Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΤΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ-Ο 21ΧΡΟΝΩΝ JOE CADA ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΟΚΕΡ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΕΠΑΘΛΟ 8.5 ΕΚΑΤ $$$$$





ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ-ΠΗΓΕ ΝΑ ΨΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ!!!



ΠΑ-ΤΕΡΑΣ

Ο William Tajahn Hurley μάλλον έχει τις δικές του μεθόδους για να διαπαιδαγωγεί το παιδί του. Ο 10 χρονών θετός γιος του ήταν άτακτος και έτσι ο William τον έδειρε. Στη συνέχεια τον μαστίγωσε με ενα καλώδια πρίζας και μετά τον έκαμε με το σίδερο. Στη συνέχεια όμως...
ο μικρός προσπάθησε να κρυφτεί για να μην φάει και άλλο ξύλο. Μπήκε μέσα στο φούρνο στον πανικό του πανω. Τότε ήταν που ο πατέρας έβαλε την τελευταία πινελιά στο φρικιαστικό του έργο και άναψε το φορυνο. Το παιδί βρίσκεται τώρα στο νοσοκομείο και ο William αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ενος χρόνου

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ !! ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !! ΜΙΑ ΦΩΝΗ , ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ !!


ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


Σκοπιανές προκλήσεις και αποχώρηση στο χάντμπολ

Χρησιμοποίησαν τον ήλιο της Βεργίνας
Ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών αποχώρησε από το όμιλο του Τσαλεντζ Καπ του χάντμπολ γυναικών που φιλοξενεί η ομάδα Πρίλεπ της ΠΓΔΜ καθώς οι αθλήτριες του συλλόγου των Σκοπίων, στον πρώτο αγώνα τους κόντρα σε ουκρανική ομάδα, αγωνίστηκαν έχοντας στα σορτσάκια τους τον ήλιο της Βεργίνας παρά τις συστάσεις που είχαν γίνει από ελληνικής πλευράς.

Επίσης ο ήλιος της Βεργίνας είχε τοποθετηθεί και στο κέντρο του γηπέδου με τους ιθύνοντες της ομάδας να υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη για... διαφημιστικούς λόγους, καθώς ήταν το σήμα του χορηγού τους.

Σε δηλώσεις του στον «Sentra 103,3», ο γενικός διευθυντής της ΟΧΕ, Γιάννης Καρανάσος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το σωματείο περίμενε μέχρι την ώρα του αγώνα να δει κατά πόσο θα συμμορφωθούν. Αυτό δεν έγινε.

»Από Δευτέρα η ελληνική Ομοσπονδία θα στηρίξει τα σωματεία γιατί προβλέπονται ποινές και πρόστιμα αν αποχωρήσουν από ευρωπαϊκό αγώνα. Θα κανονίσουμε την υπερασπιστική γραμμή αναλόγως.

»Είχαμε ενημερώσει πως αν παίξουμε με ομάδες από τα Σκόπια και προβάλουν τις δικές τους διεκδικήσεις θα αποχωρήσουμε. Είχαμε πει ότι οι ελληνικές ομάδες δεν παίζουν. Είχε γίνει και προφορική ενημέρωση εκτός του εγγράφου».

Τελικά αποφασίστηκε να αποχωρήσει η ελληνική ομάδα από τη διοργάνωση και εφόσον τιμωρηθεί θα προσφύγει στα αρμόδια αθλητικά δικαστικά όργανα με την συμπαράσταση της ελληνική Ομοσπονδίας χάντμπολ, η οποία εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ο.Χ.Ε. ενημερώθηκε από το σωματείο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, το οποίο αγωνίζεται σήμερα, Παρασκευή στο Τσάλεντζ Καπ Γυναικών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (E.H.F.) στο Πρίλεπ της Π.Γ.Δ.Μ., ότι το τοπικό σωματείο προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να χρησιμοποιήσει στις φανέλες και στον αγωνιστικό χώρο το Αστρο της Βεργίνας.

Κίνδυνος καρκίνου του εγκεφάλου από τη χρήση κινητού



«Μια επιστημονική διαμάχη ετών, που αφορά στα κινητά τηλέφωνα και τη συσχέτιση με την ανάπτυξη όγκου του εγκεφάλου, φαίνεται ότι οδηγεί σε αποτελέσματα που είναι -αν μη τι άλλο- ανησυχητικά»...



...Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής Νευροχειρουργικής στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, Χρήστος Τσονίδης, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Οι ακτινοβολίες από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη ζωή και την υγεία μας», που πραγματοποιήθηκε, απόψε, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

«Όλο και περισσότερες δημοσιεύσεις και τοποθετήσεις επιστημόνων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης όγκου του εγκεφάλου, από τη χρήση κινητών τηλεφώνων για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 10 ετών, ακόμη δε, περισσότερο, όταν η χρήση του κινητού τηλεφώνου αρχίσει στην παιδική ή εφηβική ηλικία», πρόσθεσε ο κ. Τσονίδης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ














-Συγραφέας:Δ.Δ.ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
-Σελιδές:207
-Έτος έκδοσης:2005
-Εκδόσεις:ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Περιγραφή:
ΡΕ ΠΟΥΤΙΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΕ ?
.......
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ http://ellinikibibliothiki.blogspot.com/

Το google βελτιώνει το φίλτρο για τα παιδιά



ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εδώ και χρόνια το Google έχει αναπτύξει την επιλογή Safe search με την οποία μπορείτε να κλειδώσετε τις ακατάλληλες σελίδες ωστε να μην εμφανίζονται στα αποτελέσματα των παιδιών σας όταν χρησιμοποιούν το computer. Ομως αυτό είχε πολλά κενά και προβλήματα, μπορούσε ...
το παιδί πολύ εύκολα να το προσπεράσει. Τώρα το Google το έκανε ακόμα πιο δύσκολο. Για να το βγάλει κάποιος χρειάζεται τον κωδικό του ενώ όσο ειναι ενεργό εμφανίζονται πάνω δεξιά στην οθόνη μεγάλες μπάλες με τα χρώματα της Google. Ετσι είστε σίγουροι ακόμα και απο μακρυά οτι το παιδί σας ψάχνει σε ασφαλές Google.



ΔΕΙΤΕ ΕΝΗΛΙΚΟ ΠΥΘΩΝΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΛΑΦΙ

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΝΤΕΝΤΕ!!


esra_dededede_praktoras

ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
“Στην δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Επένδυσης, όπου προεδρεύει ο Γιάννης Μουρτίδης, προσφέρει τις υπηρεσίες της, σύμφωνα με την σύμβαση που υπέγραψε, η κόρη του Αμπντουλχαλήλ Ντεντέ, Εζρά. Βέβαια η σύμβαση είναι «για τα μάτια του κόσμου», καθώς όπως ενημερωθήκαμε τηλεφωνικώς από τους εργαζομένους της επιχείρησης, η ίδια είναι τυπικά εργαζόμενη στην δημοτική επιχείρηση, πληρώνεται κανονικά, αλλά έχει πάρα πολύ καιρό να πατήσει το πόδι της στην δουλειά.

συνέχεια εδώ

πηγή


Greekalert

Πρόβα τζενεράλε....



Οι πρόβες τζενεράλε με τις βαριοπούλες άρχισαν
από τους αναρχοτρομοκράτες.
Δύο η ώρα το μεσημέρι.
Μια τράπεζα μια χρηματιστηριακή μια καφετέρια
Πολυεθνικής Εταιρείας και κάτι ψιλά
Κλεισόβης, Τζώρτζ, Ακαδημίας.
Τις δοκίμασαν και δουλεύουν κανονικά για την άλλη
εβδομάδα.
Πού τις κρύβουν μετά τις βαριοπούλες;
Αποκλείεται...δίπλα στο Πολυτεχνείο του Μουτζούρη;
Δηλαδή δεν νομίζω...
Πάντως για να κυκλοφορούν με αυτές είναι αδύνατον.
Τα κοντάρια εξέχουν από τα σακίδια πλάτης.
Κάπου εκεί κοντά θα υπάρχουν αποθήκες.
Πάντως οι Αστυνομικοί διακριτικότατα απόντες
προς αποφυγή ...επεισοδίων.
Ουδείς κυνηγήθηκε και ουδείς συνελήφθη!
Ότι πει ο Προστασίας των Αναρχικών!

Αθηναίος

Ο Τρεμόπουλος σε νέες περιπέτειες....τώρα αναγνωρίζει Τουρκοκυπριακό κράτος!!!!!!!


Διαβάστε τα νέα κατορθώματα του Τρεμόπουλου στον "ανένδοτο" αγώνα, που ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούνιο κατά της Ελλάδας.......

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΙΛΚΕΡ ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ

Βρυξέλλες, 9 Νοεμβρίου 2009

Προς τον Στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων,

Κύριε Αρχηγέ,

Σε επιστολή που μου έστειλε ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και πολιτικός κύριος Μουράτ Κανατλί, μου εξιστορεί τα γεγονότα σχετικά με τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την τουρκοκυπριακή αστυνομία, μετά από διαδήλωση στις 28.10.2009 μπροστά στην Τουρκική Πρεσβεία στη Λευκωσία.

Ο κ. Κανατλί ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές οι οποίοι πιστεύουν ότι το πρόσφατο πακέτο οικονομικών μέτρων που αποφάσισε η τουρκοκυπριακή κυβέρνηση, επεβλήθη από την Άγκυρα και γι’ αυτό αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στην Τουρκική Πρεσβεία.

Συνάγεται, λοιπόν, ότι η εις βάρος του δίωξη μπορεί να εκληφθεί ως εκδικητική ενέργεια, καθώς οι τουρκοκυπριακές αστυνομικές αρχές είναι υπόλογες στον αρχιστράτηγο του τουρκοκυπριακού στρατού, τον οποίο διορίζετε εσείς.

Κύριε Αρχηγέ,

Θεωρώ ότι οι ανησυχίες τις οποίες εκφράζει ο κ. Κανατλί είναι εύλογες. Ενδιαφέρουν όχι μόνο τον ίδιο και τους υποστηρικτές του, αλλά και όλους τους ευρωπαίους πολίτες που θεωρούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες των ευρωπαϊκών αξιών.

Κύριε Αρχηγέ,

Έχω παραδοσιακά ταχθεί κατά της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Κι ένας από τους λόγους είναι επειδή πιστεύω ότι στις αρχές του 21ου αιώνα δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα περιθώριο συμπεριφορών, όπως αυτή που καταγγέλλει ο τουρκοκύπριος πολιτικός και δημοσιογράφος, τον οποίο γνώρισα και προσωπικά κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Κύπρο.

Θα το εκτιμούσα εάν δίνατε τις αναγκαίες διευκρινίσεις για τις καταγγελίες και αν η εξέλιξη της υπόθεσης διέψευδε τις ανησυχίες μας.

Με τιμή

Μιχάλης Τρεμόπουλος / Ευρωβουλευτής

από το Greek National Pride

ΣΧΟΛΙΟ
Οπως βλέπετε πέρα από το θέμα του κειμένου το οποίο είναι καθαρά ενδοτουρκικό (και δεν μας ενδιαφέρει) τι βλέπουμε;

Ο κύριος Τρεμόπουλος "Ελληνας" Ευρωβουλευτής ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Τουρκοκυπριακή αστυνομία, Τουρκοκυπριακό στρατό, Τουρκοκυπριακή κυβέρνηση και κατ' επέκταση Τουρκοκυπριακό Κράτος!!!!!!!!!

Δηλαδή την στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γενικά η Ε.Ε. δεν αναγνωρίζει Τουρκοκυπριακή κρατική οντότητα παρά μονο κοινότητα, ο Τρεμόπουλος ακολουθώντας τον δικό του προδοτικό δρόμο, τους έχει όλους γραμμένους. Οχι μονο την Ελλάδα (αυτό το ξέραμε άλλωστε) αλλά και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.......ακόμα και τον ΟΗΕ!!!

Φυσικά προχωρώντας ακόμα παραπέρα και γλύφοντας (ως σκουλήκι) τον Τούρκο, του τονίζει την υποστήριξή του στην πάγια τουρκική επίσημη θέση, κατά της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων!!!!!!!!

Παράλληλα μάθαμε με τι ασχολούνταν ο Τρεμόπουλος την 28η Οκτωβρίου όταν όλοι οι Ελληνες ασχολούνταν με τα της Εθνικής μας επετείου.......

Συγχαρητήρια σε όσους τον ψήφισαν για το Ευρωκοινοβούλιο.........
Ελπίζω να τα βλέπουν αυτά οι αδερφοί μας Κύπριοι και να τον υποδεχθούν καταλλήλως αν και όταν ποτέ τολμήσει να πατήσει το πόδι του στα Αγια χώματα της μαρτυρικής Κύπρου μας.

Παράκληση προς όλους τους Ελληνες: Οπου τον βλέπεται δημοσίως καλό θα ήταν να χαλάτε λίγο σάλιο.............

Λιγότερες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο μετά τις εκλογές


Στο μικροσκόπιο του «Πενταγώνου» έχουν μπει οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, οι οποίες αυξάνονται ποιοτικά αλλά μειώνονται αριθμητικά. Από τη μία έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2008 έως και 30% οι αριθμοί των εισερχόμενων στρατιωτικών αεροσκαφών στο FΙR Αθήνας, των F-16 που φέρουν όπλα, όπως και όσων ενεπλάκησαν σε (εικονικές) αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά!
Από την άλλη, οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, και κυρίως οι υπερπτήσεις ελληνικών νησιών, παρουσιάζουν αύξηση- οι δύο αυτοί τομείς προσδίδουν και την ποιοτική διάσταση των προκλήσεων, καθώς άπτονται ευθέως κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Πάντως ενώ μέχρι την έναρξη της προεκλογικής περιόδου (7/9/2009) είχαν καταγραφεί 44 υπερπτήσεις ελληνικών νησιών, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη νέα κυβέρνηση έγινε μόνο μία υπερπτήση. Η «μετεκλογική» τουρκική δραστηριότητα σχετίζεται ασφαλώς με την επίσκεψη Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη και την επιστολή Ερντογάν στον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά και την προοπτική της αξιολόγησης, της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας τον προσεχή Δεκέμβριο.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, όπως λέει ο υπουργός κ. Ε. Βενιζέλος, θεωρεί ότι τα θέματα που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων πρέπει να τίθενται υπό πολιτικό έλεγχο και να αποφεύγονται περιττές τριβές, εντάσεις και παρεξηγήσεις.
Πηγή

Nα σταματήσει εδώ και τώρα η απάτη περί μακεδονικού έθνους και γλώσσας!




"Κατόπιν των ανωτέρω, κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα είναι η ταυτότητα της Μακεδονίας ως ελληνικής και η ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, και φυσικά η γλώσσα η ελληνική και η ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας.Την κόκκινη αυτή γραμμή εννοούν οι δηλώσεις Stettinious και Kissinger. Τον γεωγραφικό προσδιορισμό περιέχει στη δήλωση του ο Κίρο Γκλιγκόρωφ, αλλά και διεθνείς συνθήκες όπως πχ. Συνθήκη του Βουκουρεστίου.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ
Πρώην Υπουργός
Πρόεδρος της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ»
6-11-2009

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Γκρουέφσκι και η απάτη περί Μακεδονικού Έθνους
Ο κ. Γκρουέφσκι, εμμένων στην πολιτική και ιστορική απάτη, που το 1944 επινόησαν οι Τίτο και Στάλιν και δημιούργησαν το τεχνητό «Μακεδονικό Έθνος» με σκοπό την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα προς έλεγχο του Αιγαίου εν όψει του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησε, ευρισκόμενος στην Αυστραλία, δήλωσε: «Οι Μακεδόνες έχουν την μοναδική ευκαιρία να ζουν όλοι μαζί. Μακεδόνες του Αιγαίου και Μακεδόνες του Πιρίν, όλοι συμπατριώτες».O Κίρο Γκλιγκόρωφ, πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σκοπίων, σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Σαββίδη που δημοσιεύθηκε την 25η Οκτωβρίου 2009 στην εφημερίδα «ΤΟ ΘΕΜΑ», «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» την εθνικιστική κυβέρνηση του Νικόλα Γκρουέφσκι δηλώνοντας:«Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε μετά τον Μέγα Αλέξανδρο στην περιοχή», αγνοώντας την ‘’αρχαίομακεδονική’’ υστερία των τελευταίων ετών στα Σκόπια. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Προφανώς γελούν (προσθέτω) και για όσους θεωρούν τους Σκοπιανούς Μακεδόνες, απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.»
Πλην των Στεττίνιους και Κίσσιγκερ, σε αυτή την προκλητική δήλωση του κ. Γκρουέφσκι απάντησαν επίσης:
- Αξιωματούχοι των Σκοπίων που γνωρίζουν ιστορία και δεν επιθυμούν να εξευτελίζονται.
- Ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σκοπίων κ. Κίρο Γκλιγκόρωφ, ο οποίος στο βιβλίο του «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ» (σελ. 259), αναφέρει ότι στην δεξίωση που έγινε στη Νέα Υόρκη την επομένη της αναγνωρίσεως ως ανεξαρτήτου Κράτους των Σκοπίων, μια ομάδα νέων από την Αυστραλία του είπαν: «Εσείς μιλήσατε, αλλά δεν είπατε το σημαντικότερο. Δεν είπατε ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι αρνηθήκαμε την καταγωγή μας, τους προγόνους μας».
«Δυσκολεύτηκα να βρω απάντηση αμέσως (συνεχίζει ο Γκλιγκόρωφ στο βιβλίο του) και τελικά τους είπα: «Ξέρετε, σέβομαι τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Είναι δικαίωμα σας. Αλλά σύμφωνα με την ιστοριογραφία στον Μακεδονικό λαό επικρατεί η γνώμη ότι είμαστε Σλάβοι. Έχουμε έλθει στα Βαλκάνια τον 6ο και 7ο αιώνα έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία. Δεν γνωρίζω το κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος των αρχαίων Μακεδόνων!». Έμειναν ακόμη μου φάνηκε μισή ώρα στην αίθουσα και έφυγαν ανικανοποίητοι, όπως μου φάνηκε».
Ο Γκλιγκόρωφ εμφανίζεται απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο λύσης στο θέμα της ονομασίας, ενώ καυτηριάζει όσα υποστηρίζουν πολλοί στη χώρα του για την εθνική τους καταγωγή, λέγοντας: «Σιγά σιγά θα πούμε πως και οι πρωτόπλαστοι ήταν Μακεδόνες».
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου: «Το 1993 στα Τίρανα είπατε ότι ο λαός σας είναι σλαβικής καταγωγής και ότι δεν συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο και πως βρεθήκατε στην περιοχή στον 6ο αιώνα μ.Χ.», ο κ. Γκλιγκόρωφ απάντησε: «Εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω και να δηλώνω ακριβώς τα ίδια». Και συνέχισε: «Η ιστορία είναι παγκόσμιο αγαθό. Αυτό ασφαλώς σημαίνει πως η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να μην είναι και ελληνική».
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για εκείνους που ομιλούν περί Μεγάλης Μακεδονίας ο κ. Γκλιγκόρωφ απάντησε: «Αυτά είναι αστειότητες. Κομμάτι της Ελλάδος είναι σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα της γεωγραφικής Μακεδονίας. Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδος στα εδάφη αυτά και βεβαίως το δικαίωμα να το διατηρήσει».
Βεβαίως το 1912, ο Σερβικός Στρατός κατέλαβε μια λωρίδα της βόρειας Μακεδονίας (κατά την Ακαδημία Αθηνών), όπου το Μοναστήρι (σήμερα Βιτόλα) είχε 17 ελληνικά σχολεία. Η λωρίδα αυτή μπορεί (ως συμβιβαστική λύση) να ονομάζεται «Περιφέρεια Σλαβομακεδονίας», διότι ως Μακεδονία θα είναι ελληνική και ως Μακεδόνες Έλληνες.
Η Βουλγαρία, ως γνωστόν, κατέλαβε το 1912 τμήμα της βορείου Μακεδονίας που το ονόμασε ΠΙΡΙΝ και δεν το ονόμασε «Μακεδονία».
Η πρόταση να ονομαστεί η Δημοκρατία αυτή βόρεια Μακεδονία είναι παράλογη. Τα Σκόπια ήταν πρωτεύουσα της Βαρντάρσκα κατά την αρχαιότητα και την Ρωμαιοκρατία. Κατά την Τουρκοκρατία πρωτεύουσα του Κοσυφοπεδίου και τελευταία η Βαρντάρσκα της νοτίου Σερβίας. Δεν είναι σοβαρό τα Σκόπια να ονομαστούν σήμερα πρωτεύουσα της βόρειας Μακεδονίας.
Ο πρώην Δήμαρχος των Σκοπίων Μπενκόφσκυ, ο Αρχισυντάκτης Σκοπιανής εφημερίδας και ο Υπουργός Παιδείας Ολιζάνης, οι οποίοι είπαν στον Καθηγητή Βλασίδη ότι έχουν πρόβλημα με τα παιδιά τους και προσπαθούν να τα πείσουν ότι «δεν έχουμε σχέση με τους Αρχαίους Μακεδόνες», αλλά δεν μπορούν διότι τα παιδιά, αυτά διδάχθηκαν στα σχολεία. Το ανωτέρω αναφέρεται Στο βιβλίο «Αθήνα – Σκόπια. Η επτάχρονη συμβίωση 1995-2002» [σελ. 300, υποσημείωση 201] του ε.τ. Πρέσβεως Ευάγγελου Κωφού και του Καθηγητή Βλασίδη.
Επειδή η Σουηδία προεδρεύει της Ε.Ε. το εξάμηνο αυτό, αναφέρω ότι το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Lund και υπογραφή του διακεκριμένου συγγραφέα Staffan Stolpe, σε μελέτη τους το 1995 για την ταυτότητα της Μακεδονίας έγραψαν: «Όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, και οι Υπουργοί, ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και ημών των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».
340 Καθηγητές Ιστορίας Αμερικανικών και άλλων Πανεπιστημίων σε πρόσφατο γράμμα τους στον Πρόεδρο Ομπάμα, του ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του προκατόχου του που ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία».
Κατόπιν των ανωτέρω, κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα είναι η ταυτότητα της Μακεδονίας ως ελληνικής και η ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, και φυσικά η γλώσσα η ελληνική και η ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας. Την κόκκινη αυτή γραμμή εννοούν οι δηλώσεις Stettinious και Kissinger. Τον γεωγραφικό προσδιορισμό περιέχει στη δήλωση του ο Κίρο Γκλιγκόρωφ, αλλά και διεθνείς συνθήκες όπως πχ. Συνθήκη του Βουκουρεστίου.

infognomonpolitics

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

Η εξέγερση των άλλων ζώων


«Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του».
- Τζωρτζ Μπους

Στη φωτό ο Ρόκυ, που χρησιμοποιείται για διασκέδαση, ο οποίος επιτέθηκε και σκότωσε τον εκπαιδευτή του. Δεν αναφέρθηκε πουθενά τι συνέβη στον Ρόκυ μετά το περιστατικό.

Ένα πράγμα που ακούω από το αντι-κίνημα της απελευθέρωσης των ζώων (ή από αυτούς που είναι απαθείς σε αυτό) είναι ότι το κίνημα της απελευθέρωσης των ζώων είναι διαφορετικό από τα άλλα κινήματα επειδή τα ζώα δεν ενώνονται με εμάς στην εξέγερση ενάντια στους εκμεταλλευτές τους. Επίσης υποστηρίζουν ότι το κίνημα της απελευθέρωσης των ζώων είναι αντίθετο με τα αντίστοιχα κινήματα των άλλων ανθρώπινων αγώνων επειδή το x% εκείνων των αγώνων από αποτελούταν από την καταπιεσμένη ομάδα (πχ. το 50% του πληθυσμού ήταν γυναίκες κατά τη διάρκεια του κινήματος των Σουφραζέτων). Και οι δύο παρερμηνείες προκύπτουν και από μια σπισιστική και αποτελεσματική συγχρόνως καμπάνια για να δαιμονοποιηθεί οποιαδήποτε ανταπόδοση από άλλα ζώα ενάντια στους καταπιεστές τους.

Μια πρόσφατη ιστορία μου ενέπνευσε αυτή την ανάρτηση: Αρκούδα σε τσίρκο στη Ρωσία σκότωσε τον βασανιστή της. Εν συντομία, μια αρκούδα εκμεταλλευμένη, εξευτελισμένη και χωρίς αμφιβολία ξυλοκοπημένη για να δίνει παραστάσεις με παγοπέδιλα σε ανθρώπινο κοινό εξεγέρθηκε εναντίον των δυναστών της. Η αρκούδα πυροβολήθηκε πάνω στη σκηνή αφού νωρίτερα είχε δώσει θανάσιμα χτυπήματα στον εκμεταλλευτή της.

Διαβάζοντας αυτή την ιστορία, άλλες έρχονται στο μυαλό. Η τρομερή προσπάθεια απόδρασης ενός ελέφαντα από ένα τσίρκο στη Χονολουλού. Η Tyke κατάφερε να βγει από το κτήριο και από τις πύλες, αλλά που να πήγαινε; Την πυροβόλησαν μέχρι θανάτου λίγο αργότερα.


Όταν μαϊμούδες εκπαιδευμένες να κάνουν κόλπα ενώθηκαν για να επιτεθούν στον εκπαιδευτή τους στην Κίνα, ο οποίος τις είχε φυλακισμένες και τις χτύπαγε, η επίθεση έληξε εκεί. Ο εκπαιδευτής τους τις έδεσε από το λαιμό και δεν μπορούσαν να κινηθούν. Κανείς δεν τις βοήθησε.

Όταν μια μητέρα αγελάδα επιτέθηκε στον κτηνοτρόφο καθώς αυτός προσπαθούσε να της κλέψει το μωρό της (όπως κάνουν οι κτηνοτρόφοι), την χαρακτήρισαν «υπερπροστατευτική» λες και υπάρχει κάτι περίεργο στις προσπάθειές τις να σώσει το παιδί της. Αυτή η αγελάδα ήταν αρκετά τυχερή ώστε να μην την αναγνωρίσουν οι άλλοι κτηνοτρόφοι, καθώς σκότωσε τον εκμεταλλευτή της και κατέστρεψε την οικογένειά του.

Αυτές οι ιστορίες και πολλές άλλες προκαλούν το ερώτημα: Πώς να εξεγερθούν τα ζώα ενάντια στους καταπιεστές τους (χωρίς τη βοήθειά μας) όταν κάθε φορά που το κάνουν έρχονται αντιμέτωπα με όπλα και άμεσες τιμωρίες θανάτου; Δεν μιλάμε τη γλώσσα τους, ούτε αυτά τη δική μας οπότε όσο και να φωνάζουν αυτό δεν θα βοηθήσει (γιατί το κάνουν με τη δική τους μορφή επικοινωνίας καθώς ουρλιάζουν μέσα στα κλουβιά τους, από πόνο και βγάζουν άλλες κραυγές για τις οποίες αδιαφορούν οι εκμεταλλευτές). Οι επιστολές και οι φωνές δεν βοηθούν στο να γίνουν πράγματα ούτε καν μέσα στο δικό μας είδος.

Το άλλο θέμα σχετικά με το ποσοστό x των πλασμάτων που είναι μέρος του αγώνα προκαλεί την ερώτηση: Τα ζώα μέσα στο κίνημα, αν και υστερούν σε όπλα και τεχνολογία, υπερτερούν από εμάς αριθμητικά. Γι’ αυτό το λόγο, το κίνημα τους πρέπει να θεωρείται ίσο με το δικό μας καθώς είμαστε όλοι ζώα. Επίσης, στα περισσότερα άλλα κινήματα, η καταπιεσμένη ομάδα ΔΕΝ δρούσε μόνη εναντίον των καταπιεστών. Η καταπιεσμένη ομάδα σχεδόν πάντα είχε συμμάχους εκτός της δημογραφίας της η οποία βοήθησε να πετύχουν οι επαναστάτες της. Θα μπορούσαν αυτοί που υπέφεραν στο Ολοκαύτωμα να κατέρριπταν τη ναζιστική πολεμική μηχανή μόνοι τους;

Προτού κρίνουμε το χάλι και την αξία των άλλων ειδών βασισμένα στη δυνατότητά τους να επαναστατήσουν, πρέπει να θυμηθούμε ότι η σκληρότητα απέναντι στα ζώα μας είναι τόσο μισητή που μπορεί να συγκριθεί με κάθε έναν ανθρώπινο αγώνα έχει υπάρξει. Τα βιομηχανικά εκτροφεία είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τα θηλυκά ζώα στα βιομηχανικά εκτροφεία χρησιμεύουν ως γυναίκες δούλοι και μηχανές αναπαραγωγής. Τα ζώα που χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγία είναι σκλάβοι των καταπιεστών τους.

Κανείς δεν είναι ελεύθερος όσο οι άλλοι είναι καταπιεσμένοι.

Αρχικό άρθρο στο Philosophía and Animal Liberation

Ακραία η επιλογή Δραγώνα!

http://paideia-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_11.html
Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

H κ. Θάλεια Δραγώνα <<επελέγη διαδικτυακά >> με <<κατάλληλα>> κριτήρια στα οποία προφανώς ανταποκρίνεται, ως νέα Γενική Γραμματεάς του Υπουργείου Όχι Εθνικής Παιδείας.

Προφανώς, σύμφωνα με το κατωτέρω προφίλ της, αν το υπουργείο ήταν <<Εθνικής Παιδείας>> δεν θα επελέγετο.

Φαίνεται μάλιστα (όρα κατωτέρω) ότι υπερτερούσε κατά πολύ της κ. Ρεπούση και γι αυτό και επελέγη.

Τις δραστηριότητες επίσης της νέας Γενικής Γραμματέας στο ίδρυμα Σόρος (το οποίο ίδρυμα σαφώς καταλαμβάνει τώρα το υπουργείο της όχι εθνικής μας παιδείας με το ακτύπητο δίδυμο της κ. υπουργού και της κ. γενικής γαραμματέας), μπορείτε να τις δείτε κατωτέρω (The Southeast European Joint History Project March 2002 , όρα History Education Committee).

Προφανώς πρέπει να αναμένουμε <<ριζικές>> αλλαγές στην παιδεία μας, ίσως και καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία μας ώστε να διευκολύνονται τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών με τουρκικά πανεπιστήμια, που αυτή καθιέρωσε.

Εξάλλου, αφού με την συνεχή πλύση εγκεφάλου μας έχουν πείσει σαν χώρα (την μόνη χώρα) ότι πλέον έχει επανιδρυθεί η Οθωμανική αυτοκρατορία της οποίας αποτελούμε ένα μικρό επουσιώδες τμήμα και επομένως μας συμφέρει να μάθουμε τουρκικά για να υπηρετούμε ως νέοι Φαναριώτες τους νέους μας αυθέντες, σύντομα η κ. Γενική Γραμματέας σε συνεργασία με την κ. υπουργό θα καθιερώσει την τουρκική ως τρίτην επίσημη γλώσσα του τέως ελληνικού κράτους (η δεύτερη ως γνωστόν απο παλαιότερες δηλώσεις της κ. υπουργού θα είναι η αγγλική).

Αξίζει όμως να θυμηθούμε το <<εθνικιστικοφασιστικό>>, <<μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι>>

Ε ΟΧΙ!!ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΛΕΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΖΟ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

Βρήκαν το κλεμμένο Range Rover του Κατούζο στην Αλβανία



Αλβανοί αστυνομικοί εντόπισαν στα Τίρανα το κλεμμένο όχημα του Ιταλού ποδοσφαιριστή της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο, που οδηγούσε Αλβανός νεαρός, ο οποίος και συνελήφθη. Το ένα Range Rover, Γκατουζο, είχε κλαπεί στις 2 Οκτωβρίου 2006 στο Μιλάνο και εντοπίστηκε στην...


...αλβανική πρωτεύουσα. Το αμάξι είχε πινακίδες Τιράνων και οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες ώστε να ξεσκεπάσουν το «κύκλωμα» που το έφερε στην Αλβανία.

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΒΟΜΒΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ-ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ..

...ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!!


Πως ακριβώς έγινε η έκρηξη στο Μπραχάμι


ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Πυροσβεστήρας γεμάτος δυναμίτη εξερράγη στις 4:37 στα γραφεία του ΠΑΟ στο Μπραχάμι, στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Μεγαλουπόλεως. Τα τζάμια στις τριγύρω πολυκατοικίες σπάσανε και οι ζημιές στο...



MISS BEAUTY RUSSIA 2009-ΜΗ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΙΑ

Russian girl


Russian girl 2

Russian girl 3

Russian girl 4


Russian girl 6

Russian girl 7

Russian girl 8


Russian girl 13

Russian girl 14

Russian girl 15

Russian girl 16