Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

«Εθνικιστής, δημαγωγός, καιροσκόπος»


Posted by J.McManus

Ας είναι καλά οι Εγγλέζοι και τα αρχεία του Foreign Office που άνοιξαν και μας ενημέρωσαν...
Ας είναι καλά οι Εγγλέζοι και τα αρχεία του Foreign Office που άνοιξαν και μας ενημέρωσαν…

Ούτε που μας είχε περάσει ποτές τέτοιο πράγμα από το μυαλό, εμάς των αφελών ημεδαπών…

ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ


Τις τελευταίες 10 ημέρες ο Νίκος Κακαουνάκης νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ιασώ General».

ΤΟ TOP 10 ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ...

Άγνωστος με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από το Σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλος στη διασταύρωση των δρόμων Φυλής και Ολυμπίας 4, άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκε. Έρευνες διεξάγονται από την αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ή των ενόχων.


"Οπλισμενοι με kalasnikof εισεβαλαν σημερα σε καταστημα εισπραξεως λογαριασμων στην Δραπετσωνα,5 ατομα με καλυμμενα τα προσωπα τους με κουκουλες...

Αγνωστο το ποσο που αρπαξαν.Συμφωνα με πληροφοριες δεν υπηρξαν τραυματιες."

8.157 ήταν η λεία της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Ο ένοπλος δράστης και ο συνεργός του που τον περίμενε με μοτοσικλέτα έξω από την τράπεζα, εξαφανίστηκαν προς...

Πριν απο περίπου μια ώρα άγνωστοι με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρήματα απο κοσμηματοπωλείο που βρισκόταν στην οδό Μητροπολεως 19 στα Άνω Λιόσια.


Με επτά πιστολιές άγνωστος δολοφόνησε τον ιδιοκτήτη του Kreas Bar στο Μπουρνάζι. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, που σημειωτέον βρίσκεται 150 μέτρα από την είσοδο του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, που παρεμπιπτόντως φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως μετά την επίθεση...

Την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ στα Γιάννινα έκλεψε αλλοδαπός αφαιρώντας από το παγκάρι 270 ευρώ. Ο ιερόσυλος κλέφτης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων και...


Συνελήφθη χθες το βράδυ στην οδό Λένορμαν 18χρονος Ρουμάνος που αφαιρούσε κατʼ εξακολούθηση χρήματα από ηλικιωμένους, οι οποίοι έκαναν ανάληψη από ΑΤΜ τραπεζών στον Κολωνό...

Συνελήφθη 25χρονος ληστής καταστημάτων της Γλυφάδας, τη στιγμή που προσπαθούσε να εισέλθει σε μαγαζί με είδη δώρων από το παράθυρο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι έχει διαπράξει τις...

"νωριτερα το πρωι εγινε ληστεια στο υποκαταστημα της τραπεζας κυπρου στους αμπελοκηπους θεσσαλονικης.ευτυχως χωρις παρατραγουδα."

Η ΚΑΜΠΟΥΛ ΠΡΙΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΤΟ ΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ



Του Τάκη Μίχα http://e-rooster.gr/12/2009/2033

"Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πολιτικοϊδεολογικά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα είναι η εμφάνιση του λεγόμενου «φαιοκόκκινου μετώπου». Πρόκειται για την ιδεολογική σύμπραξη ατόμων που προέρχονται από διαμετρικά αντίθετα πολιτικούς χώρους και την δυναμική παρέμβασή τους στα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Έτσι άτομα η ομάδες προερχόμενα από την Αριστερά σε πολλές περιπτώσεις συμπράττουν με άτομα και ομάδες που προέρχονται από την Δεξιά. Το μόνο κοινό ιδεολογικό στοιχείο που έχει αυτή η ετερόκλητη συμμαχία είναι αφ' ενός η απόρριψη του ορθολογισμού και αφ' ετέρου η αντίληψη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει διαρκώς από διεθνείς συνωμοσίες, που έχουν ως στόχο την εδαφική της συρρίκνωση και την πολιτισμική της ταπείνωση.

Το «φαιοκόκκινο μέτωπο» καταγράφει σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία έτη: Την συστράτευση όλου σχεδόν του Ελληνικού λαού στο τάγμα των αρχιεγκληματιών Κάρατζιτς και Μλάντιτς ,την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, την καλλιέργεια ενός έντονου αντιαμερικανισμού -και πρόσφατα την ανάδειξη στην ηγεσία της ΝΔ του κατ’ εξοχήν ενσαρκωτή των ιδεωδών και ελπίδων του μετώπου δηλαδή του Αντώνη Σαμαρά ( μια πρόβλεψη: Στις επόμενες εκλογές ο κ. Σαμαράς θα πάρει περισσότερους ψήφους από το ΚΚΕ από ότι έχει πάρει ποτέ Έλληνας ηγέτης της Δεξιάς. Άλλωστε του το χρωστάνε: ο κ. Σαμαράς ως Ευρωβουλευτής είχε καταψηφίσει «μετά βδελυγμίας» την πρόταση των Ευρωπαίων συντηρητικών και φιλελεύθερων για την ταύτιση των εγκλημάτων του ναζισμού με αυτά του σταλινισμού)

Θα πρέπει παρεμπιπτόντως να σημειωθεί εδώ ότι πολλές φορές διαφέρουν οι λόγοι για τους οποίους υποστηρίζεται κάτι από τα δυο τμήματα του μετώπου. Έτσι πχ. το «φαιό» σκέλος του μετώπου υποστήριζε τους Σέρβους στον πρόσφατο πόλεμο στην Βοσνία λόγω Ορθοδοξίας και του «Ισλαμικού τόξου». Από την άλλη πλευρά το «κόκκινο» σκέλος του μετώπου τους υποστήριζε για την «αντιιμπεριαλιστική»(δηλαδή αντιαμερικανική και αντιδυτική) στάση τους.

Είναι ενδιαφέρον ότι τον τελευταίο καιρό οι παρεμβάσεις του «φαιοκόκκινου μετώπου» δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της πολιτικής αλλά επεκτείνονται και σε χώρους όπως π.χ. την δημόσια υγεία, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την ιδεολογικοποίηση της. Κλασσική περίπτωση αποτελούν οι πολιτικές παρεμβάσεις-αναλύσεις που έγιναν για το νέο αντιγριπικό εμβόλιο. Από το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ μέχρι την Χρυσή Αυγή η ιδεολογική προβληματική του «φαιοκόκκινου μετώπου» ήταν κοινή: Τα παιχνίδια που παίζουν οι διεθνείς φαρμακοβιομηχανίες στην πλάτη του άμοιρου ελληνικού λαού.

Έτσι από την πλευρά της η ακροδεξιά «Χρυσή Αυγή» αφού επεσήμανε στους αναγνώστες της ότι «η βεβιασμένη παραγωγή του εμβολίου εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους» απεκάλυπτε ποιοί ακριβώς προκαλούν αυτούς τους κινδύνους: «Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι δικαιολογημένη η υστερία η οποία δημιουργήθηκε γύρω από την «πανδημία» της νέας γρίπης αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες – κολοσσοί είναι σίγουρο πως αύξησαν θεαματικά τον τζίρο τους και αναμένεται να εισπράξουν πολλά από την πώληση του εμβολίου».

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ κ. Τριγάζης που διαπίστωνε ότι «το μόνο σίγουρο για την γρίπη είναι ότι τεράστια κέρδη ετοιμάζονται να αποκομίσουν οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες βιάζονται να διαθέσουν τα υπό παραγωγή εμβόλια προτού καν δοκιμαστούν».

Από την πλευρά του πάλι το ΚΚΕ, δικαιολογώντας τον πρωτοποριακό ρόλο του, πήγαινε την ανάλυση του ένα βήμα πιο πέρα. Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν ήσαν απλώς κατακριτέες επειδή κέρδιζαν χρήματα διαθέτοντας ένα προβληματικής ποιότητας εμβόλιο ,αλλά είχαν οι ίδιες κατασκευάσει τον ιό της γρίπης! Έτσι στην ανακοίνωση του για την γρίπη τo KKE αναφέρει ότι «δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι διάφοροι τύποι ιών προέρχονται από ερευνητικά εργαστήρια που ελέγχονται από τα μονοπώλια»(σ.σ. όταν το ΚΚΕ αναφέρεται σε μονοπώλια δεν αναφέρεται στα μοναδικά πραγματικά μονοπώλια που υπάρχουν στον κόσμο δηλαδή τα κρατικά)

Όμως τα τελευταία χρόνια η συναντίληψη του «φαιοκόκκινου μετώπου» δεν περιορίζεται μόνο στην υποστήριξη κοινών θέσεων και συνθημάτων. Επεκτείνεται και στις μορφές πάλης για την προώθηση αυτών των αντιλήψεων. Κυρίαρχη εδώ μορφή είναι η χρήση βίας που στοχεύει στην φίμωση της έκφρασης απόψεων που θίγουν τα ιερά και όσια του μετώπου.

Έτσι π.χ. το 2004 τραμπούκοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εισέβαλαν σε ένα συνέδριο που γινόταν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για να εμποδίσουν την ομιλία του Στέφεν Κορτουα που ήταν επιμελητής του γνωστού βιβλίου «Η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού». Πιο πρόσφατα οι καθεστωτικοί αντιεξουσιαστές της Αριστεράς διέκοψαν ένα συνέδριο του Παντείου και πέταξαν αυγά σε ένα από τους ομιλητές, τον γνωστό δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβελλη. Και φυσικά είναι ακόμα νωπό το επεισόδιο του ξυλοδαρμού του καθηγητή (και συνεργάτη του newstime.gr) Γιάννη Πανούση από τους καθεστωτικούς αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων.

Όμως και από την πλευρά του το «φαιό» σκέλος του μετώπου έχει δώσει και αυτό περίλαμπρους αγώνες για να καταργηθεί η ελευθερία της έκφρασης ενοχλητικών απόψεων .Έτσι πρόσφατα οπαδοί της Χρυσής Αυγής διέκοψαν την παρουσίαση ενός βιβλίου που έκανε αναφορά στα εγκλήματα της ΕΛΔΥΚ σε βάρος των Τουρκοκυπρίων σκίζοντας τα βιβλία, προπηλακίζοντας τους συμμετέχοντες και ματαιώνοντας τελικά την εκδήλωση.

Τάκης Μίχας"

Νέο "έργο": Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ....Αλβανός



Oι Αλβανοί έλυσαν το πρόβλημα!

Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ούτε Μακεδόνας, ούτε Έλληνας (προσέξατε τον διαχωρισμό;), αλλά ...Αλβανός.

Αυτό γράφει η ...Νέα Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια, που θα παρουσιαστεί την άλλη Τρίτη στο Τέτοβο της ΠΓΔΜ.
Η Νέα Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια, είναι...
έργο Αλβανών ακαδημαϊκών της ΠΓΔΜ, των οποίων προϊσταται ο δημοσιογράφος Nijazi Muhamedi. Ο Μουχαμέντι ήταν διαπραγματευτής εκ μέρους του Αλβανικού κόμματος των Σκοπίων (DPA), στη συμφωνία της Οχρίδας.
Ο ίδιος διέψευσε ότι πίσω από την Εγκυκλοπαίδεια, βρίσκεται το DPA.
Η Νέα Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια, είναι η απάντηση στην "Μακεδονική" Εγκυκλοπαίδεια του Γκρούεσκι, η οποία ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους Αλβανούς των Σκοπίων, οι οποίοι θεώρησαν υποχρέωσή τους να ...αποκαταστήσουν την αλήθεια.
Μόνο, που όπως όλοι οι γείτονές μας, το έκαναν πλαστογραφώντας την ελληνική ιστορία.
Σλάβοι και Αλβανοί, μαλώνουν για τον Μεγαλέξανδρο.
Δύο γάιδαροι μαλώνανε, σε ξένο αχυρώνα...

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2009/12/blog-post_1692.html#ixzz0b7UcaxXf

Χυδαιοτητες..Μας αποκαλουν φασιστες οσους διαφωνουμε με τον ΓΑΠ!

…Και ξαφνικά προέκυψε θέμα, με αίτημα του κυρ Καρατζαφέρη, να διεξαχθεί δημοψήφισμα αναφορικά με την πρόθεση της παρούσας κυβέρνησης να δοθεί ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου σε όσους μετανάστες πληρούν τα κριτήρια ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ – μια και η κυβέρνηση ποτέ δεν είπε πως θα νομιμοποιήσει την παραμονή του κάθε εγκληματία αλλοδαπού.

Οι φόβοι του κυρ Καρατζαφέρη, των συν αυτώ φασιστοειδών αλλά κι όσων χωρίς να θεωρούνται οπαδοί του , καπηλεύονται παρόλα αυτά την έννοια της αγάπης προς την πατρίδα, είναι προφανείς : Θα νομιμοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών και θα “χαλάσει” η καθαρότητα της φυλής, η θρησκευτική παντοδυναμία της ορθοδοξίας θα πέσει από το 95% στο 92% (!), αλλά το κυριότερο είναι πως έτσι θα πάψει πια η σχέση αφέντη – δούλου, μια και αυτά τα καθάρματα οι μετανάστες – μέρος του παγκόσμιου σχεδίου συνωμοσίας να σβήσει η Ελλάδα απ’ το χάρτη σαν εθνική υπόσταση – θα αποκτήσουν δικαιώματα ισονομίας με τους ορθόδοξους Έλληνες !!! Θα συγχωνευτούν μαζί μας…θα συγχρωτίζονται μαζί μας…Σιγά σιγά θα υπάρξουν και γάμοι μεταξύ μας….
Βάι βάι, πάει η καθαρότητα της φυλής, οι δρόμοι θα γεμίσουν από μαυριδερά μπάσταρδα που θα έχουν και την αξίωση να τους αποκαλούμε ελληνόπουλα….

http://sabbpat.blogspot.com/

Αλλη μια χυδαια αναρτηση που κατηγορει σαν φασιστα οποιον διαφωνει με τον ΓΑΠ..

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΛΠ?

Για να τελειωνουμε,ας δουμε τι ισχυει σε αλλες χωρες:

Τι ισχύει για την απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες στις χώρες της Ευρώπης
Βέλγιο: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 3 χρόνων. Ο εισαγγελέας έχει προθεσμία 4-8 εβδομάδων για να εκδώσει θετική ή αρνητική γνώμη στην αίτηση για κτήση ιθαγένειας. Στα επτά χρόνια, η ιθαγένεια παρέχεται αυτοδικαίως με τη διαδικασία της δήλωσης.
Ολλανδία: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 5 και υπό όρους 3 χρόνων. Υποχρέωση για αιτιολόγηση αρνητικής απόφασης σε δύο χρόνια το αργότερο.
Γαλλία: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 5 χρόνων. Προθεσμία 18 μηνών για απάντηση και υποχρέωση αιτιολόγησης της απάντησης.
Φινλανδία: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 5 χρόνων. Υποχρέωση για αιτιολόγηση αρνητικής απόφασης. Ισχύουν οι γενικές προθεσμίες της διοίκησης για απάντηση σε αιτήματα.
Σουηδία: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 5 χρόνων. Υποχρέωση για αιτιολόγηση αρνητικής απόφασης και δυνατότητα προσφυγής στο Ειδικό Δικαστήριο Μετανάστευσης.
Γερμανία: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 8 χρόνων. Δεν υπάρχει προθεσμία για απάντηση, αλλά οι αιτούντες μπορούν να στραφούν κατά της μη αιτιολογημένης σιωπής της διοίκησης ύστερα από τρεις μήνες.
Αυστρία: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 10 χρόνων. Προθεσμία έξι μηνών για απάντηση και υποχρέωση αιτιολόγησης της απάντησης. Απαγορεύεται η διπλή υπηκοότητα.
Ην. Βασίλειο: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 5 χρόνων. Υποχρέωση για αιτιολόγηση αρνητικής απόφασης, μετά το 2002 (και την πολύκροτη προσφυγή του Αραβα μεγιστάνα Φαγιέντ στη διοικητική Δικαιοσύνη).
Ιρλανδία: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 4 χρόνων. Υποχρέωση για αιτιολόγηση αρνητικής απόφασης, ύστερα από απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη το 2003.
Δανία: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 9 χρόνων. Η διοίκηση δεν υποχρεούται να αιτιολογεί τις αρνητικές αποφάσεις. Ισχύουν οι γενικές προθεσμίες της διοίκησης για απάντηση σε αιτήματα.
Ελλάδα: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 10 χρόνων. Η διοίκηση δεν υποχρεούται να αιτιολογεί αρνητική απόφαση. Δεν υπάρχει προθεσμία για απάντηση στον αιτούντα.
Λουξεμβούργο: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 10 χρόνων. Απαγορεύεται η διπλή υπηκοότητα.
Ισπανία: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 10 χρόνων. Ισχύουν οι γενικές προθεσμίες της διοίκησης για απάντηση σε αιτήματα. Υποχρέωση αιτιολόγησης της απάντησης.
Πορτογαλία: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 10 χρόνων. Ισχύουν οι γενικές προθεσμίες της διοίκησης για απάντηση σε αιτήματα. Υποχρέωση αιτιολόγησης της απάντησης.
Ιταλία: Προϋπόθεση η διάρκεια παραμονής 10 χρόνων. Ισχύουν οι γενικές προθεσμίες της διοίκησης για απάντηση σε αιτήματα. Υποχρέωση αιτιολόγησης της απάντησης.

http://www.diavatirio.net/diavat/news.php?extend.5585

ΠΡΟΚΑΛΩ ΕΝΑΝ να μου αποδειξει οτι στην Αγγλια ή την Ολλανδια(που τις ξερω πολυ καλα κ εχω ζησει) σου δινουν ιθαγενεια ΠΡΙΝ ΤΑ 7 ΕΤΗ..ΝΑΙ ΜΕΝ εχεις δικαιωμα να κανεις αιτηση στα 5 ετη ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ δεν γινεται αποδεκτη πριν την 7ετια..Κ εδω μιλαμε για ΨΗΦΟ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ενω οι αποδημοι θα μπορουν να ψηφιζουν ΜΕΤΑ ΤΟ 2011!!!!

Οσο για αυτους που λενε οτι ειμαστε φασιστες επειδη διαφωνουμε με τον φασιστα τον ΓΑΠ:ΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ με εναν απο αυτους(αν δεν ειναι blogger-ασφαλιτες) κ με στοιχεια να δειξουμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ..Υπαρχει καποιος με αριστερους προγονους κυνηγημένους περισσοτερο απο τους δικους μου? Δεν νομιζω ‘κυριοι προοδευτικοι’..Που θα τολμησετε να μας πειτε φασιστες..

Εκτος αν για εσας το να βιωνεις την εξορια,βασανισμους κλπ ειναι ‘φασισμος’..Κ εμεις μεγαλωσαμε με τετοιες ιστοριες ‘κυριοι προοδευτικοι’,δεν μεγαλωσαμε με τις τσοντες των βιζιτων του Μ. απο το Αιγαλεω που πλασαρε στους ‘αρχηγους’ σας κ τα μεγαλοστελεχη σας την καθε τροτέζα κ σαν ανταλλαγμα επαιρνε κτιρια,εφημεριδες,ομαδες κλπ..

ΠΗΡΑΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ Κ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑΤΕ..

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ..




ΠΗΓΗ http://newmagicrobot.wordpress.com/

Έλληνας: Και νέα υποβάθμιση της εθνικής υπόστασης


Φαίνεται ότι το γενικό κλίμα της εποχής με τις συνεχείς υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από διεθνείς οικονομικούς οίκους έχει επηρεάσει και τον κύριο Ραγκούση και την κυβέρνηση. Έτσι προκειμένου να μην υστερήσουν μπροστά σε όλους αυτούς τους τυχάρπαστους οίκους (ανοχής;) και μη έχοντας τη δυνατότητα να υποβαθμίσει κάτι άλλο, ο υπουργός Εσωτερικών (αν θυμάμαι καλά, γιατί με τις νέες αλλαγές ονομάτων των υπουργείων έχω χάσει το λογαριασμό) και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου (ένας γνωστός μου οπαδός του ΠΑΣΟΚ μου είπε ότι πλέον δεν πρέπει να τον αποκαλούμε "Γιωργάκη") αποφάσισαν να υποβαθμίσουν την ιδιότητα του Έλληνα. Μέχρι σήμερα η "πιστοληπτική" (τελείως μεταφορικά) ικανότητα του Έλληνα ήταν αρκετά ψηλά:ήταν αρκετά δύσκολο να αποκτήσει κανείς την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη.
Οπότε ο οίκος Ραγκούσης, Παπανδρέου και Σία αποφάσισε να την υποβαθμίσει: από εδώ και στο εξής το να είσαι Έλληνας σημαίνει 1,000 ευρώ παράβολο και φοίτηση στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ή έξι σε οποιαδήποτε άλλη εκπαιδευτική βαθμίδα, ή πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στη χώρα. Τόσο απλά - δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο...
Ύστερα, λοιπόν, από τις συνεχείς υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας έρχεται και η υποβάθμιση του ίδιου του Έλληνα και, μάλιστα, από τους ίδιους τους ανθρώπους που εξέλεξε να τον καθοδηγήσουν στο δρόμο της εξόδου από την κρίση - και όχι μόνο την οικονομική, όπως θέλουν κάποιοι να νομίζουν. Μήπως έπρεπε να το περιμένουμε; Με τόσες υποβαθμίσεις της οικονομίας οι εμπνευστές της όλης προσπάθειας υποβάθμισης της Ελλάδας, γενικότερα, σερβίρισαν εντέχνως και την τελική υποβάθμιση που πιστεύω ότι θα έπρεπε να μας ανησυχεί περισσότερο: την υποβάθμιση της αξίας του να είσαι Έλληνας.
Άλλωστε το.. "Νέο κύμα" της παιδείας, χωρίς το "Εθνική", μας λέει ευθαρσώς ότι δεν είμαστε Έλληνες: αφού δεν είμαστε Έλληνες εμείς που έχουμε γεννηθεί στην Ελλάδα, γιατί να μη γίνεται Έλληνας ο οποιοσδήποτε από οπουδήποτε με πέντε χρόνια παραμονής στην ελληνική γη; Έτσι κι αλλιώς, γι' αυτούς το "ελληνική γη" μπορεί πολύ εύκολα να γίνει σκέτο "γη" - βλέπετε, οι περικοπές των κρατικών "δαπανών" άρχισαν εδώ και καιρό...

Φ. Χ. Γιαπουτζίδου
macedoniaontheweb

ΚΥΠΡΟΣ:Οι …ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ εκαναν ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΤΕΛΥΣΕ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!


Ημέρα Κυριακή, 27/12/2009, περίπου 6 μμ, Λεωφ. Μακαρίου Γ, Λευκωσία, πλησίον των φώτων Λυκαβητού. Στην βορειοδυτική πλευρά των φώτων ένα συνοθύλευμα ανομοιογενών ατόμων. Κρατικοδίαιτοι και αναρχικοί, κρατιστές και αντικρατιστές, πολιτικάντηδες, αστοί, μεγαλοαστοί πλάι-πλάι στους αντικομφορμιστές, μετανάστες του τρίτου κόσμου, (λαθραίοι ή μη κανένας δεν γνωρίζει) και Τούρκοι (νεοέποικοι ή μη, πάλι κανείς δεν γνωρίζει).

Μεταξύ αυτών διακρίνονται διάφορες «επώνυμες» φιγούρες. Προβάλλει (λόγω ύψους) ο Τάκης Χατζηδημητρίου. Αναδρομή στη Θεσσαλονίκη. Έτη 1981-1986. Φάνταζε στα νεανικά μας μάτια «σοφός»! Λάβρος τότε αντιενδοτικός, εδεκίτης, δεύτερος τη τάξει μετά τον Γιατρό! Ερχόταν να μας διδάξει …πατριωτισμό! Με ιδιαίτερο πάθος καταφερόταν εναντίον του ενδοτισμού του Εζεκία Παπαιωάννου!


Στις επετείους τις εισβολής με κοντό παντελονάκι, καλτσάκια και αθλητικό παπούτσι συνήθιζε μαζί με μας (ένα τσούρμο νέους) να ηγείται, των αντικατοχικών πορειών της ΕΔΕΚ, και να ανεβοκατεβαίνει τα βουνά, κατά μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός! Τότε εχλευάζετο από αυτούς με τους οποίους σήμερα συναγελάζεται!

Λάβρος σήμερα ανανιστής πιο πέρα και από τους επίγονους του Εζεκία! Οι τότε επικριτές του τώρα, δικαίως, τον αναγορεύουν σε σημαιοφόρο της συνδιαλλαγής εν ονόματι ενός σοσιαλισμού του τρέχα γύρευε! Δίπλα του ο παραπαίων μονίμως μεταξύ όχι-ναι λαϊκισμού και σοβαρότητας, συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης Γιώργος Περδίκης, Βουλευτής των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών! Πλησίον τους και η Δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου. Τουλάχιστον αυτή παιδιόθεν είναι συνεπής στην εθνομηδενιστική της αντίληψη, την οποία κληρονόμησε ως «περιούσιο αγαθό» από παππού και πατέρα και την καλλιέργησε κατά την εφηβεία της στα «ακελικά ακτίβ» και αργότερα (δίκην φοιτητικού υποτρόφου) στις κομματικές σχολές των καθεστώτων τύπου «Τσαουσέσκου». Θεάθηκαν επίσης και άλλες φάτσες μισθοσυντήρητων των κομμάτων, πιστών θεραπαινίδων εφ΄ ων ετάχθησαν.

Τη σύναξη τη διοργάνωσε η οργάνωση ΚΙΣΑ αγνώστου χρηματοδότη, η οποία λειτουργεί, δραστηριοποιείται και στελεχώνεται από κάποιο Δώρο Πολυκάρπου, δεδηλωμένο υπερασπιστή των λαθρομεταναστών και προστατευόμενο του αλλοδαποπατέρα Υπουργού Εσωτερικών Η σύναξη αυτή δεν οργανώθηκε με προσδιορισμένο σκοπό αλλά ως αντιδιαδήλωση στην εξαγγελθείσα προ εβδομάδων, διαδήλωση κατά των λαθρομεταναστών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, το οποίο άρχισε να εκδηλώνεται στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 έλαβε πλέον τρομακτικές διαστάσεις και καταγράφεται ως κίνδυνος αποσύνθεσης των Εθνών.

Οι στατιστικές και οι προβλέψεις προειδοποιούν ότι, εάν δεν ανασχεθεί η λαθρομετανάστευση, σε 30 χρόνια η δημογραφική σύνθεση της Ευρώπης θα έχει αλλοιωθεί. Ο κίνδυνος έγινε αντιληπτός από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ήδη λαμβάνονται μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης προς αντιμετώπιση του κινδύνου.

Για την Ελλάδα και την Κύπρο τα πράγματα είναι πιότερο δυσοίωνα για πολλούς και διάφορους λόγους, οι οποίοι ανάγονται στην εγγύτητα με την Ανατολή, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και κυρίως λόγω της γειτνίασης με την Τουρκία και της επεκτατικότητας της.

Η Τουρκία με την εξαγωγή λαθρομεταναστών (κυρίως μουσουλμάνων) προς Ελλάδα και Κύπρο αποβλέπει στην αλλοίωση της δημογραφίας και της αναίμακτης άλωσης του Ελληνισμού. Το δήλωσε άλλωστε, πριν από χρόνια, ο τότε Τούρκος πρωθυπουργός Τουρκούτ Οζάλ: «δεν θα χρειαστεί πόλεμος με την Ελλάδα για την κατακτήσουμε, θα την αλώσουμε με μετανάστες μουσουλμάνους». Ήδη στην Ελλάδα των έντεκα εκατομμυρίων οι αλλοδαποί αριθμούν σε πάνω από 2 εκατομμύρια. Εάν αυτά τα εκατομμύρια, τα οποία ο νέος Πρωθυπουργός προτίθεται να ελληνοποιήσει, (όπως έχει ήδη εξαγγείλει) γεννοβολήσουν, ο Έλληνας της επόμενης γενιάς θα είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση.

Στην Κύπρο τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Στις ελεύθερες περιοχές διαβιούν περίπου 200,000 αλλοδαποί. Στα κατεχόμενα ζουν άλλες 400,000 έποικοι και τουρκοκύπριοι. Δηλαδή η πλάστιγγα άρχισε ήδη να κλίνει προς την αντίθετη πλευρά. Σε είκοσι χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός θα αποτελεί το 1/3 του συνολικού πληθυσμού. Δεν το γνωρίζουν άραγε οι πολιτικοί μας; Και βέβαια το γνωρίζουν! Τους το ομολόγησε άλλωστε και ο Ντενκτάς, όπως μας αποκάλυψε (σε εκπομπή του ΡΙΚ) ο Χρίστος Στυλιανίδης με το ανυπόφορο εκείνο σοφοφανές ύφος του: «όταν εμείς θα απαιτούμε το δικαίωμα ένας άνθρωπος μία ψήφος δεν θα σας αρέσει» πέταξε στα μούτρα των πολιτικών ο Τούρκος.

Υπό τις δυσοίωνες αυτές συνθήκες λοιπόν τα παιδιά του ΕΛΑΜ καθηκόντως διοργάνωσαν την πορεία τους για να αφυπνίσουν το λαό. Η ΚΙΣΑ αποφάσισε αντιδιαδήλωση.
Και δεν βρίσκουμε λόγο που να δικαιολογεί διαφορετική αντίδραση της ΚΙΣΑ! Τι σόι μη κυβερνητική οργάνωση θα ήταν! Πως θα δικαιολογούσε τη χρηματοδότηση της! Κατανοούμε απόλυτα και την υποστήριξη της Ε. Μαύρου και του Τ. Χατζηδημητρίου. Όμως προς τι τα κόμματα τα οποία έστερξαν να καταδικάσουν τη διαδήλωση ως φασιστική; Ρώτησαν μήπως τους ψηφοφόρους τους αν επιθυμούν η χώρα τους να καταστεί άθυρμα των λαθρομεταναστών; Ρώτησαν τους ψηφοφόρους τους εάν θέλουν τα παιδιά τους να είναι αύριο μειοψηφία στη δική τους πατρίδα;ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έδιναν τηλέφωνα και χάρτες της Ελλάδας σε Αμερικανούς!


Σε κυβερνητική υπηρεσία των... ΗΠΑ έφταναν (άγνωστο για ποιο λόγο) σύνολα δεδομένων, που αποτελούνται από ψηφιακούς χάρτες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, βάση δεδομένων τηλεφώνων της Ελλάδος (5,5 εκατομμύρια τηλέφωνα) καθώς και λογισμικό για την αναζήτηση και εύρεση στοιχείων! Η μεταβίβαση των στοιχείων επιτυγχανόταν μέσω της εταιρίας ηλεκτρονικής επικοινωνίας και πώλησης προσωπικών δεδομένων «Calino», η οποία έγινε... αποδέκτης «τσουχτερού» προστίμου από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ύψους 60.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, για τη μεταβίβαση στοιχείων στην Αμερική, η αρχή έκρινε ότι η ενέργεια αυτή απαγορεύεται, καθώς εταιρία χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορεί να διαβιβάζει αρχεία μόνο μέσα στην ΕΕ και κατ'εξαίρεση σε χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, μόνο με άδεια της Αρχής. Ακόμη, «καταδικάζει» την εταιρία για παράνομη επεξεργασία διευθύνσεων ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και για το γεγονός ότι υπήρχαν άτομα που εάν και δεν είχαν δώσει την συγκατάθεσή τους, εντοπίζονταν τα δεδομένα τους μέσω γεωγραφικής αναζήτησης!
Τέλος, η Αρχή επιβάλλει στην εταιρία την καταστροφή του αρχείου Hellas Navigator, μίας βάσης δεδομένων που δημιουργήθηκε, όπως αναφέρεται στην υπ'αριθμόν 83/2009 απόφασή της, παράνομα.

Αγγελιοφόρος

ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ. ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.



Πρόταση : SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Μήπως πρέπει όσοι Έλληνες έχουν πέσει θύματα λαθρομεταναστών κακοποιών αλλοδαπών, να υποβάλλουν ΑΓΩΓΕΣ στον Πρωθυπουργό και στους συναρμόδιους Υπουργούς, για ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ στα εγκλήματά τους και να ζητήσουν να αποζημιωθούν απο την προσωπική τους περιουσία;. Γιατί όπως και να το κάνουμε, κάποιοι δεν παίρνουν τα ΠΡΟΣΗΚΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ την είσοδο στη χώρα κακοποιών που επιδίδονται σε ληστείες κ.λ.π. Περιμένουμε απο κάποιους νομικούς να μας δώσουν τα φώτα τους και να προχωρήσουμε σε ΟΜΑΔΙΚΕΣ αγωγές.

*********************************************************
Σύντομα οι αδίστακτοι ληστές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ, θα αποκτήσουν ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, θα είναι ΙΣΟΙ με ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, θα ψηφίζουν, θα εκλεγουν και θα εκλέγονται.
Ο χθεσινός ληστής σου,
ο χτεσινός βιαστής σου σε λίγο θα είναι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ σου. ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙΣ;

3 Ρουμάνοι και 1 Αλβανός οι μακελλάρηδες της Αχαϊας.
Το ίδιο και οι αδίστακτοι γκάγκστερ στη Γλυφάδα.
Άλλοι στο Γαλάτσι.
Άλλοι στα Πατήσια.
Άλλοι στη Θεσσαλονίκη.
Γίνανε πιο πολλοί οι ληστές απο τους πολίτες.
Σκοτώνουν, ληστεύουν , ρημάζουν, βιάζουν και εμείς.............. τους κάνουμε ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ
Α-Ν-Τ-Ι-Δ-Ρ-Α-Σ-Τ-Ε !!
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Οχι αύριο.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΡΑ!!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!!
SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

H EΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ, ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Μία φωτογραφία εξαιρετικά αφιερωμένη στην στρατηγική ψυχραιμία του κ. Βενιζέλου και στο πλεόνασμα ειρήνης του "dongfire" κ. Μπεγλίτη...!


Η διπλανή φωτογραφία είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στην στρατηγική ψυχραιμία του κ. Βενιζέλου και στο πλεόνασμα ειρήνης του "dongfire" κ. Μπεγλίτη...Το εικονιζόμενο patch "κοσμεί" το μπράτσο ενός ιπταμένου της 162 Filo της συμμαχικής -κατά τα άλλα- ΤΗΚ η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Πανόρμου (Βandirma) . Η συγκεκριμένη μοίρα πετάει με F-16 Block 40 και το κωδικό της όνομα είναι Ζipkin δηλαδή "καμάκι"...Στο συγκεκριμένο σήμα διακρίνουμε ένα τουρκικό μαχητικό να καμακώνει ένα μπλέ Μιράζ με κατακόκκινο καμάκι επάνω απο το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η επιγραφή "Malkoçoğlu Zipkinlar" (καμάκια των Μαλκότσογλου) συμπληρώνει τον συμβολισμό έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Η οικογένεια Malkoçoğlu είναι μέρος της Οθωμανικής κληρονομιάς των γειτόνων και ηγήθηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (15ο-16ο αιώνα) το σώμα των Αkinci (μτφ επιδρομείς), ατάκτων ιππέων οι οποίοι επέδραμαν σε γειτονικούς λαούς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με συστηματικό πλιάτσικο και σφαγές ...Πέρα απο την ξεκάθαρη εκδήλωση προθέσεων που αντιπροσωπεύουν, τα συγκεκριμένα προκλητικά patch των Τούρκων στοχεύουν και στην τόνωση του ηθικού των ιπταμένων τους, καθώς συνήθως στο Αιγαίο το "καμάκωμα" το κάνουν άλλοι...


εν κρυπτώ

ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΑΡΧΗΓΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ,

Τούτο το ελληνικό Ιστολόγιο, έχει την τύχη και την τιμή να είναι ΕΝΑ από τα τρία μοναδικά BLOGS της Κρήτης που σε στήριξαν στη μεγάλη μάχη της 29ης του Νοέμβρη, για την αρχηγεία της Ν.Δ.

Σε στηρίξαμε σε μια περιοχή όπου η ατμόσφαιρα έβραζε όπου κι ο αέρας γύρω μας ήταν έτοιμος να μας καταβροχθήσει ....

...κι εν τούτοις ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ποτέ δεν λυγήσαμε, ποτέ δεν κρυφτήκαμε .... και βέβαια ποτέ δεν σου ζητήσαμε καμιά χάρη ή αντάλλαγμα γιά ό,τι κάναμε.

ΣΗΜΕΡΑ όμως είμαστε υποχρεωμένοι να σου στείλουμε ένα ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ στο οποίο είσαι υποχρεωμένος να δώσεις την προσήκουσα προσοχή:

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, εκ μέρους των χιλιάδων πατριωτών αναγνωστών μας, αλλά και των εκατοντάδων bloggers που συνεργάζονται μαζί μας εντός κι εκτός της ελληνικής επικράτειας,

σου εφιστούμε την προσοχή και σου λέμε τούτο:

Πως δεν θα πρέπει ούτε καν να διανοηθείς ποτέ να συμπράξεις με το Πασόκ του Γιώργου Παπανδρέου, με το Πασόκ των απάτριδων πολιτικών, σε όποιοδήποτε θέμα θα είναι ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και ενάντια στα συμφέροντα επιβίωσης του απλού, του μικρομεσαίου και του φτωχού έλληνα πολίτη.

Σε καλούμε επίσης ν' αντισταθείς με όλες σου τις δυνάμεις στα σχέδια της Κυβέρνησης για την εισαγωγή και ελληνοποίηση των χιλιάδων λαθρομεταναστών που μεθοδεύει σήμερα το Πασόκ χωρίς Δημοψήφισμα, χωρίς να ρωτήσει τον ελληνικό λαό.

Σε θέτουμε από σήμερα κιόλας προ των τεράστιων ευθυνών σου απέναντι σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον αυτής της Πατρίδας, για το μέλλον των παιδιών τους ....

Θα είμαστε δίπλα σου σε όποιαδήποτε καλή σου για το λαό μας κίνηση και θα μας βρεις άκρως μαχητικούς κι εχθρικούς απέναντί σου σε όποιαδήποτε κακή σου !

"Πατησια και εκδιδωμενες αφρικανες"-ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΄΄ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ΄΄ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΙΠΟΤΑ



"Η κατασταση στα Πατησια ολο και γινετετε χειροτερη.Στην αρχη εβγαιναν για πιατσα απο της 2 το πρωι.Πια και αφου το αστυνομικο τμημα πατησιων διχνει να μην ενδιαφερετε βγαινουν απο τις 11.απο πλατεια κολιατσου μεχρι και σαρανταπορου δεν μπορεις να περπατησεις χωρις να στην πεσουν,σε σημειο που καταντανε ιδιαιτερα φορτικες.Μαλιστα...
χρησιμοποιουν την βιλα του φιξ και το μικρο παρακακι της εκει περιοχης για τησ πιο πριβε καταστασεις.
Πραγματικα ρε παιδια ποσο δυσκολο ειναι ενα αστυνομικο τμημα που βρισκετε 100 μετρα στην αγιας λαυρας και αν πανε στην γωνια του δρομου βλεπουν την πατησιων και τι γι γινετε να μην κανει τιποτα?"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Και αν η Ελλάδα χρεωκοπούσε;

Σε ένα «καταστροφικό σενάριο που κανένας δεν θέλει να φανταστεί σήμερα» αναφέρεται η «Liberation»: την εκούσια έξοδο της Αθήνας από τη ζώνη του ευρώ τον Μάρτιο του 2010.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα- που φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της ένα σκίτσο με τρεις φιγούρες στη βάση του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, οι οποίες ζητούν ελεημοσύνη- η ανακοίνωση θα προκαλούσε πράγματι… σεισμό στη ζώνη του ευρώ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, παρά τις προσπάθειες που θα είχαν κάνει για να «αποφευχθεί η καταστροφή».
Η υπόθεση στην οποία βασίζεται αυτό το σενάριο είναι ότι τα οικονομικά μέτρα που ζητούν οι διεθνείς οργανισμοί να λάβει η Αθήνα για να της εγκρίνουν νέα δάνεια, προκαλούν ισχυρότατες αντιδράσεις.
Για να αποφύγει η κυβέρνηση την πτώση της, υποκύπτει στις εθνικιστικές σειρήνες και ανακοινώνει και την επιστροφή της στη δραχμή.
«Η Ελλάδα θα γινόταν μια δημόσια Lehman Βrother υψωμένη στη δεκάτη δύναμη» σημειώνει ένας οικονομολόγος στην εφημερίδα, η οποία επισημαίνει πάντως ότι σήμερα για την πλειονότητα των οικονομολόγων και των πολιτικών οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι μηδαμινές.
Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Ευρώπη βοήθεια» η γερμανική εφημερίδα «Der Τagesspiegel» σημειώνει: «Οι Έλληνες ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας, το κράτος τους κινείται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και οι Ευρωπαίοι εταίροι γίνονται ολοένα και πιο νευρικοί».

Προστασία του ευρώ «Η επιχείρηση “σωτηρία της Ελλάδας” πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του G2», δηλαδή των ΗΠΑ και της Κίνας.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει με εκτενές άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ο Λούτσιο Καρατσόλο, διευθυντής της επιθεώρησης γεωπολιτικής ανάλυσης «Limes» και καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας.
«Η ελληνική κρίση θα είχε καταλήξει σε τραγωδία αν η χώρα δεν απολάμβανε της προστασίας του ευρώ, η οποία πάντως δεν είναι απεριόριστη», επισημαίνει και προσθέτει: «Αυτό δεν είναι μόνο ένα ελληνικό δράμα.
Είναι και ένα χρήσιμο παράδειγμα για να κατανοήσουμε τις στρατηγικές των μεγάλων δυνάμεων εν μέσω μιας οικονομικής καταιγίδας που κάθε άλλο παρά έχει σταματήσει».
Επαφές
Υπό αυτό το πρίσμα, ο Ιταλός αναλυτής «υπενθυμίζει» ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επιδίδεται σε «φρενήρεις αλλά διακριτικές επαφές» με το Πεκίνο, προκειμένου να πείσει τους Κινέζους να αγοράσουν από τον επόμενο μήνα τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα.
Αυτή η κίνηση υποστηρίζεται, μεταξύ των άλλων, από μερικούς ισχυρούς φίλους του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ.
«Η Goldman Sachs και η JΡ Μorgan είναι μέσα στο παιχνίδι» αναφέρει ο Λούτσιο Καρατσόλο, ενώ η Κίνα είναι διαθέσιμη να αγοράσει τους ελληνικούς τίτλους.
Το αντάλλαγμα που θα ήθελαν οι Κινέζοι είναι να ενισχύσουν την παρουσία τους στο λιμάνι του Πειραιά, βασικό σταθμό για τα κοντέινερ στην Ανατολική Μεσόγειο και προορισμένο να αναπτυχθεί χάρη στη μελλοντική σύνδεση με το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο μέσω των Βαλκανίων.
Η σύνδεση αυτή δεν προβλέπεται να γίνει σύντομα, αλλά «τα πλοία που φέρνουν προϊόντα από την Κίνα και την Ασία προς την Ευρώπη θα μπορούσαν να βλέπουν με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον τον Πειραιά ως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση απέναντι στα λιμάνια της Χάβρης, του Ρότερνταμ και του Αμβούργου για τα οποία απαιτούνται οκτώ ημέρες επιπλέον πλεύσης».

Σύμφωνα με τον Καρατσόλο, οι Κινέζοι δεν μιλούν για γεωπολιτικές διεκδικήσεις. Υπενθυμίζουν ωστόσο ότι οι κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη είναι κατά πολύ χαμηλότερες από τις ευρωπαϊκές επενδύσεις στην Κίνα. Επομένως, η πρόθεση του Πεκίνου «εδράζεται σε καθαρά οικονομικές εκτιμήσεις».
Ο Ιταλός αναλυτής αναφέρεται εξάλλου στις «αμερικανικές ρίζες» του κ. Παπανδρέου και τους «δεσμούς του με το τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό περιβάλλον της Νέας Υόρκης», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «πίσω από την Ελλάδα υπάρχει η σκιά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η τελική εκτίμησή του είναι ότι οι ΗΠΑ δεν θα ήθελαν να αφήσουν να χρεοκοπήσει μια χώρα που είναι στρατηγικός σύμμαχός τους στη Μεσόγειο, «ειδικά αυτή την περίοδο που η Ουάσιγκτον εμπιστεύεται πολύ λιγότερο την Άγκυρα».

«Η κουλτούρα (η ποιά;) του Δεκέμβρη»: Φτύσ’ τα μπούτια σου, φτύσ’ τα @@ σου!


Posted by J.McManus

Αλέξανδρος Κυριακόπουλος, Ευθύμιος Γουργουρής (επιμέλεια), Ανησυχία. Μιά καταγραφή του αυθόρμητου τον Δεκέμβριο του 2008. Καστανιώτη, Αθήνα 2009, σελ. 288

[...] Ανάψτε τσιγάρο στο μετρό, απελευθερώστε (sic) κατσαρίδες, κάντε τηλεφωνικές φάρσες, βουλώστε δημόσιες τουαλέττες…[...]

Η επανάσταση σε προνηπιακό-βρεφονηπιακό στάδιο…

Ήθελα να γνώριζα ειλικρινώς ΤΙ σκατά σχέση έχει η κουλτούρα της ανανεωτικής αριστεράς και το πνεύμα του Πουλαντζά, μ’ όλες αυτές τις πίπες!

ΟΛΟΙ εσείς που αποτελείται την αλητεία της ψευδοαριστεράς και της οπισθοδρόμησης και συνταχθήκατε πέρισυ αναφανόν με τα μπάχαλα και τις καταστροφές πολιτιστικών μνημείων από τους Ταλιμπάν, και συνάμα επιτεθήκατε λάβροι στο παρών ιστολόγιο, συμφωνείτε με τα ανωτέρω;

Γιατί κι ο Νίτσε, ο θεωρητικός του μηδενισμού, αμφιβάλλω αν προσυπέγραφε αυτές τις παιδαριώδεις ασυναρτησίες και παπαριές.

Χάρισμά σας αυτός ο «Δεκέμβρης» ηλίθιοι! Φτύστε στο πάτωμα τώρα κι αμέσως μετά τις φάτσες σας στον καθρέπτη!

«Να σταματήσει το μίσος πριν πνιγούμε μέσα στο ίδιο μας το αίμα»

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

-Συμπατριώτες μας;

Δείτε τις παρακάτω εικόνες "συμπατριωτών" μας και αναρωτηθείτε

Τι κοινό μπορεί να έχουμε μ' αυτούς;
Γιατί αυτοί έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι κάνουν μπροστά στα μάτια των παιδιών μας, σε δημόσια θέα και κάποιος Μητροπολίτης δεν έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει μέσα στην Εκκλησία;
Με ποιο τρόπο θα συμμετέχουν αυτοί οι άνθρωποι στην πολιτική ζωή του τόπου;
Τι μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα;
Αν δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα γιατί είμαστε εμείς υποχρεωμένοι να τους προσφέρουμε κάτι;

"Έχουμε βρει τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν πληροφορίες για το «κίτρινο σπίτι», το οίκημα αυτό όπου γινόταν οι παράνομες εγχειρήσεις αφαίρεσης οργά


Μεγάλο βήμα προόδου σημειώθηκε στην έρευνα των σερβικών αρχών για την υπόθεση της παράνομης εμπορίας οργάνων Σέρβων, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα απαγωγής κατά την περίοδο της κρίσης στο Κόσοβο. Μεγάλο βήμα προόδου σημειώθηκε στην έρευνα των σερβικών αρχών για την υπόθεση της παράνομης εμπορίας οργάνων Σέρβων, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα απαγωγής κατά την περίοδο της κρίσης στο Κόσοβο, σύμφωνα με τον αρμόδιο για τα εγκλήματα πολέμου εισαγγελέα της Σερβίας, Βλαντίμιρ Βούκτσεβιτς. "Έχουμε βρει τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν πληροφορίες για το «κίτρινο σπίτι», το οίκημα αυτό όπου γινόταν οι παράνομες εγχειρήσεις αφαίρεσης οργάνων από τους απαχθέντες" δήλωσε ο κ. Βούκτσεβιτς στο κυριακάτικο φύλλο, της εφημερίδας "Μπλιτς" του Βελιγραδίου. Σύμφωνα με τον ίδιο οι αρχές έχουν βρει ονόματα ατόμων που ήταν είτε μέσα είτε γύρω από το μέρος αυτό, κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων.

Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν ήδη υποβληθεί σε ανάκριση, αλλά ορισμένοι που θα μπορούσαν να καταθέσουν ως μάρτυρες φοβούνται τυχόν αντίποινα. "Έχουμε βρει ορισμένους αξιόπιστούς ανθρώπους, που είναι πρόθυμοι να συνδράμουν την έρευνά μας. Τα όργανα πωλήθηκαν στη Δύση και τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία", αποκάλυψε. Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Βούκτσεβιτς, οι νέες αυτές πληροφορίες έχουν ήδη προωθηθεί στον ειδικό εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο Σέρβος εισαγγελέας πιστεύει πως οι νέες αυτές αποκαλύψεις θα βοηθήσουν τον ίδιο και το Γραφείο του να ερευνήσουν περισσότερο σε βάθος την υπόθεση.


ΕΘΝΟΣ

"Τα stage στις εφορίες δίνουν τα σήματα κυκλοφορίας"

"ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ STAGE ΤΩΝ 400 ΚΑΙ 500 ΕΥΡΩ. ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ...
ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE EINAI ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ 4000 ΚΑΙ 5000 ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΣΑΝ ΜΙΣΘΟ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ STAGE ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ"

"Πτυχίο... φαρδιάς έννοιας"



"Είδαν και αποείδαν στην κυβέρνηση ότι δεν βγάζουν άκρη με τα βιογραφικά και είπαν να πάρουν και κανέναν γραμματέα χωρίς πτυχία.
Εξάλλου δεν κάνουν τα πτυχία τον άνθρωπο.
Ούτε το πτυχία πιστοποιεί την αξία. Πτυχίο είχε...

και ο Αλογοπετυχημένος. Και ο Παυλόπουλος κοτζάμ καθηγητής.

Και άνθρωποι με πτυχία πήραν την απόφαση της έκτακτης εισφοράς που θα την φάει το... μαύρο σκοτάδι γιατί ήταν αντισυνταγματική.

Και σκέφτεσαι τώρα εσύ ο άνευ πτυχίων πολίτης. Κανενός δεν πέρασε από το μυαλό ότι το να φορολογείς έσοδα που αποκτήθηκαν πριν δυο χρόνια μπορεί να σκαλώνει στο σύνταγμα;

Πως στο διάολο παίρνουν τις αποφάσεις; Πετάει κάποιος μια μπαρούφα και λέει ο τάδε υπουργός «Βρε καλή ιδέα, άντε να την εφαρμόσουμε»; Όταν ρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας αν έχει πτυχίο απάντησε: Με την στενή έννοια, όπως το εννοείται δεν έχω.

Δηλαδή τα πτυχία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, Της στενής έννοιας και της φαρδιάς έννοιας.

Φαντάζομαι ότι και τα μεταπτυχιακά θα χωρίζονται αναλόγως. Θα μπορούσες να έχεις ένα πτυχίο στενής έννοιας και να κάνεις μεταπτυχιακό φαρδιάς έννοιας ή να έχεις ένα πτυχίο φαρδιάς έννοιας και να κάνεις μεταπτυχιακό στενής έννοιας.

Είμαι ηλίθιος; Το ρωτάω με την στενή έννοια.

Μας υποβάθμισε και η Moody’s. Με την φαρδιά έννοια.
Άντε να φτάσουμε στον πάτο μπας και καταφέρουμε να κάνουμε κανένα βήμα προς τα πάνω.

Και τώρα το δελτίο καιρού για τα Χριστούγεννα. Θα έχουμε λίγη ηλιοφάνεια, με την στενή έννοια, και κατά τόπους συννεφιά με την φαρδιά έννοια."
http://mediasoup.gr/

..ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ..ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Πέθανε ο ιδιοκτήτης ΠΡΟΠΟ που πυροβόλησαν άγνωστοι για να τον κλέψουν στο μαγαζί του. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει άγνωστο χρηματικό ποσό από το κατάστημα.