Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΔΥΟ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΥΠΟΥ Sukhoi Su-27 ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΧΘΕΣ-ΕΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΩ ΟΙ ΔΥΟ ΑΛΛΟΙ ΣΩΘΗΚΑΝΕ








Εγώ είμαι ρατσίστρια ή αυτοί είναι εχθροί???




ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ...

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ALPHA



ΠΗΓΗ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ

Ο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ SEX ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΟΚ

Το δικαίωμα να στερήσουν την τροφή από τις γυναίκες τους αν αυτές αρνηθούν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί τους έχουν οι άντρες στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με ένα νέο νόμο, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι διεθνείς οργανώσεις τονίζουν ότι η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία, καταγγέλλοντας προεκλογική απόπειρα του Χαμίντ Καρζάι να αποσπάσει τις ψήφους φονταμενταλιστών και υπερσυντηρητικών στις κάλπες που θα στηθούν την Πέμπτη για τις προεδρικές εκλογές.
Ο νόμος αφορά τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας και πέρασε «σιωπηλά», αλλά σαφώς με την έγκριση του Χαμίντ Καρζάι. Η κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία επίσημη ανακοίνωση για την υπογραφή του νομοθετήματος.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) υπενθυμίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι ο νόμος αυτός είναι παραλλαγή ενός άλλου που είχε ψηφιστεί από το αφγανικό Κοινοβούλιο τον περασμένο Μάρτιο και είχε υπογραφεί από τον Καρζάι, αλλά δεν τέθηκε σε ισχύ, καθώς αφγανικές και διεθνείς οργανώσεις κατήγγειλαν ότι πρόκειται για νομιμοποίηση της οικογενειακής βίας.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι ο σύζυγος έχει το δικαίωμα να διακόψει την υλική υποστήριξη από τη σύζυγό του, συμπεριλαμβανομένης και της τροφής, αν εκείνη αρνηθεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Επίσης, τα παιδιά τίθενται πάντα υπό την κηδεμονία του πατέρα ή του παπού.
Ακόμα, οι γυναίκες πρέπει να ζητήσουν την άδεια του συζύγου τους για να εργασθούν. Τέλος, ο νόμος επιτρέπει σε ένα βιαστή να αποφύγει κάθε δίωξη εάν καταβάλει το «χρήμα του αίματος» στη γυναίκα που υπέστη το βιασμό.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Χαμίντ Καρζάι ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει το νομοσχέδιο που είχε υπογράψει ο ίδος το Μάρτιο μετά τις διαμαρτυρίες αφγανικών και διεθνών οργανώσεων που κατήγγειλαν ότι το νομοθέτημα θεσμοθετεί για τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας περιορισμούς ανάλογους με αυτούς του καθεστώτος των Ταλιμπάν.
Η αρχική εκδοχή υποχρέωνε τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας να έρχονται σε επαφή με το σύζυγό τους τουλάχιστον κάθε τέσσερις ημέρες, και ουσιαστικά νομιμοποιούσε το βιασμό καθώς αφαιρούσε την ανάγκη της συναίνεσης στον έγγαμο βίο.
Οι διαμαρτυρίες προήλθαν κυρίως από χώρες που εμπλέκονται στρατιωτικά στο πλαίσιο της διεθνούς δύναμης που υποστηρίζει την κυβέρνηση Καρζάι, αλλά και είναι εκ των κατεξοχήν οικονομικών υποστηρικτών της ασιατικής χώρας.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2009,ΣΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ...

ΒΛΕΠΕΤΕ,Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΕΖΑΣ ΚΑΙ ΚΟΚΑΣ.
ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΠΗΓΗ

Κοινό μέτωπο Τουρκοσκοπιανής διασποράς κατά της Ελλάδος


Και η Ελλάς περί ...άλλων τυρβάζει.!
Τα δύο κόμματα ..."εξουσίας" επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να αποδείξουν σε μας τους ...αφελείς, ότι το ένα εκ των δύο, έκλεψε ...λιγότερα.!
Εν αναμονή του Χριστοφοράκου από τη Γερμανία, όλοι έχουν κρεμασθεί από τα ....χείλη του, γιατί, απ' αυτόν πλέον εξαρτάται, το πως θα κινηθούν από δω και πέρα οι πολικές εξελίξεις.
Πού καιρός για ...εθνικά θέματα;

Σε πλήρη επιφυλακή και οι ...δικηγόροι υπεράπισης των κλεπταποδόχων πολιτικών.
Η κυβέρνηση, δια της εκλεκτής του κ. Πρωθυπουργού Κας Ντόρας, εξακολουθεί την ηττοπαθή πολιτική στα εξωτερικά μας θέματα, έχοντας βεβαίως και την σύμφωνη γνώμη του.
Ο Κος Παπανδρέου, είναι ο μόνος "πολιτικός" που δεν κατάλαβε ακόμη ότι η οικονομική κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο, και ως εκ τούτου ωσεί ..."αθώα περιστερά" ζητάει επιμόνως εκλογές, με σκοπό την ...ανάκαμψη της οικονομίας και να μας απαλλάξει - λέει - από τους ...κλέφτες της κυβέρνησης.
Τα αριστερά απο ...κόμματα ΚΚΕ και ΣΥΝ ανεβαίνουν τον δικό τους ...Γολγοθά που έχει να κάνει με την υπεράσπιση της αναρχίας στην Ελλάδα, καθώς και των εντός αυτής ευρισκομένων λαθρομεταναστών, εν αναμονή και νέων τοιούτων.
Την ίδια ώρα που οι Έλληνες "πολιτικοί" παίζουν με το ... νοημοσύνη μας, τα Σκοπιανά γυφτάκια μαζί με τα Τούρκικα φιλαράκια τους ιδρύουν σε Αμερική και Καναδά συλλόγους εν ονόματι της Τουρκοσκοπιανής Φιλίας, πρόεδρος της οποίας είναι ο ένθερμα υποστηριζόμενος και πρώτος επάνω αριστερά εικονιζόμενος Metodija A. Koloski.
Αυτή είναι η προκλητικότητα των ...γειτόνων μας, η οποία συνοδεύεται και από ανάλογα ανθελληνικά συνθήματα, και τα οποία βέβαια για άλλη μια φορά - όπως πάντα - θα περάσουν απαρατήρητα.
"Κύριοι" της πολιτικής μας, σε καλή μεριά τα ...κλεμμένα σας, κι' όσο για εθνικά μας θέματα...
Τί είναι ο ...πόνος μπρος το ...χρήμα;
Ντροπή σας ρε ...ανύπαρκτοι.!!!

Στα Γρεβενά το μεγαλύτερο αστεροσκοπείο των Βαλκανίων

Θα τοποθετηθεί στις πλαγιές του όρους Όρλιακας, τοποθεσία ιδανική για αστρονομικές παρατηρήσεις, σύμφωνα με τον γρεβενιώτη αστροφυσικό Θανάση Οικονόμου που έχει αναλάβει τις επιστημονικές μελέτες.

Του Γιώργου Χρηστίδη

Στην τελική ευθεία μπαίνει το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου αστεροσκοπείου στα Γρεβενά, καθώς οι επιστημονικές μελέτες είναι ήδη έτοιμες, ενώ η νομαρχία έχει εξασφαλίσει την ένταξη του έργου στο Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΕΣΠΑ) και μέσα στην εβδομάδα θα έχει προκηρύξει το διαγωνισμό για την προμήθεια του επιστημονικού τηλεσκοπίου.


"Η κατασκευή του τηλεσκοπίου θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια και το κόστος του φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ. Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευτεί εντός των ημερών. Παράλληλα, μέσα στον ίδιο ορίζοντα διετίας, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι κτιριακές εγκαταστάσεις, οπότε ευελπιστούμε ότι το 2011 το αστεροσκοπείο θα είναι έτοιμο", δήλωσε στη "Μ" ο νομάρχης Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης.


Το αστεροσκοπείο θα είναι το μεγαλύτερο της Βόρειας Ελλάδας και της ευρύτερης Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Θα τοποθετηθεί στις πλαγιές του όρους Όρλιακα στα Γρεβενά, μία ιδανική τοποθεσία για αστρονομικές παρατηρήσεις, σύμφωνα με το γρεβενιώτη αστροφυσικό που έχει αναλάβει τις επιστημονικές μελέτες Θανάση Οικονόμου.
"Ο σκοπός του αστεροσκοπείου είναι τριπλός: Ο πρώτος είναι ο καθαρά εκπαιδευτικός. Θέλουμε το εκπαιδευτικό τηλεσκόπιο να γίνει και ρομποτικό, ώστε τα σχολεία να μπορούν να συνδέονται μέσω Ίντερνετ με το αστεροσκοπείο, να επιλέγουν τα σώματα που θέλουν να παρατηρήσουν, να κατεβάζουν τα δεδομένα στους υπολογιστές τους και την επόμενη μέρα να τα σχολιάζουν οι μαθητές με τους δασκάλους στην τάξη. Αυτό μπορεί να γίνει από τα σχολεία όλης της Ελλάδας και της Ευρώπης.


"Κατά δεύτερον, θα δημιουργήσουμε μία αστρομαρίνα με υποδομές για τους ερασιτέχνες αστρονόμους, ώστε να μπορούν να στήνουν τα δικά τους όργανα παρατήρησης. Ο τρίτος στόχος είναι ο καθαρά ερευνητικός και επιστημονικός. Περιμένουμε να έχουμε συμμετοχή από όλη την Ευρώπη στις έρευνες", εξήγησε στη "Μ" ο κ. Οικονόμου, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγου, επιστημονικός συνεργάτης της NASA από τη δεκαετία του 1960 και εμπνευστής της δημιουργίας του αστεροσκοπείου στα Γρεβενά.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ


Ο κ. Οικονόμου ήταν το κεντρικό πρόσωπο και στην 3η "Γιορτή των Άστρων", που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών. Τηλεσκόπια υψηλής ευκρίνειας με τον απαιτούμενο εξοπλισμό στήθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης από συνεργάτες του κ. Οικονόμου, οι οποίοι και ξενάγησαν τους συμμετέχοντες στα αστέρια. Στην εκδήλωση ο κ. Οικονόμου μίλησε για τα ευρήματα των πρόσφατων διαστημικών αποστολών στον Άρη, στις οποίες ο ίδιος έχει καθοριστική συμμετοχή, καθώς είναι από τους ανθρώπους της NASA που κατασκεύασαν και χειρίζονται τα "μηχανάκια" που εξερευνούν τον κόκκινο πλανήτη.
Να σημειωθεί πως το 2009 έχει ορισθεί από την UNESCO και τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση ως Διεθνές Έτος Αστρονομίας.


ΠΗΓΗ

Εφημερίδα Μακεδονία
Αναρτήθηκε από trinity

Η χημεία της βίας

του Πάσχου Μανδραβέλη
πηγή: dnamag.gr

Mια συνηθισμένη μέρα, τον Iούλιο του 1984, ο άνεργος James Huberty μπήκε σε ένα εστιατόριο McDonald στην Kαλιφόρνια, έβγαλε δύο καραμπίνες και ένα πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των θαμώνων του εστιατορίου. Σκότωσε 21 άτομα πριν θανατωθεί από ένα ελεύθερο σκοπευτή της αστυνομίας. «H κοινωνία είχε όλες τις ευκαιρίες», είχε πει σε κάποιους φίλους του πριν το θανάσιμο εγχείρημα. «Tώρα είναι πολύ αργά».

Aμέσως μετά το συμβάν, οι κοινωνιολόγοι ρίχτηκαν στις σύνηθεις ερμηνείες τους, μα η τοξικολογική εξέταση των σπλάχνων του δράστη έκρυβε εκπλήξεις, οι οποίες άνοιξαν νέους δρόμους στην μελέτη της εγκληματικής συμπεριφοράς. «O James Huberty είχε στα νεφρά του την υψηλότερη ποσότητα κάδμιου που θα μπορούσε να έχει άνθρωπος» δήλωσε ο καθηγήτης William J. Walsh χημικός μηχανικός που ειδικεύεται στις σχέση ανθρώπινης συμπεριφοράς και δηλητηρίασης από μέταλλα. Πριν πάει στην Kαλιφόρνια ο τρελός δολοφόνος ήταν οξυγονοκολητής. Όταν αποφάσισε να φύγει δήλωσε στο αφεντικό του: «Oι αναθυμιάσεις απ' αυτό το πράγμα με τρελένουν». Για τον καθηγητή Walsh, εκεί πρέπει να αναζητηθεί η πηγή της εγκληματικής συμπεριφοράς του Huberty. O καθηγητής είχε ελέγξει τοξικολογικά πολλούς δολοφόνους χωρίς αιτία.

Όλοι παρουσίαζαν στο αίμα τους υψηλή συγκέντρωση δηλητηριωδών μετάλων. Tρία μέταλα είναι οι βασικοί ένοχοι: Kάδμιο, μόλυβδος και μαγνησία (ένα οξείδιο του μαγνησίου). Mετά από εκτεταμένες έρευνες οι νευροβιολόγοι βρήκαν κάποιες απαντήσεις. H μαγνησία μειώνει την σεροτονίνη στον εγκέφαλο, μία χημική ουσία που μεταφέρει τα μηνύματα μεταξύ των εγκεφαλικών κυτάρων (νευροδιαβιβαστής). «Xαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο», λέει ο καθηγητής του Darmouth College, Roger D. Masters «συνεπάγεται συναισθηματικές διαταραχές, μικρή θέληση, και επιθετική συμπεριφορά. Mε τα φάρμακα όπως το «Πρόζακ» μπορούμε να κάνουμε καλύτερη χρήση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, γι' αυτό λειτουργούν και ως αντικαταθλιπτικά. Tα δηλητηριώση αυτά μέταλα λειτουργούν σαν «αντι - Πρόζακ». Mεταβάλουν την χημεία του εγκεφάλου προς το χειρότερο. Aντίθετα με τον καθηγητή Walsh, που ξεκίνησε την έρευνα του από τις τοξικολογικές εξετάσεις στα σπλάχνα των εγκληματιών, ο Roger D. Masters μελέτησε τις περιοχές που εμφάνιζαν υψηλή εγκληματικότητα. Tα συμπεράσματα ήταν ταυτόσημα.

Όπου υπάρχει υψηλή ρύπανση υπάρχουν και μεγαλύτερα ποσοστά αντικοινωνικής συμπεριφοράς. «Σε επαρχίες που υπάρχουν χαμηλά ποσοστά ρύπανσης από μαγνησία και μόλυβδο, έχουμε και χαμηλά ποσσοστά βίαιης συμπεριφοράς και θανάτων από αλκοολισμό. Eνώ ο μέσος όρος στις HΠA είναι 298 συμβάντα ανά 100.000 κατοίκους σ' αυτές τις περιοχές δεν ξεπερνούν τα 216. Aντίθετα σε περιοχής υψηλής ρύπανσης τα συμβάντα βίαιης συμπεριφοράς φτάνουν τα 918 ανά 100.000 κατοίκους. Tότε γιατί εμφανίζεται μεγαλύτερη εγκληματικότητα σε περιοχές που ζούν φτωχοί; Στο κέντρο της πόλης υπάρχει η μεγαλύτερη ρύπανση, εξηγεί ο καθηγητής Masters. Aν και η απαγόρευση του μολύβδου στην βενζίνη μείωσε τα ποσοστά μετάλου κατά 78% στο αίμα από το 1976 μέχρι σήμερα, υπάρχει πάλι αρκετό δηλητήριο κυρίως από τα εργοστάσια και το πεπαλαιωμένο σύστημα ύδρευσης στις πόλεις. «Tα σπίτια που μένουν οι φτωχοί στο κέντρο των πόλεων έχουν χτιστεί στις αρχές του αιώνα.

Oι σωλήνες τους περιέχουν 0,4 - 0,6% μαγνησία. Tώρα σκούριασαν και το δηλητηριώδες αυτό οξείδιο περνά στο αίμα των ανθρώπων. Mε την κατάλληλη, υψηλή σε βιταμίνες, δίαιτα η επίδραση αυτού του χημικού στοιχείου μπορεί να αντιστραφεί», συμπληρώνει ο καθηγητής. Tα ευρήματα αυτά μπορούν να αλλάξουν την πολιτική αντιμετώπισης του εγκλήματος παγκοσμίως, υποστηρίζουν κάποιοι που παρακολουθούν τις έρευνες των Masters και Walsh. «Oι συντηρητικοί που επιμένουν στις μεγαλύτερες ποινές για να θεραπεύσουν την εγκληματικότητα», λέει ο Michael Zimmerman πρύτανης του University of Wisconsin, «μπορεί στο μέλλον να συμμαχήσουν με τους οικολόγους και να ζητούν μικρότερη ρύπανση»...
Read more...
Αναρτήθηκε από Slade

Σκόπια: Επεισόδια μεταξύ Αλβανών και Σλαβομακεδόνων


Ευκαιρίας δοθείσης...

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Σκοπίων κατά τη διάρκεια επεισοδίων το απόγευμα μεταξύ οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπίων, «Βάρνταρ», και Αλβανών κατοίκων προαστίου των Σκοπίων.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σκληροπυρηνικοί Σλαβομακεδόνες οπαδοί της ομάδας «Βάρνταρ», επιτέθηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα Αλβανών κατοίκων σε προάστιο των Σκοπίων, την ώρα που οι πρώτοι κατευθύνονταν πεζή για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα ντέρμπι μεταξύ δύο Σλαβομακεδονικών ομάδων.
Κατά την επιστροφή των οπαδών της ομάδας «Βάρνταρ» από το γήπεδο, τα επεισόδια με Αλβανούς κατοίκους του προαστίου «Νέρεζι» επεκτάθηκαν και διαρκούν μέχρι και αυτή την ώρα, παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.
Αλβανοί κάτοικοι της περιοχής και βουλευτές αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ κατηγόρησαν την αστυνομία για ολιγωρία. Επίσης ο Σλαβομακεδόνας δήμαρχος της περιοχής, Στέβτσε Γιακίμοφσκι, ο οποίος προέρχεται από την αντιπολίτευση, κατηγόρησε την αστυνομία για αδυναμία διατήρησης της δημόσιας τάξης.
Τα επεισόδια στο προάστιο «Νέρεζι», στο οποίο κατοικούν Αλβανοί και Σλαβομακεδόνες, προκάλεσαν έκπληξη καθώς ακόμη και στη διάρκεια της διεθνοτικής σύγκρουσης στην ΠΓΔΜ, το 2001, η συμβίωση στην περιοχή αυτή δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση.
Οι οπαδοί της ομάδας «Βάρνταρ», επονομαζόμενοι και ως «κομιτατζήδες», θεωρούνται από τους πλέον σκληροπυρηνικούς οπαδούς στην ΠΓΔΜ και συχνά συνδέονται με εθνικιστικούς πολιτικούς κύκλους των Σκοπίων.
Όσο και αν επιθυμεί ο Νίκολα Γκρούεφσκι και το κυβερνών κόμμα VMRO να αποκρύψουν την τραγική αλήθεια, δηλαδή το μίσος που επικρατεί ανάμεσα σε πληθυσμιακές ομάδες των Σκοπίων οι οποίες έχουν διαφορετικά εθνοτικά χαρακτηριστικά, τόσο αυτή η αλήθεια θα εμφανίζεται συχνότερα, εντονότερα και με διαβαθμισμένα αποτελέσματα. Οι Αλβανοί προσπαθούν πλέον να σταματήσουν τις εις βάρος τους αδικίες -που γίνονται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής- με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία. Αυτή η αντίδραση των Αλβανών είναι πιθανότατα και ο λόγος της "εξέγερσης" των "κομιτατζήδων", που κινούνται πλέον με τέτοιο τρόπο προκειμένου να επιβάλουν τον τρόμο αλλά και να ξεκαθαρίσουν το ποιός έχει "το πάνω χέρι" στην ΠΓΔΜ.
Θα πρέπει ταυτόχρονα να θυμηθούμε πως οι Αλβανοί των Σκοπίων, έχουν προειδοποιήσει πως δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλες καθυστερήσεις της εισόδου των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωρίζοντας πως αυτές οι είσοδοι αποκλείονται κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο Σκοπιανός πρωθυπουργός...
Αναζητούν πλέον τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να "βάλουν φωτιά" στο εσωτερικό των Σκοπίων και γι αυτό "έτρεξαν" τα καλοπληρωμένα φανατικά εθνικιστικά "τσιράκια" του Γκρούεφσκι να επιβάλουν το νόμο της σιωπής και του τρόμου; Ίσως...
Όμως, πιθανότατα η εμπλοκή των "φιλάθλων" αποτελεί ένα μήνυμα προς την πολιτική εξουσία. Οι Αλβανοί απάντησαν στις επιθέσεις και η αστυνομία δεν τολμά να επέμβει (αν και θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο από την πρώτη στιγμή των επεισοδίων). Ένα σαφές μήνυμα στέλνουν πλέον οι Αλβανοί και δηλώνουν ευθαρσώς πως δεν διστάζουν να συγκρουστούν με τους Σλαβόφωνους των Σκοπίων και ιδιαίτερα με τους "κομιτατζήδες" και τους "γενίτσαρους" του VMRO. Άραγε τι έχουν να πούνε ή τι πρόκειται να κάνουν, οι παληκαράδες και οι φονιάδες του UCK που παραμονεύουν στο Κόσσοβο;ΠΗΓΗ

Α΄ Βραβείο στον Καφετζόπουλο για την "Ακαδημία Πλάτωνος"...




Η «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου θα κάνει την πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο (5-15 Αυγούστου). (...)Είναι η ιστορία ενός Ελληνα ψιλικατζή (Αντώνης Καφετζόπουλος), που μένει σε υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας και ζει μια ζωή που δεν του πολυαρέσει. Είναι χωρισμένος, έχει ψιλοπαρατήσει το μαγαζί του και φροντίζει τη μητέρα του (Τιτίκα Τσιριγκούλη) που έχει πάθει εγκεφαλικό. Αυτός και οι φίλοι του πάσχουν από ξενοφοβία και κοιτούν με στραβό μάτι τους Κινέζους και τους Αλβανούς εργάτες της γειτονιάς. Φανταστείτε τι παθαίνει όταν ανακαλύπτει ότι ο Αλβανός εργάτης, Μαρενγκλέν (Αναστάς Κόζντινε), είναι αδερφός του! (περισσότερα στην "Ελευθεροτυπία" (http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=64162)
Η φωτογραφία από τα γυρίσματα είναι από το ψιλικατζίδικο στη συμβολή των οδών Αίμωνος και Βασιλικών. akadimia-platonos

Σχόλιο:
H ταινία γυρίστηκε στην γειτονιά που γεννήθηκα στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Η πολύ καλή ηθοποιός Τιτίκα Τσιριγκούλη μένει σε παλιά
μονοκατοικία στο Μεταξουργείο.
Ο Αντώνης Καφετζόπουλος ανήμερα της Παναγίας στο Φεστιβάλ
απέσπασε το Α΄Βραβείο αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του
και η ταινία Βραβείο Επιτροπής Νέων.
Μπράβο!
Δεν έχει σημασία αν διαφωνώ με τις θέσεις του σκηνοθέτη
και συνσεναριογράφου στο σενάριο της ταινίας
η οποία προσπαθεί να γελοιοποιήσει τους όσους απέμειναν
Έλληνες της περιοχής!
Μέσα όμως και από την γελοιοποίηση βγαίνει η αλήθεια
που είναι ο διωγμός των όσων γεννήθηκαν στην περιοχή!

Αθηναίος

Το Μεξικό ανέθεσε τη φύλαξη των συνόρων στο στρατό, ανακαλώντας όλους τους τελωνειακούς





Το Μεξικό ανακάλεσε χθες πάνω από 1.000 τελωνειακούς υπαλλήλους και αποφάσισε να αναθέσει στον στρατό τον έλεγχο της μεθορίου με τις ΗΠΑ, όπου έχουν διαπιστωθεί...

κρούσματα συνενοχής κρατικών υπαλλήλων στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ανακοινώθηκε από κυβερνητικές πηγές.

Πλείστοι τελωνειακοί ανακλήθηκαν από «όλα τα μεθοριακά φυλάκια» και οι στρατιώτες θα αναλάβουν τον έλεγχό τους έως ότου τοποθετηθούν νέες ομάδες υπαλλήλων, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ανήκουν τα Τελωνεία. Ο μεξικανικός Τύπος ανεβάζει στους 1.000 τον αριθμό των ανακληθέντων υπαλλήλων.

Στο Νουέβο Λαρέδο, φερ’ ειπείν, στα σύνορα με το Τέξας, οι τελωνειακοί υπάλληλοι εκλήθησαν να παραδώσουν τα όπλα τους και τα σήματά τους, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Το λαθρεμπόριο στην αμερικανο-μεξικανική μεθόριο ευημερεί και το Μεξικό έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από την Ουάσιγκτον να ελέγχει με μεγαλύτερη αυστηρότητα το εμπόριο όπλων και την κυκλοφορία ρευστού χρήματος προς τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών.


ΑΣΦΑΛΗΣ,ΕΡΓΑΣΙΑ....



ΑΠΟ http://36dimotiko.blogspot.com/

Τα Τουρκικά ΚΤΕΛ «αλωνίζουν» στην Ελληνική Θράκη εξυπηρετώντας Έλληνες μουσουλμάνους!



Προσφορά δημοσίων σχέσεων στην Άγκυρα;

Την αλλαγή του δρομολογίου του λεωφορείου της τουρκικής εταιρείας Metro, που κάνει τη γραμμή Κωνσταντινούπολης – Θεσσαλονίκης για να εξυπηρετηθούν μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης, καταγγέλλει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθ. Αγγελόπουλος, με επιστολή του προς την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τους υπουργούς Μεταφορών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Μακεδονίας – Θράκης Σ. Καλαφάτη.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αγγελόπουλος, στο δρομολόγιο της 4ης Αυγούστου το λεωφορείο, μετά την Αλεξανδρούπολη αντί να πάει προς Κομοτηνή – Καβάλα – Θεσσαλονίκη, έκανε παράκαμψη και πέρασε από Μέστη, Σάπες και Ίασμο για να αποβιβάσει μουσουλμάνους. Ο οδηγός στις διαμαρτυρίες των επιβατών είπε ότι εκτελεί εντολές.
Χαρακτηριστικά ο κύριος Αγγελόπουλος στην επιστολή του αναφέρει:
«Αποτέλεσμα της απαράδεκτης αυτής παρακάμψεως ήταν οι επιβάτες για Κομοτηνή, Ξάνθη και Καβάλα, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, να φθάσουν στους προορισμούς τους πολύ καθυστερημένα, εκνευρισμένοι, εμείς δε του τελικού και κύριου προορισμού να καταλήξουμε στην Θεσσαλονίκη μετά 12ωρο πορείας. Η Εγνατία Οδός για μας αχρηστεύθηκε εκ των πραγμάτων.
Στις μεταξύ μας, των επιβατών, συζητήσεις για την απρεπή αυτή συμπεριφορά του δρομολογίου, ζεύγος από την Ίμβρο, που πήγαινε στην Κομοτηνή για επίσκεψη συγγενών, μας εξέφραζε την αγανάκτηση για την μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι Ίμβριοι κάθε φορά που έρχονται στην Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, με το να υποχρεώνονται από Ίμβρο να μεταβαίνουν πρώτα με πλοίο στο Τσανάκαλε και από εκεί μέσω Κεσάνης κ.λ.π. να φθάνουν στον τελικό προορισμό. Ταλαιπωρία μίας ημέρας.
Το ίδιο υφίστανται και οι απόδημοι Ίμβριοι, που το καλοκαίρι ή άλλες περιόδους του χρόνου πηγαίνουν στα πατρογονικά τους σπίτια στα χωριά τους στην Ίμβρο. Η λειτουργία θαλασσίου δρομολογίου Αλεξανδρουπόλεως – Σαμοθράκης – Ίμβρου, που κάποτε υπήρχε, θα ήταν αποτελεσματική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων, Ελλήνων, Τούρκων και άλλων τουριστών, της Ίμβρου, γιατί συντομότατα θα έφθαναν στους προορισμούς τους στην Ελληνική Θράκη, αποφεύγοντας το πέταλο Ίμβρος – Τσανάκαλε – Κεσσάνη. Η Τουρκία αρνείται τη γραμμή, με το αιτιολογικό ότι η θαλάσσια εκείνη περιοχή είναι αυστηρά απαγορευμένη στρατιωτική ναυτική ζώνη. Παρ’ όλο που το νησί έχει αναπτυχθεί πολύ τουριστικά και συγκοινωνιακά για την εξυπηρέτηση Τούρκων πολιτών. Γι αυτούς δεν υφίσταται ναυτικός αποκλεισμός;
Με το συγκεκριμένο ερώτημα ο καθηγητής κύριος Αγγελόπουλος κλείνει την επιστολή του, αφήνοντας όμως αίολο έναν σωρό άλλων ερωτημάτων, που έχουν να κάνουν με την δικαιοδοσία αλλαγής δρομολογίου –που γίνεται σε όλα τα δρομολόγια- του τουρκικού λεωφορείου. Με ποιο δικαίωμα γίνεται αυτή η παράκαμψη; Έχει δηλώσει η τουρκική εταιρεία την αλλαγή δρομολογίου ή είναι ενέργεια για την εξυπηρέτηση των επιβατών-πελατών της με τη σιωπηρή συναίνεση των αρμοδίων υπουργείων; Έχει υπολογισθεί η οικονομική ζημία που επέρχεται σε Ελληνικούς κλάδους μεταφοράς πολιτών (π.χ. ταξί, Ελληνικά ΚΤΕΛ); Τι αντίτιμο έχει εισπράξει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την παροχή αυτή που προσθέτει στις δημόσιες σχέσεις προς τους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, αλλά και ενδυναμώνει την αίγλη της Τουρκίας στο εσωτερικό της Ελλάδας;
Κυρία Μπακογιάννη και κύριε Παυλόπουλε, είστε επιτέλους σε θέση να απαντήσετε σε απλά ερωτήματα; Αποφεύγουμε να σας υποβάλλουμε δύσκολα γιατί απαιτούνται ειδικές πολιτικές ικανότητες αλλά και γνώσεις που προφανέστατα λείπουν από το βιογραφικό σας. Επιτέλους, εάν δεν είστε σε θέση να ανταποκριθείτε σε διαδικαστικά ζητήματα, για ποιόν λόγο συνεχίζετε να βρίσκεστε στις θέσεις σας; Απλά για την «καρέκλα»;
Κωνσταντίνος


Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Έχω κάποιες απορίες....

--------------------------------------------------------------------------------

■ Τα περδίκια δεν αρρωσταίνουν ποτέ?
■ Που είναι ο Βρόντος?
■ Ποιον κέρδισε τελικά η Χαβάη 5-0?
■ Λύθηκαν ποτέ τα Ελευσίνια Μυστήρια?
■ Για ποιο λόγο σιδερώνουν τις πυτζάμες?
■ Σε τι διαφέρει ένα ημιυπόγειο από ένα ημιισόγειο?
■ Επιτρέπονται τα μπινελίκια στο Ευγενίδειο Ίδρυμα?
■ Γιατί βάζουν έγχρωμο φιλμ όταν βγάζουν φωτογραφίες ζέβρες?
■ Γιατί τα ντουλάπια στα αστυνομικά τμήματα έχουν κλειδαριές?
■ Πόσο καλή φρούρηση έχουν πια αυτά τα πράσα και τους πιάνουν όλους εκεί?
■ Ποια από τις δύο είναι η άλλη όψη του νομίσματος?
■ Πόσοι κούκοι φέρνουν την άνοιξη?
■ Η Αίγινα στα αγγλικά δεν θα έπρεπε να λέγεται I became?
■ Πόσοι ήταν οι κατασκευαστές πλυντηρίων?
■ Αν διασταυρωθεί μία αλογόμυγα με μία χρυσόμυγα θα προκύψει ένα χρυσό άλογο ή μια απλή μύγα?
■ Τελικά στη σκουληκομηρμυγκότρυπα μένουν σκουλήκια ή μυρμήγκια?
■ Οι μικρές αγγελίες είναι μικρές σε σχέση με τι?
■ Τι θα πρωτοπρολάβουμε να κάνουμε τελικά, του "Αγίου Πούτσου ανήμερα";
■ Πού ακριβώς είδε το "άλογο" ή τον "κάμπο" αυτός που αποφάσισε να δώσει όνομα στον "ιππόκαμπο";
■ Τι ακριβώς σιχαίνεται ο Μίκυ Μάους και φοράει γάντια;
■ Αφού το σύμπαν διαστέλλεται, γιατί κάθε μέρα δυσκολεύομαι όλο και περισσότερο να βρω να παρκάρω;
■ Αν ένα Ζιγκ-Ζάγκ σταματήσει στη μέση, λέγεται "ζιγκ" ή απλώς ευθεία;
■ Γιατί τα λένε meeting αφού όσοι συμμετέχουν γνωρίζονται ήδη;
■ Αυτός που έγραψε το στίχο "Σαν την παπαρούνα μοιάζεις, όλο χρώματα αλλάζεις", τι ακριβώς είχε πάρει;
■ Όταν ένα "χάσκυ" κλείσει τελικά το στόμα του, πώς λέγεται;
■ Αυτός που βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στον "γκρεμό" και στο "ρέμα", έφτασε εκεί κολυμπώντας ή σκαρφαλώνοντας;
■ Τελικά, τι νούμερο ήταν ο "Δόκτωρ Νο";
■ Αυτός που γράφει "ακόμα πιο νόστιμο", στη συσκευασία των Friskies, πώς είναι τόσο σίγουρος;
■ Ποια είναι επιτέλους η διαφορά ανάμεσα στο "Μπεζ" και το "Εκρού";
■ Πώς γίνεται και κάθε χρόνο καίγεται πάντα ο "τελευταίος πνεύμονας πρασίνου";
■ Τι κάνουν αυτό που περισσεύει, αφού ανοίξουν την τρύπα στο μακαρόνι;
■ Τόση λίγη εκτίμηση, δείχνουν πια όλοι οι ταξιτζήδες για τα αυτοκίνητά τους, ώστε να κολλάνε και αυτοκόλλητα που γράφουν "σιγά τις πόρτες";
■ Είναι φυσιολογικό να υπάρχει τμήμα αισθητικής προσώπου στο ΙΕΚ "ΑΚΜΗ";
■ Σε ποιο ακριβώς σημείο του αιδοίου δένεται το καράβι?
■ Οι αντροχωρίστρες χρησιμοποιούν τσατσάρες?
■ Έχει δει κανείς άσπρα μεσάνυχτα?
■ Πως μπορείς να ξεφορτωθείς ένα μπούμερανγκ?

Kαταστηματάρχης 72 χρονών πυροβόλησε 4 ληστές




Ο Charles (Gus) Augusto, ένας 72χρονος καταστηματάρχης από το Harlem, αναγκάστηκε να πυροβολήσει 4 άτομα που μπήκαν στο κατάστημά του γιά να κάνουν ένοπλη ληστεία. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτώσει τους δύο από αυτούς, και να τραυματίσει τους άλλους δύο. Ο Augusto, που είχε αγοράσει το όπλο του 20 χρόνια πριν και δεν το είχε ποτέ χρησιμοποιήσει, προσπάθησε πρώτα να κουβεντιάσει με τους ληστές. Τους είπε ότι δεν...


υπάρχουν λεφτά μέσα στο μαγαζί, και ότι θα έπρεπε να φύγουν πριν πληγωθεί κάποιος. Αυτοί, όχι μόνο τον αγνόησαν, αλλά άρχισαν να χτυπούν άσχημα τον υπάλληλό του. Χωρίς να το περιμένουν, ο 72χρονος τους έριξε με το παλιό του όπλο, σκοτώνοντας τον αρχηγό τους, 29χρονο σεσημασμένο κακοποιό James Morgan, αλλά και τον 21χρονο Raylin Footmon. Oι άλλοι δυό, τραυματισμένοι, έτρεξαν να φύγουν από το μαγαζί, αλλά συνελήφθησαν. Ο ίδιος ο καταστηματάρχης δεν αισθάνεται καθόλου σαν ήρωας: ''Σαν ήρωας θα αισθανόμουν , αν είχα καταφέρει να τους πείσω να πάνε σπίτια τους'', δήλωσε. ''Είμαι πολύ στενοχωρημένος που οι πατεράδες και οι μανάδες τους δεν έχουν τους γιούς τους σήμερα''. Ο Augusto δε θα διωχθεί ποινικά, διότι ήταν σε αυτοάμυνα.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΟ ΤΥΦΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ









ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΜΠΟΜΠΙΡΑ


Funny Baby - More amazing video clips are a click away

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΕΠΤΑ