Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ

Κύκλωμα διακίνησης αναβολικών αποκάλυψε το Τμήμα Όπλων και Ναρκωτικών Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων
Σύμφωνα με την ΥΠΕΕ, κεντρικό πρόσωπο του κυκλώματος, στο ελληνικό του τμήμα, είναι Έλληνας υπήκοος, γιατρός του Τζανείου...

Νοσοκομείου, ο οποίος μέσω εταιρείας εμπορίας βιολογικών προϊόντων, εισήγαγε αναβολικά από την Ισπανία και εν συνεχεία διέθετε ένα τμήμα τους τουλάχιστον, στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της ΥπΕΕ αποκάλυψε ότι ο γιατρός εισήγαγε ποσότητα ανδρογόνων – αναβολικών στεροειδών αξίας 130.000 ευρώ, τα οποία κατόπιν εντολής του, αποθηκεύτηκαν στο Κερατσίνι. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα αναβολικά προορίζονταν για τη Γερμανία και τον εκεί συνεργάτη του.

Η ποσότητα αυτή των αναβολικών, όπως αποκαλύφθηκε κατά την έρευνα, δεν ήταν η πρώτη που εισήγαγε ο γιατρός στην Ελλάδα από την Ισπανία. Η υπόθεση έχει ήδη διαβιβασθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

funny animated gif

4 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΤΗΣ ΑΕΚ...ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΣΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΞΩ!!!Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή και χωρίς εξαγορά επέβαλλε το τριμελές πλημμελειοδικείο Αθήνας στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάκη Ψωμιάδη Η κατηγορία για την οποία κρίθηκε ένοχος αφορούσε σε αποδοχή εικονικών τιμολογίων για κατασκευή έργων στους Θρακομακεδόνες που ποτέ δεν έγιναν, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε επίσης σε δυο συγγενικά του πρόσωπα.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στην πρώην οικονομική διευθύντρια της ΠΑΕ Φιλιώ-Τριανταφυλλιά Γεωργίου καθώς και ως παρεπόμενη ποινή το κλείσιμο των γραφείων της ΑΕΚ για δέκα μέρες.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΤΥΠΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΞΩ;;;
ΠΗΓΗ

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ? ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

“ Ματσεντονέσκι Ενσαϊκλοπήντια”

(έγκυρη, όσο κι η Βικηπέντια) συγγραμμένη υπό Σούργελου, Χρυσόγελου, J95 κι E-Attorney:


*** Λεπτομερειών συνέχεια: «Νεότερες έρευνες απέδειξαν ότι οι Ελληνες ως έθνος έλκουν την καταγωγή τους από τις μαύρες φυλές της Αφρικής και της ερήμου της Σαχάρας (…) Ακόμα και τα έπη του Ομήρου και ο Παρθενώνας δεν είναι αποτέλεσμα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά παραχαράξεως, υιοθετήσεως ακόμα και υποκλοπής των ανώτερων τοπικών αυτόχθονων πολιτισμών, όπως του δικού μας, του μακεδονικού»… Ακριβώς έτσι, υποβολέα, τα λένε οι γείτονες της FYROM στην άρτι εκδοθείσα «Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια» (το παράθεμα από το «Πρώτο Θέμα»)… Οπως βλέπεις, οι… αυτοπροσδιορισμένοι σύντροφοι σέβονται απολύτως τα ιστορικά δεδομένα. Απλώς, κάτι εθνικιστές (Βούλγαροι, Αλβανοί και Ελληνες) βάλλουν αναιτίως εναντίον της καημένης, μικρής χώρας…

Ρε…σάλτο, παρτ θρή [όταν όλοι γύρω σιωπούν...πλην ημών φυσικά]

Posted by J.McManu

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΕΖΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ(Ukraine's Got Talent)

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

12.000 «ψηφοφόρους» στέλνει η Άγκυρα για να εκλέξουν μειονοτικούς βουλευτές!
Αυτή η «κάλπη» τελικά κρύβει πολλές εκπλήξεις για όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα για τη Θράκη. Οι 12.000 ψηφοφόροι που αναμένονται από την Τουρκία, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στους δύο νομούς (Ξάνθης- Ροδόπης) και αυτό είναι κάτι που γίνεται με τις ευλογίες του επίσημου ελληνικού κράτους, που έσπευσε να νομιμοποιήσει όλους εκείνους οι οποίοι θεωρούνταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ως ανεπιθύμητοι, και μάλιστα με βάση διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες…
Θεωρείται λοιπόν δημοκρατικό ένα γεγονός (αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος από εξωγενείς παράγοντες) που είναι εκ του αποτελέσματος ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. Μια μεθοδευμένη κατάσταση, που τραυματίζει θανάσιμα τη δημοκρατία και ουδείς συγκινείται… Σε ποια άλλη δημοκρατική χώρα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Και σ' αυτό λοιπόν έχουμε μια (θλιβερή) πρωτοτυπία… Το σκηνικό αλλάζει άρδην και οι κατευθυνόμενοι ψήφοι, με βάση τα συμφέροντα της Τουρκίας, ενδέχεται να επιφέρουν κυριολεκτικά δραματικές εξελίξεις στη Θράκη.Στην Ξάνθη, μέχρι σήμερα, τα δύο μεγάλα κόμματα «έδιναν» τρεις βουλευτές, εναλλάξ (2-1). Στον ίδιο νομό, εκλεγόταν ένας (ή κανένας) μουσουλμάνος βουλευτής, ο οποίος στη συνέχεια (αναφέρομαι σε όλους ανεξαιρέτως) δήλωνε Τούρκος μέσα στο εθνικό Κοινοβούλιο, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα και σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα της πατρίδας μας!
Σ' αυτές τις εκλογές η στόχευση-επιδίωξη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που υλοποιεί στη Θράκη τα σχέδια της Άγκυρας, είναι η εκλογή δύο μειονοτικών υποψηφίων στον Ν. Ροδόπης και δύο στον Ν. Ξάνθης… Με τη συμμετοχή του Χασάν Μαλκότς στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο κόμμα να εκλέξει βουλευτή στον Ν. Ξάνθης, εισπράττοντας ενδεχομένως το «αντίτιμο» από την προκλητική τοποθέτηση του νεαρού αστέρα της πολιτικής (Τσίπρας), ο οποίος ερχόμενος στη Θράκη υιοθέτησε πλήρως τις απαιτήσεις για δίγλωσσα νηπιαγωγεία, μουφτήδες κ.λπ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το «2-1» που ίσχυε μέχρι τώρα μπορεί να γίνει «1-1-1»… Ενδέχεται όμως να γίνει και «2-1» υπέρ του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. να… μην εκλέγει κανέναν υποψήφιο! Δεν αποκλείεται η εκλογή δύο μουσουλμάνων στον Ν. Ξάνθης, όπως επίσης δεν αποκλείεται και η μη εκλογή μουσουλμάνου υποψηφίου, αν δεν πέσουν τα «κουκιά» συντεταγμένα και σύμφωνα με το σχέδιο, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει και υλοποιείται γράμμα προς γράμμα.
Υπ' αυτήν την έννοια, οι δύο πρώην υπουργοί της Θράκης, τόσο ο Αλέκος Κοντός (σε περίπτωση που η ΝΔ δεν εκλέξει τελικά βουλευτή στον Ν. Ξάνθης), όσο και ο Ευριπ. Στυλιανίδης, θα πρέπει να δώσουν αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή, με τον Στυλιανίδη να έχει έναν λόγο παραπάνω εξαιτίας της παρουσίας Καρατζαφέρη. Από το τουρκικό προξενείο υπάρχει καθοδήγηση να ψηφισθεί ο Αχμέτ Ιλχάν. Οπότε μαζί με τον Αχμέτ Χατζηοσμάν, να επιτευχθεί ο στόχος και στις δύο περιπτώσεις!
Φαντάζεστε μια νέα Βουλή με τη συμμετοχή τεσσάρων μουσουλμάνων από τους δύο νομούς; Εγώ φαντάζομαι το Κοινοβούλιο με τρεις (έστω) «τέτοιους» κοινοβουλευτικούς, οι οποίοι στη συνέχεια (όπως και όλοι οι προηγούμενοι στο σύνολό τους) θα κάνουν επισήμως γνωστή την τουρκική τους προέλευση και συνείδηση και θα λειτουργήσουν ως πλοκάμι της Άγκυρας μέσα στο ίδιο το ελληνικό Κοινοβούλιο!
Είναι γνωστό ότι οι εν λόγω δεν καταλαβαίνουν από κόμματα και ιδεολογίες. Αυτό αποδεικνύεται από την εύκολη μεταστροφή-μεταπήδησή τους από το ένα κόμμα στο άλλο… Τι σημαίνει αυτό;
Ότι λίγο μετά την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων θα αρχίζουν να πιπιλάνε την ίδια καραμέλα ενώνοντας τις δυνάμεις τους και πόσω μάλλον, απέναντι σε μια ενδεχόμενη ισχνή πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος!
Μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση θα περίμενε κάθε «λογικός» τη διακριτική παρέμβαση της ελληνικής Πολιτείας, τον συντονισμό των κινήσεων-διαβουλεύσεων από την άλλη πλευρά, ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο δυσάρεστο γεγονός, που δεν εξυπηρετεί κανέναν από τους δύο συνοίκους της Θράκης. ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ!
Έπειτα απ' όλα αυτά, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τη διδασκαλία της… τουρκικής γλώσσας στο σύνολο των ελλήνων βουλευτών, μια και ήδη από φέτος μπαίνει ως δεύτερη προαιρετική γλώσσα σε γυμνάσια της Θράκης! Μ' αυτά και μ' αυτά κάποιο πρωινό θα ξυπνήσουμε και στη Βουλή θα υπάρχει και «τουρκική» πτέρυγα, αν συνεχίσουμε τον εφησυχασμό και το ότι δεν τρέχει τίποτα...

Το Παρόν

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΛΗΒΕΛΑΝΤ ΝΤΥΘΗΚΕ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ...

Οι διαστάσεις της επιστροφής των Σλαβομακεδόνων φυγάδων«Απροσδόκητα πρόσφατες ανακοινώσεις έθεσαν θέμα "επαναπατρισμού" των σλαβομακεδόνων φυγάδων της περιόδου 1941-1949.

Ποιος ο λόγος που αποσιωπώνται ή παραποιούνται τα ιστορικά δεδομένα και εμφανίζονται οι "Αιγαιάτες" ως τα τελευταία θύματα του ελληνικού Εμφυλίου; Και γιατί δεν δίδονται στην ελληνική κοινή γνώμη οι σημερινές διαστάσεις του προβλήματος; (...)

* Στη διάρκεια της Κατοχής η ένταξη πολλών από αυτούς στο πλευρό των βουλγαρικών και γερμανικών Αρχών κατοχής, και αργότερα, στον Εμφύλιο, στη σλαβομακεδονική οργάνωση του ΝΟΦ χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός διεκδίκησης περιοχών της Μακεδονίας από την ελληνική επικράτεια. Αλλά και έναντι του ΚΚΕ η αυτομόληση σημαντικού αριθμού "Αιγαιατών" από τις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος προς τη Μακεδονία του Τίτο κατάφερε οδυνηρό "πισώπλατο χτύπημα" στο ΔΣΕ.
* Αυτός ο διπλά αρνητικός ρόλος των "Αιγαιατών" στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ως απόλυτα θετικός από το γιουγκοσλαβικό καθεστώς σε Βελιγράδι και Σκόπια. Η δράση τους στην Ελλάδα αναγνωρίστηκε ως στρατιωτική υπηρεσία όχι στον ελληνικό Εμφύλιο, αλλά στον "Εθνικοαπελευθερωτικό Πόλεμο της Μακεδονίας". Ετσι, όσοι κατέφυγαν στην τότε Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας έτυχαν ειδικών ευεργετημάτων και, το κυριότερο, πολεμικών συντάξεων.
* Εκτοτε δύο νέες γενεές, τέκνα των αρχικών φυγάδων, διαπαιδαγωγήθηκαν σε περιβάλλον αξιών που θεωρεί ότι το "Αιγαιατικό Τμήμα της Μακεδονίας υπό την Ελλάδα" -δηλαδή η Ελληνική Μακεδονία- παραμένει "αλύτρωτο".
* Με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της πΓΔΜ το 1991, "αγαιάτες" ακτιβιστές σε πΓΔΜ και Διασπορά βρέθηκαν στην πρωτοπορία ακραίων ανθελληνικών εθνικιστικών εκδηλώσεων.
Με βάση τα δεδομένα αυτά, είναι λογικό ότι η επαναπροώθηση στην Ελλάδα χιλιάδων ατόμων με εδραιωμένη εθνικιστική σλαβομακεδονική συνείδηση και συμπεριφορά δεν συνιστά "επαναπατρισμό", αλλά αυθαίρετο εποικισμό αλλοεθνούς εθνικιστικής μειονότητας στις παραμεθόριες περιοχές των μακεδονικών νομών της χώρας (...) Η εμφύτευση χιλιάδων "αιγαιατών" Makedonci, με τον εθνικιστικό μεσσιανισμό τους, στις κοινωνίες των ελλήνων Μακεδόνων μας αναπότρεπτα θα προκαλέσει έναν μίνι "πόλεμο των πολιτισμών" με τη διεκδίκηση της μακεδονικής ιστορίας, του μακεδονικού πολιτισμού και του μακεδονικού ονόματος (...) Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι διαχρονικά το μακεδονικό ζήτημα δημιούργησε συλλογικά και προσωπικά τραύματα. Το ελληνικό κράτος υπήρξε μικρόκαρδο, απαγορεύοντας επί δεκαετίες την απλή επίσκεψη στη χώρα μας χιλιάδων "Αιγαιατών". Σημαντικές βελτιώσεις έχουν σημειωθεί τελευταία, αλλά πρέπει να ολοκληρωθούν. Αλλες εκκρεμότητες, όπως οι εκατέρωθεν περιουσιακές απαιτήσεις, πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν σε διακρατικό επίπεδο με ένα "νέο πακέτο". Για την ειρήνη και την καλή γειτονία, σε αυτό θα πρέπει να ρυθμιστούν και οι πολιτισμικές διαφορές, ανάμεσά τους και το αγκάθι του ονόματος».

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΦΟΣ

Πόσο ενοικιάζεται ένα διαμέρισμα σε 30 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.


Δεκαπέντε χώρες της Ευρώπης είναι ακριβότερες από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ενοικίαση ενός διαμερίσματος 120 τ.μ. στο κέντρο των πρωτευουσών. Σε μια λίστα με 30 κορυφαίες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου η Αθήνα βρίσκεται στη μέση, τη 15η θέση, αφού για να μισθώσει κάποιος ένα σπίτι στο κέντρο θα χρειαστεί κατά μέσο όρο... 1.642 δολάρια (περίπου 1.117 ευρώ) το μήνα ή 13,68 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η τιμή αυτή αφορά ένα διαμέρισμα 120 τ.μ. σε κάποια από τις περιοχές του κέντρου, και ασφαλώς υπάρχουν υψηλότερα ενοίκια αλλά και χαμηλότερα. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ένα τέτοιο ενοίκιο συναντά κανείς στο Κολωνάκι και τις γύρω συνοικίες, όπως ο Λυκαβηττός. Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, στα Εξάρχεια, το κόστος ενοικίασης ενός τέτοιου σπιτιού είναι στη μισή τιμή, καθώς κυμαίνεται από 500 έως 700 ευρώ/τ.μ.


Θέση
Η έρευνα του διεθνούς δικτύου κτηματομεσιτικών υπηρεσιών Global Property Guide επιχειρεί να συγκρίνει τα ενοίκια που καλούνται να πληρώσουν όσοι θέλουν ένα διαμέρισμα περίπου 120 τ.μ. στο κέντρο των κυριότερων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Θα πρέπει, φυσικά, να υπογραμμιστεί ότι στη διαμόρφωση των ενοικίων βασικό ρόλο παίζουν η θέση της πολυκατοικίας, η κατάσταση που βρίσκεται, η προσφορά στη συγκεκριμένη περιοχή και η συγκυρία.

Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από γενικό «πάγωμα» όλων των συναλλαγών, ακόμη και της διάθεσης των πολιτών να αλλάξουν σπίτι ενοικιάζοντας ένα καλύτερο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφονται και μειώσεις στα μισθώματα που κυμαίνονται από 5% έως 20%. Στην Αθήνα υπάρχει μεγάλη προσφορά σπιτιών προς ενοικίαση, κυρίως παλαιών που όμως μπορεί να μένουν άδεια για πολλούς μήνες. Ακόμη και στο Κολωνάκι ή τον Λυκαβηττό, περιοχές που πάντα υπάρχει ζήτηση από στελέχη εταιρειών που βρίσκονται στο κέντρο ή ατόμων με υψηλό εισόδημα, υπάρχουν σπίτια διαθέσιμα για ενοικίαση.

Εκεί που παρατηρείται έλλειψη είναι στα διαμερίσματα σε καινούργιες πολυκατοικίες, αφού δεν υπάρχουν πολλές νέες οικοδομές. Στα ελάχιστα οικόπεδα του Κολωνακίου οι πολυκατοικίες είτε είναι ιδιόκτητες είτε τα ενοίκια μπορεί να ξεπεράσουν τα 2.000 ευρώ.

Στην ίδια έρευνα καταγράφεται και το κόστος ενοικίασης στα προάστια της Αθήνας (Κηφισιά, Ψυχικό), όπου κατά μέσο όρο κυμαίνεται γύρω στα 1.180 δολάρια το μήνα ή 9,83 δολάρια/τ.μ.

Τέλος, για μια βίλα στην Κρήτη το ενοίκιο φτάνει τα 605 δολάρια το μήνα, ποσό μάλλον υποεκτιμημένο έστω κι αν η κτηματαγορά στο νησί περνά μεγάλη κρίση.

Οι υπόλοιπες πόλεις

Η σύγκριση σε διαμερίσματα 120 τ.μ. στα κέντρα των πρωτευουσών 30 χωρών αναδεικνύει πρωταθλητή ενοικίων τη Ρωσία και το κέντρο της Μόσχας. Το μηνιαίο μίσθωμα φτάνει τα 5.701 δολάρια το μήνα ή τα 45,51 δολάρια/τ.μ.

Ακολουθεί το Μονακό και το Μόντε Κάρλο, όπου εκεί κοστολογείται ένα διαμέρισμα 150 τ.μ. το οποίο ενοικιάζεται προς 6.644 δολάρια ή 44,29 δολάρια/τ.μ. το μήνα Οπως είναι αναμενόμενο, στο κέντρο του Λονδίνου τα ενοίκια είναι επίσης υψηλά, κάτι που γνωρίζουν και οι οικογένειες χιλιάδων Ελλήνων φοιτητών. Το μηνιαίο μίσθωμα φτάνει τα 4.280 δολάρια το μήνα για σπίτι 120 τ.μ. ή 35,67 δολάρια/τ.μ.

«Φωτιά» είναι τα ενοίκια στο Παρίσι με 3.835 δολάρια και στη Ρώμη με 2.794 δολάρια. Εκεί που υπερτερεί η Αθήνα είναι φυσικά στις βαλκανικές πρωτεύουσες, ενώ έκπληξη μπορεί να πει κανείς ότι είναι τα ενοίκια για ένα σπίτι 120 τ.μ. στο Βερολίνο (1.475 δολάρια) και στην Ισπανία, καθώς στην πανέμορφη Βαρκελώνη η ενοικίαση κοστίζει 1.498 δολάρια και στη Μαδρίτη 1.500 δολάρια.

Αρνητική έκπληξη για όσους ξένους ή ντόπιους θέλουν να μισθώσουν κάποιο σπίτι είναι στη Ρίγα της Λετονίας με 1.999 δολάρια, στη Βαρσοβία με 1.951 δολάρια, στη Ρουμανία με 1.916 δολάρια.

Οσο για την... περίφημη Δανία και τη συζήτηση που άνοιξε από το ΠΑΣΟΚ για το πρότυπο που θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, τα ενοίκια στο κέντρο της Κοπεγχάγη κυμαίνονται γύρω στα 2.006 δολάρια το μήνα.

Τέλος, στη γειτονική Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη τα ενοίκια είναι πολύ χαμηλά, μόλις 626 δολάρια το μήνα για διαμέρισμα 120 τ.μ., ενώ η πιο φθηνή χώρα είναι η Κύπρος και η Λευκωσία με ενοίκια μόλις 653 δολάρια το μήνα.

Οι Σκοπιανοί οικειοποιούνται την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά στην ΠΓΔΜ


Η προβολή θαυμάσιων Βυζαντινών Εικόνων και πανέμορφων Μοναστηριών έχει γίνει για τους Σκοπιανούς, ένας απο τους πιο διαδεδομένους τρόπους διαφήμισης της χώρας τους στο εξωτερικό. Με την διαρκώς αυξανόμενη και ανεξέλεγκτη προπαγάνδα έχουν καταφέρει να διαστρεβλώσουν και να οικειοποιηθούν την ιστορία αρκετών Ελληνικών Βυζαντινών Εικόνων και Μοναστηριών, προβάλοντας τα στο εξωτερικό σαν ένα έξοχο δείγμα “Μακεδονικής” τέχνης και… πολιτιστικής κληρονομιάς.

Έχουν φτάσει σε σημείο να σβήνουν Ελληνικές επιγραφές, να μετονομάζουν Εικόνες και Μοναστήρια απο τα αρχικά τους ονόματα και γενικά να σβήνουν οτιδήποτε προδίδει την Ελληνικότητα τους. Στα πλαίσια αυτής της αισχρής “οικειοποίησης”, όπως παρατηρείτε στο παραπάνω προπαγανδιστικό site, φτάνουμε στο σημείο ακόμα και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος να καταντάει… John the Forerunner (!!) ενώ ο Άγιος Δημήτριος μεταμορφώθηκε σε snt. Dimitar Solunski!!!

Ένα δείγμα της ευλαβικής “δουλειάς” των Σκοπιανών βρίσκουμε στο βιβλίο του Μιχάλη Χρυσανθόπουλου με τίτλο “Ο Ελληνισμός της “Δημοκρατίας των Σκοπίων” μέσα απο την τέχνη της Αγιογραφίας


panagiaglukofiloussa Οι Σκοπιανοί οικειοποιούνται την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά στην ΠΓΔΜ

Όπως μας πληροφορεί ο συγγραφέας, η εικόνα έχει υποστεί σκόπιμες αλλιώσεις εξαφανίζοντας την Ελληνική επιγραφή στα αριστερά της εικόνας.ΠΗΓΗ

Ο ΠΙΟ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ...

ΦΩΤΟ-ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΗΓΗ