Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ !!!


Παρακολουθώντας την έντονη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας στο διαδίκτυο για το νομοσχέδιο που θα ανοίξει την αγορά τυχερών παιχνιδιών - και το χειρότερο θα φέρει πάλι τα φρουτάκια παντού - έτυχε να διαβάσω για τα μεγάλα φαγοπότια που κάνει ο κύριος Πρωθυπουργός μετά των συναδέλφων του εν όψει διακοπών. Για να μπορούν να διασκεδάζουν σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς (εγώ δεν το βλέπω – φαντάζομαι ούτε εσείς) και ότι όλα έχουν δρομολογηθεί προκειμένου να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους στο ΔΝΤ και να «σώσουν» την Ελλάδα από τη χρεοκοπία.

Το έξυπνο σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την απόσπαση 1,3 δις ευρώ μόνο την περίοδο 2011 – 2013 από τους ίδιους της τους πολίτες, όταν θα παίζουν σε αυτά τα καταστροφικά ηλεκτρονικά «ψυχαγωγικά», όπως θέλουν να μας τα πλασάρουν, παιχνίδια, τα λεγόμενα φρουτάκια. Αυτά που κατέστρεψαν την ελληνική κοινωνία και στο παρελθόν. Τότε ήταν όμως λίγα και το κράτος δεν έβγαζε πολλά. Τώρα θέλουν να βάλουν 50.000 μηχανάκια παντού και ο τζόγος να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Όμως αυτή η καλή και δημοκρατική κυβέρνηση που από την αρχή δήλωσε τις προθέσεις της για Ανοιχτή Διακυβέρνηση, ότι δηλαδή θα θέτει σε δημόσια διαβούλευση τα νομοσχέδια και ότι θα ακούει τους πολίτες, αφενός φαίνεται να φορά ωτοασπίδες στις φωνές των πολιτών, αφετέρου πρόκειται να θέσει το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια σε διαβούλευση την πιο «βολική» περίοδο του χρόνου! Και αυτή δεν είναι άλλη από τον Αύγουστο!!! Το μήνα που η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι διακοπές και που οι μισές υπηρεσίες υπολειτουργούν, τουλάχιστον.

Το σενάριο έχει ως εξής: Ο Πρωθυπουργός στέλνει τους Βουλευτές διακοπές «Χωρίς Ενοχές», τότε που είναι διακοπές και ο υπόλοιπος «θνητός» λαός, θα αφήσει πίσω του ελάχιστους για να βεβαιώσουν ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση όταν οι μεγαλουπόλεις θα έχουν πια αδειάσει κι έτσι θα περάσει χωρίς πολλή φασαρία το νομοσχέδιο και ο τζόγος θα είναι εκεί να μας περιμένει με το που θα γυρίσουμε. Τι κι αν καταστραφεί η ελληνική κοινωνία ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά; Η κυβέρνηση θα έχει πετύχει έναν από τους στόχους της, τηρώντας παράλληλα και τις υποσχέσεις για Ανοιχτή Διακυβέρνηση, όταν όμως όλα θα είναι κλειστά.

Και δε μιλάμε για ένα οποιοδήποτε νομοσχέδιο. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τους πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης. Πρόκειται για ένα τρομακτικό πλάνο επαναφοράς του ανεξέλεγκτου τζόγου που θα επηρεάσει ακόμη και τα παιδιά μας. Τι περιμένει η κυβέρνηση όταν θέτει ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο σε διαβούλευση ΑΥΓΟΥΣΤΟ μήνα; Όταν ακόμη και τα ίδια της τα στελέχη είναι διακοπές και το γνωρίζουμε όλοι;

Εντάξει, με τα Blackberries και τα iPhones και το Internet Mobile όλοι λίγο πολύ έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μήπως νομίζει ο κύριος Παπανδρέου ότι τις λιγοστές μέρες που κατάφεραν να ξεκλέψουν οι Έλληνες, πολλοί με δυσκολία λόγω οικονομικής κρίσης, θα είναι στην παραλία περιμένοντας τα νομοσχέδια που τίθενται σε διαβούλευση; Πάμε να ξεφύγουμε από την κατάσταση που μας δημιουργήσατε κύριοι και να ξεκουραστούμε. Όχι να υποφέρουμε περισσότερο. Κι εσείς αυτό επιχειρείτε επιμελώς, με το σχέδιό σας για αυτά που θα γίνουν για εμάς χωρίς εμάς. Από το κακό στο χειρότερο. Σας ευχαριστούμε που φροντίζετε για «το καλό μας».


Νίκος Δ.

Το αυτοκόλλητο αντισυλληπτικό

Είναι αντισυλληπτική μέθοδος που λειτουργεί όπως το χάπι, με τη διαφορά ότι δεν χρειάζεται να λαμβάνεται από το στόμα κάθε μέρα. Η απορρόφησή του δεν γίνεται από το στομάχι αλλά περνά δια μέσω του δέρματος. Είναι ένα αυτοκόλλητο 5 cm x 5 cm . Περιέχει τις ίδιες ορμόνες του 'συνδυασμένου' χαπιού: οιστρογόνα και προγεστερόνη. Πώς λειτουργείΑπελευθερώνει σταθερή δόση ορμονών μέσω του δέρματος. Λειτουργεί όπως το 'συνδυασμένο' χάπι και εμποδίζει τις ωοθήκες να απελευθερώσουν το ωάριο.

Μπορεί να κολληθεί οπουδήποτε εκτός από το στήθος. Πόσο αποτελεσματικό είναι και πώς χρησιμοποιείταιΑν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες είναι παραπάνω από 99% αποτελεσματικό. Αυτό σημαίνει ότι από τις 100 γυναίκες που χρησιμοποιούν αυτή την αντισυλληπτική μέθοδο για ένα χρόνο, λιγότερες από μία γυναίκα θα μείνει έγκυος. Αν η γυναίκα έχει πολύ υποδόριο λίπος, τότε μειώνεται η αποτελεσματικότητά του γιατί το λίπος δεν απορροφά ή δεν αφήνει να περάσουν οι ορμόνες. Το κουτί περιέχει 3 αυτοκόλλητα, και χρησιμοποιείται ένα κάθε εβδομάδα.

Όταν τοποθετείται, την πρώτη ημέρα της περιόδου, παρέχει άμεση αντισύλληψη. Τα υπόλοιπα δύο τοποθετούνται την 8η και 15η ημέρα του κύκλου. Μετά από τρεις βδομάδες διακόπτουμε για μια βδομάδα χωρίς να τοποθετήσουμε τίποτα, και αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε περίοδο. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε κανονικά την ίδια μέρα τοποθετώντας ένα καινούργιο αυτοκόλλητο.

Το αυτοκόλλητο είναι πολύ ισχυρό και παραμένει ακόμα και μετά το μπάνιο, το κολύμπι ή την έντονη άσκηση. Αν παρόλα αυτά ξεκολλήσει θα πρέπει να τοποθετήσουμε ένα καινούργιο άμεσα. Δεν θα πρέπει όμως να υπερβούμε τις 21 μέρες, δηλαδή τρεις εβδομάδες, που παραμένει κολλημένο. Πλεονεκτήματα Πρέπει μόνον να θυμηθείτε να το αλλάξετε μια φορά την εβδομάδα. Είναι πολύ αποτελεσματικό, όταν χρησιμοποιείται σωστά. Δεν επηρεάζει τη σεξουαλική επαφή και είναι εύκολο στη χρήση. Δεν επηρεάζεται από γαστρεντερικές διαταραχές (εμετό η διάρροια). Μειονεκτήματα

Είναι ορατό. Μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό στο σημείο που επικολλάται, σ' ένα μικρό αριθμό γυναικών. Όπως και το χάπι, παροδικά στην αρχή, μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως πονοκέφαλο, ζαλάδες, τάση μαστών, αλλαγή ψυχικής διάθεσης, ή μικρή αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους, αύξηση ή μείωση βάρους. Ποιές γυναίκες δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν Δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι γυναίκες που προγραμματίζουν εγκυμοσύνη. Γυναίκες καπνίστριες ,παχύσαρκες ή πάνω από 35 χρόνων. Επίσης, αν υπάρχει ή υπήρξε στο παρελθόν:

οποιοδήποτε αιματολογικό πρόβλημα

κυκλοφορικό πρόβλημα ή πρόβλημα με την καρδιά

διαβήτης ή σοβαρές ημικρανίες

καρκίνος μαστού.

Γενικές πληροφορίες Αποφεύγουμε να το κολλήσουμε σε ευαίσθητες περιοχές οι οποίες θα μπορούσαν να ερεθιστούν (στο μαστό απαγορεύεται). Μερικά φάρμακα επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά του. Ενημερώνουμε τον γιατρό σε περίπτωση που παίρνουμε ή θα πρέπει να πάρουμε κάποιο φάρμακο συνεχώς ή για λίγο καιρό.

Πηγή: Αρμενιάκος Αλέξανδρος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

ΠΗΓΗ

ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ???

Park in japan
park in japan

park in japan

park in japan

park in japan

park in japan

park in japan

park in japan

park in japan


Τιμωρία πιθανών εγκληματιών με άρση της υπηκοότητας (!)

Μετά από πρόταση Σαρκοζί

Με άρση της υπηκοότητας θα τιμωρούνται οι ξένοι που έχουν πάρει τη γαλλική υπηκοότητα, αλλά εμπλέκονται σε αδικήματα που έχουν να κάνουν με απειλές της ζωής.

Συγκεκριμένα, ο γάλλος Πρόεδρος, από τη Γκρενόμπλ όπου βρίσκεται, πρότεινε σήμερα να τιμωρούνται οι άνθρωποι που απειλούν τη ζωή αστυνομικών ή οποιουδήποτε κατέχει δημόσιο αξίωμα με άρση της υπηκοότητάς τους και άρα με απέλαση από τη χώρα.ΠΗΓΗ

Ολόκληρη η Αμερική αποτελείται από μετανάστες, αλλά θέλουν να το παίξουν ντε και καλά ότι είναι πλέον μια εθνότητα…


Ως νίκη για την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ερμηνεύεται η απόφαση Ομοσπονδιακής δικαστή να ακυρώσει σημαντικά τμήματα του νέου νόμου για την μετανάστευση που τίθεται την Πέμπτη σε ισχύ στην Αριζόνα.

Η κυβερνήτης της Αριζόνας Τζαν Μπρούερ δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση για να τεθούν σε ισχύ οι επίμαχες διατάξεις, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις τυγχάνουν στήριξης από μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων στην πολιτεία αλλά συναντούν έντονες αντιδράσεις από τον πρόεδρο Ομπάμα, οργανώσεις μεταναστών και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής.

"Η μάχη πολύ απέχει από το να έχει τελειώσει", είπε η Μπρούερ, και πρόσθεσε πως "στο τέλος αυτής που μοιάζει ότι θα είναι μια μακρά δικαστική μάχη, η Αριζόνα θα επικρατήσει και θα κερδίσει το δικαίωμα να προστατεύει τους πολίτες μας".

Το πολιτειακό Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, πέρασε το αμφιλεγόμενο νομοθέτημα πριν τρεις μήνες ώστε, όπως ανέφεραν οι εισηγητές του, να προσπαθήσει να διώξει τουλάχιστον μισό εκατομμύριο μετανάστες χωρίς χαρτιά από την Αριζόνα και να ελέγξει τη ροή μεταναστών στην μεθόριο με το Μεξικό.

Η δικαστής Σούζαν Μπόλτον ακύρωσε μεταξύ άλλων διάταξη που απαιτούσε από κάθε αστυνομικό να ελέγχει το εάν κάθε μετανάστης που έθετε υπό κράτηση ή συλλάμβανε είχε άδεια παραμονής στη χώρα, την διάταξη που υποχρέωνε τους μετανάστες να φέρουν έγγραφα συνεχώς, και καθιστούσε παράνομο για μετανάστες χωρίς άδεια να αναζητούν εργασία σε δημόσιους χώρους.

Η απόφαση χαιρετίστηκε ως ένα "βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση" από την κυβέρνηση του Μεξικο


ΠΗΓΗ ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ: Ολόκληρη η Αμερική αποτελείται από μετανάστες, αλλά θέλουν να το παίξουν ντε και καλά ότι είναι πλέον μια εθνότητα…ΠΗΓΗ

Νεκρή ρακοσυλλέκτρια με καταθέσεις 3 εκατομ. ευρώ !!!

Ο μοναχικός θάνατος μίας γυναίκας 92 ετών, στην πλατεία Τσιγάντε στην καρδιά της Νέας Ιωνίας Βόλου, αποκάλυψε εναν ολόκληρο θησαυρό!
Η κυρά Δέσποινα, κάθε πρωί έβγαινε από το σπίτι της μ' ένα καροτσάκι και πήγαινε σε κάδους, σε λαϊκές αγορές κλπ προκειμένου να μαζέψει σκουπίδια και χρήσιμα περισεύματα! Ομως τις τελευταίες 3 μέρες, δεν είχε δώσει σημείο ζωής κι έτσι οι γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία...
Οι Αστυνομικοί, με τη βοήθεια κλειδαρά, μπήκαν στο σπίτι της, που έμοιαζε με τρώγλη, γεμάτο από σωρούς σκουπιδιών και τελικά την εντόπισαν νεκρή! Ομως, στην έρευνα των χώρων που ακολούθησε, βρέθηκαν βιβλιάρια Τραπέζης, με λογαριασμούς καταθέσεων που ξεπερνούν τα... τρία εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως ποτέ δεν είχε αγγίξει !!!
Οι κληρονόμοι της αναζητούνται...
www.volospress.blogspot.com/

κορυφαιο!!!!Ο σύζυγος κάθεται στον καναπέ στο σαλόνι κάνοντας συνεχώς ζάπινγκ ανάμεσα σε δυο κανάλια...................από το βάθος ακούγεται η φωνή της συζύγου
- Τι κάνεις ρε?????? θα την κάψεις την τηλεόραση...
- Τι να κάνω ρε γυναίκα? αφού βάλανε το μπάσκετ μαζί με την τσόντα...δεν ξέρω ποιο από τα δυο να δω....
- Την τσόντα δες....................μπάσκετ ξέρεις..........

Ρωσικό πυροσβεστικό ελικόπτερο αποκαλύπτει "μαύρη τρύπα" στην τουρκική αεράμυνα!


http://www.xblog.gr/wp-content/uploads/2009/08/helicopter.jpg

Ρωσικό πυροσβεστικό ελικόπτερο αποκαλύπτει "μαύρη τρύπα" στην τουρκική αεράμυνα!

Πηγή :http://www.defencenet.gr

Επτά άνθρωποι έχουν τα κλειδιά του Internet


Oι smartcards που βλέπετε στη φωτογραφία δεν είναι τίποτα άλλο από τα κλειδιά με τα οποία το Internet μπορεί να επανέλθει μετά από μια καταστροφή. Συνολικά υπάρχουν επτά τέτοιες κάρτες.

Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι το DNSSEC (Domain Name System Security) μπορεί κάποια στιγμή να τεθεί σε κίνδυνο ή να καταστραφεί.«Τουλάχιστον πέντε από τους επτά κάτοχους αυτών των καρτών – από τη Μ. Βρετανία, τη Μπουρκίνα Φάσο, το Τρίνινταντ, το Τομπάγκο, τον Καναδά, την Κίνα και τη Δημοκρατία της Τσεχίας – θα πρέπει να φτάσουν σε μια αμερικανική βάση για να μπορέσει να επανεκκινήσει το σύστημα».

Κάθε κάρτα περιέχει ένα μέρος των απαραίτητων κλειδιών κάτι που διασφαλίζει ότι δεν μπορεί ένα μεμονωμένο μέλος να επανεκκινήσει μόνο του το σύστημα.

ΠΗΓΗ: BBC

ΟΤΑΝ Ο MR BEAN ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ..

Μπορεί η επιτυχία του WikiLeaks να τερματίσει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν;


Από Factorx |

Η WikiLeaks και τα τρία έντυπα στα οποία επέλεξε να δημοσιεύσει τα απόρρητα έγγραφα του πενταγώνου (New York Times, Guardian, και Der Spiegel), ισχυρίζονται πως η αποκάλυψη τους είναι αρκετή για να αλλάξει τη πορεία του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ο Λευκός Οίκος αλλά και τα υπόλοιπα ΜΜΕ, που δεν ήξεραν για τους φακέλους, δεν ξέρουν τι τους χτύπησε και είναι πυρ και μανία. Η Washington Post, που δεν μπορεί να κρύψει τη δυσαρέσκειά της, πέρασε σε σοφιστείες προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την επίδραση των διαρροών. Όπως ανέφερε: «Τα έγγραφα δεν απασχολούν και πολύ την αντίληψη του κοινού για τον πόλεμο…». Δηλαδή;

Ή το άλλο: «Οι νομοθέτες λένε πως τα έγγραφα μπορεί να δυναμώσουν την αντιπολίτευση, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν τις εντυπώσεις για έναν πόλεμο που η κυβέρνηση ήδη έχει δεχτεί ότι είναι σκληρός και σέρνεται εν μέσω λαϊκής δυσαρέσκειας». Με άλλα λόγια, όλοι έχουν σιχαθεί αυτό το πόλεμο και πιστεύουν πως δεν θα κερδηθεί, οπότε τι παραπάνω να προσφέρουν οι φάκελοι στους ανθρώπους που ήδη είναι εναντίον του πολέμου;

Και εδώ είναι η ουσία. Βέβαια από την άλλη, η Αμερική συνεχίζει να διεξάγει τον πόλεμο με περισσότερους πόρους και αποφασιστικότητα. Όπως γράφει η εφημερίδα: «Η δημοσίευση των εγγράφων από το WikiLeaks.org μπορεί να περιπλέξει την έγκριση εκ μέρους του Λ. Οίκου των $37 δισ. σε έκτακτη χρηματοδότηση του Ιράκ και του Αφγανιστάν, που ήδη πέρασαν από το κογκρέσο». Τελικά η έγκριση έγινε.

Στη πραγματικότητα, η διαρροή μπορεί και να διευκόλυνε την έγκριση των χρημάτων επειδή η κυβέρνηση Ομπάμα προσπαθεί επικοινωνιακά να δώσει μια θετική χροιά στο ζήτημα. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, τα έγγραφα αποδεικνύουν πως η προηγούμενη κυβέρνηση του Μπους έκανε τα πάντα λάθος, ενώ η σημερινή κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά για να διορθώσει την άσχημη κατάσταση που κληρονόμησε.

Τα πράγματα είναι απλά. Τα έγγραφα λένε αυτά που λένε όλοι, απλά το λένε πιο ζωντανά, και με μεγαλύτερη αξιοπιστία. Όλοι το γνώριζαν: Ο Αυτοκράτορας είναι γυμνός. Απλά, κανένας δεν γνωρίζει τι πρέπει να γίνει όταν αυτή η διαπίστωση είναι πλέον τόσο ξεκάθαρη, αναπόφευκτη, και με τόσες λεπτομέρειες.

Είναι λοιπόν δυνατό, μετά από όλα αυτά, να συνεχίσουμε να πολεμάμε αυτόν τον καταραμένο και καταδικασμένο πόλεμο; Ίσως όχι.

Michael Wolff

Σχέση τροκτικού τρομακτικού ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Σχέση τροκτικού τρομακτικού ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣΔεξι κλικ στο tromaktiko και δειτε τον ΚΩΔΙΚΑ
ΣΤη 15η σειρα θα δειτε το profil του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ http://www.blogger.com/profile/12337001558295792624
εκει θα δειτε τους συντακτες του Tromaktikou αν πατε τον κερσορα απλα πανο σε καθε εναν ενας απο αυτους εχει τον κωδικο με προφιλ http://www.blogger.com/profile/07243276860022513842
ΚΑΝΤΕ κλικ πάνω του ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ σε ποιο blog ¨ηταν ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ από τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2009!!!!
ΑΦΩΝΟΙ Ε...............
ΣΤΟ troktiko και αν δεν πιστευετε πατατε και πανω στο Troktiko να σας πεταξει link στο Troktiko.blogspot.com

πηγή

Η Τουρκία σκοτώνει με χημικά τους Κούρδους

Φωτογραφία ενός από τα πτώματα Κούρδων, φρικτά παραμορφωμένο από βαρύτατα εγκαύματα
Ακτιβιστές στο Βερολίνο παρουσίασαν φωτογραφίες οι οποίες πιστοποιούν τη χρήση απαγορευμένων όπλων
ΒΕΡΟΛΙΝΟ Μια φωτογραφία, ως γνωστόν, λέει χίλιες λέξεις. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα που παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ακτιβιστές ανθρωπιστικών οργανώσεων. Οι εικόνες δείχνουν τα πτώματα οκτώ νεαρών κούρδων ανταρτών, μεταξύ των οποίων και μιας γυναίκας, που φέρουν βαρύτατα εγκαύματα. « Αυτό οφείλεται προφανώς σε χημικά όπλα » λέει ο βουλευτής του κόμματος «Η Αριστερά» Αντρέι Χούνκο. « Και η χρήση τέτοιων όπλων είναι ρητώς απαγορευμένη από το πολεμικό δίκαιο ».

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η εξόντωση των ανταρτών έγινε μεταξύ 8 και 15 Σεπτεμβρίου 2009 στην επαρχία Χακάρι κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού. Αυτόπτες μάρτυρες εξιστόρησαν το γεγονός προβάλλοντας ιδιαίτερα ότι τα θύματα- όλοι μαχητές της οργάνωσης ΡΚΚ- θανατώθηκαν από οβίδες με χημικά. « Στη συνέχειαπολτοποιήθηκαν από άρματα μάχηςή πυροβολήθηκαν από τους στρατιώτες » είπε ένας από αυτούς. Εκατοντάδες άλλοι, πρόσθεσε, έχασαν το φως ή τη φωνή τους από τον βομβαρδισμό με τα χημικά όπλα.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν στους γερμανούς ακτιβιστές τον περασμένο Μάρτιο, κατά την επίσκεψή τους σε εμπόλεμες ζώνες. Στη συνέχεια παραδόθηκαν για εξέταση στο ιατρικό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Αμβούργου- Επεντορφ. « Το πόρισμα του ινστιτούτου επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες των Κούρδων » δήλωσε ο κοινωνιολόγος Μάρτιν Ντόλτσερ. « Και αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία διέπραξε βαρύ έγκλημα πολέμου ».

Δεν είναι η πρώτη καταγγελία για χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία. Ηδη το 1999 ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός ΖDF είχε ανακοινώσει ότι είχε στη διάθεσή του «ισχυρές ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία παραβίαζε την απαγόρευση του σχετικού διεθνούς νόμου». Οι οβίδες αυτές, σύμφωνα με τον σταθμό, είχαν χρησιμοποιηθεί τον Μάιο του 1999 εναντίον των ανταρτών του ΡΚΚ.

« Η Τουρκία έχει υπογράψει τις συνθήκες εναντίον τέτοιων όπλων. Επομένωςοι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους και να επιβάλουν ανάλογες κυρώσεις » λέει ο βουλευτής.

Η Αγκυρα τηρεί σιγήν ιχθύος. Το αίτημα των ανθρωπιστικών οργανώσεων να διερευνηθεί η υπόθεση έχει μείνει αναπάντητο. « O πρωθυπουργόςΕρντογάνδεν νοιάζεται για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων » καταγγέλλει ο τούρκος ακτιβιστής Ακίν Μπιρντάλ. « Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εξαλείψει ο τουρκικός στρατός το κουρδικό πρόβλημα- με κάθε μέσο! ».

ΒΗΜΑ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_27.html

Αυστρία: Προκλητική αφίσα για τους Έλληνες


11Μία προκλητική αφίσα με πρωταγωνιστές τους Έλληνες έκανε την εμφάνισή της στην προεκλογική καμπάνια του ακροδεξιού κόμματος της Αυστρίας FPO.
Στην αφίσα απεικονίζεται ένας μελαχρινός Έλληνας μουστακαλής, να είναι ξαπλωμένος και το μάτι του να γυαλίζει στη θέα των ευρώ που του προσφέρονται. Η αφίσα είναι υπό μορφή κόμιξ και κυριαρχεί η ελληνική σημαία.
Η ανθελληνική αφίσα έχει τίτλο «Καλύτερα: τα λεφτά μας στους δικούς μας ανθρώπους» και προς το παρόν, βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, μέχρι να τοιχοκολληθεί σε όλη την Αυστρία.
(Πηγή: star)

Σπάνια Ομιλία του Κορυφαίου Ιστορικού N.G.L Hammond για τους Αρχαίους Μακεδόνες.Απόσπασμα απο την Ομιλία του Ξένου Εταίρου της Ακαδημίας Αθηνών κ. Nicholas G.L. Hammond

Ό Φίλιππος ήταν Βασιλεύς ένός έθνους που είχε πολύ γερά χαρακτηριστικά. Στην αρχή, ‘ως λέγει ό Ησίοδος, οι Μακεδόνες έζησαν περί τόν “Ολυμπο και τήν Πιερία. Φαίνεται ότι ήταν βοσκοί και κατείχαν τά βοσκοτόπια καί τά δάση τών βουνών.

Ή κοινωνική μονάδα τών βοσκών, όπως ξέραμε σήμερα άπο τούς Σαρακα τσάνους, εΐναι ενότητα περίπου 300 ανδρών καί γυναικών, πού μετακινούνται μέ τά πρόβατα και άλλα ζώα απο τα βουνά στά πεδινά βοσκοτόπια τό Φθινόπωρο, και γυρίζουν τήν...

--
Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε mail από εμάς παρακαλούμε κάντε μας reply αυτό το μήνυμα με την λέξη "Διαγραφή" για θέμα.


Epirus-Ellas