Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Χίτλερ και Μονή βατοπαιδίου-ENA BINTEO ΠΑΡΩΔΙΑ

ΠΕΜΠΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ


ΚΆΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΟΥΡΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟ, ΗΡΘΕ ΠΕΜΠΤΟΣ Ο ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ 48.42 ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ 400 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Συνελήφθη δικηγόρος που κολλούσε προκηρύξεις αλληλεγγυής για το Θ. Ηλιόπουλο

Συνελήφθη η δικηγόρος Μαρούσκα Σπυράκη, την ώρα που κολλούσε προκηρύξεις αλληλεγγύης και έγραφε συνθήματα για τον απεργό πείνας Θ. Ηλιόπουλο, στα δικαστήρια Ευελπίδων.Ήταν το δώρο της στα σημερινά γενέθλια του Θοδωρή Ηλιόπουλου.
ΠΗΓΗ

"Όχι" της Αθήνας στην τελευταία πρόταση Νίμιτς.


Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του κ.Νίμιτς στη Νέα Υόρκη έκανε γνωστό πως η Ελλάδα μέσω τους πρέσβη κ.Αδ.Βασιλάκη, απάντησε στην τελευταία πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή.
Η Ελλάδα λοιπόν δεν αποδέχεται την πρότασή του,καθώς δε δέχεται τον όρο "Βόρεια Μακεδονία" μόνο για διμερή χρήση αλλά εμμένει στη λύση της μιας μόνο σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων.

Πάμε για άλλον ένα γύρο...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ







ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ

Το “Sayano-Shushenskoe” ήταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγης ηλεκτρικής ενέργειας
στο πλανήτη με 6400Megawatts και είναι καταγεγραμένο και στο βιβλίο Guinness.Από την έκρηξη έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 56 άνθρωποι.


Η Αλβανίδα Σάββα Λίκα στον Τελικό | Shqiptarja Vojsava Lika në Finale



Η Αλβανίδα Vojsava Lika ή Σάββα Λίκα για τους Έλληνες που προφανώς λόγο τον αθλητικών της προσόντων έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα, αγωνίζεται απόψε στον τελικό του ακοντισμού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο Βερολίνο.
Καλή επιτυχία στη συμπατριώτισσα.
Υ.γ.: τα χιλιάδες παιδιά μεταναστών που είτε ήρθαν σε νηπιακή ηλικία είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μόνο αν αρπάξουν κάνα ακόντιο και το εκσφενδονίσουν μακριά ή σηκώσουν καμιά μπάρα και σπάσουν κάνα ρεκόρ, θα έχουν σοβαρές ελπίδες να γίνουν έλληνες πολίτες;
Lika_Savva_akontio
Shqiptarja Vojsava Lika ose Sava Lika për grekët, që falë aftësive të saj sportive ka marrë nënshtetësinë greke, konkurron sonte në finalen e garës së hedhjes së shtizës në Kampionatin Botëror të Atletikës në Berlin.
Suksese bashkëpatriotes!
p.s.: mijra fëmijët e emigrantëve që kanë ardhur në moshë të mitur ose kanë lindur në Greqi, vetëm nëse kapin ndonjë shtizë dhe e hedhin larg ose ngrenë ndonjë shtangë e thyejnë rekorde, do kenë shpresa serioze që të bëhen qytetarë grekë?


**ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΑΦΟΥ ΑΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ,ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ.ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΠΗΓΗ

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης-ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΙΤ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


Αυτό είναι το όνομα του συμφοιτητή μου από το ΕΜΠ η διδακτορική διατριβή του οποίου απέσπασε το πρώτο βραβείο από την διεθνή Ενωση Επιστημόνων Πληροφορικής. Όπως διαβάζουμε στα ΝΕΑ:

Απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με βαθμό 9,98 στα 10, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θεωρείται ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά διεθνώς. Μάλιστα σε περίπου έναν μήνα θα μπει στις αίθουσες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ της Βοστώνης για να διδάξει. Πριν από μερικές εβδομάδες ο Κωνσταντίνος κατάφερε να ξεδιαλύνει έναν δύσκολο γρίφο της πληροφορικής, που έμενε άλυτος από το 1950.

Ενώ μόνο ως χιουμοριστικό μπορώ να εκλάβω τον χαιρετισμό του Κάρολου Παπούλια που συνάτησε τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη (από Καθημερινή):

«Καλωσόρισες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε γνωρίζω. Γιατί έχω μια αισιοδοξία γι’ αυτόν τον τόπο, για την Ελλάδα. Λέω “η άλλη Ελλάδα είναι πολύ δυνατή”».

Αν ως άλλη Ελλάδα εννοεί τις υποδομές του MIT, πάσο… έλεος με τα ευχολόγια. Όπως λέει και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης:

οι Ελληνες φοιτητές πολύ γρήγορα απογοητεύονται με το όλο σύστημα στην Ελλάδα. Προσωπικά, θα έλεγα ότι η μετάβασή μου από το Μετσόβιο στο Μπέρκλεϊ ήταν κάτι σαν άλμα, για δύο λόγους: την ποιότητα των καθηγητών στην Αμερική και τις γνώσεις που είχα λάβει στην Ελλάδα, οι οποίες είναι ξεπερασμένες. Διδάσκουν τα ίδια και τα ίδια εδώ και τριάντα χρόνια, λες και δεν έχουν καμιά επαφή με όσα γίνονται στο εξωτερικό. Από την άλλη, επειδή στο ελληνικό πανεπιστήμιο όλα εξαρτώνται από το δικό σου μεράκι, αυτό με βοήθησε πολύ στην Αμερική.

Μπράβο Κωνσταντίνε!!!

ΠΗΓΗ

Eίκοσι οκτώ χρόνια στις φυλακές του Ενβέρ Χότζα

Του Σαυρου Tζιμα

Οσο εξιστορεί το δράμα του ο ογδοντατριάχρονος Λουκάς Χρηστίδης, είναι ψύχραιμος.

Αφηγείται τα όσα φοβερά υπέστη στις φυλακές του καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα επί είκοσι οχτώ ολόκληρα χρόνια λες και ήταν σχολική τιμωρία. Οταν όμως φτάνει στο σήμερα σπάει:

«Ο,τι έκανα το έκανα για την Ελλάδα, και τώρα δεν αναγνωρίζουν ότι είμαι Ελληνας κάνουν πως δεν με ξέρουν», λέει βουρκωμένος.

Το παράπονο του Λουκά Χρηστίδη, είναι το παράπονο ενός κατάσκοπου τον οποίο οι μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας του έριξαν στο «στόμα του λύκου» απ’ όπου βγήκε ζωντανός ως εκ θαύματος και όταν επέστρεψε του γύρισαν την πλάτη! Τον στρατολόγησαν και τον έστειλαν στην Αλβανία, όπου συνελήφθη, φυλακίστηκε, βασανίστηκε φρικτά και τώρα, στο τέλος της ζωής του, ψυχικό ερείπιο πλέον, εγκαταλελειμμένος και από την ίδια του την οικογένεια, περιμένει τη δικαίωση από την πολιτεία μέσω μιας ταυτότητας που να βεβαιώνει ότι είναι Ελληνας. Η περιπέτεια του Χρηστίδη θα μπορούσε να είναι σενάριο κατασκοπικής ταινίας. Βορειοηπειρώτης από το ελληνόφωνο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας, δραπέτευσε το 1944 για τη «μητέρα Ελλάδα» σε ηλικία είκοσι χρόνων και από την Κέρκυρα όπου έφτασε με βάρκα κατέληξε εθελοντής χωροφύλακας στη Ναύπακτο και από εκεί με το τέλος του εμφυλίου εγκαταστάθηκε στην Ηγουμενίτσα όπου δημιούργησε οικογένεια. Εκεί το 1962 στρατολογήθηκε από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες που τον προόριζαν για κατάσκοπό τους στην Αλβανία.

Δίκτυα Ελλήνων πρακτόρων δραστηριοποιούνταν ανέκαθεν στον αλβανικό Νότο με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας αλλά και τη στρατιωτική κινητικότητα δεδομένου ότι από το 1959 στην Αυλώνα ελλιμενίζονταν σοβιετικά υποβρύχια. Ομως την περίοδο εκείνη υπήρχε ένας επιπλέον λόγος που οι Δυτικοί «καίγονταν» για επιπλέον πληροφόρηση: Ο Ενβέρ Χότζα τα είχε σπάσει ήδη με τον Χρουστσόφ, είχε στραφεί προς τον Μάο και τους Αμερικανούς ενδιέφερε η τύχη της ναυτικής βάσης του Αυλώνα, καθώς φοβούνταν ότι οι Κινέζοι θα διαδέχονταν τους Ρώσους. Περισσότερες πληροφορίες τις οποίες μόνο οι Ελληνες Βορειοηπειρώτες μπορούσαν να συγκεντρώσουν, μιας και η Αλβανία ήταν απροσπέλαστη στους Δυτικούς.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ας προσπαθήσουμε....



Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Πολλοί νέοι σχολιάζουν σε αυτό το blog.
Άλλοι θετικά οι περισσότεροι αρνητικά.
Προσπαθούν να βάλουν ταμπέλα-πινακίδα του Αθηναίου ότι είναι
δεξιός, χουντικός,ρατσιστής και δεν ξέρω τι άλλο.
Ελεύθερος πολίτης είμαι και γράφω αυτά που βλέπω και ακούω με τα
δικά μου μάτια και αυτιά.
Αλήθεια τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός "είσαι Χουντικός" όταν τον λέει
ένα παιδί που δεν έζησε την Χούντα ή ήταν νήπιο;
Απλά του είπαν, άκουσε, διάβασε κάποια έντυπα.
Η ιστορία της Χούντας είναι μεγάλη και έχει πολλές αναγνώσεις.
Το έχω ξαναγράψει ότι δεν είμαι ένας από τους ευνοούμενους
αυτής της εποχής αν και θα μπορούσα.
Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πιστευτός από κανένα τώρα πια.
Δεν θα είχε νόημα.
Έρχομαι στους νεαρούς Χρυσαυγίτες.
Το blog είναι ανοιχτό και για αυτούς αλλά δεν είναι δικό τους.
Μπορούν να σχολιάζουν αλλά όχι με συνθήματα και άλλες κουταμάρες.
Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι οι μοναδικοί Έλληνες.
Οι ιδεολογικές διαφορές και οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές.
Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση.
Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας.
Χρειάζεται ποσόστοση και οι υπόλοιποι πρέπει να φύγουν.
Κάντε βόλτα σε γειτονιές της Αθήνας, στο Κέντρο όχι για βιτρίνες,
για να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει.
Κανένας Αχμέτ δεν αγαπάει την Χώρα μας ούτε θα την αγαπήσει
όταν ζει στον δρόμο και κλέβει και πουλάει ναρκωτικά για να ζήσει.
Είναι επικίνδυνος.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολλοί με διαφορετικό τρόπο ζωής χωρίς
εφόδια οι περισσότεροι.
Πώς είναι δυνατόν να αφομοιωθούν μέσα σε μικρή Χώρα που δεν
έχει Βιομηχανία ή άλλους τρόπους απορρόφησης χιλιάδων
εργατικών ανειδίκευτων χεριών.
Ας προσπαθήσουμε να είμαστε ήρεμα ενωμένοι σε τέτοια θέματα.
Η Χρυσή Αυγή, η ΚΝΕ, οι νεολαίες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και άλλοι Κομματικοί
Παιδικοί Θίασοι δεν βοηθούν παρά μόνο τα Κόμματα και τους Πολιτικούς.
Αθηναίος

Το θράσος του Ταλάτ


Ζητούν και τα ρέστα οι τουρκοκύπριοι

Σαν να μην έφτανε η εισβολή, οι χιλιάδες νεκροί Έλληνες, οι εκτελεσθέντες, οι αγνοούμενοι και οι εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι, οι οποίοι έχασαν τα πάντα, ήρθε και ο Ταλάτ να τους προσβάλλει εκ νέου.
Πως; Ζητώντας και τα ρέστα και φτύνοντας κατάμουτρα τους όπως και να έχει, γελοίους της ελληνοκυπριακής πλευράς, που ζητούν... «επαναπροσέγγιση».
Ζήτησε λοιπόν ο τουρκοκύπριος φονιάς, που το 1974 συμμετείχε σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, από τους ομοεθνείς του κατοίκους των Τουρκοκυπριακών χωριών Ατιλάρ, Μουράταγα και Σανταλλάρ, να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλοντας την Ελλάδα για τη "σφαγή" των 126 γυναικόπαιδων από τα ελληνικά στρατεύματα, στη διάρκεια του Αττίλα.
Φυσικά, πρόκειται περί κίνησης αντιπερισπασμού στις αποκαλύψεις για την εκτέλεση από Τουρκοκύπριους των πέντε Ελλήνων αγνοούμενων, η αιχμαλωσία των οποίων είχε πιστοποιηθεί από τη γνωστή φωτογραφία που κατασχέθηκε από Τούρκο φωτογράφο, από Έλληνα λοχία. Ο «σύντροφος» (κατά τον Χριστόφια) Τουρκοκύπριος πολιτικός, έφτασε στο σημείο να καταθέσει στεφάνι στους τάφους Τουρκοκυπρίων, καλώντας τους ομοεθνείς του να συγκεντρώσουν στοιχεία για την προσφυγή, καθώς, όπως δήλωσε, «μονάχα έτσι θα μπορέσουν βρουν δικαίωση και ανάπαυση οι σφαγιασθέντες». Από την πλευρά του ανθέλληνα Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, μέχρι στιγμής, απόλυτη σιωπή. Να τον χαιρόμαστε αυτόν και τον «σύντροφό» του!

ΠΗΓΗ

Ο Τσίπρας δεν πήγε ούτε στον γάμο της..Εδώ δουλεύουνε εμάς τόσα χρόνια οι πολιτικοί..



Παντρεύτηκε τελικά η κοπέλα από την Σιέρα Λεόνε που είχε πάει με τον Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόνο που στον γάμος της δεν είδαμε πουθενά και δεν διαβάσαμε ότι πήγε ο Αλέξης Τσίπρας! Ε, αυτό είναι που δεν γουστάρουμε.
Την πήγε στο προεδρικό μέγαρο να κάνει το ...παιχνίδι του και να εντυπωσιάσει και τώρα...

δεν έκανε τον κόπο να πάει ούτε στον γάμο της. Έτσι παίζουν οι πολιτικοί και γιαυτό σας λέμε ότι είναι όλοι ίδιοι. Εκτός και αν τον πείραξε που παντρεύτηκε σε εκκλησία των μορμόνων. Λέμε μήπως γιαυτό δεν πήγε...


Καταγγελία για παράνομη εγκατάσταση του τσίρκου Europeo Arbel

Το τσίρκο EUROPEO ARBEL λειτουργεί από τις 6 Αυγούστου στο Δήμο Μαραθώνα Αττικής. Το συγκεκριμένο τσίρκο έχει διάφορα ζώα όπως λιοντάρι, τίγρη, πάνθηρα, καμήλες, λάμα, άλογα, ταύρο, κατσίκες και άλλα καθώς και ένα μωρό λιονταράκι (χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του και αν έχει τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα). Το μικρό λιονταράκι χρησιμοποιείται για φωτογραφίες με παιδιά.

Ως Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, καταγγέλουμε το Δήμαρχο Μαραθώνα κ .Σπύρο Ζαγάρη για τη μη άσκηση των καθηκόντων του όσον αφορά το τσίρκο Arbell (Europeo). Η συγκεκριμένη επιχείρηση εγκαταστάθηκε και λειτουργεί από τις 6 Αυγούστου 2009 σε ιδιωτικό χώρο της περιοχής Μαραθώνα.
Σύμφωνα με το άρθρο 80 παράγραφο 6, εδάφιο γ του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ), ο Δήμαρχος παρέχει την εντολή για τη σφράγιση των καταστημάτων που λειτουργούν χωρίς άδεια. Η παράβαση των διατάξεων αυτής της παραγράφου αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα και παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται κατά τις διατάξεις των άρθρων 142 και 143 του νόμου και κατά το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα.
Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος όλο αυτό το διάστημα αρνείται προκλητικά την αρμοδιότητά του αυτή τόσο σε μέλη φιλοζωικών σωματείων τα οποία του ζητάνε να παρέμβει σφραγίζοντας το παράνομο τσίρκο, όσο και δημόσια σε ραδιοφωνική εκπομπή (ΣΚΑΙ 12 Αυγούστου 2009) κατά την οποία αναφέρθηκε στη διαδικασία ανάκλησης αδείας και όχι στη διαδικασία σφράγισης καταστημάτων που λειτουργούν χωρίς άδεια. Προηγουμένως όμως ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι δεν έχει χορηγήσει άδεια. Ο ίδιος δηλώνει αντίθετος με το τσίρκο καθώς δεν του έχει χορηγήσει άδεια, αρνείται όμως να δώσει στη δημοτική αστυνομία εντολή για σφράγιση της επιχείρησης επιτρέποντας έτσι την ανεξέλεγκτη λειτουργία του. Σε κάθε περίπτωση καλούμε το Δήμαρχο να εφαρμόσει άμεσα τις σχετικές διατάξεις. Σε αντίθετη περίπτωση θεωρούμε ότι αποδέχεται την ανεξέλεγκτη λειτουργία του τσίρκο.

Ως φιλοζωικοί σύλλογοι είμαστε αντίθετοι με την παρουσία των τσίρκο με ζώα στη χώρα μας καθώς δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του 21ου αιώνα και προωθούν τη βία στις σχέσεις του ανθρώπου με τα άλλα όντα του πλανήτη. Αγωνιζόμαστε για την απαγόρευση τους και προτείνουμε τα τσίρκο χωρίς ζώα που λειτουργούν με επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Για την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Ζωοφιλικών Σωματείων

Όλγα Κήκου

Το ελληνικό πρόβλημα

Το σημαντικότερο ζήτημα από το οποίο εξαρτάται η δομή ενός κράτους από την αρχαιότητα ως και σήμερα είναι η Παιδεία, η εκπαίδευση. Είναι σπουδαιότερο ακόμη και από την οικονομία, καθώς η οικονομική πολιτική είναι κάτι μεταβαλλόμενο, το οποίο εξαρτάται και από τους διεθνείς παράγοντες, ενώ η Παιδεία αποτελεί το θεμέλιο της δομής ενός κράτους.

Έχουμε ξαναγράψει πως η Ελλάδα είναι κράτος το οποίο από το 1974 αδυνατεί να δώσει λύσεις στα στοιχειώδη προβλήματα της κοινωνίας, τα οποία παραμένουν διαρκώς τα ίδια, ενώ συνεχώς οξύνονται. Η Παιδεία και η εκπαίδευση είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της νεοελληνικής τραγωδίας, δηλαδή της διάλυσης κάθε έννοιας κράτους που επικρατεί στις μέρες της Μεταπολίτευσης. Είναι ξεκάθαρο πως στο εκπαιδευτικό αδιέξοδο προβάλλεται φανερά η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.


Το 1974 ως γνωστόν, επικράτησε σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μια ομαδική ψύχωση, ο αριστερισμός, η οποία πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε κερδοφόρο επιχείρηση, και ακόμη χειρότερα σε έναν διαλυτικό μηχανισμό της έννοιας της ελληνικότητας. Το πρόβλημα αυτό αμέσως επικράτησε στον κατ' εξοχήν τομέα της διαμόρφωσης συνειδήσεων, στην εκπαίδευση. Άλλαξαν τα σχολικά βιβλία, ένας χυδαίος συνδικαλισμός διέφθειρε της ουσία της Παιδείας, ενώ παράλληλα μια πρωτοφανής ιδεολογική τρομοκρατία επιβλήθηκε στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.


Ο οιοσδήποτε τυχάρπαστος πολιτικάντης που διοριζόταν υπουργός Εθνικής Παιδείας επεδίωκε μια «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» η οποία φυσικά αποτύχανε, ενώ προκαλούσε κύματα ανεξέλεγκτης βίας, καταλήψεων σχολείων(ελληνική πρωτοτυπία και αυτό) και τρομοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα. Όλοι αυτοί έφεραν ως επιχείρημα το εξής απίθανο: η «μεταρρύθμιση θα επιτύγχανε αλλά δεν μου έδωσαν χρόνο»!Επιπλέον τα είκοσι χρόνια της ειδεχθούς πασοκοκρατίας έδωσαν τη χαριστική βολή στην ελληνική εκπαίδευση, με την πλήρη ισοπέδωση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, ήθους και κατάρτισης στην εκπαίδευση. Νομίζουμε πως δεν πρέπει να υφίσταται άλλη χώρα του κόσμου, ούτε καν τριτοκοσμική, στην οποία να μην υπάρχει αξιολογική κρίση και ιεράρχηση στο εκπαιδευτικό σύστημα.


Κατάργησαν την ομοιόμορφη αμφίεση ως κάτι το αναχρονιστικό και «φασιστικό» (αυτό πάει με όλα...) για να επικρατεί σήμερα στα σχολεία ένας πρωτοφανής «ταξικός» ανταγωνισμός, στην ουσία εκφυλισμός, μέσω επωνύμων ειδών αμφίεσης, μακιγιάζ, κομμώσεων και πολλών άλλων κωμικοτραγικών φαινομένων. Αλλά αυτό ας το αφήσουμε, δεν αποτελεί την ουσία του εκπαιδευτικού προβλήματος, μάλλον συνέπειά του.Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του κόσμου στην οποία η εγκύκλιος εκπαίδευση δεν έχει καμία υπόληψη στα μέλη της κοινωνίας. Ας τολμήσει ο υπουργός Παιδείας να επιτρέψει απεριόριστο αριθμό απουσιών! Κανείς μαθητής δεν πρόκειται να πηγαίνει στο σχολείο!


Και αυτό γιατί ο μαθητής θεωρεί σήμερα το σχολείο άχρηστο, απεχθές και κουραστικό. Και αυτό γιατί η Ελλάδα διατηρεί άλλη μια παγκόσμια πατέντα, το φροντιστήριο! Ο μαθητής πηγαίνει για να μάθει στο φροντιστήριο, ενώ στο σχολείο πηγαίνει από υποχρέωση, αυτό κατάφεραν οι άθλιοι που κυβερνούν αυτό τον τόπο. Η ελληνική οικογένεια αιμορραγεί οικονομικά από το καρκίνωμα του φροντιστηρίου(ακόμη και σε μαθητές του δημοτικού!) και οι πολιτικάντηδες έχουν το θράσος να ομιλούν για «μεταρρύθμιση»! Μετέτρεψαν το Λύκειο σε έναν εκβιαστικό μηχανισμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς κανέναν επαγγελματικό προσανατολισμό. Ο μαθητής ήδη από το Γυμνάσιο δεν ενδιαφέρεται για να μάθει γράμματα, αλλά για να «περάσει» στο πανεπιστήμιο.


Η ολοκληρωτική απαξίωση και αποτυχία της εγκυκλίου εκπαίδευσης, καθώς και η παταγώδης αποτυχία των «πανελληνίων εξετάσεων» (ακόμη μια νεοελληνική εφεύρεση) είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Πως δύναται όμως να αλλάξει αυτή η κατάσταση όταν για την ελληνική εκπαίδευση δεν αποφασίζουν οι πνευματικοί άνθρωποι και τα πανεπιστήμια, αλλά οι πολιτικάντηδες και οι εργατοπατέρες; Πως είναι δυνατόν να εξαρτάται η ελληνική Παιδεία, το αύριο αυτής της χώρας, από τον «ευρύτερο διάλογο» και την «ευρύτερη συναίνεση» των πολιτικών κομμάτων; Είναι ευχής έργον ότι ένας-δυο σπουδαίοι πνευματικοί άνθρωποι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος και τον απεγκλωβισμό του από το σημερινό τέλμα της απαξίωσης.

Είναι σίγουρο όμως πως ούτε και αυτοί θα πετύχουν, καθώς η κομματοκρατία και οι άθλιες συντεχνίες δεν θα τους το επιτρέψουν.Ας τολμήσει επιτέλους κάποιος να θέσει εκτός νόμου τα φροντιστήρια, να καθιερώσει δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να διακόψει τη σύνδεση του σχολείου με την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Να καταργήσει τον συνδικαλισμό των «δασκάλων», και ο υπουργός Εθνικής Παιδείας να ορίζεται από την Ακαδημία και τον πνευματικό κόσμο, και όχι από την κομματική συναλλαγή. Να δημιουργηθεί επιτέλους ένα δημόσιο σχολείο ευχάριστο και δημιουργικό, στο οποίο ο μαθητής θα πηγαίνει για να μάθει και όχι για να καταστρέψει.

Ένα σχολείο που θα είναι χρήσιμο για την ζωή του, που θα δίνει κατευθύνσεις και προοπτικές, όποιο επάγγελμα και αν αποφασίσει κανείς να ακολουθήσει. Όλα αυτά όμως είναι όνειρα θερινής νυκτός σε ένα κράτος-όμηρο, διεφθαρμένων και άχρηστων κομματαρχών.

Ευάγγελος Χ. Χανιώτης


Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"
Αναρτήθηκε από trinity

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ


ΑΠΟ http://36dimotiko.blogspot.com/

ΚΚΕ: "Κάτω τα χέρια από τους λαθρομετανάστες. Είναι αδέλφια μας"


Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά, παίρνει ανοιχτά το μέρος των λαθρομεταναστών, και καταδικάζει απερίφραστα την ένταση της καταστολής όπως δηλώνει, καθώς και τις απάνθρωπες επιχειρήσεις σε βάρος αυτών και των προσφύγων. Για το λόγο αυτό άλλωστε πραγματοποίησε μια σειρά ...παρεμβάσεων. Βρέθηκε δίπλα στους μετανάστες που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από νησιά του Αιγαίου αλυσοδεμένοι όπως αναφέρει, ενώ έγινε τηλεφωνικό διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Προχτές άλλωστε, κατέθεσε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά να σταματήσουν αυτές οι ..."απάνθρωπες και βάρβαρες" επιχειρήσεις.

Το ΚΚΕ, όπως δηλώνει, έχει επεξεργαστεί και έχει διατυπώσει θέσεις και προτάσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης των άμεσων προβλημάτων των λαθρομεταναστών, με γνώμονα το συμφέρον όλων αυτών που βρίσκονται και εργάζονται στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την ανάγκη για ...ανυπακοή και απειθαρχία στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.

Θέσεις του ΚΚΕ για το λαθρο-μεταναστευτικό είναι:

1. Να σταματήσουν οι ...τρομοκρατικές επιχειρήσεις και οι φυλακίσεις μεταναστών γιατί δεν έχουν χαρτιά. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν, και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.

2. Νομιμοποίηση όσων ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παραβόλων και προστίμων. Διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης κόντρα στη σχετική οδηγία.

3. Ασυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων, κόντρα στις σχετικές οδηγίες.

4. Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. ΟΧΙ στο φακέλωμα της Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

5. Κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Να γίνει επιτέλους το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό.

6. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. ΟΧΙ στη φυλάκισή τους και στην επαναπροώθηση.

7. Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση και μόνο εφόσον το επιθυμούν.

8. ΟΧΙ στα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και φρούρησής τους από την FRONTEX και το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων.

Τι δεν μεταδίδουν τα ΜΜΕ: τρομοκράτες κτύπησαν και στη μαρτυρική Γάζα! Πότε θα μάθουμε για τη στενή σχέση και διασύνδεση ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΗΠΑ;


Συγκρούσεις την Παρασκευή στη Γάζα μεταξύ της Αστυνομίας και “φανατικών” της οργάνωσης φάντασμα 'Jund Ansar Allah' (στρατιώτες του Θεού)*
16 νεκροί και 125 τραυματίες στη Γάζα από επιθέσεις της οργάνωσης 'Jund Ansar Allah', που καθοδηγεί ο σεΐχης Sheikh Abdul-Latif Musa, ισλαμιστής εξτρεμιστής που σχετίζεται με την Φατάχ, αλλά και την Αλ Κάιντα.
Ο Παλαιστινιακός λαός επέλεξε με δημοκρατικές και ελεύθερες εκλογές το 2006, με την εποπτεία της Ε.Ε. και διεθνών οργανισμών, την πολιτική του ηγεσία: έδωσε τη νίκη και την πλειοψηφία στη Χαμάς.
Η απόφαση του Παλαιστινιακού λαού είναι σε πλήρη αντίθεση με τα σχέδια και τις πολιτικές των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, που επιθυμούν προσκυνημένους ηγέτες. Την απόφαση του λαού της Παλαιστίνης πληρώνουν σκληρά οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι της Γάζας με 3 χρόνια πλήρους αποκλεισμού (φάρμακα, τρόφιμα, νερό, καύσιμα, εργαλεία…). Η ναζιστική ισραηλινή επίθεση στα τέλη του Δεκέμβρη και τις αρχές του Γενάρη δεν λύγισαν το λαό της Γάζας. Παρά τις συκοφαντίες εναντίον της κυβέρνησης της Γάζας (ισλαμιστές, φίλο-Ιρανοί, τρομοκράτες και τόσες άλλες εφευρέσεις των ΗΠΑ), δεν υπήρξε κανένα «αποτέλεσμα»…
Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής έχει επιτεθεί εναντίον της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Γάζας, η θητεία του έληξε στις 9 Γενάρη αλλά παραμένει πρόεδρος ελέω Ισραήλ και ΗΠΑ-, ο Αμπάς τον οποίο κατηγόρησε πρόσφατα ως συνεργάτη των ΗΠΑ ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αντίστασης Φαρούκ Καντούμι, ο προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου και ηγέτης της Αντίστασης.
Βλέποντας οι αμερικανοί και ο χωροφύλακάς τους στη Μ. Ανατολή (το ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς), να μην μπορούν να λυγίσουν την Αντίσταση με τις μηχανορραφίες, τις συκοφαντίες, τον εγκληματικό αποκλεισμό, τους ανελέητους βομβαρδισμούς, επιστράτευσαν μια οργάνωση φάντασμα που «δημιουργήθηκε» πριν 2 μήνες… και έκανε την εμφάνισή της με επιθέσεις σε Internet café (ναι, στη Γάζα υπάρχουν και λειτουργούν οι δημοκρατικές ελευθερίες, παρά τα όσα διαδίδουν τα αμερικανικά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, για να θυμηθούμε τους δήθεν πολεμικούς ανταποκριτές στο μέτωπο της Γάζας, που μετέδιδαν τα δελτία τύπου της Μοσάντα από τους κήπους ξενοδοχείων 5 αστέρων στο Τελ Αβίδ).
Ο αρχηγός της οργάνωσης Abu Musa τονίζει ότι «Αν η Χαμάς εγκαθιδρύσει μια κυβέρνηση του Θεού, θα την υπηρετήσουμε…».
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γάζας απάντησε με σαφήνεια «Ο Abu Musa φαίνεται ότι υποφέρει από μια νευρική κρίση… όποιος με τα όπλα θέλει το χάος και την ανασφάλεια θα αντιμετωπιστεί με τον νόμο…».
Τι έχουν να πουν ορισμένες προοδευτικές ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις που επιμένουν να σιωπούν ένοχα στον εγκληματικό αποκλεισμό της Γάζας;
Χρειάζονται πολλές βαθυστόχαστες «αναλύσεις» για να κατανοήσουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από τους τρομοκράτες;
Ότι και να κάνουν οι προσκυνημένοι και οι κολαούζοι του Ισραήλ και των ΗΠΑ δεν θα έχει αποτελέσματα για την Αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού. Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι της Γάζας έδειξαν το δρόμο: ηττήθηκε πολιτικά, αλλά και στρατιωτικά στην εισβολή ο «ικανότερος» στρατός του πλανήτη, ο χωροφύλακας του ιμπεριαλισμού στη Μ. Ανατολή!
* σωστότερα "στρατιώτες" στην υπηρεσία των ΗΠΑ-Ισραήλ και προσκυνημένων...
**
περισσότερα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό, ΕΔΩ

Σαν Σήμερα: 18/08/2009

1850: Πεθαίνει ο γάλλος μυθιστοριογράφος Ονορέ ντε Μπαλζάκ.

1914: Ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπογράφει τη Διακήρυξη της Ουδετερότητας, με την οποία σκόπευε να κρατήσει τις ΗΠΑ εκτός του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

1933: Γεννιέται ο πολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι.

1937: Γεννιέται ο αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορ.

1937: Ιδρύεται η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία TOYOTA.

1960: Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι.

1977: Το συγκρότημα των «Police», με επικεφαλής τον Στινγκ, δίνει την πρώτη του συναυλία στο Μπέρμιγχαμ.

1982: Ο Δήμος του Λίβερπουλ δίνει σε τέσσερις δρόμους της πόλης τα ονόματα των μελών των Beatles.

1982: Υπάλληλος της Ιονικής Τράπεζας Θεσσαλονίκης εξαφανίζεται με 700 εκατομμύρια δραχμές.

1977: Το συγκρότημα των «Police», με επικεφαλής τον Στινγκ, δίνει την πρώτη του συναυλία στο Μπέρμιγχαμ.





ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟ Transporter 2 ΜΕ ΤΟΝ Jason Statham

funny animated gif