Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Everything is ok !!!!!! ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ

Η μεγάλη αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη.

Η μεγάλη αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη.

Τι κρύβουν οι κινήσεις του επιχειρηματία.

Τι συμβαίνει με τον Ολυμπιακό.

Γιατί «βλέπει» ξένο Χρηματιστήριο.

Πού μειώνει τις συμμετοχές του και ποια είναι η διάδοχη κατάσταση.

ΠΗΔΗΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΘΜΟ

Καιρός είναι επιτέλους να τερματιστεί αυτή η αηδία: “του κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο και κάθε χωριό και ΤΕΙ”.


Posted by J.McManus

Να επιστρέψουμε στο παληό σύστημα των ΜεταπολιτευτικώνΠανελλήνιων εξετάσεων, μ’ αυστηρά κριτήρια επιλογής (όχι σήμερα, που ξανασυζητάμε γιά τη περιβόητη «βάση του 10») όπου εισέρχοντομόνο ένας στους τέσσερεις επιτυχόντες μαθητές στην Ανώτερη κι Ανώτατη εκπαίδευση [κι όχι το σημερινό χάλι με τους 3 στους 4 "επιτυχόντες" γιά να δουλεύουν οι καφετέριες και οι ενοικιαστές φοιτητικών γκαρσονιερών στα πέριξ]

Δε γίνεται να μετατραπούν, ως διά μαγείας, ΟΛΑ τα Ελληνόπουλα σε επιστήμονες (my ass)· την ώρα που δεν γνωρίζουν ούτε του κώλου τους την τρύπα. Έλεος.

Δε χαθήκαμε κι όλοι εμείς που δεν κατέχουμε Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή PhD.

Ούτως ή άλλως, σοβαρή δουλειά δεν πραγματοποιείται στα ερημωμένα κι εγκαταλελειμμένα Ελληνικά Πανεπιστήμια της πλάκας και της αειφόρου κατάληψης!

Είδατε μήπως προχθες στο “Κ” της Καθημερινής: τα Ελληνόπουλα που διαπρέπουν στη Σύλικον Βάλλεϋ και στο Μπέρκλεϋ;

Την ώρα που εσείς "κτίζετε" καθηγητάδες μέσα στις πρυτανείες, αποκτάτε πτυχία του κώλου με το Άγιον Σκονάκιον και καταστρέφετε τα σύμπαντα, κάποια Ελληνόπουλα παράγουν σπουδαίο επιστημονικό έργο στην αλλοδαπή...

ΑΥΤΑ είναι σοβαρά Πανεπιστήμια! Όχι τα μπουρδέλλα της ημεδαπής, τίγκα στην αφίσσα και στην κουρελαρία, όπου φοιτητο-συνδικαλιστές και καθηγητάδες που ζουν από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ΜΟΝΟ με τη διδασκαλία δεν ασχολούνται.

*** Στο πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον του κόσμου, στη Silicon Valley στο Σαν Φρανσίσκο, μια «άλλη Ελλάδα» ελπιδοφόρα δημιουργική-εξαιρετικό το αφιέρωμα του «Κ»- δικτυώνεται στην καρδιά της τεχνολογίας με το μυαλό στην Ελλάδα. Αφορμή αυτογνωσίας για όλους μας τα λόγια του Αλέξη Παπαλεξόπουλου, γκουρού των αγορών ενέργειας: «Συναισθηματική πληρότητα θα μου δώσει η δυνατότητα προσφοράς μου στην Ελλάδα»…

ΤΩΡΑ ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ

Έπαιξαν μπουνιές αστυνομικοί της Δημοτικής αστυνομίας και Σενεγαλέζος μικροπωλητής στη Θεσσαλονίκη

ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ, ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ

Στην κυριολεξία τις μπουνιές έπεξαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Αφρικανοί μικροπολητές και άνδρες της δημοτικής αστυνομίας. Όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας επιχείρησε να ελέγξει...
...στη συμβολή των οδών Κεραμοπούλου και Πρασακάκη, πλανόδιους πωλητές. Οι αφρικανικής καταγωγής μικροπωλητές αντέδρασαν, ακολούθησε ένταση, και ένας Σενεγαλέζος μικροπωλητής, φέρεται να χτύπησε αστυνομικό του δήμου.

το σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και προσήγαγαν στην Αστυνομία το μικροπωλητή που φέρεται να χειροδίκησε εναντίον του αστυνομικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!


Τι καταφέρνουν οι συμμορίες αλλοδαπών λαθρομεταναστών που λυμαίνονται την Αθήνα;


1. Κλείνουν χιλιάδες νόμιμα μαγαζιά Ελλήνων από τον τεράστιο όγκο του λαθρεμπορίου των παράνομων και αφορολόγητων προϊόντων που διακινούνται από λαθρομετανάστες. Έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες "κινέζικα" εμπορικά καταστήματα και χιλιάδες υπαίθρια παραμάγαζα πλανόδιων αφροασιατών λαθρέμπορων, οι οποίοι πουλάνε ανενόχλητοι μπροστά από τα ΝΟΜΙΜΑ μαγαζιά των Ελλήνων, ακόμη και στην Ερμού, την παράνομη πραμάτεια τους. Έτσι καταδικάζουν σε μαρασμό και πτώχευση το Ελληνικό εμπόριο. Το θράσος τους ενισχύεται από τη διεφθαρμένη "αστυνομία" του Χρυσοχοϊδη, και έτσι έχουν φτάσει στο σημείο να εναποθέτουν την πραμάτεια τους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών κατά μήκος της Ερμού την ώρα που λειτουργούν τα καταστήματα. Αυτό το χάλι δεν το έχω αντικρίσει σε καμία άλλη πόλη της Ευρώπης!

2. Κλείνουν χιλιάδες νόμιμα μαγαζιά Ελλήνων από το φόβο των ληστειών και της τρομοκρατίας. Πρεζόνια και αναρχικοί, ψευτοαντιεξουσιαστές του κώλου, ή θα τα κάψουν για να βάλουν φωτιά στους ναούς της κατανάλωσης, ή θα τα σπάσουν, ή θα τα γεμίσουν με σπρέι συνθήματα με το Α σε κύκλο που σημαίνει Anal..chy. Είναι τόση η άγνοια και η αγραμματοσύνη των κατευθυνόμενων τραγέλαφων του indi-(bagladeshi-pakistani)-media ώστε ούτε σωστά ελληνικά δεν γνωρίζουν. Στην καλύτερη ο "καταστηματάρχης" πρέπει να εύχεται να τον ληστέψουν οι συμμορίες των αλλοδαπών Αλβανών και σία, χωρίς να τον σκοτώσουν.

3। Το κέντρο, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας αποτελεί ένα ΑΒΑΤΟ για τους Έλληνες αφού έχει καταληφθεί από συμμορίες λαθρομεταναστών που επιχορηγούνται από το πασοκικό κράτος του Βούγια και της Αλ-σαλέχ που προέρχονται από τα συνασπισμένα αναρχοκομμούνια του τσιπρο-σφύριζα, και τις ΜΗΚΥΟ που τα παίρνουν από τους διάφορους Σορος-εβραίους. Οι συμμορίες αυτές των λαθρομεταναστών που πουλάνε την πρέζα πιό φτηνά κι' από τσιγάρα (και αφορολόγητα) έχουν καταντήσει την Ελληνική νεολαία, νεολαία χασικλήδων-πρεζάκηδων-αναρχικών (του κώλου)-και χουλιγκάνων-φλώρων-πουτανακιών.

συνέχεια εδώ
Greekalert

Έκλεισε ΤΟ ΝΕΟΝ στην Ομόνοια......



Και πολύ άντεξε το Καφενείον "ΤΟ ΝΕΟΝ" στην Ομόνοια.....
Έκλεισε και είναι φυσιολογικό ......
Ο επιχειρηματίας (Γρηγόρης μικρογεύματα)
έριξε λεφτά για να το ανακαινίσει και να κρατήσει
κάτι από το παρελθόν....έχασε.
Άντεξε σχεδόν ένα χρόνο........
Το παλιό ΝΕΟΝ πρίν πολλά χρόνια ήταν τόπος συνάντησης στην Ομόνοια.
Ποιός δεν τον γνώριζε.....πόσοι έκλειναν δουλειές....πόσοι το είχαν
σημείο συνάντησης όπως και τον ΜΠΑΚΑΚΟ στην γωνία με την Αγίου
Κων/νου.
Προσπάθησα όταν άνοιξε πάλι το ΝΕΟΝ να πιώ καφέ.....
Δεν μπόρεσα....απ΄έξω έβλεπα τους χρήστες σε αλισβερίσι
με τους πρεζέμπορους....τις αλλοδαπές ιερόδουλες.....

Η μακροβιότητα «βλάπτει σοβαρά» τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρίες



Με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τον Ιανουάριο, οι υποχρεώσεις του ιδιωτικού συνταξιοδοτικού τομέα ανέρχονται στα 25 τρισ. Δολάρια αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters στο οποίο επισημάνεται , σύμφωνα με έρευνα, ότι σε κάθε χρόνο που προστίθεται στο προσδόκιμο ζωής αυξάνεται κατά 3% περίπου η παρούσα αξία των υποχρεώσεων του συνταξιοδοτικού κλάδου στη Βρετανία. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα αν και η γήρανση του πληθυσμού της Ευρώπης ευνοεί την πώληση αποταμιευτικών προϊόντων, ωστόσο εμπεριέχει και ένα σημαντικό κίνδυνο που απειλεί πολλούς τομείς του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Διαβάστε Περισσότερα...

Σε ισχύ η κατάργηση βίζας

ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης βίζας, μπορούν πλέον να ταξιδεύουν οι έλληνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε εφαρμογή της απόφασης που εξέδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, κατά την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η απόφαση αυτή ...
πρακτικά τέθηκε σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα, ενώ σήμερα ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ B. Σπέκχαρντ μετέβη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας και συνομίλησε με τους ταξιδιώτες που επρόκειτο να αναχωρήσουν για τις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε ότι η απόφαση για κατάργηση της βίζας, αποδεικνύει το άριστο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδος-Ηνωμένων Πολιτειών και πρόσθεσε ότι η απαλλαγή της χρονοβόρας αυτής διαδικασίας απλουστεύει τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ, ενισχύοντας την τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών.

Η κατάργηση της βίζας, απαλλάσσει τους έλληνες πολίτες από μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία, καθώς ο υποψήφιος ταξιδιώτης για τις ΗΠΑ εκτός από το παράβολο που κόστιζε 92 ευρώ θα έπρεπε να επιβαρυνθεί με το κόστος των ειδικών φωτογραφιών συν τα έξοδα ταχυδρομικών για την αποστολή του διαβατηρίου από την πρεσβεία στον κάτοχο. Τώρα ο ταξιδιώτης για τις ΗΠΑ, δεν έχει παρά να συμπληρώσει, 72 ώρες πριν από το ταξίδι, μέσω Διαδικτύου, μια αίτηση, το λεγόμενο Electronic System Travel Authorization (ESTA), στο οποίο μεταξύ άλλων θα πρέπει να δηλώσει τον προορισμό του και μια ποια εταιρία πετάει. Η απάντηση έρχεται σε λίγες ώρες και με τον αριθμό του ΕSTA ανά χείρας, ο ταξιδιώτης πηγαίνει στο αεροδρόμιο για την αναχώρησή τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ταξιδιώτης να έχει στην κατοχή του έγκυρο Ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

Η κατάργηση της βίζας αφορά μόνο όσους ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους και η διάρκεια παραμονής στο Αμερικανικό έδαφος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 90 μέρες. Οι φοιτητές και όσοι επιθυμούν να εργαστούν στις ΗΠΑ για μεγάλα διαστήματα θα πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία έκδοσης της βίζας.

Στενός συνεργάτης του Ιερώνυμου πιστεύει πως δεν υπήρξε ο Χριστός!!!


  • Ιερώνυμε, μάλλον ήρθε η στιγμή να... αποχωρήσεις
Ο πόλεμος που δέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Όμως, ποιός θα περίμενε πως οι μεγαλύτεροι πολέμιοί της θα βρίσκονταν μέσα στα ίδια τα ανώτερα στελέχη της; Ποιός θα πίστευε πως κάποιος "έμπιστος" του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος θα κατάφερνε ένα τέτοιο σοβαρό δογματικό χτύπημα, για το οποίο θα έπρεπε να έχει ήδη αποχωρήσει από την θέση του ο κύριος Ιερώνυμος ή θα έπρεπε να εγκαλέσει δημοσίως τον πανεπιστημιακό θεολόγο...
Ο στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, Μάριος Μπέγζος, βγήκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στην εκπομπή της Ρίκας Βαγιάννη (ΕΤ-1) και μας είπε ότι "δεν είναι σίγουρο πως ο Ιησούς Χριστός υπήρξε Ιστορικό Πρόσωπο!! Άλλες μαρτυρίες λένε ότι υπήρξε κι άλλες ότι δεν υπήρξε, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αρκεί να πιστεύουμε στην διδασκαλία του!"...
Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε, αν αυτό δεν είναι λόγος άμεσου αφορισμού του πάμπλουτου (πήρε μεγάλη προίκα!) καθηγητή Μπέγζου, τότε τι πρέπει να κάνει για να τον σουτάρεις από δίπλα σου; Το βιντεάκι με την Βαγιάννη και τον Μπέγζο το έχω στο αρχείο μου, για να μη διανοηθεί κανείς πονηρός να με διαψεύσει…
Μήπως θα πρέπει να θυμίσει κάποιος στον κύριο Ιερώνυμο πως οφείλει από την θέση του να μεριμνά για την ενότητα του ποιμνίου του, αν μη τι άλλο...
Πηγή


Διαβάστε περισσότερα: http://kostasxan.blogspot.com/2010/04/blog-post_4931.html#ixzz0kQvy4l4t

Στοιχεία Σοκ αποκαλύπτουν γιατί οι Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαφανίζονται ενώ των αλλοδαπών ευδοκιμούν !!!


Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ φέρνει στο φως της δημοσιότητας στοιχεία "φωτιά" για τις επιχειρήσεις αλλοδαπών εκτός Ε.Ε. που "ξεφυτρώνουν" η μία πίσω από την άλλη στην Ελλάδα την ίδια στιγμή όπου οι Ελληνικές μαραζώνουν.

Τα επίσημα νούμερα που σας παρουσιάζουμε μιλούν απο μόνα τους....

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που σας παρουσιάζουμε πάνω από 20.000 επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο λεκανοπέδιο της Αττικής μόνο από τους αλλοδαπούς χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης !!!

________ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ________

Για το οικονομικό έτος 2009

3.038 από αυτές δεν έχουν υποβάλει καν δήλωση Φ.Ε.Φ.Π !!!

ενώ....

12.982 από αυτές έχουν υποβάλει δήλωση με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΦΟΡΟ !!!

Αυτά τα στοιχεία βέβαια δεν αναφέρθηκαν ποτέσε κανένα μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό αφου αποδεικνύουν περίτρανα το καλά οργανωμένο σχέδιο που ακολουθείται πιστά από τις Ελληνικές κυβερνήσεις μοιραστεί η αγορά σε αλλοδαπούςεπιχειρηματίες εκτός χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες να ευδοκιμήσουν στην Ελλάδα.

Με τις γνωστές βέβαια συνέπειες στις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναικαταδικασμένες να επιβιώνουν στην αιχμαλωσία του τραπεζικού συστήματος (μέσω δανείων) μέχρι να "ξεψυχήσουν" οριστικά και να κλείσουν καταχρεωμένες.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί πως οι αλλοδαποί επιχειρηματίες εκτός χωρών της Ε.Ε. ,όχι μόνο δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες αλλά αρκετοί από αυτούς επιδοτούν από πανίσχυρα εμπορικά λόμπι προκειμένου να στήσουν τις επιχειρήσεις τους και να προωθήσουν μέσω αυτών τις εξαγωγές των ασιατικών κρατών στην Ευρώπη.


Kάντε κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση



Φίσερ κατά Μέρκελ...


...για τους χειρισμούς της στο πρόβλημα της Ελλάδας
.
Τα πυρά του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ δέχεται η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και σύσσωμη η κυβέρνηση της χώρας για τους χειρισμούς της στο θέμα του μηχανισμού βοήθειας για την Ελλάδα.
Σε άρθρο του στην ελβετική εφημερίδα Le Temps με τίτλο «Η Άγκελα Μέρκελ και η Γερμανία θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της ΕΕ» ο Φίσερ υποστηρίζει πως η ευρωπαϊκή αντιπαράθεση, την οποία προκάλεσε η Άγκελα Μέρκελ, άλλαξε την ΕΕ για πάντα. Ο πρώην υπουργός πάντως δεν διαφωνεί ιμε την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο μηχανισμό βοήθειας, όμως σημειώνει ότι...

η εμπλοκή του ΔΝΤ θα μπορούσε να προβλεφθεί χωρίς τις πολιτικές συγκρούσεις, που προηγήθηκαν, και έκαναν την επίτευξη της συμφωνίας τόσο δύσκολη.
Η Γερμανία, τονίζει, θα πρέπει να λειτουργεί, λόγω του μεγέθους και της ιστορίας της, ως η κινητήρια δύναμη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Εάν δεν δώσει ένα χαρακτήρα ευρωπαϊκό στα εθνικά της συμφέροντα, το αποτέλεσμα θα είναι η επανεθνικοποίηση της ΕΕ και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα ανήκει πλέον στο παρελθόν.
Μια τέτοια εξέλιξη όμως, σημειώνει ο κ. Φίσερ, θα οδηγήσει σε μια συνομοσπονδία κρατών, που θα κυριαρχείται από συγκρουόμενα εθνικά συμφέροντα, σε μια αδύναμη ΕΕ, ιδίως τώρα που καλείται να αντιμετωπίσει νέους παίκτες και νέες προκλήσεις παγκοσμίως. (Πηγή http://www.naftemporiki.gr)

Βρυξέλες: O Μπαρόζο είδε …Ευριπίδη

33bΜία από τις καλύτερες τραγωδίες του Ευριπίδη τις ΒΑΚΧΕΣ ανέβασε, στα γαλλικά και για 4 μέρες (26-29/3) στο PALAIS DES BEAUX ARTS των Βρυξελλών ο θίασος Υ-GREC με σκηνοθέτη τον ομογενή Γιάννη Γαβρά.
Η σκηνοθετική δουλειά του Γιάννη Γαβρά, για πολλά χρόνια τώρα έχει ξεπεράσει τα σύνορα του Βελγίου αφού τακτικά δίνει παραστάσεις και σε γειτονικές χώρες, παραστάσεις πάντα υψηλού επιπέδου.
Στις ΒΑΚΧΕΣ για μια ακόμα φορά έδωσε σκηνοθετικό ρεσιτάλ και έτυχε επευφημιών από το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση. Ο ομογενής χαίρει εκτίμησης για την δουλειά του η οποία τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα στα έργα που ανεβάζει. Η παρουσία πολλών προσωπικοτήτων στις παραστάσεις δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός αρκεί να αναφέρουμε ότι την παράσταση της Κυριακής έγινε παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Είναι ακόμα αλήθεια ότι ο πρόεδρος Μπαρόζο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα τον τελευταίο καιρό στα πολιτιστικά δρώμενα και ιδιαίτερα σ΄αυτά όπου συμμετέχουν πολλές εθνικότητες. Στις ΒΑΚΧΕΣ πρέπει να πούμε ότι συμμετείχαν τουλάχιστον 5 διαφορετικές εθνότητες μεταξύ των οποίων και Ελλήνων ηθοποιών αλλά και τεχνικών.
(Πηγή: omogeneia)

Δεν βλέπετε την τύφλα σας; Κάντε το τεστ αχρωματοψίας!



Αχρωματοψία

Η αχρωματοψία (ή δαλτονισμός) είναι πάθηση των ματιών (συνήθως κληρονομική), κατά την οποία τα άτομα που πάσχουν απ' αυτή, αδυνατούν να διακρίνουν μερικά χρώματα (συνήθως το κόκκινο, το πράσινο, το μπλε και το κίτρινο) και οφείλεται σε κακή αντίδραση κάποιων συγκεκριμένων κυττάρων του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού. Η αχρωματοψία προσβάλλει συνήθως τους άντρες και η συνηθέστερη αδυναμία συναντάται στα χρώματα κόκκινο και πράσινο. Όταν η αχρωματοψία περιορίζεται στα προαναφερθέντα χρώματα, τότε έχουμε δυσχρωματοψία, ενώ στην σπάνια περίπτωση αδυναμίας διάκρισης οποιουδήποτε χρώματος, έχουμε πλήρη αχρωματοψία και τα άτομα που πάσχουν απ' αυτή, βλέπουν τα πάντα σε αποχρώσεις του γκρίζου. Τα άτομα που πάσχουν από πλήρη αχρωματοψία, συνήθως έχουν κι άλλα οφθαλμολογικά προβλήματα. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν υπάρχει θεραπεία για την αχρωματοψία. Εν τούτοις, στην περίπτωση των παιδιών, η έγκαιρη διάγνωσή της, είναι πολύ χρήσιμη, ως προς την αντιμετώπιση των όποιων μαθησιακών δυσκολιών που θα προκύψουν.

Ακολουθούν μερικά τεστ αχρωματοψίας. Αν αδυνατείτε να διακρίνετε, κάποια ή κάποιες από τις εικόνες, ίσως θα ήταν χρήσιμο να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρό σας. Οι σωστές απαντήσεις βρίσκονται στο μαυρισμένο κείμενο (μετακινήστε πάνω του, τον δείκτη του ποντικιού σας για να το αποκαλύψετε).


Τί διακρίνετε μέσα στα τετράγωνα;
Τεστ αχρωματοψίας 1

Θα πρέπει να διακρίνετε:
1. Στο πάνω αριστερά τετράγωνο, τον αριθμό 58.
2. Στο πάνω δεξιά τετράγωνο, τον αριθμό 18.
3. Στο κάτω αριστερά τετράγωνο, το κεφαλαίο γράμμα Ε.
4. Στο κάτω δεξιά τετράγωνο, τον αριθμό 17.


Ποια σχήματα διακρίνετε στην εικόνα;
Τεστ αχρωματοψίας 2

Θα πρέπει να διακρίνετε, έναν κύκλο, ένα αστέρι κι ένα τετράγωνο.


Ποια σχήματα διακρίνετε στην εικόνα;
Τεστ αχρωματοψίας 3

Θα πρέπει να διακρίνετε ένα τετράγωνο κι έναν κύκλο.


Τί διακρίνετε μέσα στην εικόνα;
Τεστ αχρωματοψίας 4

Θα πρέπει να διακρίνετε ένα καραβάκι.

Επίθεση Ρομά(sic) σε αστυνομικούς στη Σπάρτη

ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΈΛΕΓΧΟ ΟΙ ΡΟΜΑ...

Το βράδυ της 1-4, στη γέφυρα του Ευρώτα στη Σπάρη 3 αστυνομικοί, εντόπισαν ύποπτο φορτηγό για μεταφορά καλωδίων χαλκού αξίας 60.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί από εργολάβο της περιοχής. Στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί να ελέγξουν το φορτηγό...
...δέχτηκαν επίθεση από μεγάλο αριθμό Ρομά που μένουν στον κοντινό καταυλισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι αστυνομικοί, να αποσπαστεί από τον αστυνομικό που πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό το υπηρεσιακό του περίστροφο και να σπάσουν τα τζάμια του περιπολικού.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε όλη η ποσότητα του χαλκού, η οποία και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός 36χρονου και ενός 28χρονου και δύο ΡΟΜΑ.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ!

Στη Μέση Ανατολή ψάχνουν να βρουν τα μυστικά στρατόπεδα ανταρτών όπου εκπαιδεύονται οι Ελληνες τρομοκράτες, στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών, μετά από σχετικές πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εspresso», στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αλλά και της ΕΥΠ, η οποία συμμετέχει ενεργά πια στο κυνήγι των τρομοκρατών, ταξίδεψαν στη Μέση Ανατολή και συνομίλησαν με ανθρώπους-συνδέσμους προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι σε στρατόπεδα της περιοχής εκπαιδεύονται μέλη του αντάρτικου πόλης. Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται ήδη πολύ πριν φτάσουν στις ελληνικές αρχές οι πληροφορίες αυτές, από την εποχή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας. Οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής έχουν στρέψει και προς αυτή την κατεύθυνση τις έρευνες, καθώς το όπλο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του αμερικανικού στόχου ήταν το ρουκετοβόλο RPG. Πρόκειται για ένα αντιαρματικό όπλο που χρησιμοποιείται πάρα πολύ στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, καθώς θεωρείται ο «πύραυλος των φτωχών». Ένα από τα πλέον σοβαρά σενάρια που εξέτασε και εξετάζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είναι το όπλο αυτό να έφθασε στα χέρια των Ελλήνων νεοτρομοκρατών μέσω Κρήτης, προερχόμενο όμως από τη Μέση Ανατολή, όπου το εμπόριο όπλων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και σήμερα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τα όπλα των νεοτρομοκρατών να προέρχονται από την «εξαφανισμένη» γιάφκα του «Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα», ο οποίος είναι γνωστό ότι είχε απευθείας επαφή με διάφορες οργανώσεις της Μέσης Ανατολής. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, κάποιος να έχει οικειοποιηθεί τη γιάφκα του ΕΛΑ (στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ακόμα και ο περιβόητος Κάρλος είχε στείλει όπλα και εκρηκτικά στους Ελληνες «συντρόφους») και παράλληλα να έχει ξανανοίξει τους παλιούς διαύλους επικοινωνίας με τη Μέση Ανατολή.

Όσο περνάει ο καιρός αποδυναμώνεται το σενάριο το αντιαρματικό RPG να έχει έρθει από τα Βαλκάνια και την ντόπια μαφία, καθώς το εμπόριο όπλων στη Βαλκανική μετά τον πόλεμο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι πλήρως ελεγχόμενο από μυστικές υπηρεσίες. Κατά συνέπεια, εάν η νεοτρομοκρατία είχε δοσοληψίες με ομάδες από τα Βαλκάνια, αργά ή γρήγορα οι μυστικές υπηρεσίες θα το μάθαιναν. Αντιθέτως, στη Μέση Ανατολή όσοι ασχολούνται με το εμπόριο όπλων και τις παράνομες οργανώσεις είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν. Τα στόματα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ερμητικά κλειστά και μόνο από κάποιο τυχαίο γεγονός μπορεί κανείς να αντλήσει πληροφορίες για πρόσωπα και πράγματα.

10χρονος συνελήφθη λίγο πριν κάνει επίθεση αυτοκτονίας!

ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Ένας καμικάζι ηλικίας μόλις 10 ετών, που είχε στρατολογηθεί από την Αλ Κάιντα για να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας, συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία στη δυτική Βαγδάτη ακριβώς λίγο πριν από την ανατίναξή του, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Άνας αλ Ισάουϊ.

"Το αγόρι των 10 ετών, που είχε ...
χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την Αλ Κάιντα για την τοποθέτηση βομβών, είχε εξαφανιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες από το σπίτι της οικογένειάς του στην Αμαριγιάτ αλ-Φαλούτζα", που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, διευκρίνισε ο ίδιος.

"Τρεις άνδρες που επέβαιναν σε φορτηγάκι τον μετέφεραν σε απομονωμένο χωριό του Τσίτσερ (75 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης) για να τον προετοιμάσουν για επιχείρηση αυτοκτονίας", προσέθεσε.

Σήμερα το πρωί, του φόρεσαν ένα γιλέκο με εκρηκτικά κι ένα σακκάκι, τον έφεραν στις 06:00 από ερημικό δρόμο κοντά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην είσοδο της Αμαριγιάτ αλ-Φαλούτζα και του έδωσαν οδηγίες να ανατιναχθεί σε ώρα αιχμής, συμπλήρωσε.

"Σύμφωνα με την ομολογία του, ακολουθούσε τις οδηγίες που του είχαν δώσει και όταν είδε κόσμο, πλησίασε, αλλά ένας αστυνομικός του φώναξε να απομακρυνθεί. Τότε πανικοβλήθηκε και έφυγε τρέχοντας, αλλά τον πρόλαβαν", προσέθεσε.

Το παιδί έδωσε στη συνέχεια πληροφορίες στην αστυνομία για το όχημα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Αλ Κάιντα και τρία από αυτά συνελήφθησαν.

2οο αλλοδαποί επέστρεψαν στις πατρίδες τους με το πρόγραμμα εθελουσίου επαναπατρισμού

ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ ΜΟΝΟ २.०००.००० ΜΕΙΝΑΝΕ ΑΚΟΜΑ.
200 αλλοδαποί επέστρεψαν ομαλά στις πατρίδες τους μέσα στο Μάρτιο κάνοντας χρήση του προγράμματος εθελούσιου επαναπατρισμού με μέριμνα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου...
... 97 από αυτούς ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν, 60 υπήκοοι Ιράκ, όπως και υπήκοοι Σουδάν, Πακιστάν, Μαρόκου, Νιγηρίας, Μπαγκλαντές και Ιράν που είχαν εκτοπιστεί ή είχαν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους.
Η αναχώρηση των 200 επαναπατρισθέντων έγινε μέσω της χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου προστασίας του πολίτη απελάθηκαν 88 μετανάστες που διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν υπήκοοι Ιράκ, Γεωργίας και Ιράν.
Την 1η Απριλίου αναχώρησαν, στο πλαίσιο του προγράμματος του εθελούσιου επαναπατρισμού, 13 υπήκοοι Πακιστάν.

Πιάστηκε σπείρα Ρουμάνων στο Αλιβέρι

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΚΑΙ...ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!

Στην φάκα των αστυνομικών στο Αλιβέρι πιάστηκαν τρεις 18χρονοι Ρουμάνοι που είχαν ρημάξει μαγαζιά στην περιοχή και είχαν βάλει στόχο να κλέψουν και αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα, η σπείρα είχε κλέψει κινητά τηλέφωνα από μαγαζί ενώ στην συνέχεια έβαλε στο μάτι το ράφι με τα ποτά ενός σούπερ μάρκετ. Δεν πρόλαβαν όμως να γιορτάσουν με αλκόολ την χαρά τους μιας και οι αστυνομικοί από το Αλιβέρι ύστερα από μεθοδευμένες κινήσεις τους έπιασαν στα πράσα. Σύμφωνα με ....

πληροφορίες οι δράστες είχαν στα χέρια τους μηχανισμό που ξεκλειδώνει το ιμομπιλάιζερ και στο πι και φι μπορούν να αρπάξουν όποιο αυτοκίνητο τους γυαλίσει.

evianews

Κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών τα Σκόπια σύμφωνα ΚΑΙ με τους Times


Αυτό που δεν γράφουν βέβαια οι Times είναι ότι τα Σκόπια αποτελούν ΚΑΙ τον τόπο εκπαίδευσης “τρομοκρατών” που δρουν στην Ελλάδα, όπως και τον κύριο δίαυλο έλευσης όπλων για τρομοκρατικές ενέργειες. Όπως ακριβώς είχαμε αποκαλύψει εδώ: Το κέντρο εκπαίδευσης των “τρομοκρατών” και οι προμήθειες οπλισμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Κυριακάτικων Τάιμς», όπως μας ενημερώνει το Antinews, η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί, με εκατοντάδες χιλιάδες λίρες, μουσουλμάνους εξτρεμιστές στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), γεγονός που η κυβέρνηση στα Σκόπια φοβάται ότι μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στα Βαλκάνια. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι δύο μεγάλες ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις «Γουαχαμπι» και «Σααφι», οι οποίες ενισχύονται οικονομικά από τη Σαουδική Αραβία, συγκρούονται καθημερινά με τις μετριοπαθείς κοινότητες των μουσουλμάνων και χτίζουν συνεχώς «τζαμιά» τα οποία έχουν υπό τον έλεγχό τους. Πολλοί από τους οπαδούς των δύο αυτών οργανώσεων έχουν μηνιαίο μισθό 225 λίρες.

Πηγές της κυβέρνησης των Σκοπίων «αποκάλυψαν» στον δημοσιογράφο των «Κυριακάτικών Τάιμς» ότι έχουν εντοπίσει στη χώρα τους- και τους παρακολουθούν- 50 στελέχη της Αλ Κάιντα, οι οποίοι εκπαιδεύουν οπαδούς τους για να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν.
Παράλληλα, οι αρχές των Σκοπίων ερευνούν τις δραστηριότητες ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων- ορισμένες έχουν έδρα τη Σαουδική Αραβία- για τις οποίες υπάρχουν πληροφορίες ότι ξεπλένουν χρήματα και χρηματοδοτούν τρομοκρατικές επιχειρήσεις ισλαμιστών στα Βαλκάνια.
Η οργάνωση, η οποία βρίσκεται βασικά στο μικροσκόπιο των αρχών της ΠΓΔΜ είναι η «international Islamic relief organisation». Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ δήλωσε στους «Κυριακάτικους Τάιμς»: «Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια διοχετεύτηκαν την τελευταία δεκαετία στην ΠΓΔΜ, κυρίως από τη Σαουδική Αραβία. Το βασικό εξαγώγιμο προϊόν της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται να είναι η ιδεολογία και όχι το πετρέλαιο». Παράλληλα, ο ηγέτης της ισλαμικής κοινότητας στα Σκόπια, Σουλεϊμαν Ρεξεπι, δήλωσε στους «Κυριακάτικους Τάιμς» ότι τα περισσότερα «τζαμιά» έχουν καταληφθεί με τη βία από ριζοσπαστικά στελέχη ισλαμιστών και τα έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους.

olympia