Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Ο Παναγιώτατος καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τις λεηλασίες των μοναστηριών και των εκκλησιών στην Ήπειρο από τον UCK

και ας αφήσει να ασχοληθούν για την οικολογική καταστροφή τα αρμόδια υπουργεία!

«Οι πάντες αναγνωρίζομεν πλέον την κρισιμότητα του οικολογικού προβλήματος, αν και, ακόμη και την στιγμήν αυτήν, ολίγοι και ολίγα πράττομεν διά την αντιμετώπισίν του». Τη διαπίστωση αυτή έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε ομιλία του, στην Ακαδημία Αθηνών, για τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην αντιμετώπιση της οικολογικής κρίσης. Νωρίτερα ο κ. Βαρθολομαίος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο κ. Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, σημείωσε ότι η κρίση είναι πνευματική και ηθική και ότι απαιτείται η συμβολή όλων των ανθρώπων κάθε θρησκεύματος και φυλής για την αντιμετώπισή της. Υπενθύμισε τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ εκτίμησε πως «η φωνή όλων διά την αντιστροφήν της καταστροφικής περιβαλλοντικής πορείας της ανθρωπότητος θα ενισχυθή περαιτέρω».

«Εχει ατυχώς εδραιωθή η αντίληψις, και μεταξύ των Ορθοδόξων, ότι η Εκκλησία δέον να ασχολήται περί άλλα θέματα, περισσότερον δήθεν πνευματικά, ως εάν η προστασία της Δημιουργίας του Θεού από την καταστροφήν, την οποίαν επιφέρει η απληστία του ανθρώπου, να μη ήτο θέμα «πνευματικόν».
Είναι χαρακτηριστικόν ότι δεν θεωρείται η μόλυνσις και καταστροφή του περιβάλλοντος ως αμαρτία». Και πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος με νόημα: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία κατατρύχεται υπό τινος εσωστρεφείας, περιοριζομένη συνήθως εις την επίλυσιν των εσωτερικών της προβλημάτων, κωφεύουσα, ενίοτε υπό την πίεσιν φονταμενταλιστικών κύκλων, εις τας εκκλήσεις διά συνεργασίαν».

greekinsight

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου