Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Τα λείψανα του Βούδδα στην Ελλάδα ύστερα από 2500 χρόνια-Παρασκευή 8 Μαΐου




Η Στούπα Vesak της Παγκόσμιας Ειρήνης, περιέχει τά άγια λείψανα του Κυρίου Βούδδα (τα οποία ήλθαν από Ταϋλάνδη, Σρί Λάνκα καί Βιρμανία) και είναι στήριγμα ειρήνης, καλής θέλησης, μη-βίας και ευσπλαχνίας.

Ο Ο.Η.Ε και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, αναγνώρισαν ότι κάθε χρόνο η μέρα του Vesak, η μέρα της Πανσελήνου του μηνός Μαΐου, είναι η πιό ιερή ημέρα των Βουδδιστών, κατά την οποία εορτάζονται η γέννηση του Βούδδα, η επίτευξη της Φώτισής Του και το Πέρασμά Του στην Πάρι-Νιρβάνα, λαμβάνοντας επίσης υπ' όψιν, ότι ο Βουδδισμός, μία από τις αρχαιότερες θρησκείες στον κόσμο, προσέφερε για πάνω από 2.500 χρόνια και συνεχίζει να προσφέρη, στην πνευματικότητα της ανθρωπότητας.

Ο άγιος θησαυρός είναι τοποθετημένος πάνω σε μια οκταγωνική χειροποίητη βάση από ξύλο τικ, κάτω από έναν θόλο από πλεξιγκλάς, έτσι ώστε να μπορεί νά εκτίθεται σε δημόσια θέα.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, τα άγια λείψανα θα εκτεθούν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην κατοικία του Λάμα Σόναμ - θιβετιανού Δασκάλου του Βουδδισμού.

Θα συνοδεύονται από τον Σεβάσμιο Ηγούμενο Αναρούντα και άλλους Σεβάσμιους μοναχούς από την Σρί Λάνκα, εκεί όπου φυλάσσονται μόνιμα τά άγια λείψανα.

Φίλοι και γνωστοί, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, μπορούν νά επισκεφθούν τον χώρο από τις 10π.μ - 6μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διεύθυνση κατοικίας:

ΟΛΥΜΠΟΥ 8, Μάτι - Νέας Μάκρης

e.mail: dekiland8@hotmail.com

http://citypress-gr.blogspot.com/

ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!

Όλες οι κοινωνικές τάξεις στρέφονται στα ανώνυμα προϊόντα

Οι καταναλωτές στρέφονται λόγω της κρίσης όλο και περισσότερο στα φθηνότερα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, αγνοώντας τα ακριβότερα επώνυμα Ιδιαίτερη σημασία έχει η διαπίστωση ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας δεν αγοράζονται μόνο από καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, αλλά από όλες τις εισοδηματικές τάξεις.

Οι αλλαγές των καταναλωτικών προτύπων έχουν ως αποτέλεσμα ένα στα πέντε προϊόντα που γεμίζουν το καλάθι του καταναλωτή να είναι σήμερα ιδιωτικής ετικέτας, παρουσιάζοντας ετήσιο ρυθμό αύξησης 30%! Συγκριτικά, πριν από μία πενταετία τα είδη αυτά δεν κατείχαν μερίδιο πάνω από το 5% της αγοράς.

Οι αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών φαλινεται στο σύνολο της αγοράς οι πωλήσεις γιαουρτιών στις οποίες μειώθηκαν κατά 5,1%, ενώ στα γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας σημειώθηκε αύξηση 63,9%! Κατά 28% αυξήθηκαν οι πωλήσεις στα γάλατα ιδιωτικής ετικέτας, όταν οι συνολικές πωλήσεις στο γάλα μειώθηκαν κατά 5%, ενώ στους χυμούς υπήρξε συνολική μείωση πωλήσεων 6%, την ώρα που τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κατέγραφαν αύξηση 12%. Πρόκειται για μια εικόνα που αφορά το σύνολο της αγοράς και όχι μεμονωμένες κατηγορίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, όπως συνέβαινε μόλις πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με έρευνες του ΙΟΒΕ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου, οι αλλαγές οφείλονται όχι μόνο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αφού τα είδη αυτά είναι φθηνότερα έως και 60% από τα επώνυμα, αλλά και αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά των ελληνικών νοικοκυριών. Διαπιστώνεται τώρα ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας δεν αγοράζονται μόνο από καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, αλλά από όλες τις εισοδηματικές τάξεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε αρκετές κατηγορίες προϊόντων τα μερίδια της ιδιωτικής ετικέτας ξεπερνούν ακόμη και το 30%, γεγονός που δείχνει ότι κερδίζουν όλο και περισσότερο χώρο στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για περιπτώσεις όπως τα κατεψυγμένα (33,91%), τα παγωτά (39,27%) και άλλα προϊόντα. Το 2008 ο τζίρος τους διαμορφώθηκε στα 1,7 δισ. ευρώ, ενώ για το 2009 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2 δισ.
Hellenic Business

TETOIA EKANE Ο ΜΑΚΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ!!


Επειδή από αύριο αρχίζει μιά ασ' το πούμε άτυπη εκστρατεία, μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου, για τις εκλογές του Ιουνίου, καλά θα κάνουν να κοιτάξει ο καθένας τα δικά του καλά αν υπάρχουν, και όχι τα κακά του άλλου.Η αρνητική διαφήμιση δεν είναι πάντα υπέρ αυτού που την κάνει.ΙΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ?ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ?

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΩΣ ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ!!!

Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ!!!

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΛΟΚΕΡ ΗΤΑΝ 107 ΧΡΟΝΩΝ!!


Πιστεύεται ότι ήταν η παλαιότερη παγκοσμίως blogger,λεγόταν Olive Riley και η πατρίδα της ήταν η Αυστραλία.Ξεκίνησε το blog της τον Φεβρουάριο του 2007 σε ηλικία 107 χρονών.Στις 26 Ιουνίου 2008 έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 108.Είχε δημοσιεύσει πάνω από 70 καταχωρίσεις,και πολλα βίντεο στο YouTube.Το όνομα του blog ήταν "μηδέν", ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΓΙΑΚΑ ΜΑΣ

Το Κογκρέσο εξετάζει την κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες

Νε αριθμό 2261 κατατέθηκε στο Αμερικανικό Κογκρέσο το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει να συμπεριληφθεί η Ελλάδα μεταξύ των χωρών των οποίων οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τις ΗΠΑ για μικρά χρονικά διαστήματα, χωρίς την υποχρέωση να εξασφαλίσουν προηγουμένως βίζα.

Το σχέδιο της ρύθμισης υπέβαλαν από κοινού οι πρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης ελληνικών θεμάτων και συγκεκριμένα ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής Γκάς Μπιλιράκης και ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Κάρολιν Μαλόνεϊ. Ικανοποίηση για την υποβολή του νομοσχεδίου εξέφρασε η ΑΧΕΠΑ, η μεγαλύτερη οργάνωση της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Hellenic Business

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ



Καταγγελία σοκ ακούσαμε πριν από λίγο στο ράδιο Θεσσαλονίκη,ένας κρατούμενος πήρε τηλέφωνο στην εκπομπή του κυρίου Διαμαντόπουλο ,και έλεγε στον αέρα ότι έχει να δει το φως του Ηλίου πάνω από δυο μήνες, φώναζε κάντε κάτι να μας πάρουν από εδώ είναι άσχημες οι συνθήκες κράτησης, κάνουμε απεργία πείνας και δεν μας δίνουν σημασία στο μέγαρο της αστυνομίας ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,θα πεθάνουμε εδώ μέσα φώναζε


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΜΠ, ΠΑΝΤΕΙΟΥ, ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ


Πώς είναι δυνατόν;;;
Τόσα χρόνια ευαγγελίζονται τον μεσσάιο χώρο αλλά και σε κάθε ευκαιρία διατυμπανίζουν την αποστροφή τους για τα ακροδεξία κόμματα και αντιλήψεις. Η αλήθεια όμως είναι άλλη, και σαφώς πολύ επικίνδυνη απέναντι στην προάσπιση του δημοκρατικού χαρακτήρα των πανεπιστημίων, καθώς και των θεσμών μας.
Ο λόγος για τους 'δημοκρατικούς' ΔΑΠίτες και ΟΝΝΕΔίτες...
Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι στο facebook στο group "Ευρωεκλογές 2009: Οι Έλληνες ψηφίζουν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" το οποίο αριθμεί πάνω από 2000 μέλη, η πλειοψηφία των μελών είναι γνωστοί ΟΝΝΕΔίτες και ΔΑΠίτες από όλη την Ελλάδα...
Ανάμεσα στα εκλεκτά μέλη τους ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γ.Παπανικολάου, ο πρόεδρος της ΔΑΠ ΑΕΙ Μ.Κασσελάκης και ο πρόεδρος της ΔΑΠ ΤΕΙ Α. Μαγγλάρης.
Πατήστε εδώ για να βρείτε τον ΟΝΝΕΔίτη της γειτονιάς σου και το ΔΑΠίτη της σχολής σου:

Και οι ξανθιές έχουν ψυχή!!!!'ΜΙΆ ΞΑΝΘΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ

Ε! Δεν πάει άλλο πια.. Κι εμείς οι ξανθιές έχουμε δικαίωμα στην κουλτούρα, στην ποιότητα, στην εξυπνάδα, στον έρωτα και στην βλακεία!!! Και όπου αλλού έχουν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι άνθρωποι..

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1.Είμαστε ολόκληρη παρέα για καφέ, εκ των οποίων κάποιους τους συναντώ για πρώτη φορά. Πίνουμε το καφεδάκι μας και παρλάρουμε ...; Σε κάποια στιγμή λέω κάτι, που κατά γενική ομολογία, χαρακτηρίζεται έξυπνο. Αρχίζουν τότε τα σχόλια «Κοίτα ρε μυαλό η ξανθιά!!!», «Αυτό, σίγουρα, κάπου το έχεις ακούσει!!!»009_220-099~Marilyn-Monroe-Gentlemen-Prefer-Blondes-Posters.jpg

-Ορίστε????? Τι λες, ΡΕ??? Με ξέρεις κι από χτες για να μου προσβάλλεις την νοημοσύνη μου??? Άντε μη σου πω τίποτα για την δική σου γελοία κρίση που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ότι ευφυΐα και χρώμα μαλλιών, κάνουν αρκετούς συνδυασμούς!!!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2.Με γνωρίζει κάποιος σε baraki και επειδή είμαι ξανθιά, ΠΡΕΠΕΙ να του κάτσω...!!!

-Ποιος θα μου εξηγήσει το ΠΡΕΠΕΙ?? ΠΡΕΠΕΙ ρε γελοίε, να με κάνεις να σε θελήσω!! Όχι γιατί μου είπες, μια στημένη ατάκα. Γιατί θα γουστάρω εσένα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3.Είμαστε κάπου μαζεμένοι παρέα και μόλις θα πω κάτι που δεν ανταποκρίνεται με την πραγματικότητα, κοινώς βλακεία ...; Με κοιτάζουν με ύφος αναμενόμενο ...;

-Αναμενόμενη η βλακεία εκ μέρους μου??? Τι να σας πω! Εσείς δεν έχετε πει ΠΟΤΕ βλακεία??? Μην μου πείτε ΠΟΤΕ... Δεν θα σας πιστέψω ...;

Είμαστε και οι ξανθιές, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ...;..!!!!

Με τις βλακείες μας και τις εξυπνάδες μας!!

ΠΗΓΗ

Αντιδράσεις για το "θάψιμο" του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου

Έντονη δυσφορία για το "θάψιμο" του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου
από τα μεγαλοκάναλα και την κρατική τηλεόραση.

Την έντονη δυσφορία τους για την επιλογή των μεγαλοκάναλων και των κρατικών
καναλιών, να "θάψουν" επιλεκτικά την ανακοίνωση της ίδρυσης του Πανελληνίου
Μακεδονικού Μετώπου εξέφρασαν με δήλωσή τους στα ΜΜΕ, οι κύριοι Στέλιος
Παπαθεμελής και Κώστας Ζουράρις.

Η αντίδραση αυτή των δύο ανδρών προκλήθηκε τόσο από την απαράδεκτη στάση
των μεγαλοκάναλων και των κρατικών καναλιών, όσο και από τις έντονες
διαμαρτυρίες των Μακεδόνων που διαπίστωσαν πως μια τόσο σημαντική για την
Μακεδονία είδηση, "εξαφανίσθηκε" κυριολεκτικά από τα μεγάλα ηλεκτρονικά
ΜΜΕ.

Στις έντονες και επικριτικές φωνές που ακούσθηκαν από φίλους και στελέχη του
Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου στη Μακεδονία, ζητήθηκε σε αυτήν την φάση
η επίδειξη αυτοσυγκράτησης, δεδομένου ότι ακούσθηκαν απόψεις περί της
χρησιμότητας ή μη τελικά των μεγαλοκάναλων αλλά και των κρατικών καναλιών,
να εκπέμπουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Πάντως, όπως δήλωσαν φίλοι και στελέχη του Πανελληνίου Μακεδονικού
Μετώπου, αν τα μεγαλοκάναλα και η κρατική τηλεόραση συνεχίσουν να "θάβουν"
την τόσο σημαντική για τον τόπο αλλά και ιδιαίτερα για τη Μακεδονία κίνηση, δεν
θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα

Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771

Τηλέφωνο Κώστα Ζουράρι: 6974649252


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης

Τηλ.: 6979112273

Τα καλύτερα φαγητά στο πιάτο σας!!!Άντε και καλή όρεξη!!


Νυκτερίδες γιαχνή!!

Σπέσιαλ κατσαρίδες με ουζάκι!!!

Ακρίδες νερόβραστες για όσους κάνουν δίαιτα!!

ότι και νάναι....πάντως για παιδιά είναι...καλοφάγοτο!!

Ομό ψαράκι ούτε αρκούδες να είμασταν!!

Και η ποικιλία μας σκορπιοί,κατσαριδούλες σκουλικάκια όλα στα κάρβουνα!!

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα αδέσποτα...


.
Aπό το http://www.strayshelp.gr
. .
Προς τον κ. Σωτήριο Χατζηγάκη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Σύντομα κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα που ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, με θέμα «παράνομη διακίνηση αδέσποτων ζώων», με το οποίο καταστρατηγείται κάθε έννοια νομιμότητας, αφού αλλοιώνει τον υπάρχοντα νόμο 3170/2003, δικαίωμα το οποίο έχει μόνο η Βουλή των Ελλήνων. Παράλληλα με το δελτίο αυτό - εμμέσως πλην σαφώς - καταπατάται και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, αφού μέσω αυτού περιορίζεται η ατομική ελευθερία του ατόμου. Επίσης τοποθετεί τον Έλληνα πολίτη σε υποδεέστερη μοίρα από τον πολίτη των άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Συνηγόρου του Πολίτη αλλά και εγκρίτων νομικών στους οποίους απευθυνθήκαμε, οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι των Υπουργείων, «μπορούν μόνο να σχολιάσουν και να επεξηγήσουν την κείμενη νομοθεσία, χωρίς όμως να προβαίνουν σε ερμηνείες που έρχονται σε αντίθεση με το περιεχόμενο της νομοθετικής διάταξης, την οποία προσπαθούν να επεξηγήσουν». Στην ίδια γνωμάτευση, ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει ότι...
«η συγκεκριμένη εγκύκλιος(;) όχι μόνο δεν εξειδικεύει το περιεχόμενο της σχετικής νομοθετικής διάταξης αλλά φαίνεται να τελεί σε αντίθεση με αυτήν».
Με ποιό δικαίωμα, ο κύριος υφυπουργός ορίζει κατά το δοκούν το πόσα ζώα μπορεί να έχει κάθε Έλληνας πολίτης, εφ’ όσον μπορεί να διασφαλίσει την ευζωία τους; Με ποιό δικαίωμα απαιτεί υπεύθυνη δήλωση για το τι θα κάνει ο κάθε Έλληνας πολίτης που καθ’ όλα νομοταγής ταξιδεύει με το ζώο συντροφιάς του από και προς την Ελλάδα; O καθένας γνωρίζει τις άθλιες και τραγικές συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε όλη την Ελλάδα, τις χιλιάδες δηλητηριάσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο, τις ειδεχθείς κακοποιήσεις εκατοντάδων ζώων, τα πολτοποιημένα ζώα στους ελληνικούς δρόμους, τους κάδους σκουπιδιών με ζωντανά νεογέννητα κατοικίδια, κ.λ.π.. Για το λόγο αυτό θεωρούμε τη δήλωση του υφυπουργού ότι «έχουν παρθεί πρωτοποριακά μέτρα για τα αδέσποτα ζώα στην χώρα μας» προκλητικά απαράδεκτη. Δεν είμαστε ούτε τυφλοί ούτε αφελείς. Με την ως άνω «εγκύκλιο» χαρακτηρίζουν παράνομο συλλήβδην το έργο και τις προσπάθειες χιλιάδων εθελοντών πολιτών και εκατοντάδων ζωοφιλικών σωματείων και ομάδων, που λόγω της γνωστής και ανύπαρκτης μέριμνας του Κράτους, δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους με απίστευτες δυσκολίες και δαπάνες για τη βελτίωση της γνωστής - ανά την Ευρώπη και όχι μόνο - τραγικής κατάστασης των ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα. Ζητάμε από τον Υπουργό κ. Σωτήριο Χατζηγάκη, ο οποίος με το Δελτίο Τύπου της 22.04.09 έδειξε ευαισθησία για το θέμα, εντόπισε σωστά τη σωστή κατεύθυνση που πρέπει να στραφεί η μέριμνα της Πολιτείας για την επίλυση του προβλήματος αυτού και δημόσια δεσμεύτηκε να πάρει μέτρα, να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση της συγκεκριμένης «εγκυκλίου» και να επαναφέρει τη διασαλευθείσα νομιμότητα, προβαίνοντας σε κάθε δέουσα ενέργεια για την αποκατάσταση της αλήθειας και της ανυπόστατης παρερμηνείας των διατάξεων των σχετικών νόμων.
Θα πραγματοποιηθεί και διαμαρτυρία μπροστά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων,στις 20/5/09 και ώρα 10π.μ.
Την επιστολή αυτή υπογράφουν οι παρακάτω σύλλογοι: δείτε εδώ

http://press-gr.blogspot.com/

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Οι κότες μπορούν να υπνωτιστούν.

Φανατικός θαυμαστής της Marilyn Monroe πλήρωσε 14.000 δολάρια για να αποκτήσει το σουτιέν που φορούσε η αδικοχαμένη σταρ στη γνωστή ταινία `Some Like it Hot`.

Ο μέσος άνθρωπος κάνει 1.460 όνειρα το χρόνο!

Κάθε χρόνο 10.000 πουλιά πεθαίνουν από χτυπήματα σε παράθυρα!

Τα περισσότερα κραγιόν περιέχουν λέπια ψαριών!

Κανένα τετράγωνο χαρτί δεν μπορεί να τσακιστεί στη μέση πάνω από 7 φορές!

Πάνω από 2.500 αριστερόχειρες σκοτώνονται κατά την διάρκεια ενός έτους από την χρήση προϊόντων για δεξιόχειρες!

Στο Empire State Building χρειάστηκαν πάνω 10.000.000 τούβλα για την κατασκευή του!

Η πιο μεγάλη πτήση ενός κοτόπουλου είναι 13 δευτερόλεπτα!

Η ηλεκτρική καρέκλα ανακαλύφθηκε από έναν οδοντίατρο!

Όλοι οι ανεμόμυλοι περιστρέφονται δεξιόστροφα, εκτός από αυτούς που βρίσκονται στην Ιρλανδία!

Οι καμήλες έχουν 3 βλέφαρα!

Ένας γάιδαρος μπορεί και βλέπει και τα 4 πόδια του ταυτοχρόνως!

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κοιμόντουσαν με πέτρινα μαξιλάρια!

Η πολιτεία του Tennesse (ΗΠΑ) μέχρι το 1796 ονομάζονταν Franklin!

Η Γη ζυγίζει περίπου 6.588.000.000.000.000.000.000.000 τόνους!

Μια κατσαρίδα μπορεί να ζήσει χωρίς κεφάλι για πολλές εβδομάδες, στο τέλος πεθαίνει από ασιτία!

Το μόνο άλλο ζώο εκτός από τον άνθρωπο που μπορεί να πάθει εγκαύματα από τον ήλιο είναι το γουρούνι.

Η πολιτεία με τους περισσότερους κατοίκους που πηγαίνουν με τα πόδια στην δουλειά είναι η Αλάσκα.
Ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε επειδή ο γιατρός που απευθύνθηκε η μητέρα του για να κάνει άμβλωση, δεν της το επέτρεψε!

Η Μέριλιν Μονρό είχε έξι δάκτυλα στα πόδια της.

Για να παραχθούν οι ετήσιες μπάλες του αμερικάνικου μπέιζμπολ κάθε χρόνο σφάζονται 3000 αγελάδες!

Η αμοιβή του Μάικλ Τζόρνταν από την εταιρία ΝΙΚΕ, είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από ολόκληρη την ετήσια μισθοδοσία του εργοστασίου που διατηρεί η εταιρία
στην Μαλαισία!

Η ιδιωτική αεροπορική εταιρία American Airlines, αφαίρεσε από κάθε γεύμα των πελατών της μια ελιά, κι εξοικονόμησε 40.000 δολάρια!

Το χταπόδι όταν πεινάσει τρώει κάνα δυο από τα πλοκάμια του, τα οποία έχουν την ιδιότητα να ξαναβγαίνουν!

Τα καγκουρό δεν μπορούν να κάνουν ένα βήμα πίσω πηδώντας.

Το στόμα του σκύλου είναι 200 φορές καθαρότερο από αυτό του ανθρώπου!

Ένα σαλιγκάρι έχει 25.000 δόντια.


Η γλώσσα της γαλάζιας φάλαινας είναι μεγαλύτερη από αυτήν του ελέφαντα!

Η αράχνη που είναι γνωστή ως «μαύρη χήρα» μπορεί να συνευρεθεί με 25 αρσενικές αράχνες, και στη συνέχεια να τις φάει όλες!

Αν εξαιρέσουμε τους πολέμους και τα τροχαία, τους πολυπληθέστερους μαζικούς θανάτους έχει προκαλέσει ο «κώνωψ ο ανωφελής»!

Οι αγελάδες παράγουν περισσότερο γάλα όταν ακούν μουσική.

Οι γάτες ακούν υπέρηχους.

Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα.

ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΓΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!!!

ΦΟΒΕΡΕΣ καταγγελίες για τις πειρατίες στη Σομαλία



Τι λέει εδώ ο καπετάνιος,κύριοι;;;; Απίστευτα πράγματα....
..
Πρός κύριον
Αστέριο Χουλιάρα
καθηγητή πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Κοινοποίηση: κύριον Αντώνιο Μπρεδήμα
καθηγητή Νομικής, πανεπιστημίου Αθηνών.

Αξιότιμε κύριε καθηγητά.

Κατά την διάρκεια ημερίδας για τις επιπτώσεις της πειρατίας στην διεθνή ναυσιπλοία - που διοργάνωσε το ινστιτούτο διεθνών οικονομικών σχέσεων [ Ι.Δ.Ο.Σ. ] - αναφέρατε πολύ σωστά, ότι το έτος 2008 αυξήθηκαν 200% τα κρούσματα των ναυτοπειρατιών στην περιοχή της Σομαλίας και του κόλπου του ADEN σε σχέση με το 2007, μιά και τα νέα κρούσματα άγγιξαν τον αστρονομικό αριθμό των 111.
Για τα οποία δαπανήθηκαν - σας ενημερώνω - άνω των 150.000.000 δολαρίων ως λύτρα μέχρι στιγμής για τα πλοία που απελευθερώθηκαν, με αποτέλεσμα το κόστος στην ναυσιπλοία να αυξηθεί με το ποσόν των 80.000.000 δολλαρίων.

Μέχρι εδώ, συμφωνούμε απόλυτα. Διαφωνώ ριζικά όμως με την.. συνέχεια της ομιλίας σας, μια και θεωρείται σαν αιτία της γέννησης των ναυταπατών στην συγκεκριμένη αυτή περιοχή, το γεγονός ότι η χώρα της Σομαλίας παραμένει ακυβέρνητη 18 χρόνια, γεγονός που οδήγησε τούς άνεργους ντόπιους ψαράδες να στραφούν στις ναυτοπειρατίες, κάτι που τους εξασφαλίζει εύκολο και αρκετό χρήμα.

Δεν γνωρίζω αν το κοινό - που παρακολουθούσε την ομιλία σας αυτή - χειροκρότησε τις σκέψεις σας αυτές ή όχι.

Εγώ προσωπικά τις θεωρώ "πέρα για πέρα ανακριβείς, αναξιόπιστες, αλλά συνάμα και προσβλητικές για την νοημοσύνη όσων γνωρίζουν πράγματα και στοιχεία για την λαίλαπα των ναυταπατών."

Και σας ερωτώ, κύριε καθηγητά:

1.- Δεν σας εκπλήτουν οι γνώσεις των άνεργων ντόπιων Σομαλών ψαράδων, που γνωρίζουν και επιλέγουν τα πλοία που μεταφέρουν πανάκριβα φορτία και συλλαμβάνουν μόνον αυτά;

2.- Πως γνωρίζουν το λιμάνι φόρτωσής των, το είδος του φορτίου τους, την ώρα που έλυσαν κάβους, την πορεία τους, τον προορισμόν τους, την ωριαία ταχύτητά τους, και κυρίως την ημέρα που βρίσκονται στην "επικίνδυνη ζώνη των ρεσάλτων";

3.- Πως γνωρίζουν την αξία των πολύτιμων φορτίων τους και προσδιορίζουν το ύψος των λύτρων;

4.- Ποιός είναι ο εν "Ελλάδι διαπραγματευτής μεταξύ Σομαλών πειρατών και Ελλήνων εφοπλιστών, που κάνει τα παζάρια του ύψους των λύτρων που καταβάλλονται τελικά στα "αφεντικά" των δύσμοιρων αναλφάβητων ψαράδων, που η αμοιβή των για κάθε ρεσάλτο δεν ξεπερνά τα 1000 δολλάρια;

5.- Πως είναι δυνατόν να υπάρχει έξαρση ναυτοπειρατιών όποτε η ναυλαγορά είναι πεσμένη;

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ!!


Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμα για τον Ομπάμα!!!

Το ρομπότ χορεύτρια!!!!


Θαυμάστε τις χορευτικές φιγούρες του ρομπότ χορευτή.
Αρχίζω και ανησυχώ πολύ για το μέλλον!!!Οχι και αυτό!!

Το βίντεο του Giles Walker προσφέρει μια ματιά σε ένα μέλλον που έχω την αίσθηση είναι πολύ μακριά

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΕ 200 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ?





ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!

Εγκεφαλικά νεκρός νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ο Ευγένιος Σπαθάρης.!



''Εγκεφαλικά νεκρός'' στο νοσοκομείο ΚΑΤ νοσηλεύεται οΕυγένιος Σπαθάρης, μετά από ατύχημα που είχε χθες βράδυ στο Ινστιτούτο Γκαίτε.
Ο πιο γνήσιος εκφραστής της ελληνικής παράδοσης έπεσε από τις σκάλες κατά την προσέλευσή του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 85χρονο άνδρα στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Όπως δήλωσε η σύζυγός του, Φανή, ο Ευγένιος Σπαθάρης "έχει αιμάτωμα στο κεφάλι και θεωρείται από τους γιατρούς εγκεφαλικά νεκρός".
ΑΠΕ
______________________________
Ο Ευγένιος Σπαθάρης έχει τιμηθεί με Βραβείο Ρώμης (1962), με το Α' Μετάλλιο του Πρίγκιπα του Μοντ, Α' Βραβείο Πολωνίας (1978), Α' Μετάλλιο Τοσκανίνι (Ιταλία) το 1978 κ.ά. Τέλος, το 2007 τιμήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού για την μεγάλη του προσφορά στο καλλιτεχνικό αυτό είδος, για το οποίο του αναγνωρίστηκε ο τίτλος του "μεγάλου δασκάλου".

H KAΛΥΤΕΡΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!


Θυμάστε τι λέγαμε πιτσιρίκια '' θα το πω στην μαμα μου'' ΑΥΤΉ ΕΝΝΟΟΥΣΑΜΕ? ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!!!1832 - Η Ελλάδα αναγνωρίζεται επίσημα ως ανεξάρτητο κράτος με ανώτατο άρχοντα τον Όθωνα.


Η Ελλάδα (παλαιότερα: Ἑλλάς, επίσημα: Ελληνική Δημοκρατία).

Ενα δισεκατομμύριο άνθρωποι στη Γη δεν έχουν πρόσβαση σε τροφή


Η πείνα σε όλον τον κόσμο έχει αγγίξει τουλάχιστον 104 εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως το 2009 λόγω της οικονομικής κρίσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που δεν έχουν να φάνε σε περίπου ένα δισεκατομμύριο, εκτίμησε σήμερα ο Ζακ Ντιούφ, διευθυντής του οργανισμού του ΟΗΕ αρμόδιου για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO).

"Εκτιμούμε ότι τουλάχιστον 104 εκατομμύρια άνθρωποι επιπλέον δεν έχουν πρόσβαση στην καθημερινή τροφή φέτος λόγω της μεγάλης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης", δήλωσε ο κ. Ντιούφ σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

"Φτάνουμε δηλαδή περίπου στο ένα δισεκατομμύριο ατόμων που στερούνται του βασικού δικαιώματός τους στην τροφή", πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι ποτέ στην ιστορία δεν είχαμε φτάσει σε τέτοια τόσο υψηλά νούμερα.

Το 2008 ο αριθμός των ατόμων που δεν είχαν πρόσβαση στην τροφή αυξήθηκε κατά 40 εκατομμύρια λόγω της απίστευτα μεγάλης αύξησης των τιμών των τροφίμων, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η λεγόμενη "διατροφική ανασφάλεια" πλήττει 32 χώρες στον κόσμο που έχουν ανάγκη "άμεσης βοήθειας" πρόσθεσε ο κ. Ντιούφ, εκτιμώντας παράλληλα ότι πρέπει να "διπλασιαστεί" η παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως.

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της FAO κάλεσε όλες τις αναπτυγμένες χώρες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους στον τομέα της παροχής βοήθειας προς τις φτωχές χώρες, παρά την οικονομική κρίση.
ΑΠΟ Hellenic Business

Μηχανήματα ΑΤΜ είναι ασφαλές να χρησιμοποιείται;


ΑΤΜ είναι παντού σήμερα και οι απατεώνες μπορούν πολύ εύκολα να σας ληστέψουν πάντα με την δική σας βοήθεια χωρίς να το ξέρετε ασφαλώς.Οι ,ανθρωποι που πρωταγωνιστούν στο βίντεο θα σας δείξουν πόσο εύκολο είναι τελικά να σας πάρουν τα χρήματα μέσα από το ΑΤΜ.Τί λέτε λοιπόν είναι ασφαλή? ή όχι?ΓΙΑ ΔΕΊΤΕ!!!

ΑΠΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2009 ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΜΚΑ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ)


Ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι ουσιαστικά η ταυτότητα εργασίας και ασφάλισης κάθε εργαζόμενου, συνταξιούχου και προστατευόμενου μέλους της οικογένειάς τους στη χώρα μας. Με τον ΑΜΚΑ θα εξυπηρετήστε πιο εύκολα και γρήγορα σε όλες σας τις συναλλαγές που αφορούν την εργασία και την ασφάλιση όπως: να προχωρήσετε σε έναρξη απασχόλησης και ασφάλισης, να καταβάλετε τις ασφαλιστικές σας εισφορές, να εκδώσετε ή να ανανεώσετε το βιβλιάριο ασθένειας, να πάρετε τη σύνταξή σας ή τις οποιεσδήποτε παροχές, επιδόματα και βοηθήματα και όλα αυτά με πολύ λιγότερες καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο ΑΜΚΑ αντικαθιστά τον Αριθμό Μητρώου (ΑΜ) που μέχρι σήμερα χορηγούν οι Ασφαλιστικοί Φορείς στους ασφαλιζόμενους και στους συνταξιούχους, κάνοντας τη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη.

Θα είναι απαραίτητος από τον Ιούλιο του 2009. Η απόδοσή του γίνεται σε όλα τα ΚΕΠ και τα γραφεία ΑΜΚΑ που λειτουργούν σε Ασφαλιστικά Ταμεία.

Γιατί είναι απαραίτητος ο ΑΜΚΑ;

Με τον ΑΜΚΑ και τους 13 νέους φορείς κοινωνικής ασφάλισης μπαίνουν οι βάσεις μιας νέας, λειτουργικής δομής του ασφαλιστικού συστήματος, προωθώντας και ισχυροποιώντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Έτσι:

* Μπαίνουν τα θεμέλια για σύγχρονες, απλοποιημένες παροχές σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας του πολίτη, όπως:
o Στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δρώντας άμεσα ενάντια στην κατασπατάληση των πόρων των Ταμείων, ώστε να μπορούν να βελτιώνονται οι παροχές.
o Στον τομέα της εργασίας και της ασφάλισης του εργαζόμενου, αφού εξασφαλίζονται τα δικαιώματά του, καταπολεμώντας την εισφοροδιαφυγή.
o Στον συνταξιοδοτικό τομέα, μειώνοντας αισθητά το χρόνο έκδοσης και απονομής της σύνταξης
* Εκσυγχρονίζονται οι αρμόδιοι φορείς και βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες, διευκολύνοντας τις συναλλαγές όλων μας
* Μειώνεται ο χρόνος απονομής της σύνταξης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης
* Τέλος, υποστηρίζοντας τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διευκολύνεται η ασφάλιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η συνταξιοδότηση των πολιτών που εργάζονται σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://www.amka.gr/

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ..

www.evianews.com

Άγνωστοι μπήκαν στο διαμέρισμα μίας οικογένειας σε χωριό έξω από την Χαλκίδα. Παραβίασαν την κεντρική πόρτα ενώ αξιοσημείωτο είναι πως κανένας από την οικογένεια δεν τους αντιλήφθηκε.Έκαναν το σπίτι άνω κάτω και πήραν 3000 ευρώ. Φαίνεται όμως ότι ήταν πεινασμένοι αφού έκαναν επιδρομή και στον καταψύκτη από όπου πήραν δύο κοτόπουλα. Έφυγαν σαν κύριοι ενώ το πρωί όταν
ξύπνησε η οικογένεια δεν πίστευε στα μάτια της μιας και το σπίτι είχε μετατραπεί σε βομβαρδισμένο τοπίο. Για τους διαρρήκτες κάνει έρευνες η αστυνομία ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυξήθηκε ο αριθμός των κλοπών στην επαρχία γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στην αστυνομία που κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την μείωση της εγκληματικότητας.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ..

07 Μαϊου 09 : Santa Barbara, Καλιφόρνια - Λόγω σφοδρών ανέμων ξέσπασε μία φωτιά σε σπίτια της Νότιας Καλιφόρνιας πριν λίγες ώρες, αναγκάζοντας τους κατοίκους να φύγουν, καθώς στήλες καπνού υψώθηκαν τεράστιες σε μια γραφική παράκτια περιοχή. Τηλεοπτικά ελικόπτερα έδειξαν τα φλεγόμενα σπίτια στη Σάντα Μπάρμπαρα, αλλά ο αριθμός δεν μπορεί να προσδιοριστεί άμεσα, λόγω του ότι στήλες καπνού βρίσκονται διάσπαρτοι πάνω από την πόλη στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού!....WASHINGTON - Πλαισιωμένος από τους ηγέτες του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, Barack Obama πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη βαθιά λύπη του την Τετάρτης για τις απώλειες σε άμαχο πλυθησμό αυτή την εβδομάδα στο δυτικό Αφγανιστάν, υποσχόμενος «κάθε προσπάθεια» για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση τάσεων στο πλαίσιο του πολέμου κατά των Ταλιμπάν!...MEXICO CITY - Στα γραφεία και στους κλειστούς και στις αγορές, επέστρεψαν οι Μεξικάνοι την Τετάρτη μετά από πέντε ημέρες αποχής λόγω της γρίπης των χοίρων, ενώ δεκάδες Μεξικάνοι επέστρεψαν υποδεχόμενοι σαν ήρωες απλό την ταπεινωτική καραντίνα που τους είχε επιβληθει στην Κίνα. Αλλά στο Μεξικο οι νεκροί αυξήθηκαν, δημιουργόντας φόβους για περισσότερες λοιμώξεις στα πλήθη και πάλι. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας κάλεσε τις χώρες να μην βάζουν σε καραντίνα επισκέπτες ή να επιβάλουν εμπορικούς περιορισμούς, χωρίς επιστημονικούς λόγους. Αλλά η Κίνα προκλητικά δικαιολόγησε την προστασία για τις πυκνοκατοικημένες πόλεις της!....Τιφλίδα διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα εν μέσω εθνικών εντάσεων που αυξάνονται συνεχώς !....Βαγδάτη - Νέα βομβιστική εκδήλωση πριν από λίγο με παγυδευμένο αυτοκλινητο όπου σκοτώθηκαν 17 άτομα στη Βαγδάτη την Τετάρτη, εντίνει την ανησυχία για την ασφάλεια του Ιράκ δύο μήνες πριν από ο εθνικός στρατλος και η αστυνομία αναλάβει την πλήρη ευθύνη σε πόλεις της χώρας!...
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL