Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΟΟΥ!!!

Εμείς Λάκη δεν ήμασταν σε κότερα με παιδόφιλους και ναρκωτικά
Λαικιστής ο Λάκης κατά της εκκλησίας ήταν πάντα και βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει με αφορμή την φορολόγηση. Είπε για τον Ιερέα που έκανε παιδοφιλία λες και μπορεί να υπάρξει έστω και ένας που να τον υποστηρίζει.
Αλλά όχι και Λάκη να μιλάς για κτήματα και σπίτια από εκκλησία. Εμείς αγαπητέ Λάκη, ούτε οικόπεδα, ούτε ενοίκια , ούτε σπίτια έχουμε από την εκκλησία ενώ εσύ έβγαλες μια περιουσία με τα dvd από την Γιάννα που έκλεισε το μαγαζί του "Ε.Τ." και την είχες προσκεκλημένη στο Τσαντίρι σου και της έδινες συγχαρητήρια.
Εμάς δεν θα μας δεις σε κότερα με ανθρώπους αμφιβόλου ηθικής που ...


κάνουν τα ίδια με τον ιερέα. Μιλάμε για την παιδοφιλία και τα ναρκωτικά αγαπητέ Λάκη. Όχι εμάς δεν θα μας βρεις εκεί. Άλλους μπορεί , εμάς ΠΟΤΕ.

Γράφουμε αυτό που πιστεύουμε γιατί στην Ελλάδα του 2010 θέλεις να αποδομήσεις τα πάντα ακόμα και τα σύμβολα του κράτους και της εκκλησίας.
Πετάμε μετά ένα "δεν είναι όλοι έτσι και έχουμε πίστη" και νομίζεις ότι καθάρισες.

Λες για τους 250.000 άστεγους και άσιτους που συντηρεί η Εκκλησία και το αμφισβητείς. Έπρεπε να είναι περισσότεροι αλλά λιγότεροι ΔΕΝ είναι σίγουρα. Γιαυτό και σου λέμε ότι λαικίζεις.

Το έχουμε πει ότι ο Λάκης για κάποια εκατομμύρια ευρώ παίζει άσχημα παιχνίδια και μάλιστα πολιτικά. Με το πρόσχημα της τηλεθέασης νομίζει ότι έχει και την απόλυτη αποδοχή του κόσμου. Στις εκλογές όμως πάτωσαν όσους στήριξε...

ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ 50 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ , ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΡΤΑΣ


Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/
http://2.bp.blogspot.com/_SFZt0tl-B3U/SxaMIcK8H2I/AAAAAAAApg4/MyWXm3DD-Ow/s400/lathrometanastes.jpgΜεγάλη συμπλοκή μεταξύ 50 Αλβανών , Πακιστανών και Αφγανών στη Φιλοθέη Άρτας την Παρασκευή 19 Μαρτίου, την ώρα της λειτουργίας των τελευταίων Χαιρετισμών και λίγο πρίν τον Ακάθιστο Ύμνο. Έντρομοι οι κάτοικοι της Φιλοθέης είδαν 50 λαθρομετανάστες να συμπλέκονται μεταξύ τους βγάζοντας ακόμη και μαχαίρια !!!
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Α.Δ Άρτας που επενέβη άμεσα ώστε να επανέλθη η Ειρήνη στο Δήμο της Φιλοθέης. Τα αίτια της συμπλοκής εκτιμάται ότι ήταν οικονομικά.

Ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσει ο πόλεμος μεταξύ των διάφορων
Εθνοτήτων που εποίκισαν λαθραία πρίν λίγα χρόνια την περιοχή μας .
Αφού οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν και στον πιό ήσυχο Νομό της Ελλάδας όλοι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς αυτό σημαίνει για το
μέλλον της Ελλάδας μας .
Χρόνια ολόκληρα όλος Κόσμος Πολέμησε να δημιουργήσει ομοιογενή Εθνή Κράτη, τα οποία όταν αυτά αποκαταστάθηκαν ως ανεξάρτητες και ομοιογενείς Εθνικές κοινωνίες τα τελευταία 60 με 70 έτη, γνώρισαν την Ευημερία, την Πολιτισμική τους εξύψωση και την συνεργασία των Εθνών.Σήμερα μία μερίδα ηλιθίων δούλων της Νέας Τάξης Παραγμάτων προσπαθούν δια της Λαθρομεταναστεύστεως να καταστρέψουν την Ειρηνική
συνύπαρξη των Εθνών που με πολύ αίμα και κόπο κατέκτησαν τα Έθνη και οι Λαοί του Κόσμου.Την ακέραια ευθύνη στην Ελλάδα για ότι συμβαίνει και ότι θα συμβεί στο μέλλον , φέρουν οι υποστηρικτές των Λαθρομεταναστών και οι δήθεν προστάτες των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .
ΑΠΟ : ΝΕ.Ο.Σ ΑΡΤΑΣ

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/03/50_23.html

Αυτή την εικόνα κτίσαμε τόσα χρόνια στην Ευρώπη…

aΞεκάθαρα παραδέχτηκε σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εταίρος της κυρίας Μέρκελ ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου την Ελλάδα, την κυβέρνησή της και τους κατοίκους της, καθώς -όπως λέει- αν μας βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι θα ξαναγυρίσουμε στην τρυφηλότητα και στην καλοπέραση. Αυτό εννοεί όταν λέει πως πιαθνός μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας “θα υπονομεύσει τις προσπάθειες εξυγίανσης”!

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε εξήγησε σήμερα πως το Βερολίνο θεωρεί ότι η θέσπιση ενός μηχανισμού βοήθειας προς την Ελλάδα θα υπονομεύσει τις προσπάθειες εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας. “Ως Ευρωπαίοι, είναι προφανές [...] ότι υποστηρίζουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”, δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι “είμαστε πολύ επιφυλακτικοί” στην εσπευσμένη δημιουργία ενός “πιθανού” μηχανισμού στήριξης της Αθήνας. “Φοβάμαι ότι μάλλον αποδυναμώνουμε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου εάν παρουσιάσουμε τα χρήματα “στη βιτρίνα”, έτσι ώστε η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων να μην καθίσταται πλέον τόσο προφανής”, εξήγησε ο υπουργός. Ο κ. Βεστερβέλε επανέλαβε τη θέση του Βερολίνου ότι δεν απαιτείται άμεσα η παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. “Όλοι μιλούν για το φαινόμενο του ντόμινο, σε περίπτωση που δεν υιοθετήσουμε άμεσα ένα μηχανισμό οικονομικής βοήθειας. Αλλά το φαινόμενο του ντόμινο είναι πιθανότερο, εάν υιοθετήσουμε έναν τέτοιο μηχανισμό”, συνέχισε ο υπουργός, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσκολίες και οι οποίες ενδεχομένως να ζητήσουν βοήθεια από την Ε.Ε.
“Δεν βοηθούμε κανέναν στην Ευρώπη, εάν αποδυναμώσουμε μία χώρα τόσο δυνατή όσο η Γερμανία”, θεσπίζοντας προγράμματα οικονομικής βοήθειας χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.-

“Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά”


Posted by J.McManus

Μέσα στα χίλια-μύρια κύματα του διαδικτύου, εντοπίσαμε αυτό:

Σήμερα: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 στις 20:00 στο ΝΝ

Ομιλία-συζήτηση με την Μαρία Ρεπούση

« Ιστορία ή Εθνική Ιστορία; »

Η Δρ. Μαρία Ρεπούση (http://users.auth.gr/~marrep/) είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, όπου διδάσκει μαθήματα ιστορίας και διδακτικής της ιστορίας. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, συγγραφέας σχολικών βιβλίων ιστορίας και επιμελήτρια εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα της ιστορίας (1999-2008). Ήταν υπεύθυνη της επιστημονικής ομάδας που συνέταξε το αμφιλεγόμενο βιβλίο Ιστορίας της Στ΄Δημοτικού το 2007.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.

Προσέξτε την επισήμανση: “Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά”… Είναι όλα τα λεφτά…

Μια ερώτηση έχουμε να κάνουμε τώρα: Η ομιλήτρια θα μιλήσει απευθείας ή θα έχει και μετάφραση;;;

Ο Καραγκιόζης στο ΔΝΤ

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να κοπεί ο 14ος μισθός από το Λοβέρδο

"ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ"

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Λοβέρδος σωστά ανέφερε ότι η μη καταβολή ή η περικοπή του 14ου μισθού συνιστά παραβίαση της νομιμότητας και επιφέρει κυρώσεις. Ο υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει...
...επανειλημμένα υπογραμμίσει πως η μισθοδοσία του ιδιωτικού τομέα δεν συνιστά δημόσια δαπάνη και επομένως δεν σχετίζεται με τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και με τα μέτρα, που πρόσφατα έχουν ληφθεί, όμως το θέμα είναι ποιος είναι σίγουρος πια;

Ο ρατσιστής του αντιρατσιστή.....Ποιός θα σώσει από τον ρατσισμό του αντιρατσιστή αυτόν που προσπαθεί
να επιβιώσει ειδικά στην Αθήνα με όλα αυτά που συμβαίνουν και όλοι
γνωρίζουν την βασική αιτία;
Δεν σε απειλούν οι λαθρομετανάστες στο Ιστορικό Κέντρο για να σου πάρουν
τα εκατομμύρια που γνωρίζουν ότι δεν έχεις.
Θέλει να σου πάρει ότι βρεί ακόμα και κέρματα ή κινητό ή ρολόϊ
για να τα δώσει γρήγορα και εύκολα σε συμπατριώτη του στην άλλη γωνία
για ψίχουλα και στη συνέχεια να πάει στο μπακάλικο του άλλου συμπατριώτη
του πάλι εκεί δίπλα να πάρει τρόφιμα να τα πάει στους δικούς του στην πίσω
βρωμοπολυκατοικία για να φάνε.
Δεν είναι υπερβολή είναι η καθημερινότητα που όλοι γνωρίζουν
από τους διαμένοντες εκεί αλλά γυρίζουν την πλάτη φοβούμενοι
για την σωματική τους ακεραιότητα.
Τελευταία οι επιδρομές λαθρομεταναστών σε φτωχικές γειτονιές
της Αθήνας σε σπίτια μεροκαματιάρηδων έχουν αυξηθεί με κύριο
στόχο τα τρόφιμα στις κουζίνες.
Πώς ονομάζονται από τους αντιρατσιστές οι ληστευμένοι
που φωνάζουν ότι δεν πάει άλλο;
Ρατσιστές!

Να μην κλείσει η Βουλή...


Είναι πολλές είκοσι μέρες για να μη λειτουργεί σε τέτοιες εποχές...


Από τον Χρήστο Μπουκάτη

Η Βουλή κανονικά θα συνεδριάσει σήμερα και αύριο Τρίτη. Ύστερα θα διακόψει την επέτειο της25ης Μαρτίου και για τις διακοπές του Πάσχα. Και θα ξανασυνεδριάσει μετά την Κυριακή του Θωμά, δηλαδή από τις 12 Απριλίου....
Αυτό όμως, να μείνει κλειστή για περίπου 20 μέρες η Βουλή, είναι λάθος. Και μάλιστα σε μια τέτοια συγκυρία που έχουν σημασία και οι συμβολισμοί για τους εκπροσώπους του έθνους οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο.
Νομίζω ότι το αργότερο η Βουλή πρέπει να επαναλάβει τις εργασίες της την Τρίτη του Πάσχα...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

Μεσημέρι, Κολωνάκι, καφέ στην πλατεία που είναι αποκλεισμένη περιμετρικά... Μπράβοι σε σχήμα Π και περαστικοί που κοιτάζουν περίεργοι το θέαμα... Στη μέση ΑΥΤΟΣ, με μαύρο κοστούμι και μαύρο πουκάμισο, όρθιος να μιλάει στο τελευταίας τεχνολογίας κινητό του... Πίσω του ένας από τους μπράβους να κρατάει στα χέρια ευλαβικά το πούρο ΤΟΥ. ΑΥΤΟΣ γυρνάει, τραβάει επιδειχτικά μια ρουφηξιά, και το δίνει στον κολαούζο που συνεχίζει να το κρατάει ευλαβικά μέχρι την επόμενη ρουφηξιά ΤΟΥ. «Μπράβος πούρου», να ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος στην Ελλάδα!
funny animated gif


Φθινοπωρινό μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, η δημόσια επίδειξη της υπέρτατης ηλιθιότητας. Ναι, ΑΥΤΟΣ είναι ένας από τους πολλούς νεόπλουτους. Έχει λεφτά με ουρά, από που και πως, απροσδιόριστο, όμως τι σημασία έχει; Οι πλούσιοι αυτής της χώρας δεν παράγουν, απλά έχουν και κάνουν ότι μπορούν για να το δείξουν στους υπόλοιπους...Σαπιοκάραβα στις άγονες γραμμές, προμήθειες-μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, λαθρεμπόριο πετρελαίου, πλαστά τιμολόγια, ποδοσφαιρικές ομάδες-πλυντήρια, εικονικά συμβόλαια αγοραπωλησίας ποδοσφαιριστών... Πώληση φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία στην τριπλάσια τιμή, εισαγωγή εικονικών εμπορευμάτων από τη Κύπρο μέσω εταιρείας offshore, εμπορική εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας, καταπάτηση δασών και άλλων δημοσίων εκτάσεων, ανέγερση συγκροτημάτων πολυτελών κατοικιών στη Μύκονο με συνέταιρο κάποιο γνωστό πολιτικό που αναλαμβάνει να προωθήσει την αλλαγή του συντελεστή δόμηση, διαφημιστική καμπάνια υπουργείων, διαχείριση χρημάτων ασφαλιστικών ταμείων, πώληση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων, εικονικές αυξήσεις κεφαλαίου με την ανάλογη σε αυτές τις περιπτώσεις τραπεζική εγγύηση, φούσκες στο Χρηματιστήριο... Και μετά έρχονται οι βίλες με τις πισίνες, οι Καγιέν, τα κότερα, τα πούρα και οι μπράβοι με τον χοντρό σβέρκο...Οι περαστικοί και οι τουρίστες «απολαμβάνουν» το θέαμα και κουνάνε το κεφάλι ειρωνικά... Ελλάδα, μία χώρα που δεν παράγει τίποτα και έχει τόσους πολλούς νεόπλουτους... Δεν δημιουργούν πλούτο αλλά έχουν διασυνδέσεις: είναι οι σωστοί άνθρωποι στις

σωστές θέσεις με την κατάλληλη βιτρίνα... Δεν βγάζουν χρήματα, απλά υπεξαιρούν... Ξέρουν πολύ καλά από που προέρχονται

τα χρήματά τους γι' αυτό και τα αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι ως προϊόν εγκλήματος... Γι' αυτό και τα τρώνε γρήγορα και επιδεικτικά, όπως οι γκάνγκστερ...Σε ολόκληρο τον κόσμο μόνο δύο άρχουσες τάξεις έχουν υιοθετήσει ως τρόπο ζωής το lifestyle της Κολομβιάνικης μαφίας: οι Ρώσοι και οι Έλληνες. Θηριώδη τζιπ στα στενά δρομάκια της Αθήνας, παρκαρισμένες Πόρσε και Φεράρι έξω από τα κλαμπ, αστυνομική προστασία, γουόκι τόκι, ημίγυμνες ξανθιές-συνοδοί και μπράβοι με χοντρούς σβέρκους τύπου ΚΔΟΑ: Κτηνώδης Δύναμη Ογκώδης Άγνοια...Στον υπόλοιπο κόσμο οι πραγματικοί πλούσιοι μοιάζουν με φοιτητές: σνίκερς, φούτερ και Τ-shirts. Ανακάλυψαν ένα τσιπάκι, έστησαν τη Microsoft, την Apple, δημιούργησαν ένα έξυπνο πρόγραμμα software, φαντάστηκαν μια ολόκληρη κοινότητα, το περίφημο FaceBook, έβαλαν την εταιρεία τους στο χρηματιστήριο έναντι αστρονομικού ποσού, κι' όμως φοράνε ακόμα τζιν και παίζουν ακόμα με τις φοιτητικές τους κιθάρες τραγούδια της εποχής τους...Εδώ δεν υπάρχουν κιθάρες. Ούτε πανεπιστήμια. Ούτε ίχνος παιδείας. Μόνο Greek style ληστρικός μικροκαπιταλισμός και κλοπιμαία, πολλά κλοπιμαία. Εδώ οι νεόπλουτοι δεν θέλουν να κρυφτούν, θέλουν να φανούν: ποιος έχει το πιο μεγάλο σπίτι, το πιο μεγάλο κότερο, το πιο πολυτελές αυτοκίνητο. Αγωνιούν για μια φωτογραφία τους σε φτηνές κίτρινες φυλλάδες που λερώνεσαι μόλις τις αγγίξεις. Γι' αυτό «αγοράζουν» παρέα, δημοσιότητα, σεξ, σταρ, μις, θεές, απόλυτες, υπέρλαμπρες, δίμετρες σιλικονούχες ξανθιές με μαύρη ρίζα, βγαλμένες από τη μαζική παραγωγή των καλλιστείων. Μια-δυό γυμνές φωτογραφήσεις στο Playboy και μετά επιστροφή στον «αγώνα», στο ανελέητο κυνήγι, στη σκληρή ζούγκλα της ζωής...Ελλάδα, όπου η ανεργία στους νέους και τις νέες φτάνει μέχρι και το 35%... Τα κορίτσια, επηρεασμένα από τα σκουπίδια της τηλεόρασης και τις φυλλάδες που κατακλύζουν τα περίπτερα μετατρέπονται σε πιράνχας που στολίζονται και κόβουν βόλτες από πόρσε σε μπεμ-εμ-βε, από φωτογράφηση σε φωτογράφηση, από πασαρέλα σε κατ' οίκον επισκέψεις... Το ίδιο παμπάλαιο συγκινητικό όνειρο: που θα πάει, μία μέρα ο «πελάτης» θα την ερωτευτεί και θα την κάνει κυρία... Ναι, ένας γάμος τώρα πριν είναι αργά... Τα χρόνια περνάνε γρήγορα και νέο «εμπόρευμα» βγαίνει στην αγορά κάθε σεζόν... Και τα «πούρα» διαλέγουν την

επόμενη trophy wife... Επιλέγουν και επιλέγονται... Τα Ε9 κυκλοφορούν σε φωτοτυπίες... Αγοραπωλησίες και σπουδαία ντιλ... Τα κοσμικά περιοδικά γράφουν για πανέμορφες μοντέλες που φωτογραφίζονται σε ακριβά μαγαζιά με νεαρούς ζεν-πρεμιέ της αθηναϊκής νύχτας... Κορίτσια επαγγελματίες-συνοδοί που συναντάνε γιους νεόπλουτων με την ελπίδα να «κατακτηθούν»... Νέες ιδιότητες της Ελληνικής κοσμικής ζωής... Πολλά υποσχόμενοι κληρονόμοι και γιοι «εισηγμένων»... Πολύφερνοι γαμπροί με κατακτήσεις στις πρώτες σελίδες των φυλλάδων...Ο πλανήτης μας εισέρχεται στον τρίτο χρόνο μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης... Έρχεται κρύο και βαρύς χειμώνας... Κι' όμως οι Ελληνικές πολιτικές εφημερίδες, αυτιστικές όπως πάντα, μέσα στο πιο βαθύ τούνελ της κρίσης, εισάγουν στην ύλη τους κοσμικά ένθετα με πολύχρωμα χρώματα και γυαλιστερές φωτογραφίες. Για δες το 16χρονο ζάπλουτο ξέκωλο πως διασκεδάζει στα μπουζούκια. Δες να μορφωθείς! Ζηλεύεις; Δες και το νεαρό κληρονόμο της «εισηγμένης» αγκαλιά με τη θεά, την προκλητική Miss Young. Θα κάνουν άραγε προγαμιαίο συμβόλαιο ή θα προλάβει να του τα φάει; Και 'συ αγωνιάς...Η Ωραία Ελένη ρίχνει με νάζι το τιραντάκι για να φανεί η ρόγα μήπως και ανέβει η τηλεθέαση.... 5.000 άτομα ήταν στο γάμο, τραγούδησε ο Ρέμος, εσύ γιατί δεν ήσουν εκεί; Ζηλεύεις; Όμως εσένα ο πατέρας σου δεν έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου και η μαμά σου δεν ήταν συμβολαιογράφος στα μεγάλα ντιλ μεταβίβασης της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας... Αλλά και 'συ βρε κορίτσι μου, δεν ξέρεις ούτε ένα γενικό γραμματέα υπουργείου, έναν ταμία κόμματος έστω; Είσαι άξια της μοίρας σου...Όλα διορθώνονται όμως, άρχισε από τώρα, κάνε κοιλιακούς, κάνε προσθετική στήθους, κάνε μποτοξάκια, κάνε πλαστική κώλου, κάνε λιποαναρρόφηση, κάνε κάτι τέλος πάντων! Αν δεν μπορείς να είσαι αγοραστής, γίνε τουλάχιστον εμπόρευμα... Η Ελλάδα σαν αδιόριστη πτυχιούχος, κλείνει τα μάτια και πέφτει στο κρεβάτι για μια μονιμοποίηση στο δημόσιο... Κι' όταν γίνει υπέρβαρη πηδάει απ' το μπαλκόνι... Γυρνάει το ρολόι μια ώρα πίσω μεσάνυχτα Κυριακής κι' ετοιμάζεται για τον πιο βαρύ χειμώνα... Μπερδεμένη, πεινασμένη, σε πλήρη σύγχυση, συνεχίζει να δηλώνει αθώα...Ήταν ωραίο το έργο, εύκολο, χωρίς κόπο, θεαματικό σαν μεταμεσονύχτια Κολομβιάνικη σαπουνόπερα του Άλφα με βαρόνους

κοκαΐνης, μπράβους και μικρά κοριτσάκια που πάνε στον πλαστικό χειρούργο με παιδιάστικη αφέλεια για να μεγαλώσουν τα βυζιά τους, να πιάσουν την καλή, να τις διαλέξει ο αρχηγός της συμμορίας, να γίνουν «κυρίες»... Όμως το έργο κρατάει μόνο 45 λεπτά... Μετά ακολουθεί τελεμάρκετινγκ: κατσαρόλες, στρώματα νερού, και όργανα γυμναστικής, 29,99 ευρώ σε 6 δόσεις. Πάρε κόσμε!Που είναι η άλλη Ελλάδα; Η Ελλάδα του 5%, η Ελλάδα της γνώσης, της επιστήμης και της έρευνας; Η Ελλάδα της τέχνης, του πολιτισμού και του πνεύματος; Η Ελλάδα του αντοπάριστου αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του θαυμασμού για το ωραίο, το μεγάλο, το αληθινό; Η Ελλάδα της δουλειάς, της προκοπής και της εξέλιξης; Η Ελλάδα του μέτρου, της μετριοφροσύνης και της σύνεσης; Κι' όμως υπάρχει ΚΑΙ αυτή η Ελλάδα, υπάρχει ανάμεσά μας, αναπνέει και λειτουργεί, μόνο που είναι χαμένη στο υπόλοιπο 95%... Αυτό το 95% που χρεοκόπησε την Ελλάδα...Η διάσωση, αν υπάρξει, θα έρθει από τον καθένα μας. Γίνετε και 'σεις μέλος του 5%, ανακαλύψτε το, αποκαλύψτε το, διαδόστε το, ενισχύστε το, συμπληρώστε το... γιατί μόνο τότε ίσως φανεί η αρχή της ελπίδας...

Kατατίθεται στη Βουλή η αποποινικοποίηση της κουκούλας

ΠΡΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Σσύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία, για την αποποινικοποίηση της κουκούλας, όπως ανακοίνωσε υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης. Ο Χ. Καστανίδης ανέφερε ότι είναι σχεδόν έτοιμη και δεύτερη τροπολογία για...
...την απαγόρευση λειτουργίας των καμερών στους δημόσιους χώρους.

Έκλεισε το νεκροτομείο της Αθήνας!

Έκλεισε το νεκροτομείο της Αθήνας στο Γουδί λόγω έλλειψης προσωπικού! Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν σήμερα στο υπουργείο δικαιοσύνης από συγγενείς θυμάτων που δεν έχουν γίνει νεκροτομές στα πτώματα των θανόντων!
Οι νεκροτόμοι δεν απεργούν απλά δεν υπάρχουν αφού έχουν συνταξιοδοτηθεί και το υπουργείο δικαιοσύνης δεν έχει προχωρήσει σε ...


διορισμό άλλων νεκροτόμων! Όταν σήμερα πήγαν οι συγγενείς νέων θυμάτων από τροχαία για να παραβρεθούν στην νεκροτομή τους έγινε γνωστό ότι το νεκροτομείο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης νεκροτόμων.
Μιλάμε για ξεφτίλα που έχει να κάνει και ασέβεια στους νεκρούς. Άντε κ.Χ.Καστανίδη προχωρήστε τις διαδικασίες να ανοίξει το νεκροτομείο και να προσληφθούν οι νεκροτόμοι. Δεν θα πει κανένας ότι κάνετε ρουσφέτια. Ήμαρτον δηλαδή.

Νέο ελληνικό μουσείο στο Σικάγο

Ένα νέο ελληνικό μουσείο πρόκειται να κατασκευαστεί στην πόλη του Σικάγου, στις ΗΠΑ, προκειμένου να αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον μουσείο, που έχει περιορισμένο χώρο. Το νέο μουσείο, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Σικάγο Τρίμπιουν» αναμένεται να ανοίξει... τις "πύλες" του το 2011. Θα στεγάσει χιλιάδες αντικείμενα- από αρχαία κεραμικά έως και ρούχα από τους πρώτους Έλληνες μετανάστες που έφτασαν στο Σικάγο για να στήσουν εκεί τη νέα τους ζωή, πριν από πολλά χρόνια. Εκεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν για τις 180 προφορικές ιστορίες (μαρτυρίες) Ελληνοαμερικανών, που αποτελούν σημαντικό "κομμάτι" της ιστορίας των Ελλήνων μεταναστών.

Το μουσείο, στη συμβολή των οδών Χάλστεντ και Βαν Μπούρεν αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην περιοχή και να λειτουργήσει ως "τονωτική ένεση" για την ελληνική κοινότητα, που δοκιμάστηκε από μια πυρκαγιά, τον περασμένο μήνα, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν διάφορες επιχειρήσεις, με μακρά παρουσία κι ιστορία.

Ο Αριστοτέλης Χαλκιάς, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου, δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι, το μουσείο είναι ένα έργο, το οποίο περιμένουν με ανυπομονησία οι Έλληνες του Σικάγου.

Το Ελληνικό Μουσείο και Πολιτιστικό Κέντρο του Σικάγου (Hellenic Museum and Cultural Center) ιδρύθηκε το 1983 προκειμένου να προάγει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας. Από το 2004, λειτουργούσε στον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου στην οδό 801 Ουόλτερ Άνταμς, όπου στεγάζεται και το εστιατόριο "Τα Ελληνικά Νησιά".

Σύμφωνα με την εκτελεστική διευθύντρια του μουσείου, Στεφανία Βλαχάκη (Stephanie Vlahakis), το νέο μουσείο θα είναι μοναδικό και στόχος είναι ο εμπλουτισμός της συλλογής, όταν υπάρξει περισσότερος χώρος, κονδύλια για την πρόσληψη περισσότερων φρουρών, αλλά και για την εγκατάσταση των κατάλληλων κλιματιστικών συστημάτων για την προστασία των αρχαίων εκθεμάτων και άλλων ιστορικών αντικείμενων.

Ο χώρος του σημερινού μουσείου δεν επαρκεί για να εκτεθεί το σύνολο της συλλογής του μουσείου, κατά τον τρόπο που θα ήθελαν τουλάχιστον οι ιθύνοντές του, αλλά παρ' όλα αυτά, περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες το επισκέπτονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με την κ. Βλαχάκη.

Αξιωματούχοι του μουσείου έχουν συγκεντρώσει το ποσό των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων (στόχος είναι το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων) για την οικοδόμηση του νέου κτιρίου, που θα στεγάσει το μουσείο. Ο Δήμος του Σικάγο, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, έδωσε το ποσό των 3,5 εκ. δολαρίων (σ.σ. η χρηματοδότηση έγινε μέσω T.I.F- Tax Increment Financing- πρόκειται για ένα συγκεκριμένο "εργαλείο" χρηματοδότησης δημοσίων έργων, της αμερικανικής οικονομίας, κυρίως από δήμους και κοινότητες) προκειμένου να αγοραστεί η γη, όπου θα ανεγερθεί το νέο μουσείο, το 2001.

Το νέο μουσείο θα είναι μια έξοχη προσθήκη στο πολιτιστικό τοπίο της πόλης, δήλωσε η επικεφαλής του Τομέα Πολιτιστικών Υποθέσεων του Σικάγο, Λόις Βάισμπεργκ. "Τα εθνολογικά μουσεία είναι ένας κοινωνικός θησαυρός", είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως εκεί "καταγράφονται οι ελπίδες, οι αγώνες και τα επιτεύγματα που χαρακτηρίζουν τις κοινότητές μας και τελικά τις ενώνουν μεταξύ τους". Σύμφωνα με την ίδια, η Ελληνική Κοινότητα Σικάγο εργάστηκε επί μακρόν και σκληρά για να υλοποιήσει το όραμα ενός νέου μουσείου.

Ο χώρος όπου θα ανεγερθεί το νέο μουσείο προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες, δήλωσε ο αρχιτέκτονας, Δημήτρης Σταυριανός, ο οποίος σχεδίασε το νέο κτίριο. Όπως εξήγησε, ο νέος αυτός χώρος είναι ανοιχτός από τρεις πλευρές, κάτι που, όπως είπε χαρακτηριστικά, στο Σικάγο είναι δυνατό, μόνο όταν πρόκειται για κτίριο 50 και πλέον ορόφων.

"Κατά τη δική μου οπτική, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα μουσείο, που θα 'αγκαλιάζει' το παρελθόν, θα ανταποκρίνεται στο μέλλον και θα αναζητά ένα νέο μέλλον", ανέφερε- μεταξύ άλλων- ο κ. Σταυριανός.

Το μουσείο το επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 4.000 μαθητές, γι' αυτό και μεταξύ των πλούσιων εκθεμάτων, αναμένεται να φιλοξενήσει και εκθέσεις για τους μικρούς του φίλους, όπως "Θεοί, Μύθοι και Θνητοί", μια έκθεση που παρουσιάζεται, σήμερα, στο Παιδικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν.

Στον εισαγγελέα νεαρός Πακιστανός για τον βιασμό υπερήλικης

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα Πακιστανός, 21 ετών, ο οποίος είχε βιάσει 83χρονη, πριν από δυο βδομάδες, στις Αχαρνές και χθες προσπάθησε να το ξανακάνει.

Ο νεαρός αλλοδαπός, τα ξημερώματα της 6ης Μαρτίου 2010, εισέβαλε στο σπίτι της γυναίκας, όπου την ακινητοποίησε και τη βίασε. Χθες το ...
πρωί, ξαναπήγε στο σπίτι της παθούσας και προσπάθησε να μπει μέσα, αλλά τον αντιλήφθηκαν περίοικοι, οι οποίοι τον καταδίωξαν, τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν σε αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, που έφτασαν στο μεταξύ στο σημείο.

Η 83χρονη αναγνώρισε τον συλληφθέντα ως τον δράστη του βιασμού της και γι αυτό σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, με την οποία και παραπέμπεται στον εισαγγελέα.

Συνέλευση κατοίκων στο Θησείο ξηλώνει τις πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μάρτη έγινε συγκέντρωση κατοίκων στο Θησείο.Οι κάτοικοι έχουν εξοργιστεί καθώς ο Δήμος επιβάλει σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με δωρεάν θέσεις για κατοίκους και επί πληρωμή για επισκέπτες χωρισμένες με διαγράμμιση διαφορετικού χρώματος. Όμως αντί το μέτρο να αποθαρρύνει το IX των επισκεπτών και να έχει επαρκείς θέσεις για τους κατοίκους, κάνει το ακριβώς αντίθετο. Λίγες και απομακρυσμένες θέσεις για τους κατοίκους και πολλές επισκεπτών επί πληρωμή κοντά στα μαγαζιά. Το αποτέλεσμα θα είναι οι κάτοικοι, ειδικά τις καθημερινές, να βρίσκουν κενή θέση έξω από το σπίτι τους, αλλά να πρέπει να παρκάρουν πολύ μακρυά. Επίσης δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των επαγγελματιών της περιοχής με αποτέλεσμα να πρέπει να παρκάρουν σε θέσεις επισκεπτών και να πληρώνουν κάθε μέρα. Όλα αυτά καθώς και το έτσι θέλω του Δήμου που πριν καν δηλώσουν οι κάτοικοι για να πάρουν κάρτα έχει κάνει της διαγραμμίσεις και βάζει προειδοποιητικές κλείσεις, εξόργισαν τους κατοίκους που χτες μετά από μια μαζική συγκέντρωση στη γέφυρά του Πουλόπουλου ξήλωσαν ΟΛΕΣ τις πινακίδες της στάθμευσης στο Θησείο. Επίσης συγκροτήθηκε και επιτροπή κατοίκων για την συνέχεια.

Γερμανική κλιμακτήριος...

thumb

Αυτή η κυκλοθυμία της Γερμανίας, αυτές οι μεσογειακές εξάψεις που εναλλάσσονται με βόρεια σύγκρυα, αυτό το «όταν θέλω, εσύ δε θέλεις, τώρα που δε θέλω, θέλεις, να! λοιπόν κι εγώ δε θέλω, για να θέλεις όταν θέλω» δεν πρέπει να μας ανησυχούνε. Κακώς τα έχουμε πάρει από φόβο ως χώρα… Είναι απλά, καθημερινά, πολιτικά, κλιμακτηριακά συμπτώματα. Γιατί ο χρόνος δεν εξαιρεί τις κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών, ούτε τις Καγκελαρίους. Φτάνει κάποια στιγμή που τελειώνουν οι περίοδοι προσαρμογής, οι περίοδοι χάριτος, οι περίοδοι καλής θέλησης, εύκολης πειθούς και παρατεταμένης ακμής. Πέφτουν τα οιστρογόνα της εξουσίας. Κόβονται τα… έμμηνα ποσοστά εμπιστοσύνης. Η κρίση της μέσης ηλικίας (αν συνδυάζεται και με οικονομική κρίση ακόμα χειρότερα…) έρχεται δριμεία και επιφέρει κυρώσεις.

Μπορεί λοιπόν η Ελλάδα να είναι αμετανόητα καθηλωμένη στην παιδική ηλικία και να μη λέει να ωριμάσει αλλά κι αυτή η λοξή δόξα των τελούντων εν διπλωματική κλιμακτηρίω δεν είναι δα και για να τη ζηλέψουμε. Η ισχυρή Καγκελάριος και ο Συνασπισμός της έχουν αρχίσει να σκιάζονται τον ξαφνικό θάνατο κι αυτό αντικατοπτρίζεται στη σπασμωδικότητα της συμπεριφοράς τους.

Κι έχουμε γι’ αυτούς ένα λόγο παρηγορητικό και μια φιλική συμβουλή. Δεν είναι τίποτα κυρά- Άγκελα… Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Με καλή διατροφή και άσκηση, θα γεράσετε και σεις αεί διδασκόμενοι http://www.topontiki.gr/Articles/view/4218

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ...


Το νομοσχέδιο, που αφορά τις βελτιώσεις της ποινικής νομοθεσίαςγια τους ανήλικους δράστες και την ίδρυση νομικού προσώπου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της τέλεσης αξιόποινων πράξεων από ανηλίκους, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο ποινικός σωφρονισμός δεν μπορεί να διαρκεί πλέον άνω των 10 ετών (σήμερα προβλέπονται τα 20 έτη). Επιπλέον, στους... ανήλικους μέχρι το 15ο έτος της ηλικίας τους αντί του 13ου, που ισχύει σήμερα, επιβάλλονται μόνον αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα.
Ο περιορισμός ανηλίκου σε κατάστημα κράτησης νέων θα επιβάλλεται μόνο σε όσους ανήλικους έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον η πράξη τους έχει το χαρακτήρα κακουργήματος.
Ακόμα, στα δικαστήρια ανηλίκων δεν μπορεί να τηρηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου, ενώ ο ανήλικος θα έχει πλέον το δικαίωμα παράστασης στο ακροατήριο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, όταν πρόκειται να συζητηθεί η υπό όρους απόλυσή του, κάτι που σήμερα δεν επιτρέπεται.
Παράλληλα, τα δικαστήρια των ανηλίκων δεν θα συγκροτούνται πλέον με πρόεδρο Πρωτοδίκη, αλλά με πρόεδρο Πρωτοδικών, όπως επίσης θα είναι υποχρεωτικός ο διορισμός συνηγόρου, όταν πρόκειται να δικαστεί ανήλικος.
Παράλληλα, προβλέπεται η ίδρυση ΝΠΔΔ με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, που θα εποπτεύεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης και έργο του, θα είναι ο συντονισμός της δράσης όλων των εταιριών προστασίας ανηλίκων και η ανάπτυξη συνεργασίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με άλλους οργανισμούς.
Ακόμη, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε, ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα δυσλειτουργίας, διάχυσης ευθυνών, παράλληλων αρμοδιοτήτων και σύγχυσης, που παρουσιάζονται σε διάφορα επίπεδα της διοίκησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα υπάρξει εξορθολογισμός των υπηρεσιών του, που σχετίζονται με τον έλεγχο και την εποπτεία του σωφρονιστικού συστήματος και των ιατροδικαστικών υπηρεσιών.
Έτσι, αναμορφώνεται και αναβαθμίζεται Ειδική Γραμματεία Ασφαλείας Καταστημάτων Κράτησης και της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ το Σώμα Επιθεώρησης θα υπάγεται πλέον στον εν λόγω ειδικό γραμματέα.
Τέλος, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε, ότι το Σώμα Επιθεώρησης και ελέγχου των Κατατημάτων Κράτησης θα στελεχωθεί με επιθεωρητές - στελέχη από υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ώστε να επιτυγχάνεται ενδελεχής έλεγχος σε όλους τους τομείς.

Η καγκελάριος Μέρκελ θα προτείνει στην Τουρκία μία "προνομιακή σχέση" με την Ε.Ε

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα προτείνει στην Τουρκία μία εναλλακτική, προνομιακή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αντί της πλήρους ένταξής της, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της αργότερα μέσα στο μήνα, όπως είπε σε σημερινή της συνέντευξη.
"Είμαι της άποψης ότι θα ήταν προτιμότερο να στοχεύουμε σε μία προνομιακή συνεργασία, με άλλα λόγια μία πολύ στενή σχέση της Τουρκίας με την Ε.Ε", δήλωσε η Μέρκελ στο γερμανικό ραδιόφωνο...
Στο παρελθόν η Τουρκία απέρριψε παρεμφερείς προτάσεις της γερμανίδας καγκελαρίου, χαρακτηρίζοντάς τες "απαράδεκτες".

Η πρόοδος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε, οι οποίες ξεκίνησαν το 2005, είναι αργή.

Η διήμερη επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου.

Η επίσκεψή της θα επικεντρωθεί στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, την Κων/πολη.

Η καγκελάριος θα έχει συζητήσεις και με τον τούρκο πρωθυπουργό, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την ενσωμάτωση των γερμανών μεταναστών τουρκικής καταγωγής.

Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ


Ο ανθελληνικός ρόλος των εβραίων κατά τα χρόνια του βυζαντινού Μεσαίωνα, διοχετεύθηκε έντεχνα επίσης μέσω των Σταυροφοριών. Οι Σταυροφορίες, υπήρξαν το δολιότερο εφεύρημα του εβραϊσμού, προκειμένου να καταλύσει κάθε έννοια Ελληνικότητας που απέμενε στο Βυζάντιο.

Με πρόσχημα δήθεν, την «απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τον οθωμανικό κατακτητή», διοργανώθηκαν οκτώ σταυροφορίες με σημείο εκκινήσεως την κεντρική Ευρώπη, οι οποίες στο σύνολο τους έπληξαν ανεπανόρθωτα τον Ελληνισμό, παρεκκλίνοντας καθ' ολοκληρία από τον υποτιθέμενο αντικειμενικό σκοπό τους.

Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΗ αρχή έγινε από τον εβραϊκής καταγωγής Πέτρο Ερημίτη, ο οποίος το 1096 ισχυρίσθηκε ότι είδε σε όραμα τη μορφή του Ιησού, ο οποίος του ζήτησε δήθεν, να ξεκινήσει μία εκστρατεία εναντίον των απίστων οθωμανών. Αυτή ήταν η αφορμή για τη διοργάνωση της Πρώτης Σταυροφορίας, η οποία επέφερε την επί τριακονταετία λεηλασία του Βυζαντίου, αντί του «πολέμου κατά των απίστων». Μόνο το 1099 οι σταυροφόροι κατέλαβαν για τα προσχήματα την Ιερουσαλήμ, δικαιολογώντας την παρουσία τους. Στα πλαίσια της δεύτερης κατά σειράν σταυροφορίας, η οποία ξεκίνησε το 1117, δεινοπάθησαν στην κυριολεξία Ελληνικές πόλεις, όπως το Ικόνιο, η Δαμασκός και η Ασκαλώνα, χωρίς ποτέ οι σταυροφόροι να επιδιώξουν να φθάσουν στην Ιερουσαλήμ.

Μέσω αυτών των κατ' επίφαση «σταυροφοριών», οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν το επικάλυμμα οικονομικών, στρατιωτικών αλλά και πολιτικών δολοπλοκιών, που συμπίπτουν με την οικονομική διείσδυση των εβραίων και των Δυτικών Ευρωπαίων στην τρωτή και αιμορραγούσα πλέον βυζαντινή αυτοκρατορία, κτυπήθηκε αλύπητα η Ελληνική φιλοσοφία, το Ελληνικό πνεύμα και οι Ελληνικοί πληθυσμοί των περιοχών, τις οποίες λεηλατούσαν οι κατ' επίφαση σταυροφόροι.

Κατά τη διάρκεια της τέταρτης σταυροφορίας, οι εβραϊκής καταγωγής ηγήτορές της, ο Βαλδουίνος και ο Ερρίκος Δάνδαλος, επετέθησαν ευθέως κατά της Κωνσταντινουπόλεως, την οποία αφού κατέλαβαν, εν συνεχεία επιδόθηκαν ανενόχλητοι στην καταστροφή ολόκληρης της αυτοκρατορίας, έχοντας εγκαταλείψει πλέον τα προσχήματα. Οι δύο αυτοί κατακτητές, αφού διαμέλισαν την Ελλάδα σε δύο τμήματα, συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο, έως ότου σκοτώθηκαν από κατοίκους της Θράκης, κατά τη διάρκεια των μαχών.

Οι Σταυροφορίες συνεπώς οδήγησαν στην κατάλυση της βυζαντινής αυτοκρατορίας το 1204 μ.Χ., ένα πλήγμα το οποίο προλείανε το έδαφος για την μετέπειτα κατάκτηση από τους οθωμανούς το 1453. Ας εξετάσουμε όμως τις παρασκηνιακές συνθήκες οι οποίες τις προκάλεσαν.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ