Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Στην.... Λίμνη των κύκνων

Έρχεται ο Ερντογάν ταξίδι στην Ελλάδα, μαζί με τη γυναίκα του... Βρίσκονται λοιπόν με τον Καραμανλή και τη Νατάσσα και βγαίνουν έξω για φαγητό... Η Νατάσσα, κομψή και λεπτεπίλεπτη, κάνει την Τουρκάλα να αισθάνεται αμήχανα και να θέλει να `το παίξει`...

Οπότε λέει στην Νατάσσα:
- "Ο άντρας μου, μου πήρε δώρο μια BMW με δύο πόρτες.... Εσένα;;"
- "Εμένα", λέει η Νατάσσα, "μου πήρε μια LOUI VUITON..."
- "Nαι;;;", λέει η άσχετη Τουρκάλα... "με πόσες πόρτες;;;;"

Η Νατάσσα διακριτική, δεν απάντησε... Μπαίνουν οι Ερντογάν στο αμάξι, και αρχίζει το βρισίδι....

- "Μωρή ηλίθια! Βόδι, άσχετη, ρεζίλι με έκανες! Δεν ξέρεις πως ο Vuiton είναι σχεδιαστής μόδας;; Πήγες και ρώτησες τη γυναίκα με πόσες πόρτες είναι η τσάντα που της πήρε ο άντρας της;; Μα πόσο μπάζο μπορεί να είσαι;; Τσακίσου μωρή φύγε από μπροστά μου... Αστοιχείωτη!!! Και τώρα που θα ετοιμαστείς για το βράδυ, βάλε και το μαγιό σου, γιατί είπαν αυτοί πως θα μας πάνε στην.... Λίμνη των κύκνων!!!!"

funny animated gif

ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ-ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΟΥ ΜΑΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ NEW JERSEY TON IOYNIO TOY 2009.

Τι θα γινόταν εάν είχε υπάρξει στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας την κρίσιμη βραδιά των Ιμίων;


Αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας
και διαλυτικές τάσεις στην Τουρκία…
Κι όµως... Θα είχαµε επικρατήσει!

Των Ζαχαρία Μίχα και Δημήτρη Αδαμόπουλου

∆έκα χρόνια µετά την 31η Ιανουαρίου του 1996, η κρίση των Ιµίων «στοιχειώνει» την ελληνική εξωτερική πολιτική, αλλά και τις Ελληνικές Ένοπλες ∆υνάµεις. Έτσι, το συγκεκριµένο περιστατικό όχι µόνο δεν «ξεθώριασε» στη συλλογική µνήµη, αλλά παραµένει ζωντανό και έχει πλέον καταστεί σηµείο καµπής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
∆έκα τρία χρόνια µετά όµως επιβάλλεται να δούµε την αλήθεια κατάµατα. Ποια ήταν τα πραγµατικά γεγονότα; Τι είπαν και τι έγραψαν οι πρωταγωνιστές τους; Ποιες ήταν οι παράµετροι της κρίσης; Πώς και γιατί εξελίχθηκαν έτσι τα πράγµατα; Τελικά η Ελλάδα υπέστη ήττα ή απέφυγε έναν πόλεµο; Και αν επέλεγε τον πόλεµο, τι θα γινόταν; Θα νικούσε κατά κράτος, όπως αποκαλύπτεται στις σελίδες που θα διαβάσετε. Ποιες είναι οι συνέπειες της κρίσης; ∆έκα τρία χρόνια µετά, οφείλουµε -όσο το δυνατόν πιο ψυχρά και αντικειµενικά- να επιχειρήσουµε την απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήµατα. Οφείλουµε να παρουσιάσουµε την Αλήθεια. Ίµια, 10 χρόνια µετά..
Στις κρίσιµες πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996, η Ελλάδα και η Τουρκία βρέθηκαν ελάχιστα πριν από τη σύγκρουση. Λάθος χειρισµός, παρεξήγηση ή, τέλος, µια βεβιασµένη απόφαση για βίαιη ενέργεια θα µπορούσαν να φέρουν την ανάφλεξη. Ταυτόχρονα δείχθηκε µε τον πιο οδυνηρό τρόπο στην ελληνική κοινωνία ότι η προσπάθεια να διατηρήσεις ένα κράτος ψευδαισθήσεων είναι απέλπιδα και ότι, όταν έρθει η στιγµή της αλήθειας, αυτό θα καταρρεύσει. Αυτή η στιγµή για όλο το ελληνικό πολιτικό σύστηµα έφθασε µε τη νύχτα των Ιµίων. Τα τραγικά γεγονότα κατέδειξαν µε τον πιο οδυνηρό τρόπο την έλλειψη πολιτικής ηγεσίας. Για το ελληνικό στρατιωτικό κατεστηµένο δε το πρόσωπο του πολέµου πήρε τη σύγχρονη µορφή του και «γέλασε» µε τις προβλέψεις των στρατηγών. ∆υστυχώς, οι Ελληνικές Ένοπλες ∆υνάµεις εκείνη τη νύχτα υπέστησαν µια ήττα χωρίς να δοκιµαστούν ποτέ στη µάχη. Και αυτό κάνει την αξία της ήττας ακόµη µεγαλύτερη τόσο για µας όσο και για τους εχθρούς µας. Για τους ιστορικούς τα γεγονότα παραµένουν αναλλοίωτα, όµως για τους ροµαντικούς και τους θεωρητικούς ανακυκλώνεται συνεχώς το ερώτηµα:
Τι θα γινόταν εκείνο το βράδυ αν τα ελληνικά σκάφη άνοιγαν πυρ;
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 1996
Στις 04.50΄ π.μ. Η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι το ελικόπτερο AB-212ASW «ΠΝ21» εντόπισε άτοµα πάνω στη ∆υτική Ίµια και ότι πρόκειται για 10 περίπου Τούρκους καταδροµείς. Αµέσως µετά την επιβεβαίωση της παρουσίας Τούρκων στη νησίδα, ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Λυµπέρης εισηγήθηκε τρεις λύσεις στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Η πρώτη λύση αφορούσε τον άµεσο ναυτικό βοµβαρδισµό της νησίδας, η δεύτερη προέβλεπε την προσβολή της από αέρος µε το πρώτο φως, και η τρίτη την ανάληψη επιχείρησης ανακατάληψης µε καταδροµείς. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σηµίτης του ζήτησε να εκκενωθεί το εθνικό έδαφος µε τον προσφορότερο τρόπο... Οι ελληνικές δυνάµεις διατάσσονται να αποκαταστήσουν τη συνέχεια της εθνικής κυριαρχίας.
Στην επίµαχη περιοχή το Πολεµικό Ναυτικό έχει αναπτύξει δύο µεγάλες µονάδες, τρία ταχέα περιπολικά κατευθυνόµενων βληµάτων (πυραυλάκατοι) και δύο κανονιοφόρους. Συγκεκριµένα η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 βρισκόταν βορείως των Ιµίων. Το αντιτορπιλικό «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» D221 βρισκόταν νότια των νησίδων. Οι τρεις πυραυλάκατοι είχαν από νωρίς λάβει θέσεις βολής, αγκιστρωµένες ως εξής: ο «ΣΤΑΡΑΚΗΣ» P29 στην Κάλυµνο, ο «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» P22 βόρεια της Κω στη νησίδα Ψέριµο και ο «ΞΕΝΟΣ» P27 στη νησίδα Καλόλιµνο, πολύ κοντά στο επίκεντρο της κρίσης. Σε συνεχή κίνηση γύρω από τις νησίδες βρίσκονταν οι κανονιοφόροι «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» P57 και «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» P61. Οι τρεις πυραυλάκατοι φέρουν 16 συνολικά κατευθυνόµενα βλήµατα επιφανείας-επιφανείας. Αναλυτικά, η πυραυλάκατος «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» τύπου Combattante III («Λάσκος»), φέρει 4 βλήµατα ΜΜ38 Exocet, ενώ οι άλλες δύο πυραυλάκατοι τύπου Combattante IIIΒ («Καβαλούδης») φέρουν 6 βλήµατα Penguin. Το αντιτορπιλικό «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» D221 τύπου Charles F. Adams φέρει 8 κατευθυνόµενα βλήµατα Harpoon και 32 αντιαεροπορικά βλήµατα Standard SM-1MR (τα οποία σε βολές του Πο-λεµικού Ναυτικού είχαν αποδείξει την υψηλή αποτελεσµατικότητά τους κατά στόχων επιφανείας), η δε φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 τύπου Standard φέρει και αυτή 8 RGM-84 Harpoon.
Από τουρκικής πλευράς στην περιοχή βρίσκεται η φρεγάτα «YAVUZ» F240 τύπου ΜΕΚΟ-200 Track 1 και δύο φρεγάτες τύπου Knox, η «TRAKYA» F254 και η «EGE» F256. Έχουν αναπτυχθεί επίσης δύο πυραυλάκατοι τύπου Dogan, οι «GOURBET» P346 και «FIRTINA που αξιοποιούσε η αντίπαλη αεροπορία, θα έπαιζε καταλυτικό ρόλο υπέρ των γειτόνων µας, αφού εκείνη την περίοδο µόνο η Τουρκική Αεροπορία τους διαθέτει. Αυτό ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκική Αεροπορία (THK) θα είχε προλάβει να εκπαιδεύσει τα πληρώµατα των F-16 στη χρήση τους. Επιπροσθέτως, η διαµόρφωση του τουρκικού µαχητικού, σύµφωνα µε πληροφορίες, δεν ήταν ιδιαίτερα «φιλική» προς το χρήστη, µε αποτέλεσµα να δυσχεραίνεται περαιτέρω η εκπαίδευση.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η δύναμη στις Eπιχειρήσεις; Η Νεοφιλελευθεροποίηση των Κοινωνικών Κινημάτων


Της Ida Elisabeth Hammer


Μια κυρίαρχη παρερμηνεία είναι ότι η χορτοφαγία* απλά σημαίνει την αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες ανεξάρτητων ατόμων και ότι αυτό θα οδηγήσει στη κοινωνική αλλαγή. Εντούτοις, αυτή η σύγχυση της χορτοφαγίας με τον καταναλωτισμό ως στρατηγική για την αλλαγή, είναι μια αρκετά πρόσφατη ανάπτυξη που έχει τις ρίζες της στα τέλη της δεκαετίας του '70 με την άνοδο της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας· προερχόμενη έξω από τη χορτοφαγία.

Μια χθεσινή τοποθέτηση περιλάμβανε ένα απόσπασμα από το «A Discussion with Tom Regan», τυπωμένο από την Ahimsa του Οκτωβρίο /Δεκεμβρίο 1987, όπου ο Regan λέει:

«Οι άνθρωποι σκέφτονται τους ακτιβιστές ως ανταγωνιστές στην αντιπαράθεση, και ούτω καθεξής. Σκέφτομαι τους ακτιβιστές ως ανθρώπους με χαρτονομίσματα στο πορτοφόλι· αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι πραγματικά τους ακτιβιστές.

Ακτιβιστής είναι ο καθένας που πηγαίνει στην αγορά με ένα δολάριο στο χέρι, ο οποίος λέει “θα αγοράσω αυτό παρά αυτό επειδή έχει κάτι να κάνει με τον τρόπο που μεταχειρίζονται τα ζώα”».


Αυτό το απόσπασμα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της νεοφιλελευθεροποίησης των κοινωνικών κινημάτων. Ενώ η νεοφιλελευθεροποίηση στοχεύει τη χορτοφαγία*, στοχεύει και τα κοινωνικά κινήματα για μια αλλαγή γενικά. Για παράδειγμα, το πράσινο κίνημα πάσχει επίσης από τη νεοφιλελευθεροποίηση, όπου βλέπουμε «τους πραγματικούς ακτιβιστές» ως μεσοαστούς καταναλωτές που αγοράζουν τα πάντα, από τις λάμπες φθορίου στα μεγάλα super market μέχρι τα Toyota Prius. Αυτό είναι σε άμεση αντίθεση με το πράσινο κίνημα της δεκαετίας του '60, όπου κυρίως γυναίκες από κοινότητες της εργατικής τάξης και έγχρωμες κοινότητες πάλεψαν για την περιβαλλοντική δικαιοσύνη μέσω της δημόσιας υπευθυνότητας και του ελέγχου της κυβέρνησης και της βιομηχανίας.

Η νεοφιλελευθεροποίηση των πολιτικών κινημάτων υποστηρίζεται από τη ρητορική της «δύναμης του καταναλωτή». Αυτό είναι το νόημα του αποσπάσματος του Regan – ότι ως καταναλωτές έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε την αλλαγή «ψηφίζοντας με τα χρήματά μας». Έτσι «ψηφίζουμε» για «αυτόν παρά αυτόν επειδή αυτό έχει κάτι να κάνει με τον τρόπο που μεταχειρίζονται τα ζώα», ή με την κατανάλωση ενέργειας, ή οποιοδήποτε ζήτημα. Αλλά αυτή η «δύναμη του καταναλωτή» είναι ένας μύθος.

Σε αυτή την κατάσταση η δύναμη δεν ανήκει στον καταναλωτή, αλλά στα χέρια των εταιριών που κατασκευάζουν τα καταναλωτικά αγαθά. Σε τελευταία ανάλυση, οι καταναλωτές δεν ελέγχουν τα μέσα της παραγωγής, αλλά οι εταιρίες. Έτσι ενώ οι εταιρίες διατηρούν τον έλεγχο, η ρητορική της «καταναλωτικής δύναμης» μετατοπίζει την ευθύνη προς το μεμονωμένο καταναλωτή. Αυτό ενισχύει τη νεοφιλελεύθερη ρητορική «της προσωπικής ευθύνης» που χρησιμοποιείται για να αποσυναρμολογήσει τα κοινωνικά προγράμματα που δημιουργούνται για να επιληφθούν της κοινωνικής καταπίεσης.

Επιπλέον, η ρητορική του «ψηφίζουμε με χρήματα» κρύβεται πίσω από τη ρητορική της «δημοκρατίας» η οποία στην πραγματικότητα σημαίνει αυξανόμενο εταιρικό έλεγχο στις ζωές μας. Οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί, και οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ, χρησιμοποιούν αυτό το προσωπείο της «δημοκρατίας» για να δικαιολογήσουν τη μείωση της δημόσιας υπευθυνότητας και τον ελέγχο πάνω στις εταιρίες. Έτσι ο νεοφιλελεύθερος μύθος της «δύναμης του καταναλωτή», στην πραγματικότητα οδηγεί σε μια λιγότερη δημοκρατική κοινωνία. Αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις για τα κοινωνικά κινήματα καθώς όλο και περισσότερη δύναμη μετατοπίζεται από εμάς συλλογικά, ως «οι άνθρωποι», προς στις εταιρίες.

Μέσω μιας ρητορικής της «δημοκρατίας», τα νέα προϊόντα παρουσιάζονται ως συμβαλλόμενα στην «ελευθερία επιλογής». Αλλά αυτά τα νέα προϊόντα δεν αποτελούν πραγματικά μια σοβαρή απειλή στο status quo. Στην πραγματικότητα επεκτείνουν τις αγορές που προσφέρουν νέο έδαφος στις εταιρίες, ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους. Και αυτές οι καινούργιες αγορές είναι προσιτές μόνο σε μια προνομιούχα κατηγορία καταναλωτών με τα μέσα και τη διάθεση να πληρώσουν.

Οι «επιλογές» για τους λιγότερο εύπορους και για τους καταναλωτές της εργατικής τάξης, καθώς και για πολλούς καταναλωτές που ζουν σε κάποιες αγροτικές ή αστικές περιοχές, περιορίζονται στα φτηνότερα και ευρύτερα παραγόμενα προϊόντα αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι καταναλωτές δεν θα έχουν πρόσβαση στα περισσότερα από αυτά τα νέα προϊόντα και θα αναγκαστούν να καταναλώσουν τα παλιά προϊόντα. Επακολούθως, κάτω από τη ρητορική της «προσωπικής ευθύνης», αυτοί οι καταναλωτές γίνονται το θέμα της επίπληξης για τις λεγόμενες «καταναλωτικές επιλογές» τους. Εστιάζοντας στην «επιλογή» και την «ευθύνη» του καταναλωτή, οι εταιρίες και η καταπιεστική δομή που τις υποστηρίζει περνάνε απαρατήρητες.

Ακόμα χειρότερα, φτάνουμε να βλέπουμε αυτές τις εταιρίες – αντί να βλέπουμε τους εαυτούς μας ως συλλογική κοινότητα – σαν την πηγή της αλλαγής και της καινοτομίας. Αυτό οδηγεί στη διάβρωση της συλλογικής γνώσης, δύναμης και ελέγχου, πάνω στις ζωές μας.

Με όρους τροφίμων, αυτό ενισχύει την τάση προς τα πρόχειρα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Η τροφή δεν είναι πλέον κάτι που παράγουμε μόνοι μας ως πολιτισμός και κοινότητα, αλλά κάτι που αποκτάμε από τις εταιρίες. Ως απάντηση σε μια προηγούμενη τοποθέτηση σε αυτό το τελευταίο σημείο, ένας σχολιαστής έγραψε:

Τόσες πολλές πτυχές της σύγχρονης κοινωνίας είναι «πρόχειρες» που δεν θα επιθυμούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτές (π.χ. βιβλιοθήκες, τρεχούμενο νερό, ηλεκτρική ενέργεια). Πού τραβάει κάποιος τη γραμμή μεταξύ της ευκολίας και των βασικών αναγκών για διαβίωση; Δεν θεωρώ πως η ευκολία και η δικαιοσύνη είναι απαραίτητα αποκλειστικά αμοιβαίες.

Αυτό είναι ένα ακραίο παράδειγμα της λογικής του νεοφιλελευθερισμού. Ο σχολιαστής (λανθασμένα) αναγνωρίζει τα Boca Burgers, επεξεργασμένα πρόχειρα τρόφιμα που κατασκευάζονται από μια πολυεθνική εταιρία, ως συγκρίσιμα με τους ελεγχόμενους από τον κόσμο και υπόλογους σε αυτόν θεσμούς και οργανισμούς κοινής ωφέλειας όπως οι βιβλιοθήκες, το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια. Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ καταναλωτικών προϊόντων όπως τα Boca Burgers και των βιβλιοθηκών, του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι διαστρεβλωμένες και περνάνε χωρίς να τύχουν αναγνώρισης. Αυτό υπογραμμίζει πως υπό τον ιδεολογικό έλεγχο του νεοφιλελευθερισμού, οι βιβλιοθήκες, το τρεχούμενο νερό και η ηλεκτρική ενέργεια είναι κάτω από τις απειλές της ιδιωτικοποίησης και του εταιρικού ελέγχου.

Η συντριπτική επίδραση της νεοφιλελευθεροποίησης, που διατυπώνεται σαν να είναι στη ρητορική της «δύναμης του καταναλωτή» και της «δημοκρατίας», είναι να μετατοπίσει τη δύναμη και τους πόρους από εμάς τους ανθρώπους στις εταιρίες. Μέσω της νεοφιλελευθεροποίησης, τα κοινωνικά κινήματα που επιδιώκουν την αλλαγή γίνονται ιδιωτικοποιημένα, εξατομικευμένα, απολιτικοποιημένα και περιθωριοποιημένα. Καθιστώντας τα κοινωνικά κινήματα ατελέσφορα, ο μύθος της «δύναμης του καταναλωτή» προσδέχεται αυτά τα κινήματα μέσα στη διαδικασία της ενίσχυσης και της επέκτασης των καταπιεστικών δομών.

Όπως η Kath Clement λέει στο βιβλίο της Why Vegan: The Ethics of Eating & the Need for Change:
Στην πραγματικότητα είναι η τρομακτική ψευδολογική των οικονομικών που έχει παράξει το λιμό σε έναν κόσμο αφθονίας. Σίγουρα πρέπει να φέρουμε τους ανθρώπινους και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες μέσα στην εξίσωση. Οι αληθινοί πόροι μας βρίσκονται όχι στις ράβδους χρυσού και στις «μελλοντικές αγορές» αλλά στην αφθονία του εδάφους και την ικανότητα των ανθρώπων.

* Στμ: Ως χορτοφαγία αποδόθηκε ο όρος veganism.

Ο Ελληνισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του παγκόσμιου συστήματος εξουσίας


Τίποτα δεν είναι τυχαίο και ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα! Κατά την άποψή μας αποτελούν μέρος ενός σχεδιασμού, ο οποίος έχει ως απώτερο στόχο του τη διάλυση του ελληνικού κράτους. Τη διάλυσή του μέχρι του βαθμού που η Νέα Τάξη να το θεωρεί ακίνδυνο. Στο βαθμό που να μπορεί να το ελέγχει απόλυτα και είναι στο μέγεθος της προ των Βαλκανικών Πολέμων Ελλάδας. Γεωγραφικά διαμερίσματα όπως η Κρήτη, η Μακεδονία ή η Θράκη, δίνουν δύναμη στον ελληνισμό και αυτό είναι προφανές ότι ενοχλεί κάποιους. Τους ενοχλεί ο ελληνισμός, ο οποίος παίρνει δύναμη από ένα ισχυρό ελληνικό κράτος και όχι το ίδιο το κράτος, επειδή αυτό είναι ελληνικό. Τους ενοχλεί αυτό το οποίο μπορεί να παράγει εις βάρος τους μια ισχυρή ελληνική κοινωνία και όχι αυτό το οποίο μπορεί να κάνει εις βάρος τους ένα ισχυρό ελληνικό κράτος. Για να εξουδετερώσουν αυτήν την κοινωνία, επιχειρούν να το κάνουν μέσω της διάλυσης του κράτους. Ένας στόχος, όχι εκτός πραγματικότητας για την περιοχή μας.
Για λόγους τους οποίους έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενά μας, ο ελληνισμός είναι αυτήν τη στιγμή ο μεγαλύτερος εχθρός του παγκοσμίου συστήματος εξουσίας. Κάποιοι εκ των υστέρων διαπίστωσαν ότι ήταν λάθος τους να δημιουργήσουν και σταδιακά να ισχυροποιήσουν το ελληνικό κράτος. Αυτό το λάθος σήμερα προσπαθούν να “διαγράψουν”. Το λάθος που έκαναν οι αλαζόνες Αγγλοσάξονες την εποχή της παντοδυναμίας τους και σήμερα στην “πτώση” τους προσπαθούν να διαγράψουν. Το “λάθος”, το οποίο απειλεί τα συμφέροντά τους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το “λάθος”, το οποίο επηρεάζει την ασφάλεια του Ισραήλ. Αντιλαμβανόμενοι οι Αγγλοσάξονες ότι η αυτοκρατορική Νέα Τάξη δεν μπορεί να επιβιώσει, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά της, προκειμένου ν’ αποκτήσουν πλεονέκτημα στην επόμενη φάση, όποια κι αν είναι αυτή.
Τι κάνουν, προκειμένου να επιτύχουν;
Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ένα φαινόμενο, το οποίο λειτουργεί όπως η παλίρροια και η άμπωτη. Προσπαθούν δηλαδή μέσω της “παλίρροιας”, που προκάλεσε η Νέα Τάξη, να εκμεταλλευτούν φαινόμενα, τα οποία η “άμπωτη” της πτώσης της δεν θα μπορεί να εξαλείψει. Τα χαρακτηριστικά, για παράδειγμα, τα οποία απέκτησε η Ελλάδα, μέσω της διεθνιστικής “παλίρροιας” της Νέας Τάξης και τα οποία άλλαξαν τη φυσιογνωμία της σε μεγάλο βαθμό, είναι γι’ αυτούς εκμεταλλεύσιμα. Θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, ώστε να μην της επιτρέψουν να “επιστρέψει” στην αρχική της κατάσταση.
Η Ελλάδα, ως κράτος, εξαιτίας της νεοταξικής φιλομεταναστευτικής πολιτικής, έχει αποκτήσει υπερεθνικά χαρακτηριστικά και αυτοί ελπίζουν ότι η οποιαδήποτε αλλαγή στον παγκόσμιο σχεδιασμό θα τους επιτρέπει να ρυθμίζουν τη συμπεριφορά της υπέρ των δικών τους συμφερόντων και όχι αυτών του ελληνισμού. Σ’ αυτήν την αλλαγή σχεδιασμού θεμελιώδης στόχος τους είναι η απόσχιση της Κρήτης από την Ελλάδα. Θεωρούν ότι σ’ αυτήν την αλλαγή δεν θ’ αντιδράσει ούτε η Ελλάδα ως κράτος κι ούτε η Κρήτη ως “λεία”. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος. Να πάψει η Κρήτη να είναι ελληνικό νησί και να γίνει ένας διεθνιστικός “κουβάς”, τον οποίο θα ελέγχουν απόλυτα.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

M.J. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ!!!

Με μία απόφαση γκρέμισε ένα μνημείο ανθελληνισμού στη Θράκη



«Σταμάτης ο Τουρκοφάγος», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριος Δημήτρης Σταμάτης, που με την αντιτουρκική του στάση έγινε ο φόβος και ο τρόμος του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.
Πραγματικά, από την αρχή σχεδόν την θητείας του στην ακριτική και άκρως ευαίσθητη περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κύριος Σταμάτης είχε δώσει τα καλύτερα εχέγγυα για την ποιότητα, την σοβαρότητα, μα κυρίως για την αποφασιστικότητά του να εργαστεί σύμφωνα με τα συμφέροντα της Θράκης και όχι με βάση τις προσωπικές του (υποκειμενικές) επιλογές.
Το έργο του κυρίου Σταμάτη ήταν τέτοιας έντασης και ποιότητας, ο δε ίδιος αμέμπτου χαρακτήρος, που τρόμαξε την Άγκυρα και τα φερέφωνά της τόσο στην Κομοτηνή όσο και στην Ξάνθη. Το Τουρκικό Προξενείο γεύτηκε πολλές φορές την καταφρόνηση και την πολιτική αποδοκιμασία του κυρίου Σταμάτη και τον είχε κηρύξει εχθρό των «Τούρκων της Θράκης». Οι τουρκόφωνες εφημερίδες της Κομοτηνής συνεχώς προσπαθούσαν να μειώσουν το πολιτικό έργο του περήφανου Περιφερειάρχη στην περιοχή, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να φανερώνουν το έργο του κυρίου Σταμάτη, που ο ίδιος προτιμούσε να το διατηρεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Πολλές φορές ο κύριος Σταμάτης χάλασε την «σούπα» του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και το μεγαλύτερο χαστούκι που έδωσε στους αντιπροσώπους της Άγκυρας ήταν στα εγκαίνια λειτουργίας της Ziraat Bank, όταν τους απέστειλε επιστολή μέσω της οποίας τους δήλωνε απερίφραστα πως δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε «εμποροπανηγύρεις», με σαφείς αιχμές κατά του μελλοντικού έργου της τουρκικής τράπεζας (για την οποία πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως αποτελεί το οικονομικό όργανο τόσο του τουρκικού στρατού όσο και των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας).
Ο κύριος Σταμάτης δεν δίστασε ποτέ να συγκρουστεί με τις γονυκλινείς και πεοθηλάζουσες παλλακίδες του τουρκοπρόξενου και τις σκατοπρακτοράντζες της ΜΙΤ που οργώνουν (ελέω αδικαιολογήτων ελευθεριών που παρέδωσε η κυρία Μπακογιάννη) την ακριτική Θράκη. Πρόσφατα δε, αντιμετώπισε μία πολεοδομική αυθαιρεσία των «τουρκόφωνων» ανθυποτζουτζέδων του Σαρνίτς και στάθηκε ως νέος Μέγας Αλέξανδρος, στο ύψος των περιστάσεων, γκρεμίζοντας συθέμελα κτίριο-μνημείο το οποίο είχε ανεγερθεί στην μνήμη του Μεχμέτ Χιλμί*.
Το παράνομο μνημείο, λοιπόν, που έστησαν τα γνωστά καλοπληρωμένα δουλικά του Σαρνίτς, το οποίο προσέβαλλε κάθε έννοια ανθρωπισμού αλλά και προσπάθησε να καταστρέψει κάθε προσπάθεια ειρηνικής διαβίωσης των χριστιανών και των μουσουλμάνων στην περιοχή, γκρεμίστηκε με εντολή του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κυρίου Δημήτρη Σταμάτη.
Με μία εντολή που έδωσε κοντά στο τέλος της θητείας του (προφανώς η επόμενη κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές, θα «παραιτήσει» τον ικανότατο αυτό λειτουργό της Πολιτείας), ο κύριος Σταμάτης αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι και αισθανόμενος πως έχει διατελέσει το καθήκον του κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο (αν όχι στο ακέραιο)…
Δεν αξίζουν όμως τα εύγε στον κύριο Περιφερειάρχη, επειδή απλά έπραξε το καθήκον του, όπως ο νόμος ορίζει και τίποτε παραπάνω. Αν και ευχή όλων των Θρακιωτών είναι ο κύριος Σταμάτης να παραμείνει στη θέση του (μάλλον δύσκολο η επόμενη κυβέρνηση να χαλάσει την επιθυμία της Άγκυρας για την απομάκρυνσή του) μακάρι και οι προηγούμενοι ή οι επόμενοι Περιφερειάρχες να είχαν και να έχουν το δικό του πολιτικό και ηθικό ανάστημα.
Οι γυφτοκατάσκοποι και οι κυριλέδες ψευτοθρησκευτικοί λειτουργοί, σίγουρα νιώθουν ένα βάρος να φεύγει από επάνω τους και ίσως αυτό το μήνυμα θα πρέπει να περάσει και στην Αθήνα. Η Ελλάδα χρειάζεται Έλληνες, που με πυγμή, με σοβαρότητα και σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού (και όχι του Τουρκικού) κράτους θα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούνται σε όσους έχουν θέσει εαυτούς ακρίτες φύλακες των συνόρων του Ελληνισμού...
Κωνσταντίνος

* Για την ιστορία και για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μεχμέτ Χιλμί ήταν ένας, κατά δήλωση του ιδίου αλλά και σύμφωνα με τα «έργα» του, καθαρός ανθέλληνας, φιλότουρκος, πράκτορας, αλλά και σφαγέας στην περιοχή της ορεινής Θράκης στην αρχή του 20ου αιώνα. Ανθρωποκυνηγός που είχε βάλει στο στόχαστρό του τους Πομάκους και τους Αλεβίτες κατοίκους της Θράκης, εξολοθρευτής οποιουδήποτε αντιτασσόταν στις ορέξεις του εκτουρκισμού της Ελληνικής αυτής περιοχής. Δάσκαλος στο επάγγελμα, με ειδικότητα στην τρομοκράτηση άμαχων πληθυσμών αλλά και στις σφαγές στο όνομα του Κεμαλισμού.

Αρματαγωγό (LST) L-402 Serdar του Τουρκικού ναυτικού ξεφωρτώνει άρματα μάχης Μ-48Α5 στην κατεχόμενη Αμμόχωστο


Την ώρα που ο ευέλικτος Χριστόφιας συζητάει την δυνατότητα ελεύθερης εγκατάστασης Τούρκων υπηκόων στην Κύπρο !!! και αποστερεί απο την ΕΦ ακόμα και τα πυρομαχικά εκπαιδεύσεως, οι Τούρκοι μεθοδικά ενισχύουν τις μηχανοκίνητες δυνάμεις τους οι οποίες κρέμονται ως πέλεκυς πάνω απο το κεφάλι των Ελλήνων της Κύπρου. Στην φωτογραφία το αρματαγωγό (LST) L-402 Serdar του Τουρκικού ναυτικού ξεφωρτώνει άρματα μάχης Μ-48Α5 στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.Tο συγκεκριμένο αρματαγωγό είναι συχνός επισκέτης των κατεχομένων...

enkripto

Και η Μεγάλη Βρετανία δηλώνει ενοχλημένη απ΄τη λεγόμενη "Μακεδονική εγκυκλοπαίδεια" των Σκοπιανών.


Προηγήθηκαν οι Αλβανοί και οι Αμερικανοί καθώς αυτή τη φορά η προσπάθεια του καθεστώτος Γκρουέφσκι να ξαναγραφτεί η Ιστορία κατά το δοκούν,έχει ενοχλήσει όσο ποτέ πριν..


Η πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στα Σκόπια απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της ΠΓΔΜ (MANU) με την οποία ζητά απ' αυτήν να επανορθώσει τις αναφορές, στην πρόσφατα εκδοθείσα εγκυκλοπαίδεια, περί εκπαίδευσης των Αλβανών ανταρτών του UCK από Βρετανούς και Αμερικανούς ειδικούς.
"Πρόκειται για ανακρίβειες. Δεν υπήρξε...
καμία εκπαίδευση από τις βρετανικές δυνάμεις. Ζητάμε από τη MANU να επανορθώσει.

Το πώς θα το πράξει είναι δική της δουλειά",δήλωσε σχετικά ο πρέσβης της Μ.Βρετανίας στην ΠΓΔΜ Άντριου Κι.

Προηγουμένως και η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια αντέδρασε έντονα για την αναφορά αυτή στην εγκυκλοπαίδεια,που επιμελήθηκε η MANU.

Στην εγκυκλοπαίδεια αναφέρεται ότι οι Αλβανοί αντάρτες του UCK στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι το 2001 ενεπλάκησαν σε πολύμηνες ένοπλες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ, διεκδικώντας περισσότερα δικαιώματα για τους Αλβανούς της χώρας, εκπαιδεύτηκαν από Αμερικανούς και Βρετανούς ειδικούς.

"Πρόκεται για ψευδεπίγραφες, αβάσιμες και απαράδεκτες αξιώσεις της MANU.

Εκφράζουμε την βαθειά μας απογοήτευση για τη ΜΑΝU, η οποία επιχείρησε να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε γελοίες υποθέσεις",αναφέρθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η εγκυκλοπαίδεια αυτή προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο μεταξύ των Αλβανών της ΠΓΔΜ, όσο και στην ίδια την Αλβανία, που καταγγέλλουν ότι στην εγκυκλοπαίδεια περιλαμβάνονται "ιστορικές ανακρίβειες" και "μειωτικοί χαρακτηρισμοί" για τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ και ζητούν την απόσυρσή της

ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ...

Ο καμικάζι δεν τα κατάφερε


ΕΙΧΕ ΚΡΥΨΕΙ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΤΟΥ

Ο Hassan Abdullah είχε προετοιμάσει την επίθεση αυτοκτονίας κατά ενός Σαουδάραβα πρίγκιπα. Είχε καταφέρει να κλείσει ένα ραντεβού με τον Πρίγκιπα. Πήγε εκεί έχοντας κρύψει εκρηκτικά στον πρωκτό του. Η ...

έκρηξη έγινε αλλά εξαιτίας του μέρους που ήταν τα εκρηκτικά η ισχύς της έκρηξης δεν ήταν αρκετή για να σκοτώσει και τον πρίγκιπα που ήταν λίγα μέτρα παραδίπλα. Ο τρομοκράτης φυσικά πέθανε.


15χρονα δέχτηκαν επίθεση έξω από την Βίλλα Αμαλίας

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά

Στο φανάρι έξω από την Βίλλα Αμαλίας μια ομάδα νεαρών που βγήκε από μέσα σταμάτησε όλα τα αυτοκίνητα που ήταν στο φανάρι και άρχισαν να χτυπάνε αδιακρίτως. Το ένα από αυτά ήταν Ταξί στο οποίο επέβαιναν μια παρέα από 15χρονα που μάλλον θα είχαν κάνει το λάθος να μην είναι σαν τα άπλυτα των Εξαρχείων -και ως εύκολος στόχος- δεχτήκαν βίαιη επίθεση με αποτέλεσμα δύο από τα παιδιά να μεταφερθούν άμεσα στο νοσοκομείο.

Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο κτίριο είναι δημόσιο...ανήκει στον ΟΣΚ...αλλά είναι υπό παράνομη κατάληψη εδώ και αρκετά χρόνια.

Η επίθεση μάλλον έγινε επειδή οι αναρχικοί δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε στον Αγ. Παντελεήμονα που γινόταν εκδήλωση των κατοίκων και ξέσπασαν σε άσχετο κόσμο και μάλιστα ανήλικους.

Για μια ακόμη φορά ...κράτος δεν υπήρχε πουθενά!ΠΗΓΗ

Καλώς να τους δεχτούμε...



Στο Καλέ της Γαλλίας οι Αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν παρουσία
καναλιών 276 λαθρομετανάστες που είχαν στρατοπεδεύσει
με σκοπό να περάσουν απέναντι στην Μ.Βρετανία.
Τι τους έκαναν;
Χωρίς χρονοτριβή τους επανοπροωθούν από εκεί που ήρθαν.
Τους περισσότερους τους στέλνουν στην Ελλάδα
ως τελευταία Χώρα προέλευσης πρίν από την Τουρκία.
Δεν χρειάστηκε να ρωτήσουν γιατί υπάρχουν συμφωνίες.
Εμείς πόσους έχουμε επαναπροωθήσει σε άλλες Χώρες προέλευσης;

Αθηναίος

Αμα περάσετε από το Περίφτερο του Σφύριζα, θα πάθετε πολιτισμικό σοκ με τις μουσικές προτάσεις των Συνιστωσών! Τύφλα να΄χει ο KOSMOS στα FM! Πάνε οι Σ


Posted by J.McManus in Άντε απέδώ ρε σεις!.
Στέρησαν το τίμιο ψωμί χιλιάδων μεταναστών γιά να στήσουν το Εκλογικό τους Κέντρο στην Αθηναϊκή τριλογιά του Τσίλλερ! Αίσχος!

Στέρησαν το τίμιο ψωμί χιλιάδων μεταναστών γιά να στήσουν το Εκλογικό τους Κέντρο στην Αθηναϊκή τριλογιά του Τσίλλερ! Αίσχος!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΗΝ..

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ!

--------------------------------------------------------------------------------

ΕΡΓΑΣΙΑ
Αν δουλεύεις πολλές ώρες, την παραμελείς.
Αν δουλεύεις λίγες ώρες, είσαι αχαΐρευτος !

ΧΡΗΜΑΤΑ
Αν παίρνει λιγότερα χρήματα από σένα στην δουλειά, της πίνουν το αίμα !
Αν παίρνεις λιγότερα χρήματα από εκείνη, είσαι άχρηστος και καλά θα κάνεις να βρεις κάτι καλύτερο, γιατί αρκετά σε ανέχτηκε !

ΚΟΜΠΛΙΜΕΝΤΑ
Αν της πεις ότι είναι όμορφη, πας να την ρίξεις στο κρεβάτι.
Αν δεν της κάνεις κομπλιμέντο, αδιαφορείς για κείνη, και δεν θα φταίει αν πάει με τον πρώτο τυχόντα που θα της πει ένα γλυκόλογο.

ΚΛΑΜΑ
Αν κλάψεις, είσαι μαμούχαλος.
Αν δεν κλάψεις, είσαι ένας αναίσθητος.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Αν γυμνάζεσαι και προσέχεις την διατροφή σου, είσαι κόκορας κι επιδειξίας.
Αν δεν γυμνάζεσαι, είσαι γουρούνι.

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
Αν της αγοράσεις λουλούδια, έχεις λερώσει την φωλιά σου.
Αν δεν της πάρεις λουλούδια, είσαι άξεστος.

ΣΤΟΧΟΙ
Αν νοιώθεις περήφανος για τους στόχους που έχεις καταφέρει, είσαι επιδειξιομανης.
Αν είσαι μετριοπαθής, δεν έχεις φιλοδοξίες.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
Αν εκείνη έχει πονοκέφαλο, είχε μία δύσκολη μέρα.
Αν εσύ έχεις πονοκέφαλο, είναι μόνο μία πρόφαση, γιατί δεν την αγαπάς πια.

Sex ...
Αν εκείνη θέλει να 'το κάνετε', είναι γιατί σε θέλει και σ' αγαπάει.
Αν εσύ θες να 'το κάνετε', είναι "γιατί μόνο αυτό έχεις στο βρώμικο μυαλό σου, όπως όλοι οι άντρες. Όλοι ίδιοι είστε ρε παιδάκι μου !!!!"

Αγιος Παντελεήμονας 23/9 BINTEO




Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



Πηγή:vendeta

Σχόλιο:Το tvxs προσέξτε πως προσπαθεί να ζουμάρει σε πρόσωπα για να τα δουν οι κολλητοί του στο indymedia και να σπάνε κεφάλια λίγο μετά. Αυτό θα πει πυρήνας της τρομοκρατίας... οι άλλοι είναι απλά πιόνια-εκτελεστές (βλέπε εδώ). Να σημειώσουμε ότι οι αναρχικοί σε αυτή την ειρηνική συγκέντρωση-διαμαρτυρία των κατοίκων ήταν στις τρύπες τους στην Βίλα Αμαλίας και ξαμολύθηκαν μετά αφού είδαν το βίντεο από το tvxs - που πάντα φροντίζει να ΚΡΥΒΕΙ τα πρόσωπα των συντρόφων αναρχικών όταν τραβά σε επεισόδια. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι βρίσκεται πάντα από την πλευρά τους σε αυτές τις περιστάσεις.