Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

"Πτυχίο... φαρδιάς έννοιας"



"Είδαν και αποείδαν στην κυβέρνηση ότι δεν βγάζουν άκρη με τα βιογραφικά και είπαν να πάρουν και κανέναν γραμματέα χωρίς πτυχία.
Εξάλλου δεν κάνουν τα πτυχία τον άνθρωπο.
Ούτε το πτυχία πιστοποιεί την αξία. Πτυχίο είχε...

και ο Αλογοπετυχημένος. Και ο Παυλόπουλος κοτζάμ καθηγητής.

Και άνθρωποι με πτυχία πήραν την απόφαση της έκτακτης εισφοράς που θα την φάει το... μαύρο σκοτάδι γιατί ήταν αντισυνταγματική.

Και σκέφτεσαι τώρα εσύ ο άνευ πτυχίων πολίτης. Κανενός δεν πέρασε από το μυαλό ότι το να φορολογείς έσοδα που αποκτήθηκαν πριν δυο χρόνια μπορεί να σκαλώνει στο σύνταγμα;

Πως στο διάολο παίρνουν τις αποφάσεις; Πετάει κάποιος μια μπαρούφα και λέει ο τάδε υπουργός «Βρε καλή ιδέα, άντε να την εφαρμόσουμε»; Όταν ρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας αν έχει πτυχίο απάντησε: Με την στενή έννοια, όπως το εννοείται δεν έχω.

Δηλαδή τα πτυχία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, Της στενής έννοιας και της φαρδιάς έννοιας.

Φαντάζομαι ότι και τα μεταπτυχιακά θα χωρίζονται αναλόγως. Θα μπορούσες να έχεις ένα πτυχίο στενής έννοιας και να κάνεις μεταπτυχιακό φαρδιάς έννοιας ή να έχεις ένα πτυχίο φαρδιάς έννοιας και να κάνεις μεταπτυχιακό στενής έννοιας.

Είμαι ηλίθιος; Το ρωτάω με την στενή έννοια.

Μας υποβάθμισε και η Moody’s. Με την φαρδιά έννοια.
Άντε να φτάσουμε στον πάτο μπας και καταφέρουμε να κάνουμε κανένα βήμα προς τα πάνω.

Και τώρα το δελτίο καιρού για τα Χριστούγεννα. Θα έχουμε λίγη ηλιοφάνεια, με την στενή έννοια, και κατά τόπους συννεφιά με την φαρδιά έννοια."
http://mediasoup.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου