Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ Ο ΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ-ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΦΓΑΝΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ...


...θα είχε κάνει 5 εκπομπές,τώρα με αστυνόμους τραυματίες θα ασχολείται,τώρα να πούμε ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ,τελικά ο μεγαλύτερος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να λες ότι δεν είσαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ.

free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts
>

Ένοπλη επίθεση στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής με τραυματίες αστυνομικούς

Ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 21:40 εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή 750κ.ε., μάρκας Afiica Twin, άνοιξαν πυρ με αυτόματο όπλο εναντίον των αστυνομικών.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για 4 τραυματίες αστυνομικούς, εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται δυο δόκιμοι αστυνομικοί και δύο ειδικοί φρουροί.

Οι δυο που έχουν τραυματιστεί πιο σοβαρά - ανάμεσα τους και μια γυναίκα αστυνομικός - μεταφέρονται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός ενώ οι δύο που είναι ελαφρύτερα τραυματισμένοι μεταφέρονται στο 410 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Ερυθρό Σταυρό έχει μεταφερθεί και ένας πολίτης, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του.

Σε εξέλιξη βρίσκετια μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό των δραστών.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=73358&cid=4

Αναρτήθηκε από ΚΟΣΤΑΣ

Προέβη μεν σε «καταγγελία», αλλά εκ των υστέρων ΔΕΝ ήθελε να δημοσιοποιηθεί[;] εις τον Τύπο… Η τρέλλα ΔΕΝ πάει μακρυά,

στα Εξάρχεια πάει… εεεε, συγγνώμη: στη Λωρίδα της Γκάζας!

Posted by J.McManus

Τα Εξάρχεια και η καταγγελία

Διευκρινίσεις για μια «Καταγγελία με ονοματεπώνυμο»

Το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009, δημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία» ένα αφιέρωμα στα Εξάρχεια, όπου περιελήφθη με τίτλο «Καταγγελία με ονοματεπώνυμο» έγγραφη καταγγελία μου σε βάρος ανδρών των ΜΑΤ, για γεγονότα που συνέβησαν την Πέμπτη προς Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στα Εξάρχεια. Την καταγγελία αυτή έχω πράγματι καταθέσει στην Εισαγγελία Αθηνών, με κοινοποίηση στο προσωπικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου οι αρχές αυτές να επιληφθούν αρμοδίως του θέματος. Ωστόσο, σε κανέναν δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας», άλλου εντύπου ή άλλου ΜΜΕ δεν παραχώρησα το δικαίωμα να κάνει χρήση του συγκεκριμένου κειμένου με όλες τις λεπτομέρειες που έχω συμπεριλάβει, ούτε εξάλλου κανείς από την εφημερίδα ήρθε σε άμεση επικοινωνία μαζί μου ώστε να μου ζητήσει τη σχετική άδια. Γι’ αυτό και με έκπληξη διάβασα το σχετικό δημοσίευμα. Χωρίς να αμφισβητώ το ενδιαφέρον που μπορεί να είχε δημοσιογραφικά το συγκεκριμένο κείμενο, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν ήταν μέσα στις δικές μου επιλογές η πλήρης δημοσιοποίησή του, και μάλιστα πριν αρχίσει η σχετική διαδικασία διερεύνησης του συμβάντος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Θεωρώ ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει διακριτικότερους και επαγγελματικότερους χειρισμούς της πληροφορίας, όταν μάλιστα πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Ζωή Μπέλλα-Αρμάου

Απάντηση συντάκτη: Οι παρατηρήσεις της κ. Μπέλλα-Αρμάου κατανοητές και η τοποθέτησή της σεβαστή. Οπως απαραίτητη είναι και η ενημέρωση των αναγνωστών γύρω από ένα συμβάν που περιγράφεται αναλυτικά σε ένα δημόσιο -πλέον- έγγραφο και δείχνει ανάγλυφα τη στάση οργάνων «προστασίας του πολίτη». Αυτό που περιμένουμε είναι μια απάντηση και από την πλευρά του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη.

Α.Χ.

Γιατί πρέπει να σταματήσουν οι επιδοτήσεις της ΕΕ προς την κτηνοτροφία



Τα τελευταία 50 χρόνια στην Ευρώπη αλλά και σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, υπάρχει μία υπερβολική αύξηση στην κατανάλωση ζωικών προϊόντων (κρέας, ψάρι, αυγά, γάλα και γαλακτοκομικά). Αυτά τα τρόφιμα καταναλώνονται σε κάθε γεύμα σε κάθε νοικοκυριό, κάτι σχεδόν αδιανόητο πριν 50 χρόνια όταν αυτά τα τρόφιμα ήταν σπάνια. Σήμερα τα τρόφιμα αυτά κοστίζουν πολύ λίγο, σε σχέση με το κόστος παραγωγής τους, συχνά ακόμη λιγότερο από τα λαχανικά τα οποία αναπόφευκτα απαιτούν πολύ λιγότερες πρώτες ύλες, ενέργεια και εργασία.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι κτηνοτρόφοι και οι ψαράδες λαμβάνουν άμεσες και έμμεσες επιδοτήσεις από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, στην ουσία δηλ, ότι δεν πληρώνουμε στο ταμείο το πληρώνουμε στους φόρους. Ακόμη το πληρώνουν και αυτοί που επιλέγουν να μην αγοράζουν ζωικά προϊόντα.

Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα καθώς οι συνέπειες από την υψηλή κατανάλωση κρέατος και των άλλων ζωικών προϊόντων είναι πολύ αρνητικές για το περιβάλλον, για την ανθρώπινη υγεία και για την ανάπτυξη των φτωχότερων περιοχών.

Θα ήταν δικαιολογήσιμο και θετικό, αν το κάθε κράτος και η ΕΕ υποστήριζε και προωθούσε μόνο την κατανάλωση τροφών που είναι υγιεινές και έχουν μικρή περιβαλλοντική επίδραση. Αντιθέτως υποστηρίζουν τρόφιμα που η παραγωγή τους έχει ολέθριες συνέπειες...και αυτό δεν είναι ούτε αποδεκτό ούτε δικαιολογήσιμο.

Μερικά στοιχεία:

Ολόκληρη η αλυσίδα στην κτηνοτροφική παραγωγή συνεισφέρει στο 9% των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, κατ’ αρχάς μέσω της αλλαγής χρήσης της γης για την παραγωγή ζωικών προϊόντων και τη χρήση ορυκτών καυσίμων κατά τη διάρκεια της παραγωγής ζωοτροφών και λιπασμάτων (FAO 2006).

Συνολικά τα αέρια του θερμοκηπίου που παράγονται από το ζωικό κεφάλαιο υπολογίζονται στο 80% των εκπομπών που προέρχονται από τη γεωργία και σχεδόν στο ένα πέμπτο (18%) των συνολικών εκπομπών από ανθρώπινες δραστηριότητες. Αυτό υπολογίστηκε για μία περίοδο πάνω από 100 χρόνια και σε αυτό το νούμερο δεν υπολογίζεται η μεταφορά, η ψύξη κατά τη μεταφορά ή η ενέργεια που καταναλώνουμε στο σπίτι για τη συντήρηση του κρέατος. Μία έρευνα με μεγάλο εύρος αποτίμησε την επίδραση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου τριών τύπων δίαιτας: μίας δίαιτας παμφάγου που περιελάμβανε κρέας, γαλακτοκομικά και φυτικά τρόφιμα, μίας χορτοφαγικής διατροφής που όμως περιείχε γαλακτοκομικά και μίας αυστηρώς φυτικής (vegan) διατροφής η οποία βασίζοντας αποκλειστικά σε φυτικά τρόφιμα (Foodwatch 2008).

Κατανάλωση ενέργειας

Η παραγωγή κρέατος είναι ενεργειακά πολύ σπάταλη. Έχει υπολογιστεί ότι η παραγωγή μίας θερμίδας ζωικής πρωτεΐνης χρειάζεται περισσότερο από 10 φορές περισσότερα ορυκτά καύσιμα απ’ ότι η παραγωγή μίας θερμίδας φυτικής πρωτεΐνης (Pimentel and Pimentel 2003). Η παραγωγή 1 κιλού βοδινού καταναλώνει 40 mega calories ενέργειας και εκπέμπει αέρια του θερμοκηπίου με δυναμικό υπερθέρμανσης 36.4 κιλά διοξείδιο του άνθρακα, ισοδύναμο με την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται από ένα μέσο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο κάθε 250 χιλιόμετρα. Πάνω από τα δύο τρίτα της ενέργειας πηγαίνει στην παραγωγή και τη μεταφορά ζωοτροφής (Ogino et al 2007).

Αποψίλωση

Κάθε χρόνο 17 εκατομμύρια εκτάρια τροπικού δάσους καταστρέφονται (RIC). Εβδομήντα τοις εκατό της αποψίλωσης του Αμαζονίου γίνεται για να δημιουργηθούν βοσκοτόπια για βοοειδή και ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου χρησιμοποιείται για καλλιέργειες ζωοτροφών (FAO 2006). Τα δάση παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στο να περιορίσουν την κλιματική αλλαγή. Εκτός από το να αποθηκεύουν διοξείδιο, αποθηκεύουν νερό, προκαλούν βροχοπτώσεις, λειτουργούν σαν μέσο διατήρησης του κλίματος, σταθεροποιούν το έδαφος, διατηρούν την βιοποικιλότητα και πολλά ακόμη (GCP). Η καταστροφή τους για βοσκοτόπια έχει πολύ υψηλό περιβαλλοντικό κόστος. Κάθε χρόνο περίπου 2.4 δισεκατομμύρια τόνοι διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα σαν αποτέλεσμα της αποψίλωσης των δασών για την κτηνοτροφία (FAO 2006).

Γι’ αυτό η διακήρυξη που υπογράφτηκε από 300 ειδικούς για το κλίμα το 2007 στο Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών στο Μπαλί λέει: «Άμα χάσουμε τα δάση, χάνουμε τη μάχη για την κλιματική αλλαγή»

Χρήση γης και υδάτων

Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αντιμετωπίζει πρόβλημα με το νερό. Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν κατάλληλες συνθήκες υγιεινής. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των ΗΕ (FAO) εκτιμά ότι έως το 2025 θα υπάρχουν 1.8 δισεκατομμύρια άνθρωποι που θα αντιμετωπίζουν ολοκληρωτική έλλειψη νερού και τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού πιθανώς θα ζουν υπό συνθήκες περιορισμένης ποσότητας νερού (FAO 2006). Η παραγωγή κρέατος και ειδικότερα η παραγωγή ζωοτροφής καταναλώνει τεράστιες ποσότητες νερού (FAO 2006). Μία έκθεση που παρουσιάστηκε το Μάιο του 2008, με τίτλο «Εξοικονομώντας νερό: από το χωράφι στο πιρούνι μας» δείχνει ότι το 70 τοις εκατό του παγκόσμιου φρέσκου νερού χρησιμοποιείται στη γεωργία και το υπόλοιπο μοιράζεται μεταξύ νοικοκυριών (10 τοις εκατό) και βιομηχανίας (20 τοις εκατό) (SIWI and IWHI 2008).

Η παραγωγή κρέατος χρησιμοποιεί περίπου 20 φορές περισσότερη γη από ότι θα χρειαζόταν για την παραγωγή ίδιας ποσότητας σιτηρών και λαχανικών. Έχει υπολογιστεί ότι ένα εκτάριο γης μπορεί και παράγει ποσότητα πατάτας για να θρέψει 22 ανθρώπους για ένα χρόνο ή αρκετό ρύζι για 19 ανθρώπους για ένα χρόνο. Αλλά αν χρησιμοποιηθεί για παραγωγή αρνιού, η ίδια έκταση μπορεί να θρέψει 2 ανθρώπους για ένα χρόνο ή μόνο 1 άνθρωπο για την ίδια περίοδο αν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή βοδινού (WHO and FAO 2003).

Η κτηνοτροφική βιομηχανία είναι επίσης ο μεγαλύτερος τομέας μόλυνσης των υδάτων. Ο κύριος παράγοντας μόλυνσης είναι τα ζωικά απόβλητα, τα αντιβιοτικά, οι ορμόνες, τα χημικά από τα βυρσοδεψεία και τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες των ζωοτροφών. Τα ζωικά απόβλητα παίζουν σημαντικό ρόλο στη μόλυνση των ποταμών και των ρεμάτων. Περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια τόνοι ζωικά περιττώματα παρήχθησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Υποθέτοντας ένα μέσο όρο αναλογίας αζώτου γύρω στο 5%, αυτό επιτρέπει σε 100 εκατομμύρια τόνους αζώτου να εισέρχεται στα υδάτινε συστήματα. Η κτηνοτροφική βιομηχανία είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο καταστρεπτικούς παράγοντες των πηγών νερού (FAO 2006).

Παγκόσμια πείνα

Σύμφωνα με το FAO υπάρχουν περισσότεροι από 963 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που δεν έχουν επάρκεια φαγητού. Η πείνα ευθύνεται για 25,000 ζωές κάθε μέρα, από τις οποίες πάνω από 17,000 είναι παιδιά (WFP Hunger Stats). Από την άλλη πλευρά 760 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών δίνονται ως ζωοτροφή στα ζώα κάθε χρόνο (FAO Food Outlook). Κατά τη διάρκεια 2007-2008, 36 τοις εκατό των παγκόσμιων σιτηρών χρησιμοποιήθηκε ως ζωοτροφή ενώ το 47 τοις εκατό καταναλώθηκε από ανθρώπους και 5 τοις εκατό χρησιμοποιήθηκε σαν βιοκαύσιμα (FAO Crop 2008). Την ίδια περίοδο το 70 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής σόγιας δόθηκε σε ζώα ενώ μόνο το 16 τοις εκατό καταναλώθηκε από ανθρώπους (USDA Review 2008).

Υγεία

Η κατανάλωση κρέατος σχετίζεται με μερικές θανατηφόρες ασθένειες όπως η ασθένεια των τρελών αγελάδων, η γρίπη των πτηνών, η ασθένεια των χοίρων (PMWS), η λιστερίαση, E Coli, η σαλμονέλα και προκαλούν ανησυχία και ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια της κατανάλωσης κρέατος. Η ανάκληση κρέατος σε όλο τον κόσμο γίνεται ολοένα και συχνότερη, με εκατομμύρια κιλά κρέατος να έχουν μολυνθεί.

Η Επιτροπή Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική (Physicians Committee for Responsible Medicine) στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι από 29$ έως 61$ δισεκατομμύρια δολάρια που ξοδεύτηκαν στην υγεία το 1992 πιθανώς σχετίζονται με την κατανάλωση κρέατος.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν πρέπει να σταματήσουμε να στηρίζουμε την κτηνοτροφική βιομηχανία.

SOS! Εφιάλτης… Επισήμως πλέον, οι πρώτοι νεκροί από το εμβόλιο H1N1. Τι συμβαίνει;


Το εμβόλιο κατά της γρίπης H1N1 «έδωσε» τους πρώτους νεκρούς…
Πέντε (5) γυναίκες από τη Σουηδία, όλες νοσοκόμες που εμβολιάστηκαν ως κλάδος αναγκαίας προτεραιότητας εμβολιασμού -σύμφωνα με όλες τις κυβερνήσεις- είναι νεκρές από το φάρμακο-εμβόλιο της Pandemrix (GlaxoSmithKline).
Οι περιπτώσεις «δηλητηριάσεων» από τους εμβολιασμούς χωρίς δυνατότητα διασταύρωσης, αφού υπάρχει πλήρης αποκλεισμός ακόμη και στους επιστήμονες.
Ο Ομπάμα θέτει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον ιό της γρίπης, αλλά δεν εμβολιάζει τις κόρες του (Obama's daughters are not to get "swine flu" jabs because of risk)
Στο Μιλάνο, που έφθασε το εμβόλιο, 6 στους 10 γιατρούς αρνούνται να εμβολιαστούν.
Τι συμβαίνει;
Τα ΜΜΕ τι ρόλο έχουν στην απόκρυψη των πληροφοριών;
Οι οδηγίες που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να «συνοδεύουν» το εμβόλιο H1N1 της Novartis, στην Ιταλία αφαιρούνται, αλλά το Novartis διατίθεται!
Εδώ οι οδηγίες που έχουν αφαιρεθεί: ΕΔΩ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ
Λίγες οι επίσημες πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης…
Μοναδική εφημερίδα που δημοσιεύει την καταγγελία για το εμβόλιο στη Σουηδία, είναι η «Expressen» De blev sjuka av vaccinet και η ιστοσελίδα «Flucase» FIFTH "SWINE FLU" VACCINE DEATH IN SWEDEN - VACCINATIONS STILL GO AHEAD AS PLANNED!
Στην Ελλάδα τι συμβαίνει;

ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ..

Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΟ VIDEO ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΘΑΛΨΕ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ.ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΗΓΕ ΣΕ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΜΕΤΑ 4 ΜΗΝΕΣ.ΑΥΤΗ Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ....


Λαθρομετανάστες και Πολιτικά Δικαιώματα...




Ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο γράφων δεν είναι βέβαιος αν έπρεπε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.
Όχι γιατί δεν έχει άποψη να καταθέσει αλλά είναι τόσο λεπτό θέμα που ακόμα και μία κακογραμμένη πρόταση μπορεί να αλλάξει το νόημα του συνόλου του κειμένου.

Αφού όμως άρχισα ας θέσω ορισμένους προβληματισμούς.

Κατηγορείται η χώρα μας ευθέως από πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις (αλλά και συγκεκαλυμμένα από πολλές κυβερνήσεις) γιατί νε προχωρά σε παροχή πολιτικού ασύλου στους λαθρομετανάστες.
ΠΗΓΗ: www.hrw.org


Άδικες η δίκαιες , αυτές οι κατηγορίες είναι καλό να εξετασθούν και να συζητηθούν ψύχραιμα και διεξοδικά .




Αυτή η διεργασία δεν πρέπει να αφορά μόνο την εκάστοτε κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, αλλά είναι απαραίτητη η συμμετοχή της κοινωνίας .
Από αυτή η συζήτηση πρέπει να ληφθούν ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ αποφάσεις για όλες τις επόμενες κυβερνήσεις.

Θέτω ορισμένα ερωτήματα που με απασχολούν και πιστεύω ότι απασχολούν όλο και περισσότερους Έλληνες Πολίτες.

Το κυριότερο ερώτημα που τίθεται και πρέπει να απαντηθεί από τους Έλληνες , είναι :





1)Τι ποσοστό μεταναστών είναι ικανή η χώρα μας να απορροφήσει χωρίς να διαταραχθεί το status quo της Ελληνικής κοινωνίας.

Στα περισσότερα μέρη που δεν είναι χώρες μεταναστών (Π.Χ Καναδάς) υπάρχουν πλαφόν ανά χώρα καταγωγής του μετανάστη (προσοχή ΟΧΙ του λαθρομετανάστη ο οποίος απελαύνεται ΑΜΕΣΑ….) .
Αυτό είναι και λογικό και πρακτικό διότι οι πολυπολιτισμικές χώρες βασίζονται στην χωρίς τριβές συνεργασία όλων των φυλών πράγμα που απαιτεί διατήρηση των αναλογιών και όχι ανατροπή τους.

Η χώρα μας δέν πρέπει να πάρει κάποια ανάλογη απόφαση;;;

Αμέσως επόμενο ερώτημα είναι :
2)Σε ποιες περιοχές της χώρας είναι δυνατόν να εγκατασταθούν αυτοί οι μετανάστες που μπορεί να απορροφήσει η χώρα μας .

Καλώς η κακώς η χώρα μας δεν συνορεύει με την Ελβετία και το Λουξεμβούργο, ήδη σε ορισμένους νομούς της χώρας μας ήδη βαίνει προς ανατροπή η σχέση Ελλήνων/ Αλλοδαπών .
Η χώρα μας δέν πρέπει να ορίζει που επιθυμεί να μεταβούν προς μόνιμη κατοικία;;;

Ένα τρίτο ερώτημα είναι :
3) Αν θα παραμείνει η Ελλάδα Χριστιανική χώρα.

Οι περισσότεροι λαθρομετανάστες που μπαίνουν στην χώρα μας είναι μουσουλμάνοι, αν αληθεύουν τα στοιχεία ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 700.000 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες και αν συνυπολογίσουμε τους Έλληνες μουσουλμάνους το θρήσκευμα , η σχέση Χριστιανών/Μουσουλμάνων πλησιάζει (αν δεν έχει ήδη πέσει πιο χαμηλά ) το 85/15 στο σύνολο της χώρας.


Είναι προφανές ότι σχέση αυτή δεν ισχύει σε ορισμένους νομούς της χώρας όπου οι μουσουλμάνοι υπερτερούν των χριστιανών...


Αυτό δημιουργεί ένα ακόμα παράγωγο πρόβλημα (σε συνδυασμό με το 2).
Αν κινούνται ελευθέρα οι λαθρομετανάστες και επικεντρωθούν σε συγκεκριμένους νομούς δημιουργώντας «θύλακες ισλαμικής καθαρότητας» τι μελλοντικά προβλήματα πιθανόν να αντιμετωπίσει η χώρα;;;

4) Πόσο διατεθειμένη η Ελληνική κοινωνία να αποδεχθεί την διαφορετικότητα;;;



















5) Πόσο είναι έτοιμη η φοιτητική κοινότητα να μεταλλαχθεί κάπως έτσι;;;

Μήπως αντί τραπεζάκια πολιτικών κομμάτων δούμε αυτά στα Ελληνικά πανεπιστήμια...





















6) Πόσο είναι έτοιμη η Ελληνική Κοινότητα να δεχθεί τον νόμο της SHARIA;;;










Είναι θέμα χρόνου οι ανάλογες (στην φώτο από την Ολλανδία) διαδηλώσεις που στην θέση NETHERLANDS θα γράφει GREECE...













O γράφων σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί τον εαυτό του ξενοφοβικό ή βαθιά θρησκευόμενο , όπως είπα και στην αρχή προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να γίνει μία ανάρτησή αυτού του είδους.

Δεν είναι όμως δυνατόν να κατηγορείτε η χώρα (και κατ΄ επέκταση οι Έλληνες) από διάφορους που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για μας αλλά μόνο για το......Έργο τους και η χώρα (οι πολιτικοί κυρίως) να σφυρίζει αδιάφορα.
Το πρόβλημα είναι ΕΔΩ και πρέπει να λυθεί ΤΩΡΑ .
Οποιαδήποτε καθυστέρηση βαίνει εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και τον πολιτών της.

Ευελπιστώ αυτό εδώ το άρθρο να γίνει εφαλτήριο ενός δημιουργικού προβληματισμού μέσω των σχολίων σας.ΠΗΓΗ

Tα πλοία των δηλητηρίων της 'Ndràngheta (Le navi dei veleni)! Η εξαφανίσεις πλοίων στην Καλαβρία -απέναντι από την Ελλάδα- έχουν εξήγηση…


Η «'Ndràngheta»* μαφία της Καλαβρίας, σύμφωνα με τον Francesco Fonti, στέλεχος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης που «συνεργάζεται» με τις αρχές ασφαλείας μετά τη σύλληψή του, έχει βυθίσει 30 πλοία με τοξικά απόβλητα.
Πρόκειται για τους νέους τομείς «επιχειρηματικής» δραστηριότητας των εγκληματικών οργανώσεων και τη διασύνδεσή-διαπλοκή τους με μυστικές υπηρεσίες και πολιτικούς.
Τα ονόματα «Cunsky», «Jolly Rosso», «Rigel», «Karin B», «Marco Polo», «Koraline», «Nicos 1», «Alessandro I»… δεν σημαίνουν τίποτα για τους πολίτες… Πλοία που «χάθηκαν»…
Χαμηλό κόστος εξαφάνισης τοξικών και ραδιενεργών πυρηνικών αποβλήτων για τις «πολιτισμένες» αναπτυγμένες χώρες και τις κυβερνήσεις τους. Αναθέτουν στη μαφία την «εξαφάνιση» των τοξικών αποβλήτων και εμείς τρώμε τα φρέσκα ψάρια με τον καρκίνο!
Συγκλονιστική εκπομπή του τρίτου καναλιού της RAI (09-10-09), που πρέπει ν’ ανησυχεί ιδιαιτέρως την Ελλάδα: τα ραδιενεργά και τοξικά απόβλητα που βυθίστηκαν με 30 πλοία στη θάλασσα της Καλαβρίας, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη δική μας θάλασσα, είναι και Μεσόγειος… Οι θάλασσες δεν έχουν "σύνορα" και κάποιο πρέπει να βάλουν ένα τέλος στους "πολιτισμένους" πολιτικούς και επιχειρηματίες...


* 'Ndràngheta=(Άνδρας Αγαθός)… Τι ειρωνεία… Η μαφία της Καλαβρίας έχει τις ρίζες της στην Ελλάδα...

'Ndràngheta - Italian Mafia - La Musica della Mafia - San Luca & Corigliano (Calabria)

Ο ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Πάρα πολύ «φιλάνθρωποι» οι υπουργοί του Πασόκ! Απάλλαξαν 23.000 νέους από τις «σκοτούρες» του «θλιβερού» ποσού των 500 ευρώ στα stage!


Ήταν όμηροι της Δεξιάς και οι “αγωνιστές” του «Πανελλήνιου σοσιαλισμού» τους απελευθέρωσαν!
Οι οικονομικοί εγκέφαλοι του Πασόκ, με τον Πάγκαλο μπροστάρη, στον αγώνα για ισονομία, ισοπολιτεία και όλα τα ισο- μαζί, είδαν με τεράστια «ευσπλαχνία» το πρόβλημα των «καταφρονεμένων» νέων που δούλευαν ανασφάλιστοι μόνο για 500 ευρώ. Είναι καλά οι νεολαίοι; Τι μπορούν να αγοράσουν οι πτωχοί με 500 ευρώ; Ούτε ένα απλό ρολεξάκι, ούτε απλά πουκαμισάκι αρμανάκι, σαν αυτά που φορά συνεχώς ο πρόεδρος Γιώργος! Τι θλιβερό!
Έτσι αποφάσισαν να επέμβουν «σοσιαληστικά» και ριζοσπαστικά. Αφαίρεσαν από τους χιλιάδες νέους και αυτά τα 500 ευρώ για να μην επιβαρύνεται η ψυχολογία των κυβερνώντων από κατώτερα συναισθήματα και οι νέοι να απεμπλακούν δια παντός, από τις σκοτούρες που έχουν σχετικά με την «επένδυση» των «παχυλών» μισθών τους!

Τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας


Πανάρχαια γνώση θαμμένη σε σπηλιές

Μοναδικά ευρήματα αποτελούν οι χειρόγραφοι κυλινδρικοί πάπυροι, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν από ένα βοσκό, το 1947, σε διάφορες σπηλιές στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας.
Έκτοτε άρχισε η αρχαιολογική και επιστημονική ταξινόμηση των πανάρχαιων αυτών χειρογράφων με ειδικούς ερευνητές, που αποκρυπτογράφησαν τα κείμενα με σημαντικό περιεχόμενο για το Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό.
Η ανακάλυψη αυτών των χειρογράφων προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον, αλλά, ταυτόχρονα, και αντιπαραθέσεις μεταξύ ακαδημαϊκών, θρησκευτικών και πνευματικών ανθρώπων.
Βέβαια, τα κείμενα αυτά έχουν, θα λέγαμε, ανατρεπτικό χαρακτήρα με παγκόσμιες προεκτάσεις. Το 1991, η βιβλιοθήκη του Χάντιγκτον στην Καλιφόρνια, άφησε ελεύθερη τη φωτογράφηση των χειρογράφων της Νεκράς Θάλασσας, κάνοντας έτσι ένα βήμα στην ευρύτερη πληροφόρηση. Σημειώνουμε ότι στη βιβλιοθήκη αυτή υπάρχει μονάχα ένα μέρος από το συνολικό όγκο των κειμένων.
Μοναδικότητα
Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία σχετικά με το θέμα, είναι και το έργο «Αποκαλύπτοντας τα 50 χειρόγραφα-κλειδιά» της Νεκράς Θάλασσας, των καθηγητών Robert Eisenman και Michael Wise (Εκδόσεις Έσοπτρον). Αρκετά διαφωτιστικά είναι και τα προλεγόμενα του Μ. Σ. Μεγαλομμάτη, που προλογίζει την ελληνική έκδοση. Διερωτάται λοιπόν: «Πού οφείλεται ο τόσος θόρυβος, ο οποίος προκλήθηκε γύρω από τα χειρόγραφα του Κουμράν από τότε που ανακαλύφθηκαν μέχρι σήμερα; Είναι δικαιολογημένος; Έχει προκληθεί κάτι το αντίστοιχο σε άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις, οι οποίες εντάσσονται στα πλαίσια των ανατολιστικών επιστημών; Είναι ένα φαινόμενο μοναδικό; Η απάντηση μπορεί να είναι άμεση. Υπάρχει μια μοναδικότητα στην περίπτωση των χειρογράφων της Νεκράς Θάλασσας, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τη δεδομένη μοναδικότητα του κάθε γεγονότος…».
Αδημοσίευτα για 35 χρόνια
Ασφαλώς το έργο των δύο καθηγητών έχει να προσφέρει πάρα πολλά στη σύγχρονη γνώση, μιας και τα τελευταία χειρόγραφα παρέμειναν αδημοσίευτα για 35 ολόκληρα χρόνια.
Από το πρώτο κεφάλαιο διαβάζουμε: «Προκαλεί ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν συναντούμε σ’ αυτά τα κείμενα το δόγμα για τους δύο Μεσσίες που τονίζεται σε μερικά από τα κείμενα που ανακαλύφθηκαν στην πρώτη περίοδο της έρευνας στο Κουμράν, όπως και στο κείμενο της Δαμασκού που βρέθηκε σε δύο αντίγραφα, στα τέλη του περασμένου αιώνα, στην Γκανιζά του Καΐρου ή στον κανόνα της κοινότητας από το Σπήλαιο…».
Παράδοξο και μυστηριώδες
Οι θεολόγοι, οι ερευνητές, οι αρχαιολόγοι, κ.ά. προσπάθησαν να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες. Καθόλου εύκολη υπόθεση. Στα χειρόγραφα αυτά υπάρχει κάτι το παράδοξο και μυστηριώδες.
Ίσως και οι αντιφάσεις με τις καθιερωμένες αντιλήψεις να πυροδότησαν αντιδικίες και αντιπαραθέσεις. Από τη σελίδα 181, του βιβλίου «Αποκαλύπτοντας τα 50 χειρόγραφα-κλειδιά της Νεκράς Θάλασσας», διαβάζουμε ένα μικρό μέρος των κειμένων:
«Απόσπασμα 1. Στήλη (1)… Και Θεός των θεών για όλη την αιωνιότητα. Και εκείνος θα λάμψει ως ένα φως επάνω σας και Εκείνος θα αποκαλύψει το μεγάλο Του όνομα (2) και θα Τον γνωρίσετε, γιατί Εκείνος είναι ο αιώνιος Θεός και ο Κύριος όλης της δημιουργίας, και ο Άρχων (3) όλων των πραγμάτων, ρυθμίζοντάς τα σύμφωνα με τη βούλησή Του».
Τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας έγιναν ήδη σταθμός στη σύγχρονη επιστημονική έρευνα. Τα κείμενα αυτά είναι αυθεντικά και έχουν να δώσουν πολύτιμες γνώσεις. Γι’ αυτό και ο Βολταίρος έλεγε κάποτε: «Αγάπα την Αλήθεια, μα έχει συγκατάβαση και στην πλάνη».

ΠΗΓΗ

Όλοι οι άνθρωποι των Mη Kυβερνητικών Οργανώσεων. ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!




Το «ΠΑΡΟΝ» φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας όλους τους ανθρώπους των περιβόητων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που τα περίεργα προγράμματα δραστηριότητας ορισμένων εξ αυτών και τα ποσά που διαχειρίσθηκαν έχουν προκαλέσει επανειλημμένως θόρυβο και σχόλια για «αρπαχτές εκατομμυρίων»!

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 390 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τα ποσά (σε ευρώ) που έλαβαν από το υπουργείο Εξωτερικών για τα έτη 2002, 2003, 2004. (Η απουσία ποσού σημαίνει ότι αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει καταγραφεί χρηματοδότηση και δεν διαθέτουμε μέχρι στιγμής στοιχεία για τα προηγούμενα χρόνια).

Από τις οργανώσεις αυτές κάποιες έχουν ήδη διαγραφεί από τους καταλόγους του υπουργείου Εξωτερικών, για κάποιες άλλες έχουν κλείσει οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης και για ορισμένες διεξάγονται έρευνες, μια και υπάρχουν υποψίες ότι τα ποσά που έλαβαν δεν διοχετεύθηκαν στους σκοπούς για τους οποίους τα έλαβαν. Μάλιστα έχει ανατεθεί στους έλληνες πρέσβεις των περιοχών όπου και το αντικείμενο του προγράμματος των ΜΚΟ αυτών να ερευνήσουν για το αν εκτελέσθηκε το έργο για το οποίο είχαν χρηματοδοτηθεί οι ΜΚΟ.

Υπάρχουν και ΜΚΟ που τα στοιχεία τους ήδη έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν βέβαια ότι όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι «μηχανές» ορισμένων πονηρών για να βάλουν χέρι στον κρατικό κορβανά και σε πόρους διεθνούς συνεργασίας.

Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι διακεκριμένα πρόσωπα της νεοελληνικής κοινωνίας μετέχουν ως ιδρυτικά μέλη σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν να επιδείξουν ουσιαστικό έργο και επίσης ότι ανάμεσα στις ΜΚΟ περιλαμβάνονται ιδρύματα, ινστιτούτα και πανεπιστήμια με σοβαρή δουλειά.

Όσον αφορά τα ποσά που έλαβαν οι οργανώσεις αυτές την τριετία 2002-2004, «πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Αλληλεγγύη με 7.099.634 ευρώ και ακολουθεί η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης (ΙΜΙ) με 6.841.064 ευρώ. Επίσης η Οργάνωση Action Aid, που εκπροσωπεί η κόρη του Μητσοτάκη Αλεξάνδρα, αν και δεν αναφέρεται στο διοικητικό συμβούλιο, έλαβε 517.600 ευρώ. Πρόεδρος στην Αλληλεγγύη είναι ο κ. Φουρλεμάδης και ιδρυτικά μέλη το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννου) και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (κ. Θωμάς Συνοδινός). Στο Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης υπεύθυνος/πρόεδρος είναι ο πρώην δημοσιογράφος της «Εξόρμησης» Κ. Τζεβελέκος και ιδρυτικά μέλη οι Δ. Κανέλλης, Θ. Μακρυνιώτης. Να σημειωθεί ότι ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν αναλάβει προγράμματα από κοινού με άλλες και έχουν μοιραστεί τα αναλογούντα ποσά (τα οποία δεν έχουν περιληφθεί στον εκτενή κατάλογο που ακολουθεί).

Έτσι λόγου χάριν η Αλληλεγγύη έχει λάβει μαζί με την Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη 941.800 ευρώ, για προγράμματα υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών και άλλα, ενώ για την Β'; φάση του προγράμματος Συνεργασίας Οργανώσεων κατά της Σωματεμπορίας γυναικών και νέων από την Αλβανία έχουν λάβει 125.000 ευρώ οι ΜΚΟ ΕΚΚΥΘΚΑ, Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, ΚΕΔΕ, Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και η ΑΡΣΙΣ

Παραμένουν πάντως οι απορίες που είχε διατυπώσει το «Π» ήδη από τις 13 Μαρτίου, παρουσιάζοντας «Το πάρτι των ...; ΜΚΟ»: «Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια ήταν ακριβώς τα αποτελέσματα του ''προγράμματος για την κατασκευή και ανάπτυξη κυψελών που διαθέτουν μηχανισμό διατήρησης της θερμοκρασίας διαβίωσης μελισσών καθ' όλο το έτος σε σταθερό επίπεδο'', για το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 27.500 ευρώ η ΜΚΟ ΚΕΠΚΑΠ!

Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερη εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι μια από αυτές τις οργανώσεις με τα αρχικά ΙΜΙ χρηματοδοτήθηκε με 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές περίπου για την αποναρκοθέτηση περιοχών σε διάφορες χώρες της Βαλκανικής και της Μέσης Ανατολής, χωρίς να είναι γνωστό αν διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό για μια τέτοια εργασία...

Ακόμη δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και τα δύο προγράμματα, για τα οποία έχει χρηματοδοτηθεί το γνωστό ΕΛΙΑΜΕΠ με το ποσό των 168.000 χιλιάδων ευρών, περί Δημιουργίας νέων ηγετών - προγράμματα Χάλκης για τα έτη 2002 και 2003';'; και δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί ποιο άραγε ήταν τουλάχιστον το πολιτικό όφελος για τη χώρα μας» ...;




1. Κοινωνική Αλληλεγγύη - Θεσ/νίκη, (150.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παύλος Νίκογλου, Ιδρυτικά μέλη: Νέτσικας Δ., Γούναρης Δ., Πυργίδου Μ., Γκολέμα Μ., Χιονά Π., Σφακιανάκη Κ., Χομσιόγλου Δ., Τσακτάνης Δ., Ρόμτσου Σ.

2. «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα» Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη - Λάρισα, (456.250), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Πιτσούλης Νικόλαος, Ιδρυτικά μέλη: Παπαγγελόπουλος Α., Πέτρου Γ., Ζάρκος Β.

3. Κύκλος της Πάτμου, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος:-, Ιδρυτικά μέλη: Κυριαζής Δημ., Παπαντωνόπουλος Κων., Χάρη-Μπέκετ Μαρία, Ποταμιάνος Γεωρ., Καρράς Κων.

4. Αλληλεγγύη Σωματείο Ανθρ. Υποστήριξης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αθανάσιος Νικολαΐδης, Ιδρυτικά μέλη: Χρήστος Σκανδάλης, Δημήτριος Καϊμάς, Παρασκευή Κωστιλίδου.

5. Δίκτυο Μεσόγειος «SOS» - Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Χρυσόγελος Ν., Κουκιάσας Β., Ιδρυτικά μέλη: -.

6. Μηχανικοί Χωρίς Σύνορα - Αθήνα, (127.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κουγιάνος Ι., Ιδρυτικά μέλη: Δανέζης Ε., Εγγλέζος Δ., Κουγιανού Π., Σωτηροπούλου Σ.

7. Ελληνικό Καραβάνι της Αλληλεγγύης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παπαδιγενόπουλος Κων., Ιδρυτικά μέλη: Σιάμπου Μαρ., Γιαμουριάδου Ζορ., Καλλιά - Αντωνίου Αγγ., Μπαλοπούλου Παν., Αγιανόζογλου Δ., Αλαβάνος Αλ., Αυγερινός Παρ., Λαμπρίας Παν., Τίκωφ-Βλαχαντώνη Ελένη-Μαρία, Αγιανόζογλου Δ., Κορακιανίτη Αλ., Νικηφόρου-Αναστασιάδη Σοφ.

8. Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου, (1.304.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Φλογαΐτης Σ., Ιδρυτικά μέλη: -.

9. Ευρωπαϊκή Προοπτική Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης - Αθήνα, (2.574.631), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σκλιας Π., Λάσκαρης Α., Ιδρυτικά μέλη: -.

10. Ελληνικός Σύνδεσμος για τη Διεθνή Ανάπτυξη (H.A.I.D.) - Αλεξ/πολη, (509.541,5), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κούκιος Σ., Ιδρυτικά μέλη: -.

11. ΔΙΠΕ Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών - Αθήνα, (210.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Πλαγιαννάκος Π., Ιδρυτικά μέλη: Ευθυμιόπουλος Η., Λασκαράτος Α., Μερτζάνης Φ., Οικονόμου Δ., Παπαγιαννάκης Μ., Ζαμιώτης Γ., Τσαντίλλης Δ., Τσεκούρας Γ., Χατζημπίρος Κ.

12. Φαρμακοποιοί του Κόσμου, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σπύρος Σερεμίδης, Ιδρυτικά μέλη: Κωνσταντίνος Κωτσόπουλος, Αλεξάνδρα Καλαμαρά.

13. Βιωσιμότητα, Ένωση για το Περιβάλλον, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δημήτριος Καλαϊτζίδης, Ιδρυτικά μέλη: Ιωάννης Δούμας, Παύλος Κοσμίδης, Θεόδωρος Παπαπαύλου, Αθηνά Βενέτη, Παναγιώτης Σταθόπουλος.
14. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ΕΟΔ - Θεσ/νίκη,
(862.192), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σκουτέλης Μ., Ιδρυτικά μέλη: Τρομπάκας Ζ., Γιοβανέκος Τ., Παυλίδης Γ., Βάγγος Γ., Πασχάλης Θ., Δικόπουλος Α., Θεοδωρίδης Α., Κυδώνης Μ., Καρβουνιάρη Α., Σαββίδης Γ., Κόκκινος Ν.

15. Κέντρο Προάσπισης Ανθ. Δικαιωμάτων - Αθήνα, (42.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βασιλείου Μ., Μπρεδήμας Α., Ιδρυτικά μέλη: Γαβουνέλη Μ., Ρουμπίνη Γ., Μπαμπάσικα Ι., Κοππά Μ., Κυριακόπουλος Ε.

16. Κέντρο Έρευνας και Υποστήριξης Θυμάτων Κακοποίησης και Κοιν. Αποκλεισμού ΕΚΥΘΚΚΑ - Ιωάννινα, (101.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μπιλανάκης Ν., Ιδρυτικά μέλη: Τσακίρη Ε., Τσιμπέρη Ε., Κουμπλομάτη Α., Στράτου-Σάπκα Σ., Σάπκας Α., Κοντοχρήστος Α., Οικονόμου Α.

17. Βαλκανική Ένωση Φιλίας - Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μιχαλακάκος Π., Ιδρυτικά μέλη: -.

18. Οικολογική Εταιρεία Έβρου, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Σαμιγών Σταφυλίδης, Γιώργος Δερεμίδης, Κωνσταντίνα Σαρίδου, Χρήστος Λαζόπουλος, Παναγιώτα Λαμιγακινού, Παναγιώτης Καραμανίδης

.
19. Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης - Αθήνα,
(6.841.064), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τζεβελέκος Κ., Ιδρυτικά μέλη: Κανέλλης Δ., Μακρυνιώτης Θ.

20. I.O.C.C. Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός Ορθοδόξων Χριστιανών - Αθήνα, (683.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κατσιβελάκη Δ., Ιδρυτικά μέλη: Καπετανάκης Λ., Βαγιωνή Μ.


21. Αλληλεγγύη των Λαών,
(45.000) Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Αλεξανδράκη Βασ., Σπαχή Νυμφ., Παπαχαραλάμπους Μιχ.-Αυγ., Καννάς Δημ., Χρήστου Καλ., Κυδωνιάτης Λινός-Παν., Ροβίλου Δημ., Γούναρη Ιω., Αλεξανδράκης Γεωρ., Γούτος Γεωρ., Καζάκου Σταυρ.


22. ΚΕΔΕ Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη - Αθήνα- Ελλάδα Human Rights Informations & Documantation Centre Γεωργίας Armenian Women For Health & Environment Αρμενία La Strada - Μολδαβία - Λευκορωσία,
(399.694), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Συρμοπούλου Ε., Ιδρυτικά μέλη: Αβραμίδου Π., Αντωνίου - Λάτου Χ., Βαρδαραμάτου Κ., Βαρλάμη Ε., Βλιτσάκη Α., Δεμίρη Ε., Δήμα Αικ., Δρίβα Α. Καλογεράκη Κ., Κονάλη Μ., Κοντογιάννη Ι., Λαγάνη Ε., Yioussefian Maanian, Παναγοπούλου Α., Πανάρετου Αθ., Παπανδρέου Μαργ., Σιάνου Φ., Σταυρίδου Ε., Στρούζα Ε., Συνοδινού Α., Συρμοπούλου Ε., Τσαπάρα Α., Σκέπερς Α.

23. Βαλκανική Εταιρεία Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τερζής Νικ., Ιδρυτικά μέλη: Demirel Ozcan, Bishkov Georgi, Nicolescu Viorel, Γερμανός Δημ., Karaj Theodori, Popovska-Lakinska Divna, Χαραλάμπους Δημ., Spacenovic Vera, Ξωχέλλης Παν., Erdogan Irfan.

24. Άμεση Επέμβαση για την Προστασία της Άγριας Φύσης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Κουρουκλή Τερ., Τραμπαζάλη Κωσταντία, Τραπεζιώτης Δημ., Πετρογιάννης Κων., Θεοδωρόπουλος Κων., Γκούμας Βασ., Κοντοζήση Θεοδ.

25. Εταιρεία Συλλογικής Υποστήριξης κατά του AIDS, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βασίλης Κιοσές, Ιδρυτικά μέλη: Ιωάννης Αραμπατζής, Έφη Τσίντζου, Δημήτριος Τσακπίνης, Σοφία Χαλκίδου, Αθανάσιος Κατσαμάκης.

26. Γιατροί Χωρίς Σύνορα - Αθήνα, (1.251.973), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αντύπας Τ., Χιονίδου Κ., Ιδρυτικά μέλη: Παπαϊωάννου Κ.

27. Ηumanet Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης - Ιωάννινα, (964.123), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ράπτης Ν., Ιδρυτικά μέλη: Καλογιάννη Τ., Σταύρου Κ., Κολλάτου Ε., Ντούσκος Ν.

ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ:

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=4056&colid=37&catid=34&dt=2005-07-03%200:0:0&page=2&mode=1&page=1&mode=1

ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ


Φεβρουαρίου 17, 2009 at 6:11 πμ | In ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΑΜΗΔΕΣ | Comments Off
Tags: , , , ,

Τσαμουριά ονομαζόταν (λόγω του ποταμού (Θύαμι) Καλαμά), η περιοχή που βρίσκεται σήμερα ο νομός Θεσπρωτίας και κάποια τμήματα του νομού Πρεβέζης (περιοχή Πάργας). Οι λεγόμενοι Τσάμηδες, ήταν οι πασίγνωστοι Tουρκαλβανοί του Αλή Πασά. Επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο Τουρκαλβανός Αλή Πασάς (είχε γεννηθεί στο Τεπελένι της Αλβανίας) που ήταν εξαιρετικά φιλόδοξος, οργάνωσε τη φρουρά και το στρατό του με μουσουλμανικό πληθυσμό που έφερε στα μέρη εκείνα από την Αλβανία. Και τους παραχώρησε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, βοσκοτόπια κ.λ.π., που φυσικά δεν ήταν δικά του. Απλά τα είχε καταλάβει.

Με την απελευθέρωση της Ηπείρου το 1912, μέρος αυτού του πληθυσμού των Τσάμηδων έφυγε και επέστρεψε στην Αλβανία.Με την συνθήκη της Λωζάννης, κρίθηκαν ανταλλάξιμοι, όμως η τότε κυβέρνηση, δεν τους έστειλε στην Αλβανία, ως χειρονομία καλής θελήσεως προς το νεοσύστατο Αλβανικό κράτος.

Οι Τουρκαλβανοί «Τσάμηδες» κατά την έναρξη του πολέμου της Ελλάδος με την Ιταλία, συνεργάσθηκαν με τους Ιταλούς φασίστες και διέπραξαν φόνους, βιασμούς, ληστείες, κλοπές, εμπρησμούς, καταδόσεις και διάφορες άλλες βιαιοπραγίες εις βάρος των κατοίκων στην Παραμυθιά και στα γύρω χωριά της Θεσπρωτίας. Τρία από τα 14 συμπράξαντα με τους Ιταλούς Φασίστες και μετέπειτα με τους Γερμανούς τάγματα Αλβανών, ήταν επανδρωμένα με Τσάμηδες. Αποκορύφωμα των εγκλημάτων τους ήταν η εκτέλεση των 49 προκρίτων στην Παραμυθιά στις 29-09-1943. Η εκτέλεση βέβαια έγινε από Γερμανούς στρατιώτες, ύστερα όμως από κατάδοση των Τσάμηδων. Σύνθημα και στόχος τους ήταν να γίνει Αλβανική όλη η Ήπειρος μέχρι την Πρέβεζα.

Με το τέλος του πολέμου, φοβούμενοι ότι θα λογοδοτήσουν στη Ελληνική δικαιοσύνη, για τα εγκλήματά τους κατέφυγαν στην Αλβανία.

Το 1945 το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων κατεδίκασε ερήμην 1930 Τσάμηδες εγκληματίες πολέμου !!!!

Αυτοί οι Τσάμηδες εμφανίζονται σήμερα ως αδικημένοι και θύματα των Ελλήνων και ζητούν να επιστρέψουν στη Θεσπρωτία, αποκρύπτοντας τα όσα διέπραξαν συνεργαζόμενοι με τους κατακτητές, διεκδικώντας μάλιστα και περιουσίες!!

Μετά την πτώση, όμως, του καθεστώτος του Χότζα στην Αλβανία και την εγκαθίδρυση δυτικού τύπου κοινοβουλευτισμού, έχει υποκινηθεί και αφυπνισθεί παράλληλα προς το θέμα του Κοσσυφοπεδίου και το θέμα των Τσάμηδων, με απώτερο σκοπό, από τη μη ύπαρξη Αλβανικής Κρατικής Οντότητας μέχρι το 1913, την δημιουργία της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας.

Οι Αλβανοί προσπαθούν μέσω των Τσάμηδων να καλύψουν τις εναντίον της Ελλάδος επεκτατικές βλέψεις τους και την κακομεταχείριση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, συνεπικουρούμενοι από τους Τούρκους «φίλους» μας.

Είναι καιρός η Ελληνική κυβέρνηση να πάψει να εθελοτυφλεί και να πάρει θέση απέναντι στην απροκάλυπτη προπαγάνδα των Τιράνων εις βάρος της Ηπείρου.

Πηγές : ΕΔΩ κι ΕΔΩ

ΕΛΛΑΣ

ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ-ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

Αποσύρεις το αυτοκίνητό σου και σου δίνουν κάρτες διαδρομών


ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ!!!

Άκου λέει τι θα κάνουν στο ΠΑΣΟΚ θα δώσουν λέει σε όσους αποσύρουν το αυτοκίνητό τους 500 ευρώ στο χέρι και άλλα 500 ευρώ σε κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τα ΜΜΜ. Ακούστε να δείτε πράσινοι οικονόμοι , όταν ο άνθρωπος αποσύρει το αυτοκίνητό...

του το κάνει για να γλυτώσει πέντε φράγκα από την τιμή του αυτοκινήτου που ΘΑ αγοράσει. Αν ήθελε κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα πουλούσε το αυτοκινητάκι του και θα αγόραζε κάρτες. Αυτό το μέτρο γελοίο και μόνο γελοίο μπορεί να χαρακτηριστεί .

Έμαθαν ...ότι γαργαλιόμαστε και πλάκωσαν και από το Ελσίνκι...


Στη φωτο Πακιστανοί Μεταφραστές της Ελληνικής Αστυνομίας....
στην Πλατεία Κουμουνδούρου....

Κύριε Υπουργέ Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι

(ΕΠΣΕ) σας συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων σας και σας

εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο και κρίσιμο για την εύρυθμη

λειτουργία της δημοκρατίας έργο σας. Το ΕΠΣΕ θεωρεί πολύ θετικά

τα ακόλουθα τρία σημεία των προχθεσινών δηλώσεών σας

(http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=

2&pubid=6884815 και http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=496916), στα οποία επιθυμεί

να συνεισφέρει μερικές σκέψεις του και πληροφορίες:

Α. «Αστυνομικός, που ακουμπά παράνομα πολίτη, δεν έχει θέση στην

αστυνομία και θα φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες, με πρωτοβουλία

δική μου»

Γνωρίζετε ασφαλώς κύριε Υπουργέ πως, μεταξύ Δεκεμβρίου 2004

και Ιανουαρίου 2009, η Ελλάδα έχει καταδικαστεί δέκα φορές από

το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και

την Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (UN Human Rights

Committee – HRC) για παράνομη χρήση αστυνομικής βίας κατά

πολιτών. Δυστυχώς, κανένας από τους αστυνομικούς που

«ακούμπησαν» τους πολίτες ή τις κάνες των όπλων τους με τα

οποία τραυμάτισαν ή σκότωσαν πολίτες στις υποθέσεις αυτές δεν

απομακρύνθηκε από το σώμα. Η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών

εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της

Ευρώπης και της HRC. Πιστεύουμε πως θα ήταν μια καλή απόδειξη

της βούλησής σας να αποφασίζατε για την τύχη των εμπλεκομένων

αστυνομικών στις υποθέσεις αυτές με «συνοπτικές διαδικασίες»,

εν όψει του ότι η Επιτροπή Υπουργών θα επανεξετάσει το θέμα

την 1 Δεκεμβρίου 2009. Δεδομένου ότι το ΕΠΣΕ εκπροσωπεί τα

δικαιωμένα θύματα ή τους συγγενείς τους στις επτά από τις δέκα

περιπτώσεις, παρακαλούμε να μας ενημερώστε σε εύλογο χρονικό

διάστημα για τις όποιες ενέργειές σας. Αναλυτική πληροφόρηση

για τις δέκα καταδίκες υπάρχει σε δελτίο τύπου του ΕΠΣΕ

στην ιστοσελίδα

http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3395

Β. «Για τις τράπεζες DNA και τη χρήση καμερών αποφάνθηκε

πως θα υπάρξει προεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη για να

δούμε σε τι ακριβώς συνίσταται η παραβίαση των ανθρωπίνων

δικαιωμάτων»

Το ΕΠΣΕ προσέφυγε στις 24 Αυγούστου 2009 στο ΕΔΔΑ κατά των

πρόσθετων νομοθετικών ρυθμίσεων για τις κάμερες και

τη χρήση του DNA (Δημητράς και λοιποί κατά Ελλάδας

η προσφυγή καταχωρήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 με

αριθμό 51820/09) προβάλλοντας τις δύο γνωμοδοτήσεις της

αρμόδιας Αρχής Προσωπικών Δεδομένων που αναλύουν

τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι γνωμοδοτήσεις

αυτές πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για την άμεση αναθεώρηση

του νομοθετικού πλαισίου στα θέματα αυτά.

Γ. «Στο παρελθόν είχε ζητήσει να κηρυχθεί παράνομη από τον Άρειο

Πάγο η Χρυσή Αυγή» Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη

των Φυλετικών Διακρίσεων (CERD), στις καταληκτικές παρατηρήσεις

της για την Ελλάδα που δημοσιοποιήθηκαν στις 28 Αυγούστου 2009,

ανέφερε μεταξύ άλλων πως «απευθύνει σύσταση στο Κράτος μέλος

να απαγορεύσει συγκεκριμένα νεο-ναζιστικές ομάδες από την

επικράτειά του και να λάβει πιο αποτελεσματικά μέτρα για να

διασφαλίσει την ανεκτικότητα απέναντι σε πρόσωπα με διαφορετική

εθνοτική καταγωγή». Αναλυτική πληροφόρηση και πλήρης μετάφραση

στα ελληνικά των καταληκτικών παρατηρήσεων (που περιέχουν επίσης

επείγουσα σύσταση για την αστυνομική βία και ατιμωρησία) υπάρχει

σε δελτίο τύπου του ΕΠΣΕ στην ιστοσελίδα http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3511. Είχε προηγηθεί υποβολή στοιχείων

από το ΕΠΣΕ και άλλες ΜΚΟ για τη δράση της «Χρυσής Αυγής».

Παρακαλούμε λοιπόν κύριε Υπουργέ να φροντίσετε να επαναφέρει

η κυβέρνηση το αίτημα αυτό στον Άρειο Πάγο και παράλληλα να μην

εκτίθεται η Ελλάδα με αναφορές των διπλωματών της στο CERD και

αλλού ότι στην Ελλάδα δεν δρουν νεοναζιστικές οργανώσεις

(αναλυτική πληροφόρηση σε δελτίο τύπου του ΕΠΣΕ στην ιστοσελίδα http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3501).

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή σας, την οποία θα

δημοσιοποιήσουμε.

Με τιμή

Παναγιώτης

Δημητράς

Εκπρόσωπος ΕΠΣΕ

πηγή

Τώρα ο Χρυσοχοϊδης έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!

Προβλέπω σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα να υπάρχει μαζί

με τον Πακιστανό Μετφραστή-Αστυνομικό και εκπρόσωπος

του Παρατηρητηρίου, αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουμε!

Δεν το κλείνεις το Υπ ΠΡΟ-ΠΟ σου καλύτερα Υπουργέ

όπως το κατάντησες;


Αθηναίος

Πατριωτισμός σημαίνει αγάπη για τον τόπο



"Ο πατριωσρισμός έχει ουσία όταν δεν αναφέρεται μόνο στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν και στο μέλλον"
Μήνυμα για την ουσία του πατριωτισμού εξέπεμψε κατά τη χθεσινή άφιξή του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου τον υπεδέχθησαν οι αρχές της πόλης, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι «ο πατριωτισμός έχει ουσία και ειλικρινές περιεχόμενο όταν εκφράζει ανιδιοτελή έμπρακτη αγάπη για την πατρίδα». Ο κ. Παπούλιας έφθασε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στον τριπλό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
«Είναι για μένα μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη που έχει τριπλή γιορτή για την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό, για το Επος του 1940 και για τον πολιούχο της πόλεως Αγ. Δημήτριο» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος στη συνέχεια του χαιρετισμού του περιέγραψε το περιεχόμενο του πατριωτισμού σήμερα: «Συνηθίζουμε τέτοιες μέρες να στέλνουμε μηνύματα εθνικής ομοψυχίας και περηφάνιας. Όμως ο πατριωτισμός έχει ουσία όταν δεν αποτελεί αποκλειστικά σημείο αναφοράς στο παρελθόν, αλλά έχει υπόσταση στο παρόν και το μέλλον», σημείωσε ο κ. Παπούλιας και διευκρίνισε:
«Απόδειξη αγάπης για τον τόπο μας, δηλαδή πατριωτισμού, είναι η προστασία του φυσικού του πλούτου. Παραλάβαμε έναν υπέροχο τόπο, με μοναδική ομορφιά και τον παραδίδουμε στην επόμενη γενιά με λιγότερα δάση, με λιγότερα νερά, με χειρότερο κλίμα. Απόδειξη αγάπης για τον τόπο είναι η μάχη για μια καλύτερη παιδεία για όλους. Η συστράτευση σε μια τέτοια προσπάθεια έχει οραματικό περιεχόμενο και αποτελεί μονόδρομο για τη θεραπεία κάθε υστέρησης που παρουσιάζει σήμερα η πατρίδα μας. Λαός απαίδευτος είναι λαός τελειωμένος.
Απόδειξη αγάπης για τον τόπο μας είναι ακόμα η διάθεσή μας για αλλαγή του πολιτισμού της καθημερινότητας. Πολιτισμός της καθημερινότητας είναι ο σεβασμός του περιβάλλοντός μας, του άλλου, του εαυτού μας τελικά. Είναι ο σεβασμός των ατόμων με αναπηρία, ο σεβασμός των γερόντων και των παιδιών, κάθε ευπαθούς ομάδας, κάθε μειοψηφίας. Απόδειξη αγάπης για τον τόπο μας είναι η συμβολή όσων έχουν αυτή τη δυνατότητα, στην προσπάθεια για κοινωνική συνοχή που τίθεται σε κίνδυνο όταν καλπάζει η ανεργία, όταν εντείνονται οι αποκλεισμοί».
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιφυλάχθηκε επίσημη υποδοχή με τιμές τις οποίες απέδωσε άγημα του Στρατού, ενώ τον προσφώνησε ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος. Το κ. Παπούλια υποδέχθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, οι υφυπουργοί Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης, Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και εκκλησιαστικών αρχών.
Σήμερα φθάνει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ στη συμπρωτεύουσα βρίσκεται από χθες η υποψήφια για την προεδρία της Ν. Δημοκρατίας, πραγματοποιώντας παράλληλα περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή.
Από "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"