Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Αυτή την εικόνα κτίσαμε τόσα χρόνια στην Ευρώπη…

aΞεκάθαρα παραδέχτηκε σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εταίρος της κυρίας Μέρκελ ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου την Ελλάδα, την κυβέρνησή της και τους κατοίκους της, καθώς -όπως λέει- αν μας βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι θα ξαναγυρίσουμε στην τρυφηλότητα και στην καλοπέραση. Αυτό εννοεί όταν λέει πως πιαθνός μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας “θα υπονομεύσει τις προσπάθειες εξυγίανσης”!

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε εξήγησε σήμερα πως το Βερολίνο θεωρεί ότι η θέσπιση ενός μηχανισμού βοήθειας προς την Ελλάδα θα υπονομεύσει τις προσπάθειες εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας. “Ως Ευρωπαίοι, είναι προφανές [...] ότι υποστηρίζουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”, δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι “είμαστε πολύ επιφυλακτικοί” στην εσπευσμένη δημιουργία ενός “πιθανού” μηχανισμού στήριξης της Αθήνας. “Φοβάμαι ότι μάλλον αποδυναμώνουμε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου εάν παρουσιάσουμε τα χρήματα “στη βιτρίνα”, έτσι ώστε η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων να μην καθίσταται πλέον τόσο προφανής”, εξήγησε ο υπουργός. Ο κ. Βεστερβέλε επανέλαβε τη θέση του Βερολίνου ότι δεν απαιτείται άμεσα η παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. “Όλοι μιλούν για το φαινόμενο του ντόμινο, σε περίπτωση που δεν υιοθετήσουμε άμεσα ένα μηχανισμό οικονομικής βοήθειας. Αλλά το φαινόμενο του ντόμινο είναι πιθανότερο, εάν υιοθετήσουμε έναν τέτοιο μηχανισμό”, συνέχισε ο υπουργός, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσκολίες και οι οποίες ενδεχομένως να ζητήσουν βοήθεια από την Ε.Ε.
“Δεν βοηθούμε κανέναν στην Ευρώπη, εάν αποδυναμώσουμε μία χώρα τόσο δυνατή όσο η Γερμανία”, θεσπίζοντας προγράμματα οικονομικής βοήθειας χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου