Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΗΔΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ

«Αδέρφια κοντά μας για πάντα στην καρδιά μας»


Με δάκρυ, αλλά και περηφάνια, με κλάμα, αλλά και τον ύμνο του Παναθηναϊκού εκατοντάδες φίλοι της ομάδας είπαν το απόγευμα της Τετάρτης το τελευταίο αντίο στους αδικοχαμένους Παρασκευά και Αποστόλη, που έφυγαν από την ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας γυρίζοντας από την Κομοτηνή.
http://www.gazzetta.gr/images/stories/kalotaxidi.jpg

Τα λόγια είναι περιττά αυτές τις στιγμές. Μίλησαν οι ψυχές. Αυτοί που βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Βύρωνα για να που το... τελευταίο αντίο στα «αδέρφια» τους, στέλνωντας τα εκεί ψηλά για να τραγουδάνε για την αγαπημένη τους ομάδα. Οπαδοί από όλους τους συνδέσμους της Αθήνας, αλλά και από επαρχιακά club κατέθεσαν στεφάνια και είπαν το τελευταίο αντίο στους φίλους τους, στα αδέλφια τους.
Τραγικές φιγούρες φυσικά οι συγγενείς των δύο παιδιών που είχαν ξεσπάσει σε λυγμούς. Η στιγμή όμως που... ράγισαν και οι πέτρες ήταν όταν ο αδερφός του Παρασκευά, κρατώντας το φέρετρο φώναξε δυνατά «Πάμε για τον Πάρη» και όλοι άρχισαν να τραγουδάνε τον ύμνο του Παναθηναϊκού!

Έξω από το νεκροταφείο υπήρχε ένα πανό όπου ευχόταν καλό ταξίδι στα δύο παιδιά με την υπογραφή της θύρας 13 των οπαδών του Παναθηναϊκού από τον Βύρωνα.
Το δρομολόγιο ήταν...βαρύ για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Βύρωνα καθώς αναγκάστηκαν μέσα σε διάστημα δύο ωρών να αποχαιρετήσουν δύο φίλους τους, με το κλίμα να είναι βαρύ.
Τα δύο φέρετρα ήταν τυλιγμένα με σημαίες του «τριφυλλιού» και η ατμόσφαιρα γινόταν ακόμα πιο βαριά την ώρα της ταφής με το σύνθημα «Αδέρφια κοντά μας για πάντα στην καρδιά μας» να δονεί την ατμόσφαιρα και η ανατριχίλα να μεγαλώνει.

*Εκτός από τα στεφάνια φίλων, συγγενών και οπαδών του Παναθηναϊκού υπήρχαν και αυτά της ΚΑΕ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ το παρών έδωσαν οι Κώστας Αντωνίου και Αντώνης Αντωνιάδης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!


“Απάντηση” Β.Πούτιν σε Γ.Παπανδρέου για επαναδιαπραγμάτευση συμφωνιών με αγωγούς

Μάλλον ο Γιώργος Παπανδρέου και η παράταξη που “ξεκίνησε τον αγωγό” δεν θα προλάβει να τον ολοκληρώσει. Συγχαρητήρια στους αερομάχους των συνεντεύξεων και του μπαλκονιού. Διαβάστε τις δηλώσεις από το Defencenet.gr και μετά διαβάστε και αυτό:

Η αυτονόμηση της Θράκης, ανάχωμα στους Ρωσικούς αγωγούς




Image







Άμεση ήταν η τοποθέτηση της Ρωσίας στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, περί «επαναδιαπραγμάτευσης» για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αλλά και στις απόψεις της νέας φιλοδυτικής κυβέρνησης της Βουλγαρίας για το ίδιο θέμα: Η απάντηση ήρθε δια χειλέων Βλαντιμίρ Πούτιν πρν από τρεις ημέρες σε κλειστή συνάντηση του Valdai Club, ενός ανατολικού οργανισμού ανάλογου της λέσχης Μπίλντενμπεργκ: «Η Τουρκία θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Ουκρανία ως το κύριο διάδρομο μεταφοράς ρωσικού φυσικού αεριου προς την Ευρώπη» δήλωσε ο Ρώσος ισχυρός άνδρας, δημιουργώντας μεγάλη αίσθηση με τα λόγια του!
Κάτι που σημαίνει εγκατάλειψη της χάραξης του South Stream μέσω Βουλγαρίας και Ελλάδας!

Αυτό φαινομενικά δεν έχει σχέση με τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αλλά ρωσικές πηγές σημείωναν το εξής: «Ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τον South Stream. Ομως, οι αγωγοί, όπως και οι λοιπές διακρατικές της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Βουλγαρία, αντιμετωπίζονται συνολικά. Όποιοι δεν συμφωνούν με όσα έχουν υπογραφεί και επιδιώκουν αναθεώρηση παίρνουν και την ευθύνη για την συνολική αναθεώρηση των διακρατικών συμφωνιών για τους αγωγούς, αλλά και όποιων άλλων υπάρχουν και πιθανόν θελήσουν να αναθεωρήσουν(σ.σ. εμμέσως πλην σαφώς είναι αναφορά στην διακρατική για το BMP-3HEL)»!

Η δήλωση Πούτιν έγινε την Παρασκευή στο Valdai Club, ενώπιον κορυφαίων ακαδημαϊκών, τραπεζικών στελεχών και τεχνοκρατών από όλο τον κόσμο που μετέχουν στο συγκεκριμένο club και συνεδριάζουν μία φορά κατ’έτος για να συζητήσουν τη θέση της Ρωσίας στον κόσμο.

Οι παρατηρήσεις του Πούτιν γίνονται μετά την συνάντησή του στην Πολωνία με τον νέο Βούλγαρο πρωθυπουργό Μ.Μπορίσοφ, αλλά και τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη την περασμένη Δευτέρα περί «Ετεροβαρούς συμφωνίας που βλάπτει το φυσικό περιβάλλον και χρήζει επαναδιαπραγμάτευσης».

Βέβαια, ήδη η Μόσχα έχει βάλει την Τουρκία στο παιχνίδι του South Stream κατά την επίσκεψη Πούτιν στη Άγκυρα τον Αύγουστο όταν υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή τμήματος του αγωγού South Stream μέσω της τουρκικής ΑΟΖ στον Εύξεινο Πόντο.


«Η Ρωσία είναι αποφασισμένη με κάθε τρόπο να απεξαρτηθεί από τα τυχοδιωκτικά παιχνίδια κάποιων κύκλων της Δύσης στην Ουκρανία» δήλωσε πηγή της ρωσικής κυβέρνησης από την Μόσχα στο defencenet.gr. “Περίπου το 80% του εφοδιασμού με φυσικό αέριο της Ρωσίας προς την Ευρώπη περνάει από την Ουκρανία. Αφού υπάρχει η γνωστή πολιτική συμπεριφορά της Ουκρανίας στη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη λόγω των πολιτικών και οικονομικών προβλημάτων μας με το Κίεβο, η Ρωσία αναζητεί τρόπους να διαφοροποιηθούν οι διαδρομές του φυσικού αερίου. Δεν έχουμε κάνει όλο αυτό τον σχεδιασμό για να αντικατασταθεί το πρόβλημα της Ουκρανίας με ένα άλλο πρόβλημα της Ελλάδας ή της Βουλγαρίας. Αναζητούμε σοβαρές και σταθερές συμμαχίες οι οποίες να εδράζονται επάνω στην αντίληψη του αμοιβαίου οφέλους, αν όχι σε πολιτικές βάσεις».

Xαρακτηριστικό της απογοήτευσης της Ρωσίας από την Ελλάδα και την Βουλγαρία είναι το εύρος της προσέγγισης με την Άγκυρα: Ρωσικές πηγές σημειώνουν ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός απουσίασε επί πολύ ώρα από την διάσκεψη για να…μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Ταγίπ Ερντογάν!


DEFENCENET

Πακιστάν: Διαδήλωση των ΚΑΛΑΣ για τον Έλληνα δάσκαλο





Διαδήλωση των ΚΑΛΑΣ για τον Έλληνα δάσκαλο που τα εδώ μέσα τον ανέφεραν ως “επιχειρηματία”. Αλήθεια είδατε κανέναν να διαδηλώνει για το Μυλωνά ή τον Παναγόπουλο επαγγελματίες διαστρεβλωτές;
Θα μου πεις υπάρχουν και χειρότερα… να τον έλεγαν ειδωλολάτρη!
Η περιγραφή των ενόχων που ακολουθεί από την Ελευθεροτυπία δεν απέχει πολύ από αυτό τον χαρακτηρισμό, αφού ο δάσκαλος απήχθει ως φαίνεται για θρησκευτικούς λόγους ενώ κάποιοι “φωτογραφίζουν” τον τοπικό μουλά. Η ελευθεροτυπία που φημίζεται για την ευαισθησία της στη διδασκαλία του Κορανίου παρουσιάζει μια …ειδυλλιακή εικόνα, όπου οι μουσουλμάνοι διαδηλώνουν μαζί με τους …παγανιστές. Τουλάχιστον ασχολείται με το θέμα όπως πρέπει να κάνουμε όλοι. ΜΟΝΟ σε μας στηρίζεται ο άνθρωπος αφού ως γνωστόν το ΥΠΕΞ ασχολείται με τον …Άνθιμο!
«Φέρτε πίσω τον Ατανάσι μας»
Της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ
Στο Τσιτράλ έγινε προχθές μια διαδήλωση, απολύτως ασυνήθιστη για τα δεδομένα αυτής της ήσυχης,
απομακρυσμένης βορειοανατολικής επαρχίας του Πακιστάν.
Εκατοντάδες Καλάς, οικογένειες ολόκληρες, άντρες και γυναίκες, κατέβηκαν από τα δυσπρόσιτα βουνά τους και διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας, ζητώντας να γυρίσει σώος αμέσως ο 55χρονος Έλληνας δάσκαλος Θανάσης Λερούνης.
Απευθύνθηκαν κυριολεκτικά «κατά παντός υπευθύνου». Απαίτησαν από τους άγνωστους ενόπλους, που απήγαγαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης τον Θανάση Λερούνη μέσα από το Καλασαντούρ, το Πολιτιστικό Κέντρο των Καλάς στο χωριό Μπρουν της κοιλάδας Μπαμπουρέτ, μια ορεινή περιοχή με υψόμετρο κάπου 3.000 μέτρα, να τον ελευθερώσουν και να τον αφήσουν να γυρίσει πίσω μαζί τους.
Ο 55χρονος Έλληνας δάσκαλος Θανάσης Λερούνης
Ο Γκουλ Χαμάντ Φαρούκι, Τσιτραλής εθελοντής τοπικής ανθρωπιστικής οργάνωσης και ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγράφει στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.groundreport.com, με την οποία συνεργάζεται, και κάτι άλλο, πρωτόφαντο για τα ήθη και της περιοχής και αυτών των ίδιων των Καλάς: πρώτη φορά κατεβαίνουν στην πόλη για διαδήλωση και γυναίκες Καλάς! Και αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η αγάπη και ο σεβασμός που τρέφει ο συγκεκριμένος ολιγομελής (μόλις 4.500 περίπου ψυχές) παγανιστικός λαός στον Έλληνα δάσκαλο, που επί 15 χρόνια ζει και εργάζεται ανάμεσά τους. Λίγοι άνδρες Καλάς κατεβαίνουν για δουλειές στην πόλη, κάποιοι λιγότεροι έχουν απαρνηθεί την πατροπαράδοτη θρησκεία τους και έχουν γίνει μουσουλμάνοι. Γυναίκες Καλάς, όμως, σχεδόν ποτέ δεν βγαίνουν από τα ορεινά χωριά τους.
Μαζί με τους Καλάς συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στο Τσιτράλ και μουσουλμάνοι κάτοικοι της πόλης. Ορισμένοι έχουν γνωριστεί με τον Λερούνη. Συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη πλατεία Αταλέκ και, με πλακάτ, πανό και συνθήματα ενάντια «στην εμφάνιση της τρομοκρατίας» στην περιοχή τους, πορεύτηκαν έξω από το κυβερνητικό κτίριο. Ομιλητές-αρχηγοί φατριών των Καλάς είχαν υπογραμμίσει τα εξής στις ομιλίες τους: Αν δεν επιστραφεί σώος και αβλαβής μέσα σε ένα τριήμερο ο Λερούνης, οι φάρες των Καλάς θα πάρουν δραστικά μέτρα. Ένα από αυτό, όπως εξετάζουν, είναι να μεταναστεύσουν μαζικά από τα βουνά τους όπου ζουν επί χιλιετίες, για άλλη περιοχή του Πακιστάν ή το εξωτερικό. Όλοι σχεδόν στο Τσιτράλ πιστεύουν πως ο Λερούνης μεταφέρθηκε από τους απαγωγείς του στο Νουρεστάν

alfeiospotamos.blogspot.com/2009/09/blog-post_5400.html

70 κιλά χασίς και μισό κιλό κοκαΐνη είχαν στο σπίτι τους δυο Aλβανοί




Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν στην κατοχή των δύο Αλβανών, ενός 30χρονου και ενός 31χρονου, 70 κιλά και 170 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μισό κιλό κοκαΐνη, ένα ημιαυτόματο όπλο Σκόρπιον και...




...ένα πιστόλι ιταλικής κατασκευής. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε επίσης εξοπλισμός για τη νόθευση ναρκωτικών.

Κατέβασε ρολά ο ΟΚΑΝΑ στη Σοφοκλέους...




Ο ΟΚΑΝΑ στη Σοφοκλέους κατέβασε ρολά επί τέλους.
Έμειναν στην γειτονιά ελάχιστοι Αφρικανοί
για να ενημερώνουν όσους χρήστες δεν γνωρίζουν πού θα βρούν
τη δόση τους.
Ένα μέρος της "αγοράς" μεταφέρθηκε στην Πλατεία Κουμουνδούρου
αλλά και γύρω από την Ομόνοια.
Ο ΟΚΑΝΑ ξεκίνησε να λειτουργεί στην Μεσογείων στη Σωτηρία
και μαθαίνω ότι άρχισε γκρίνια στην περιοχή γιατί οι Αφρικανοί
έχουν ακροβολιστεί στα πέριξ.
Κουράγιο παιδιά!
Τώρα οι καταστηματάρχες του Τριγώνου του Θανάτου
εμφανώς χαρούμενοι περιμένουν
να μαθευτεί το καλό νέο και να το μάθουν οι πελάτες τους
ότι άνοιξαν τα σύνορα.

Αθηναίος

ΣΧΟΛΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ 3-4 ΜΗΝΕΣ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ, ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΩΡΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΄΄ΟΦΕΛΟΣ΄΄

16χρονη ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΕΠΙΑΣΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ ΜΗΚΟΥΣ 3 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΣ 180 ΚΙΛΩΝ

«Ο γιατρός θα σας δεχτεί του χρόνου...»


«Έμφραγμα» στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, όπου οι λίστες αναμονής φτάνουν μέχρι και την άνοιξη του 2010
Οπλισμένοι με υπομονή πρέπει να είναι οι γονείς εάν θέλουν να κλείσουν ραντεβού για τα παιδιά τους στα τρία Νοσοκομεία Παίδων στην Αθήνα.
Image Hosted by ImageShack.us
Oι μικροί ασθενείς είναι αναγκασμένοι να αναμένουν έως την άνοιξη του επόμενου έτους προκειμένου να εξεταστούν από έναν καρδιολόγο, καθώς τα ραντεβού για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία είναι κλεισμένα για τους επόμενους έξι μήνες...

Οι απαντήσεις που παίρνουν οι γονείς από το αυτόματο σύστημα της τηλεφωνικής γραμμής για την Υγεία «1535» είναι αποκαρδιωτικές. Για παράδειγμα, η «άλλη» φωνή της γραμμής ενημερώνει μονότονα τους γονείς που θέλουν να κλείσουν αμέσως ραντεβού με οφθαλμίατρο στο Παίδων «Αγία Σοφία» πως «δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού».

ΑΠΟ http://36dimotiko.blogspot.com/

ΣΟΒΑΡΗ ενημέρωση για την πανδημία γρίπης Σχολεία: πρέπει να κλέισουν ή όχι?

Με ένα σχόλιο

Δε θα σας κρατήσω σε αναμονή: η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Θα σας εξηγήσω γιατί, με όσο πιο απλά λόγια μπορώ.

Κατ’ αρχήν το θέμα “κλείσιμο σχολείων” αναλύεται σε 2 μεγάλες συνιστώσες, που αντιστοιχούν στα 2 “είδη” κλεισίματος των σχολείων: το προληπτικό κλείσιμο (ή όπως λένε οι ξένοι “proactive school closures”) και το “αντιδραστικό” κλείσιμο των σχολείων (reactive school closures). Πρόκειται για δύο τελείως ξεχωριστά και διαφορετικά πράγματα, και το γεγονός οτι ΜΜΕ και πολιτεία δεν έχουν ξεκαθαρίσει αυτό το απλό γεγονός είναι απλά εξοργιστικό.

Το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων συνίσταται στο κλείσιμο συλλήβδην όλων των σχολείων σε μια περιοχή (ή ολόκληρη τη χώρα). Αυτό γίνεται είτε πριν εκδηλωθεί το κύμα της πανδημίας γρίπης (η μεγάλη δηλαδή αύξηση των κρουσμάτων στον πληθυσμό) είτε την ώρα που εκδηλώνεται για να αμβλύνουμε την κορύφωσή της. Η ιδέα είναι οτι ανάμεσα σε όλους τους χώρους συναθροίσεων τα σχολεία έχουν έναν κεντρικό ρόλο: εκεί αναμειγνύονται σε καθημερινή βάση πάρα πολλά παιδιά όλων των κοινωνικών τάξεων, τα οποία κολλάνε το ένα το άλλο και μετά γυρίζουν σπίτι και κολλάνε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Αν λοιπόν κόψουμε τη μετάδοση στα σχολεία, ο ιός της γρίπης δε θα έχει τόση ευχέρεια να μεταδοθεί γοργά στον πληθυσμό, και η πανδημία θα εξελιχθεί με πιο αργό και άρα διαχειρίσιμο τρόπο.

(Θυμηθείτε οτι η ουσία δεν είναι τόσο στο πόσοι θα νοσήσουν, γιατί σε βάθος ετών λίγο-πολύ όλοι θα περάσουμε τον ιό. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα νοσήσουν: δε θέλουμε να αρρωστήσει ολόκληρος ο πληθυσμός μας ταυτόχρονα γιατί θα υπάρξει έμφραγμα στο σύστημα υγείας, στην οικονομία, στην κοινωνία).

curves

Πράγματι λοιπόν υπάρχουν μελέτες με μαθηματικά μοντέλα που δείχνουν οτι υπό συνθήκες η πανδημία μπορεί να αμβλυνθεί με το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων. Μια τέτοια μελέτη δημοσιεύτηκε και τον Ιούνιο από τον καθηγητή επιδημιολογίας Αγγελο Χατζάκη. Όμως τα συμπεράσματά τους είναι ιδιαίτερα επισφαλή, και υπάρχουν άλλες αντίστοιχες μελέτες που τα διαψεύδουν. Αυτό γίνεται για έναν απλό λόγο: τα αποτελέσματα μιας μελέτης με στατιστικά μοντέλα εξαρτώνται από το μοντέλο που χρησιμοποιείς (και πόσο πλησιάζει στην περιγραφή του -ούτως ή άλλως πολύπλοκου- φαινομένου) και ακόμη περισσότερο από τις παραδοχές που κάνεις αναφορικά με τις τιμές που δίνεις στις διάφορες παραμέτρους.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν απτά και πειστικά στοιχεία (evidence) που να αποδεικνύουν οτι στην πραγματικότητα το μέτρο του προληπτικού κλεισίματος στα σχολεία λειτουργεί. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει κάποιος (κάποια χώρα) που να το έκανε και να μπόρεσε να αποδείξει οτι ήταν αποτελεσματικό. Θυμηθείτε πως ό,τι φαίνεται να λειτουργεί, δε σημαίνει απαραίτητα οτι λειτουργεί

Επιπλέον υπάρχουν πάρα πολλές παγίδες. Η αποτελεσματικότητα ενός κλεισίματος σχολείου εξαρτάται και από το τι θα κάνουν τα παιδιά που δε θα πάνε σχολείο. Αν πάνε φροντιστήριο, βγαίνουν βόλτες ή διοργανώνουν πάρτυ, τότε… δώρο άδωρο το κλείσιμο του σχολείου! Το θέμα είναι να καθήσουν σπίτι και να μη κυκλοφορούν έξω, ώστε να μη κολλούν γρίπη το ένα το άλλο. Ακόμη το κοινωνικό και οικονομικό κόστος ενός τέτοιου μέτρου είναι τόσο μεγάλο, ώστε μπορεί να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα πάνω στην εξέλιξη της πανδημίας γρίπης. Για παράδειγμα ποιός θα καθήσει σπίτι να προσέχει τα παιδιά που δε θα πάνε σχολείο? Αν καθήσουν οι γονείς, ποιός θα πάει να δουλέψει ώστε να λειτουργήσουμε ως κοινωνία? Αν οι γονείς που θα μείνουν σπίτι να προσέχουν τα παιδιά τυγχάνει να είναι ιατροί, νοσηλευτές ή άλλοι επαγγελματίες υγείας, πως θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, που ήδη θα καταρρέουν από το βάρος? Η αλυσίδα των επιπτώσεων είναι τεράστια…

Για το λόγο αυτό το κλείσιμο των σχολείων γενικά είναι ένα πάρα πολύ βαρύ και “ακριβό” μέτρο (όχι μόνο με οικονομικούς όρους), και δε μπορεί κανείς να το λάβει για μεγάλο διάστημα. Πέραν της μιας ή των δύο εβδομάδων, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. Όταν όμως η πανδημία θα κρατήσει όλο το χειμώνα, είναι σαφές οτι δε μπορούμε ούτε καν να συζητάμε για προληπτικό κλείσιμο των σχολείων. Άλλωστε, άντε και τα κλείσαμε. Πότε θα τα ξανανοίξουμε? Πόσο μάλλον που η αποτελεσματικότητά του μέτρου κάθε άλλο παρά εγγυημένη είναι…

Πάμε τώρα στο άλλο σκέλος του ζητήματος, στο αντιδραστικό (reactive) κλείσιμο των σχολείων. Η ιδέα δηλαδή είναι να κλείνουν τα σχολεία όταν εμφανιστούν κρούσματα γρίπης σ’αυτά, αυτό που σχεδιάζει δηλαδή να κάνει η Γαλλία (και καμμία άλλη χώρα προς το παρόν τουλάχιστον).

Κατ’ αρχήν είναι δεδομένο οτι αφού το 30% του πληθυσμού προβλέπεται να περάσει τη γρίπη μες στη σαιζόν, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει σχολείο όπου να μην εμφανιστεί κρούσμα. Άρα το ερώτημα είναι, που μπαίνει ο πήχυς? Στα πόσα κρούσματα? Θυμίζω επίσης οτι με τις τρέχουσες οδηγίες δε συνιστάται (ούτε είναι και εφικτό) ο εργαστηριακός έλεγχος κάθε πιθανού κρούσματος, ενώ παράλληλα το χειμώνα κυκλοφορούν πολλές άλλες ιώσεις πέραν της γρίπης. Άρα δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί η εμφάνιση μεμονωμένων κρουσμάτων γρίπης σε ένα σχολείο. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συζητούν για την καταμέτρηση των απουσιών στα σχολεία, ώστε να εκτιμηθεί από εκεί το αν μεγάλα ποσοστά μαθητών έχουν προσβληθεί από γρίπη. Θυμηθείτε δε οτι η γρίπη έχει ιδιαίτερα ταχεία εξέλιξη, λόγω του μικρού “χρόνου γενεάς”: το κάθε κρούσμα μολύνει κατά μέσο όρο 1-2 άλλα, αλλά αυτή η μόλυνση γίνεται μέσα σε 3 μόνο μέρες κατά μέσο όρο.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά? Η εμφάνιση της γρίπης σε κάθε σχολείο δε μπορεί να ανιχνευθεί εγκαίρως, παρά μόνο όταν εμφανώς θα αρρωστήσει ένα ορισμένο ποσοστό παιδιών. Όταν όμως θα έχει συμβεί αυτό, θα είναι αργά για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα με το κλείσιμο του σχολείου.

Για παράδειγμα, όταν το 2008 στο Hong Kong υπήρξε μια μεγάλη επιδημία γρίπης και 3 παιδάκια πέθαναν, η κυβέρνηση έκλεισε όλα τα σχολεία για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια όμως οι επιστήμονες διαπίστωσαν οτι η ενέργεια αυτή δεν επηρέασε την εξέλιξη της γρίπης. Οι αριθμοί των κρουσμάτων μειώθηκαν, αλλά το ίδιο είχε συμβεί και την αντίστοιχη περίοδο την προηγούμενη χρονιά, άρα δεν υπήρξε διαφορά από το κλείσιμο των σχολείων.

Φυσικά και στην περίπτωση αυτή ισχύουν τα ίδια σοβαρά παράπλευρα προβλήματα που προκαλεί το κλείσιμο των σχολείων. Επιπλέον όμως στην περίπτωση αυτή όταν παρθεί η απόφαση για κλείσιμο ήδη ένα σοβαρό ποσοστό παιδιών μπορεί να έχει περάσει τη γρίπη, άρα το δυνητικό όφελος θα είναι ακόμη πιο περιορισμένο.

Θα μου πείτε: “Ωραία, άρα τα σχολεία δε πρέπει να κλείσουν. Δε πρέπει να γίνει κάτι όμως για να προστατευθούν τα παιδιά?” Ασφαλώς και πρέπει. Η εγκύκλιος του υπουργείου υγείας για τη γρίπη στα σχολεία έχει συζητηθεί πολύ, και δε θα ήθελα να σχολιάσω το πόσο εκτός πραγματικότητας είναι. Επί του πρακτέου, τα σχολεία θα πρέπει να επικεντρωθούν κατά βάση σε ένα μέτρο: να στέλνουν σπίτι όποιο παιδί παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης.

Αντίστοιχα και οι γονείς θα πρέπει να κρατούν στο σπίτι τα παιδιά τους εφόσον είναι κρυωμένα και ιδιαίτερα αν έχουν πυρετό, ώστε να προστατευθούν τα άλλα παιδάκια. Η σημασία αυτού του μέτρου είναι τεράστια! Δε χρειάζονται κλεισίματα σχολείων, ούτε και πανικός. Απλά όποιος είναι άρρωστος, να μένει σπίτι μέχρι 24 ώρες αφού απυρετήσει. Αυτό ισχύει γενικά, και στους χώρους εργασίας, καί στα σχολεία. Αυτό το απλό μέτρο μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

Η συζήτηση λοιπόν αντί να περιστρέφεται γύρω από πράγματα που εντυπωσιάζουν (κλείσιμο σχολείων) θα ήταν καλό να επαναπροσανατολιστεί προς το πως να διευκολύνουμε την παραμονή στο σπίτι. Και βέβαια το πως δε θα γίνει κατάχρηση (δε πρέπει τα παιδιά να κάνουν κοπάνα) – εδώ πια την ευθύνη την έχουν οι γονείς. Τα υπόλοιπα (σαπούνι, καθαριότητα, μέτρα απομάκρυνσης, κλπ) είναι καλά, αλλά έρχονται δεύτερα. Η ουσία είναι στο να μένουν όλοι, μεγάλοι και μικροί στο σπίτι, αν έχουν συμπτώματα γρίπης.

Τώρα ξέρετε…

πηγή

Ο γέροντας Παΐσιος για τα Ελληνοτουρκικά...


Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι...

Είναι γνωστό σε πάρα πολλούς πως άγιες μορφές της Χριστιανικής Ορθοδοξίας έχουν μιλήσει και σε πολλές περιπτώσεις έχουν προφητεύσει την πορεία της χώρας, τα καλά και τα άσχημα και τις γενικότερες (ή και ειδικότερες) εξελίξεις που υπήρξαν ή πρόκειται να υπάρξουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Ο γέροντας Παΐσιος, μία άγια μορφή Αγιορίτη μοναχού, κεκοιμημένος πλέον, μίλησε αρκετές φορές για τα Ελληνοτουρκικά και σήκωσε πλήθος συζητήσεων γύρω από το "ποθούμενο" (την άλωση της Πόλης). Υπάρχουν διαφορετικά "στρατόπεδα" που εκτιμούν με ποικίλους τρόπους τις "προρρήσεις" του σεβάσμιου και άγιου γέροντος Παϊσίου.
Σήμερα σας παραθέτω κάποιες από αυτές μετά από προτροπές πολλών αναγνωστών...
Γ. Παΐσιος (Το ποθούμενο)
“– Η Κωνσταντινούπολη θά γίνει Ελληνική, καί η Αγία Σοφία πάλι θά λειτουργήσει. Η Τουρκία θά διαλυθεί. Ετσι θά απελευθερωθούν τά χωριά μας καί οί αλύτρωτες πατρίδες μας…
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ;
Ενα μεσημέρι έφθασε στό κελί τού Γέροντα μιά παρέα προσκυνητών. Αφού πήραν τήν ευχή του, κάθισαν στό υπαίθριο αρχονταρίκι. Μέ πολύ καλοσύνη τούς…
πρόσφερε δροσερό νερό, λουκούμι, καί φρέσκα κορόμηλα. Σέ λίγο ή συζήτηση άρχισε…
– Πώς πάει ό κόσμος έξω; ρώτησε ό Γέροντας.
– Γενικώς πάτερ μου, τά μέσα ενημερώσεως προβάλλουν τό κακό. Φθάσαμε στό σημείο νά αισχρολογούν ακόμη καί τά μικρά παιδιά…Πώς πρέπει άραγε νά φερόμαστε μέσα στήν κακία αυτού τού κόσμου;
– Χρειάζεται διάκριση. Νά συμβουλευόσαστε τόν πνευματικό σας σέ τέτοιες καταστάσεις.
Εδώ, ό Γέροντας σηκώθηκε, τούς άφησε γιά λίγο μόνους, κι΄ εκείνοι βρήκαν τήν ευκαιρία νά συνεννοηθούν μεταξύ τους. Σκέφθηκαν νά τόν ρωτήσουν ” τί θά γίνει μέ τήν Πόλη; “
Σέ λίγο επέστρεψε ο π.Παϊσιος, καί πρός γενική έκπληξη, τούς πρόλαβε όλους. Είχε διαβάσει τήν σκέψη τους!…
– Τί λέτε, θά τήν πάρουμε τήν Πόλη;
Η παρέα έμεινε άναυδη καί αμίλητη…
– Σάς ρωτάω πάλι, είπε ό Γέροντας. Θά τήν πάρουμε τήν Πόλη;
Καί σέ λίγο αστειευόμενος προσθέτει,
– Παλικάρια τής φακής…
– Ναί Γέροντα, άν είναι από τόν Θεό ευλογημένο, θά τήν πάρουμε τήν Πόλη…
– Θά τήν πάρουμε παιδιά μου. Οχι δηλαδή πώς θά τήν πάρουμε εμείς, άλλοι θά μάς τήν δώσουν. Θά τήν πάρουν αυτοί από τούς Τούρκους καί θά τήν δώσουν σ΄ εμάς, όχι γιατί μάς αγαπούν αλλά γιατί αυτό θά είναι τότε, τό συμφέρον τους!…
– Θά διαρκέσει πολύ αυτό τό κακό, Γέροντα;
– Μπόρες, μπόρες θά ΄ναι. Θά δώσουμε όμως εξετάσεις…
Σ΄ αυτόν τόν πόλεμο όλοι θά γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θά παραμείνει θεατής. Γήπεδο θά είναι ή Παλαιστίνη, τάφος τους ή Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θά είναι καί τό πρώτο ημίχρονο…
Θά υπάρξει μετά καί συνέχεια…. τό δεύτερο ημίχρονο…
Ο κόσμος θά φθάσει σέ αδιέξοδο, καί τότε όλοι θά ζητούν νά μάθουν γιά τό Ευαγγέλιο καί τίς Γραφές. Θά λυπηθεί ό Χριστός τόν κόσμο, καί μέ ένα ξεχωριστό σημείο πού θά δείξει, πολλοί θά πιστέψουν.
Τότε, θά ψάχνει κανείς νά βρεί άπιστο!”
Αυτά τα έχει πει ο Γ.Παίσιος αλλά κανείς δεν μπορεί να μεταφράσει τον τρόπο και τον χρόνο αλλά και τον λόγο για τον οποίο το είπε. Απλή ανάγνωση και τίποτα παραπάνω δεν θέλει.
Το Τουρκικό Έθνος είναι ασεβές (π. Παΐσιος)
το Τουρκικό 'Εθνος είναι ασεβές, καθ' ότι έχει μεν λογική και πολύ κρίσι, όμως αντιπαθεί τον Χριστιανισμό που είναι έκφραση της ανθρωπιάς και της αρετής.
Αντιθέτως διαλέγει βολικές θεωρίες, βασισμένες στο ψεύδος και την αμαρτία.
'Ετσι έχει προορισμό να καταστραφεί, αν δεν μετανοήσει, αν δεν παραιτήση το ψεύδος και πιστέψη στο Ευαγγέλιο.

Γ. Παίσιος (Περί Τούρκων)

…οι Τούρκοι είναι βάρβαρος λαός… Πά, πά. Όταν σφάζαν τους Αρμένιους, για τρεις μέρες, μύριζε ολόκληρη η πόλη σαν σφαγείο… Οι Έλληνες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, δεν τολμούσε να βγει κανείς στο δρόμο, φωνάζανε, σκοτώνανε…, τρεις ολόκληρες μέρες.
— Ποιοί γέροντα; Ο Τούρκικος στρατός;
— (με έμφαση) Όχι μόνο ο στρατός αλλά και ο κόσμος, οι Τούρκοι και οι γέροι ακόμα. Βλέπεις ο άλλος πήγαινε και έσφαζε το γείτονα του, που είχαν ζήσει τόσα χρόνια δίπλα-δίπλα… Βάρβαρος λαός… έχουν κάνει πολλά… γι’ αυτό θα πληρώσουν, θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι, έχουν τα κόλυβά τους στο ζωνάρι.ΠΗΓΗ

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ-Πιθανόν να σώζει ζωές !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟ. .......Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Σε ένα μπάρμπεκιου μία γυναίκα σκόνταψε και έπεσε κάτω. Βεβαίωσε όλους ότι ήταν εντάξει (προσφέρθηκαν να καλέσουν ασθενοφόρο) και ότι απλά σκόνταψε σε κάποιο τούβλο εξαιτίας των καινούριων της παπουτσιών. Αφού ανασκουμπώθηκε της έδωσαν ένα άλλο πιάτο με φαγητό. Παρά το γεγονός ότι η Ingrid φαινόταν λίγο ταραγμένη, συνέχισε να απολαμβάνει το υπόλοιπο της βραδιάς. Λίγο αργότερα ο σύζυγος της Ingrid τηλεφώνησε να ειδοποιήσει όλους ότι είχε πάει τη σύζυγό του στο νοσοκομείο (η Ingrid πέθανε στις 6 τα ξημερώματα).Είχε υποστεί εγκεφαλικό στο μπάρμπεκιου και δεν στάθηκε δυνατό από κανέναν να το αντιληφθεί.

Αν κάποιος είχε καταλάβει τα συμπτώματα ότι επρόκειτο για εγκεφαλικό ίσως η Ingrid να ήταν μαζί μας σήμερα.

Θα χρειαστείτε μόνο 1 λεπτό να διαβάσετε το παρακάτω.

Ένας νευρολόγος είπε ότι εάν του φέρουν ένα θύμα εγκεφαλικού μέσα σε 3 ώρες μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιδράσεις ενός εγκεφαλικού...ολοκληρωτικά!.Το κλειδί είναι να αναγνωρίσουμε, να διαγνώσουμε το εγκεφαλικό και να βρεθούμε κοντά στον ασθενή μέσα σε 3 ώρες.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

Να θυμάστε τα '3' βήματα. Διαβάστε και μάθετε τα παρακάτω:
Καμιά φορά τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να αναγνωριστούν. Δυστυχώς η έλλειψη επίγνωσης προκαλεί καταστροφή. Το θύμα του εγκεφαλικού μπορεί να έχει υποστεί βλάβη εγκεφάλου ενώ οι άνθρωποι κοντά του δεν μπορούν να αντιληφθούν τα συμπτώματα του εγκεφαλικού. Οι γιατροί λένε τώρα ότι οποιοσδήποτε, χωρίς ιατρική εκπαίδευση, μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό, ρωτώντας τον/ την να κάνει τις 3 ακόλουθες απλές ενέργειες:

1. Ζητήστε του / της ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ

2. Ζητήστε του / της να ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ (ΜΠΡΑΤΣΑ )

3. Ζητήστε του / της ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ) π.χ. ....'Είναι μία ηλιόλουστη μέρα σήμερα'.

Εάν δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε από τις 3 αυτές ενέργειες, καλέστε το 166 αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα. Ανακαλύπτοντας
ότι μία ομάδα από μη-ιατρικούς εθελοντές μπόρεσε να αναγνωρίσει αδυναμίες στο πρόσωπο, αδυναμίες στα χέρια και προβλήματα ομιλίας,
οι ερευνητές παρακίνησαν το ευρύτερο κοινό να μάθουν αυτά τα 3 βήματα. Παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους στην ετήσια συνάντηση της
Αμερικανικής Ένωσης Εγκεφαλικών την περασμένη Παρασκευή. Η διάδοση και χρήση αυτού του τεστ θα μπορούσε να συντελέσει στην άμεση
διάγνωση και θεραπεία ενός εγκεφαλικού και στην αποτροπή εγκεφαλικών βλαβών.

Ένας καρδιολόγος είπε ότι εάν καθένας που λαμβάνει αυτό το e-mail
το στείλει σε 10 άτομα, τουλάχιστον μία ζωή θα σωθεί.

Μοιραστείτε τα παραπάνω με όσους φίλους μπορείτε, μπορείτε να σώσετε τις ζωές τους

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΥΖ B.B.KING ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1925

ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ YOUTUBE ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ-ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΑ