Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Βρυξέλες: O Μπαρόζο είδε …Ευριπίδη

33bΜία από τις καλύτερες τραγωδίες του Ευριπίδη τις ΒΑΚΧΕΣ ανέβασε, στα γαλλικά και για 4 μέρες (26-29/3) στο PALAIS DES BEAUX ARTS των Βρυξελλών ο θίασος Υ-GREC με σκηνοθέτη τον ομογενή Γιάννη Γαβρά.
Η σκηνοθετική δουλειά του Γιάννη Γαβρά, για πολλά χρόνια τώρα έχει ξεπεράσει τα σύνορα του Βελγίου αφού τακτικά δίνει παραστάσεις και σε γειτονικές χώρες, παραστάσεις πάντα υψηλού επιπέδου.
Στις ΒΑΚΧΕΣ για μια ακόμα φορά έδωσε σκηνοθετικό ρεσιτάλ και έτυχε επευφημιών από το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση. Ο ομογενής χαίρει εκτίμησης για την δουλειά του η οποία τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα στα έργα που ανεβάζει. Η παρουσία πολλών προσωπικοτήτων στις παραστάσεις δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός αρκεί να αναφέρουμε ότι την παράσταση της Κυριακής έγινε παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Είναι ακόμα αλήθεια ότι ο πρόεδρος Μπαρόζο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα τον τελευταίο καιρό στα πολιτιστικά δρώμενα και ιδιαίτερα σ΄αυτά όπου συμμετέχουν πολλές εθνικότητες. Στις ΒΑΚΧΕΣ πρέπει να πούμε ότι συμμετείχαν τουλάχιστον 5 διαφορετικές εθνότητες μεταξύ των οποίων και Ελλήνων ηθοποιών αλλά και τεχνικών.
(Πηγή: omogeneia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου