Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ! Δυναμική παρέμβαση Εθνικιστών πριν λίγα λεπτά στην Παλαιά Βουλή


Εθνικιστές και πατριώτες παρενέβησαν δυναμικά στη συζήτηση που γινότανε για το λαθρονομοσχέδιο στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής.

Όλοι οι παριστάμενοι του πάνελ ήταν υπέρ του λαθρονομοσχεδίου και αντίθετη άποψη καμμία.

Την πρώτη παρέμβαση έκανε ο εκδότης του Στόχου Σάββας Χατζηπαρασκευάς διαμαρτυρόμενος για τον παραλληλισμό των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας με τους λαθρομετανάστες.

Στην συνέχεια ακούστηκαν συνθήματα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ενώ πήρε τον λόγο και το μέλος του Π.Σ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ συναγωνιστής Παναγιώταρος, ο οποίος τους είπε: «Ωραία δημοκρατία έχετε… Δεν ακούστηκε καμμία αντίθετη άποψη. Το κατάντημά σας φαίνεται από το γεγονός ότι μέλη των αντιρατσιστικών οργανώσεων και κομμάτων της άκρας αριστεράς χειροκροτούν τον πρόεδρο του συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων! Άξιος ο μισθός σας! Φαίνεται πως όλους σας κάτι σας ενώνει…»

Νεώτερη ενημέρωση και πλήρης σε λίγο…

πηγή1 πηγή2

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

Σε μεγάλο κτηματομεσιτικό γραφείο έδωσε πριν από λίγες μέρες την βίλα του στο Καπανδρίτι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος... Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro ο πρώην υπουργός πουλάει την βίλα, που του δημιούργησετεράστια προβλήματα, σχεδόν 60% κάτω από το κόστος κατασκευής! Τα συμβόλαια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εφόσον αγοραστεί, θα τα αναλάβει γνωστός συμβολαιογράφος και παλαιός φίλος του Ριρή από την περίοδο που ήταν δίπλα στον Καραμανλή..

Δεν πάνε πάνω από τα 65 χρόνια τα γενικά όρια των συνταξιοδοτήσεων.


Αύριο οι διευκρινήσεις για το ασφαλιστικό και τα όρια συνταξιοδότησης
Δευτέρα, 8 Φεβρουάριος 2010 2:37:26 πμ
Με έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου την Κυριακή το απόγευμα υπό την προεδρία του Θ Πάγκαλου οι αρμόδιοι υπουργοί εξειδίκευσαν τις ανακοινώσεις που θα κάνει αύριο ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή που μελετά το ασφαλιστικό, από την οποία όπως είναι γνωστό αποχώρησαν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν και τα σενάρια που κυκλοφορούν η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν θα αφορά γενίκευση και πέρα από το 65 έτος της ηλικίας.

Τα μέτρα θα αφορούν αρχικά την κατάργηση όλων των ρυθμίσεων και διατάξεων για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ενώ οι αυξήσεις ορίων θα γίνουν σε κατηγορίες ασφαλισμένων που με τους δύο προηγούμενους ασφαλιστικούς νόμους μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με χρήση της 35 ή 37ετίας.

Συγκεκριμένα τα σενάρια θέλουν αύξηση κατά δύο έτη για όσους πρωτοασφαλίστηκαν από 1983 έως το 1992 και οι οποίοι μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν στο 60 έτος της ηλικίας. Αυτό το όριο θα ανέβει κατά δύο χρόνια και συνολικά στόχος της κυβέρνησης είναι ο μέσος όρος συνταξιοδότησης για τους προ του 1992 ασφαλισμένους να είναι το 63ο έτος της ηλικίας.
Με αυτή την ρύθμιση θα προσπαθήσει να εξισορροπήσει το σύστημα μία και οι ασφαλισμένοι μετά το 1992 θα συνταξιοδοτούνται στο 65ο έτος της ηλικίας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε έρευνα της Εφημερίδας «Το Βήμα» ενώ οι πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να αποδέχεται τα μέτρα λέει όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Ό,τι δίνεις παίρνεις. Αυτό δεν είναι νόμος!



Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός ξόδεψε ένα σωρό λεφτά (και αυτό)το καλοκαίρι για μεταγραφές. Μία από αυτές, για να φέρει στην Ελλάδα τον Τζιμπρίλ Σισέ προσφέροντάς του ένα ηγεμονικό συμβόλαιο και τον έντυσε στα πράσινα προκειμένου να τον βοηθήσει να επιστρέψει στην κορυφή...


Ο γάλλος σούπερ σταρ έχει πάρει από το χεράκι τον ΠΑΟ και τον οδηγεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από έξι χρόνια ξηρασίας. Ο 29χρονος άσος των 8 εκ. ευρώ κάνει τη δουλειά του με το παραπάνω. Η συνέπειά του στο σκοράρισμα θυμίζει...Βαζέχα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός δεν ξόδεψε ένα καράβι λεφτά για μεταγραφές, όπως το έχει κάνει πολλάκις στο περελθόν, και ίσως να μην το χρειαζόταν όπως υποστήριξε η διοίκησή του. Αλλωστε αυτός είχε τα πρωτεία, άλλος πρέπει να ενισχυθεί για να του τα πάρει. Όμως, εν αντιθέσει με τον "αιώνιο" αντίπαλό του, εκείνος έχασε παίκτες σημαίες από την ομάδα του. Άλλο να μην χρειάζεται να ενισχυθείς για να κρατήσεις τα πρωτεία, και άλλο να αποδυναμώνεσαι και να μην κάνεις τίποτα γι αυτό. Έτσι, που θα πάει...θα τα χάσεις.

Έχει ξοδέψει όμως για τον Μπελούτσι στο παρελθόν, καλός παίχτης μεν, δεν έδωσε ότι ο Σισέ στον ΠΑΟ δε. Μην ξεχνάτε ότι ο μισός κόστισε σχεδόν όσο ο Σισέ ολόκληρος. Και για να μην συγκρίνουμε διαφορετικούς παίχτες (από άποψης θέσεως) πάμε στον Ντιόγκο.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος είναι - αισίως- δύο χρόνια στην ομάδα του Πειραιά. Κόστισε περισσότερο από τον Γάλλο. Η διακιολογία της προσαρμογής δεν υπάρχει. Προσπαθεί να κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο, αλλά όμως δεν τα καταφέρνει.

Πότε ο Ντιόγκο πρόσφερε στην ομάδα του αυτά που προσφέρει ο Σισέ; 17 γκολ ο Γάλλος σε περίπου μισό πρωτάθλημα.

Τι κι αν ο Ολυμπιακός ξόδεψε ένα σωρό λεφτά, Αλεξανδρή δεν βρήκε. Ο ΠΑΟ όμως έχει τον...Βαζέχα του. Άρα, δεν φτάνει μόνο να έχεις να ξοδέψεις, πρέπει να ξέρεις και πως. Τι να τα κάνεις τα λεφτά, αν δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς;

Οτι δίνεις παίρνεις, αν ξέρεις πού τα δίνεις.

todekari.blogspot.com

ΕΠΕΙΓΟΝ: Άγνωστες και ύποπτες φυσιογνωμίες περιφέρονται μέσα στην βουλή των Ελλήνων. Εν ώρα συνεδρίασης άγνωστοι μεταξύ των βουλευτών...!


Μπάτε όλοι και αλέστε και αλεστικά....Την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ στη Βουλή και ενώ είναι σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Δάση έγινε ένα απίστευτο περιστατικό με...θύμα τη Βέρα Νικολαϊδου. Από την έδρα του Προέδρου του Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος Βέρα Νικολαϊδου συντονίζει τη διαδικασία. Το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης έχει χτυπήσει κόκκινο. «Πράσινοι» και «γαλάζιοι» έχουν βάλει «φωτιά» στην Ολομέλεια. Η ατμόσφαιρα σηκώνει....νερό. Η Βέρα Νικολαϊδου αναζητά εναγωνίως να ξεδιψάσει. Απευθύνεται στους γύρω της. Αίφνης αντιλαμβάνεται δυο άσχετες με το χώρο φυσιογνωμίες πλησίον της έδρας. Κοιτά προς τα δεξιά της, άγνωστος. Κοιτά προς τα αριστερά της, άγνωστος. «Ποιοί είναι αυτοί εδώ; Τι γυρεύουν εντός της αιθούσης;», φέρεται να αναρωτιέται η Αντιπρόεδρος και καλεί τους αστυνομικούς της φρουράς.

Πανικόβλητοι υπεύθυνοι και ανεύθυνοι και...γενικώς προστρέχουν στο λεπτό… Συναγερμός στις υπηρεσίες ασφαλείας της Βουλής. «Υπάρχουν ή όχι μέτρα ασφαλείας;», αναφωνούν οργισμένοι βουλευτές , οι οποίοι αντελήφθησαν το σκηνικό. Επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να τηρηθεί σιγή ασυρμάτου.
Οι άγνωστοι που τρούπωσαν στην Ολομέλεια δεν ήταν ούτε πρακτικογράφοι, ούτε στενογράφοι, ούτε είχαν καμιά δουλειά με το χώρο. Απλά είδαν φως, την είσοδο ανοιχτή και... μπήκαν! ΠΗΓΗ


Eλάτε να ενδυναμώσετε τον Ελληνισμό ! ΑΨΟΓΟ Βιντεo Όπως πάντα,απο τον psy 2012

ΑΝ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΤΑ…

Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΑΣ ΜΥΑΛΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ… Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ… ΚΑΙ Ο ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΟΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΣ ΤΗΣ.

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ «ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΥΣ» ΟΡΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ… ΤΟΤΕ Η ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ.

Το λαθρονομοσχέδιο ήδη κατατέθηκε.

Η αντεθνική λαθροχειρία είναι πλέον γεγονός.

Υποχρέωσή μας είναι να αποκαλύψουμε στον Ελληνικό λαό την ντροπιαστική αλήθεια που κρύβεται πίσω από την ξεδιάντροπη επικοινωνιακή παραπληροφόρηση που επιχειρούν.


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Οι τρεις βασικές επιδιώξεις του νομοσχεδίου ήταν και παραμένουν η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία, ο εκσυγχρονισμός του τρόπου πολιτογράφησης και η κατοχύρωση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους νόμιμους μετανάστες»

Και αυτή ήταν η ανερυθρίαστη ομολογία δια στόματος Ραγκούση

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ που είπαν… ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ που δεν είπαν… ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.



1. «Το νομοσχέδιο απευθύνεται στους νόμιμους μετανάστες και δεν αφορά νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών». ΨΕΜΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι κανένας λαθρομετανάστης δεν είναι νόμιμος. Εισήλθαν όλοι με πλαστά ή με ανύπαρκτα ταξιδιωτικά έγγραφα στη χώρα. «νομιμοποιήθηκαν» με διαδικασίες αμφιλεγόμενης νομιμότητας, χωρίς καν να τηρούνται οι στοιχειώδεις διαδικασίες πιστοποίησης της ταυτοπροσωπίας τους. Στήθηκαν μαφιόζικοι μηχανισμοί κερδοσκοπίας… Οι καταγγελίες που αφορούν σε σωρεία παρανομιών και παραβιάσεων για την ψευτο-νομιμοποίηση των εισβολέων ουδέποτε διερευνήθηκαν… Και το σύνολο του ελληνικού λαού συστηματικά περιπαίζεται με το παραμύθι των δήθεν «νόμιμων» μεταναστών.

2. «Απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών: Με προϋπόθεση τη νόμιμη πενταετή διαμονή στη χώρα και των δύο γονέων-μεταναστών πριν λάβει το παιδί τους -που γεννήθηκε στη χώρα μας Ελληνική ιθαγένεια». ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΨΕΜΑ.

Ψέμα γιατί επιμένει να αποκρύπτει το παράνομο τόσο της εισόδου όσο και της διαδικασίας νομιμοποίησης που ακολουθήθηκε, και συνεχίζει να μιλά για κάποια υποτιθέμενη νομιμότητα. Η παρανομία πουθενά στον κόσμο και με καμία διοικητική πράξη δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί.

Και επικίνδυνο ψέμα γιατί ουσιαστικά θεσμοθετεί την άμεση ημερομηνία λήξης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των ελλήνων πολιτών στην ίδια τους τη χώρα. Τα δικαιώματα αυτά τα εκχωρεί αφειδώς σε αλλοεθνείς, επιβραβεύοντας έτσι την εισβολή και την πενταετή παραμονή τους στη χώρα. Το νομότυπο» θα ήταν να αποδίδει ιθαγένεια σε αυτά τα παιδιά με απαράβατο όρο να είναι Έλληνας ο ένας από τους δύο γονείς. Αυτό θα ήταν ταυτισμένο με τη νομιμότητα. Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση (με δεδομένο ότι η χώρα μας δεν αντιμετώπισε μια κανονική και ελεγχόμενη μεταναστευτική ροή αλλά αποτέλεσε θέατρο ασύδοτης δράσης των εισβολέων) συνιστά ξεπούλημα της εθνικής ταυτότητας.

3. «Αυστηρές προϋποθέσεις πολιτογράφησης: Για πρώτη φορά προβλέπεται η δυνατότητα πραγματοποίησης ειδικών τεστ Γλώσσας, Πολιτικής Αγωγής και Ιστορίας από την Επιτροπή Πολιτογράφησης, ενώ θεσπίζεται η κατάθεση τριών συστατικών επιστολών Ελλήνων πολιτών ως δικαιολογητικό εκτός των προβλεπόμενων μαρτύρων. Στα κωλύματα για την απόδοση ιθαγένειας περιλαμβάνεται και ο λόγος δημόσιας και εθνικής ασφάλειας».

«Τους ενήλικους νόμιμους μετανάστες β’ γενιάς που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα ή έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 6 χρόνια σχολείο αλλά έχουν υπερβεί τα 21 μπορούν με μεταβατική διάταξη να πάρουν και αυτά με δήλωσή τους την ελληνική ιθαγένεια εφόσον δεν συντρέχουν σε βάρος τους τα ποινικά κωλύματα της πολιτογράφησης ή λόγοι ασφάλειας».

Άλλα δύο παραπλανητικά ψευδολογήματα και αποπροσανατολιστικά επιχειρήματα στην υπηρεσία των ορκισμένων εθνομηδενιστών τα οποία αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας αφού:

α) Θα εισάγουν στην πράξη τα γνωστά «ερωτηματολόγια» του υπουργείου συγκοινωνιών για την απόκτηση διπλώματος, σαν διαδικασία επιλογής για την πολιτογράφηση του εισβολέα. Έτσι, η ελληνική ψυχή υποβαθμίζεται σε μια διαδικασία αποστήθισης απαντήσεων εγκαινιάζοντας προφανώς κι ένα καινούριο (μαφιόζικο) επάγγελμα αυτό της «σχολής υποψηφίων ελλήνων».

β) Θα δημιουργήσει μια νέα «βιομηχανία πιστοποιητών» - επαγγελματίες «μάρτυρες» δηλαδή προφανώς επ αμοιβή που θα περιφέρονται ανά την Ελλάδα πιστοποιώντας το «καλώς έχειν» στα υποψήφια πατριωτάκια μας. Καμία ρητή δέσμευση πως κανένας Έλληνας πολίτης δε θα δικαιούται να «γνωματεύσει» για περισσότερους από έναν και μόνον έναν αλλοδαπό, σε ολόκληρη την επικράτεια.

γ) Δε θεσμοθετεί για τους ενήλικες λαθρομετανάστες μέχρι την ηλικία των 21 ετών την υποχρεωτικότητα της εξαετούς παρακολούθησης. Επομένως ανοίγει διάπλατα τις πύλες για νέο κύμα καταδρομικής ηλικίας εισβολέων, παραβλέποντας τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για τη χώρα.

δ) «Νερώνει το κρασί του κωλύματος πολιτογράφησης και των λόγων ασφαλείας αφού δεν υπάρχει καμία ρητή δέσμευση για τα εξής:

1. Θα απομακρυνθούν για λόγους εθνικής ασφάλειας όλοι οι λαθρομετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη???

2. Θα απομακρυνθεί από την Ηπειρο το σύνολο των Αλβανών λαθρομεταναστών εξ αιτίας και του κινήματος αλυτρωτισμού των Τσάμηδων από τη γειτονική Αλβανία??? Ούτε λέξη για όλα αυτά….

4. «Κράτος δικαίου: Η αξιολόγηση των αιτημάτων πολιτογράφησης θα πραγματοποιείται από την Επιτροπή Πολιτογράφησης, που θα υφίσταται πλέον σε επίπεδο Περιφέρειας και από 1.1.2011 σε επίπεδο Γενικής Διοίκησης του αποκεντρωμένου κεντρικού Κράτους. Προβλέπεται για πρώτη φορά δευτεροβάθμιος έλεγχος από το Συμβούλιο Ιθαγένειας, στο οποίο θα προεδρεύει επίτιμο μέλος του Συμβουλίου Επικρατείας, σε περίπτωση που ο μετανάστης θεωρεί ότι δεν ικανοποιείται από την αρνητική απόφαση της Επιτροπής Πολιτογράφησης. Τέλος, όσον αφορά το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε μετανάστες και ομογενείς που διαμένουν πέντε χρόνια μόνιμα στη χώρα, προβλέπεται η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας».

Είναι προφανές πως η αμεροληψία, το αδιάφθαρτο, το αχρημάτιστο, και το γένει αψεγάδιαστο στη λειτουργία αυτών των επιτροπών… θριαμβεύει στην Ελληνική επικράτεια, όπως άλλωστε θριάμβευσε κι κατά τη διαδικασία των παρανομων νομιμοποιήσεων, την οποία...

ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ???

ΘΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ???

ΘΑ ΑΠΕΛΑΥΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ή ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ???

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ

Οι μετανάστες τέλος θα μπορούν να εκλέγονται έως το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου υπό την προϋπόθεση ότι μιλούν επαρκώς την ελληνική γλώσσα (ποιος θα το πιστοποιεί κύριοι βολευτές του ΠΑΣΟΚ; Ο κ. Ραγκούσης;).

Μέχρι τις 13 Ιανουαρίου του 2010 532.898 πρώην παράνομοι μετανάστες είχαν ενταχθεί στο καθεστώς του μακρώς διαμένοντος. Επομένως αποκτούν σχεδόν αυτομάτως το δικαίωμα του εκλέγειν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και συνακόλουθα την ελληνική ιθαγένεια. Απ’ αυτούς οι 378.346 προέρχονται από την όμορη Αλβανία, σε μια περίοδο που ο αλυτρωτισμός των Τιράνων βρίσκεται σε νέα έξαρση και οι Τσάμηδες επανακάμπτουν θεαματικά στο προσκήνιο. Οι υπόλοιποι 154.552 έλκουν την καταγωγή τους από τριτοκοσμικές χώρες.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, κι εδώ ενέχει ο κίνδυνος με το νομοσχέδιο Ραγκούση να δημιουργήσουμε τη δεύτερη, μετά τη Γαλλία, μουσουλμανική μειονότητα της Ευρώπης, είναι υπήκοοι ισλαμικών κρατών.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, άλλοι 110.017 αλλοδαποί θα λάβουν την άδεια του μακρώς διαμένοντος, μέσα στους προσεχείς μήνες και δεν αποκλείεται να καταθέσουν τη δική τους ψήφο στην κάλπη υπέρ -φυσικά- του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Ελληνισμό και όλα αυτά πρός χάριν μερικών που θέλουν φτηνά εργατικά χέρια και καθαρίστριες στα σπίτια τους και προς χάριν μερικών που εκτελούν εντολές άνωθεν...

Για όλους αυτούς τους λόγους το ανθελληνικό έκτρωμα πρέπει να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων.

Στη θέση δηλαδή που ο Ελληνικός λαός οφείλει να ξεσηκωθεί και να πετάξει τόσο τους εμπνευστές όσο και τους παθητικούς αποδέκτες του εθνομηδενιστικού εκτρώματος.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Aπορω πως θα μπορεσει η κυβερνηση να εμποδισει να εγγραφουν στους εκλογικους καταλογους ολους αυτους που θα παρουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιθαγενεια ! Μολις θα προσφυγουν στα ευρωπαικα δικαστηρια ,εσεις τι πιστευετε οτι θα γινει ;Θα μας υποχρεωσουν να τους γραψουμε ολους ! Τι πιστευετε οτι η κυβερνηση δεν το ξερει; Μας δουλευουν κανονικα ! Το κανουν για να περιορισουν τις αντιδρασεις !
Απο την αλλη ποιος αδαης πιστευει οτι οι αλλοδαποι θα μεινουν με σταυρωμενα τα χερια ; θα μεινουν μονο στην ιδιοτητα του δημοτικου συμβουλου;Δεν θα διεκδικησουν μεγαλυτερα αξιωματα; Δεν θα θελουν να συμμετεχουν στις εθνικες εκλογες ; Και θα το πετυχουν !
O εχθρος δεν ειναι πλεον προ των πυλων ! Βρισκεται μεσα στην χωρα και την σπρωχνει στον γκρεμο ! Και οι πολιτικοι τι κανουν ;Η πνευματικη ηγεσια τι κανει; Πλην ελαχιστων εξαιρεσεων σφυριζουν αδιαφορα !
Απορω για κατι ομως . Την δεκαετια του `80 το πασοκ ηταν το απολυτο πατριωτικο κινημα στην χωρα . Πραγματικα εδινε μαχες για την ΕΛΛΑΔΑ . Δεν σηκωνε μυγα στο σπαθι του ουτε απο την τοτε ΕΟΚ ουτε απο τους τουρκους ουτε απο κανεναν .Πως μεταλλαχθηκε αυτο το πατριωτικο λαικο κινημα ,σε αυτο το προδοτικο κομμα σημερα ρε παιδια ; Ολοι αυτοι που τοτε σηκωναν την σημαια περηφανα μεσα στο κινημα , που βρισκονται σημερα ; Τετοιος συμβιβασμος πια ; Mην χαθει η καρεκλα ; Ρε ξυπνατε , χανεται η πατριδα ! Η μηπως νομιζετε οτι τα παιδια σας θα πανε να μεινουν στην Ελβετια ; Στην ιδια κολαση θα ειμαστε ολοι !

Φασίστες και δημοκράτες....



Εδώ καιγόμαστε και κάποιοι προσπαθούν να χωρίσουν τους
Έλληνες σε φασίστες και σε δημοκράτες.
Για ποιούς δουλεύουν;
Στο παιχνίδι και η γνωστή ιστοσελίδα του Πολυτεχνείου
αλλά και άλλες.
Αιτία το μεταναστευτικό νομοσχέδιο που φαίνεται να διχάζει
τους Έλληνες αλλά από την συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτών
να υπάρχουν αντιρρήσεις σοβαρές ως προς τις ασφαλιστικές του
δικλείδες.
Η Χώρα μας έχει ιδιαιτερότητες λόγω των πολλών εισόδων της
και θα έπρεπε να είναι αυστηρότερες οι πρϋποθέσεις χορήγησης
Ιθαγένειας γιατί διαφορετικά το πρόβλημα θα είναι μεγάλο
και η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη.
Βρήκαν τώρα νέο σενάριο ότι μόλις νομιμοποιηθούν οι μετανάστες
θα φύγουν για άλλες Χώρες της Ευρώπης άρα θα έχουμε λιγότερους.
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Οι άλλες Χώρες της Ευρώπης έχουν Νόμους και Αστυνομία
που κάνει την δουλειά της χωρίς να την κυνηγάει το ίδιο
το Κράτος.
Δεν έχουν Πλατείες Ανομίας (Ομονοίας) ...
Επομένως και να πάνε ή θα τους διώξουν ή θα φύγουν
από μόνοι τους γιατί θα έχουν πρόβλημα.
Και πού θα πάνε;
Στην Ελλάδα..που τους υιοθέτησε με το ζόρι.
Φασίστες δεν μπορεί να αποκαλούνται από τους γνωστούς-αγνώστους
κ.λ.π. οι κάτοικοι του Κέντρου της Αθήνας οι οποίοι αντιδρούν
αλλά και από όλη την Ελλάδα..
Δεν είναι ρατσιστές όπως τους θέλουν αλλά πολίτες που προσπαθούν
να επιβιώσουν και εκτός από το οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν
σοβαρά προβλήματα από την αυξημένη εγκληματικότητα
η οποία οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό όπως και ο αρμόδιος Υπουργός
παραδέχτηκε στους μετανάστες.
Το παραμύθι του φασίστα και του δημοκράτη ας σταματήσει.
Εκτός από επικίνδυνο καταντάει και γραφικό.....

Συντάξεις παίρνουν και οι πεθαμένοι

Ενώ στα ταμεία δεν υπάρχει σάλιο (κατά δήλωση Λοβέρδου ) για να πληρωθούν οι συντάξεις των ζωντανών , τα ταμεία πληρώνουν συντάξεις σε πεθαμένους
Στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων ύστερα από έλεγχο των οικονομικών υπηρεσιών (της επιθεώρησης) διαπιστώθηκε ...
ότι σε 4.319 περιπτώσεις θανόντων, συγγενικά τους πρόσωπα εξακολουθούσαν να εισπράττουν τη σύνταξη (το μέρισμα) χωρίς ποτέ να ειδοποιήσουν το Ταμείο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, στο ΙΚΑ το ποσοστό των συντάξεων θανόντων που εξακολουθούν να εισπράττουν συγγενικά τους πρόσωπα ανέρχεται στο 4% του συνόλου, δηλαδή οι περιπτώσεις αυτές ξεπερνούν τις 40.000.........

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ??

2


Αιματηρές συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων στη Γουινέα.

Ένας νεκρός, δύο αγνοούμενοι και 29 τραυματίες είναι ο απολογισμός των βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν την Παρασκευή και χθες Σάββατο ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους στην ανατολική πόλη της Γουινέας, Ν'Ζερεκορέ, σύμφωνα με την αστυνομία.
"Οκτώ από τους 29 τραυματίες βρίσκονται σε...

κρίσιμη κατάσταση" ανέφερε αστυνομική πηγή της πόλης, η οποία βρίσκεται 1000 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Κόνακρι.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από την κρατική τηλεόραση, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από το απόγευμα η κατάσταση έχει ηρεμήσει, αν και υπήρξαν σποραδικά πυρά, ενώ έχει αποφασισθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Αυτό δεν είναι πολυπολιτισμός!!!


Posted by: Redrum

Σε πολλά απο τα προυγούμενα άρθρα στα Αγγλικά έχει γίνει αναφορά σχετικά με την παγκοσμιοποίηση και τον πολυπολιτισμό γύρω απο αναλύσεις σχετικά με την πτώση της ποιότητας στην μουσική βιομηχανία. Σε πρώτη φάση θα ήταν χρήσιμο μια μικρή περίληψη των Αγγλόφωνων αυτών άρθρων στα Ελληνικά. Έχει λοιπόν υπωθεί πως η κοινωνία μας, παρα την συνεχόμενη εισροή μεταναστών, εξακολουθεί να είναι μονοπολιτισμική καθώς η ύπαρξη και μόνο ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο αφήνει αδιάφορα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στόχο έχουν την προβολή και προώθηση ενός μοντέλου-πρωτύπου ζωής, του Αμερικάνικου.

Η ενσωμάτωση σε πολλές Ευρωπαικές χώρες, όπως καί στην Ελλάδα πληθυσμών απο χώρες της Ασίας και της Αφρικής ως ένα βαθμό συνέβαλε στον πολυτισμικό εμπλουτισμό των Ευρωπαικών κοινωνιών, παρόλ ‘αυτά όμως τα ΜΜΕ εξακολουθούν να προάγουν Αμερικανοποίηση. Δυστηχώς πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες (και ίσως ένα ποσοστό του 70% των Ελλήνων) συνδέουν την Αμερικανοποίηση με τον πολυπολιτισμό.Πρώτα απ’ όλα, ο πολυπολιτισμός έρχεται σε απόλυτη ρίξη με την παγκοσμιοποίηση η οποία προωθεί την Αμερικανοποίηση της κοινωνίας. Πολυπολιτισμός σημένει πολυτισμικός πλουραλισμός και όχι μόνο αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων αλλα γεφύρωση πάσης φύσεως χάσματος και μίσους μεταξύ δύο αντίθετων πλευρών που στόχο θα έχει την ανάμειξη τους με σκοπό την απο κοινού προσπάθεια για την δημιουργία μιάς καλύτερης κοινωνίας. Σταδιακά η πολυπολιτισμική κοινωνία οδηγεί μέσω της αδελφοσύνης στην κατάργηση των συνόρων και ενοποίηση-συμφιλίωση όλων των λαών (διεθνισμός). Ο πολυπολιτισμός όχι μόνο ενισχύει τις “εθνικές ταυτότητες” αλλα τις ενώνει με σκοπό την καλλιέργεια του ανθρωπισμού και τη συλλογική προσπάθεια για την δημιουργία μιάς ανθρωποκεντικής κοινωνίας. (Η επιστήμη, οι τέχνες, η φιλοσοφία μπένουν στην υπηρεσία του ανθρώπου και όχι στα χέρια λίγων ισχυρών)

Απο την άλλη πλευρά ο Αμερικανισμός είναι αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης (Νέα Τάξη Πραγμάτων). Το Αμερικάνικο Όνειρο της δεκαετίας του 70, δεν είναι κάτι παραπάνω απο μιά μορφή εξάλειψης της διαφορετικότητας μέσω της συνεχόμενης προβολής ενός ιδανικού εύκολα αποδεκτού απο ένα μεγάλο σύνολο του πληθυσμού σε αντίθεση με τον πολυπολιτισμό που επιδιώκει την ένωση της διαφορετικότητας και όχι το “σβύσιμο των ανθρωπίνων πολυτισμικών επιτευγμάτων” αλλα την αποδοχή είτε της Ελληνικής ανίληψης, είτε της Αραβικής, Ρωσσικής κτλ απο όλους τους ανθρώπους με σκοπό την ενώτητα και πνευματική άνοδο. Ο εθισμός στην ευκολία, στον αναγκαίο υπερκαταναλωτισμό, η αυτοματοποίηση των πάντων με μή ανθρωποκεντικό σκοπό, όλα αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως στοιχεία της παγκοσμιοποίησης που μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο εισβάλουν στην καθημερινή μας ζωή. Σε αντίθεση ο πολυπολιτισμός ενισχύει την μελέτη, την εμβάθυνση και απόκτηση μιας περισσότερο σφαιρικής εικόνας για τον κόσμο.

Κατα 80% οι εθνικιστές που όπως προκύπτει είναι εχθροί των πολυπολιτισμικών κοινωνιών, στην ουσία κατηγορούν κάτι που δεν υπάρχει. Είναι οι μόνοι που δεν καταφέρνουν να ξεδιαλύνουν τις τεράστειες διαφορές μεταξύ διεθνισμού και παγκοσμιοποίησης, και αυτό γιατι δεν είναι τίποτα παραπάνω απο καθοδηγούμενα πιόνια. Η παγκοσμιοποίηση θέλει τους ανθρώπους διχασμένους. Απο την μιά πλευρα τα Ελληνικά ΜΜΕ προωθούν μια υποτιθέμενη κοινωνική συμφιλίωση και απο την άλλη δαιμονοποιούν οτιδήποτε διαφορετικό, ανατρεπτικό και προοδευτικό. Σκοπός τους, να πείσουν το κοινό οτι ενδιαφέρονται για την πρόοδο της κοινωνίας και υπερασπίζονται την δήθεν ειρηνική της πορεία όμως απορρίπτουν οποιεσδήποτε προτάσεις έρχονται σε πλήρη αμφισβήτιση με το προωθούμενο μοντέλο της παγκοσμιοποίησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση τους απέναντι στο “μεταναστευτικό”. Πολλές φορές απο την μιά προβάλλουν τον γολγοθά των μεταναστών αλλα απο την άλλη οι μετανάστες παρουσιάζονται ως “άνθρωποι με την μεγαλύτερη ροπή στην εγκληματικότητα”. Για παράδειγμα σε μιά περίπτωση ληστείας ο υπαίτιος μπορεί να είναι Αλβανός, όμως το ίδιο άτομο αν εκτελέσει μιά καλή πράξη τότε βαπτίζεται ως “Βορειοηπειρώτης”. Τα Αμερικανικά ΜΜΕ είναι γνωστό για τους τόνους λάσπης που ρίχνουν στα θέματα της Μέσης Ανατολής. Σαφέστατα η λογική του “Διαίρει και Βασίλευε” είναι η άλλη όψη του νομίσματος του Αμερικανικού Ονείρου που ακούει στο όνομα της πανίσχυρης Blackwater και Gun Industry. Ένα όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτης, που οι εθνικιστές εξυπηρετούν με την καλλιέργεια της λογικής “η Φυλή μου, η Φυλή σου. Η πατρίδα μου, η δική σου πατρίδα”.

Πως λοιπόν τα αναρχικά κινήματα, το Zeitgeist, και διάφοροι άλλοι αριστεροί και καλλιτέχνες μπορούν να χαρακτηριστούν ως τα “τσιράκια της Νέας Τάξης” όταν είναι οι μόνοι που δεν αποδέχονται τον μιλιταρισμό, αρνούνται την ύπαρξη αστυνομίας και στρατού όταν όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν αυτονόητους αυτούς τους ΄θεσμούς; Προφάσεις, δικαιόλογίες και πάνω απο όλα η ”δημιουργία θεωρειών συνωμοσίας” είναι γνωστά χαρακτηριστικά των ακροδεξιών κύκλων.

Εάν λοιπόν οι περισσότεροι αναρχικοί (που συνήθως είναι άνθρωποι των τεχνών) εξυπηρετούν τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης, τότε γιατί οι τέχνες είναι το λιγότερο κερδοφόρο επάγγελμα στην Ελληνική κοινωνία; Γιατί γενικώτερα οι άνθρωποι των τεχνών αντιμετωπίζονται με προκαταλύψεις απο την κοινωνία; Μήπως γιατί οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν καλλιεργήσει σε μεγάλο βαθμό την κριτική τους σκέψη και μπορούν ευκολότατα να απορρίψουν οποιαδήποτε συντηριτική, αναχρονιστική αντίληψη μετατρέπει την Ελληνική κοινωνία σε ένα τεράστειο κλουβί ανθρώπων με αδικαιολόγητες φοβίες και υστερείες; Θέλει τέτοιους ανθρώπους η παγκοσμιοποίηση ή μήπως μιά αγέλη αδύναμη να κρίνει και να σκεφτεί; Υπάρχει περίπτωση ο διαχωρισμός των ανθρώπων να θεωρηθεί ως ειρηνική λύση; Πώς λοιπόν άνθρωποι που πολεμούν την εξουσία μέσω της τέχνης που θεωρείτε ίσως το ύψηστο μέσο έκφρασης εξυπηρετούν τέτιους σκοτεινούς σκοπούς και όχι οι οπαδοί ιδεολογιών που έχουν κάνει κατοχή στο youtube με λόγια μίσους προς οτιδήποτε διαφορετικό;

Σκληραίνει το καθεστώς παραμονής των μεταναστών η Ιταλία

Από την ειδησεογραφία

Οι υπουργοί Εργασίας της Ιταλίας Μαουρίτσιο Σακόνι και Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι παρουσίασαν τη διαδικασία απόκτησης άδειας παραμονής μέσω «point system» για τους μετανάστες που ζουν στη χώρα.

Το μέτρο πρόκειται να ισχύσει τους επόμενους μήνες, μετά από διάταγμα που θα εγκριθεί από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Ο κάθε μετανάστης, μετά τη χορήγηση της προσωρινής άδειας παραμονής, θα έχει στη διάθεσή του δύο χρόνια, για να καλύψει αυτές που θεωρούνται «βασικές ανάγκες και απαιτήσεις».

Ανάμεσά τους, η αποδεδειγμένη γνώση της ιταλικής γλώσσας, η εγγραφή στο εθνικό σύστημα υγείας, η φοίτηση των παιδιών στο σχολείο, διαφάνεια και νομιμότητα σε ότι αφορά την ενοικίαση σπιτιών. Η εκπλήρωση της κάθε υποχρέωσης, θα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένους πόντους.

Για να μπορεί να ανανεώσει την άδεια παραμονής του, ο κάθε μετανάστης θα πρέπει, συνολικά, να καταφέρει να συγκεντρώσει 30 πόντους, σε διάστημα δυο ετών.

Σε περίπτωση που έχουν παρουσιασθεί κάποια προβλήματα (γραφειοκρατικής φύσεως) θα μπορεί να δίνεται μια και μόνο παράταση, ενός έτους.

Αν μετά την εκπνοή του χρονικού αυτού διαστήματος, ο μετανάστης δεν έχει εκπληρώσει τις σχετικές υποχρεώσεις, θα αποφασίζεται αυτόματα η απέλασή του.

Σχετικά με τη γνώση της ιταλικής γλώσσας και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των πολιτών, θα προβλέπονται ειδικές, κρατικές εξετάσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, εξήγησε ότι «με τον τρόπο αυτό, θα δείξουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας, για να αφομοιωθεί στην κοινωνία μας. Αν οι υποδείξεις γίνουν πράξη, σημαίνει ότι ο ξένος θέλει να αφομοιωθεί. Αν δεν το κάνει, μας δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει».

Ο υπουργός Εργασίας Μαουρίτσιο Σακόνι πρόσθεσε ότι «τα μαθήματα ιταλικής γλώσσας, θα οργανωθούν από το δημόσιο και δεν θα είναι επί πληρωμή».

Κι εμείς εδώ παρότι αντιμετωπίζουμε πιο έντονα το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης από τη γειτονική χώρα και διαθέτουμε ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ποσοστό μεταναστών,προχωράμε στην πλεον ελαστική μεταναστευτική νομοθεσία στην Ευρώπη.Ο λόγος είναι προφανής – ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ και προσπάθεια νόθευσης της λαικής βούλησης.

Πόσοι μετανάστες ζούνε στην περιοχή σας;


Πολλαπλασιάστε το ποσοστό (με ακρίβεια δεκαδικού παρακαλώ!) που θα δείτε στην φωτογραφία με το «Χ» δηλαδή τον συνολικό πληθυσμό της χώρας μας (εκτίμηση 1 Ιανουαρίου 2009: Χ=11.262.539).

Έτσι θα βρείτε πόσοι μετανάστες ζούν στην περιοχή σας.

Ομολογούμε ότι το δεύτερο δεκαδικό είναι μία ακρίβεια που μας εκπλήσσει.



Θα θέλαμε φυσικά από το Ελληνικό κράτος να μας δώσει έναν αντίστοιχο χάρτη, όπου να εμφανίζεται η χωρική κατανομή ΟΛΩΝ των μεταναστών.

Μάλιστα αυτός ο χάρτης θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι θα μας έδινε στοιχεία για το «πόσοι μετανάστες θα ψηφίσουν στις επόμενες ή μεθεπόμενες εκλογές.





Πηγές:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82
Η Φώτο από το
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/02/blog-post_5895.html



Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/02/blog-post_9879.html#ixzz0er1iQI7H

Πόσα παιδιά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ...βολευτεί στην βουλή

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ

Θα μας πει ο Αλέξης Τσίπρας πόσα παιδιά - βουλευτών του κόμματος έχουν θέση στην βουλή; Είναι υπάλληλοι όπως και των άλλων κομμάτων. Το λέμε για να ξέρει ο κόσμος ότι είτε αριστερά είτε δεξιά είναι το ίδιο και το αυτό.

Πείτε μας πόσοι...

βουλευτές της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βολέψει τα παιδιά τους στην βουλή; Είναι νόμιμο βέβαια αλλά ηθικό δεν είναι.

ΑΝ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...

ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΧΕΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.

Η αποφασιστικότητα και ο παλμός, δεν έδωσαν μόνο το στίγμα τους στη χθεσινή συγκέντρωση της Αθήνας.


Σηματοδότησαν κυρίως το στίγμα των ημερών που θα ακολουθήσουν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΑ. ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ Σ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΡΕΤΣΙΝΙΑ.

γράφει ο Reporto

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/02/blog-post_07.html



Ο μηχανισμός κατασυκοφάντησης που στήθηκε.


- Δε δίστασε να βαφτίζει αυθαίρετα τα πάντα ως ακροδεξιά.
- Δε δίστασε να δημιουργήσει ποικίλες «τεχνικές» δυσκολίες που θα καθιστούσαν δύσκολη την προσβασιμότητα στον τόπο της συγκέντρωσης.
- Φυσικά για άλλη μια φορά, αυτός η μηχανισμός και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, δεν είδε τα «κουκουλοφόρα» και σιδηρολοστοφόρα λεβεντόπαιδα, που είχαν παραταχθεί σε ομάδες καταστροφής και θανάτου μπροστά στα προπύλαια.

Η Αθήνα έζησε χθες γι ακόμα μια φορά μια παγκόσμια - γι αυτό και άκρως αποκαλυπτική πρωτοτυπία:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ «ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ» ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ.

Ας βγάλει λοιπόν ο καθένας αβίαστα τα συμπεράσματά του.
Τόσο για την ποιότητα και τα αφεντικά των αντιεξουσιαστών.
Οσο και για τις πραγματικές προθέσεις της υποτιθέμενα αμφισβητούμενης από αυτούς εξουσίας η οποία τους ανέχεται και τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.

ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΕΝΩ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟ ΛΑΟ.

Οι μάσκες έπεσαν και σ αυτή την αντιπαράθεση της αγάπης για την πατρίδα με τον εθνομηδενισμό, ο καθένας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Αν η προοδευτικότητά σας όλων εσάς που την επικαλείσθε, αλλά και η δημοκρατία σας, εξαντλούνται εκεί που αρχίζει η αγάπη για την πατρίδα, τότε να χέσω και την προοδευτικότητα και τη δημοκρατία έτσι όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε.

Αφιέρωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου για να αγωνίζομαι για την προοδευτικότητα και τη δημοκρατία και δικαιούμαι να το λέω αυτό αηδιάζοντας από την κατάντια σας.

Αν ο ακροδεξιός ή αυτός που εσείς αποκαλείτε ακροδεξιό, μπορεί να με κοιτάξει στα μάτια και να αγωνιστεί μαζί με μένα για την Ελλάδα που γεννηθήκαμε και οι δυό, τότε σ αυτόν τον αγώνα δεν έχω τίποτε απολύτως να μοιράσω μαζί του.

Θα τον συναντήσω στην πολιτική αντιπαράθεση κι εκεί θα αντιμετωπίσω τις πολιτικές του αντιλήψεις. Αλλά στον αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδας, αν δεν έχει πρόβλημα εκείνος να βαδίσει δίπλα μου. Τότε δεν δικαιούμαι να είμαι εγώ αυτός που θα αποδυναμώσω αυτό τον αγώνα.

Γιατί σ αυτόν τον αγώνα, έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να συμπαραταχθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη του ΕΑΜ.

Η πατρίδα ενώνει.

Η πατρίδα χωρίζει αυτούς που την αγαπούν μόνο από εκείνους που την μισούν και την υπονομεύουν.

Ψήφισμα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων στο αμερικανικό Κογκρέσο


Ένα ψήφισμα, που θα μπορούσε να προκαλέσει την οργή της Τουρκίας καθώς θα αποκαλεί "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων από τις τουρκικές δυνάμεις την εποχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, θα ψηφίσει τον ερχόμενο μήνα μία επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Ο Χάουαρντ Μπέρμαν, ο Δημοκρατικός επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, δήλωσε σήμερα πως σκοπεύει να καλέσει μία ψηφοφορία της επιτροπής στο μη δεσμευτικό ψήφισμα στις 4 Μαρτίου. Το ψήφισμα θα καλεί τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να διασφαλίσει πως η πολιτική των ΗΠΑ αναφέρεται επίσημα στη σφαγή ως "γενοκτονία" και να χρησιμοποιήσει αυτόν τον όρο όταν εκφωνήσει το ετήσιο μήνυμά του για το θέμα τον Απρίλιο - κάτι που ο Ομπάμα απέφυγε να κάνει πέρυσι.

Η επιτροπή ενέκρινε ένα παρόμοιο προσχέδιο νόμου το 2007, το οποίο όμως δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία στην ολομέλεια εν μέσω φόβων τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικανούς ότι θα αποξένωνε την Τουρκία.
Ο Ομπάμα, ο οποίος ως υποψήφιος αναφέρθηκε στους σκοτωμούς ως γενοκτονία, τον Απρίλιο χρησιμοποίησε τον όρο "θηριωδίες" στην πρώτη του προεδρική ομιλία για το θέμα - προκαλώντας τις έντονες επικρίσεις Αρμενοαμερικανικών οργανώσεων.

newstime

Τιμήθηκαν εννιά φοιτητές ελληνικής καταγωγής από το Ελληνικό Ίδρυμα Υποτροφιών του Κεμπέκ

Σε μια λαμπρή τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου McGill (Μαγκίλ) τιμήθηκαν χθες για την αριστεία τους στις τέχνες και τις επιστήμες εννιά φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικής καταγωγής από το Ελληνικό Ίδρυμα Υποτροφιών του Κεμπέκ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος δρ. Γιάννης Χατζηνικολάου: "το Ίδρυμα επί 22 χρόνια επιβραβεύει με κριτήρια αντικειμενικά τους νέους επιστήμονες της Ελληνοκαναδικής παροικίας που αρίστευσαν στις σπουδές τους την περσινή ακαδημαϊκή ...
χρονιά. Αυτούς που θα μας εκπροσωπούν σαν ηγήτορες της κοινωνίας του αύριο, επάξιοι συνεχιστές της Ελληνικής κληρονομιάς".

Οι βραβευθέντες ήταν με τη σειρά που ανακοινώθηκαν: Η Θεανώ Γεωργίου φοιτήτρια διδακτορικού στο τμήμα εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου McGill με την υποτροφία του υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδας, ο Αλέξανδρος Αργύρης δευτεροετής φοιτητής Νομικής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ με την υποτροφία του βουλευτή του Λαβάλ Γκί Ουελέτ (Guy Ouelette), ο Βασίλειος Βασίνας δευτεροετής φοιτητής οικονομικών του Πανεπιστημίου McGill με την υποτροφία του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μόντρεαλ, ο Σωτήριος Δελημανώλης δευτεροετής φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κονκόρντια (Concordia) με την υποτροφία του βουλευτή Τζέρρυ Σκλαβούνου, η Ιωάννα Γκίκας δευτεροετής φοιτήτρια διδακτορικού Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ με την υποτροφία της οικογένειας Καλλιπολίτη, η Δέσποινα Χαρμπίλας δευτεροετής φοιτήτρια διδακτορικού στο τμήμα Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ με την υποτροφία του Ιδρύματος Βασιλείου Τσιόλη, η Κρίστεν Λαμπρινάκος-Ρεϊμόντ φοιτήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου McGill με την υποτροφία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου του Κεμπέκ, η Λουκία Τσακανίκας δευτεροετής μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Concordia με την υποτροφία της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ και η Ελένη Ξυπνητού δευτεροετής μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Μηχανικών Κατασκευών του Πανεπιστημίου Concordia με την υποτροφία της εταιρείας Rasco.

Την ακαδημαϊκή κριτική επιτροπή των πολύ αξιόλογων αιτήσεων υποψηφιοτήτων αποτέλεσαν η δρ Ευφροσύνη Διαμαντούδη καθηγήτρια Οικονομικών του Πανεπιστημίου Concordia, η δρ. Μπάρμπαρα Παπαδοπούλου καθηγήτρια του τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου του Λαβάλ, ο δρ. Νίκος Πουλόπουλος καθηγητής της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου McGill και ο δρ. Τέντ Σταθόπουλος καθηγητής και προσωρινός κοσμήτωρ των Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Concordia.

Την μουσική της βραδιάς σε ερμηνείες Μότζαρτ, Οφενμπαχ και Μπερνστάιν ερμήνευσαν τα μέλη της μουσικής ομάδας Liederwolfe Collective, ενώ την υπόκρουση με πιάνο είχαν αναλάβει οι μουσικοί Ντένης Πολλάτος και ο Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Τις υποτροφίες ύψους 2000 δολαρίων παρέδωσαν στους βραβευθέντες φοιτητές μεταξύ άλλων, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Μαρία Καρνούτσου, οι βουλευτές του Κεμπέκ Γκί Ουελέτ και Τζέρρυ Σκλαβούνος, το ζεύγος Καλλιπολίτη, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ Γιάννης Θεοδοσόπουλος, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και άλλοι παράγοντες της ομογένειας.

Μάστιγα το σπάσιμο τζαμιών οχημάτων στις μεγάλες πόλεις


Του Κώστα Ονισένκο, στην Καθημερινή

Ο φόβος να βρουν ανοιγμένο το αυτοκίνητό τους επιβεβαιώνεται καθημερινά για δεκάδες οδηγούς στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της αστυνομίας, πέρυσι καταγράφηκαν 21.712 περιπτώσεις κλοπών αντικειμένων μέσα από αυτοκίνητα (το 30% του συνόλου των κλοπών -72.658-, περίπου 60 περιστατικά ημερησίως) ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο εξάμηνο καταγράφεται αύξηση που αγγίζει και το 40%.

Οργανωμένες σπείρες κακοποιών, χρήστες ναρκωτικών και ανήλικοι παραβάτες πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των σταθμευμένων οχημάτων σπάζοντας το πλαϊνό τζάμι και αφαιρώντας από μέσα ό, τι βρίσκουν. Τις περισσότερες φορές, οι φθορές στα αυτοκίνητα ξεπερνούν την αξία των κλοπιμαίων αντικειμένων. Ο χρόνος που χάνει ο ιδιοκτήτης του Ι. Χ. για την αλλαγή του κρυστάλλου και την επικοινωνία με την ασφαλιστική του καθιστά το πρόβλημα μεγάλο πονοκέφαλο. Μεγάλο μέρος ιδιοκτητών Ι. Χ. δεν καταγγέλλουν στην αστυνομία την κλοπή εξαιτίας των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται. Σύμφωνα με πηγές από τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, που καλούνται να καλύψουν οικονομικά τα «σπασμένα», η αύξηση των κρουσμάτων «μερικών κλοπών» στα αυτοκίνητα φτάνει μέχρι και τα 40% μέσα στο τελευταίο εξάμηνο (ανάλογα την ασφαλιστική). Οποιοσδήποτε κυκλοφορεί στο κέντρο μπορεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση από τα σκορπισμένα γυαλιά στα πεζοδρόμια κάθε πρωί.

Επαγγελματίες που τοποθετούν τζάμια στα αυτοκίνητα αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά έχουν πυκνώσει και επεκταθεί σε περιοχές εκτός του κέντρου. «Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πάρα πολλά κρούσματα στο Μεταξουργείο, ενώ πρόβλημα είχε παρουσιαστεί για ένα διάστημα και στου Ψυρρή. Πάρα πολλά περιστατικά μάς έρχονται από Ομόνοια, Πλατεία Βάθης, Αγιο Παντελεήμονα, Πατήσια, Σεπόλια κ. ά. Επίσης, πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στο Αιγάλεω, στο Περιστέρι κ. ά.» περιγράφει ο κ. Ευάγγελος Καραμανής, ιδιοκτήτης συνεργείου κρυστάλλων. Προσφάτως, πολύ έντονο πρόβλημα με καθημερινές φθορές και κλοπές σε αυτοκίνητα έχει αποκτήσει και η περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, πολλές φορές οι δράστες είναι συμμορίες Αλγερινών ή Μαροκινών που ξεκίνησαν τη δράση τους από το Μεταξουργείο, την οδό Μάρνη και την πλατεία Βάθης. Στην ίδια περιοχή υπήρχαν παραδοσιακά καφενεία που χρησιμοποιούνταν ως τόποι συγκέντρωσης και αναδιανομής των κλοπιμαίων.

Το «τρίγωνο»

Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της «αγοράς» των κλοπιμαίων βρίσκεται στο «τρίγωνο του διαβόλου», μεταξύ Αθηνάς και Πειραιώς, ενώ η δράση των διαρρηκτών έχει επεκταθεί σε όλες τις γειτονιές των μεγάλων πόλεων. «Αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι δύσκολο να εξιχνιαστούν λόγω της φύσης τους. Οι κακοποιοί δρουν περιστασιακά, σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά. Πρόκειται κυρίως για νεαρά άτομα, αλλοδαπούς και Ελληνες που έχουν ως στόχο να αφαιρέσουν τα αντικείμενα και στη συνέχεια να τα μεταπουλήσουν. Για μας είναι ένα μόνιμο πρόβλημα το οποίο «μεταναστεύει» από γειτονιά σε γειτονιά» περιγράφει στην «Κ» ο προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, Λεωνίδας Πισκοτάκης

Casus Belli (αφιερωμένο στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ)