Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Φίσερ κατά Μέρκελ...


...για τους χειρισμούς της στο πρόβλημα της Ελλάδας
.
Τα πυρά του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ δέχεται η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και σύσσωμη η κυβέρνηση της χώρας για τους χειρισμούς της στο θέμα του μηχανισμού βοήθειας για την Ελλάδα.
Σε άρθρο του στην ελβετική εφημερίδα Le Temps με τίτλο «Η Άγκελα Μέρκελ και η Γερμανία θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της ΕΕ» ο Φίσερ υποστηρίζει πως η ευρωπαϊκή αντιπαράθεση, την οποία προκάλεσε η Άγκελα Μέρκελ, άλλαξε την ΕΕ για πάντα. Ο πρώην υπουργός πάντως δεν διαφωνεί ιμε την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο μηχανισμό βοήθειας, όμως σημειώνει ότι...

η εμπλοκή του ΔΝΤ θα μπορούσε να προβλεφθεί χωρίς τις πολιτικές συγκρούσεις, που προηγήθηκαν, και έκαναν την επίτευξη της συμφωνίας τόσο δύσκολη.
Η Γερμανία, τονίζει, θα πρέπει να λειτουργεί, λόγω του μεγέθους και της ιστορίας της, ως η κινητήρια δύναμη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Εάν δεν δώσει ένα χαρακτήρα ευρωπαϊκό στα εθνικά της συμφέροντα, το αποτέλεσμα θα είναι η επανεθνικοποίηση της ΕΕ και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα ανήκει πλέον στο παρελθόν.
Μια τέτοια εξέλιξη όμως, σημειώνει ο κ. Φίσερ, θα οδηγήσει σε μια συνομοσπονδία κρατών, που θα κυριαρχείται από συγκρουόμενα εθνικά συμφέροντα, σε μια αδύναμη ΕΕ, ιδίως τώρα που καλείται να αντιμετωπίσει νέους παίκτες και νέες προκλήσεις παγκοσμίως. (Πηγή http://www.naftemporiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου