Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

H «Ελλάς Ελλήνων Τραπεζιτών» επιτίθεται με μπροστάρη άνθρωπο του κ. Λάτση


Από Factorx |

Όταν από εδώ γράφαμε για «Ελλάς Ελλήνων Τραπεζιτών» δεν περιμέναμε να επιβεβαιωθούμε τόσο γρήγορα. Τώρα οι τραπεζίτες, με μπροστάρη τον Λάτση τα έβαλαν με την κυβέρνηση κυρίως για το νομοσχέδιο που επιχειρεί να ελαφρύνει τα νοικοκυριά από την υπερχρέωση αλλά και για όλη την κριτική που ασκείται στις τράπεζες αναφορικά με το δανεισμό τους, την αγορά ομολόγων και την ενίσχυση της ρευστότητας με τα 28 δισ που πήραν.

Από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ένας άνθρωπος του Λάτση, αλλά και “πράσινο” παιδί, ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για τις τράπεζες. Επιτέθηκε ουσιαστικά στην κυβέρνηση λέγοντας ουσιαστικά ότι είναι εύκολος στόχος οι τράπεζες, ότι οι τραπεζίτες βοηθούν την οικονομία με το να δανείζονται πάνω από 40 δισ το χρόνο με αγορά ομολόγων ενώ επιτέθηκε και στον Προβόπουλο ο οποίος προ ημερών τους είχε απαγορεύσει να πάρουν ρευστότητα από την ετήσια δημοπρασία της Ευρωπαϊκή Κεντρικής τράπεζας.

Από την άλλη, ο Α. Μάνος, εκ μέρους του άλλου “πράσινου” τραπεζίτη, του Μ. Σάλλα της Πειραιώς μίλησε για λανθασμένο νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες ενώ κάλεσε το κράτος να γίνει το καλό παράδειγμα και να πληρώσει πρώτο αυτό τα χρέη του.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι τραπεζίτες με τις στενές σχέσεις με τη σημερινή κυβέρνηση, μπήκαν μπροστά στο μέτωπο που θέλουν να ανοίξουν οι τράπεζες. Η σύγκρουση, ωστόσο, κυβέρνησης – τραπεζιτών μπορεί να είναι και εντελώς στημένη ώστε αφού γίνουν οι αμοιβαίες υποχωρήσεις να τα βρουν και κανείς να μη χάσει από τα κεκτημένα.

Άλλωστε, ένα σοβαρό νομοσχέδιο σκέφτεται να φέρει η κυβέρνηση, αυτό της βοήθειας στους καταχρεωμένους Έλληνες και οι τραπεζίτες βγήκαν αμέσως στο κλαρί αφού δε θέλουν να χάσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, τη δυνατότητα να βγάζουν στο σφυρί περιουσίες ή να παίρνουν προμήθεια για τα πιο απίστευτα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου