Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΧΑΜΣΤΕΡ-ΤΙΜΗ 99Ε

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ -ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία


ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ...

Καθησυχαστικοί σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζονται ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια, επισημαίνοντας σε...


όλους τους τόνους ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει ποτέ διότι έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε χθες από το Νανγίνγκ της Κίνας ο κ. Αλμούνια, ενώ απέδωσε τη διεύρυνση του spread στην αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, στη διεθνή κρίση και στις αναταράξεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ντουμπάι.

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί να πληρώσει περισσότερο για να δανειστεί, αλλά ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι μηδενικός λόγω της στήριξης της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ


Image Hosted by ImageShack.us
.
Στο σκοτάδι τα εγκλήματα τιμής με θύματα γκέι
Ο φόνος του Αχμέτ Γιλντίζ «μιλά» για τον διχασμό της Τουρκίας

ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS , Του Dan Βilefsky (Τα Νέα, 27/11/2009)
Ο Αχμέτ Γιλντίζ ζούσε στη Νοτιοανατολική Τουρκία και δήλωνε ανοικτά την ομοφυλοφιλία του. Ήταν 26 χρονών όταν δέχθηκε πέντε σφαίρες από τον πατέρα του. Το πρώτο καταγεγραμμένο έγκλημα τιμής του είδους καταδεικνύει το βαθύ χάσμα που χωρίζει τις δύο Τουρκίες.
O 49χρονος πατέρας του Αχμέτ έκανε περισσότερα από 1.000 χλμ. πριν από 18 μήνες για να αφαιρέσει τη ζωή του γιου του. Η δίκη του άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο χωρίς την παρουσία του ίδιου, για τον οποίο πιστεύεται ότι κρύβεται στο Βόρειο Ιράκ. Η υπόθεση προκάλεσε ένταση ανάμεσα στην κοσμική, σύγχρονη Τουρκία που ακολουθεί τον δυτικό τρόπο ζωής και την πιο παραδοσιακή, όπου κυριαρχούν τα αυστηρά ήθη και το Ισλάμ. Ο Αχμέτ ήταν ο μοναχογιός μιας βαθιά θρησκευόμενης και πλούσιας οικογένειας από τη Σανλιούρφα, μια πόλη στη Νοτιοανατολική Τουρκία όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο. Σπούδαζε Φυσική στο πανεπιστήμιο, ήθελε να γίνει καθηγητής και παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα για να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία.
Η έρευνα
«Ο πατέρας του τον είχε καλέσει να επιστρέψει στην πόλη τους και να δει έναν γιατρό και έναν ιμάμη για να θεραπευτεί από την ομοφυλοφιλία του. Αλλά ο Αχμέτ αρνήθηκε», λέει ο Αχμέτ Καγιά, ξάδερφος του θύματος. Μέχρι πρόσφατα, τα λεγόμενα εγκλήματα τιμής αφορούσαν κυρίως νεαρές γυναίκες, οι οποίες είχαν τολμήσει να κάνουν έρωτα πριν παντρευτούν ή είχαν φλερτάρει με κάποιον άνδρα. Σύμφωνα με κρατική έρευνα, μόνο στην Κωνσταντινούπολη ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του κάθε βδομάδα για τέτοιους λόγους. Αλλά αντίθετα με τα εγκλήματα τιμής εις βάρος γυναικών που δημοσιοποιούν οι ίδιοι οι δράστες για να αποδείξουν ότι ξέπλυναν την ντροπή της οικογένειας, τα εγκλήματα με θύματα ομοφυλόφιλους παραμένουν στο σκοτάδι. «Τα εγκλήματα τιμής εις βάρος ομοφυλοφίλων είναι αόρατα, γιατί η ομοφυλοφιλία παραμένει ταμπού», εξηγεί ο κοινωνιολόγος Μαζχάρ Μαγκλί.
Σύγκρουση αξιών
Στην ουσία, πρόκειται για μια σύγκρουση αξιών που διαπερνά σε βάθος το σώμα της τουρκικής κοινωνίας. Ο στρατός, υποτιθέμενος φρουρός του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, θεωρεί την ομοφυλοφιλία κάτι σαν διαταραχή και ζητά ιατρικό πιστοποιητικό από τους νέους που δηλώνουν ομοφυλόφιλοι όταν καλούνται να υπηρετήσουν. Τον περασμένο χρόνο, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε το κλείσιμο των γραφείων της «Λάμδα», της μεγαλύτερης ομοφυλοφιλικής οργάνωσης στην Τουρκία, για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Η απόφαση ανατράπηκε σε δεύτερο βαθμό. Ο Αχμέτ Γιλντίζ είχε καταφύγει τρεις μήνες πριν από τη δολοφονία του στις εισαγγελικές αρχές, καταγγέλλοντας ότι είχε δεχθεί απειλές από την οικογένειά του. Ο εισαγγελέας, ωστόσο, αρνήθηκε να ερευνήσει τις καταγγελίες του ή να διατάξει την προστασία του.
«Πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία»
Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Αχμέτ έχει διχάσει τους γείτονές του στο Ουσκουντάρ, μια παλιά οθωμανική συνοικία στον Βόσπορο, όπου συνυπάρχουν οι δύο Τουρκίες. Κι εκεί, ο 26χρονος φοιτητής που πλήρωσε με τη ζωή του τη σεξουαλική του επιλογή, βρίσκει ανέλπιστους συμμάχους. Η Ουμουχάν Νταράμα, γειτόνισσα του Αχμέτ, δέχθηκε μια σφαίρα στον αστράγαλο από το όπλο του πατέρα του. Αστυνομικοί που την επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, της είπαν να αποφύγει την εμπλοκή της σε αυτό που αποκάλεσαν «βρώμικο έγκλημα». Η Ουμουχάν Νταράμα είναι μια θρησκευόμενη γυναίκα που φοράει πάντα τη μαντίλα της. Είδε δεκάδες γείτονες να κοιτούν από τα παράθυρά τους τη σκηνή του εγκλήματος, αλλά με εξαίρεση την ίδια, κανείς τους δεν θέλησε να καταθέσει. Και υπάρχει λόγος γι΄ αυτό: «Η αστυνομία και οι τοπικοί θρησκευτικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να προστατεύσουν τον δολοφόνο, γιατί πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία», λέει και προσθέτει: «Για το Ισλάμ, όμως, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από τον φόνο».

Ο Νεύτωνας αντιγράφει τον Αριστοτέλη!

ΠΗΓΗ

Οι υποστηρικτές της απομάκρυνσης των Ιερών Συμβόλων, η ανεξιθρησκεία και η Δημοκρατία




Φαίνεται ότι το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ) τους τελευταίους καιρούς έχει βαλθεί να τρομοκρατήσει κάθε Έλληνα που έχει επιλέξει να μην αποκρύβει τη θρησκευτική του ταυτότητα. Η εργολαβική και κατά συρροή απαίτηση από ποικίλες εκφράσεις εξουσίας (Ευρωπαϊκό Δικαστήριo, Ελληνικά Δικαστήρια, Συνήγορο του Πολίτη κ.ο.κ.) να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση απομακρύνσεως κάθε θρησκευτικού συμβόλου (Σταυρού, εικόνας, Ευαγγελίου) από τους χώρους εκπαίδευσης και δικαιοσύνης έχει αρχίσει να παίρνει μορφή παράκρουσης και μανίας καταδιώξεως! Και βέβαια πρέπει να είναι κανείς αφελής για να πιστέψει ότι οι «ακτιβιστές» θα περιορισθούν σε αυτά. Μετά από λίγο θα ακούσουμε και άλλα: Θα τους ενοχλεί λ.χ. ο ήχος της καμπάνας, ο σταυρός στη σημαία ή στο εθνόσημο, η δημόσια εμφάνιση της κληρικής περιβολής και δεν ξέρω τι άλλο!

Εγώ ως «κουτός και αγράμματος και από ορεινό χωριό» βλέπω το Ηνωμένο Βασίλειο λ.χ. να έχει ανώτατο άρχοντα ex officio αρχηγό της Εκκλησίας της Αγγλίας, τη σημαία του να έχει του Σταυρό του Χριστού και το σταυρό του Αγίου Ανδρέα, το δικαιϊκό του σύστημα να είναι αξεχώριστα συνυφασμένο με το εκκλησιαστικό δίκαιο (εξ ου και το περίφημο LLB όλων των δικηγόρων = Μπάτσελορ του κοσμικού και εκκλησιαστικού δικαίου!!) τον Εθνικό Ύμνο να επικαλείται το Θεό να σώζει τη βασίλισσα κ.α.π. Βλέπω φαρδύ πλατύ το Σταυρό στη σημαία της Δανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας (έρημο Ελσίνκι!), της Νορβηγίας, πολύ «σκοταδιστικών», ως γνωστόν, Ευρωπαϊκών χωρών, για να μην πάω στην ασιατική Γεωργία (που η δική της έχει 5 (πέντε) σταυρούς!).
Βλέπω στην «καθυστερημένη» Αυστραλία (πολύ μακριά πέφτει!) να ορκίζονται οι Κυβερνήτες στη Βίβλο και νομίζω πως το ίδιο συμβαίνει και με τις Η.Π.Α. και τον Πρόεδρό τους, όπου βέβαια όλα αρχίζουν και τελειώνουν με το «σκοταδιστικό» God bless America (ο Θεός να ευλογεί την Αμερική). Βέβαια μπορεί να φταίει το ότι είμαι κουτός και αγράμματος κι’ από ορεινό χωριό, πάντως δεν έχω πληροφορηθεί πως γίνονται για όλα αυτά αντιδράσεις, κάποιοι να νιώθουν προσβεβλημένοι, να θέλουν να ξωπετάξουν κ.τ.τ.
Αυτή η έρημη Ελλάδα δεν προήλθε από παρθενογέννηση. Κάποιοι αγωνίστηκαν να την φτιάξουν, θυσιάσαν περιουσίες, θυσιάσαν ζωές, αίμα, πολύ αίμα!... Κι αυτοί που αγωνίσθηκαν, που θυσίασαν περιουσίες και ζωές κι ακριβοπλήρωσαν με πολύ αίμα λίγο ελεύθερο ουρανό για ν’ ανασάνουν, τόκαμαν για να μπορούν να κάνουν το σταυρό τους ελεύθερα ή όπως θαλέγε κι ο «μπανάλ» ο Σεφέρης: «για του Χριστού την πίστη, και για την ψυχή του ανθρώπου καθισμένη στα γόνατα της Υπερμάχου Στρατηγού, πουχε στα μάτια της ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης». Έτσι στήθηκε κι έτσι έφτασε ως τον 21ον αιώνα η έρημη Ελλάδα.
Πριν λίγους μήνες κάποιοι έκαμαν κάποια παρόμοια με των ΕΠΣΕιτών συζήτηση την Αυστραλία. Κι ο Πρωθυπουργός της «απολίτιστης» αυτής Χώρας είπε ξεκάθαρα: «Αυτοί που έφτιαξαν αυτή την Χώρα, τη χτίσανε πάνω σε χριστιανικά θεμέλια και αρχές. Όσοι έρχονται εδώ οφείλουν να το ξέρουν και να το σέβωνται. Αν δεν τους αρέσει μπορούν να πάρουν το καπελάκι τους και να πάνε κάπου αλλού» (προφανώς στην ΕΠΣΕλλάδα που έχει φρέσκο αέρα στα μυαλά μερικών)!
Κανείς τίμιος άνθρωπος δε θ’απαιτήσει ποτέ από έναν άθεο να υποκριθεί το θρησκευόμενο, ούτε από τον πιστό κάποιας θρησκείας ή αίρεσης ή παραθρησκείας ν’ακολουθήσει πιστεύματα, έθιμα ή πρακτικές χριστιανικές. Άλλωστε η ανεξιθρησκεία και ως όρος είναι απόλυτα ελληνικός, και μάλιστα παπαδίστικος! Είναι επινόηση και εφεύρημα λεκτικό του Ευγένιου Βούλγαρη (Αρχιερέως, ως γνωστόν, σοφού ακαδημαϊκού διαφωτιστή όχι όμως αθέου α λά Βολταίρ, κλπ. κλπ.).
Ρωτάω με το κουτό και αγράμματο κι απ’ ορείνο χωριό μυαλό μου: Ρώτησαν οι φίλοι ΕΠΣΕίτες τους Μουσουλμάνους λ.χ. βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου αν θέλουν να πάψουν να ορκίζονται στο Κοράνιο ή τους Ισραηλίτες συμπατριώτες μας όταν προσφεύγουν στα δικαστήρια αν έχουν πρόβλημα με τον όρκο που δίδουν ή τέλος πάντων αν τους ενοχλεί η εικόνα του Χριστού (Εβραίου, ως γνωστόν, στο γένος κατά το ανθρώπινο, και Προφήτου του Ισλάμ κατά το Κοράνι, αντίστοιχα); Ρωτάω (με το κουτό κλπ.) από πότε οι μειοψηφίες (ΕΠΣΕίτες) θα επιβάλλουν τη θέληση τους στις πλειοψηφίες; Οι πλειοψηφίες παντού διαμορφώνουν τις συνθήκες (με σεβασμό στις μειοψηφίες) και οι μειοψηφίες συνυπάρχουν. Αυτό ξέρω (με το κουτό κλπ.) πως είναι η Δημοκρατία. Το αντίθετο είναι καραμπινάτος φασισμός!...Ναι, μα ό,τι ιερό και όσιο έχω!...

του Μητροπολίτη Προικονήσου Ιωσήφ
AMEN

ΣΕ 2 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΄΄Drive-through΄΄ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΒΛΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ H1N1!!!

Οι κινέζοι "κατακτούν"την ΚΕΡΚΥΡΑ!!!!! ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ



ΚΕΡΚΥΡΑ: Σε μεγάλο πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί η ραγδαία διείσδυση τών κινέζικων καταστημάτων στο νησί των Φαιάκων.Μόνο το τελευταίο μήνα άνοιξαν 3 μεγάλα καταστήματα (μεγαλύτερα των 500 τ.μ) στην εθνική Αχιλλείου, τα οποία προστέθηκαν στον ήδη μεγάλο αριθμό καταστημάτων που υπάρχουν στην πόλη της Κέρκυρας και των περιχώρων της.
Οι κινέζοι εκμεταλευόμενοι την πλούσια χρηματοδότηση του κράτους τους έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία μεγάλη αλυσίδα εμπορικών (κυρίως ρούχων) μαγαζιών.

Το πρόβλημα στη Κέρκυρα είναι ότι μετά απο τα μεγάλα ξενοδοχεία,τουριστικά γραφεία,super market κ.λ.π τα οποία είναι ξένων συμφερόντων ήρθαν τώρα και οι κινέζοι να προστεθούν σε αυτούς που μαζεύουν το χρήμα των Κερκυραίων και το βγάζουν έξω απο το νησί,βυθίζοντας περισσότερο τα αντίστοιχα Κερκυραικά εμπορικά που είναι ήδη καταχρεωμένα.
Ολα αυτά σε ένα νομό ο οποίος έχει ενα απο τους υψηλότερους δείκτες ανεργείας και ενα απο τα υψηλότερα ποσοστά λαθρομεταναστών.
Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, κάτι πρέπει να γίνει.
Μήπως έφθασε η ώρα και εμείς οι Κερκυραίοι να μάθουμε να υποστηρίζουμε τους ντόπιους;
Μήπως έφθασε η στιγμή να γίνουμε και λίγο τοπικιστές;

H ιστορία τριών βέτο


Του Γιώργου Δελαστίκ
Η Τσεχία επέμεινε μέχρι τέλους και έλυσε το πρόβλημα των Σουδητών, η Σλοβενία υπέκυψε στις πιέσεις και τα έχασε όλα, η Ελλάδα ας παίρνει διδάγματα τι πρέπει να κάνει για να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας με τα Σκόπια.
Tρία βέτο αναστάτωσαν την EE κατά τη διάρκεια του 2009. Tο ένα από αυτά, το οποίο ίσως διαρκέσει πολύ, είναι το κυοφορούμενο και προαναγγελθέν ελληνικό βέτο κατά της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της EE με την ΠΓΔM, το οποίο θα ασκηθεί έμμεσα ή άμεσα έπειτα από ένα δεκαήμερο στη σύνοδο κορυφής των «27» στις Bρυξέλλες στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.
Tα άλλα δύο ανήκουν ήδη στην Iστορία, καθώς ολοκλήρωσαν με ριζικά διαφορετική έκβαση τον κύκλο τους. Tα είχαν ασκήσει ο πρόεδρος της Tσεχίας Bάτσλαβ Kλάους και ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Mπόρουτ Πάχορ - και στις δύο περιπτώσεις για να υπερασπιστούν ζωτικά συμφέροντα των χωρών τους.
H Tσεχία νίκησε. «Mοναχικός λύκος» ο ιδιόρρυθμος δεξιός πρόεδρος της χώρας επέμεινε στο βέτο του μέχρι τέλους. Aντιμετώπισε και νίκησε ολομόναχος όχι απλώς τους υπόλοιπους 26 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της EE, αλλά και τους... 27, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και το Kοινοβούλιο της Tσεχίας ήταν εναντίον του! Xωρίς να έχει καν δικαίωμα βέτο, ο Bάτσλαβ Kλάους εκβίασε ολόκληρη την EE και υποχρέωσε τους 27 ηγέτες να υποκύψουν στις απαιτήσεις του.
Eπιμονή έως το τέλος ήταν το κλειδί της επιτυχίας του. Aρνιόταν κατηγορηματικά να υπογράψει τη Συνθήκη της Λισαβόνας αν οι «27» δεν αποδέχονταν την εξαίρεση της Tσεχίας από την υποχρέωση εφαρμογής της Xάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της EE. Tο πέτυχε. Eτσι η Tσεχία έλυσε το πρόβλημα των Σουδητών. Mιας γερμανικής μειονότητας που οι κομμουνιστές είχαν εκδιώξει από την Tσεχοσλοβακία μετά τον πόλεμο, επειδή είχε συνεργαστεί με τους ναζί. Δύο εκατομμύρια Σουδήτες καιροφυλακτούσαν να γυρίσουν στην Tσεχία και να διεκδικήσουν περιουσίες. Tώρα αυτό τέρμα. Xάρη στο βέτο τους Kλάους.
H Σλοβενία έχασε. O σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός, αμέσως μετά την εκλογή του, πρόβαλε πέρυσι τον Δεκέμβριο βέτο κατά της ένταξης της Kροατίας στην EE αν αυτή δεν αποδεχόταν ιδιόμορφες ρυθμίσεις στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της με τη Σλοβενία. O Mπόρουτ Πάχορ μπλοκάρισε εντελώς τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις EE - Kροατίας, που βρίσκονταν μάλιστα στην τελική φάση. Δεν άντεξε όμως τις αφόρητες πιέσεις ο Πάχορ. Yπέκυψε και έτσι τα έχασε σχεδόν όλα όσα ζητούσε.
H άρση του βέτο πριν αποσπάσει αυτά που επεδίωκε ήταν η αιτία της αποτυχίας. Oσο ήταν σε ισχύ το βέτο, η EE των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων έτρεχε για να διερευνήσει τις δυνατότητες λύσης που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της μικρής Σλοβενίας των 2 εκατομμυρίων πληθυσμού. Mόλις όμως η Σλοβενία ήρε το βέτο αποδεχόμενη να συνεχιστούν οι ευρωκροατικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις και οι διμερείς διαφορές με την Kροατία να παραπεμφθούν σε διεθνή διαιτησία, ο συναγερμός έληξε και οι πάντες στην Eυρώπη αδιαφορούν. Oι μυστικές υποσχέσεις που έλαβε ενδεχομένως η Σλοβενία είναι αμφίβολο αν θα τηρηθούν.
Για την Eλλάδα τα διδάγματα από αυτές τις δύο υποθέσεις είναι σαφή. Aπό τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπλοκάρει στις 10 Δεκεμβρίου την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων EE - ΠΓΔM δεν θα πρέπει να υποχωρήσει σε καμία περίπτωση πριν λυθεί οριστικά και τελεσίδικα το θέμα της μίας και μοναδικής ονομασίας της γειτονικής χώρας έναντι όλων. Aμερικανοί και Eυρωπαίοι δεν πρόκειται ποτέ να πιέσουν τα Σκόπια να συμβιβαστούν σε όνομα αποδεκτό από την Eλλάδα, αν η Oυάσιγκτον και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν πειστούν οι ίδιες ότι η Aθήνα δεν θα επιτρέψει ποτέ την ένταξη της ΠΓΔM είτε στο NATO είτε στην EE αν προηγουμένως δεν λυθεί το θέμα της ονομασίας.
H παγίδα που απειλεί την ελληνική κυβέρνηση συνίσταται στο να την πιέσουν οι Eυρωπαίοι να επιτρέψει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων EE - ΠΓΔM, αλλά να υποσχεθούν στην Aθήνα ότι δεν θα ολοκληρωθεί η ένταξη, αν προηγουμένως δεν έχει ρυθμιστεί το ζήτημα του ονόματος. Aποδοχή μιας τέτοιας διαδικασίας θα αποτελούσε ολέθριο λάθος.
H πικρή πείρα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων EE - Tουρκίας αποδεικνύει επώδυνα που οδηγεί αυτή η τακτική. Eλλάδα και Kύπρος υποχώρησαν στις πιέσεις και επέτρεψαν τον παραλογισμό να αρχίσουν οι συνομιλίες, χωρίς η Aγκυρα να αναγνωρίζει καν την ύπαρξη της Kυπριακής Δημοκρατίας. Aυτό τώρα το πληρώνουμε ακριβά, καθώς οι Tούρκοι αδιαφορούν πλέον για τη στάση Eλλάδας και Kύπρου. Aς μην πάθουμε το ίδιο και από τα Σκόπια!ΠΗΓΗ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!!ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ..



...ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

ΠΟΣΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΛΕΦΤΑ-ΕΙΠΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Αλλάζει όνομα η Ν.Δ;


Από το πρωί σήμερα φήμες θέλουν τους στενούς συνεργάτες του Α.Σαμαρά να εισηγούνται αλλαγή ονόματος της Ν.Δ.
Από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι νομίζουμε ότι σαφώς υπερέχει το


ΠΟΛΙΤΙΚΗ...





ΑΝΟΙΞΗ και... ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

πηγη

Αυτοί ειναι οι κατηγορούμενοι για παιδεραστία



Αυτούς έπιασαν οι αρχές την προηγούμενη βδομάδα για το κύκλωμα παιδεραστίας

Χαράλαμπος Τσόγκας, οπερατερ ΕΡΤ (30 ετών)
Πολύκαρπος Τσόγκας, οπερατερ ΕΡΤ (60 ετών)
Ρομάνι Καρίμ (από το Λίβανο)
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος
Στυλιανός Καλλιμάνης (επιχείρηση με είδη υγιενής)
Γιώργος ...

Αδαμόπουλος
Λεωνίδας Κούκος
Κωνσταντίνος Σαχπαζής
Γιώργος Χριστόπουλος
Βασίλης Γκότσης
Ευάγγελος Κοροβέσης (δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πειραιά)

Η κοσμοκρατορία των Ελλήνων


Ο κ. Λάζαρης ήταν ναυτικός και στα ταξίδια του σε όλη τη Γη διαπίστωσε οτι υπάρχουν χιλιάδες ελληνικά τοπωνύμια. Με την υπάρχουσα ιστορία αυτό δεν εξηγείται. Αν προσθέσουμε στην έρευνα του κ. Λάζαρη και τις γλωσσολογικές και εθνολογικές έρευνες που έχουν γίνει στους Ινδιάνους του Καναδά, στους ιθαγενείς της Ινδονησίας, στους Ινδιάνους της Ν.Αμερικής, στους αυτόχθονες της Αυστραλίας, στις αναφορές των μυστικιστών απο το Θιβέτ, στις αναφορές των δρυϊδων και δεκάδες άλλες τέτοιες έρευνες, βλέπουμε οτι ταιριάζουν απόλυτα με την έρευνα του κ. Λάζαρη.
Υπάρχει όμως μια ακόμη έρευνα αξιόλογη που είναι το βιβλίο του κ. Ιωσήφ Γιαχούντα (πρύτανης του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ) "Τα εβραϊκά είναι ελληνικά" και στην οποία μιλάει για μια πανάρχαια ελληνική αυτοκρατορία.

Σκεφτήκαμε να δημοσιεύσουμε στο blog μας, τους χάρτες του κ. Λάζαρη,που δείχνουν τα ελληνικά τοπωνύμια σε όλη τη Γη καθώς και τα τοπωνύμια σε ελληνική-αγγλική και τις ακριβείς συντεταγμένες,πιστεύοντας οτι έτσι θα συμβάλλουμε στην έρευνα για την ιστορική αλήθεια που αφορά την πανάρχαια αυτή ελληνική αυτοκρατορία και η οποία αποκρύπτεται απο τον ελληνικό λαό και την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, απο τους γνωστούς παγκοσμιοποιητές. Αυτοί οι "κύριοι" γνωστοί τραπεζίτες συγκεκριμένης εθνικότητας,το γνωρίζουν εδω και τουλάχιστον 3 αιώνες. Φροντίζουν όμως με "κατευθυνόμενους" ιστορικούς και χαλκευμένες έρευνες να το αποκρύπτουν και να περιορίζουν τον ελληνισμό στην περιοχή της Ελλάδας. Αυτό που μας ώθησε ήταν η δήλωση κάποιου συγγραφέα οτι οι δρυϊδες της Γαλλίας λατρεύουν σαν γενάρχη τους τον Ηρακλή.Κανείς όμως δεν θα το διδαχτεί αυτό στα ελληνικά σχολεία όπως και εμείς άλλωστε.Κανένα παιδί στο σχολείο δεν έμαθε οτι η Μασσαλία είναι αποικία των Φωκαέων, απο την Μικρά Ασία (6ος αιώνας π.Χ).Κανείς δεν έμαθε για τα δεκάδες ελληνικά πανεπιστήμια που ήταν διάσπαρτα στην Ευρώπη τον 7ο αιώνα π.Χ,σύμφωνα με δήλωση του κ. Γεωργακόπουλου, καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης.
Ως εδω όμως. Αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν γνωστά σε όλη την Ελλάδα και σε όλη τη Γη.Περιμένουμε απο τους αναγνώστες να συμμετέχουν σε αυτή την έρευνα με αποστολή μυνημάτων και στοιχείων, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο, κανείς δεν τα γνωρίζει όλα και κανείς δεν έχει το αλάθητο. Προτείνουμε στους αναγνώστες να αποθηκεύσουν αυτά τα δεδομένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους, να επισκεφθούν τα μέρη αυτά μέσο του Google Earth και όποιοι μπορούν ας ταξιδεύσουν σε αυτά τα μέρη τα οποία προσδιορίζονται απο ακριβείς συντεταγμένες.
Σας αφήνουμε να θαυμάσετε αυτούς τους απίστευτους χάρτες.

συνέχεια εδώ

Κι εσύ Έλληνα....πάρε μια μούτζα....





Η «χαμένη» γενιά των μεταναστών
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/11/2009

Του NIKO AGO

Πολύς λόγος και από πολλούς για τα παιδιά των μεταναστών. Τούτο τον καιρό, μάλιστα, είναι και στην επικαιρότητα, λόγω των αναμενόμενων κυβερνητικών ενεργειών, που οι ίδιοι οι γονείς τους, αλλά και η κοινωνία, εδώ και καιρό περιμένουν. Ευελπιστούν να δοθεί μια λύση σε αυτό το φλέγον θέμα, που τείνει να μετατραπεί σε γόρδιο δεσμό και που έχει προλάβει κιόλας να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα ίδια τα παιδιά.

Εκτός όμως από τα παιδιά που γεννήθηκαν στην ελληνική επικράτεια ή ήρθαν σε πολύ μικρή ηλικία και συμμετείχαν σε όλες τις βαθμίδες τους ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, υπάρχει μια ξεχωριστή κατηγορία νέων στους οποίους σπάνια έως ποτέ έχουμε αναφερθεί. Το ότι δεν αναφερόμαστε και σε αυτή την κατηγορία νέων μεταναστών, δεν σημαίνει ότι παύει να υφίσταται το θέμα. Και είναι τόσο γραφειοκρατικό όσο και υπαρξιακό.

συνέχεια Η Αυγή online

Ο Αλβανός "δημοσιογράφος" της ΑΥΓΗΣ προσπαθεί να πιέσει

την Ελληνική Κυβέρνηση με όπλο τον ΣΥΡΙΖΑ να συντομεύσει

τις Ελληνοποιήσεις

αλλά και να συμπεριλάβει σε αυτές ότι Αλβανικό στοιχείο υπάρχει

στην Χώρα μας.

Ξεκινάει με τα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ και προχωράει

και με τα άλλα που έφεραν χωρίς να τα ρωτήσουν και αυτά

και εμάς οι γονείς τους.

Φυσικά δεν μπορεί να είναι νόμιμα στην Ελλάδα τα παιδιά

και παράνομοι οι γονείς.

Άρα...δώσε και σ΄αυτούς.

Αργότερα και οι γιαγιάδες τους που έμειναν στα Τίρανα

γιατί να μην έρθουν να πάρουν κι αυτές υπηκοότητα;

Τι αξία έχει;

Το Ελληνικό Κράτος που τόσο "αγάπησαν" και "στήριξαν"

χρόνια τώρα οι Αλβανοί ....έχει χρήμα και θα τους στηρίξει.

Πάρε Υγιειονομική περίθαλψη, πάρε σύνταξη, πάρε

την δουλειά του Έλληνα, πάρε.....

Πάρε Κόσμε!

Και εσύ Έλληνα...πάρε μια μούτζα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια έχει τα δικά του υπαρξιακά προβλήματα

και λίγο τον ενδιαφέρει για αυτά που γράφει ο Aλβανός.

Τον αφήνει να συμπληρώνει την σελίδα με γραμμές.

Άλλωστε δεν πρέπει να του στοιχίζει ακριβά.

Με 5.500 φύλλα η Κυριακάτικη Αυγή τι της μένει

να πληρώσει και πόσους;

Αθηναίος