Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ 1980ς ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΟΥ PLAYBOY-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1980 ΜΕ Steve Martin




ΜΑΙΟΣ ΤΟΥ 1980 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΥΣ.







ΣΕΠΤΕΜΡΙΟΣ ΤΟΥ 1981 ΜΕ BO DEREK


















ΜΑΡΤΙΟΣ ΤΟΥ 1982 ΜΕ BARBARA CARRERA





















ΟΚΤΟΜΒΡΙΟΣ 1983 ME Charlotte Kemp?





















ΜΑΙΟΣ 1984 ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ
Rita Jenrette and Phillip Anderson














ΜΑΡΤΙΟΣ 1985 ΜΕ Shannon Tweed



















ΜΑΡΤΙΟΣ 1986 ΜΕ Sally Field




















ΜΑΙΟΣ 1987 ΜΕ ΤΗΝ Vanna ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ
















ΙΟΥΛΙΟΣ 1988 ΚΑΙ Cindy Crawford







ΟΚΤΟΜΒΡΙΟΣ 1989 ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Η ΠΑΜΕΛΑ ΑΝΤΕΡΣΟΝ.

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του ελληνόκτητου τάνκερ


«Αθήνα: Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του ελληνόκτητου σούπερ τάνκερ «Μaran Centaurus», που κατελήφθη από Σομαλούς πειρατές την Κυριακή. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, με ανακοίνωσή της, καθησυχάζει ότι όλοι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους. Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι διαπραγματεύσεις κινδύνευσαν να τιναχθούν στον αέρα το πρωί της Δευτέρας, όταν οι ένοπλοι πειρατές αντιλήφθηκαν ότι σε μικρή απόσταση από το τάνκερ είχε σπεύσει η ελληνική φρεγάτα «Αδρίας». Το «Μaran Centaurus» είχε αποπλεύσει από το Κουβέιτ φορτωμένο με 300.000 τόνους αργού πετρελαίου με προορισμό τη Νέα Ορλεάνη.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Μaran Τankers Μanagement Ιnc», με ανακοίνωσή της το βράδυ της Δευτέρας, σημειώνει πως όλα τα μέλη του πληρώματος (9 Έλληνες, 16 Φιλιππινέζοι, 2 Ουκρανοί και ένας Ρουμάνος) είναι καλά στην υγεία τους.
«Δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, ζητάμε την κατανόηση και τον σεβασμό όλων, καθώς είναι ήδη σε εξέλιξη οι λεπτές διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των πειρατών, για την άμεση κι ασφαλή απελευθέρωση του πληρώματος, το οποίο και δεν θέλουμε να διακινδυνεύσει περισσότερο...», δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» η εκπρόσωπος της εταιρείας, διαβεβαιώνοντας πως για το συμβάν κινητοποιήθηκαν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες.
Από απόσταση 15 ναυτικών μιλίων -και μέσω ραντάρ- παρακολουθεί το «Μaran Centaurus» η φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας». Είχε προηγηθεί αυστηρή προειδοποίηση των πειρατών προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία, για διακοπή των διαπραγματεύσεων στην περίπτωση που δεν απομακρυνόταν, καθώς στην πρώτη φάση της παρακολούθησης το «Αδρίας» είχε πλησιάσει σε απόσταση μόλις 5 ναυτικών μιλίων.
Αμέσως η ελληνική φρεγάτα, που ειδοποιήθηκε από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, έμεινε πίσω, στα 15 ναυτικά μίλια. Έκτοτε συνεχίζει από την απόσταση αυτή την παρακολούθηση, μέσω ραντάρ. Το βράδυ της Δευτέρας το «Μaran Centaurus» βρισκόταν σε απόσταση 460 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Σομαλίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιτελών της ευρωπαϊκής αποστολής Αtalanta, στην οποία συμμετέχει η ελληνική φρεγάτα, ίσως κατευθύνεται σε ένα από τα τρία λιμάνια (Χόμπι, Έιλ και Χαραρντίρε), που συνήθως χρησιμοποιούν οι πειρατές, όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις.

Φιλελεύθερος

Aνεμογεννήτριες "αντίκες" - Αποσύρονται στην Ευρώπη... Έρχονται στην Ελλάδα. (Δείτε σχετικό βίντεο) ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ



ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Με εκατοντάδες ανεμογεννήτριες ξεπερασμένης τεχνολογίας θα εξοπλίσουναιολικά πάρκα με ημερομηνία λήξης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μοντέλα παλαιού τύπου που σταδιακά αποσύρονται και αντικαθιστούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη "πλασάρονται" στην Ελλάδα ως σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Χορός Εκατομμυρίων Ευρώ στήνεται γύρω από την... Πράσινη Ενέργεια.





Siemens και οι ανεμογεννήτριες

Από τις προτάσεις των εταιρειών που σχετίζονται με την εγκατάσταση των στατικών ανεμογεννητριών -οι οποίες σταδιακά αποσύρονται στην Ευρώπη- προκύπτει μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος αφού και μόνο για τη αρχική τους εγκατάσταση και στήριξη των 100 περίπου μέτρων ύψους κάθε πυλώνα θα υπάρξουν δραματικές και εκτεταμένες καταστροφές στο περιβάλλον πρίν ακόμη οι ανεμογεννήτριες μπούν σε λειτουργία.


Χορός Εκατομμυρίων Ευρώ !!!

Μοναδικό κίνητρο το τεράστιο οικονομικό όφελος των επιχειρηματιών, των υπερεργολάβων και όλων των εμπλεκομένων που θα εκμεταλλευτούν τα κονδύλια και τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούμενοι της ευνοϊκής γι' αυτούς νομοθεσίας.

Το σημαντικότερο ,βέβαια είναι οτί το τεράστιο αυτο έργο... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ !!!

Αυτό που ποτέ δεν σας είπαν, είναι πως για κάθε αιολικό πάρκο -με το αυστηρότερο πρόγραμμα συντήρησης-οι κατασκευαστές δίνουν θεωρητικά διάρκεια ζωής μόλις 20 έως 25 χρόνια το πολύ (Εφόσον βέβαια, συντηρείται σωστά).

Μετά τον τερματισμό λειτουργίας κάθε αιολικού πάρκου (ΑΠΕ άρθρο 26) οι ανεμογεννήτριες πρέπει να αποσυναρμολογούνται και ο εξοπλισμός να μεταφέρεται εκτός του χώρου εγκατάστασης, σε ειδικούς χώρους για ανακύκλωση/απόρριψη.

Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα... όπου η επιμέλια και η συντήριση κάθε ανεμογεννήτριας δεν θα τηρηθεί και... κατα γράμμα... στην περίπτωση αυτή η ημερομηνία λήξης του αιολικού πάρκου θα έρθει πολύ πρίν την 20ετία που δίνουν θεωρητικά οι κατασκευαστές.

Ποιές θα είναι οι συνέπειες για το περιβάλλον εαν τότε το αιολικό πάρκο με τις δεκάδες "φυτεμένες" ανεμογεννήτριες δεν αποσυναρμολογηθεί και μεταφερθεί;;;

Mιλάμε τότε για ένα ζωντανό εφιάλτη και τεράστια οικολογική καταστροφή...
... ένα γιγάντιο νεκροταφείο απο σκουριασμένους πυλώνες 100 μέτρων !!!!

Τι κάνουν όμως στην Ευρώπη;;;

Στην Ευρώπη που εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια αντικαθιστούν ήδη τις παλαιού τύπου στατικές "φυτεμένες" ανεμογεννήτριες με νέες πλωτές (χωρίς στατικές βάσεις) οι οποίες σε περίπτωση βλάβης μεταφέρονται (εξ ολοκλήρου) επισκευάζονται ή αποσυναρμολογούνται και ανακυκλώνονται.

Οι Έλληνες δηλαδή αγοράζουν ... αυτά που η Ευρώπη αποσύρει!!!






πηγη

ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ



Μόνο σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς θα γίνεται το τεστ της νέας γρίπης. Σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι η λήψη φαρυγγικού επιχρίσματος θα γίνεται μόνο σε περιπτώσεις ανοσοκατασταλμένων ατόμων, σε άτομα που νοσηλεύονται ή πρόκειται να νοσηλευθούν, σε περιπτώσεις υποψίας αντοχής στα αντι- ιϊκά σκευάσματα και στις περιπτώσεις συρροής περιστατικών, όπου θα γίνεται δειγματοληπτική λήψη επιχρίσματος.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται, επίσης, ότι ο εμβολιασμός υγιών βρεφών και παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών διενεργείται στα Εμβολιαστικά Κέντρα των Κέντρων Υγείας, του ΙΚΑ, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Δήμων. Οι μετανάστες μπορούν να εμβολιάζονται και στα Ιατροκοινωνικά Κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΑΤΡΟΝΕΤ, το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας έχει εξετάσει επισταμένως το θέμα εμβολιασμού των βρεφών κάτω των 4 ετών, καθώς και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Οι αποφάσεις που έχει λάβει είναι οι εξής:

Παιδιά

Μέχρι σήμερα στις ομάδες υγιών παιδιών που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα περιλαμβάνονται παιδιά ηλικίας άνω των 4 ετών. Οι ηλικίες από 6 μηνών μέχρι 4 ετών δεν είχαν περιληφθεί επειδή οι κλινικές μελέτες και τα δεδομένα ασφαλείας για τα εμβόλια της νέας γρίπης που διατίθενται στη χώρα μας ήταν περιορισμένα.

Τα νεότερα δεδομένα που αφορούν στον αριθμό των παιδιών που συμμετείχαν σε κλινικές μελέτες, όπως και παιδιών που εμβολιάζονται σε άλλες χώρες παρέχουν πληροφορίες (μέσω της επιτήρησης) για την ασφάλεια και αντιγονικότητα του νέου εμβολίου. Επομένως, και στη χώρα μας μπορεί να συστήνεται ο εμβολιασμός των υγιών παιδιών αυτής της ομάδας (6 μηνών με 4 ετών).

Το σχήμα του εμβολιασμού για παιδιά 6 μηνών έως 9 ετών με το Pandemrix είναι δύο δόσεις του 0,25 ml (μισή δόση από των ενηλίκων) με μεσοδιάστημα η πρώτη από τη δεύτερη δόση 3 βδομάδες τουλάχιστον.

Το σχήμα εμβολιασμού για το ιδιοσκεύασμα Fοcetria για παιδιά 6 μηνών έως 8 ετών είναι 0,5 ml ( ίδια δόση με των ενηλίκων ). Επί του παρόντος συνιστάται δεύτερη δόση με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Όμως, από πρόδρομα αποτελέσματα μελετών ανοσογονικότητας του ιδιοσκευάσματος Focetria φαίνεται ότι σε βραχύ χρονικό διάστημα η απόφαση αυτή αναμένεται να τροποποιηθεί και να είναι επαρκής μία μόνο δόση.

Θεωρείται λοιπόν οτι η σύσταση για εμβολιασμό των υγιών παιδιών με μία δόση είναι θέμα χρόνου και το σχήμα των 2 δόσεων θα συνιστάται πιθανόν μόνο για τα ανοσοκατασταλμένα παιδιά.

Ανοσοκατεσταλμένοι

Τα άτομα με ανοσοκαταστολή είναι ομάδα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο και επιπλοκές από τη γρίπη. Συνιστάται ο άμεσος εμβολιασμός τους και εξαιτίας της εισόδου της χώρας στο πανδημικό κύμα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

Επίσης, συστήνεται ο εθελοντικός εμβολιασμός των μελών της οικογενείας των ασθενών αυτών για αυξημένη προστασία. Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες ανά κατηγορία ειδικού πληθυσμού. Την τελική εκτίμηση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έχει ο θεράπων ιατρός του ατόμου που ανήκει σε ειδική ομάδα υψηλού κινδύνου.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ

Συστήνεται ο άμεσος εμβολιασμός των μεταμοσχευθέντων ατόμων με 1 δόση του εμβολίου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 3-6 μηνών από τη μεταμόσχευση και 2 δόσεων εάν το χρονικό διάστημα από τη μεταμόσχευση είναι μεγαλύτερο των 6 μηνών. Εάν είναι εφικτό ο εμβολιασμός τους να προηγείται περισσότερο από 14 ημέρες της μεταμόσχευσης.

ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ - ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Συνιστάται ο εμβολιασμός τους με 2 δόσεις του εμβολίου ενδιαμέσως των κύκλων χημειοθεραπείας (μεσοδιάστημα 10-14 ημέρες προ και μετά). Υπενθυμίζεται ο αυξημένος κίνδυνος από τη γρίπη σε ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες και λεμφώματα σε σχέση με ασθενείς με κακοήθειες συμπαγών όγκων. Εάν είναι εφικτό ο εμβολιασμός τους να προηγείται περισσότερο από 14 ημέρες της ενάρξεως χημειοθεραπείας.

ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ / ΧΡΟΝΙΑ ΗΠΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Συστήνεται ο άμεσος εμβολιασμός τους με 2 δόσεις του εμβολίου.

ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Συστήνεται ο άμεσος εμβολιασμός ατόμων με σταθερή νόσο που δεν λαμβάνουν ανοσοκαταστολή με 1 δόση του εμβολίου με τη σύμφωνο γνώμη του θεράποντος ιατρού. Δύο δόσεις του εμβολίου συστήνονται σε ασθενείς σε χρόνια θεραπεία με κορτικοστεροειδή, άλλα ανοσοκατασταλτικά, θεραπεία με βιολογικούς παράγοντες ή συνδυασμό θεραπειών.

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Συστήνεται ο άμεσος εμβολιασμός σε ασθενείς με σταθερή νόσο με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού με 1 δόση του εμβολίου ανεξαρτήτως θεραπείας με Glatiramer acetate (Copaxone), Interferon beta-1a (Avonex, Rebif), Interferon beta-1b (Betaseron) ή natalizumab (Tysabri).

Εάν είναι εφικτό ο εμβολιασμός τους να προηγείται περισσότερο από 14 ημέρες από της ενάρξεως θεραπείας. Δεν συνιστάται ο εμβολιασμός σε ενεργό έξαρση νόσου έως τη σταθεροποίηση και βελτίωση των συμπτωμάτων της νόσου.

Μυασθένεια / Άλλα νευρομυικά νοσήματα: Συστήνεται ο εμβολιασμός με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού με 1 δόση εκτός εάν ο ασθενής λαμβάνει ανοσοκαταστολή οπότε προτείνονται 2 δόσεις.

ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΟΛΗ (ΗIV ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΛΗΨΕΩΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ)

Συνιστάται ο άμεσος εμβολιασμός των ασθενών με 2 δόσεις του εμβολίου. Εάν οι ασθενείς λαμβάνουν μηναία σχήματα με ώσεις κορτικοστεροειδών ή άλλων ανοσοκατασταλτικών σχημάτων (π.χ. 1 γραμμάριο νατριοηλεκτρικής μεθυλπρεδνιζολόνης Χ 3-5 ημέρες) συστήνεται ο εμβολιασμός με 2 δόσεις του εμβολίου με έναρξη περίπου 3-4 εβδομάδες από της τελευταίας δόσεως.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Συστήνεται ο άμεσος εμβολιασμός τους με 2 δόσεις του εμβολίου. Εάν είναι εφικτό ο εμβολιασμός τους να προηγείται περισσότερο από 14 ημέρες από της ενάρξεως θεραπείας.

ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΣΕ ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ

Σόρος και διεθνοαναρχικά φαινόμενα


Η παρούσα σελίδα αφορά το "σύστημα Σόρος" ή οποιοδήποτε συναφές με αυτό φαινόμενο. Κτίζει πάνω σε στοιχεία που φωτίζονται ολοένα και περισσότερο μέσα από δηλώσεις, αποκαλύψεις, βιβλία, έρευνα στο διαδίκτυο και έγκυρες δημοσιεύσεις στον τύπο ή στο διαδίκτυο. Αφορά ευθέως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα των διακρατικών σχέσεων, τις διανεμητικές συνέπειες των ΜΚΟ διεθνικού χαρακτήρα. Οι αναλύσει που ακολουθούν είναι καταγεγραμμένες σκέψεις στο τελικό στάδιο που εντάσσονται σε μια ευρύτερη μελέτη και διαρκή συγγραφή που οδεύει προς πολλές αυτόνομες μονογραφίες και άλλες δημοσιεύσεις στην ελληνική και αγγλική γλώσσα επί ζητημάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, τον ρόλο του έθνους-κράτους και των διεθνών θεσμών την ύστερη εποχή, την ηθική κρίση περί την εξωτερική πολιτική, τον ρόλο των διεθνικών ΜΚΟ στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα και την πολλαπλών επιπέδων περιπτωσιολογική μελέτη του σχεδίου Αναν σε αναφορά με το ελληνικό πολιτικό σύστημα, τους ακαδημαϊκούς και τον ρόλο των διεθνών θεσμών.

Οι αναλύσεις που περιέχει η παρούσα σελίδα για τα "συστήματα Σόρος" δεν προσωποποιούνται, κατ' ανάγκη, σε αναφορά με τον γνωστό διεθνικό και αντιφατικό μεγαλομανή κερδοσκόπο. Ως διεθνικοί δρώντες τόσο ο ίδιος όσο και οι οργανισμοί που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται μαζί του αποκτούν ενδιαφέρον επειδή μια σειρά από φορείς, φαινόμενα και συμβάντα αφορούν ζωτικά την ανάλυση των διεθνών σχέσεων. Ενδιαφέρουν, επίσης, οι ευρύτερες κοινωνικοπολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά την λαϊκή κυριαρχία, τον ρόλο των διεθνών θεσμών και την σταθερότητα των διακρατικών σχέσεων. Για να το θέσουμε επακριβώς, ενώ οι ανθρώπινες σχέσεις στο διεθνές σύστημα ρυθμίζονται από τους οντολογικά θεμελιωμένους θεσμούς του έθνους-κράτους και των συμπαρομαρτούντων διεθνών θεσμών, τα διεθνικά φαινόμενα σ' όλες τις εκδηλώσεις τους επηρεάζουν τις διεθνείς σχέσεις με ένα ρευστό, δυνητικά ανορθολογικό και συχνότατα αποσταθεροποιητικό τρόπο. Τόσο στις θετικές εκδηλώσεις τους όπως για παράδειγμα τις οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος όσο και στις αδιαμφισβήτητα εγκληματικές του εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα η τρομοκρατία, τα διεθνικά φαινόμενα αναμφίβολα οφείλονται στα ελλείμματα ενδοκρατικής και διακρατικής διακυβέρνησης.
Εύλογα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο "σύστημα Σόρος" επειδή πρόκειται για μια από τις γνωστότερες και πιο πολυσυζητημένες περιπτώσεις εξωπολιτικού διεθνικού δρώντα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Ως φαινόμενο, εμπεριέχει πολλά άλλα ανάλογα και αντίστοιχα φαινόμενα που εκδηλώνονται υπό διαφορετικές μορφές, διαφορετικά περιεχόμενα και διαφορετικές βαθμίδες. Μεταξύ άλλων: τα ιδρύματά του, οι "συναρτημένοι" με αυτόν ΜΚΟ και διεθνικές δραστηριότητές τους, οι διασυνδέσεις του με νυν, πρώην και ενδεχομένως αυτονομημένους αξιωματούχους διαφόρων "υπηρεσιών", τα φιλοσοφήματά του, η επιρροή του σε κοινωνίες της περιφέρειας στην οποία ανήκει η Ελλάδα αλλά και ευρύτερα, ο διεθνικός χαρακτήρας σχεδόν όλων των δραστηριοτήτων του, οι αλλοπρόσαλλα εναλλασσόμενες σχέσεις του με διάφορους ηγέτες, οι κερδοσκοπικές του επιδόσεις, οι φιλανθρωπικές του βιτρίνες και κυρίως, η βαθύτατη ασυμβατότητα των διεθνικών του δραστηριοτήτων με την έννοια πολιτική όπως αυτή είναι κλασικά νοηματοδοτημένη και οικουμενικά και καθολικά αποδεκτή. Το φαινόμενα Σόρος, θα υποστηριχτεί πιο κάτω, είναι διεθνοπολιτική ανωμαλία λόγω ελλειμμάτων ορθολογιστικής διεθνούς διακυβέρνησης.
Ειδικά όσον αφορά το τελευταίο, όπως εξηγώ πιο κάτω, το "φαινόμενο Σόρος" αποτελεί το ανώτατο στάδιο μιας νέας έννοιας, του "διεθνοαναρχισμού": Πρόκειται για διεθνικούς φορείς διανεμητικών δυνατοτήτων οι οποίοι εν μέρει ή εν όλω δεν θέτουν τις πολιτικές τους δραστηριότητές τους υπό την αίρεση της λαϊκής κυριαρχίας κάποιου κυρίαρχου κράτους. Ούτως ή άλλως, αυτό είναι δύσκολο ή αδύνατο να γίνει λόγω του διεθνικού και εξωπολιτικού χαρακτήρα αυτών των δραστηριοτήτων. Οι διανεμητικές δραστηριότητες, εξάλλου, δεν υπόκεινται ή δεν υπόκεινται σε επαρκείς κοινωνικοπολιτικούς ελέγχους και εξισορροπήσεις. Η διαφυγή των συντεταγμένων κανονιστικών ελέγχων, εξάλλου, συνοδεύεται με λόγια, ιδέες και πράξεις που καθιστούν σαφές ότι δεν συμφωνούν με τις κυριαρχικές οριοθετήσεις των διακρατικών σχέσεων. Κατά κάποιο παράδοξο τρόπο, στο ανώτατο διανοητικό στάδιό του αυτό το φαινόμενο ενσαρκώνεται από ακαδημαϊκά μεταμφιεσμένες ιδέες των "κριτικών κονστρουκτιβιστών".
Εν ολίγοις, αν και οι φορείς κινούνται διαμέσου ή εντός των κρατών, οι διανεμητικού χαρακτήρα πνευματικές και υλικές δραστηριότητες του "συστήματος Σόρος" ουσιαστικά βρίσκονται εκτός πολιτικής όπως οριοθετείται και οροθετείται στο πλέγμα σχέσεων "κοινωνίας και εξουσίας" οποιουδήποτε συγκεκριμένου κοινωνικοπολιτικού συστήματος. Μπορεί να έχει έδρες, ινστιτούτα, ανθρώπους, ιδρύματα και άλλους φορείς διεσπαρμένους σε συγκεκριμένα κράτη, ο διεθνικός όμως χαρακτήρας των δραστηριοτήτων τα καθιστά εν πολλοίς -αν όχι πλήρως- εξωκοινωνικά και εξωπολιτικά. Αν και πασίδηλα πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου, τα στοιχεία για τους διεθνικούς φορείς με τους οποίους σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό εμπλέκεται ο βαθύπλουτος κερδοσκόπος και τα ιδρύματά του είναι ήδη πολλά. Για τους σκοπούς της παρούσης ανάλυσης, τα όσα είναι ήδη γνωστά επαρκούν για να μας δώσουν μια ικανοποιητική εικόνα των συνεπειών των δράσεών του.
Ο Σόρος, τα ιδρύματά του και τις δραστηριότητές του, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο σημαντικών περιπτωσιολογικών μελετών για τα διεθνικά φαινόμενα και τις διανεμητικές τους συνέπειες. Μεταξύ άλλων, το κράτος των Σκοπίων που φαίνεται πως ολοένα και περισσότερο μετατρέπεται σε κρατίδιο επηρεαζόμενο από τον μεγαλομανή κερδοσκόπο, οι δραστηριότητές στην υπόθεση του Κοσόβου, οι παρεμβάσεις σχετιζόμενων με αυτόν ιδρυμάτων με το σχέδιο Αναν στο Κυπριακό, οι σχέσεις του με "υπηρεσίες" ηγεμονικών δυνάμεων, η σχέση του με την "στρατηγική μαλακής ισχύος" των ΗΠΑ, οι παρεμβάσεις του στα πολιτιστικά δρώμενα κτλ.
Πιο ενδιαφέροντα όμως είναι τα στοιχεία που αποκαλύφτηκαν για τις σχέσεις του με "ερευνητικούς πυρήνες" των οποίων οι δραστηριότητες αφορούν τόσο διεθνή ζητήματα όσο και ζητήματα ενδοκρατικής τάξης, δικαιοσύνης και ηθικών ή κοσμοθεωρητικών διαμορφώσεων. Είναι για παράδειγμα εξόχως ενδιαφέρον σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές της ελευθερίας στον βωμό του αγώνα ανεξαρτησίας (αγώνα για εσωτερική αυτοδιάθεση, εξωτερική-εσωτερική κυριαρχία, κοινωνική-πολιτισμική ετερότητα) να βλέπει κάποιους πυρήνες διεθνικών διανοουμένων που σχετίζονται με ένα άκρως αμφιλεγόμενο κερδοσκόπο όπως ο Σόρος να επιχειρούν ρητά και διακηρυγμένα να ροκανίσουν τα θεμέλια της ελληνικής εθνικής-κοινωνικής, συνειδησιακής και πολιτισμικής ετερότητας.

συνέχεια εδώ

ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΘΕΜΑ:"ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ'' - ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ



Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απαύγασμα ασχετοσύνης και λαϊκισμού η ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του.

Μια πιο προσεκτική ανάγνωση όμως της ερώτησης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το Πεδίο Βολής Λόφων στη Φλώρινα οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ευθέως την αναστολή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Ελληνικού Στρατού στο ΠΒ Λόφων, το οποίο κατ΄αυτούς "ταλαιπωρεί την περιοχή από το 1961", υποστηρίζοντας ότι γίνεται χρήση ...πυρηνικών όπλων και πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου εκ μέρους του ΕΣ καθώς και ότι "πέρα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, βλήματα σκάνε συχνά δίπλα στα σπίτια και σε χώρους που παίζουν παιδιά" ενώ "αυξημένος είναι και ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος, λόγω της λειτουργίας σε απόσταση λιγότερη από 1χλμ, σύγχρονης μονάδας της ΔΕΗ (ΑΗΣ Αχλάδας-Μελίτης)".ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πρόεδρος ο Σαμαράς με ...επίτιμο τον Μητσοτάκη!


Και μια "λεπτομέρεια" που ίσως σας διαφεύγει:
Από σήμερα η ΝΔ έχει πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά και επίτιμο πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!!! press-gr

Αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων στα... μουλωχτά!



Αθρόες προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8 μήνες) σημειώνονται στο Δημόσιο και σε Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με τον πιο αθόρυβο τρόπο όπως καταγγέλλει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Το Παρόν».

Οι νεοπροσληφθέντες αντικαθιστούν είτε συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν ύστερα από χρόνια, είτε εργαζομένους με προγράμματα Stage, που κι αυτοί βρέθηκαν στον δρόμο μετά τη σχετική κυβερνητική απόφαση.

Ο ακριβής αριθμός των νεοπροσληφθέντων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, καθώς οι προσλήψεις αυτές δεν έγιναν μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, το οποίο καλείται στις περιπτώσεις αυτές να πιστοποιήσει απλώς ότι οι νέοι συμβασιούχοι πληρούν τα κριτήρια για το έργο το οποίο επελέγησαν να διεκπεραιώσουν.

Πρόκειται για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών που κάλυπταν οι προκάτοχοί τους, μετά την απόλυση των οποίων εμφανίστηκαν λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες όπου υπηρετούσαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τόσο τον αριθμό των νεοπροσληφθέντων όσο και τις υπηρεσίες στις οποίες προσλήφθηκαν.

Οφείλει μάλιστα να κάνει και ένα βήμα επιπλέον: Να υπάρξει δυνατότητα να ελεγχθεί η πιστοποίηση των κριτηρίων από το ΑΣΕΠ, γιατί πληθαίνουν οι καταγγελίες πως η διαδικασία αυτή «δεν έχει τηρηθεί, τουλάχιστον στο σύνολο των περιπτώσεων των νέων συμβασιούχων».

Η όποια σιωπή για το ζήτημα αυτό, απλώς θα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς και τις υποψίες πως ο ανάλγητος τρόπος με τον οποίον 140.000 νέοι άνθρωποι θα βρεθούν στον δρόμο στο τέλος του 2009, δεν είχε καμία σχέση ούτε με την ισονομία, ούτε με την αξιοκρατία, αλλά μόνο με την ικανοποίηση των νέων πελατειακών σχέσεων που δημιουργήθηκαν με την αλλαγή φρουράς (κόμματος) στη διακυβέρνηση της χώρας.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που διαπράττεται το νέο colpo grosso από το ΠαΣοΚ, οι ίδιοι άνθρωποι επιδίδονται σε ...ηθικοπλαστικά καλλιστεία. Ο κ. Γ. Παπανδρέου θα καλέσει , λέει, σε σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ...διαφάνεια (sic!).

toparon

Τελικώς, ο Χρυσοχοΐδης τά 'δωσε όλα απόψε στους 16 Ιρανούς που έκαναν απεργία πείνας ! - Σαφές το μήνυμα και προς τους άλλους λαθρομετανάστες ...


Αθήνα, Ελλάδα 01/12/2009 20:40 (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ)

(Ξένη δημοσίευση) - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - 01-12-2009:Δελτίο Τύπου για την παροχή στέγης και κοινωνικής στήριξης των 16 Ιρανών προσφύγων.

Σε πρόγραμμα τρίμηνης επιδότησης ενοικίου εντάσσονται οι 16 Ιρανοί πρόσφυγες μετά από ενέργειες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για τους 16 πρόσφυγες που τέθηκαν σε καθεστώς επικουρικής προστασίας, αποφασίστηκε η παροχή στέγης και κοινωνικής στήριξης, με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επιδοτούμενη εργασία. Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου υλοποιείται από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και εφαρμόζεται άμεσα.

Οι τέσσερις πρόσφυγες που πραγματοποιούν απεργία πείνας θα μεταφερθούν μέχρι την έναρξη του προγράμματος σε νοσοκομείο, προκειμένου να...

διαγνωσθεί η κατάσταση της υγείας τους και να τους παρασχεθεί η αναγκαία περίθαλψη, με μέριμνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στη συνέχεια θα φιλοξενηθούν σε προστατευόμενο διαμέρισμα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Praksis», η οποία και θα αναλάβει την κοινωνική τους στήριξη, για όσο διάστημα διαμείνουν εκεί. Οι υπόλοιποι δώδεκα θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο μέχρι την έναρξη του προγράμματος επιδότησης ενοικίου.

Βόλτα κάτω και γύρω από την Ομόνοια....



Οπλίστηκα με θάρρος και πήγα μια βόλτα σε μέρα αργίας
στα στενά κάτω και γύρω από την Ομόνοια.
Τι σημασία έχει αν είναι ημέρα;
Ο κίνδυνος υπάρχει παντού... πιο λαϊκά δεν ξέρεις από πού
θα σου΄ρθει.
Βερανζέρου....οι Αφρικανοί με τα καλά τους και χωρίς
πελάτες.... σε πηγαδάκια.
Γερανίου ... Μουσουλμάνοι με τα επίσημα μπαίνουν
σε κτίριο όπου υπάρχει διαμορφωμένο γραφείο σε τζαμί.
Συνωστισμός μέχρι έξω.
Κάποιοι έξω στο πεζοδρόμιο κάνουν τον σεκιουριτά.
Οι αλληλοτσακωμοί είναι συνηθισμένοι.
Κανένας Έλληνας ρε παιδιά;
Πουθενά....
Αλλά και τουρίστες δεν βλέπω.
Οι συμβουλές των ξενοδόχων και των ξεναγών τηρούνται
κατά γράμμα.
Ομόνοια ή Πλατεία Αλλοδαπών....γεμάτη με καθιστούς
και όρθιους να λιάζονται και να συνομιλούν
θυμίζοντας μια σύγχρονη Βαβέλ.
Οι σεκιουριτάδες έξω από τα ταχυφαγεία μόνον καλάμι
που δεν έχουν για να διώχνουν τις "γαλοπούλες"
που συνωστίζονται από έξω κλείνοντας την μόστρα.
Σατωβριάνδου έξω από τις "όμορφες και καθαρές"
πολυκατοικίες των Σομαλών συναντήσεις Ομοεθνών.
Στα μπαλκόνια κρέμονται σκεπάσματα και ρούχα
για αερισμό και λιάσιμο.
Οι σακούλες με τα σκουπίδια σκάνε στο πεζοδρόμιο
λόγω έλλειψης ασανσέρ και φόρτου εργασίας.
Η δυσοσμία έντονη αλλά γνωστή και συνηθισμένη
γι αυτούς που έχουν ξαναπεράσει από την μέση
του δρόμου δίπλα από τα αυτοκίνητα και ποτέ
από το πεζοδρόμιο χωρίς κράνος μοτοσυκλετιστή.
Οδός Νικηφόρου κάποια τραβεστί σε ώρα δουλειάς
με κάποιους γεροπαραλημένους.
Το μεροκάματο βλέπεις.....
Στροφή στην Αγίου Κων/νου και ταχύ βήμα προς
τα επάνω....
Ούφ....και σήμερα είμαι καλά!

Αθηναίος

Ξεφτιλίζουν τον Ολυμπιακό ,τον Πειραιά ,το ποδόσφαιρο,οι κάφροι ,οι ηλίθιοι,οι ασχετοι


DSC00221.JPGΓια μια φορά ακόμα ,οι οργανωμένοι ,κάφροι ,που κατευθύνονται τυφλά και απόλυτα από την γνωστή αληταρία ,που εξυπηρετεί καταστάσεις και συμφέροντα ,μαύρισαν και μαγάρισαν ,την μεγάλη νίκη ,του ολυμπιακού μας στο Καραϊσκάκη ,με τα εμετικά ,τα ηλίθια ,τα προσβλητικά ,για τον ίδιο τον ολυμπιακό συνθήματα,με την κτηνώδη και πέρα από κάθε λογική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια συμπεριφορά προς τον αντίπαλο ...;

Ντρέπεσαι ,να πάρεις ,μαζί σου στο γήπεδο την γυναικά σου το παιδί σου,κάποιο φίλο που από το εξωτερικό, γιατί ξέρεις ,ότι οι αλήτες ,που τους περισσότερους τους βάζουν τζάμπα μέσα,θα σε ξεφτιλίσουν,σαν φίλαθλο του ολυμπιακού ,σαν άνθρωπο ,σαν άνδρα τελικά ,από αυτό το ντελίριο σεξουαλικών συνθημάτων ,που μόνο πραγματικά άρρωστοι,και εντελώς ανίκανοι ,με την σεξουαλική πράξη,θα μπορούσαν ,να σκεφτούν ,να φωνάζουν ασταμάτητα ,και να γράφουν ακόμα και σε γιγαντιαία πανό ...;.

Κροτίδες ειδικά κατασκευασμένες ,που μπαίνουν στο γήπεδο άγνωστο με πιο τρόπο , εκτοξεύονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο την κατάδηλη στιγμή στον αντίπαλο ,για να τον κουφάνουν να τυφλώσουν ,να τον στείλουν στο νοσοκομείο ,στο νεκροταφείο ακόμα αν μπορούσαν ,να το κάνουν και αυτό είναι σγουρό ότι θα το έκαναν με αγαλλίαση ...;..

Κάποτε στοπαλιο-- Καραϊσκάκη αντηχούσε και πραγματικά ξεσήκωνε με υπερηφάνεια τον οπαδούς του ολυμπιακού ,η τρομπέτα του θρυλικού ,και αξέχαστου Ατιλιο ,,,,ενώ τώρα κάποιοι νομίζουν ότι με σεξουαλικές άναρθρες και αρρωστημένες κραυγές θα ξεσηκώσουν τον κόσμο του ολυμπιακού ,και θα βοηθήσουν την ομάδα ...;..ΠΗΓΗ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ-ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΣΤΩ ΣΩΜΑ ΜΑΣ

H επιδημία που έπληξε την Αθήνα το 431/430 π.Χ., στις αρχές του Πελοποννησιακού Πολέμου



Μιχάλης Α. Τιβέριος, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Τον τελευταίο καιρό ζούμε με τον φόβο της «νέας γρίπης». Ανεξάρτητα από το αν ο φόβος αυτός είναι δικαιολογημένος ή αν προκλήθηκε, ως έναν βαθμό, από επιτήδειους για ευνόητους λόγους, μου έδωσε το έναυσμα να ασχοληθώ σήμερα με τη γνωστή επιδημία που έπληξε την Αθήνα το 431/430 π.Χ., στις αρχές του Πελοποννησιακού Πολέμου. Προτού το DΝΑ μπει στη ζωή μας, κάθε προσπάθεια της παλαιοπαθολογίας- πρόκειται για την επιστήμη που μελετά τις ασθένειες του ανθρώπου κατά το παρελθόν- να διαγνώσει επιδημίες που είχαν ενσκήψει σε παλαιότερες εποχές συναντούσε, για πολλούς λόγους, μεγάλες δυσκολίες. Αυτό ισχύει και για τον λοιμό που χτύπησε την Αθήνα κατά τον δεύτερο χρόνο του Πελοποννησιακού Πολέμου.
Παρά τη λεπτομερή περιγραφή του και τη σαφή εξιστόρηση της κλινικής εικόνας των ασθενών που μας δίνει ο Θουκυδίδης- σημειώνω ότι και ο ίδιος προσβλήθηκε από την επιδημία αλλά ήταν από τους τυχερούς που επέζησαν-, εν τούτοις δεν κατέστη δυνατή η ασφαλής ταυτοποίηση της νόσου.
Η επιδημία αυτή, που πρέπει να αφάνισε περίπου το ένα τρίτο των Αθηναίων, συμπεριλαμβανομένου του χαρισματικού ηγέτη τους, του Περικλή, κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια και επανήλθε το 427 για έναν ακόμη χρόνο. Παραθέτω ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα της διήγησης του Θουκυδίδη, σε μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου: «... Και πριν παρέλθουν πολλαί ημέραι από της εισβολής (των Πελοποννησίων), παρουσιάσθη διά πρώτην φοράν εις τας Αθήνας ο λοιμός, ο οποίος... είχεν ενσκήψει προηγουμένως πολλαχού..., αλλά πουθενά δεν εμνημονεύετο λοιμώδης νόσος τοιαύτης εκτάσεως, ούτε φθορά ανθρώπων τόσον μεγάλη. Διότι ούτε ιατροί, οι οποίοι, αγνοούντες την φύσιν της ασθενείας, επεχείρουν διά πρώτην φοράν να την θεραπεύσουν, αλλ΄ απέθνησκαν οι ίδιοι μάλλον, καθόσον και περισσότερον ήρχοντο εις επαφήν με αυτήν, ούτε άλλη καμμία ανθρωπίνη τέχνη ηδύνατο να βοηθήση. Ο,τι αφορά εξ άλλου τας προς τους θεούς παρακλήσεις... τα πάντα ήσαν ανωφελή, και επί τέλους οι άνθρωποι, καταβληθέντες από το κακόν, παρητήθησαν αυτών.... Και το φοβερώτερον εις όλην αυτήν την ασθένειαν ήτο όχι μόνον η αποθάρρυνσις των θυμάτων, όταν αντελαμβάνοντο ότι προσεβλήθησαν από την νόσον (διότι το πνεύμα των παρεδίδετο αμέσως εις απελπισίαν και εγκατέλειπον εαυτούς εις την τύχην και δεν ανθίσταντο κατά της ασθενείας), αλλά και το γεγονός ότι νοσηλεύοντες ο εις τον άλλον εμολύνοντο και απέθνησκαν ωσάν πρόβατα.... Νεκροί έκειντο οι μεν επί των δε, και ημιθανείς εκυλίοντο εντός των δρόμων... και οι ιεροί περίβολοι, εντός των οποίων είχαν κατασκηνώσει, ήσαν πλήρεις νεκρών...».
Το 1994/95, κατά τις εργασίες κατασκευής σταθμού μετρό στον Κεραμεικό, η προσεκτική ανασκαφή της αρχαιολόγου Ε. Μπαζιωτοπούλου-Βαλαβάνη έφερε στο φως ένα όρυγμα πλάτους περίπου 6,50μ. και βάθους γύρω στο 1,60μ., εντός του οποίου υπολογίζεται ότι είχαν ταφεί «ατάκτως» περί τα 150 άτομα. Ο βιαστικός τρόπος ταφής, σε συνδυασμό με τη χρονολόγηση των κτερισμάτων που συνόδευαν κάποιες ταφές γύρω στο 430-425 π.Χ., οδήγησε την ανασκαφέα να συσχετίσει τους νεκρούς του ορύγματος με τα θύματα του λοιμού που περιγράφει ο Θουκυδίδης. Διαβλέποντας ότι η μελέτη του σκελετικού υλικού του ομαδικού αυτού τάφου από ειδικούς θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό της θανατηφόρου επιδημίας που τσάκισε την Αθήνα, επεδίωξε μια διεπιστημονική συνεργασία. (Ανάλογες συνεργασίες δεν είναι άγνωστες, ακόμη και σε παλαιότερες εποχές. Ο Η. Schliemann, π.χ., ανασκάπτοντας τις Μυκήνες, είχε ζητήσει τη συνεργασία του τότε περίφημου ανατόμου R. Virchow.) Ετσι συνεργάστηκε με τους Μ. Παπαγρηγοράκη, επίκουρο καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φ. Συνοδινό, ορθοδοντικό, και Χ. Γιαπιτζάκη, γενετιστή, βιολόγο-οδοντίατρο. Τα πρώτα πορίσματα της διεπιστημονικής αυτής ομάδας, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, έχουν ήδη δημοσιευθεί στο Journal of Ιnfectious Diseases.
Οι παραπάνω ερευνητές μελέτησαν το DΝΑ του πολφού τριών δοντιών από τρία κρανία του ομαδικού τάφου. Στον πολφό είχε παγιδευτεί, μετά τον θάνατο των ασθενών, ο μικροβιακός παράγοντας που είχε προκαλέσει την ασθένειά τους και ο οποίος είχε φτάσει εδώ μέσω του αίματος. Με εφαρμογή σύγχρονων εργαστηριακών μεθόδων προχώρησαν στην ταυτοποίηση του μικροβίου της ασθένειας και έτσι μάθαμε ότι το θανατικό που ξέσπασε στην Αθήνα το 431/30 π.Χ. ήταν τυφοειδής πυρετός. Ωστόσο μερικά συμπτώματα και ορισμένες συνέπειες της ασθένειας, όπως παρατίθενται από τον Θουκυδίδη, δεν σχετίζονται με τον τυφοειδή πυρετό όπως τον ξέρουμε σήμερα. Ετσι, υπάρχει πιθανότητα ή να είχε ξεσπάσει στην Αθήνα συγχρόνως και άλλη μολυσματική ασθένεια ή, πράγμα που ίσως είναι και πιθανότερο, σήμερα να γνωρίζουμε μια μεταλλαγμένη μορφή της ασθένειας και το μικρόβιο που εντοπίστηκε στα δόντια των τριών νεκρών του ομαδικού τάφου να σχετίζεται με μια πρώιμη μορφή της. Η επιδημία τσάκισε τους Αθηναίους και έπαιξε, αναμφίβολα, καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία του πολέμου που έληξε με τη συντριβή της Αθήνας, η οποία ουδέποτε πλέον έγινε ηγέτιδα δύναμη. Και όχι μόνο αυτό. Οι ως τότε ιατροί-άγιοι της πόλης έχασαν το κύρος τους. Το 420 π.Χ. οι Αθηναίοι υποδέχονται έναν νέο θεό της ιατρικής, τον Ασκληπιό, που έμελλε να ριζώσει στην πόλη τους ως το τέλος του αρχαίου κόσμου.

ΤΟ ΒΗΜΑ

H «Ελλάς Ελλήνων Τραπεζιτών» επιτίθεται με μπροστάρη άνθρωπο του κ. Λάτση


Από Factorx |

Όταν από εδώ γράφαμε για «Ελλάς Ελλήνων Τραπεζιτών» δεν περιμέναμε να επιβεβαιωθούμε τόσο γρήγορα. Τώρα οι τραπεζίτες, με μπροστάρη τον Λάτση τα έβαλαν με την κυβέρνηση κυρίως για το νομοσχέδιο που επιχειρεί να ελαφρύνει τα νοικοκυριά από την υπερχρέωση αλλά και για όλη την κριτική που ασκείται στις τράπεζες αναφορικά με το δανεισμό τους, την αγορά ομολόγων και την ενίσχυση της ρευστότητας με τα 28 δισ που πήραν.

Από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ένας άνθρωπος του Λάτση, αλλά και “πράσινο” παιδί, ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για τις τράπεζες. Επιτέθηκε ουσιαστικά στην κυβέρνηση λέγοντας ουσιαστικά ότι είναι εύκολος στόχος οι τράπεζες, ότι οι τραπεζίτες βοηθούν την οικονομία με το να δανείζονται πάνω από 40 δισ το χρόνο με αγορά ομολόγων ενώ επιτέθηκε και στον Προβόπουλο ο οποίος προ ημερών τους είχε απαγορεύσει να πάρουν ρευστότητα από την ετήσια δημοπρασία της Ευρωπαϊκή Κεντρικής τράπεζας.

Από την άλλη, ο Α. Μάνος, εκ μέρους του άλλου “πράσινου” τραπεζίτη, του Μ. Σάλλα της Πειραιώς μίλησε για λανθασμένο νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες ενώ κάλεσε το κράτος να γίνει το καλό παράδειγμα και να πληρώσει πρώτο αυτό τα χρέη του.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι τραπεζίτες με τις στενές σχέσεις με τη σημερινή κυβέρνηση, μπήκαν μπροστά στο μέτωπο που θέλουν να ανοίξουν οι τράπεζες. Η σύγκρουση, ωστόσο, κυβέρνησης – τραπεζιτών μπορεί να είναι και εντελώς στημένη ώστε αφού γίνουν οι αμοιβαίες υποχωρήσεις να τα βρουν και κανείς να μη χάσει από τα κεκτημένα.

Άλλωστε, ένα σοβαρό νομοσχέδιο σκέφτεται να φέρει η κυβέρνηση, αυτό της βοήθειας στους καταχρεωμένους Έλληνες και οι τραπεζίτες βγήκαν αμέσως στο κλαρί αφού δε θέλουν να χάσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, τη δυνατότητα να βγάζουν στο σφυρί περιουσίες ή να παίρνουν προμήθεια για τα πιο απίστευτα πράγματα.

18 Λόγοι για να ΜΗΝ κάνετε το Εμβόλιο της "νέας γρίπης" Η1Ν1

http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/10/18-11.html

http://www.lewrockwell.com/sardi/sardi119.html

Επειδή .... η γνώση είναι το καλύτερο "εμβόλιο" ! και επιφέρει ανοσία δίχως ΚΑΜΙΑ παρενέργεια! Διαβάστε:

Άρθρο του Bill Sardi

Είναι σημαντικότερο σήμερα να προστατέψετε τα παιδιά σας και τους δικούς σας από το εμβόλιο της νέας γρίπης αντί από την ίδια τη γρίπη.

Εν περιλήψει, οι λόγοι είναι οι εξής:

" 1. Η αποκαλούμενη γρίπη των χοίρων είναι απλώς μια ακόμη γρίπη.

Δεν είναι ασυνήθιστα θανατηφόρα. Στην πραγματικότητα, η γρίπη των χοίρων (του ιού H1N1) είναι λιγότερο θανατηφόρα από πολλές άλλες επιδημίες γρίπης. Κανένα από τα πρώτα 1.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ιαπωνία και την Κίνα δεν κατέληξε σε θάνατο. Τα αμερικάνικα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών αναφέρουν ότι 36.000 Αμερικάνοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη γρίπη, αλλά, ωστόσο, σε μια περίοδο 9 μηνών (από το Μάρτιο έως και τον Αύγουστο του 2009) η νέα γρίπη προκάλεσε το θάνατο μόνο 500-600 ανθρώπων στις ΗΠΑ. Η γρίπη των χοίρων έχει ήδη περάσει από το Νότιο ημισφαίριο κατά την επικίνδυνη για αυτό εποχή γρίπης χωρίς καμ προειδοποίηση.

Ο Π.Ο.Υ. παρουσιάζει μόνο τις υπερβολικές αναφορές σχετικά με την εισαγωγή ατόμων στο νοσοκομείο λόγω γρίπης.

Η έκθεση στη γρίπη και η ανάπτυξη με φυσικό τρόπο αντισωμάτων παρέχει προστασία και για μελλοντικές ενώ αντίθετα, η τεχνητή ανάπτυξη αντισωμάτων μέσω των εμβολίων είναι πιο προβληματική από τη φυσική έκθεση στον ιό της γρίπης. Όταν από το καλοκαίρι του 2009 οι Αμερικανοί εκτέθηκαν στον ιό της γρίπης των χοίρων Η1Ν1, εκδηλώθηκαν πολύ λιγότεροι θάνατοι και εισαγωγές σε νοσοκομείο από ό,τι συνήθως εκδηλώνεται με την εποχιακή γρίπη.

" 2. Οι αρχές δημόσιας υγείας παραδέχονται έμμεσα ότι οι προηγούμενες εκστρατείες εμβολιασμών για τη γρίπη δεν είχαν καμιά αξία.

Είναι η πρώτη φορά σήμερα που συστήνεται ταυτόχρονα εμβολιασμός και για την εποχιακή και την επιδημική γρίπη. Και τα δυο είδη εμβολίων γρίπης απαιτούν δυο δόσεις, λόγω του ότι η μια δόση αποτυγχάνει να δημιουργήσει αρκετά αντισώματα. Τα πολύ μικρά παιδιά και οι πολύ ηλικιωμένοι, οι ομάδες υψηλού κινδύνου δηλαδή, μπορεί να μην δημιουργήσουν επαρκή αντισώματα ύστερα από τον εμβολιασμό για γρίπη. Αυτό αποτελεί μια παραδοχή του γεγονότος ότι οι προηγούμενες εκστρατείες εμβολιασμών κατά της γρίπης ήταν στην πραγματικότητα άχρηστες. Οι ίδιοι άνθρωποι που κυκλοφόρησαν τα άχρηστα εμβόλια του παρελθόντος σήμερα σας προτείνουν το νέο εμβόλιο γρίπης. Θα τους εμπιστευτείτε αυτή τη φορά?

" 3. Εκτός από την αποτυχία παραγωγής αρκετών αντισωμάτων με τα εμβόλια, τα εμβόλια κατά της γρίπης των χοίρων σας προσφέρονται από ανθρώπους οι οποίοι προηγούμενα ήταν ανίκανοι να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο εποχικής γρίπης που να ταιριάζει με το στέλεχος του ιού της γρίπης που αφορούσε. Τα τελευταία χρόνια οι εμβολιασμοί για γρίπη ήταν εντελώς άχρηστοι επειδή το στέλεχος του ιού της γρίπης που ήταν υπό μετάδοση δεν ταίριαζε με το στέλεχος του ιού της γρίπης που είχε το εμβόλιο. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι το στέλεχος του ιού που μεταδίδεται στα μέσα Σεπτέμβρη του 2009 είναι ο Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων, ο οποίος φαίνεται να είναι λιγότερο επιθετικός σε σχέση με τα προηγούμενα στελέχη του ιού της εποχικής γρίπης. Αν τα στοιχεία αυτά είναι σωστά, τότε γιατί να κάνουμε το εμβόλιο της εποχικής γρίπης αυτό το χρόνο?

" 4. Τέσσερις τουλάχιστον διαφορετικές εταιρείες θα παρασκευάσουν τα εμβόλια πιθανόν με διαφορετικές πρόσθετες ουσίες (τις αποκαλούμενες ανοσο-ενισχυτικές) και διαφορετικές τεχνικές μεθόδους η καθεμία. Οι δυο δόσεις του θα είναι αρχικά σε ένα φιαλίδιο αλλά σε περίπτωση έλλειψη προσφοράς, αυτές θα αραιώνονται προκειμένου να παραχθούν περισσότερες δόσεις για να προστεθούν αργότερα ανοσο-ενισχυτικές ουσίες που θα προκαλέσουν μια ισχυρότερη ανοσολογική αντίδραση. Οι ανοσο- ενισχυτικές ουσίες που προστίθενται στα εμβόλια προκειμένου να επαυξήσουν την παραγωγή αντισωμάτων μπορεί να προκαλέσουν αυτοάνοσες αντιδράσεις. Τέτοιες ανοσο-ενισχυτικές ουσίες είναι:

  • ο υδράργυρος που βρίσκεται στην ουσία θυμεροζάλη (thimerosal),
  • το αλουμίνιο και
  • το σκουαλένιο (squalene).

Θα αφήνατε ποτέ τα παιδιά σας να κάνουν ένεση με μόλυβδο? Τότε γιατί υπογράφετε ένα έντυπο συναίνεσης για να γίνει ένεση στα παιδιά σας με υδράργυρο που είναι πολύ πιο τοξικός για τον εγκέφαλο απ' ό,τι ο μόλυβδος? Ο υδράργυρος μπορεί στην κυριολεξία να κάψει τον εγκέφαλο των παιδιών μας.

" 5. Είναι η πρώτη φορά που έχουν χρησιμοποιηθεί εικονικά εμβόλια προκειμένου να δώσει ο αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την έγκρισή του. Τα εικονικά εμβόλια χρησιμοποιούνται προκειμένου να δοθεί η έγκριση των τεχνικών μεθόδων παραγωγής τους και λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία τους προστίθεται το στέλεχος του ιού που έχει επικρατήσει στην ασθένεια. Μην κάνετε στα παιδιά σας πειραματικά εμβόλια! Πράγματι, τα εικονικά εμβόλια έχουν δοκιμαστεί σε υγιή παιδιά και ενήλικες, δεν είναι όμως τα ίδια με εκείνα που θα δώσουν στα παιδιά σας.

  • Τα παιδιά με άσθμα, αλλεργίες, διαβήτη τύπου Ι, κ.λπ. κινδυνεύουν περισσότερο από παρενέργειες.
  • Στα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν έχει αναπτυχθεί επαρκής αιματοεγκεφαλικός φραγμός και μπορεί να αποκτήσουν λοιμώξεις του εγκεφάλου προκαλώντας συμπτώματα που ονομάζονται αυτισμός.
  • Δε θα έπρεπε να εμβολιάζονται τα βρέφη με ιούς..

" 6. Ο υπερβολικός εμβολιασμός είναι μια συνήθης πρακτική στην Αμερική (και την Ελλάδα) σημ.. Τοξότισσας) σήμερα. Τα παιδιά στην Αμερική υποβάλλονται σε 29 δόσεις εμβολιασμών έως την ηλικία των 2 ετών.Αυτό σημαίνει ότι σε όλη τη διάρκεια της πιο κρίσιμης περιόδου ανάπτυξης των παιδιών μας βάζουμε από λίγη ασθένεια στον οργανισμό των παιδιών μας. Οι ζωόφιλοι έχουν σταματήσει τους επανειλημμένους εμβολιασμούς στους σκύλους λόγω των εμφανών παρενεργειών τους.

" 7. Οι αρχές της δημόσιας υγείας ζητούν τον εμβολιασμό των εγκύων γυναικών, υποβάλλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον εμβρυϊκό εγκέφαλο σε μια σκόπιμη βιολογική επίθεση.

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η έκθεση στους ιούς γρίπης εγκύων γυναικών προκαλεί στο έμβρυο ένα παρόμοιο πρότυπο γονιδιακής έκφρασης με εκείνο των αυτιστικών παιδιών. Αυτό αποτελεί μια έμμεση παραδοχή ότι τα εμβόλια, τα οποία εγχύουν στους ανθρώπους τον ιό της γρίπης, προκαλούν αυτισμό.

" 8. Η κλασσική ιατρική σήμερα δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για τον αυτισμό παρά την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Ωστόσο, κρούσματα αυτισμού δεν παρατηρούνται στα παιδιά της θρησκευτικής μειονότητας των Amish που δεν εμβολιάζονται. Δείτε το ψέμα της κλασσικής ιατρικής.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ