Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών τα Σκόπια σύμφωνα ΚΑΙ με τους Times


Αυτό που δεν γράφουν βέβαια οι Times είναι ότι τα Σκόπια αποτελούν ΚΑΙ τον τόπο εκπαίδευσης “τρομοκρατών” που δρουν στην Ελλάδα, όπως και τον κύριο δίαυλο έλευσης όπλων για τρομοκρατικές ενέργειες. Όπως ακριβώς είχαμε αποκαλύψει εδώ: Το κέντρο εκπαίδευσης των “τρομοκρατών” και οι προμήθειες οπλισμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Κυριακάτικων Τάιμς», όπως μας ενημερώνει το Antinews, η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί, με εκατοντάδες χιλιάδες λίρες, μουσουλμάνους εξτρεμιστές στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), γεγονός που η κυβέρνηση στα Σκόπια φοβάται ότι μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στα Βαλκάνια. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι δύο μεγάλες ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις «Γουαχαμπι» και «Σααφι», οι οποίες ενισχύονται οικονομικά από τη Σαουδική Αραβία, συγκρούονται καθημερινά με τις μετριοπαθείς κοινότητες των μουσουλμάνων και χτίζουν συνεχώς «τζαμιά» τα οποία έχουν υπό τον έλεγχό τους. Πολλοί από τους οπαδούς των δύο αυτών οργανώσεων έχουν μηνιαίο μισθό 225 λίρες.

Πηγές της κυβέρνησης των Σκοπίων «αποκάλυψαν» στον δημοσιογράφο των «Κυριακάτικών Τάιμς» ότι έχουν εντοπίσει στη χώρα τους- και τους παρακολουθούν- 50 στελέχη της Αλ Κάιντα, οι οποίοι εκπαιδεύουν οπαδούς τους για να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν.
Παράλληλα, οι αρχές των Σκοπίων ερευνούν τις δραστηριότητες ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων- ορισμένες έχουν έδρα τη Σαουδική Αραβία- για τις οποίες υπάρχουν πληροφορίες ότι ξεπλένουν χρήματα και χρηματοδοτούν τρομοκρατικές επιχειρήσεις ισλαμιστών στα Βαλκάνια.
Η οργάνωση, η οποία βρίσκεται βασικά στο μικροσκόπιο των αρχών της ΠΓΔΜ είναι η «international Islamic relief organisation». Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ δήλωσε στους «Κυριακάτικους Τάιμς»: «Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια διοχετεύτηκαν την τελευταία δεκαετία στην ΠΓΔΜ, κυρίως από τη Σαουδική Αραβία. Το βασικό εξαγώγιμο προϊόν της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται να είναι η ιδεολογία και όχι το πετρέλαιο». Παράλληλα, ο ηγέτης της ισλαμικής κοινότητας στα Σκόπια, Σουλεϊμαν Ρεξεπι, δήλωσε στους «Κυριακάτικους Τάιμς» ότι τα περισσότερα «τζαμιά» έχουν καταληφθεί με τη βία από ριζοσπαστικά στελέχη ισλαμιστών και τα έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου