Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΦΟΒΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΖΩΑΚΙΑ

Στη Nova το ματς...


Η Nova θα δείξει τον αγώνα του Ολυμπιακού στη Σλοβακία την Τετάρτη, αφού η Conn-X απέσυρε το ενδιαφέρον της. Όλοι λοιπόν μπροστά στις οθόνες στις 21.00.

Το συνδρομητικό κανάλι συζήτησε με την εταιρεία που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και η χρυσή τομή βρέθηκε εν τέλει. Ως εκ τούτου, ο εκτός έδρας αγώνας του Θρύλου για τον Γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι αυτός κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας θα μεταδοθεί ζωντανά την Τετάρτη στις 21.00 από το Novasports 1. Όσοι φίλοι του Ολυμπιακού λοιπόν δεν βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου και είναι πολλοί είναι η αλήθεια, αφού το ματς είναι εκτός συνόρων, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της ομάδας μας από το εν λόγω κανάλι.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Nova

"Η Netmed Hellas Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση των αποκλειστικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων του εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Σλόβαν Μπαρατισλάβας, για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.

Η αναμέτρηση Σλόβαν Μπαρατισλάβας - Ολυμπιακός, θα μεταδοθεί ζωντανά την Τετάρτη 29/07 στις 21:00 από το novasports1".
gayros.gr

Η ΜΕΘΥΣΤΙΚΗ TARJA ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ GAGARIN205

H Tarja, με τη μαγευτική φωνή, επισκέπτεται τη χώρα μας την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, στο Gagarin 205, για μία μόνο συναυλία, γεμάτη σκοτεινές μελωδίες!

Η γοητευτική λυρική σοπράνο, πρώην ιδρυτικό μέλος και γνωστή ως η σαγηνευτική γυναικεία φωνή των Nightwish,
συστήνεται πλέον απλά με το όνομα της...Tarja!

Έχοντας στο ενεργητικό της 9 χρόνια επιτυχημένης καριέρας με τους Nightwish καθώς και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της metal σκηνής αλλά και με την Εθνική Όπερα της Φινλανδίας, ένα δυναμικό πρώτο ανεξάρτητο άλμπουμ που άγγιξε την κορυφή και έγινε χρυσό και πλατινένιο σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο δεύτερο άλμπουμ στα σκαριά, η Tarja αποτελεί μοναδική μουσική παρουσία, καταφέρνοντας να ισορροπήσει ανάμεσα στον κόσμο του metal και της όπερας και να δημιουργήσει ένα αυθεντικό προσωπικό ερμηνευτικό στυλ.
Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η επιρροή που έχει ασκήσει στην ροκ αλλά και μέταλ σκηνή!

Σε κάθε της εμφάνιση, συνεπαίρνει το κοινό, με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και με τον συναισθηματικό δεσμό που δημιουργεί με το κοινό, ξεπερνώντας κάθε γλωσσικό, γεωγραφικό ή μουσικό εμπόδιο.
Θεωρείται μία από τις καλύτερες τραγουδίστριες στη χώρα της και η ίδια η Φιλανδή πρωθυπουργός την έχει αποκαλέσει «η φωνή της Φινλανδίας» !

Είτε ως σολίστ με την συνοδεία της Εθνικής Όπερας της Φινλανδίας, είτε δίνοντας συναυλία σε εκκλησία, είτε καθηλώνοντας τα βλέμματα 20.000 fans σε αρένες ανά τον κόσμο, η Tarja αποτελεί ένα μουσικό φαινόμενο!

Αφήστε την να σας ταξιδέψει με την αγγελική φωνή της, στο δικό της μέταλ «λυρικό» μονοπάτι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στο Gagarin205!

Όταν τα ζώα μιλούν

Ένας εγγαστρίμυθος έκανε το τουρνέ του στην επαρχία. Κάποια ηλιόλουστη μέρα, βγήκε για μια βόλτα στο πλησιέστερο βουνό της πόλης που βρισκόταν.

Όταν ανέβηκε αρκετά στο βουνό, βλέπει ένα νεαρό βοσκό να κάθεται κάτω από ένα δέντρο και να φυλάει τα πρόβατα του παρέα με ένα σκύλο και το γαϊδούρι του. Αποφασισμένος να κάνει πλάκα στο βοσκό, τον πλησιάζει και λέει στο σκύλο:

- Γεια σου, σκύλε!

Ο βοσκός:

- Τι λιες, ρε, του σκλυ δε μιλά!

- Πως τα πας, σκύλε; Ρωτάει ο εγγαστρίμυθος.

- Θαυμάσια! Λέει ο σκύλος.

Ο βοσκός μένει κόκαλο!

- Καλό το αφεντικό σου; Συνεχίζει ο εγγαστρίμυθος. Σε φροντίζει;

- Αφεντικό πρώτο! Με φροντίζει , με ταΐζει και συχνά με βγάζει βόλτα.

Ο βοσκός δεν πιστεύει στα αυτιά του.

- Σε πειράζει να μιλήσω με το γάιδαρο σου; Ρωτάει ο εγγαστρίμυθος.

- Τα γαϊδούρια δε μιλάν! Λέει ο βοσκός.

- Γεια σου, γαϊδούρι ! Πως τα πας; Ρωτάει ο εγγαστρίμυθος το γαϊδούρι.

- Θαυμάσια!

Ο βοσκός τα έχει παίξει τελείως!!!!!!

- Σε προσέχει το αφεντικό σου; Συνεχίζει ο εγγαστρίμυθος.

- Βέβαια! Με ταΐζει, με ποτίζει, με βουρτσίζει και δε με φορτώνει πολύ!

Ο βοσκός έχει πάρει πλέον μια αποβλακωμένη έκφραση.

- Σε πειράζει να μιλήσω και με τα πρόβατά σου; Ρωτάει ο εγγαστρίμυθος το βοσκό.

Ο βοσκός σε κατάσταση πανικού φωνάζει:

- Τα παλιοπρόβατα είν σκέτ ψιφταράδες! Οτ, κι να συ πουν, μην τα πιστέψεις, μην τα πιστέψεις καθόλ.

ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ-ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΕΜΒΟΛΙΑ



8χρονη στο έλεος ανήλικων βιαστών

Σοκ στις ΗΠΑ και τη Λιβερία (πατρίδα του θύματος) από την αποκάλυψη του ομαδικού βιασμού οκτάχρονου κοριτσιού από τέσσερις ομοεθνείς του, εννέα έως δεκατεσσάρων ετών. Τα αγόρια υποσχέθηκαν στη μικρή, που μένει τα τελευταία πέντε χρόνια στις ΗΠΑ, να της δώσουν τσίχλες αν τα ακολουθούσε σ’ ένα ακατοίκητο διαμέρισμα. Η μικρή τους πίστεψε, όταν όμως έφθασαν εκεί, αντί για τσίχλες τη μισο-έγδυσαν και τη βίασαν ο ένας μετά τον άλλον για περίπου δεκαπέντε λεπτά της ώρας, μέχρι που έφθασε η αστυνομία, που ειδοποιήθηκε από γείτονες οι οποίοι άκουσαν τις κραυγές της μικρής.

Χειρότερη όμως από το βιασμό ίσως να είναι η αντίδραση της οικογένειας της μικρής. Ο ίδιος ο πατέρας της δήλωσε ότι δεν συνέβη τίποτα και πως για όσα έπαθε φταίει η κόρη του. Αρχικά, μάλιστα, αρνήθηκε ακόμα και να τη δει, ενώ είπε σε δημοσιογράφους ότι κατά τη γνώμη του δεν χρειάζεται να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος κανενός για το περιστατικό. Αργότερα, υπό το βάρος ίσως της κατακραυγής, άλλαξε στάση δηλώνοντας πως θέλει πίσω το παιδί του, το οποίο έχει μεταφερθεί σε κέντρο προστασίας κακοποιημένων ανηλίκων. Οι σωματικές πληγές της μικρής θα γιατρευτούν γρήγορα, όχι όμως και οι ψυχολογικές. Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα, καθώς σοκαρισμένοι απλοί πολίτες στις ΗΠΑ προσφέρονται να υιοθετήσουν το οκτάχρονο κορίτσι. Οι γονείς δεν πρόκειται, εξάλλου, να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατηγορία καθώς δεν υπάρχει κανένας νόμος που να τιμωρεί το χειρισμό ενός προβλήματος.

Αντίθετα, ωστόσο, με τις δηλώσεις του πατέρα, οι δράστες του βιασμού θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, με τον δεκατετράχρονο να αντιμετωπίζει δικαστήριο ενηλίκων με κατηγορίες για απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση, ενώ οι υπόλοιποι θα δικαστούν ως ανήλικοι αντιμετωπίζοντας το ίδιο κατηγορητήριο. Αυτό σημαίνει πως σίγουρα ο δεκατετράχρονος θα πάει στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι πιθανότατα θα οδηγηθούν σε κέντρα επανένταξης ή θα υποχρεωθούν να παρακολουθήσουν αντίστοιχα προγράμματα, χωρίς παραμονή σε κέντρα.
ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr

**ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ....ΤΟ ΝΗΣΙ!!!


ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΟΠΑΥ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ?ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ ΕΣΕΙΣ....ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ....

Αυτό που μας διαφήμισε τώρα μας δυσφημεί

Την ταχύτητα με την οποία λογόκριναν το φιλμάκι του Κώστα Γαβρά στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ύστερα από τις πιέσεις εκκλησιαστικών κύκλων και με τις ευλογίες του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, θα τη ζήλευε σίγουρα ο Αντρέι Ζντάνοφ, ο τρομερός λογοκριτής της σταλινικής περιόδου.


Χθες το πρωί διαπιστώσαμε, ιδίοις όμμασι, το «ψαλίδισμα» του ντοκιμαντέρ-ανιμέισον του Κώστα Γαβρά, παρακολουθώντας, ανάμεσα στους εκατοντάδες επισκέπτες, το βίντεο διάρκειας 13 λεπτών για την αρχιτεκτονική και την ιστορία του Παρθενώνα. Μέσα σε αυτό το γενικό βίντεο σε σκηνοθεσία Κ. Αρβανιτάκη έχει ενσωματωθεί και το απόσπασμα διάρκειας ενός λεπτού και 40 δευτερολέπτων από το ντοκιμαντέρ του διεθνούς Ελληνα σκηνοθέτη. Τα δώδεκα δευτερόλεπτα από το απόσπασμα του φιλμ-ανιμέισον του Γαβρά, το οποίο απεικόνιζε ρασοφόρους της πρώτης χριστιανικής περιόδου να καταστρέφουν τα φειδιακά ανάγλυφα του Παρθενώνα έχει, όντως, εξαφανιστεί.

Η απόφαση των υπευθύνων του Μουσείου και της Πολιτείας να λογοκρίνουν το ταινιάκι δεν είναι καθόλου απλή ιστορία, όπως, δυστυχώς, την παρουσιάζει ο καθηγητής, πρόεδρος του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και άλλοτε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παντερμαλής, λέγοντας σε πρόσφατες δηλώσεις του: «Ορισμένοι εξέλαβαν τις μικρές μορφές (σε κινούμενα σχέδια) που αναρριχώνται σε κλίμακες για να φτάσουν τις μετόπες του Παρθενώνα ως ρασοφόρους και όχι ως ανθρώπους της εποχής. [...] κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει -ασφαλώς- η αναφορά στο γεγονός ως είχε και να εκπέσει ένα πλάνο 12 δευτερολέπτων το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν έχει σχέση με την ουσία των πραγμάτων και ασφαλώς δεν αποτελεί κανενός είδους λογοκρισία».

Είναι ξεκάθαρο όμως όσο ποτέ ότι με την παρέμβαση στο φιλμάκι η ελευθερία της έκφρασης, μέγιστο αγαθό της δημοκρατίας, έχει... τσαλαπατηθεί. Πρώτα απ' όλα, κάποιοι αποφάσισαν να παρέμβουν και να αλλοιώσουν, επί της ουσίας, ένα καλλιτεχνικό έργο -πράξη απαράδεκτη σ' ένα δημοκρατικό πολίτευμα, συνηθισμένη σε θεοκρατικά και ανελεύθερα καθεστώτα- χωρίς καν να ρωτήσουν τον δημιουργό του. Και μάλιστα για να απαλείψουν από αυτό στοιχεία ιστορικά αποδεδειγμένα. Είναι αξιοσημείωτο, επίσης, ότι ακόμα και μετά την οργισμένη αντίδραση του Κώστα Γαβρά με δηλώσεις του στην «Ε» και το «Μέγκα», οι υπεύθυνοι του Μουσείου συνεχίζουν να τον αγνοούν. Ο ίδιος μίλησε για «απαράδεκτη λογοκρισία, λυπηρή για την Ελλάδα», για «πρακτικές Σοβιετικής Ενωσης» και ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του από το απόσπασμα αφού δεν είναι πλέον δημιούργημά του. Παρ' όλα αυτά, το όνομά του υπήρχε χθες στους τίτλους τέλους του βίντεο.

Οσοι λογόκριναν το φιλμ του Γαβρά μάλλον δεν πρέπει να έχουν πλήρη συναίσθηση του μεγέθους της πράξης τους. Αν μπορούσαν να φανταστούν τον αντίκτυπό της στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δεν θα είχαν πειράξει ούτε χιλιοστό από το φιλμάκι. Η είδηση κάνει, κυριολεκτικά, τον γύρο του κόσμου. Ο Κώστας Γαβράς δεν είναι κάποιος δημιουργός της περιφέρειας. Ο σκηνοθέτης του «Ζ» έχει τιμηθεί με αρκετά διεθνή βραβεία, ανάμεσά τους και Οσκαρ το 1983 για τη διασκευή σεναρίου στον «Αγνοούμενο». Εκτός από τη Γαλλία έχει γυρίσει ταινίες και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Αμερική. Δεν υπάρχει σοβαρό μέσο ενημέρωσης του πλανήτη («Λε Μοντ», Ασ. Πρες, Γαλλικό Πρακτορείο, «Νουβέλ Ομπσερβατέρ», «Νιου Γιορκ Τάιμς») που να μη φιλοξενεί τη «λογοκρισία Γαβρά στην Ελλάδα». Κρίμα και κακή αρχή για ένα νέο Μουσείο, που προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη για το δίκαιο αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Μην ξαφνιαστείτε αν οι επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου μας πουν τώρα: «Σε ποιο Νέο Νέο Μουσείο θέλετε να τοποθετήσετε τα γλυπτά; Σε αυτό που διοικούν οι ιερωμένοι και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών;». Enet.gr

Τα Χριστούγεννα οι πρώτοι εμβολιασμοί





Το Σεπτέμβριο αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας τα εμβόλια για τη νέα γρίπη Η1Ν1, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί θα αρχίσουν τα Χριστούγεννα.

Θα προηγηθούν οι ευπαθείς ομάδες, τα παιδιά άνω των 5 ετών, ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, αλλά και γιατροί και νοσηλευτές.

Σε ό,τι αφορά τα νεογνά και τα παιδιά κάτω των 5 ετών, υπάρχει εισήγηση των επιστημόνων να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της κοινής εποχικής γρίπης, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να προσβληθούν και από τους δύο ιούς ταυτόχρονα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο επίκουρος καθηγητής παιδο-πνευμονολογίας Χάρης Κατσαρδής τόνισε ότι ο συγκεκριμένος ιός δε φαίνεται να είναι τόσο επιθετικός σε σχέση με άλλους, αλλά αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι είναι περισσότερο διεισδυτικός, λόγω έλλειψης αντισωμάτων.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται το 50% των Ελλήνων να προσβληθούν από το ιό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα έχουμε θανάτους, ενώ ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο Ταμιφλού δεν καλύπτει 100%.

Κάλεσε άτομα με βαρύ ιατρικό ιστορικό (καρδιοπάθειες, χρόνιες πνευμονοπάθειες) να σπεύσουν πρώτοι να εμβολιαστούν, όπως επίσης και τους γονείς να μην σπεύδουν στα νοσοκομεία με έναν απλό βήχα, ή με λίγο πυρετό. «Μόνο όταν το παιδί έχει έντονο βήχα, δυσφορία και κυρίως όταν είναι για καιρό έντονα καταβεβλημένο, τότε μόνο οι γονείς θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν», είπε χαρακτηριστικά

"Νέα γρίπη και ΕΣΥ. Εμπειρία"

"Πριν από λίγες μέρες γύρισα από το Λονδίνο όπου κάνω το διδακτορικό μου. Εμφάνισα χθες συμπτώματα της γρίπης (βήχα, πόσο στις αρθρώσεις ακι υψηλό πυρετό), Αποφάσισα λοιπόν σήμερα το πρωί να πάω...

στο Πενεπιστημιακό Νοσοκομέιο Αλεξανδρούπολης (γιατί είμαι από τη Θράκη και θεώρησα ότι εκεί θα είναι τα πράγματα πιο οργανωμένα).
Έφτασα στο νοσοκομείο στις 7 το πρωί. Τι το ήθελα και γω τόσο πρωί Κυριακάτικα;;;; Με έβαλαν λοιπόν μαζί με τους γονέις μου σε μία αίθουσα αναμονής με τζαμαρία κρατήστε το αυτό για παρακάτω) και μία νοσοκόμα η οποία ήταν πανικόβλητη και έτρεμε μας έδωσε μάσκες. Μέχρι τις 8:30 περίμενα να έρθει ο γιατρός για να με δει!!!! Στο μεταξύ είχα πολύ πυρετό και πονοκέφαλο και δεν μου έδιναν ούτε ένα παυσίπονο! Ο γιατρός, λοιπόν, μπήκε μέσα στην αίθουσα, έβγαλε έξω τους γονέις μου και πήρε ιστορικό. Να σημειώσω ότι μου μιλούσε στον ενικό μέχρι που του είπα ότι στ Λνδίνο κάνω διδακτορικό, οπότε και άρχισε να μου μιλά στον πληθυντικό (αππέκτησα κύρος τότε). Εξέτασε το λαιμό μου και το ξυλάκι το άφησε πάνω στο τραπεζάκι (όλα τα μικρόβια διασκορπίστηκαν) και με ακροάστηκε εκεί μέσα στην τζαμαρία με αποτέλεσμα όποιος περνούσε από έξω να μπορεί να βλέπει όλη της εξέταση!!!!
Να σημειώσω εδώ κάτι πολύ σημαντικό. Ο γιατρός μου είπε ότι από όλα τα πιθανά κρούσματα που έιχε δει, εγώ ήμουν το πιο ύποπτο λόγω του ιστορικού και των συμπτωμάτων. Παρ' όλ' αυτά δεν πήρε επίχρισμα από το λαιμό μου ώστε να γίνει η ταυτοποίηση και να διαπιστωθεί αν έχω τελικά γρίπη ή όχι. Αντίθετα μου είπε ότι πλέον οι οδηγίες από το ΚΕΛΠΥΟ είναι να παίρνετια επίχρισμα μόνο σε βαριές περιπτώσεις! Δεδομένου ότι για να βγούν τα αποτελεσματα κάνουν 2 μέρες, αν κάποιος είναι βαριά περίπτωση....απλά την έβαψε! Όλοι οι άλλοι....τίποτα!
Στη συνέχεια με έστειλαν για ακτινογραφία θώρακος. Άλλο γέλιο εκεί. Δεν δεχόταν κανένας να μου βγάλει ακτινογραφία γιατί λέει δεν είχαν ειδικές προστατευτικές στολές! Τελικά μία χειρίστρια του μηχανήματος έβαλε μία στολή και δέχτηκε να βγάλει αυτή την ακτινογραφία. Αλλά για να με τοποθετήσει σωστά στο μηχάνημα φοβόταν να με αγγίξει και με ακουμπούσε με την άκρη του δαχτύλου της!!!!!!!
Στη συνέχεια και αφού περιμέναμε γύρω στη μία ώρα για να βγει η ακτινογραφία, αποφάσισαν να μου κανουν και μία γενική αίματος! Η νοσοκόμα που μου πήρε αίμα ντυθηκε λες και θα έκανε και γω δεν ξέρω τι! Προστετευτικά γυαλιά, προστατευτικό στα μαλλιά, ρόμπα, μπότες, τριπλά γάντια.... Τέλοσπάντων, ας πούμε ότι αυτό το έκανε για την προφύλαξη της!!!! Στο μεταξύ, ο γιατρός ήρθε πάλι με δει για να πάρει τα στοιχεία μου και ΔΕΝ φορούσε μάσκα, γιατί ξέχασε, όπως είπε στη νοσοκόμα!!!
Η ώρα έχει πάει 12:30. Είμαι στο νοσοκομέιο από τις 7 και ακόμα δεν έχω τελειώσει. Τότε εδέησαν να μου δώσουν ένα παυσίπνο/αντιπυρετικό. Το αστείο εδώ είναι ότι δεν είχαν ποτηράκια για να μου φέρουν νερό, αλλά μου το έφεραν σε ένα κουπάκι! Αισθάνθηκα σαν σκύλος που πίνει νερό!!!
Στις 12:45 βγαίνει και η εξέταση αίματος η οποία είναι μία χαρά. Βέβαια μου είπαν αν είχα λευκά πάνω από 20,000 θα μου έκαναν εισαγωγή. Τώρα γιατί αρρώστεια θα με περιέθαλπταν από τη στιγμή που δεν μου έκαναν εξέταση για γρόιπη δεν μου το διευκρίνησαν!!!
Αφού, λοιπό, βγήκαν και οι αιματολογικές εξετάσεις και χάρηκα και είπαν τι καλά θα πάω σπίτι μου να ξεκουραστώ, μου είπαν ότι έπρεπε να κάνω και εξετάσεις ούρων για να αποκλείσουν και την ουρολοίμωξη!!!! Αν και όπως είπαν ήταν απίθανο να έχω ουρολοίμωξη γιατί δεν έιχα κανένα σύπμτωμα!!!
Εκέι αγανάκτησα και σηκώθηκα να φύγω! Η ώρα ήταν 1, είχα 6 ώρες στο νοσοκομείο, όπου πήγα για να μου κάνου εξετάσεις που δεν θα μπορούσα να κάνω αλλού και αυτοί δεν ασχολούνταν με τη γρίπη και την ταυτοποίηση της. Στο μεταξύ έιχαν έρθει και άλλα ύποπτα κρούσματα, τα οποία τα έιχαν αρχικά 1 ώρα και περίμεναν στην αυλή μέσα στον ήλιο και μετά τα έβαλαν σε ένα (1) θάλαμο, χωρίς να δώσουν μάσκες στους συγγενείς. Στη έξοδο αντιμετώπισα έναν νοσηλευτή, ο οποίος μου έκανε τρομερή επίθεση που ήθελα να φύγω Μου είπε με πάρα πολύ άσχημο τρόπο ότι είμαι υποχρεωμένη να κάνω ό,τι εξετάσεις μου πουν, ότι το νοσοκομέιο δεν είναι εστιατόρειο να φεύγουμε όποτε θέλουμε, ότι αν χρειαστεί θα περιμένω μέχρι την ε΄πομενη μέρα το πρωί!!!! Όταν του είπα ότι οι εξετάσεις μου είναι καθαρές και ότι εξέταση για γρίπη δεν μου έγινε, μου είπε κατα λέξη “Τι λες μωρέ κυρά μου!!!! Και πού ξέρεις εσύ τι εξετάσεις σου κάναμε;” Όταν του είπα ότι ο γιατρός ο ίδιος μου είπε ότι δεν ψάχνει για πρίπη αλλά για τυχόν επιπλοκές, μου ξαναείπε: “Τι λες κυρά μου; Και πού ξέρεις εσύ;” Η συμπεριφορά τπυ με εξόργισε και κατευθύνθηκα προς την έξοδο. Με ακολούθησε και με απείλησε ότι έχει τα στοιχεία μου και θα φωναξει την αστυνιμία να με πάνε με χειροπέδες στο νοσοκομείο, γιατί είμαι δημόσιος κίνδυνος!!!!
Και να σχολιάσω τώρα εγώ, αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι είναι οι ίδιοι πανικόβλητοι με τη γρίπη, η οποία από ό,τι ακούω αντιμετωπίζεται παντού σαν απλή γρίπη και ο ασθενής παραμένει σπίτι του, οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν στο νοσοκομείο δεν συντελούν στη διάδοση του πανικού; Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έπρεπε να δείξουν πιο πολύ σεβασμό σε έναν άνθρωπο άρρωστο; Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έπρεπε να προβούν σε εξετάσεις που αν μη τι άλλο απλά θα διευκρίνιζαν αν έχω ή όχι τη γρίπη; Δεν θα έπρεπε να μου δώσουν το περίφημο TAMIFLU από τη στιγμή που τα συμπτώματα είχαν λιγότερο από 24 ώρες που εμαφνίστηκαν (μέχρι 48 ωρες πιάνει) και να καλύψουν με χημειοπροφύλαξη τόσο εμένα, αλλά όσο και τους γονείς μου οι οποίοι άυριο θα πάνε στη δουλειά τους και δυνητικά μπορεί να μεταφέρουν τον ιό;
Συγνώμη, αλλά η πρώτη μου εμπειρία από το ΕΣΥ (ευτυχώς δεν αρρωσταίνω συχνά) ήταν κάτι παραπάνω από αρνητική! Άλλη φορά σε ιδιωτική κλινική. Θα κόψω πό παντού αλλά στο εσυ δεν ξαναπάω με τίποτα! 7 μισή ώρες ταλαιπωρία! Αλίμονο σε όσους δεν έχουν την οικονομική άνεση να το κάνουν...."
ANAΓΝΩΣΤΡΙΑ
ΑΠΟ troktiko
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ 19 ΜΗΝΕΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΕΙ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ....ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΡΕΜΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΩ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΣΥ.ΤΡΕΜΩ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΧΩΝΩ....ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ....ΤΡΕΜΩ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.....ΤΡΕΜΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ....ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΑΥΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ...
ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ anopetra-eleos.blogspot.com

Αρχαία μακεδονική επιγραφή στην Αίγυπτο


Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος



«Το βασίλειο των Πτολεμαίων, το οποίο θεμελιώθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο ανήλθε σε ένα επίπεδο μεγαλειότητας και ευημερίας το οποίο, είναι πιθανόν, να μην μπορούσε να ονειρευτεί ούτε ο ίδιος ο κατακτητής» γράφει ο George Rawlinson M.A. σε βιβλίο του που εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη το 1899. Η ανωτερότητα του μακεδονικού στοιχείου είναι ο δούρειος ίππος για την κατάκτηση ενός λαού που έμενε πιστός στις παραδόσεις του.Ο αρχαίος αιγυπτιακός λαός παρότι ιστορικά άκαμπτος εντούτοις γαλουχήθηκε με τον ελληνικό πολιτισμό, επί τρεις περίπου αιώνες, αφού αναπτύχθηκε το εμπόριο και η εμπορική παραγωγή έφθασε σε ύψιστο βαθμό. Παρόλα αυτά τα θρησκευτικά και γλωσσικά στοιχεία δεν αλλοιώθηκαν από τον Μακεδόνα κατακτητή. Γι’ αυτό πολλές επιγραφές είναι χαραγμένες και στην αιγυπτιακή (ιερογλυφική ή δημώδη) και στην γλώσσα των Μακεδόνων – στην ελληνική, δηλαδή.




Η μακεδονική επιγραφή που βρέθηκε στην Αίγυπτο.



Μια από τις επιγραφές αυτές είναι κι αυτή που παρουσιάζουμε, από όπου αναγκαζόμαστε, για άλλη μια φορά, να τονίσουμε την έννοια του χαρακτηρισμού της καταγωγής των αναγραφομένων ονομάτων στην αρχαία επιγραφή της Αιγύπτου.Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται αμέσως πως ο χαρακτηρισμός της καταγωγής του κάθε αθλητή που αναγράφεται στη επιγραφή δεν υποδηλώνει κάποιο ξεχωριστό … έθνος, αλλά τον τόπο καταγωγής του από έναν ενιαίο ελληνικό γεωγραφικό χώρο.Η επιγραφή που είναι του 267 π.Χ.




Και αναφέρεται σε αγώνες που έγιναν στις δεκαοκτώ του μήνα Δύστρου για τα δωδέκατα βασίλεια γενέθλια αρχίζει ως εξής:«Βασιλεί Πτολεμαίωι Σωτήρων Ηράκλειτος Λεπτίνου ΑλεξανδρεύςΑγωνοθετήσας και πρώτος άθλα προθείς χαλκώματα,Έτους οκτωκαιδεκάτου Δύστρου δωδεκάτηι γενεθλίοιςΒασιλεία τιθέντος Αμαδόκου, την αναγραφήν των νικητών.»






Απόσπασμα από τη μακεδονική επιγραφή.




Αναφέρονται οι αθλητές και ο τόπος καταγωγής τους.Έτσι έχουμε:


Θεόδωρος Στράτωνος ΘράξΗφαιστίων Δημέου ΤαραντίνοςΔιονύσιος Στεφάνου ΑλικαρνασσεύςΑινήσις Παταμούσου ΘράξΠτολεμαίων Βουβάρου ΜακεδώνΠτολεμαίος Αμαδόκου ΘράξΚινέας Αλκέτου ΘεσσαλόςΚινέας Αλκέτας Θεσσαλός (συνωνυμία)….. Παρμενίωνος ΜακεδώνΧρύσερμος Αμαδόκου ΘραξΔημήτριος Αρτέμωνος ΝαυκρατίτηςΣτράτιππος Μενοίτου ΜακεδώνΒαστακίλας Αμαδόκου ΘραξΑμάδοκος Σατόκου ΘράξΣτράτιππος Μενοίτου ΜακεδώνΜνησίμαχος Αμεινοκλέους ΒοιώτιοςΠτολεμαίος Αμαδόκου ΘραξΛυκομήδης Κτησικλέους Σάμιος


Δηλαδή έχουμε αθλητές που διακρίθηκαν στους αγώνες από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τον Τάραντο, τη Θεσσαλία, τη Ναύκρατο, τη Βοιωτία, τη Σάμο, την Αλικαρνασσό.Η επιγραφή είναι γραμμένη στην επίσημη γλώσσα -την ελληνική – του Βασιλείου των Πτολεμαίων, που είχε πρωτεύουσα την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.




Πηγή: ΆΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΕΧΕΔΩΡΟΥ

ΜΙΑ ΠΡΩΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

Κλείνει η Johnie Walker Σκωτίας !



20.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Kilmarnock στη Σκωτία, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της εταιρείας Diageo, να κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής του ιστορικού ουίσκι Johnie Walker, στην... πόλη, πράγμα που θα σημάνει την απώλεια 900 θέσεων εργασίας.

Οι διαδηλωτές συναντήθηκαν με πολιτικούς, ενώ συνδικαλιστές κάλεσαν την εταιρεία να επανεξετάσει την απόφασή της.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τη Diageo να αναλογιστεί τις βλάβες που θα υποστεί η εταιρεία αν διακόψει την 200ετή σχεδόν σχέση της με το Kilmarnock (από το 1820). Ένα πανό έλεγε χαρακτηριστικά: "Είναι δυνατόν να φύγει το Jack Daniels από το Tennessee?"

Παρά τις αντιδράσεις η Diageo, φαίνεται αποφασισμένη να κλείσει το εμφιαλωτήριο στη Σκωτία. Ο πρόεδρος της εταιρείας "Diageo Europe", Andrew Morgan δήλωσε ότι η απόφαση για το κλείσιμο της εταιρείας στη Σκωτία θα αποδειχθεί μακροπροθεσμα ως μια κίνηση που θα βελτιώσει την "υγεία" της επιχείρησης. "Είμαστε βέβαιοι, ότι κάνουμε το σωστό", τόνισε ο Morgan.

Ακόμη και το ουίσκι θα είναι ...made in china ?

ΦΑΝΤΑΣΙΑ!!!