Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Παράξενο πλάσμα βρέθηκε στην Ρωσία!!

Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό, αλλά ποτέ δεν θα ήθελα να το δω στο νερό. Κάπως μοιάζει με trilobite - αλλά δεν έχουν εξαφανιστεί; Ίσως εκείνοι που γνωρίζουν τι είναι αυτό θα μπορούσαν να διαφωτίσουν εμάς τους υπόλοιπους;




Αυστραλός περπάτησε ξανά χάρη στο Botox

Παρέμεινε καθηλωμένος επί 23 χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι, ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι γιατροί δεν του έδιναν καμία ευκαιρία, ώστε να ξαναπερπατήσει. Ο λόγος για τον 49χρονο Ράσελ Μακφί, ο οποίος ξαναβρήκε την υγεία του χάρη στις ιδιότητες του καλλυντικού φαρμάκου Botox.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο Μακφί υποβλήθηκε σε θεραπεία με μια σειρά ενέσεων Botox και πλέον έχει αρχίσει σταδιακά να διανύει αποστάσεις 20 μέτρων χωρίς βοήθεια.

Ο 49χρονος, που έκανε τη θεραπεία στην κλινική St John of God Nepean Rehabilitation Hospital, της Μελβούρνης στάθηκε και πάλι στα πόδια του σε διάστημα μόλις ενός μηνός. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο Μακφί μπόρεσε να περπατήσει ξανά γιατί το Μπότοξ σταμάτησε τους σπασμούς των μυών του.

Οι ίδιοι λένε πως το Botox είναι μία αναγνωρισμένη θεραπεία για το είδος της παράλυσης που προκαλείται από εγκεφαλικά, ενώ χρησιμοποιείτο για την ίαση μυϊκών σπασμών χρόνια πριν καθιερωθεί για καλλυντική χρήση.
Enet.gr

51 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ


Τρία νέα περιστατικά προστέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στον κατάλογο των κρουσμάτων της νέας γρίπης, που έφτασαν τα 51, 18 εκ των οποίων έχουν αποθεραπευτεί πλήρως. Πρόκειται για άτομα που ταξίδεψαν στη χώρα μας από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αργεντινή και την Αυστραλία. Οι ασθενείς που εντοπίστηκαν σήμερα είναι μια γυναίκα, 25 ετών, υπήκοος Αργεντινής, που ήρθε από την Αργεντινή, ένα αγόρι, 9 ετών, Αυστραλός υπήκοος, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Αυστραλία και ένα κορίτσι, 7 ετών, Αμερικανίδα υπήκοος, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από τις Η.Π.Α. Χθες Κυριακή άλλα επτά περιστατικά της νέας γρίπης Α/Η1Ν1 αναφέρθηκαν από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος Ειδικότερα, πρόκειται για: - ένα αγοράκι, 4 ετών, Αυστραλό υπήκοο, που ήρθε από τη Μελβούρνη, - ένα αγοράκι, 2,5 ετών, Ελληνα υπήκοο, που ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που επέστρεψε από τις Η.Π.Α., - έναν άντρα, 24 ετών Αμερικανό υπήκοο, που ήρθε από τις Η.Π.Α., - έναν άντρα, 20 ετών, επίσης Αμερικανό υπήκοο, που ήρθε από τις Η.Π.Α., - μία γυναίκα, 58 ετών, Ελληνίδα υπήκοο, που επέστρεψε από ταξίδι στον Καναδά, - ένα ζευγάρι Ελλήνων, που επέστρεψαν από τις Η.Π.Α. Τόσο οι παραπάνω ασθενείς, όσο και οι ήδη νοσούντες ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας. Το Υπουργείο Υγείας τονίζει ότι η ροή των περιστατικών εξακολουθεί να τελεί υπό πλήρη έλεγχο. Η δε συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Ηellenic Business

TA ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΩΝ CELTICS TA ΕΙΔΑΤΕ. ΑΝ ΟΧΙ!!ΔΕΙΤΕ ΤΑ

Στην Αθήνα ο βράχος του Θρύλου!



Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Όλαφ Μέλμπεργκ, που θα δυναμώσει την άμυνά μας
Μετά τους Ζαϊρί, Πάρντο και Ματ, ο Μέλμπεργκ αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν και αναμένεται να ταράξει τα νερά του λιμανιού. Φουρτούνες περιμένουν τους αντιπάλους κάθε φορά που θα επισκέπτονται τον Ναό του Φαλήρου, αλλά και στην έδρα τους, αφού ο Σουηδός είναι ογκόλιθος στην άμυνα και θα έχει εύκολο έργο απέναντι στα παικτάκια των άλλων. Ο Μέλμπεργκ έφτασε στην Αθήνα στις 13.35 το μεσημέρι της Δευτέρας και έτυχε όχι απλά θερμής, αλλά αποθεωτικής υποδοχής από τους φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν εκεί. Αφού τον αγκάλιασαν και του πήραν μερικές φωτό, του ζήτησαν να πατήσει τους αντιπάλους στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός δεν έκανε κάποια δήλωση, αλλά θα τους τα πει ένα... χεράκι όταν θα τους βρει στο γήπεδο. Ο Σουηδός αναδείχθηκε με ποσοστό 82% ως η κορυφαία μετεγγραφή αμυντικού στο δημοψήφισμα του
ΠΗΓΗ gayros.gr

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1980

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.

Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μας βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους». Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.

Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα.
Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν
πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.

Δεν είχαμε Play stations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου.
Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν
ενήλικοι για να μας επιβλέπουν. Θεέ μου!

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;

Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τι φρίκη!

Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ. Φτιάχναμε όμως φανταστικά
κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P

Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε. Δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει που τα σημερινά παιδιά είναι κακομαθημένα και χαζοχαρούμενα.

Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδίhttp://www.libero.fm

Επιχείρηση “Μπαρμπαρόσα”Σαν σήμερα το 1941



68 χρόνια έχουν περάσει από την 22α Ιουνίου 1941, όταν ο Χίτλερ, παραβιάζοντας το Σύμφωνο Μη Επίθεσης, διέταξε τις δυνάμεις του να εφορμήσουν αστραπιαία εναντίον της ΕΣΣΔ κινητοποιώντας την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη που είχε ως τότε γνωρίσει η ανθρωπότητα σε μία μόνη επιθετική επιχείρηση: 3.000.000 άνδρες, 3.580 άρματα μάχης, 7.184 πυροβόλα, 2.830 αεροπλάνα και 750.000 άλογα, κατανεμημένες σε τρεις ομάδες: Ομάδα Στρατιών Βορρά (Nord, επικεφαλής Βίλχελμ φον Λέεμπ), Ομάδα Στρατιών Κέντρου (Μitte, επικεφαλής Φέντορ φον Μποκ) και Ομάδα Στρατιών Νότου (Sud, επικεφαλής Γκερντ φον Ρούντστεντ).

Ήταν η επιχείρηση “Μπαρμπαρόσα”, που σχεδιαζόταν πάνω από ένα χρόνο. Στην αρχή το σχέδιο πέτυχε, καθώς οι Γερμανοί απώθησαν τους Σοβιετικούς και κατέλαβαν το Κίεβο, το Μινσκ και τις Βαλτικές Δημοκρατίες. Έφθασαν μια ανάσα από τη Μόσχα και πολιόρκησαν το Λένινγκραντ για 900 ημέρες.

Ο βαρύς ρωσικός χειμώνας όμως, καθήλωσε τους Γερμανούς και επέτρεψε στους Σοβιετικούς να ανασυνταχθούν και να ξεκινήσουν την μεγάλη αντεπίθεση. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τους Γερμανούς.

Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του αστυνομικού στα Πατήσια

Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση κατά του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια.
Η οργάνΜε προκήρυξη που απέστειλε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η οργάνωση «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ» ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία του 41χρονου αρχιφύλακα, Aντώνη -Νεκτάριου Σάββα, που έγινε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στη συμβολή των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου 2, στα Άνω Πατήσια.

Την προκήρυξη απέστειλαν στις 11:30 το πρωί άγνωστοι, στην εφημερίδα, σε μορφή CD-ROM.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί "ανάσα ανακούφισης" για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, καθώς όσο η οργάνωση δεν αναλάμβανε την ευθύνη υπήρχε ο φόβος ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν έχει παραλάβει στα χέρια της την προκήρυξη, για να πιστοποιηθεί η γνησιότητά της.

Ποια είναι η "Σέχτα Επαναστατών"

Η "Σέχτα Επαναστατών" έκανε την εμφάνισή της στις αρχές του 2009. Μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις.

Η πρώτη είχε σημειωθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Τότε, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αστυνομικού τμήματος και του κουβουκλίου, στο οποίο βρισκόταν ο ειδικός φρουρός, ενώ στη συνέχεια πέταξαν μια χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη.

Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη που περιεχόταν σε CD και το οποίο βρέθηκε στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου, στον τάφο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, κάτω από ένα ανθοδοχείο.

Το δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα της "Σέχτα Επαναστατών" είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Τέσσερις άγνωστοι, εκ των οποίων οι τρεις φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας και ο ένας κουκούλα, είχαν πυροβολήσει 14 φορές κατά αυτοκινήτων του σταθμού, στην οδό Λεονάρδου, και πέταξαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος δεν εξερράγη.

Όπως αποδείχτηκε, ο μηχανισμός αποτελείτο από ποσότητα πυρίτιδας μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί από μπύρα και βραδύκαυστο φυτίλι.ωση ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημα και CD που φέρεται να εστάλη στην εφημερίδα Τα Νέα.
Hellenic Business

Sex, drugs and Μπερλουσκόνι



[Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.] Σαν να μην έφταναν οι μέχρι τώρα αποκαλύψεις γύρω από τα καυτά πάρτι και τις πληρωμένες επισκέψεις γυναικών στις κατοικίες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι έρευνες έφεραν στο φως αποκαλύψεις σχετικά με διακίνηση κοκαΐνης από υπάλληλο του επιχειρηματία που φέρεται να μεσολαβούσε για τις ερωτικές… αγορές του Ιταλού πρωθυπουργού.

Οπως αποδεικνύεται, ο επιχειρηματίας Τζαμπάολο Ταραντίνι νοίκιαζε σε κοντινή απόσταση από τη Βίλα Τσερτόζα του Μπερλουσκόνι μία άλλη πολυτελή βίλα, προς 100.000 ευρώ το μήνα! Στη λεγόμενη Βίλα Καπριτσόλι προσελήφθη τον Ιούνιο του 2008 ο 40χρονος Αλεσάντρο Μαναβίνι από το Λέτσε, ως προσωπικός σοφέρ του επιχειρηματία. Πριν από ένα μήνα όμως, ο Μαναβίνι ανακρίθηκε ως ύποπτος για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης, έπειτα από στοιχεία που προέκυψαν από τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες του Ταραντίνι.

Την ίδια στιγμή, από τις τηλεφωνικές υποκλοπές αλλά και από τις μαρτυρίες ήρθαν στο φως τρία νέα ονόματα γυναικών: Αντζελα Σότσιο, Ελβίρα Σαβίνο και Σαμπίνα Μπέγκαν. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής εμπλοκή τους στο σκάνδαλο. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η Σότσιο είχε φωτογραφηθεί από τον γνωστό πλέον φωτογράφο Αντονέλο Τσαπαντού να κάθεται στα πόδια του Μπερλουσκόνι στη Βίλα Τσερτόζα, ενώ η Μπέγκαν είχε γίνει γνωστή ως η «βασίλισσα μέλισσα» του πρωθυπουργού και είχε κάνει τατουάζ τα αρχικά «S.Β.» στο σώμα της για τον «άντρα που της άλλαξε τη ζωή», όπως είχε πει η ίδια.

Τη ζωή ίσως όχι, αλλά την... κοσμηματοθήκη σίγουρα άλλαξε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε δύο από τις κοπέλες που επισκέφτηκαν την κατοικία του στη Ρώμη. Μιλώντας στην εφημερίδα «La Repubblica», η ήδη γνωστή Μπάρμπαρα Μοντερεάλε και μία ακόμη γυναίκα, που προτίμησε να αναφέρεται ως Λ., αποκάλυψαν ότι στις επισκέψεις τους στο Παλάτσο Γκρατσιόλι ο Καβαλιέρε τούς δώρισε εντυπωσιακά κοσμήματα. Η Μοντερεάλε μάλιστα φωτογραφήθηκε με μερικά από τα αστραφτερά περιδέραια, δαχτυλίδια, βραχιόλια και μενταγιόν που της χάρισε ο Καβαλιέρε.

Η Λ., από την άλλη μεριά, η οποία δήλωσε ότι στο Παλάτσο Γκρατσιόλι την προσκάλεσε ο Ταραντίνι, αλλά χωρίς να της προσφέρει χρηματικό αντάλλαγμα, αποκάλυψε ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός της χάρισε πέραν των κοσμημάτων, μικρά αγαλματίδια μονομάχων τα οποία κοσμούσαν ένα πέτρινο μοντέλο του Κολοσσαίου που έχει στην κατοικία του.


«Περίμενέ με στο μεγάλο κρεβάτι»

Πιο καυτά, ωστόσο, είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις κασέτες που κατέθεσε η Πατρίτσια Ντ’ Αντάριο στις αρχές. Στις ηχογραφημένες συνομιλίες της με τον Μπερλουσκόνι μέσα στο Παλάτσο Γκρατσιόλι ο Ιταλός πρωθυπουργός ακούγεται να ζητάει από την 31χρονη να τον περιμένει στο «μεγάλο κρεβάτι», όσο εκείνος θα απουσιάζει για να κάνει ένα ντους και να φορέσει το μπουρνούζι του! Στην ίδια κασέτα, η οποία ηχογραφήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2008, ημέρα εκλογής του Ομπάμα, το προσωπικό ακούγεται να ενημερώνει τον Καβαλιέρε ότι πρέπει να ετοιμαστεί για την επίσημη βραδιά που είχε διοργανώσει επ’ αφορμή των εκλογών το Ιδρυμα Ιταλία - ΗΠΑ, στην οποία τελικά ο Μπερλουσκόνι δεν παρευρέθηκε ποτέ, αφού ήταν… απασχολημένος.

Σε ηχογράφηση της επόμενης μέρας ο Ιταλός πρωθυπουργός ακούγεται να καλεί την Ντ’ Αντάριο για να τη ρωτήσει τι κάνει και όταν εκείνη του απαντάει «είμαι λίγο βραχνιασμένη», ο Καβαλιέρε λέει ειρωνικά: «Μα, γιατί; Χτες το βράδυ δεν άκουσα φωνές!» Στις κασέτες υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες της 31χρονης με τον επιχειρηματία Τζαμπάολο Ταραντίνι, ο οποίος της επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θέλει να τη δει ξανά!


Πουλάει (;) τη ροζ βίλα

Παρά το γεγονός όμως ότι τόσο ο ιταλικός όσο και ο διεθνής Τύπος έχουν γεμίσει με αποκαλύψεις-σοκ για την προσωπική ζωή του Ιταλού πρωθυπουργού, ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Μόνο ερωτήσεις για διεθνή θέματα… όχι για βλακείες» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, ενώ στα γιουχαΐσματα που άκουσε στο Μιλάνο από προσκείμενους σε κοινωνικά κέντρα, αντέδρασε απαντώντας: «Είστε φτωχοί κομμουνιστές και αναλφάβητοι της ελευθερίας».
Λέγεται, ωστόσο, ότι ο Καβαλιέρε έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης της Βίλα Τσερτόζα, αφού τον ενοχλεί το γεγονός ότι έχει παραβιαστεί από φωτογράφους.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ανεξάρτητη αρχή απαγόρευσε τη δημοσίευση και άλλων φωτογραφιών από το εσωτερικό της.

ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΑΤΑ ΡΑΜΠΟ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ!!

«Οχι στο στρατόπεδο μεταναστών» , λένε στον Εβρο

Αντιδράσεις προκάλεσε στον Έβρο η είδηση για την ίδρυση ενός νέου κέντρου φύλαξης οικονομικών μεταναστών σύμφωνα με την πρόβλεψη και σχεδιασμό των υπουργείων Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης δήλωσε ότι «ο Έβρος δεν θα γίνει χώρος που θα υποδέχεται το πρόβλημα.» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σχεδιάσει μια πολιτική στην οποία συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς όπως είπε το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Ελλάδας.
Χαρακτήρισε «ευκαιριακή» την πολιτική που μέχρι σήμερα έχει ασκηθεί για το θέμα των λαθρομεταναστών σημειώνοντας ότι ο Έβρος βιώνει εδώ και πολλά χρόνια τις συνέπειες της αναποτελεσματικότητάς της. Σήμερα στο κέντρο φύλαξης Ορεστιάδας φιλοξενούνται 250 οικονομικοί μετανάστες.
Enet.gr

Θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Εβδομαδιαία δραστηριότητα Γ.Α.Δ.Α.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Αθήνα, 21 -06 -2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας (14–21/06/2009), από τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α., συνελήφθησαν συνολικά -1.128- άτομα και ειδικότερα:

· Ογδόντα οκτώ (88) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Ναρκωτικών».

· Εβδομήντα ένα (71) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.

· Δεκατρία (13) άτομα για ληστείες.

· Εβδομήντα τέσσερα (74) άτομα για παραβάσεις του νόμου « περί Ηθών».

· Είκοσι τέσσερα (24) άτομα για απάτες – πλαστογραφίες.

· Είκοσι τέσσερα (24) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Όπλων».

· Ενενήντα δύο (92) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.).

· Τετρακόσια ενενήντα τρία (493) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Αλλοδαπών».

· Δώδεκα (12) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Παιγνίων».

· Οκτώ (8) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας».

· Δύο (2) άτομα για ανθρωποκτονίες.

· Διακόσια είκοσι επτά (227) άτομα για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, κ.λ.π).

Κατασχέθηκαν συνολικά:

· Κάνναβη : -2.066,17- γραμ . (κατεργασμένη - ακατέργαστη)

· Ηρωίνη : -408,7- γραμ .

· Κοκαΐνη : -1.995,3 - γραμ .

· Ναρκωτικά χάπια : -824- δισκία ( HIPNOSTEDON , VULBEGAL )

· Μεθαδόνη: -135- γραμμ. (υγρή)

· Λοιπές ουσίες: -10,6- γραμμ.

· Πιστόλια : - 6 -

· Κυνηγετικά: -2-

· Πολεμικά: -2-

· Χειροβομβίδες: -2-

· Λοιπά ( ράβδοι, φυσίγγια κ.λ.π.) : -65-

· Μαχαίρια : -13-

· Οχήματα : -7 -

· Παιγνιομηχανήματα – Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές : - 84-

· Χρηματικό ποσό : -19.899,29- Ευρώ

· Κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ( CD – DVD ) : - 18.783 -

· Διάφορα πλαστά έγγραφα (Δελτία Αστ . Ταυτ /τας, Ασύλου Αλλοδαπού κ.α.). : -68-

· Λοιπά είδη: -40- (κινητά τηλέφωνα κ.λ.π.)

· Ανευρεθέντα κλαπέντα οχήματα: - 90 –

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΔΑ

"Γράμμα από τη ΓΑΔΑΜια ήμερά από την αποφυλάκιση μου, προσήλθα στη ΓΑΔΑ όπως γνωρίζετε για να αναλάβω την ευθύνη για τη συμμετοχή μου στην εκτέλεση του Χαρ. Αμανατίδη στις 31/12/2004.Είναι βαθιά πολιτική απόφαση μετά από ώριμη σκέψη μηνών(ειδικά μετά τη δολοφονία του Αλέξη) και έτσι κλείνει ένα ιστορικό κεφάλαιο. Διαφωνούν ή συμφωνούν κάποιοι με την απόφαση μου αυτή με αφήνει αδιάφορο.Είμαι πολιτικός αντίπαλος του καθεστώτος και αποδέχομαι την «ήττα» μου.Απ’ την άλλη, θεωρώ ότι ακόμη και ο εχθρός οφείλει και αναγνωρίζει απέναντι στο πρόσωπο μου μια μικρή «νίκη»: ότι πέντε περίπου χρόνια κινούνταν στο...σκοτάδι. Συνεργό δεν έχω κατονομάσει , καθώς ούτως ή άλλως έχει φύγει απ’ τη ζωή και ως ελάχιστο φόρο τιμής δεν θα αποκαλύψω το όνομα του και ούτε τι έγινε με τα όπλα: απλά δεν υπάρχουν, έχουν πεταχτεί.Κλείνοντας προς το παρόν ως αναρχοατομικιστής (είναι αυτονόητο ότι δεν υφίσταται γραμμάριο εμπλοκής μου σε ένοπλες οργανώσεις, ή ότι δεν έχω μιλήσει , άλλωστε τι να πω; Αυτά που δεν ξέρω ; Αυτό συμπεραίνεται μέχρι και στις αστικές φυλλάδες και την στάση τους μέχρι σήμερα Κυριακή, εξαίρεση βέβαια αποτελεί μια αθλιότητα των χθεσινών «Νέων», από κάτι δημοσιογραφίσκους, σχετικά με μια σφαίρα, ήμαρτον γελάει ο κόσμος…)Αναλαμβάνω επίσης την ευθύνη για την απαλλοτριώσει της Αγροτικής Τράπεζας το Μάρτη του 2009 στην οδό Ιπποκράτους, ημέρες πρεμιέρας της μηχανοκίνητης ομάδας «Δέλτα». Αυτά είχα να πω.Ας σεβαστούν οι δικηγόροι μου Σπύρος Φυτράκης, αλλά και ο κύριος Κατσαρής(γιατί με επισκέφτηκε σήμερα μόνος), την πολιτική μου απόφαση και να τηρήσουν υπεύθυνη στάση την Τρίτη στον ανακριτή, όπου θα καταθέσω γραπτώς τα παραπάνω, κλείνοντας έτσι τον κύκλο μου στον αναρχικό χώρο και συνεχίζοντας τους αγώνες, από τις φυλακές πλέον.Εκεί, με αληθινούς επαναστάτες, με όλους τους απόκληρους , με όλους τους αδικημένους και όχι επαναστάτες των ρακόμελων , σε έναν χώρο όπου βασιλεύουν οι μικροεξουσιαστές του αντιεξουσιαστικού χώρου. Καταλαβαίνεται.Νίκος Κουνταρδάς 21/06/2009Υ.Γ. 1 Έτσι eξήγιουνται τα παλικάρια, οι αληθινές απειλές, όχι οι ασύμμετρες.Υ.Γ. 2 Όση λάσπη και αν έχει πέσει ξέρετε ποιοι είναι οι ρουφιάνοι. Τα είχαμε πει και στο Κρατικό της Νίκαιας, περισσότερα σε γράμμα μου απ’ τη φυλακή.athens.indy

Σκαραβαίος: Από εικόνα των Ναζί, σύμβολο ελευθερίας .Παγκόσμια ημέρα Σκαραβαίου σήμερα!!


του Γιώργου Φλώκα

Ο γνωστός σε όλους σκαραβαίος (*) είναι, αν όχι το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο, σίγουρα ανάμεσα στα πρώτα. Ξεκίνησε την παραγωγή του το 1938 και από τότε συνέχισε μέχρι πολύ πρόσφατα. Σε κάποιες χώρες μάλιστα συνέχισε μέχρι το 1998, οπότε και κυκλοφόρησε το ”NewBeetle”.

Όμως, προτού γίνει μόδα και αποτελέσει διαχρονική αξία, ο Σκαραβαίος έκανε εφικτό το όνειρο της αυτοκίνησης για πολλές οικογένειες, και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, οι οποίες δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν μεγαλύτερο όχημα. Παράλληλα, αποτέλεσε ”δεύτερο αυτοκίνητο” για πολλές περισσότερες.

Η ειρωνεία είναι ότι το αυτοκίνητο που έφερε επανάσταση και δημοκρατία, κατά μια έννοια, στην αυτοκίνηση, είχε αποτελέσει ιδέα και δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή χωρίς την αρωγή ενός δικτάτορα, του Αδόλφου Χίτλερ.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του καλοκαιριού του 1933, όταν ο Ferdinand Porsche βρέθηκε στο ξενοδοχείο Kaiserhof στο Βερολίνο για μια συνάντηση με τον δικτάτορα. Ο Πόρσε είχε εξαιρετική φήμη ως μηχανικός, έχοντας ήδη διατελέσει επικεφαλής στο τμήμα μηχανικών της Daimler-Benz.

Ο Χίτλερ ανέλυσε στον Πόρσε τα σχέδιά του για ένα αυτοκίνητο. Θα έπρεπε να είναι μικρό, ίσως τεσσάρων θέσεων, με αξιόπιστη μηχανή, να καίει 40 μίλια ανά γαλόνι βενζίνης. Το 1933, ο Χίτλερ είχε περιγράψει ένα σύγχρονο Volkswagen!

Έτσι ακριβώς το αποκαλούσε -το αυτοκίνητο του λαού στα γερμανικά- και ζήτησε να πωλείται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Όταν ο Πόρσε τον ρώτησε τι είχε στο μυαλό του, ο Χίτλερ φέρεται να απάντησε: ”Οποιαδήποτε τιμή, χερ Πόρσε. Οποιαδήποτε τιμή κάτω από τα 1.000 μάρκα”.

Η τιμή ήταν εξευτελιστική για τα τότε δεδομένα. Τα 1.000 μάρκα του 1933 αντιστοιχούσαν σε 250 δολάρια στις ΗΠΑ. Ούτε ο Ford δεν μπορούσε να κατασκευάσει αυτοκίνητο τόσο φθηνά. Ήταν φανερό ότι ο Χίτλερ ήθελε ένα πάμφθηνο, ανθεκτικό αυτοκίνητο ως πολιτικό όχημα για να κερδίσει τους Γερμανούς, μετά το επιτυχημένο παράδειγμα του Μουσολίνι που τύγχανε ευρείας αποδοχής στην Ιταλία επειδή είχε πετύχει τα έγκαιρα δρομολόγια των τρένων.

Αυτό που δεν ήξερε ο Χίτλερ ήταν ότι ο Πόρσε είχε ήδη σχεδιάσει και κατασκευάσει ένα μικρό αυτοκίνητο το 1932, με καλή μηχανή, air cooler και καμπύλες. Ακόμη και το όνομα ήταν παρόμοιο -Volksauto. Όμως ποτέ δεν είχε προχωρήσει σε μαζική παραγωγή μέχρι το αίτημα του δικτάτορα που άλλαξε τα δεδομένα.
πηγη in2 life

Έφερναν χασίς από την Αλβανία

Πέντε νεαροί, μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών προσπάθησαν να φέρουν, στην Ελλάδα από την Αλβανία, 12,5 κιλά χασίς σε φούντα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Και οι πέντε συνελήφθησαν, τα ξημερώματα, στη Μεσοποταμία Καστοριάς, έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη, που θύμιζε αμερικάνικη ταινία του Χόλιγουντ.Δράστες είναι τέσσερις νεαροί, ηλικίας 24, 25, 27 και 32 ετών αντιστοίχως, ελληνικής υπηκοότητας κι ένας Αλβανός υπήκοος, ηλικίας 23 ετών.Οι δράστες έφεραν τα ναρκωτικά με Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα. Αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας είχαν στήσει ενέδρα στους εμπόρους και τους καταδίωξαν. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε δύο περιπολικά.Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους πέντε εμπόρους, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, μετέφεραν χασίς σε φούντα, βάρους 12 κιλών και 370 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά, τα αυτοκίνητα, καθώς και επτά κινητά τηλέφωνα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για να συνενοούνται, κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες με την εις βάρος τους δικογραφία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς
πηγη GREEK POLICEMAN

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΚΟΛΟΜΠΑΡΟΠΙΤΑ-ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ

Tην ξέρετε εσείς την Κολομπαρόπιτα;
Τι μαθαίνουμε πρωί πρωί! Καινούργιες λέξεις! Έβλεπα πρωί πρωί στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, μαι σπεσιαλιτέ, την Κολομπαρόπιτα. Εντάξει το όνομα σίγουρα...παραπέμπει κάπου, αλλά ακόμη και η μαγείρισσα το, είπε ότι το όνομα είναι σκωπτικό! Όσο για τα υλικά, εκτός από ρύζι, δεν θυμάμαι κάτι άλλο.


Αναρτήθηκε από troktiko

΄Eνας καμικάζι διαφορετικός από τους άλλους!!Αλλά παράνομος γιατί δεν φοράει κράνος


…You’re best friend is a monkey. And he’s cooler than you. - Watch more Crazy Pet Tricks

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΙΣΙΛΙΑΝΟΣ ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΣΑΛΒΑΤΟΡΕ ΜΙΚΕΛΙ



ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΩΝ ΚΑΡΤΕΛ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΠΑΓΚΣΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΛΑΒΡΕΖΙΚΗ ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ

Ένας από τους αρχηγούς της σικελικής μαφίας, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ιταλικών αρχών με τους 30 πιο επικίνδυνους κακοποιούς, συνελήφθη στη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Ο Σαλβατόρε Μικέλι, 63 ετών, που καταζητείται από το 2001 για δεσμούς με τη μαφία και εμπόριο ναρκωτικών, συνελήφθη τη νύχτα στο Καράκας σε συνδυασμένη επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας και της Ιντερπόλ. "Η σύλληψη του Μικέλι είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την Κόζα Νόστρα", δήλωσε ο Τζουζέπε Λούμα, πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την αντιμετώπισης της μαφίας. Ο Μικέλι ανήκε στο δίκτυο του πανίσχυρου "νονού" Ματέο Μεσίνα Ντενάρο. Σύμφωνα με τον Λούμα επέβλεπε τις συμφωνίες που αφορούσαν το εμπόριο ναρκωτικών σε συνεργασία με την καλαβρέζικη μαφία και τα κολομβιανά καρτέλ.

Ο ιδιοκτήτης του ιδιοκτήτη.....




Οι "ιδιοκτήτες" παλιών πολυκατοικιών στο Κέντρο της Αθήνας όπως
εμφανίζονται στους αλλοδαπούς που ψάχνουν για κατάλυμα είναι
κι αυτοί αλλοδαποί αλλά ευκατάστατοι πλέον.
Σε ένα δρόμο πίσω από την Σωκράτους υπάρχει μια πολυκατοικία
με 6 διαμερίσματα στη χειρότερη κατάσταση λόγω παλαιότητας
και έλλειψη συντήρησης.
Ο "ιδιοκτήτης αλλοδαπός" νοικιάζει κάθε διαμέρισμα από τον πραγματικό
1.000 ευρώ τον μήνα πάντα προκαταβάλλοντας πολλούς μήνες.
Στη συνέχεια αυτός εισπράττει από κάθε ένοικο 2,5-10 ευρώ την ημέρα.
Σε κάθε διαμέρισμα διαμένουν από 20-30 άτομα κυρίως Αφρικανοί
λαθρομετανάστες.
Πολλές φορές πέφτει άγριο ξύλο σε όποιον δεν πληρώνει ή προσπαθεί
να διαφύγει.
Οι συμπλοκές αυτές έχουν φοβίσει ακόμα περισσότερο τους λιγοστούς
κατοίκους της περιοχής!
Αθηναίος

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ..


Παρενοχλούν τα τουρκικά ραντάρ, αδιαφορούν οι περίπολοι FRONTEX

Απόπειρα να μπλοκάρει την επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενάντια στη λαθρομετανάστευση και να κρατήσει τους διαύλους που χρησιμοποιούνται στο Αιγαίο ανοιχτούς έκανε χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, η Τουρκία.
Οταν το αεροσκάφος πλησίασε το Αγαθονήσι στα 3,5 μίλια, εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, στον ασύρματο, στη συχνότητα κινδύνου, ακουστήκαν οι χειριστές του τουρκικού ραντάρ να τους ζητούν να αποχωρήσουν αμέσως από την περιοχή καθώς έμπαιναν σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι πιλότοι του περιπολικού αεροσκάφους γνωρίζοντας ότι πετούσαν σύμφωνα σε περιοχή που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έδωσαν σημασία και συνέχισαν το έργο τους. Μισή ώρα μετά και ενώ επέστρεφαν από τη Σάμο προς την Κω στο ίδιο σημείο οι Τούρκοι χειριστές επανέλαβαν το αίτημά τους στη διεθνή συχνότητα κίνδυνου, χωρίς όμως
αποτέλεσμα.
Είναι η δεύτερη φορά που τα τουρκικά ραντάρ παρεμβαίνουν στο έργο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κατά σύμπτωση, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται μόνο στα σημεία όπου έχουν καταγραφεί ως δίαυλοι των λαθρομεταναστών.
Στις περιοχές μεταξύ της Τουρκίας και των νησιών Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι καθώς και στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Εβρο. Ο λόγος για τον οποίο οι τουρκικές παρεμβάσεις γίνονται στη διεθνή συχνότητα κινδύνου, σύμφωνα πάντα με τους Ελληνες αξιωματικούς, είναι ότι η Τουρκία προσπαθεί να δηλώσει προς όλους που ακούν
αυτή τη συχνότητα, και είναι εκατοντάδες, ότι η περιοχή αυτή δεν ανήκει στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία.
Συμφωνά με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους της λαθρομετανάστευσης
διότι αυτό εξυπηρετεί και τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο αλλά λειτουργεί και σαν μοχλός πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Λίγες ώρες αργότερα, τουρκικά μαχητικά παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο πέταξαν χαμηλά πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, και χθες το απόγευμα τουρκικός σχηματισμός μαχητικών πέταξε πάνω και από τους Φούρνους.
αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη

Δεκαπεντάχρονος μαχαίρωσε ταξιτζή για 4 ευρώ

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια ενός δεκαεπτάχρονου που δεν δίστασε να τον μαχαιρώσει για να τον ληστέψει έζησε ένας οδηγός ταξί στην Κόρινθο.
Όταν έφτασε στο τέλος της διαδρομής, ο ανήλικος όχι μόνο αρνήθηκε να πληρώσει το κόμιστρο των 4 ευρώ, αλλά απείλησε τον ταξιτζή με ένα μαχαίρι, ζητώντας του τα χρήματα που είχε πάνω του. Ο οδηγός αντιστάθηκε και ο δεκαεπτάχρονος τον μαχαίρωσε και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Ο ταξιτζής ειδοποίησε τους συναδέλφους του και αυτοί με τη σειρά τους την αστυνομία. Άνδρες της Τροχαίας Κορίνθου κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον ανήλικο, ο οποίος οδηγήθηκε την ίδια ημέρα στον εισαγγελέα Κορίνθου και αφέθηκε ελεύθερος

Hellenic Business

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

TEHRAN (Reuters) Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ του προέδρου του Ιράν και των μεταρρυθμιστών καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις. Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία να σταματήσουν να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Διάβημα διαμαρτυρίας προς τους πρεσβευτές και τους εκπροσώπους των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε η ιρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών της Τσεχίας. Όπως δήλωσε η Ε.Ε. ετοιμάζει την αντίδρασή της!...Κιρκούκ, Ιράκ (Reuters) - Ο φόρος αίματος σε μια από τις πλέον θανατηφόρες βομβιστικές επιχειρήσεις αυτοκτονίας αυξήθηκαν σε 73, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας την Κυριακή, μία ημέρα μετά από την επίθεση με εκρηκτικά έξω από ένα τζαμί, στο βόρειο τμήμα της χώρας!...WANA, Pakistan (Reuters) - Οι Πακιστανικές δυνάμεις χρησιμοποιούντες αεροπλάνα και στρατο προσπαθουν να πλήξουν από το πρωϊ εναν απο τους ηγέτες των ταλιμπαν τον Baituallah Mehsud!...CAIRO (Reuters) - Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ δήλωσε την Κυριακή ότι είδε μια ευκαιρία για την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών με Παλαιστίνιους και ότι μια πολιτική ομιλία για την αποχώρηση του Ισραήλ στην πρεμιέρα, απορρίφθηκε από την Αίγυπτο ως ατελή, πάντως ήταν ένα σημαντικό βήμα προόδου!...ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Reuters) - Ρώσσοι κατάσκοποι στοχεύουν το γερμανικό ενεργειακό τομέα για να βοηθήσει τις ρωσικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν εμπορικά πλεονεκτήματα, δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής εγχώριας κατασκοπείας κατά την επισκεχή του σε μια εν λόγω μονάδα την Κυριακή!...ΜΟΥΚΝΤΙΣΟ (Reuters) - Εκπρόσωπος της Ισλαμιστικής και σκληρής οργάνωσης της Σομαλίας al Shaabab δήλωσε ότι οι ισλαμιστές αγωνιστές θα πολεμήσουν εναντίον των ξένων στρατευμάτων που θα έρχονται για προσφέρου βοήθεια προς την κυβέρνηση της χώρας!..ΛΟΝΔΙΝΟ (Reuters) - Τα πτώματα των δύο Βρετανών ομήρων στο Ιράκ από το 2007 εντόπισαν χθες στη Βαγδάτη ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση την Κυριακή!....LAGOS (Reuters) - Στην Νιγηρία η κύρια μαχητική ομάδα δήλωσε την Κυριακή ότι είχε επιτεθεί στις τρεις εγκαταστάσεις πετρελαίου που ανήκουν στην Royal Dutch Shell στο Δέλτα του Νίγηρα, διευρύνοντας αυτο τον μήνα στην Αφρική τις επιθέεις του εναντίον της μεγαλύτερης ενεργειακής βιομηχανίας!...
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL

Η ΝΕΝΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣEIΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Μία εν ψυχρώ εκτέλεση στο Ιραν ξύπνησε όλο τον κόσμο, για χάρη αυτής της κοπέλλας που όλοι είμασταν μαζί της τα τελευταία 2 λεπτά της ζωής της

Θα τους μαστιγώσουν γιατί έβαλαν γυναικεία ρούχα


ΣΟΚ

67 Φιλιππινέζοι που δουλεύουν στη Σαουδική Αραβία θα μαστιγωθούν και ίσως φυλακιστούν κιόλας γιά έξι μήνες. Ο λόγος είναι ότι συμμετείχαν σε πάρτυ, όπου ήπιαν αλκοόλ και ντύθηκαν με γυναικεία ρούχα, πράγματα αυστηρά απαγορευμένα από τον Ισλαμικό Νόμο της χώρας αυτής... Οι 67 αυτοί άνδρες δεν είναι ομοφυλόφιλοι. Αν ήταν, θα αντιμετώπιζαν πολύ πιό σοβαρές κατηγορίες, όπως δήλωσε ο υποπρόξενος της εκεί πρεσβείας των Φιλιππίνων, Roussel Reyes.



ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Ένας άνδρας αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας περίπου 50 ετών δολοφονήθηκε λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή της Ομόνοιας.
Το θύμα καθόταν σε καφενείο της οδού Ελευσινίων 14-16, όταν δύο άγνωστοι τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα.
Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής