Μάρτιο 2010.
Και στα υπόλοιπα νοσοκομεία δεν είναι καλύτερη η κατάσταση.
Οι γιατροί στις εφημερίες σήκωσαν τα χέρια ψηλά.
Κάποιες φορές τρώνε και ξύλο από αγανακτισμένους
που περιμένουν με τις ώρες.
Ένας από τους σοβαρούς λόγους είναι και το 1,5 εκατ.
αλλοδαποί που εξυπηρετούνται ΔΩΡΕΑΝ.
Με τους αθίγγανους συνεχίζεται το κακό.
Στρατοπεδεύουν οικογενειακώς μερόνυχτα μέσα και έξω
από τα Νοσοκομεία.
Αν είναι ασφαλισμένοι δεν συζητάμε αλλά τουλάχιστον
αυτοί είναι Έλληνες Πολίτες!

Αθηναίος

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΙΝΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ


Wild police videos

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ...

Οι άδειες που χορηγήθηκαν στα 33 κολέγια, είναι υπό όρους, με δυνατότητα ανάκλησης τους από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας απαντά σε ανακοίνωσή του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Παραλληλα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρει ότι οι κατηγορίες που δέχθηκε απο το ΠΑΣΟΚ περί αδιαφάνειας,
μόνο ως ανυπόστατες μπορούν να θεωρηθούν.
Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως αδιαφάνη την απόφαση που υπέγραψε 4 ημέρες πριν από τις εκλογές (30 Σεπτεμβριου) ο Άρης Σπηλιωτόπουλος για τις άδειες λειτουργίας των κολεγίων.

ΑΡΟΥΛΗ...ΟΤΑΝ Η ΜΙΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...ΚΑΙ ΕΣΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΟΛΕΓΙΑ...ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;;

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ...
ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ;;;ΠΗΓΗ

Πράσινη ενέργεια από θαλάσσια φίδια




Ένα τεράστιο «φίδι» θα βρίσκεται από την ερχόμενη άνοιξη στις ακτές της βόρειας Σκοτίας, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το δρόμο σε μια καινούργια ανανεώσιμη μορφή ενέργειας: την ενέργεια των κυμάτων.

Το νέο επίτευγμα των επιστημόνων, το «Sea Snake», θα ταλαντεύεται σύμφωνα με την κίνηση των κυμάτων και θα μετατρέπει την ορμή του θαλασσινού νερού σε ενέργεια.

Το «φίδι» παρήγγειλε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Θαλάσσιας Ενέργειας (EMEC) στο Όκνεϊ της βόρειας Σκοτίας από τη γερμανική εταιρεία ενέργειας E.ON και υποδηλώνει το έντονο ενδιαφέρον που έχει αρχίσει να δημιουργείται για τη νέα αυτή τεχνολογία, η οποία είναι πολύ πιο δαπανηρή από την αιολική.

Το ενδιαφέρον των εταιρειών κοινής ωφέλειας για την ενέργεια των κυμάτων τροφοδοτούν οι απαιτήσεις των αρμόδιων αρχών αλλά και τα κίνητρα που δίνονται από τις κυβερνήσεις για στροφή προς τις «πράσινες» τεχνολογίες.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας υπολογίζει την παραγωγική ικανότητα των εγκαταστάσεων για αξιοποίηση της ενέργειας των κυμάτων σε περισσότερες από 2.000 τεραβατώρες ετησίως -περίπου 10% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας- αντικαθιστώντας κεφαλαιουχικές δαπάνες άνω των 500 δισ. λιρών.ΠΗΓΗ

Αλβανός μεγιστάνας θέλει τη Μίλαν!!!!!



Ελάχιστος χρόνος πέρασε από τη δημοσίευση σεναρίων που παρουσιάζουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έτοιμο να πουλήσει τη Μίλαν έναντι του ποσού των 650.000.000 λιρών, και ήδη ακούστηκε το πρώτο όνομα ενδιαφερομένου να αναλάβει τα διοικητικά ηνία των "ροσονέρι".

Ο λόγος για τον Αλβανό μεγαλοεπιχειρηματία και...



...γνωστό υποστηρικτή του ιταλικού συλλόγου, Ρέζαρτ Τάτσι, ο οποίος μιλώντας στο περιοδικό "Guerin Sportivo" δεν έκρυψε το γεγονός ότι θα τον ενδιέφερε να αγοράσει τη Μίλαν σε περίπτωση που υπάρχει πρόθεση από τον "καβαλιέρε" να αποχωρήσει.

"Δε νομίζω ότι ο Μπερλουσκόνι θέλει να χωρίσει με τη Μίλαν, αν όμως ισχύει κάτι τέτοιο, θα ενδιαφερόμασταν πολύ να αγοράσουμε", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο 38χρονος μεγιστάνας, για να προσθέσει:

"Δεν είναι σε καμία περίπτωση αληθές ότι είμαι ήδη μέτοχος, καθώς έχω μόνο αθλητική σχέση με τους ροσονέρι.

Μετά υπάρχει και η βαθιά φιλία που με δένει με τους Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι, όπως και η μελλοντική συνεργασία μας για την Παιδική Πανεπιστημιούπολη της Μίλαν και το Πάρκο της Μίλαν.

Όσον αφορά δε στο πρόσφατο ναυάγιο των διαπραγματεύσεών με τη Μπολόνια για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των "ροσομπλού", ο Τάτσι αρκέστηκε να δηλώσει: "Δεν μπορώ να αποκαλύψω τους λόγους που δεν ολοκληρώθηκε η αγορά".


http://www.sport24.gr

Μετά τους γαλάζιους κουμπάρους ήρθαν τα πράσινα ξαδερφάκια





“προκλητικά αντιφατική” η κ. Άννα Νταλάρα αν λάβουμε υπόψη τα όσα καταλόγιζε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Ραγκούσης στη ΝΔ “περί κουμπάρων “.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ …

Η συγκεκριμμένη βουλευτής, δεν είναι απλά και μόνο γυναίκα του γνωστού τροβαδούρου Γ.Νταλάρα , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ Γ. ΝΤΑΛΑΡΑ … ΚΑΙ ΞΑΔΕΡΦΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ του νέο Υπουργού Εσωτερικών και “ανοιαρότερου ” πολιτικού κατα την ταπεινή μου άποψη που είχε ποτέ η Ελλάδα κ . Γ. Ραγκούση.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΙΜΑ …ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ “ΠΡΑΣΙΝΟ”

σαν μάρκετινγκ,
σαν δημόσιες σχέσεις,
και τώρα … σαν πολιτιστική “αρπαχτή” !
ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ..
Με απλά λόγια ….

Κάπως έτσι δεν είναι ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΤΗΣ ΝΔ …ΤΑ “ΠΡΑΣΙΝΑ ΞΑΔΕΛΦΑΚΙΑ”;!
AYTO EINAI ΤΟ ΝΕΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;

Η Αννα Νταλάρα που εσχάτως επιμένει να την αναφέρουν ως «Αννα Ραγκούση Νταλάρα» (όχι γιατί απεδείχθη πως η λέξη «Ραγκούση» φέρνει γούρι, αλλά για να τη βρουν οι ψηφοφόροι στη λίστα αν κατέβει στις εκλογές), είναι κόρη του στρατηγού Ραγκούση, του ξαδέλφου της γυναίκας του Τζαννή Τζαννετάκη – και άρα, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης είναι συγγενής με τον Τζαννή Τζαννετάκη!

--
http://www.enimerwsi.gr

Αλέξης Ηρακλείδης: Ο καθηγητής που ντρέπεται να είναι Έλληνας βαπτίζει τώρα τα Σκόπια «Μακεδονία»!


By Aristotelis – apo

Prodotes_Erakleides.jpg

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ κ. Αλέξης Ηρακλείδης, ο οποίος -όπως έγραψε το «ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής- μιλά για εθνοκάθαρση των Τούρκων από τους Ελληνες το 1919 και δηλώνει ότι ντρέπεται που είναι Ελληνας, έχει επιτύχει και την έγκριση διατριβής για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» προς χρηματοδότηση με 50.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας!

Ο άνθρωπος που αμείβεται από το ελληνικό Δημόσιο για να διδάσκει τα παιδιά μας, ο υποστηρικτής του ανιστόρητου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού -μέσω του οποίου η συγγραφέας του κυρία Μαρία Ρεπούση μάθαινε στα Ελληνόπουλα ότι η Σφαγή της Σμύρνης δεν ήταν παρά συνωστισμός των Ελλήνων στην προβλήτα της πόλης- θα επιδοτηθεί για εργασία που ουσιαστικά υιοθετεί την προπαγάνδα των Σκοπίων!

Συγκεκριμένα, έχει υποβάλει στην Επιτροπή Ελέγχου του πανεπιστημίου διδακτορική διατριβή φοιτήτριάς του με τίτλο «Οι εθνοτικές διενέξεις της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ώστε να ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Ηράκλειτος ΙΙ» στο οποίο συμμετέχει και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μάλιστα, η επιτροπή δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα στον τίτλο της διατριβής και ενέκρινε το προκλητικά ανθελληνικό πόνημα σχεδόν παμψηφεί. Ο ίδιος ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν δική του έμπνευση και όχι της φοιτήτριάς του. Η δε χρηματοδότηση συνίσταται σε 4.000 ευρώ για τον καθηγητή και 1.250 ευρώ μηνιαίως επί τριετία για τη φοιτήτρια.

Μάλιστα, ο κ. Ηρακλείδης βρήκε συμπαραστάτη τον διευθυντή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Παντείου κ. Στέφανο Παπαγεωργίου. «Οπως περνάνε διδακτορικά που στον τίτλο τους περιέχουν τον όρο “ Δημοκρατία των Σκοπίων”, με τον ίδιο τρόπο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον όρο “ Δημοκρατία της Μακεδονίας”», ομολόγησε κυνικά ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η επιστημονική του άποψη, δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κάποιος ή να διαφωνεί, δεν υπάρχει μία άποψη για το τι είναι σωστό ή λάθος για το έθνος». Μάλιστα, ο ίδιος ο διευθυντής του τμήματος είναι επίσης υπέρμαχος της κυρίας Ρεπούση, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο διοργάνωσε και συντόνισε την περίφημη ημερίδα για δήθεν μειονοτικό ζήτημα Τσάμηδων στην Ελλάδα («ΘΕΜΑ», 2/3/2008). Η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί σε αμφιθέατρο του Παντείου, με το κοινό να αποδοκιμάζει έντονα τους οργανωτές. Σα να μην έφταναν αυτά, ο κ. Παπαγεωργίου -όπως επισημαίνει ο συνάδελφός του στο Πάντειο κ. Νεοκλής Σαρρής- έχει γράψει μελέτη όπου ισχυρίζεται ότι οι Κύπριοι δεν είναι Ελληνες και ότι αναγκάστηκαν να δηλώσουν Ελληνες το 1912!

Μαμμόθρεφτο ο Μεγαλέξανδρος, τραμπούκοι ο Λεωνίδας και οι 300»

Στο καινούργιο του βιβλίο βρετανός πανεπιστημιακός αμφισβητεί τις αξίες και τα επιτεύγματα της Αρχαίας Ελλάδας

Τραμπούκους και λωποδύτες αποκαλεί στο καινούργιο βιβλίο του τους ηρωικούς Σπαρτιάτες του Λεωνίδα ο βρετανός κλασικιστής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ δρ Μάικλ Σκοτ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τhe Ιndependent». Στο ίδιο βιβλίο, ο συγγραφέας απορρίπτει τον Μεγαλέξανδρο αποκαλώντας τον «mummy΄s boy» (μαμμόθρεφτο) και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αλληλογραφία που διατηρούσε ο στρατηλάτης με τη μητέρα του κατά τη διάρκεια των μαχών προκαλούσε οργή στους στρατηγούς του. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον δρα Σκοτ, η Ολυμπιάς , μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήταν « μια βίαιη και άφοβη μαχητής που προκαλούσε ντροπή στον γιο της γιατί πολεμούσε καλύτερα και πέθανε σαν στρατιώτης στο πεδίο της μάχης ». Ενδεχομένως, μάλιστα, να δολοφόνησε εκείνη τον Φίλιππο, πατέρα του Αλεξάνδρου, ισχυρίζεται ο συγγραφέας.


Η μελέτη του δρος Σκοτ, που κυκλοφόρησε χθες στην Αγγλία από τον εκδοτικό οίκο Ιron Βooks, τιτλοφορείται «From Democrats to Κings» («Από τους Δημοκράτες στους Βασιλείς») και αμφισβητεί γενικότερα τις αξίες και τα επιτεύγματα της Αρχαίας Ελλάδας. Για τον μελετητή οι επιτυχίες της Αρχαίας Αθήνας επισκίασαν τη σκοτεινή Ιστορία της χώρας, στην οποία καθρεφτίζονται τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βρετανία στον 21ο αιώνα.

O δρ Σκοτ κάνει λόγο για διεφθαρμένους πολιτικούς και για καταρρέουσα οικονομία αναφέροντας τον επιφανή αθηναίο ρήτορα Ισοκράτη « ο οποίος “πρόδωσε” την Αθηναϊκή Δημοκρατία υποστηρίζοντας τους Μακεδόνες ». « Αν η Ιστορία μπορούσε να προσφέρει έναν χάρτη για το πού ήμασταν, έναν καθρέφτη για το πού είμαστε τώρα και ίσως έναν οδηγό για το τι θα πρέπει να κάνουμε μετά, η Ιστορία εκείνης της περιόδου ταιριάζει τέλεια για να το κάνει στην εποχή μας » ανέφερε ο δρ Σκοτ το περασμένο Σάββατο. « Παρουσιάζει τον τρόπο που αντέδρασε σε παρόμοιες προκλήσεις (με τις σημερινές) μια προηγούμενη γενιά ανθρώπων και αποκαλύπτει τις στρατηγικές που είχαν αποτέλεσμα».

 Μαμμόθρεφτο ο Μεγαλέξανδρος, τραμπούκοι ο Λεωνίδας και οι 300



Τόσο τον Μεγαλέξανδρο (στη φωτογραφία δεξιά, η προτομή του που βρίσκεται στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης) όσο και τον βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα μαζί με τους 300 πολεμιστές του (στη φωτογραφία επάνω, σκηνή από την ταινία «300») βάζει στο στόχαστρο ο κλασικιστής δρ Μάικλ Σκοτ.ΠΗΓΗ

ΡΑΝΤΑΡ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ


ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΣΚΑΝΔΑΛ(ΙΔΗΣ)

Κάθε αρχή και κακή, θα λέμε!

Μας λυπεί το γεγονός ότι ο Σκανδαλίδης είναι αυτός που άρχισε με φάουλ...

Άμα θέλεις προεκλογική εκστρατεία κ Σκανδαλίδη πληρώνεις από την τσέπη σου! και όχι με την συμετοχή του Δήμου!

Αν είναι έτσι να βάλουμε όλοι υποψηφιότητα!

Ούτε ένα λεπτό του ευρώ δεν δικαιούσαι ιδίως εσύ αλλά και το σύνολο των βουλευτών από τα λεφτά του ελληνικού λαού για την προεκλογική εκστρατεία!

Αυτό να μην το ξεχάσεις ποτέ!!! Ούτε ενα λεπτό του ευρώ!