Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Τιμήθηκαν εννιά φοιτητές ελληνικής καταγωγής από το Ελληνικό Ίδρυμα Υποτροφιών του Κεμπέκ

Σε μια λαμπρή τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου McGill (Μαγκίλ) τιμήθηκαν χθες για την αριστεία τους στις τέχνες και τις επιστήμες εννιά φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικής καταγωγής από το Ελληνικό Ίδρυμα Υποτροφιών του Κεμπέκ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος δρ. Γιάννης Χατζηνικολάου: "το Ίδρυμα επί 22 χρόνια επιβραβεύει με κριτήρια αντικειμενικά τους νέους επιστήμονες της Ελληνοκαναδικής παροικίας που αρίστευσαν στις σπουδές τους την περσινή ακαδημαϊκή ...
χρονιά. Αυτούς που θα μας εκπροσωπούν σαν ηγήτορες της κοινωνίας του αύριο, επάξιοι συνεχιστές της Ελληνικής κληρονομιάς".

Οι βραβευθέντες ήταν με τη σειρά που ανακοινώθηκαν: Η Θεανώ Γεωργίου φοιτήτρια διδακτορικού στο τμήμα εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου McGill με την υποτροφία του υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδας, ο Αλέξανδρος Αργύρης δευτεροετής φοιτητής Νομικής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ με την υποτροφία του βουλευτή του Λαβάλ Γκί Ουελέτ (Guy Ouelette), ο Βασίλειος Βασίνας δευτεροετής φοιτητής οικονομικών του Πανεπιστημίου McGill με την υποτροφία του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μόντρεαλ, ο Σωτήριος Δελημανώλης δευτεροετής φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κονκόρντια (Concordia) με την υποτροφία του βουλευτή Τζέρρυ Σκλαβούνου, η Ιωάννα Γκίκας δευτεροετής φοιτήτρια διδακτορικού Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ με την υποτροφία της οικογένειας Καλλιπολίτη, η Δέσποινα Χαρμπίλας δευτεροετής φοιτήτρια διδακτορικού στο τμήμα Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ με την υποτροφία του Ιδρύματος Βασιλείου Τσιόλη, η Κρίστεν Λαμπρινάκος-Ρεϊμόντ φοιτήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου McGill με την υποτροφία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου του Κεμπέκ, η Λουκία Τσακανίκας δευτεροετής μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Concordia με την υποτροφία της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ και η Ελένη Ξυπνητού δευτεροετής μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Μηχανικών Κατασκευών του Πανεπιστημίου Concordia με την υποτροφία της εταιρείας Rasco.

Την ακαδημαϊκή κριτική επιτροπή των πολύ αξιόλογων αιτήσεων υποψηφιοτήτων αποτέλεσαν η δρ Ευφροσύνη Διαμαντούδη καθηγήτρια Οικονομικών του Πανεπιστημίου Concordia, η δρ. Μπάρμπαρα Παπαδοπούλου καθηγήτρια του τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου του Λαβάλ, ο δρ. Νίκος Πουλόπουλος καθηγητής της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου McGill και ο δρ. Τέντ Σταθόπουλος καθηγητής και προσωρινός κοσμήτωρ των Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Concordia.

Την μουσική της βραδιάς σε ερμηνείες Μότζαρτ, Οφενμπαχ και Μπερνστάιν ερμήνευσαν τα μέλη της μουσικής ομάδας Liederwolfe Collective, ενώ την υπόκρουση με πιάνο είχαν αναλάβει οι μουσικοί Ντένης Πολλάτος και ο Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Τις υποτροφίες ύψους 2000 δολαρίων παρέδωσαν στους βραβευθέντες φοιτητές μεταξύ άλλων, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Μαρία Καρνούτσου, οι βουλευτές του Κεμπέκ Γκί Ουελέτ και Τζέρρυ Σκλαβούνος, το ζεύγος Καλλιπολίτη, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ Γιάννης Θεοδοσόπουλος, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και άλλοι παράγοντες της ομογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου