Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται πλέον ο ισραηλινός στρατός από το κέντρο της Γάζας, με τις χερσαίες επιχειρήσεις να έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες ώρες, καθώς κλήθηκαν και συμμετέχουν ακόμα και έφεδροι. Τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στην κυριολεξία στα όρια της αντοχής τους, αφού δεν μπορούν να δεχτούν άλλους τραυματίες, αλλά και εμφανίζουν πλέον τεράστιες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Οι Ισραηλινοί όμως... δεν περιορίζονται πλέον μόνο στις πτήσεις και βομβαρδισμούς πάνω από τη Γάζα. Αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την Αίγυπτο στην ευρύτερη περιοχή των συνόρων με τη Γάζα σε μία επίδειξη πυγμής, ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ακόμα και Αιγύπτιοι έχουν τραυματιστεί από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Το Ισραήλ από τη μεριά του κάνει λόγο για πυρά που δέχτηκαν οι δυνάμεις του από το Συριακό έδαφος."(http://www.newsblog.gr)

ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΝΤΑΡΚΟ


Όταν πρόκειται για πρόβλημα υγείας συνήθως το βουλώνεις. Αλλά εδώ κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει τι έγινε με τον Ντάρκο. Σταματάει το ποδόσφαιρο επειδή έχει υψηλή πίεση; Και είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα που θα είχε διαγνωσθεί κάποιους μήνες πριν;Μιλάμε για κορυφαίο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που πριν ξεκινήσει την προετοιμασία πέρασε από εξετάσεις. Είναι σαφές ότι...εκ γενετής μπορεί να έχει πρόβλημα αρτηριακής πίεσης. Αλλά τότε τι του είχαν συστήσει οι γιατροί; Ο ολυμπιακός προφανώς δεν ήξερε γιατί δεν θα τον έπαιρνε ακόμα και αν ηξερε ότι θα του πιάσει.To γεγονός επιβεβαίωσε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: "Ο Ντάρκο έχει εκ γενετής πρόβλημα με την πίεση. Χτες είχε κρίση υπέρτασης, ο γιατρός μας συμβούλευσε να τον αφήσουμε εκτός και εμείς δεν μπορούσαμε να μην το ακολουθήσουμε την συμβουλή του".Παιδιά εκεί στον Ολυμπιακό. Κάτι δεν πάει καλά. Εξηγείστε στον κόσμο τι συμβαίνει να καταλάβει. Θα τρομάξει όλος ο κόσμος που έχει αρτηριακή πίεση και δεν πρέπει να αθλείται. Καλύτερη επικοινωνιακή πολιτική χρειάζεται.

ΑΠΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


O Έλληνας αστροναύτης Nik Halik μίλησε για πρώτη φορά στο Υ-Μagazine και είναι ο άνθρωπος που ...έφαγε στο κατάστρωμα του Τιτανικού!Είστε χαρούμενος με ό,τι έχετε καταφέρει στη ζωή σας;Έκανα μια λίστα με δέκα στόχους, όταν ήμουν μόλις 8! Κατέρριψα τους οχτώ… Μου απομένουν ακόμα δύο…Ποιο από τα κατορθώματά σας, σας κάνει περισσότερο περήφανο;Η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μου ως αστροναύτης. Είμαι ο...πρώτος διαπιστευμένος Έλληνας και Αυστραλός αστροναύτης.Ποιο είναι το πιο συναρπαστικό από τα κατορθώματά σας;Μέχρι σήμερα, το γεύμα στο κατάστρωμα του Τιτανικού, 5 μίλια στο βάθος του Ατλαντικού ωκεανού…Πώς αποφασίσατε να γίνετε αστροναύτης;Όταν ήμουν 4 ετών, δήλωσα στους γονείς μου ότι θέλω να γίνω αστροναύτης. Με ενέπνευσε η προσγείωση του Απόλλο στο φεγγάρι.Τι είδους εκπαίδευση λάβατε;Χρειάστηκαν 5 χρόνια προετοιμασίας στη Ρωσία. Η εκπαίδευση έγινε στο Διαστημικό Κέντρο «Σταρ Σίτυ, Γιούρι Γκαγκάριν», κοντά στη Μόσχα. Είναι το μοναδικό «σχολείο» για κοσμοναύτες στη Ρωσία.