Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Cadillac-Powered Streamliner ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

1200ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ 330.7 ΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ,ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟ ΄΄ΑΜΑΞΙ΄΄

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΨΑΡΑΣ ΜΕ ΚΑΡΧΑΡΙΑ!!!


Sport Fishing Guy Rides Whale Shark - Watch more Funny Videos

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ...

Μάθημα 1ον: ΜΑΤ στα Εξάρχεια! Γουάου! Γουστάρω κουκουρούκου ανάλυση!


Posted by J.McManus in Άντε απέδώ ρε σεις!.

Δε πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Χρυσοχοΐδη στο πρωτόκολλο παραλαβής του Υπουργείου του, και τα …φιλαράκια σας έκαναν επίδειξη δύναμης, μέρα μεσημέρι, σπάζοντας και το βιλιοπωλείο του Νάκα (what?) ανάμεσα σ’όλα τ’ άλλα…τα γνωστά!

Ποιός ξεκίνησε αυτό το νταβαντούρι; Ο Χρυσοχοΐδης ή οι βλαμμένοι εγκέφαλοί σας, δυό μέρες μετά την ορκομωσία της Νέας Κυβέρνησης, που όλα τα βλέμματα του κόσμου ήσαν στραμμένα πάνω της;

Είστε μαλάκες ή κάνατε τους μαλάκες;

(*) Εξάρχεια με κόκκινο! Σημαίνει κάτι αυτό τώρα σημειολογικά;

ΕΛΛΑΔΑ - ΧΙΛΗ: ΒΑΘΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ * GRECIA Y CHILE: PROFUNDAS RELACIONES HISTORICAS...




Aς παραδεχθούμε ότι οι πιθανότητες να βρεθεί ένας Ελληνας στο Σαντιάγο της Χιλής δεν είναι πολλές. Σκεφθείτε όμως την έκπληξη των λίγων αλλά πολύ τυχερών συμπατριωτών μας που χρησιμοποιούν το μετρό της χιλιανής πρωτεύουσας (είναι το πιο εκτεταμένο δίκτυο μητροπολιτικού σιδηροδρόμου σε ολόκληρη τη Νότια Αμεrική με πέντε γραμμές) όταν πέσουν στον σταθμό «Grecia» (Ελλάδα στα ισπανικά) της Γραμμής 4 και ακόμα περισσότερο στην πρόσφατη διαμόρφωση του εσωτερικού του: μια δωρεά των 16 εκμαγείων της δυτικής ζωφόρου του Παρθενώνα, καθώς και της μακέτας της Ακρόπολης κοσμεί εδώ και λίγους μήνες τον πιο φιλελληνικό σταθμό μετρό στον κόσμο.

Η δωρεά (σε συνέχεια ήδη δωρηθέντος εκμαγείου πλάκας που κοσμούσε τον σταθμό από το 2005) αναμένεται να προσελκύσει επισκέψεις πολλών σχολείων και εντάσσεται στους εορτασμούς και στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών της ανεξαρτησίας της Χιλής οι οποίες θα κορυφωθούν το 2010.
Η επέτειος έχει κινητοποιήσει τις πρεσβείες ξένων χωρών στο Σαντιάγο. Η χώρα μας εκτός από τη δωρεά συμμετείχε και με την αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας στο Ναυτικό Μουσείο του Βαλπαραΐσο (στο πλαίσιο ειδικής τελετής παρουσία του αρχηγού του Χιλιανού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και της πρέσβειρας της Ελλάδας στη Χιλή κ. Καρυκοπούλου-Βλαβιανού), με τα ονόματα πέντε ελληνικής καταγωγής ναυτικών του Χιλιανού Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχαν στην, ιστορική για τη Χιλή, ναυμαχία του Iquique το 1879. Επίσης, προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο ρεσιτάλ πιάνου στο Σαντιάγο, καθώς και σε δύο ακόμα πόλεις της Χιλής.
Οσο για τη γενναιοδωρία των Χιλιανών, δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει. Στη Χιλή επικρατεί έντονος φιλελληνισμός και αγάπη για την Αρχαία Ελλάδα, μια αγάπη που καλλιεργείται στα χρόνια του σχολείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Σαντιάγο υπάρχουν 600 περίπου δρόμοι με ελληνικά και ελληνόφωνα ονόματα, ενώ μια βασική λεωφόρος της χιλιανής πρωτεύουσας έχει την ονομασία Grecia. O ομώνυμος σταθμός είναι αρκετά κεντρικός και με μεγάλη κίνηση, καθώς χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση από 22.000 επιβάτες. Μπράβο Σαντιάγο!

Δημήτρης Pηγόπουλος
Καθημερινή

ΤΟ LAPTOP ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΦΑΙΡΑ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΕ ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑΣ ΙΣΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ



Ο πρώτος Έλληνας που εγκαταστάθηκε στη Νότια Αυστραλία ήταν ο Γιώργος Τραμουντάνας που έφτασε στο Πορτ Άντελάϊντ το 1842, έξι μόλις χρόνια από τότε που οι Βρετανοί εγκαθίδρυσαν εκεί μια ακόμα αποικία τους. Ο Τραμουντάνας ήταν προφανώς ναυτικός. Αρχικά εργάστηκε σε οινοποιείο της περιοχής και αργότερα σε ατμόπλοιο. Πριν τον γάμο του, το 1858 με την Λίντια Βόσπερ, άλλαξε και το επώνυμό του...


σε Τζορτζ Νορθ. Τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του έγιναν καθολικοί και παντρεύτηκαν σε καθολική εκκλησία αφού τότε δεν υπήρχε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στην Αυστραλία. Αργότερα εγκαταστάθηκαν στο Πορτ Λίνκολν όπου ασχολήθηκαν με την κτηνοτροφία. Εκεί απόκτησαν τους δυο γιους τους.
Σήμερα οι απόγονοί του έχουν δημιουργήσει τον σύνδεσμο Tramountanas-North Association Inc. και οργανώνουν εκδηλώσεις για να τιμήσουν τους προγόνους τους, ενώ παράλληλα εργάζονται για να καταγραφεί η ιστορία των πρώτων Ελλήνων της Αυστραλίας

... Μαρξ και Λένιν - βραβείο Νόμπελ ...

ΔΡΟΜΟΙ του κεφαλαίου

*

«Το κεφάλαιο...
... δεν είναι παρά νεκρή εργασία που, σαν βρικόλακας, ζει μόνο επειδή ρουφάει το αίμα της ζωντανής εργασίας. Και τόσο περισσότερο ζει όσο περισσότερο από αυτό το αίμα ρουφάει». Ένας εντυπωσιακός ισχυρισμός από τον Καρλ Μαρξ.

Paul Craig Roberts, father of "Reaganomics" questions 9/11 Commission Report«Αν ο Μαρξ...
... και ο Λένιν ήταν σήμερα ζωντανοί, θα ήταν βασικοί διεκδικητές του βραβείου Νόμπελ για την οικονομία». Άλλος ένας εντυπωσιακός ισχυρισμός. Μα εκείνο που τον κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι η ταυτότητα του ανθρώπου που τον διατύπωσε (έστω τώρα στα γεράματα): είναι ο Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς, (φωτό) πρώην υπουργός Οικονομικών του προέδρου Ρίγκαν. «Ο Μαρξ προέβλεψε την προϊούσα εξαθλίωση των εργαζομένων και ο Λένιν προείδε την υποταγή της υλικής παραγωγής στη συσσώρευση κερδών του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου», γράφει ο Αμερικανός πολιτικός στο περιοδικό «Κάουντερπαντς». «Οι προβλέψεις τους είναι κατά πολύ ανώτερες από τα "οικονομικά μοντέλα" που σήμερα βραβεύονται με Νόμπελ και από τις προβλέψεις των κεντρικών τραπεζιτών, των υπουργών Οικονομικών και των νομπελιστών οικονομολόγων, όπως ο Πολ Κρούγκμαν, που πιστεύουν ότι η αύξηση της πίστωσης και η αύξηση του χρέους αποτελούν διέξοδο από την οικονομική κρίση». Η εξολόθρευση των εργαζομένων κρύφτηκε πίσω από τη διόγκωση των καταναλωτικών δανείων. Όταν το εισόδημά τους άρχισε να μειώνεται, τα δάνεια αντικατέστησαν αυτήν τη μείωση προκειμένου να διατηρηθεί η ζήτηση. Όμως υπάρχει πάντα ένα όριο στον δανεισμό. Κι όταν φτάσει αυτό το όριο, η οικονομία παύει να αναπτύσσεται. Η εξαθλίωση των εργαζομένων δεν προήλθε από κρίσεις υπερπαραγωγής, αλλά από την ισχύ του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου να μεταφέρει την παραγωγή που προορίζεται για το εσωτερικό σε χώρες του εξωτερικού: για να αυξήσουν τα κέρδη των μετόχων τους, οι μεγάλες επιχειρήσεις αντικατέστησαν τους εγχώριους εργαζομένους με φθηνούς ξένους.

Στα χρόνια...
... του Μαρξ, το όπιο του λαού ήταν η θρησκεία. Σήμερα είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λέει ο Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς. Αυτά τα μέσα παπαγαλίζουν τώρα τους ισχυρισμούς της οικονομικής ολιγαρχίας ότι έχει αρχίσει η πολυπόθητη ανάκαμψη, μολονότι την ίδια ώρα αυξάνεται η ανεργία και πληθαίνουν οι εξώσεις. Πώς μπορεί αυτοί οι ισχυρισμοί να είναι αληθινοί, όταν το ένα πέμπτο του αμερικανικού εργατικού δυναμικού είναι βυθισμένο στην ανεργία και το υπόλοιπο θαμμένο κάτω από έναν σωρό καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων; Αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι πως τα τρισεκατομμύρια που δόθηκαν στις τράπεζες διοχετεύτηκαν στα χρηματιστήρια, όπου βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια νέα φούσκα. Είναι ζήτημα χρόνου να σκάσει κι αυτή, όπως έσκασε και η φούσκα των στεγαστικών δανείων. Την ίδια ώρα, ο χορός των καθεστωτικών οικονομολόγων εξακολουθεί να υποκρίνεται πως βρισκόμαστε απλώς μπροστά σε μια κλασική μεταπολεμική ύφεση και πως για να αποκατασταθεί η οικονομική ανάπτυξη αρκεί η αύξηση της πίστωσης και της προσφοράς χρήματος.

Από τον καιρό...
... του Μαρξ, οι βρικόλακες δεν έπαψαν ποτέ να ζουν ανάμεσά μας, αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν σήμερα την τόλμη να τους αντικρύσουν στα μάτια.

---

Σημ.: η εικονογράφηση του κειμένου έγινε με ευθύνη της Stavrovelonias

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ «ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»


Προς κ.κ. Αν. Διαμαντοπούλου και Ε. Χριστοφιλοπούλου.
Κοιν. κ. Γεώργιο Παπανδρέου, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης.
Αρνητικό το πρώτο δείγμα γραφής στο Υπουργείο Παιδείας.
Με απόφαση της νέας υπουργού κ. Αννας Διαμαντοπούλου, που διανεμήθηκε στα σχολεία, αναστέλλεται το πρόγραμμα «Δωρεάν Φροντιστηριακής Στήριξης Μαθητών στα Σχολεία». Πρόκειται για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μαθητών στα σχολεία (φροντιστήριο εντός του σχολείου), που αποτελεί θετικό δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με την απόφαση, το πρόγραμμα απλώς αναστέλλεται … . Φήμες αναφέρουν ότι πρόκειται να αναμορφωθεί, αλλά τούτο δεν περιλαμβάνεται στην απόφαση, άρα δεν ισχύει. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι απλήρωτοι, εδώ και ένα χρόνο, οι εκπαιδευτικοί που εργάζονταν στο πρόγραμμα.
Αυτά, από την άποψη της πολιτικής δεν μας λένε απολύτως τίποτα.
Βεβαίως, θα πρέπει να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί, βεβαίως το πρόγραμμα μπορεί να χρειάζεται αναμόρφωση και ενίσχυση, όμως όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι πρέπει να καταργηθεί. Η αναστολή, άνευ άλλου τινός, δηλ. χωρίς την αναφορά συγκεκριμένου διαστήματος αναστολής (π.χ. έως την τάδε ημερομηνία) και χωρίς την αναφορά των στοιχείων και του χαρακτήρα της αναμόρφωσης, ισοδυναμεί με κατάργηση.
Εχουμε λοιπόν μπροστά μας, ως πρώτη απόφαση, την κατάργηση του προγράμματος, το οποίο λειτούργησε θετικά για τους μαθητές, ιδίως της επαρχίας και των απομονωμένων περιοχών, αλλά και τους γονείς μαθητών που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν φροντιστήρια για τα παιδιά τους.
Βεβαίως και αυτονόητα, οι μόνοι που μπορεί να ευνοούνται από την κατάργηση είναι οι φροντιστές.
Πέρα από τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, που αποτελούν ομολογία ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, υλικό και διδακτική μέθοδος δεν είναι ολοκληρωμένα και επαρκή (για τον λόγο αυτό και χρειάζονται φροντιστήρια εντός του σχολείου) και ότι κάπου χωλαίνουν έντονα – το τελευταίο είναι κοινή πανελλήνια διαπίστωση – το πρόγραμμα αποτελεί μία μέθοδο θεραπείας του ταξικού χαρακτήρα της παιδείας.
Είναι λοιπόν απαράδεκτο και κοινωνικά επιζήμιο, ένα μέτρο στήριξης των αδύναμων κοινωνικά και οικονομικά ανθρώπων και ομάδων να το καταργούμε, ακόμα και να το αναστέλλουμε και μάλιστα ενώ προχωρά η σχολική χρονιά και χωρίς ορίζοντα επαναφοράς. Τι θα γίνουν τώρα οι μαθητές και οι γονείς που είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους στο πρόγραμμα αυτό; Μήπως θα εγγραφούν σε φροντιστήρια (όσοι βεβαίως μπορούν) και για ποιο χρονικό διάστημα ;
Κ.κ. Διαμαντοπούλου και Χριστοφιλοπούλου, όταν θέλουμε να κάνουμε αναμόρφωση ενός κρίσιμου και χρήσιμου προγράμματος με κοινωνικό χαρακτήρα, το οποίο και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, δεν αναστέλλουμε και μάλιστα αορίστως την λειτουργία του, αλλά επιφέρουμε τις αναγκαίες αλλαγές, βελτιώσεις και τροποποιήσεις εν λειτουργία.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το μέτρο που λάβατε, πουθενά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ούτε ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό.
Το ΠΑΣΟΚ έχει την κοινωνική ευαισθησία και την στήριξη των αδύναμων ομάδων, εγγεγραμμένη όχι μόνο στο καταστατικό του, αλλά και στην συστατική πολιτική του ιδεολογία. Η στήριξη των ομάδων αυτών είναι αναγκαίος όρος για την κοινωνική ισότητα.
Εάν αυτά δεν τα εννοείτε δεν έχετε πολιτικό λόγο να βρίσκεστε στο ΠΑΣΟΚ και στην δημοκρατική παράταξη του τόπου.
Το γεγονός ότι η πρώτη απόφασή σας είναι αυτή, δείχνει μια νοοτροπία αντίθετη με το κοινωνικό γίγνεσθαι και τους πολιτικούς στόχους του κινήματος.
Οι λογικές σκληρής αντικοινωνικής πολιτικής, οι λογικές που λένε σε ανήμπορους γονείς και μαθητές: «κόψτε τον λαιμό σας !!!» και συντηρούν και ενισχύουν τον ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αποκλείοντας χιλιάδες ελληνόπουλα από την πρόοδο και την γνώση, δεν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και σε καμία θεωρία ή έκφανση του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Σας δίνουμε την ευκαιρία να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να επαναφέρετε άμεσα σε λειτουργία το πρόγραμμα.
Εάν και όταν είναι έτοιμες οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στο μέτρο, τότε μπορείτε να τις εφαρμόσετε με το σύστημα σε λειτουργία.
Σας δίνουμε δε, όπως θα διαπιστώσατε και το modus (τον τρόπο) της πολιτικής σκέψης και δράσης που πρέπει να έχει όποιος θέλει να ανήκει στον δημοκρατικό σοσιαλισμό.
Υ.Γ. 1: Δεν είδαμε πριν την απόφαση καμία διαβούλευση, ούτε εισήγηση και δεν είδαμε την απόφαση αναρτημένη στο διαδίκτυο.
Υ.Γ. 2: Οποιος συμπεριφέρεται με κοινωνική αναλγησία και αυταρχισμό και έχει την αντίληψη ότι οι Ελληνες πολίτες δεν είναι απολύτως ίσοι με αυτόν, αλλά πολίτες 2ης κατηγορίας ή ακόμα και «ζώα», δεν έχει θέση στο ΠΑΣΟΚ και στην «δημοκρατική παράταξη».
Μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ...

Κοστούμι κατά της γρίπης



Λύση για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχουν χρόνο να αρρωστήσουν από τη νέα γρίπη, επιχειρεί να δώσει μια Ιαπωνική εταιρία, η οποία ανέπτυξε μια νέα μορφή προστασίας.

Όπως ισχυρίζεται η εταιρία, Haruyama Trading, κατάφερε να κατασκευάσει ένα κοστούμι, με επικάλυψη από διοξείδιο του τιτανίου, υλικό το οποίο εξουδετερώνεται όταν έρχεται σε επαφή με το φως, σκοτώνοντας, με αυτό τον τρόπο, τον ιό, ο οποίος θα έρθει σε επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της εταιρίας, το κοστούμι αποδεδειγμένα σκοτώνει το 40% του ιού της νέας γρίπης σε διάστημα τριών ωρών ενώ μπορεί να διατηρήσει την προστατευτική του ικανότητα ακόμα και μετά από πολλές πλύσεις.

Το κοστούμι, το οποίο σχεδιαστικά μοιάζει με αυτά που χρησιμοποιούνται από τα στελέχη των εταιριών, βγαίνει σε τέσσερα χρώματα και κοστίζει περίπου 590 δολάρια.

zougla.gr

Η Τουρκία ζητά ηπιότερες αναχαιτίσεις των αεροσκαφών της


Οδηγίες προς τους Έλληνες πιλότους για αποφυγή αναχαιτίσεων και εμπλοκής σε αερομαχίες!

Ο τρόμος που υπάρχει στους ιπτάμενους των πολεμικών τουρκικών αεροσκαφών τα οποία πaραβιάζουν τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο, αποτυπώνεται πλέον και επίσημα από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία με πρότασή της ζητάει από τη Ελλάδα να μην αναχαιτίζει και να μην φωτογραφίζει τους "εισβολείς" τούρκους πιλότους.
Μάλιστα, στην ίδια αίτηση, η Άγκυρα ζητάει να μην καταδιώκονται τα τουρκικά αεροσκάφη έως ότου γυρίσουν πίσω στον εναέριο χώρο της Τουρκίας!!!
Ουσιαστιακά, η Άγκυρα επιθυμεί έναν "κώδικα συμπεριφοράς", τέτοιο που να μην προκαλεί τρόμο στους δικούς της πιλότους!!!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", η 'Αγκυρα έχει υποβάλει αρμοδίως πρόταση για έναν «κώδικα συμπεριφοράς» (code of conducts) που αφορά κυρίως την αεροπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο.
Η τουρκική πλευρά επιδιώκει να αποσπάσει τη δέσμευση της Ελλάδας ότι θα περιορισθεί ο αριθμός των αναχαιτίσεων ειδικά στα ακρότατα όρια του FIR Αθηνών ή τουλάχιστον θα γίνουν «ηπιότερες» και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τα ελληνικά μαχητικά πλησιάζουν σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση τα τουρκικά αεροσκάφη για να τα φωτογραφίσουν (οι φωτογραφίες υποβάλλονται στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.), με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήματος, ενώ θεωρούν ότι οι Ελληνες αεροπόροι υπερβάλλουν εαυτούς, αφού μετά την αναχαίτιση «καταδιώκουν» τα τουρκικά αεροσκάφη μέχρις ότου βγουν από το FIR Αθηνών.
Η Αγκυρα επαναλαμβάνει τους γνωστούς ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα αναγνώρισης και αναχαίτισης στρατιωτικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών και δεν παραδέχεται ότι πραγματοποιεί εσκεμμένα υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά (επικαλούμενη τους ελιγμούς που πραγματοποιούν τα τουρκικά αεροσκάφη στη διαδικασία αναχαίτισής τους από τα ελληνικά).
Ενδεχόμενη απόφαση της ελληνικής πλευράς να ξεκινήσει συζήτηση για την τουρκική πρόταση θα δώσει την αφορμή για την επανεξέταση νέων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, τα οποία όμως αποκτούν διαφορετική βαρύτητα και περιεχόμενο από αυτήν που είχαν τη δεκαετία του ‘90 με το Μνημόνιο Παπούλια -Γιlmaz ΠΗΓΗ

«Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει και ο αρχηγός μας να μην σταματήσει»

Εσύ θα είσαι για πάντα αρχηγός


«Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει και ο αρχηγός μας να μην σταματήσει» γράφει το πανό που ανήρτησαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού μόλις έγινε το τζάμπολ της φιλικής αναμέτρησης του «τριφυλλιού» με την ΤΣΣΚΑ σε μια βραδιά που είναι...

αποκλειστικά αφιερωμένη στον εμβληματικό αρχηγό του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκο Αλβέρτη. Το ΟΑΚΑ έχει γεμίσει από φίλους των «πρασίνων» που θέλησαν να πουν από κοντά το «αντίο» προς τον «Φράγκι» της καρδιάς τους. Το gazzetta.gr βρίσκεται στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για το «αντίο» του «τρελού αρχηγού» του «τριφυλλιού».

-Ο αρχηγός. Ο νικητής. Ο κορυφαίος. Φραγκίσκος Αλβέρτης! Αυτές οι λέξεις απεικονίζονται στις διαφημιστικες πιανικίδες του ΟΑΚΑ στη βραδιά προς τιμήν της πιο εμβληματικής φυσιογνωμίας στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

-Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έκανε την εμφάνιση του στο μπαρ του ΟΑΚΑ από τους πρώτους, όπως συνηθίζει άλλωστε σε όλα τα εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού.

-Οι πρώτοι οπαδοί του «τριφυλλιού» έκαναν την εμφάνιση τους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ λίγα λεπτά μετά τις 17:00.

-Το τμήμα μάρκετινγκ της ΚΑΕ έχει φροντίσει να εμπλουτίσει με αναμνηστικά αυτή τη μεγάλη βραδιά για αυτήν την ακόμη μεγαλύτερη καριέρα του μέγιστου παίκτη του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκου Αλβέρτη. Οποιος επιθυμεί να προμηθευτεί τα προϊόντα που βγήκαν στην αγορά, επισκέπτεται την μπουτίκ στην είσοδο της θύρας των VIP και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες επισκέψεις και αγορές.

-Πέρα από την τιμή προς τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, οι φίλαθλοι που θα δώσουν το παρών στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά από κοντά και την ομάδα της προσεχούς σεζόν που ετοιμάζει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

-Οι φίλαθλοι ζεστάθηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα προς τον Ντρου Νίκολας, ο οποίος βγήκε πρώτος από τα αποδυτήρια στις 17:45 για το πρώτο ζέσταμα. Λίγο αργότερα τον ακολούθησε ο Νικ Καλάθης στην πρώτη του γνωριμία με το ΟΑΚΑ φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού.

-Πραγματική αποθέωση γνώρισε ο Βασίλης Σπανούλης από τους περίπου δυο χιλιάδες οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρίσκονται στο ΟΑΚΑ, μια ώρα πριν την έναρξη του φιλικού.

-Στο φιλικό προς τιμήν του φίλου, συμπαίκτη και συνεργάτη εδώ και δυο χρόνια στην ακαδημία «Triple Crown» δεν θα μπορούσε να λείψει ο Δημήτρης Παπανικολάου. Πέρα από όλα τα παραπάνω, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει άλλωστε και την ασπίδα προστασίας που ύψωσε ο «Φράγκι» για τον «Παπ» στις πρώτες μέρες παρουσίας του στον Παναθηναϊκό.

- Πανό από το Μενίδι, τον Ασπρόπυργο, την Πάρο, την Κόρινθο, τη Θήβα, τη Λαμία, το Καματερό, την Αμαλιάδα, το Κιάτο, το Μπραχάμι, την Αμαλιάδα και το Μεσολόγγι έχουν αναρτηθεί στις εξέδρες του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

-Στο παρκέ λίγο μετά τη φυσούνα των αποδυτηρίων είναι γραμμένη η φράση «Φράγκι, σε ευχαριστούμε».

-30 λεπτά πριν την έναρξη του φιλικού οι φίλαθλοι κλήθηκαν από τα μεγάφωνα να καλωσορίσουν τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να βγαίνει πρώτος από τα αποδυτήρια με υψωμένο το χέρι για το «ευχαριστώ» προς τους φιλάθλους. Η διαδικασία έπειτα για τους «πράσινους» δεν διέφερε στο ελάχιστο από τα τετριμμένα πριν από κάθε αγώνα. Το καθιερωμένο «ζντο» από τον «Φράγκι» και έπειτα προθέρμανση. Μόνοι απόντες για τους πρωταθλητές είναι οι Μάικ Μπατίστ και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, οι οποίοι ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα για να επανέλθουν από τους τραυματισμούς τους.

-Για να ζεσταθεί ο κόσμος στις εξέδρες άρχιζαν να προβάλλονται στιγμιότυπα από στιγμές δόξας του Παναθηναϊκού με πρωταγωνιστή τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Ξεχωρίζουν οι φάσεις από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ‘96 στο Παρίσι, το πρωτάθλημα του ’98, το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ ένα χρόνο αργότερα, το πρωτάθλημα του 2001 επί του Ολυμπιακού, το Ευρωπαϊκό μέσα στη Μπολόνια το 2002, το Ευρωπαϊκό στην Αθήνα το 2007, το κύπελλο του 2008 και το τελευταίο Ευρωπαϊκό μέσα στυο Βερολίνο.

-Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παρακολουθεί την εκδήλωση από την άκρη του πάγκου, αλλά συμμετέχει και εκείνος στη γιορτή με το δικό του τρόπο και φορά την φανέλα του Φραγκίσκου Αλβέρτη με το νούμερο «4» στην πλάτη.

-Όλοι όσοι βρίσκονται στο ΟΑΚΑ έχουν έρθει με έναν σκοπό. Να τιμήσουν τον Παναθηναϊκό και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Ή μάλλον όχι, όλοι. Στα «πεδινά» των εξεδρών του ΟΑΚΑ βρίσκονται και τέσσερις Ρώσοι, φίλαθλοι της ΤΣΣΚΑ, οι οποίοι μάλιστα έχουν αναρτήσει και πανό με το λογότυπο της «ομάδας του στρατού».

-Κατά την ανάκρουση των ονομάτων που βρίσκονται στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ ο Ραμούνας Σισκάουσκας δέχθηκε θερμό χειροκρότημα από τους «πράσινους» φαν.

-Όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι κατά την παρουσίαση του Παναθηναϊκού! «Με το Νο.4, Φραγκίσκοοοοοςς Αλβέρτηηηηηςς» ήταν το σύνθημα και οι εκστασιασμένοι φίλοι του «τριφυλλιού» αποθέωσαν τον «Φράγκι». Ο κάπτεν του τριφυλλιού είχε θεσμό εναγκαλισμό με τον Ραμούνας Σισκάουσκας!

-Το πανό που ξεχώρισε ανέβηκε στη γωνία που φιλοξενείται ο πυρήνας των οργανωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού είχε την υπογραφή της Θύρας 13 και έγραφε «Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει και ο αρχηγός μας να μην σταματήσει».

-Αμέσως μετά το τζάμπολ της αναμέτρησης οι οργανωμένοι οπαδοί του «τριφυλιού» άλλαξαν το καθιερωμένο σύνθημα τους και φώναξαν για αρκετή ώρα ειδικά για την περίσταση «Αιώνια πιστός δεν γίνεται αλλιώς, «Φράγκι» θα είσαι για πάντα αρχηγός».

-Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έδωσαν δυναμικό παρών στο ΟΑΚΑ και γέμισαν το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων παρά το γεγονός πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ήταν με το μέρος τους, αφού ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δεν λειτουργεί στο τμήμα Καλλιθέα-Νέα Ιωνία. Μπορεί να ταλαιπωρήθηκαν λίγο παραπάνω, αλλά έφθασαν στο ΟΑΚΑ.

-Παλιά του τέχνη… κόσκινο. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σηκώθηκε από τη γωνία, έξω από τα 6,25 μ. και με τρίποντο σκόραρε για το 10-7 στο 5:44. Λίγο αργότερα (6:12) ο Ζέλικο Ομνπράντοβιτς απέσυρε τον Αλβέρτη από το παρκέ για να βάλει στη θέση του τον Αντώνη Φώτση. Και στις δυο περιπτώσεις ο μεγάλος αρχηγός καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους.

-Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου μπήκε για πρώτη φορά στο παρκέ ο «νέος», Μιλένκο Τέπιτς και λίγο αργότερα ο Γκεόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος φοράει προστατευτική μάσκα εξαιτίας του κατάγματος που υπέστη στη μύτη στο τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» στη Μόσχα.

Λευτέρης Μούτης, Γιάννης Σταυρουλάκης

http://www.gazzetta.gr/content/view/50201/35/

Μπράβο Λάκη...



Στο ανύπαρκτης επισκεψιμότητας site του Λάκη Λαζόπουλου βλέπουμε ένα banner κρατικής διαφήμισης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου..

Δεν ξέρουμε το γιατί . Μπράβο Λάκη...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ...