Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

το καλό κρασί

Στρίβει κάπως άτσαλα ο παπάς με το Υugo του και πέφτει πάνω σε μια Ferrari που έρχονταν από την άλλη μεριά και γίνεται μια τρομακτική σύγκρουση από την οποία καταστρέφονται ολοσχερώς και τα δύο αυτοκίνητα.
Οι οδηγοί τους όμως δεν έχουν ούτε μια γρατσουνιά. Βγαίνει από τις λαμαρίνες ο οδηγός της Ferrari και κατεβάζει όλα τα καντήλια στον παπά:

-"Μα καλά ρε ηλίθιε ποιος σου έδωσε το δίπλωμα γαμώ το ..., θα σε ...."

Ατάραχος ο παπάς απεγκλωβίζεται κι αυτός από το Yugo του και πράος του λέει:

- "Τέκνον μου ηρέμησε. Είναι αμαρτία να βρίζεις αυτή την στιγμή που έχει επιτελεστεί ένα πραγματικό θαύμα. Τα αυτοκίνητα μας καταστράφηκαν τελείως όμως εμείς δεν πάθαμε απολύτως τίποτα! Αυτό δεν είναι θαύμα;"

Ο τύπος συνειδητοποιεί πράγματι πως είναι σώος και αβλαβής και ότι επιπλέον μιλάει με έναν παπά και δαγκώνεται:

- "Εεεεε; παπά μου; ναι; ίσως έχεις κάποιο δίκιο συγγνώμη..."

- "Κι όχι μόνο αυτό τέκνον μου, συνεχίζει ακάθεκτος ο παπάς αλλά μας δίνεται η ευκαιρία να δοξάσουμε τον Κύριο πίνοντας από αυτό το κρασί που προόριζα για την Θεία Κοινωνία..." και του δείχνει ένα μπουκάλι μαυροδάφνη που ήταν άθικτο από την σύγκρουση στην θέση του συνοδηγού.

Το ανοίγει ο παπάς και του το προσφέρει. Ο τύπος με ύφος αποκάλυψης το παίρνει και κατεβάζει κάμποσο για να στανιάρει:

- "Πάτερ μου, δεν ξέρω τι να πω, είναι πράγματι ένα θαύμα. Πιες κι εσύ για να δοξάσεις τον Κύριο"

- "Α, όχι τέκνον μου! Εγώ θα περιμένω την αστυνομία για το αλκοτέστ..."

Ανθέλληνες εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν τον ΓΑΠ


Η είδηση ανακοινώθηκε πριν από τρεις ημέρες. Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης αναλαμβάνει τον συντονισμό της Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό της Λειτουργίας της Κυβέρνησης, με τη βοήθεια πέντε ξένων εμπειρογνωμόνων. Από αυτούς ο Κέβιν Φέδερστον, καθηγητής, κάτοχος της έδρας Ελληνικών Σπουδών στο LSΕ, είναι ο πιο εξοικειωμένος με την ελληνική πραγματικότητα- έχει, άλλωστε, χαρακτηρίσει την πολιτική στην Ελλάδα «ένα δυνατό, θορυβώδες μποτιλιάρισμα».
Ισχυρά υπουργεία
Σύμφωνα με τον Φέδερστον, τα παράδοξα του ελληνικού συστήματος είναι δύο: «Έχει έναν ισχυρό πρωθυπουργό με πολύ λίγους πόρους και ισχυρά υπουργεία χωρίς ένα κατάλληλο υπουργικό σύστημα.

Οι λειτουργίες του συντονισμού, της παρακολούθησης, της αξιολόγησης δεν υπάρχουν ούτε εντός ούτε εκτός του Υπουργικού Συμβουλίου. Δεν υπάρχει καμία θεσμική διαδικασία. Αυτό είναι μοναδικό και δεν έχει καμία σχέση με τα συστήματα στη Γαλλία, την Αγγλία ή την Ιρλανδία». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «από το 1974 καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν είχε σύστημα σημειώσεων που να κυκλοφορούν στους συμμετέχοντες των Υπουργικών Συμβουλίων. Οι σημειώσεις ήταν μόνο για τον Πρωθυπουργό. Σήμερα, στο Λονδίνο και στο Παρίσι αυτές οι σημειώσεις διανέμονται ώστε η κυβερνητική μηχανή συνολικά να ξέρει τι γίνεται. Αλλά στην Ελλάδα η κυβέρνηση σαν σύνολο δεν μοιράζεται πληροφορίες: αντ΄ αυτού έχει την τάση να είναι τμηματοποιημένη και κάθε υπουργείο είναι ένα χωριστό σιλό».

Για όσους είναι καχύποπτοι απέναντι στην πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να ενισχύσει τον ρόλο του πρωθυπουργικού γραφείου και μιλούν για κίνδυνο συγκεντρωτισμού, ο Φέδερστον έχει την απάντηση: «Κάποτε ο πρόεδρος Ντε Γκωλ ρώτησε: “Πώς μπορώ να κυβερνήσω μια χώρα με 264 διαφορετικά είδη τυριών; Λοιπόν, στο πρόσφατο παρελθόν οι προϋπολογισμοί στην Ελλάδα μπορεί να είχαν και 14.000 διαφορετικούς κωδικούς. Όμως το “σύστημα” δεν είναι επαρκώς συντονισμένο ούτε παρακολουθείται. Ωφελείται, για παράδειγμα, η Ελλάδα για τα χρήματα που δίνει για την Χ πολιτική; Το “σύστημα” δεν γνωρίζει, δεν υπάρχει αποτίμηση του αντίκτυπου μιας πολιτικής και του κόστους σε σχέση με την αποτελεσματικότητα. Η αποτελεσματικότητα στην κυβέρνηση χρειάζεται ένα κατάλληλο σύστημα και όχι ανεκδοτολογικές εντυπώσεις ή επιχειρήματα όσων έχουν συμφέροντα για μια συγκεκριμένη πολιτική».


Κρατούσε σημειώσεις
«Ο Κώστας Σημίτης είχε καινοτομήσει στον συντονισμό», υποστηρίζει ο Φέδερστον. Και προσθέτει: «Είχε κατ΄ ιδίαν επαφή με κάθε υπουργό και κρατούσε προσωπικές σημειώσεις για τις προόδους που γίνονταν σε κάθε υπουργείο. Ακόμη ένα πρόβλημα υπήρξε η έλλειψη συνέχειας: κάθε ελληνική κυβέρνηση εφεύρισκε το δικό της σύστημα, κληροδοτώντας πολύ λίγα στην επόμενη αναφορικά με τη διαδικασία και το προσωπικό. Αυτό κάνει τη μετάβαση από τη μία στην άλλη κυβέρνηση πολύ δύσκολη».


Ποιοι είναι
Κέβιν Φέδερστον
Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην έδρα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο London School of Εconomics.
Ρίτσαρντ Πάρκερ
Διδάσκει Δημόσια Πολιτική στο Κennedy School of Government του Χάρβαρντ. Έχει εργαστεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, ενώ πελάτες στην εταιρεία συμβούλων που ίδρυσε υπήρξαν οι γερουσιαστές Κέννεντυ και Μαγκάβερν.
Λέιφ Παγκρότσκι
Βουλευτής του Σουηδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Διετέλεσε υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, ενώ έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας του και στο υπουργείο Οικονομικών.
Τζεφ Μάλγκαν
Διευθυντής του βρετανικού «Υoung Foundation» και επισκέπτης καθηγητής στο University College και το LSΕ. Έχει διατελέσει επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργικού γραφείου του Τόνι Μπλερ, ενώ στις αρχές του ΄90 ήταν σύμβουλος του σημερινού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.
Ρότζερ Ουίλκινς
Ειδικός σύμβουλος του Αυστραλού πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ. Συμμετείχε σε πολλές διεθνείς επιτροπές για την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα.

ΤΑ ΝΕΑ

Πράσινο τσάι, ασπίδα προστασίας για όσους καπνίζουν


Έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Ταϊβάν έδειξε ότι η κατανάλωση τουλάχιστον ενός φλιτζανιού πράσινο τσάι καθημερινά, ενδείκνυται στην πρόληψη του καρκίνου που προκαλείται από το κάπνισμα...

Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι όσοι δεν πίνουν πράσινο τσάι έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο των πνευμόνων, σε σχέση με όσους πίνουν. Και εκείνοι που δεν πίνουν πράσινο τσάι, αλλά καπνίζουν, διατρέχουν 13 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν, σε σύγκριση με όσους πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι καθημερινά.

Αυτό συμβαίνει γιατί το τσάι έχει αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες μπορούν να εμποδίσουν τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στον πνεύμονα.

Θα μείνω με το ερώτημα....Μαζεύτηκαν 2.000 περίπου αλλοδαποί στο "γιοφύρι της Άρτας" και
περιμένουν για δουλειά στα πορτοκάλια.
Τους δίνουν 10 ευρώ την ημέρα και διαμαρτύρονται ότι είναι λίγα
αλλά και γιατί δεν υπάρχει δουλειά για όλους.
΄Εχουν απόλυτο δίκιο για το αστείο μεροκάματο των 9 ωρών.
Τους εκμεταλλεύονται και είναι φανερό.
Μόνο μια απορία έχω...
Βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τους σηκώσει όλους και είναι
έτοιμη να βουλιάξει.
Γιατί συνεχίζουν να έρχονται αλλά και γιατί δεν φεύγουν!
Το ξέρω ότι με το ερώτημα θα μείνω!

Ο Παναγιώτατος καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τις λεηλασίες των μοναστηριών και των εκκλησιών στην Ήπειρο από τον UCK

και ας αφήσει να ασχοληθούν για την οικολογική καταστροφή τα αρμόδια υπουργεία!

«Οι πάντες αναγνωρίζομεν πλέον την κρισιμότητα του οικολογικού προβλήματος, αν και, ακόμη και την στιγμήν αυτήν, ολίγοι και ολίγα πράττομεν διά την αντιμετώπισίν του». Τη διαπίστωση αυτή έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε ομιλία του, στην Ακαδημία Αθηνών, για τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην αντιμετώπιση της οικολογικής κρίσης. Νωρίτερα ο κ. Βαρθολομαίος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο κ. Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, σημείωσε ότι η κρίση είναι πνευματική και ηθική και ότι απαιτείται η συμβολή όλων των ανθρώπων κάθε θρησκεύματος και φυλής για την αντιμετώπισή της. Υπενθύμισε τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ εκτίμησε πως «η φωνή όλων διά την αντιστροφήν της καταστροφικής περιβαλλοντικής πορείας της ανθρωπότητος θα ενισχυθή περαιτέρω».

«Εχει ατυχώς εδραιωθή η αντίληψις, και μεταξύ των Ορθοδόξων, ότι η Εκκλησία δέον να ασχολήται περί άλλα θέματα, περισσότερον δήθεν πνευματικά, ως εάν η προστασία της Δημιουργίας του Θεού από την καταστροφήν, την οποίαν επιφέρει η απληστία του ανθρώπου, να μη ήτο θέμα «πνευματικόν».
Είναι χαρακτηριστικόν ότι δεν θεωρείται η μόλυνσις και καταστροφή του περιβάλλοντος ως αμαρτία». Και πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος με νόημα: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία κατατρύχεται υπό τινος εσωστρεφείας, περιοριζομένη συνήθως εις την επίλυσιν των εσωτερικών της προβλημάτων, κωφεύουσα, ενίοτε υπό την πίεσιν φονταμενταλιστικών κύκλων, εις τας εκκλήσεις διά συνεργασίαν».

greekinsight

Μ(πίζνες) Κ(αλά) Ο(ργανωμένες)Non-Governmental Organisations,σε Ελληνική απόδοση Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις!
Αρχικά ο όρος ΜΚΟ παρέπεμπε σε διεθνείς οργανώσεις που στηρίζονταν στην ιδιωτική πρωτοβουλία και είχαν κοινωφελείς σκοπούς,ανθρωπιστικούς,περιβαλλοντολογικούς και πάντως καμία σχέση με τον κρατικό κορβανά.
Στην πορεία όμως το δαιμόνιο της φυλής κατάλαβε πως οι ΜΚΟ είναι το προσφορότερο όχημα μεταφοράς κρατικού χρήματος στους ιδιώτες (συγγενείς,φίλους,κουμπάρους,χωριανούς) με τις κατάλληλες άκρες στα υπουργεία,στις γενικές γραμματείες και στα πολιτικά κόμματα.
Πολύ γρήγορα οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εξελίχτηκαν σε Μπίζνες Καλά Οργανωμένες!
Ξεφύτρωναν σαν τα άγρια χόρτα σε παρθένα εδάφη και πολλαπλασιάζονταν γρηγορότερα κι από τον καρκίνο.
Κατάντησαν αιμορραγούσα πληγή στα σωθικά του κράτους,βδέλλες στο σώμα της οικονομίας!
Δεν άργησαν να γίνουν γνωστά και τα πρώτα σκάνδαλα με κυριότερο αυτό της Αλληλεγγύης της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επίσης χθεσινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας δείχνει την κατασπατάληση κονδυλίων επί υφυπουργίας Ευριπίδη Στυλιανίδη στο υπ.Εξωτερικών που ήταν αρμόδιος για τις ΜΚΟ.
Στο δε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ μπορείτε να διαβάσετε για τα σκάνδαλα των περιβαλλοντικών ΜΚΟ!
Μιλάμε για μάστιγα,για άγριο φαγοπότι των επιτήδειων την ώρα που η κυβέρνηση υποτίθεται πως ψάχνει εναγωνίως πόρους για να ξεβαλτώσουμε.
Κι όμως δεν βρίσκεται ένας χριστιανός να κλείσει τις χρυσοφόρες κάνουλες των επιδοτήσεων προς τις Μ(πίζνες) Κ(αλά) Ο(ργανωμένες).
Βέβαια όπως σ' όλες τις περιπτώσεις μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!
Κανένας δεν αμφιβάλει πως υπάρχουν ΜΚΟ που προσφέρουν κοινωνικό έργο αλλά,οι κομπιναδόροι κατάφεραν να τις επισκιάσουν.
Διαβάστε εδώ ένα κατάλογο χρηματοδοτήσεων μόνο για τα έτη 2003 και 2004 να διαπιστώσετε την έκταση που έχει πάρει το θέμα του αρμέγματος του δημόσιου ταμείου από οργανώσεις που δεν έχουν καμία σχέση θεωρητικά με το κράτος.
Υπάρχουν άνθρωποι που χρημάτισαν και Υπουργοί των οποίων η μόνη εργασία είναι στέλεχος ΜΚΟ.

Ασφαλιστικός «Αρμαγεδών» σε συντάξεις και όρια συνταξιοδότησης μέχρι το 2015

Επιχείρηση «σκούπα» σε διατάξεις και ρυθμίσεις για ευνοϊκά όρια συνταξιοδότησης αρχής γενομένης από την αύξηση του μέσου ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση κατά δυο χρόνια , αλλά και δομικές αλλαγές που θα αλλάξουν πολλά και στις χορηγούμενες συντάξεις αλλά και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο μέλλον, ανακοίνωσε σήμερα στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρ. Λοβέρδος.

Για το φλέγον θέμα των ημερών, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ανέφερε «θέτουμε στόχο να αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης κατά τουλάχιστον 2 έτη έως το 2015», ενώ επισήμανε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα με τα δεδομένα του 2009, αλλά και τις

δομικές αδυναμίες του, θέτει σε κίνδυνο την καταβολή συντάξεων από το

2015».

Ωστόσο ,ανέφερε ο κ. Λοβέρδος , οι προτάσεις που κατέθεσε θα ισχύσουν για τον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ΔΕΚΟ, και δεν αφορουν σε καμία περίπτωση τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Ειδικά για το δημόσιο είπε ότι στο θέμα της εξίσωσης των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών η απόφαση της εφαρμογή της απόφασης του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ C-559/07) θα αρχίσει σταδιακά από το2013.

Αναλυτικά οι βασικές προτεινόμενες δομικές αλλαγές, που ανέφερε στην εισήγηση του, έχουν ως εξής:

1. Διαχωρισμός των προνοιακών από τις ασφαλιστικές παροχές,θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης ως κοινής αφετηρίας για όλες τιςκύριες συντάξεις και καθιέρωση της ανταποδοτικής σχέσης της σύνταξης,με το χρόνο εργασίας και τις καταβληθείσες εισφορές.

α. Ο επιμερισμός των δαπανών που οφείλει να καλύπτει αφενός το Δημόσιοκι αφετέρου οι Φ.Κ.Α. και, ενδεχομένως, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

β. Η διασφάλιση της απόλυτης διαφάνειας στις παροχές που προέρχονται πολλές φορές από διάφορες πηγές, χωρίς να εξασφαλίζεται παράλληλα η ορθολογική κατανομή τους. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί, π.χ., η διπλή

επιδότηση με κατώτερα όρια σε διπλοσυνταξιούχους.

γ. Η αποφυγή της καταστρατήγησης του θεσμού των κατώτατων ορίων συντάξεων, που γίνεται στην πράξη, με την καταβολή του συνόλου του ποσού της σύνταξης σε ανθρώπους που έχουν ακόμη και ένα μόνο χρόνο

ασφάλισης.

δ. Η θεσμοθέτηση της νέας αρχιτεκτονικής δομής της σύνταξης, που θα αποτελείται από το άθροισμα του προνοιακού και του ανταποδοτικού τηςτμήματος.

α.α. Η βασική σύνταξη αποτελεί το ελάχιστο ποσό, το οποίο καταβάλλεταισε κάθε συνταξιούχο και χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό,στο πλαίσιο της αναδιανομής του πλούτου.

β.β. Η αναλογική, η ανταποδοτική σύνταξη αποτελεί το μέρος τηςσύνταξης που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισης και στις καταβληθείσες εισφορές. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αρχή της ανταποδοτικότητας, μεταξύ άλλων, εξασφαλίζει την δραστική μείωση της εισφοροδιαφυγής.

2. Εξάλειψη όλων των κινήτρων πρόωρης συνταξιοδότησης και ενίσχυση των κινήτρων παραμονής στην εργασία.

α. Διασφαλίζονται, απολύτως, όσοι έχουν θεμελιωμένα ή ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν όποτε οι ίδιοι το επιλέξουν με το ισχύον σήμερα καθεστώς.

β. Δημιουργούνται σταθεροί κανόνες που ενισχύουν την εμπιστοσύνη τωνπολιτών για το σύστημα και την προοπτική του.

γ. Στην πορεία και έως την κατάθεση του σχεδίου-νόμου, το υπουργείο Εργασίας θα προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία την προσαρμογή των ορίων ηλικίας που προβλέπονται για την υποχρεωτική απόλυση, με βάση κανονισμούς που ισχύουν, στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τα οποία προβλέπονται για τη χορήγηση πλήρους σύνταξης.

δ. Εξετάζεται και προτείνεται ενιαίο καθεστώς για την απασχόληση των συνταξιούχων, ανεξάρτητα αν προέρχονται από το δημόσιο ή τον ιδιωτικότομέα.

i. Αναστολή της σύνταξης όταν ο συνταξιούχος βρίσκεται σε ηλικία κάτω των 55 ετών.

ii. Υποχρεωτική ασφάλιση για τη νέα του εργασία (ή και για παράλληλη εργασία, εφόσον είναι παλιός ασφαλισμένος), με προσαυξημένες εισφορές.

iii. Μείωση του ποσού της σύνταξης πάνω από ένα ποσό, για όσο διάστημαδιαρκεί η εργασία του συνταξιούχου.

iv. Προσαύξηση της σύνταξης για το χρόνο ασφάλισης που έχει διανυθεί μετά τη συνταξιοδότηση.

Η επόμενη δήλωση Δραγώνα

http://paideia-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post.html
Μετά από την δήλωσή της πως είναι περήφανη που είναι Ελληνίδα η κα. Δραγώνα θα απαγγείλει την 25η Μαρτίου σε σχολική γιορτή και ντυμένη τσολιαδάκι το γνωστό σχολικό ποίημα:

Είμαι μια ελληνοπούλα
που σαν μια Σουλιωτοπούλα
αγαπώ με την καρδιά μου
την πατρίδα τη γλυκιά μου.

Κι αν εχθρός μας έρθει πάλι
με σκοπό να μας προσβάλλει
ΟΧΙ, δεν θα τον αφήσω
και θα τον φωνάξω, ΠΙΣΩ.

Ζητήματα ασφαλείας από την απόδοση Ελληνικής Ιθαγένειας στους μετανάστες


Έντονο προβληματισμό και ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε νομιμοποιηθέντες λαθρομετανάστες. Χωρίς να εξετασθούν οι σκοπιμότητες που εξυπηρετεί, το επίμαχο σχέδιο νόμου (σ/ν), για το οποίο έχει τεθεί και ζήτημα συνταγματικότητας, δε συντάχθηκε από κάποια αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών αλλά αποτελεί έργο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης συγκεκριμένων ιδεοληψιών, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνει σε καμία περίπτωση υπόψιν το ιδιαίτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας. Βεβαίως είναι μάταια οποιαδήποτε σύγκριση με αντίστοιχα νομοθετήματα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλώ δε μάλλον όταν το 70% των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη διέρχονται από την Ελλάδα.

Εν αντιθέση με αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, η Ελλάδα δεν υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη ούτε εξέφρασε ποτέ ανάγκη για επιπλέον εργατικό δυναμικό, παρ΄όλα αυτά δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται ανεξέλεγκτα τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων -όπως διαπιστώνεται- δεν δύναται να αφομοιωθεί από την Ελληνική κοινωνία.
Κι όμως, χωρίς να έχουν αποκτήσει Ελληνική συνείδηση ή χωρίς καν να γνωρίζουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές πόσοι και ποιοι ζουν εντός της επικράτειας της Χώρας, η κυβέρνηση θέτει εν μέσω γενικευμένης κρίσης τη χορήγηση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε νομιμοποιηθέντες λαθρομετανάστες ως κορυφαία προτεραιότητα.

Συνοπτικά, με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης:
1. Η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά αποσταθεροποίησης. Η χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε συσπείρωση των διαφόρων εθνοτικών ομάδων και σε ενέργειες χειραγώγησης από τα εθνικά τους κέντρα (κυρίως από την όμορη Αλβανία και το μουσουλμανικό Πακιστάν, στενού συμμάχου της Τουρκίας), μειώνοντας κατακόρυφα τη διπλωματική ισχύ από "εσωτερικές πιέσεις". Δίνει αντιφατικά μηνύματα στο εξωτερικό, πλήττοντας το κύρος και την εικόνα της διεθνώς ενώ εντείνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Μακροπρόθεσμα αναμένεται η δημογραφική αλλοίωση συγκεκριμένων περιοχών, ιδιαίτερα των εθνικά ευαίσθητων ακριτικών περιοχών της Θράκης, της Ηπείρου και του Ανατολικού Αιγαίου.


2. Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές "ελληνοποιήσεις" και χορήγηση ευρωπαϊκών διαβατηρίων. Αυξάνεται δηλαδή αλματωδώς ο αριθμός των ατόμων που απολαμβάνουν τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη που μπορούν μετακινούνται ελεύθερα στο εσωτερικό της, όταν αποδεδειγμένα η κουλτούρα του Ισλάμ βρίσκεται σε διαμετρικά αντίθεση θέση από τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Ήδη, η απουσία δικλείδων ασφαλείας και οι χαλαρές ρυθμίσεις που επιτρέπουν τη μαζική "ελληνοποίηση" αλλοδαπών πιθανόν να οδηγήσει στην ακύρωση του μνημονίου για τη κατάργηση της βίζας στους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ.


3. Αποκτούν δικαίωμα διορισμού σε νευραλγικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης και ειδικότερα στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι αλλοδαποί με ελάχιστα χρονικά διαμονή στη Χώρα και τα παιδιά τους που γεννήθηκαν εδώ.
Η δήλωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ότι οι "μετανάστες θα βοηθήσουν το Στρατό" επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Είμαστε σε θέση να έχουμε τα επόμενα χρόνια "Έλληνα" αστυνομικό αλβανικής καταγωγής στα Ιωάννινα ή "Έλληνα" στρατιωτικό πακιστανικής καταγωγής σε νευραλγικές μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων;

strategy-geopolitics

Ν.Κακλαμάνης: "1 στους 5 κατοίκους της Αθήνας είναι λαθρομετανάστης"!


9.2.10

"Αθήνα, μία πόλη στο έλεος των παράνομων μεταναστών". Αυτός θα μπορουσε να είναι ο τίτλος συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος αποκάλυψε ότι το 40% του συνόλου των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στην Αττική συγκεντρώνεται στο Δήμο Αθηναίων όπου το 19% του πληθυσμού του Δήμου είναι παράνομοι μετανάστες!


Πολλοί από αυτούς ασχολούνται........... με το παράνομο εμπόριο, ο τζίρος του οποίου κυμαίνεται από 7 έως 10 δισ. ευρώ, δραστηριότητα η προκαλεί στο κράτος απώλεια εσόδων 4 δισ. ευρώ.

Αυτό που τον ενδιαφέρει, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, είναι η εξακρίβωση των μεγαλεμπόρων οι οποίου προμηθεύουν τους μετανάστες με τα εμπορεύματά που πωλούν στους δρόμους και η τιμωρία τους, καθώς, όπως είπε, οι μετανάστες που τα πωλούν στους δρόμους ή στις λαϊκές αμείβονται με μερικά ευρώ.

Ωστόσο μεγαλύτερο πρόβλημα ο Ν.Κακλαμάνης θεωρεί αυτό που άπτεται της υγείας των νόμιμων ή μη μεταναστών, πόσω μάλλον που πολλοί από αυτούς εργάζονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες κ.λπ.).

Ολες οι εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Πανεπιστημίου Αθηνών, δείχνουν έξαρση των ασθενειών της φυματίωσης, της ηπατίτιδας και του AIDS, καθώς οι άνθρωποι αυτοί στην πλειοψηφία τους έρχονται από χώρες όπου δεν υπάρχουν ανεπτυγμένες υπηρεσίες υγείας.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο δήμαρχος της Αθήνας προτείνει όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να ελέγχονται για το κατά πόσο οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν βιβλιάρια υγείας. Σε περίπτωση δε, που μετά την πρώτη σύσταση δεν συμμορφώνονται, ο δήμαρχος πρότεινε το κατάστημα να σφραγίζεται αλλά και να διακόπτεται η παροχή νερού και ηλεκτρικού.

Η πορνεία είναι ένα άλλο από τα μεγάλα θέματα του Δήμου. Εχουν καταγραφεί 250 οίκοι ανοχής, από τους οποίους μόνο οι 7 είναι νόμιμοι. Υπάρχουν επίσης πολλά παλαιά ξενοδοχεία που έχουν μετατραπεί σε πορνεία αλλά και διάφορα «στούντιο» με την επωνυμία Κέντρα Σωματικής Ευεξίας. Για τη διευθέτηση του προβλήματος, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να παρεμβαίνει πλέον σε τέτοιες υποθέσεις.

Οι μονάδες ΟΚΑΝΑ αποτελούν κατά τον Ν.Κακλαμάνη μια άλλη εστία προβλημάτων για το Δήμο της Αθήνας. Πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο του 2009, μία από τις 4 μονάδες που λειτουργούσαν στην οδό Σοφοκλέους μεταφέρθηκε κοντά στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Μετά από αυτή την αλλαγή, από τον συγκεκριμένο δρόμο απομακρύνθηκε το 90% των τοξικομανών και των εμπόρων. Ο Δήμος συνεχίζει τις προσπάθειές του για την ολοκλήρωση του προγράμματος ενσωμάτωσης και των άλλων μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε μονάδες του ΕΣΥ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Γιατί το λένε Ελληνικό Next Top Model;"

"Νιώθω πολύ περήφανη σαν ελληνίδα που η χώρα μου θα βγάλει σε λίγες μέρες το ελληνικό Next Top Model!
Για την ιστορία αναφέρω πως οι τέσσερις κοπέλες που βρίσκονται στον τελικό είναι η μία από την Ελβετία, η άλλη από την Αλβανία, η τρίτη από την Πολωνία κι η τελευταία από την Ουκρανία...


Ξεφτίλα εντελώς για τα νουμεράκια!!!!
Βγείτε μια βόλτα στους δρόμους να δείτε την πραγματική ελληνική ομορφιά και σταματήστε πιά να μας κοροϊδεύετε!
Οι μισές απ' αυτές δε μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα γιατί δεν έχουν χαρτιά... Έλεος πιά!!!
Δεν μιλάω ρατσιστικά εδώ αλλά όχι και να μας μιλάνε για ελληνική ομορφιά! ...(Αν και η ομορφιά είναι κάτι που λείπει από το συγκεκριμένο παιχνίδι...)"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η Τουρκική Βιομηχανία Λαθρομετανάστευσης και Ναρκωτικών


  • Το Τουρκικό κράτος είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών...!
Γι' αυτήν την όψη της Τουρκίας μιλάει ο Χουσεΐν Μπαΐμπασίν, μεγαλομαφιόζος της Τουρκίας, στους συγγραφείς του βιβλίου « Η Τουρκική Μαφία » Φρανκ Μπόφενκερκ, Γιουτζέλ Γεσιλγκόζ- εκδόσεις Καστανιώτη.
Ο Μπαϊμπασίν αναφέρει συχνά ονόματα που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο, όπως εκείνα του τ. προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, του τ. πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ, του υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ αλλά και της τέως πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ, για να μην μιλήσουμε για λοιπούς βουλευτές, αστυνομικούς, στρατιωτικούς. Η μαρτυρία του Μπαϊμπασίν συμπίπτει με εκπληκτικό τρόπο με την εξέλιξη του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία.
Το εμπόριο ναρκωτικών στην Τουρκία, είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την λαθρομετανάστευση. Το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, σύμφωνα με τις διεθνείς εκθέσεις, παράγουν το 90% του οπίου παγκοσμίως.
Το όπιον διακινείται μέσω των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στο Ιράν και την Συρία, και απ' εκεί προς την Νοτιοανατολική Τουρκία, όπου με την απόλυτη συνεργασία του Τουρκικού κράτους λειτουργούν «συνεργεία υποδοχής».
Το «κύκλωμα» είναι απόλυτα ελεγχόμενο από τα Τουρκικά δίκτυα της ΜΙΤ, της JITEM, και των λοιπών κρατικών υπηρεσιών, που σε συνεργασία με τα αντίστοιχα δίκτυα της Πακιστανικής ISI, της Ιρανικής SAVAK και VEVAK, των Τουρκομάνων του Ιράκ, κλπ, εξασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά τους στις στρατοκρατούμενες περιοχές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι συνθήκες στις Νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας εξασφαλίζουν απόλυτα το «ξεφόρτωμα» των διακινητών-λαθρομεταναστών, στα κέντρα διαχείρισης ναρκωτικών. Η Τουρκική μαφία είναι πανίσχυρη και διάσπαρτη σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης, έχει σαν βοηθούς την Αλβανική και την Τσετσένικη Μαφία και είναι ο τελικός αποδέκτης των προϊόντων της λαθρομετανάστευσης.
Σύμφωνα με πολυσέλιδη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις δείχνουν να έχουν μοιράσει τόσο την επικράτεια των χωρών όσον και το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους, που είναι:
α. Εισαγωγές ηρωίνης από το Αφγανιστάν, κοκαΐνης από την Κολομβία και εξαγωγές «έκσταση» από την Ευρώπη.
β. Λαθρεμπόριο προϊόντων απομίμησης, που παράγονται φθηνά και είναι χαμηλής ποιότητας, όπως cd, dvd κλπ, κλοπές ταυτοτήτων, μέσω του Διαδικτύου.
γ. Εμπόριο γυναικών για πορνεία, παιδιών για παιδεραστία.
δ. Παραχαράξεις νομισμάτων, λαθρεμπόριο τσιγάρων και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Πίσω από τη διακίνηση λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα κρύβεται και πάλι η τουρκική στρατοχωροφυλακή .Τον αριθμό-ρεκόρ συλλήψεων 146.337 λαθρομεταναστών κατέγραψαν πέρυσι, οι αρχές ασφαλείας της χώρας. Στις διαστάσεις αυτής της μάχης έρχεται να προστεθεί, σύμφωνα με την ελληνική έκθεση, και η συστηματική άρνηση της Τουρκίας να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Έτσι, ενώ μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο η Ελλάδα είχε ζητήσει από τους γείτονες να δεχθούν πίσω 60.875 λαθρομετανάστες, η Τουρκία συμφώνησε μόλις για 7.472, και τελικά δέχθηκε μόνο 2.206.
H Ελλάδα και η Ιταλία, όπως διαπιστώνεται σε εκθέσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών Αρχών Ασφαλείας, αποτελούν τα σημαντικότερα διαμετακομιστικά κέντρα για τους λαθρομετανάστες που φθάνουν από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια από χώρες της Αφρικής. Οι «καραβιές» των προσφύγων ξεκινούν συνήθως από τα τουρκικά παράλια και τις χώρες της M. Ανατολής, ενώ αρκετούς από τους λαθρομετανάστες «αδειάζουν» στα ελληνικά νησιά. Όσοι θέλουν να φθάσουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως στη Γερμανία κρύβονται σε νταλίκες που ταξιδεύουν με πλοία της γραμμής από Πάτρα και Ηγουμενίτσα στην Ιταλία.
Όπως καταθέτει σχετικά τ. λιμενάρχης μεγάλου νησιού μας : «Η διακίνησή των λαθρομεταναστών γίνεται με την βοήθεια Τούρκων λιμενικών. Τα τουρκικά περιπολικά σκάφη ή αλιευτικά λειτουργούν ως ανιχνευτές των παράνομων σκαφών που μεταφέρουν λαθρομετανάστες, παραβιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Διεξάγουμε πόλεμο με απίστευτες διαστάσεις, η κατάσταση είναι δραματική. Άνθρωποι των τουρκικών αρχών ασφαλείας (αστυνομία, MIT) είναι αναμεμειγμένοι σε αυτή την ιστορία παρέχοντας σχετική πληροφόρηση στους δουλεμπόρους».
Η εμπλοκή των διπλωματικών υπηρεσιών της Τουρκίας, στο εμπόριο ναρκωτικών έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές ασφαλείας της Ευρώπης. Ας θυμηθούμε το 2006 όταν ο Αστυνομικός Διευθυντής του Λονδίνου σε έκθεσή του επισημαίνει την εμπλοκή στελεχών της Τουρκικής Στρατιωτικής Αποστολής στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Μόλις πέρυσι τον Απρίλιο συνελήφθη για διακίνηση λαθρομεταναστών ο 38χρονος στέλεχος της ΜΙΤ SARKAN KAYA στην Μυτιλήνη, που αποδεικνύει την εμπλοκή της ΜΙΤ στα σχέδια σε βάρος της Ελλάδος.
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα στρατόπεδα υποδοχής των μεταναστών στην Ελλάδα κάνουν πολλούς να ομιλούν για «ευρωπαϊκά Γκουαντάναμο», και ενώ φέτος το καλοκαίρι η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες του ΟΗΕ ζήτησε το κλείσιμο του κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στη Λέσβο, κρίνοντας τις συνθήκες διαβίωσης σ' αυτό απαράδεκτες.
Πρέπει το συντομότερο να γίνει αλλαγή πολιτικής και παρεμβάσεις ώστε να τροποποιηθεί ο ευρωπαϊκός κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ», για να μην φορτώνεται μόνον η Ελλάδα το πρόβλημα. Πρέπει επίσης το σχετικό ελληνοτουρκικό πρωτόκολλο να καταστεί ευρωτουρκικό, ώστε να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικότερα η τουρκική εμπλοκή στη λαθρομετανάστευση. Διαφορετικά θα συνεχίσουν τα σοβαρά αυτά θέματα να είναι αντικείμενο συντηρητικού και ακραίου λόγου.
Πηγή

Εντοπίστηκαν 13 σοροί εκτελεσθέντων επί κομμουνισμού στην Αλβανία

ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Οι σοροί 13 ανθρώπων, που δολοφονήθηκαν στη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία, στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, εντοπίστηκαν κοντά στα Τίρανα. Όλα τα λείψανα βρέθηκαν στην περιοχή Ντάζτι, ένα θέρετρο λίγο έξω από τα Τίρανα. Ένας φύλακας στο θέρετρο...

...δήλωσε ότι η περιοχή στη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος ήταν γνωστή ως "ζώνη εκτελέσεων".

Οι εκτελέσεις γινόταν χωρίς απόφαση δικαστηρίου δήλωσε ο φύλακας.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ, ΑΓΝΟ, ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΑ.


ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΨΕΥΔΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΗΔΗ.

Η στάση απέναντι στο λαθρονομοσχέδιο, ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ.

Το λαθρονομοσχέδιο ΔΕΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ όπως ψευδώς ισχυρίζονται, αλλά ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.1. Καμία ταλάντευση στο βασικό συμπέρασμα.

Κι αυτό οφείλει να είναι σαφές: «ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ Yorgos. ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΤΩΡΑ». Αυτό το σύνθημα ας συσπειρώσει τον Ελληνισμό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

γράφει ο Reporto
http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/02/blog-post_9018.html

2. Αποφασιστική καταδίκη της προβοκάτσιας περί ακροδεξιών συναθροίσεων:
Η άρνηση του εξισλαμισμού της Ελλάδας και η προάσπιση των συνόρων της από κάθε απόπειρα συρρίκνωσης είναι ΣΤΟΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ και σαν τέτοιος συσπειρώνει ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Η πατρίδα ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΙ... ΕΝΩΝΕΙ.

Κι όποιος δε την αντιλαμβάνεται αυτή την αυτονόητη αλήθεια, είτε θα επιχειρεί να καπηλεύεται, είτε θα απέχει απ το πανεθνικό προσκλητήριο.

3. Καμία επιφυλακτικότητα.

Καμία ανοχή στους εθνομηδενιστές και τα φερέφωνά τους. Δεν υπάρχουν μέσες λύσεις και ίσες αποστάσεις. Η επίθεση άρχισε και είναι αδίστακτη.
ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ αγνός και άδολος, σημαίνει να ταχθείς με την υπεράσπιση της πατρίδας. Αυτοί που εμφορούνται, υλοποιούν και συμπαρατάσσονται με τα συνθήματα, τις λογικές και τις πολιτικές επιλογές του εθνομηδενισμού, σε αυτές τις συνθήκες της γενικευμένης επίθεσης, διαπράττουν το αδίκημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και ως τέτοιους οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε.

4. Οι Έλληνες πολίτες που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας, δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν με όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για την τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας.
Οι αξιωματικοί και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, έχουν χρέος να συμπαραταχθούν με τον αγωνιζόμενο Έλληνα. Έχουν υποχρέωση να τηρήσουν τον όρκο τους και το Σύνταγμα, και να αγνοήσουν τις εντολές που παραβιάζουν το Σύνταγμα και την αξιοπρέπειά τους.


5. Την ίδια ευθύνη και υποχρέωση έχουν οι αξιωματικοί και οι οπλίτες των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

6. Η Ιερά Σύνοδος οφείλει να κηρύξει την Ελληνική Εκκλησία σε κατάσταση «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ» και να καλέσει ανοικτά τον Ελληνικό Λαό σε επαγρύπνηση και συστράτευση. Η επίθεση μόλις ξεκινά και η Ελληνική Εκκλησία δεν πρέπει να μείνει ουραγός των εξελίξεων.7. Η Ελληνική Νεολαία οφείλει να καταδικάσει αποφασιστικά τους αυτόκλητους «δημοκράτες» και τους κάθε λογής αβανταδόρους των καλοπληρωμένων ΜΚΟ και της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, και να σηκώσει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και την περηφάνια της γι αυτή τη γωνία της Γης.


8. Ο λαός και η νεολαία μας οφείλει να μην πλανηθεί από τον ψευδεπίγραφο ανθρωπισμό που επικαλούνται, για να εξασφαλίσουν ανοχή στα ολέθρια σχέδια τους


9. Όποιος δεν είναι εχθρός της Ελλάδας. είναι μαζί μας σ αυτόν τον έντιμο, αγνό και περήφανο αγώνα.


10. Τσακίστε τον φόβο και τις απειλές τους.
Τίποτε δεν είναι πιο δυνατό από τη Δημοκρατία και την αγάπη για την πατρίδα μας.

"Πως έγινε έτσι η καινούρια στυνομική ταυτότητα;""Στις καινούριες ταυτότητες των αστυνομικών (φωτογραφία αριστερά) το σήμα της αστυνομίας περιλαμβάνει μόνο το ασπίδιο με τη ζυγαριά και το κλαδί, και έχει αφαιρεθεί ο κυανόλευκος ελληνικός ισοσκελής σταυρός και η κυκλική επιγραφή «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» που υπάρχουν στο σήμα της ΕΛ.ΑΣ όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ...
(φωτογραφία αριστερά). Ποιους ενοχλούν ο ελληνικός σταυρός και η επιγραφή «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ», που αντικαταστάθηκε από την επιγραφή POLICE στο κάτω μέρος στο κέντρο της καινούριας ταυτότητας, και τα αφαίρεσαν; Επίσης στο κέντρο της καινούριας ταυτότητας στο υδατογράφημα το έως τώρα γνωστό σήμα της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να είναι διαλυμένο σε κομμάτια. Σύμπτωση περίεργη ή κάτι άλλο; Κι αν δεν είναι σύμπτωση, μήπως είναι ο προάγγελος μια πολυεθνικής αστυνομίας στην Ελλάδα, στην οποία δεν υπάρχει χώρος για οτιδήποτε θυμίζει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ που ξέραμε ως τώρα, με τα προβλήματά της βέβαια, αλλά την αστυνομία που εμπιστεύονται οι Έλληνες πολίτες; Ο χρόνος θα δείξει… "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τρίπολη: Σύλληψη παράνομων μεταναστών...

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ INDYMEDIA!

Τέσσερις αλλοδαποί, που διαβιούσαν παράνομα στην χώρα μας, συνελήφθησαν στην Αρχαία Κόρινθο από αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου. Οι αλλοδαποί ηλικίας 32, 27, 23 και 16 ετών είχαν επιβιβαστεί εντός του χώρου φόρτωσης Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, την ώρα που ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων. Οι συλληφθέντες αλλοδαποί μπήκαν στο φορτηγό παραβιάζοντας το μουσαμά, προκαλώντας φθορές στο εμπόρευμα (κουτιά συσκευασίας γάλακτος) αξίας είκοσι χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα προς Ιταλία μέσω του λιμένα της Κορίνθου, όπου θα επιβιβαζόταν το όχημα σε φορτηγό πλοίο που είχε προορισμό την Ιταλία .

Προανάκριση ενεργεί η ασφάλεια Κορίνθου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον εισαγγελέα Κορίνθου.

express

Οι βασικές ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίουΌλοι γνωρίζουμε ότι το μισθολόγιο του δημοσίου είναι ένα μισθολόγιο που βρίθει αδικιών, μη ορθολογικό μισθολόγιο που έχει διαμορφωθεί με την πρόσθεση διαφόρων επιδομάτων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, παρουσιάζοντας τις αλλαγές στην εισοδηματική πολιτική και φορολογία.
Όπως είπε, θα αρχίσει διάλογος με την ΑΔΕΔΥ για τη δημιουργία ενιαίου μισθολογίου που θα διορθώνει σημερινές αδικίες.
Α. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ:
1. Φορολογική κλίμακα
Εισάγεται μια νέα φορολογική κλίμακα χωρίς διακρίσεις ως προς την πηγή προέλευσης των εισοδημάτων, με περισσότερα κλιμάκια για πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και με πρόβλεψη για ανά διετία αναπροσαρμογή των κλιμακίων βάσει του τιμαρίθμου. Το αφορολόγητο όριο για όλους τους φορολογούμενους είναι τα 12.000 Ευρώ. Η νέα κλίμακα διαμορφώνεται ως εξής:

Με τη νέα κλίμακα υπάρχει μετατόπιση βάρους από τα χαμηλά και μεσαία στα υψηλά εισοδήματα. Συγκεκριμένα, υπάρχει φοροελάφρυνση σε εισοδήματα μέχρι 40.000 Ευρώ. Ενδεικτικά, εισόδημα 25.000 Ευρώ έχει μείωση φόρου 310 Ευρώ (-10%), εισόδημα 35.000 Ευρώ έχει μείωση φόρου 50 Ευρώ (-1%), ενώ εισόδημα 100.000 Ευρώ έχει αύξηση φόρου 1.350 Ευρώ (7%).
2. Αποδείξεις και αφορολόγητο όριο
Μέρος του αφορολογήτου ορίου θα εξασφαλίζεται με τη συλλογή αποδείξεων από την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών εκτός εκείνων που αφορούν αγαθά μεγάλης αξίας που αποτελούν τεκμήριο ελάχιστου εισοδήματος, των τακτικών λογαριασμών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, της ύδρευσης κλπ, και όσων αναγνωρίζονται ιδιαιτέρως για μείωση του εισοδήματος ή έκπτωση από το φόρο (ιατρικές δαπάνες, δαπάνες ενοικίων, ασφάλιστρα κλπ).
Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Το μέρος του αφορολογήτου που απαιτείται να καλυφθεί με αποδείξεις ισούται με το 30% του συνολικού εισοδήματος για εισοδήματα άνω των 12.000 Ευρώ και 10% για εισοδήματα μεταξύ 6.000 και 12.000 Ευρώ. Για την κάλυψη του αφορολογήτου ορίου προσμετράται το 100% της αξίας των αποδείξεων που θα υποβληθούν. Εάν οι αποδείξεις που θα υποβληθούν δεν καλύπτουν το αφορολόγητο όριο η διαφορά έως τα 12.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 10%. Για ποσά αποδείξεων μεγαλύτερα του πιο πάνω ορίου και για αξία αποδείξεων έως 15.000 Ευρώ ατομικού εισοδήματος (30.000 οικογενειακού) εκπίπτει φόρος ίσος με το 10% της επιπλέον του αφορολογήτου αξίας.
Παραδείγματα:
Α) Έστω φορολογούμενος χωρίς οικογένεια δηλώνει ατομικό εισόδημα 30.000 Ευρώ και φέρνει αποδείξεις 12.000 Ευρώ. Το 30% του εισοδήματος άρα 30.000 x 0.30=9.000 Ευρώ απαιτείται για τη κάλυψη του αφορολόγητου. Απομένουν αποδείξεις 3.000 Ευρώ οι οποίες εκπίπτουν φόρο 10% άρα 3.000 x 0.1=300 Ευρώ λιγότερο φόρο. Β) Έστω φορολογούμενος με το ίδιο εισόδημα που συγκεντρώνει μόνο 5.000 Ευρώ αποδείξεις. Όπως είδαμε για το αφορολόγητο χρειάζεται 9.000 άρα 9.000-5.000=4.000 ακάλυπτο αφορολόγητο που επιβαρύνεται με συντελεστή 10% και πληρώνει επιπλέον φόρο 4.000x0.1=400 Ευρώ. Σε σχέση με τον προηγούμενο η διαφορά είναι 300+400=700 Ευρώ επιπλέον φόρο.
Β) Έστω φορολογούμενος με οικογένεια και εισόδημα 20.000 Ευρώ φέρνει αποδείξεις 8.000 Ευρώ. Τα 6.000 Ευρώ (20.000 x 0.3) χρησιμοποιούνται για τη κάλυψη του αφορολογήτου και τα υπόλοιπα 2.000 ευρώ χρησιμοποιούνται για τη μείωση φόρου κατά 200 Ευρώ (2.000 x 0.1). Αν φέρει μόνο 4.000 Ευρώ αποδείξεις τότε δεν καλύπτει το αφορολόγητο κατά 2.000 Ευρώ οπότε φορολογείται με 2000 x 0,1=200 Ευρώ. Άρα διαφορά από τη προηγούμενη περίπτωση 200 + 200 = 400 Ευρώ.
Οι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις αποδείξεις σε ειδική φόρμα ηλεκτρονικά ή σε κλειστό φάκελο στη Δ.Ο.Υ. Προβλέπεται η αντικατάσταση από ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αποδείξεων.
3. Κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης
Καταργούνται όλες οι περιπτώσεις αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων. Οι περιπτώσεις αυτές εντάσσονται στην ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Εξαιρούνται μόνο οι τόκοι των τραπεζικών καταθέσεων και των ελληνικών κρατικών ομολόγων για τους οποίους διατηρούνται οι ισχύουσες διατάξεις.
Παραδείγματα: Καταργείται η αυτοτελής φορολόγησης των διαφόρων επιδομάτων και αποζημιώσεων των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, τα εισοδήματα από την υπογραφή συμβολαίων ποδοσφαιριστών, προπονητών κλπ, οι αμοιβές όσων εκλέγονται στη τοπική αυτοδιοίκηση κ.α.
4. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών
Καταργούνται όλες οι απαλλαγές από τη φορολογία εισοδήματος ή η φορολόγηση εισοδημάτων με ειδικούς συντελεστές. Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ( άτομα με βαριά κινητική αναπηρία, πολύτεκνες μητέρες, η αποζημίωση λόγω απόλυσης κ.α.) αλλά σε συνδυασμό με εισοδηματικό κριτήριο.
5. Λογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων
Εισάγεται ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει βιβλίων εσόδων - εξόδων και αποδείξεων πώλησης ή παροχής υπηρεσιών για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και καταργείται κάθε ειδικός τρόπος φορολόγησης ορισμένων κατηγοριών επαγγελμάτων. Ειδικότερα επιβάλλεται ο λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων των: Ταξί, Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, Λεωφορείων ΚΤΕΛ Ενοικιαζομένων Δωματίων (χωρίς ελάχιστο όριο 7 δωματίων), Κάμπινγκ, Μηχανικοί – Αρχιτέκτονες, Λιανοπωλητές, Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, Βενζινάδικα, Περίπτερα, κ.α.
6. Φορολόγηση μερισμάτων και υπεραξίας μετοχών
Στα φορολογητέα, βάσει κλίμακας, εισοδήματα εντάσσονται τα μερίσματα και γενικότερα τα διανεμόμενα κέρδη που εισπράττονται από φυσικά πρόσωπα. Ο τρόπος φορολόγησης των μερισμάτων εξηγείται πιο κάτω στην ενότητα της φορολογίας Νομικών Προσώπων.
Στα φορολογητέα, βάσει κλίμακας, εισοδήματα εντάσσεται η υπεραξία από τη βραχυχρόνια αγοραπωλησία μετοχών. Για τον ορισμό της φορολογητέας υπεραξίας λαμβάνονται υπόψη και οι τυχόν ζημιές που έχει υποστεί ο φορολογούμενος από τις πιο πάνω πράξεις.
7. Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων
Για τα εισοδήματα του 2011 και εξής η δήλωση φόρου εισοδήματος υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Με υπουργική απόφαση ορίζεται η μορφή της ηλεκτρονικής δήλωσης και οι εναλλακτικές δυνατότητες για την συμπλήρωση και υποβολή της (απευθείας, μέσω φοροτεχνικών γραφείων, μέσω ΚΕΠ .
8. Ενθάρρυνση επαναπατρισμού κεφαλαίων από το εξωτερικό
Καταθέσεις σε τράπεζες στην αλλοδαπή που εντός έξι μηνών θα μεταφερθούν σε ετήσιο προθεσμιακό λογαριασμό στην Ελλάδα εξαιρούνται του ελέγχου πόθεν έσχες εφόσον καταβληθεί φόρος 5% επί της αξίας του κεφαλαίου. Τα κεφάλαια ελλήνων φορολογουμένων που βρίσκονται εκτός Ελλάδας μπορούν να δηλωθούν, να παραμείνουν εκτός Ελλάδας και να εξαιρεθούν του πόθεν έσχες εφόσον καταβληθεί φόρος 8% επί της αξίας του κεφαλαίου. Μετά το πέρας της περιόδου των έξι μηνών οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν κάθε διεθνή ή ευρωπαϊκή συμφωνία προκειμένου να λάβουν γνώση των καταθέσεων ελλήνων φορολογουμένων σε τράπεζες της αλλοδαπής.
Β. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
9. Αντικατάσταση ΕΤΑΚ από προοδευτικό φόρο στην ακίνητη περιουσία
Το Ειδικό Τέλος Ακινήτου Περιουσίας καταργείται. Επιβάλλεται ετήσιος φόρος κατοχής μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε ατομικό επίπεδο με την πιο κάτω κλίμακα:

Η πιο πάνω κλίμακα εφαρμόζεται στις ισχύουσες αντικειμενικές τιμές. Εφόσον οι αντικειμενικές τιμές μεταβληθούν η κλίμακα θα αναπροσαρμόζεται.

10. Μεταβιβάσεις

Η ισχύουσα φορολογία μεταβίβασης ακινήτων εφαρμόζεται και κατά τη μεταβίβαση μετοχών ή εταιρικών μεριδίων εταιρειών κατοχής και εκμετάλλευσης ακινήτων.

11. Φορολόγηση εξωχώριων εταιριών ακινήτων (offshore)

Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης ακινήτων στην ιδιοκτησία εξωχώριων εταιρειών από 3% σε 10% ετησίως και καταργείται κάθε εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής φόρου. Ταυτόχρονα προσφέρεται προθεσμία για μεταβίβαση του ακινήτου σε φυσικό πρόσωπο με ευνοϊκούς όρους. Τα κτηματολογικά γραφεία ή υποθηκοφυλακεία υποχρεούνται εντός έξι μηνών να ενημερώσουν την ΓΓΠΣ για όλα τα ακίνητα αρμοδιότητάς τους που αποτελούν ιδιοκτησία εξωχώριων εταιρειών. Υποχρεούνται επίσης να κοινοποιούν στη ΓΓΠΣ κάθε νέα τέτοια εγγραφή ή άλλη μεταβολή στα αρχεία τους. Παράλληλα ενεργοποιείται η Υπηρεσία Έρευνας & Ελέγχου Τιμών (ΥΠ.Ε.Ε.Τ.) για την συλλογή πληροφοριών για τις εταιρείες που βρίσκονται εγκατεστημένες σε προνομιακά φορολογικά καθεστώτα και εφαρμόζεται ενδελεχής έλεγχος εταιριών στις οποίες μέτοχος είναι εξωχώρια εταιρία.

12. Προσαρμογή αντικειμενικών αξιών

Αρμόδιες Επιτροπές Εκτίμησης Εμπορικών Αξιών ανά έτος εκτιμούν και δημοσιεύουν την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών κάθε ζώνης ώστε οι τελευταίες να προσεγγίζουν τις πραγματικές εμπορικές αξίες. Για να αποφευχθεί η υπερβολική φορολογική επιβάρυνση που ενδεχομένως προκύψει σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση, πέραν της προαναφερθείσας αναπροσαρμογής των κλιμακίων για τη φορολογία μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα προσαρμοσθούν και οι συντελεστές φόρου μεταβίβασης ακινήτων.


13. Φορολόγηση της εκκλησίας

Η ακίνητη περιουσία της εκκλησίας φορολογείται όπως και των άλλων ΝΠΔΔ κοινωφελούς σκοπού. Ομοίως φορολογούνται και τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας και των ιερών μονών.

Γ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

14. Διαχωρισμός των φορολογητέων κερδών σε μη διανεμόμενα και διανεμόμενα κέρδη

Η κύρια μεταβολή αφορά στο διαχωρισμό των φορολογητέων κερδών σε μη διανεμόμενα και διανεμόμενα κέρδη. Η φορολογία των μη διανεμομένων κερδών μειώνεται σταδιακά από 25% σε 20%. Το 2010 ο συντελεστής φόρου μειώνεται στο 24%. Η παρακράτηση φόρου στα διανεμόμενα κέρδη (μερίσματα) γίνεται σε επίπεδο νομικού προσώπου με συντελεστή 40%. Στη συνέχεια τα διανεμόμενα κέρδη (μερίσματα) εντάσσονται στη φορολογική δήλωση του μετόχου και ο φόρος υπολογίζεται με την ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Το ποσοστό των μερισμάτων που εντάσσεται στην ενιαία φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων, θα υπολογίζεται έτσι ώστε η συνολική φορολογική επιβάρυνση να μη ξεπερνά το 40%. Επιστρέφεται φόρος σε όσους από τη συνολική φορολόγηση προκύπτει φόρος μικρότερος του 40%.

15. Ευνοϊκή μεταχείριση για μικρές επιχειρήσεις

Θεσπίζεται 5ετές αφορολόγητο για δημιουργία και λειτουργία νέων επιχειρήσεων από άτομα έως 30 ετών.

16. Επέκταση ΦΠΑ

Προβλέπεται η επέκταση ΦΠΑ σε οικονομικές δραστηριότητες που σήμερα δεν καλύπτονται ή απαλλάσσονται.

17. Φορολόγηση παροχών σε είδος προς εταιρικά στελέχη

Επειδή οι επιτηδευματίες αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα στο όνομα των εταιρειών τους για να μην τα εμφανίζουν στις προσωπικές δηλώσεις τους θα προβλεφθεί ότι το κόστος κυκλοφορίας, συντήρησης και τα μισθώματα που καταβάλλονται όπως αυτά προκύπτουν από τα βιβλία της εταιρείας αποτελούν εισόδημα του χρήστη (Διευθύνων Σύμβουλος, Διαχειριστής, Πρόεδρος ΔΣ, στέλεχος).

18. Κριτήρια αυτοελέγχου

Η αντιμετώπιση σε συστηματική βάση του φαινομένου της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας με την προοδευτική λήψη κατάλληλων θεσμικών και διοικητικών μέτρων πρέπει να συνδυαστεί με την αύξηση της εθελούσιας συμμόρφωσης. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα υπάρχουν κίνητρα για τον αυτοέλεγχο των μικρών επιχειρήσεων με την καθιέρωση δεικτών, όρων και προϋποθέσεων υπαγωγής. Όποιος πληροί τα συγκεκριμένα κριτήρια ή τα αποδέχεται θα ολοκληρώνει κατ΄ αρχήν την φορολογική του υποχρέωση για την συγκεκριμένη χρήση. Βέβαια εάν από το σύνολο των στοιχείων βρεθεί στο δείγμα μέσω της ανάλυσης κινδύνου κατ΄ εξαίρεση θα υπόκειται σε έλεγχο.

19. Κατάργηση χαριστικών φοροαπαλλαγών

Επανεξέταση και κατάργηση χαριστικών φοροαπαλλαγών στις επιχειρήσεις. Φορολόγηση 90% των bonus στις τράπεζες.

20. Φορολογικά πιστοποιητικά επιχειρήσεων από ορκωτούς ελεγκτές

Ορκωτοί ελεγκτές, και για τις μικρότερες εταιρείες πιστοποιημένα γραφεία λογιστών ή φοροτεχνικών, θα βεβαιώνουν τη φορολογική υποχρέωση της επιχείρησης. Με βάση σχετικό πιστοποιητικό η εταιρία θα καταβάλει το βεβαιωθέντα φόρο και θα θεωρείται κατʼ αρχήν φορολογικά ενήμερη. Η εφορία με βάση το σύστημα στοχευμένων ελέγχων θα διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους οι οποίοι εφόσον αναδείξουν φοροδιαφυγή θα επιφέρουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στις ελεγκτικές εταιρίες.

Δ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

21. Ελάχιστο τεκμαρτό κόστος διαβίωσης

Προτείνεται η καθιέρωση ενός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού των δαπανών που απαιτούνται να γίνουν λόγω της κατοχής και χρήσης ορισμένων περιουσιακών στοιχείων. Θα λαμβάνεται υπόψη ένα τεκμαρτό ετήσιο κόστος συντήρησης και λειτουργίας κατοικιών, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, εναέριων μέσων, πισινών, διδάκτρων, οικιακών βοηθών κ.α. προκειμένου να εκτιμηθεί ένα τεκμαρτό εισόδημα ως ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα.

Το τεκμαρτό κόστος διαβίωσης δεν εξαντλεί τη φορολογική υποχρέωση του φορολογούμενου ο οποίος εξακολουθεί να υπόκειται σε έλεγχο όσον αφορά στην ακριβή δήλωση των εισοδημάτων του. Επίσης λειτουργεί ως βάση για την καταρχήν αξιολόγηση από τις φορολογικές αρχές της ειλικρίνειας του δηλούμενου εισοδήματος στο πλαίσιο του ανωτέρω συστήματος μορίων κινδύνου. Το μέτρο αυτό δεν καταλαμβάνει τους συνταξιούχους.

22. Επαγγελματικοί λογαριασμοί

Από 1/1/2011 όλες οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών επαγγελματικών λογαριασμών. Με υπουργική απόφαση θα ορίζεται το ελάχιστο ύψος ανά συναλλαγή που θα υπόκειται στη παρούσα διάταξη και κάθε άλλη διαδικασία για την εφαρμογή της. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τις επιχειρήσεις που έχουν περιληφθεί στον Τειρεσία και για όσο διάστημα περιλαμβάνονται εκεί. Οι Τράπεζες όπου τηρούνται οι επαγγελματικοί λογαριασμοί των επιχειρήσεων υποχρεούνται να παρέχουν στη ΓΓΠΣ ενημέρωση για τις πραγματοποιούμενες συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο.

23. Περιουσιολόγιο

Η ΓΓΠΣ εντός έξι μηνών συγκροτεί περιουσιολόγιο όλων των φυσικών προσώπων κατόχων Α.Φ.Μ. Στο περιουσιολόγιο περιλαμβάνονται κυρίως ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα μεταφοράς, κατοχή μετοχών, αμοιβαίων κεφαλαίων, και εταιρικών μεριδίων. Δεν περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις και τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Με υπουργική απόφαση θα ορίζεται ο τρόπος αποτύπωσης και συγκέντρωσης των πιο πάνω περιουσιακών στοιχείων. Το περιουσιολόγιο θα αποτελεί τη βάση για διεξαγωγή διασταυρώσεων προς επαλήθευση των εισοδημάτων που δηλώνονται από τους φορολογούμενους.

24. Διασταυρώσεις στοιχείων

Τακτική εφαρμογή ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Αναθεώρηση του υπάρχοντος πλαισίου διασταύρωσης στοιχείων με βάση ετήσιο πρόγραμμα για τακτικούς περιοδικούς ελέγχους και όχι σε ad hoc βάση όπως είναι σήμερα. Στους ελέγχους περιλαμβάνονται και έλεγχοι που γίνονται για πρώτη φορά, όπως η διασταύρωση στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών που λαμβάνουμε από άλλες χώρες. Ο έλεγχος θα γίνεται με την εφαρμογή κριτηρίων επικινδυνότητας το μέγεθος των δειγμάτων θα είναι τέτοιο ώστε να μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά από ελεγκτές και επιθεωρητές.

25. Ηλεκτρονική διασύνδεση του Υπουργείου Οικονομικών

Ηλεκτρονική διασύνδεση του Υπουργείου Οικονομικών με όλα τα Υπουργεία και Φορείς με υποχρέωση όλων για υποβολή κάθε στοιχείου οικονομικού ενδιαφέροντος είτε πρόκειται για αμοιβές, είτε για μισθούς, είτε για αποζημιώσεις, είτε για επιδοτήσεις ή οικονομικές ενισχύσεις. Θα συγκεντρώνονται (ηλεκτρονική υποβολή) ακόμα στοιχεία όπως από το Υπ. Περιβάλλοντος για τα Δημόσια έργα , άδειες οικοδομών, από το Υπ. Υποδομών για τα αυτοκίνητα, από το Υπ. Δικαιοσύνης- δικαστήρια για δικαστικές διενέξεις διεκδίκησης αμοιβών, αποζημιώσεων, παραστάσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφοι για αντίγραφα συμβολαίων, συμφωνητικών, από ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] , κ.λπ.

26. Έλεγχοι με βάση κριτήρια κινδύνου

Κεντρική επιλογή των ελεγκτέων υποθέσεων με σύστημα ανάλυσης κινδύνου (Risk analysis). Καταρτίζεται κατάλογος μορίων κινδύνου φοροδιαφυγής (point system) βάσει του οποίου διενεργούνται προληπτικοί και τελικοί έλεγχοι τήρησης της φορολογικής νομοθεσίας από τα υπόχρεα νομικά και φυσικά πρόσωπα. Οι αρμόδιες για τον έλεγχο αρχές καταρτίζουν ετήσιο πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων βάσει των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή των πιο πάνω μορίων. Εφαρμογή πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης των ελέγχων. Σύστημα που τίθεται σε λειτουργία μέσα στο 2010 επιλέγει προς έλεγχο τις πιο επικίνδυνες επιχειρήσεις, διασφαλίζει ότι οι έλεγχοι γίνονται με βάση αντικειμενικά κριτήρια και επιτρέπει την κεντρική διαχείριση της πορείας των υποθέσεων.27. Ηλεκτρονική τιμολόγηση

Σε συνδυασμό με τον επαγγελματικό λογαριασμό εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ηλεκτρονικής διακίνησης των τιμολογίων μεταξύ επιχειρήσεων και μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου. Από 1/1/2011 τιμολόγια για συναλλαγές άνω των 3.000 Ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων ή μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου θα γίνονται δεκτά μόνο ηλεκτρονικά. Οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα στοιχεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

28. Πιστοποίηση ηλεκτρονικής υπογραφής

Όλοι οι επαγγελματίες (λογιστές, φοροτέχνες, εκτελωνιστές, συμβολαιογράφοι, κλπ), θα πιστοποιηθούν και θα αποκτήσουν ψηφιακή υπογραφή, ώστε να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με το Υπουργείο Οικονομικών για λογαριασμό τρίτων υπόχρεων, νομικών ή φυσικών προσώπων.

29. Συναλλαγές άνω των 1.500 Ευρώ χωρίς μετρητά

Από 1/1/2011 δεν θα θεωρείται νόμιμη κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων ή μεταξύ επιχειρήσεων, αξίας μεγαλύτερης των 1.500 ευρώ εάν αυτή γίνεται με μετρητά. Οι συναλλαγές αυτές θα γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή δίγραμμες επιταγές.

30. Ταμειακές μηχανές παντού

Όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες οφείλουν να εκδίδουν αποδείξεις μέσω πιστοποιημένων ταμειακών μηχανών. Στο κανόνα αυτό υπάγονται, χωρίς εξαιρέσεις, και τα πρατήρια καυσίμων, τα περίπτερα, τα ταξί, οι πωλητές των λαϊκών αγορών κλπ.

31. Κίνητρα για αποκάλυψη διαφθοράς και φοροδιαφυγής

Υιοθέτηση φορολογικής αμνηστίας για άτομα ή επιχειρήσεις που βοηθούν στην αποκάλυψη διεφθαρμένων δημοσίων λειτουργών. Αμοιβή όποιου οδηγεί σε σύλληψη για δωροδοκία που αφορά λαθρεμπορία με το ποσό πενταπλάσιο του ποσού της δωροδοκίας.

32. Επιτάχυνση διαδικασιών καταβολής προστίμου και άλλες κυρώσεις

Συντομεύονται οι προθεσμίες και επιταχύνονται γενικώς οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Ειδικότερα θα προβλέπεται η δυνατότητα της ΥΠΕΕ να επιβάλει επί τόπου άμεσα καταβλητέα πρόστιμα. Παράλληλα ενεργοποιείται η διαδικασία κλεισίματος του καταστήματος σε περίπτωση υπότροπου παράβασης μη έκδοσης αποδείξεων.
Για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες απώλεια του αφορολόγητου ορίου της κλίμακας στην περίπτωση παράβασης μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης στοιχείου πώλησης ή στοιχείου διακίνησης.33. Κατάσχεση για χρέη προς το δημόσιο

Υιοθέτηση δραστικών μεθόδων συλλογής των ανείσπρακτων οφειλών, όπως η κατάσχεση περιουσιών για όσους έχουν την ικανότητα αποπληρωμής. Αυτό θα εφαρμοστεί αποτελεσματικά μέσω της σύνδεσης των εκκρεμών χρεών με στοιχεία από την ηλεκτρονική καταγραφή της ακίνητης περιουσίας καθώς και με την δυνατότητα «κατάσχεσης εις χείρας τρίτων» όσον αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς.

34. Ενίσχυση του μηχανισμού είσπραξης χρεών

Δημιουργία κεντρικού τηλεφωνικού κέντρου (call-center) για άμεση υπενθύμιση (με τη λήξη του χρέους) των οικονομικών υποχρεώσεων των πολιτών.

35. Πάταξη λαθρεμπορίου

Ηλεκτρονικός έλεγχος όλου του συστήματος διακίνησης πετρελαιοειδών και παρακολούθηση της διακίνησης πετρελαιοειδών μέσω βυτιοφόρων οχημάτων με συστήματα GPS. Εισαγωγή δυνατότητας κατάσχεσης για παραβάσεις. Σταδιακά εντός του 2010 εγκαθίστανται ογκομετρικά συστήματα μέτρησης των εισροών και εκροών καυσίμων σε όλα τα πρατήρια καυσίμων.

Επίσης ταινίες ιχνηλασίας στα τσιγάρα για τον εντοπισμό των λαθραίων.

36. Έλεγχος συναλλαγών με εξωχώριες εταιρίες

Έλεγχος και φορολόγηση των συναλλαγών με εξωχώριες εταιρείες που υποκρύπτονται πίσω από εταιρείες αντιπροσώπευσης (Nominee εταιρίες) ή εξωχώριες εταιρίες που λειτουργούν ως υπεργολάβοι κοινοτικών εταιριών.

37. Έλεγχος πρακτικών τιμολόγησης μεταξύ μητρικών και θυγατρικών

Ενισχύονται και συμπληρώνονται οι διατάξεις περί ελέγχου πρακτικών transfer pricing μεταξύ μητρικών και θυγατρικών εταιρειών εγκατεστημένων σε χώρες με προνομιακά φορολογικά καθεστώτα που προβλέπονται στο νόμο 3728 / 08 και ενεργοποιούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Δημιουργείται ειδική ομάδα ελέγχου των πρακτικών τιμολόγησης μεταξύ μητρικών και θυγατρικών εταιρειών.

38. Ενεργοποίηση Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Άμεση ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. (συστήθηκε με τον ν.3610/07) και στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

39. Φόροι ακίνητης περιουσίας στη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εξετάζεται η αναμόρφωση και ενοποίηση των περισσότερων φόρων ακίνητης περιουσίας και η απόδοσή τους ως έσοδο στην τοπική αυτοδιοίκηση στα πλαίσια του προγράμματος Καλλικράτης.

40. Στοχευμένα φορολογικά κίνητρα

Διατηρούνται και ενισχύονται στοχευμένα φορολογικά κίνητρα για την έρευνα – καινοτομία και το περιβάλλον και αντικίνητρα για τις ρυπογόνες δραστηριότητες και την εκπομπή αερίων θερμοκηπίου.

41. Αναδιοργάνωση Φορολογικών Υπηρεσιών

Αναδιοργάνωση της ΥΠΕΕ με δημιουργία εξειδικευμένης υπηρεσίας η οποία θα ελέγχει τους ιδιώτες με μεγάλα εισοδήματα (επώνυμη φοροδιαφυγή) αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που συλλέγονται από φορείς όπως συμβολαιογράφοι, τράπεζες, χρηματιστήριο, μεσίτες, φορολογικές αρχές άλλων χωρών κ.λπ. Εξειδικευμένη υπηρεσία με αποστολή τη διερεύνηση, τη μεθοδολογία και τον εντοπισμό, φοροδιαφυγής τομέων του παραεμπορίου καθώς και την αντιμετώπισή του σε συνεργασία με άλλους φορείς (αστυνομία, δημοτική αστυνομία κ.λ.π).

Επίσης προβλέπεται ο επανακαθορισμός των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων διοικητικών επιπέδων του Υπουργείου Οικονομικών και της Υπηρεσίας Οικονομικής Επιθεώρησης.

42. Νέος Κώδικας Φορολογικής Νομοθεσίας

Θα προωθηθεί η σύνταξη νέου, ενιαίου Κώδικα όλης της Φορολογικής Νομοθεσίας και της Διαδικασίας με συνεχή ενημέρωση και διαθεσιμότητα στο διαδίκτυο.

43. Αναθεώρηση Κώδικα Φορολογικών Κυρώσεων

Επίσης με χωριστό νομοσχέδιο το Υπουργείο Οικονομικών θα αναθεωρήσει τον Κώδικα Φορολογικών Κυρώσεων επιβάλλοντας ένα αυστηρότερο πλαίσιο ποινικών κυρώσεων για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας.

44. Κατάργηση Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

Σε χωριστό νομοσχέδιο θα προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η ένταξη των αναγκαίων διατάξεων στη φορολογική νομοθεσία με προσαρμογή στα νέα δεδομένα που προκύπτουν με την εφαρμογή τηλεματικών και πληροφοριακών συστημάτων.

ΠΗΓΗ: ΝΑΦΤΕΜΠΟΡΙΚΗ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1776170

Η κυβέρνηση ξεπλένει επίσημα το μαύρο χρήμα - Φέρτε το μέσα και ας είναι απο ναρκωτικά, δολοφονίες, όπλα

Προλάβετε, προλάβετε! Η Ελλάδα ξεπλένει επίσημα το μαύρο χρήμα! Η μοναδική κυβέρνηση στον κόσμο που σου λέει ότι χρήμα έχεις στο εξωτερικό ακόμα και αν είναι από ναρκωτικά η όπλα ή δολοφονίες, φέρτο μέσα στην χώρα και θα φορολογηθείς μόνο με 5% ενώ παράλληλα θα στο ξεπλύνει!
Δεν είναι πλάκα αφού το ...

είπε πριν λίγο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Για εμάς αυτό είναι το θέμα της ημέρας. Ότι θα φάμε σφαλιάρα το ξέραμε όπως και μέτρα λίγο πολύ. Αλλά όχι αυτό το πράγμα να σου ξεπλένει η ίδια η κυβέρνηση το μαύρο χρήμα.

Ρε έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται; Πανηγυρίζουν όλοι οι επιχειρηματίες που είχαν βγάλει έξω το χρήμα και δεν μπορούσαν να το φέρουν μέσα. Φανταστείτε πόσο ανάγκη έχουμε το ρευστό!