Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Μέσα στον άκρατο λαϊκισμό του ο Λαζόπουλος εψές,

προσπάθησε να συγκρίνει την «διαφορετική» αντιμετώπιση της Αστυνομίας προς τους «αθλητικούς» χουλιγκάνους με τους αντίστοιχους «πολιτικοποιημένους» (τα΄χα μου)


Posted by J.McManus

Δεν υπήρξε ένας δόλιος συνεργάτης του διά να τον ενημερώσει ότι ομιλούμε γιά τον ίδιο ακριβώς κόσμο και γιά συγκοινωνούντα δοχεία του ιδίου «χώρου» καθώς ότι πρόκειται περί μυθεύματος αυτός ο διαχωρισμός των «πολιτικοποιημένων» και «ποδοσφαιρογενών» μπαχαλάκηδων!

Τρανή απόδειξις η καραμπινάτη περίπτωση του υιού Βούτση-Βογιατζή!

Θέλει κι άλλη μαρτυρία; Μιά βόλτα στο γνωστό καφέ «Σέλας», κλασσικό στέκι του «χώρου», και να παραυρεθεί ως ωτακουστής στις συζητήσεις των πιτσιρικάδων σε μιά βραδιά Champions League ή εγχώριου ντέρμπυ ώστε να πειστεί!

[Μιλάμε γιά τους ίδιους «αντιεθνικιστές» που παραμονές του προημιτελικού αγώνα: Γαλλίας-Ελλάδας γιά το χρυσοφόρο Euro 2004, δήλωσαν ότι υποστήριζαν τη Γαλλία, ως Ευρωπαϊκή Χώρα (εδώ δεν ήσαν Αντιευρωπαϊστές, χαχαχα) ενάντια στη ...ρατσιστική Ελλάδα, την ...Αμερική των Βαλκανίων! Πολύ γέλιο λέμε ο «χώρος»!]

Οι πρώτες χώρες που απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων


Le Monde - Diplomatique, Ιούλιος 2009

«Για να πουληθούν τα φάρμακά μας

πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες»


Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2005 έγινε στην Μάλτα μία Πανευρωπαϊκή Ιατρική Σύνοδος για την γρίπη με χορηγούς τις εταιρείες παραγωγής αντιγριπικών εμβολίων και αντιϊκών φαρμάκων. Μεταξύ αυτών και η Roche.
Εκεί από τα χείλη του γενικού διευθυντή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) ανακοινώθηκε επίσημα ότι: «Δεν γνωρίζουμε πότε αλλά μία πανδημία γρίπης αναμένεται να πραγματοποιηθεί. Λείπει μόνον μία συνθήκη για την πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος, ένας ιός ικανός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο». Επίσης είπε ότι «ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται, διότι θωρακίζει τον οργανισμό και σαν ψυχολογική συνήθεια».
Δηλαδή το κοινό εμβόλιο κατά της γρίπης αν και δεν βοηθά ιατρικά, βοηθά ψυχολογικά, ως placebo-ψευδοφάρμακο δηλαδή!
Όμως ο ιατρός Ερνέστο Μπούργκιο δήλωσε:«Αν υπάρχει μία χρονιά που το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο δεν συνίσταται είναι ιδιαίτερα εκείνη κατά την οποία υπάρχει φόβος πανδημίας... Αν είναι αλήθεια, ότι ένας εκ των κινδύνων είναι ο ιός Η5Ν1, αυτός θα μπορούσε να επανασυνδυαστεί με την εμβολιαστική ρίζα αποκτώντας τα αντιγόνα, με κίνδυνο να ξεσπάσει στο εμβολιασμένο άτομο ένας πραγματικός κυκλώνας στα κύτταρά του. Ένας κανόνας που υπάρχει σε περίπτωση πανδημίας είναι, ότι ο προληπτικός εμβολιασμός αποτελεί μία στρατηγική πολύ επικίνδυνη».
Δηλαδή αν κατά την προδρομική περίοδο μίας ασθένειας γίνει εμβολιασμός (χρονικό διάστημα, που μπορεί να κρατήσει από 4 ημέρες ως και 3 μήνες χωρίς να εμφανίζονται καθόλου συμπτώματα), τότε όπως λέει και ο Μπούργκιο, τα αποτελέσματα είναι βαριές και ανεπανόρθωτες βλάβες, ή θάνατος. Πληροφοριακά για τους γονείς, που δέχονται τόσο απρόσκοπτα να εμβολιάζουν τα παιδιά τους ή τον εαυτό τους, κάθε φορά πριν το πραγματοποιήσουν θα πρέπει να προσεύχονται... Αυτό διότι ο εμβολιασμός ενδέχεται να συμπέσει μέσα στην προδρομική περίοδο της ασθένειας.
Η στρατηγική του marketing των μεγάλων Φαρμακοβιομηχανιών έχει πλέον σαν στόχο της τους υγιείς ανθρώπους, όσοι λίγοι έχουν πλέον απομείνει. Και φυσικά τα χημικά φάρμακα και τα εμβόλια δεν κάνουν τίποτε άλλο απ' το να διευρύνουν την πελατεία των Φαρμακοβιομηχανιών δημιουργώντας νέους πελάτες - αρρώστους στην «Επιχείρηση Ασθένεια».
Η Γαλλία ταρακουνά το κατεστημένο των Φαρμακευτικών Εταιρειών στην Ευρώπη με την παραπομπή των φαρμακευτικών εταιριών Baxter, Roche & Pharma στο Διεθνές Διακαστήριο της Χάγης στις 12 Ιουλίου 2009 διότι έχει αποκαλυφτεί το μέγεθος αυτής της νέας τακτικής, που θέλει νέους πελάτες, που να νομίζουν ότι κινδυνεύουν, για να πωλούνται τα νέα πανάκριβα και επικίνδυνα φάρμακα κατηγορώντας τις 3 εταιρίες ότι σπέρνουν σκόπιμα τον πανικό και πως σκόπιμα σε εργαστήρια δημιούργησαν τον εν λόγω ιό καθώς και οι Γαλλικές αρχές ασκούν δριμύ κατηγορώ ως προς την σκόπιμη απελευθέρωσή του στον αέρα με έναν και μοναδικό σκοπό το κέρδος.
Επίσης, εξετάζονται ταυτόχρονα σοβαρές και βάσιμες καταγγελίες από δικηγόρους του United States Department of Justice καθώς και γιατρών και επιστημονικού προσωπικού του American Medical Association η εμπλοκή στην όλη υπόθεση της γρίπης των χοίρων, δίκτυο καναλιών και επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης οι οποίες όπως υποστηρίζεται χορήγησαν ή αλληλο-χορηγήθηκαν με φαρμακευτικές εταιρίες έτσι ώστε να πάρει το θέμα διαστάσεις διεθνούς εμβέλειας.
Η υπόθεση αναλαμβάνει ακόμα πιο διεθνή χαρακτήρα μιας και το Μεξικό παραπέμπει την εταιρία Baxter επίσης στο διεθνές δικαστήριο διότι όπως λέει, όλοι οι θάνατοι στο Μεξικό τον περασμένο Απρίλιο και Μάϊο εκτός από ένα περιστατικό οφείλονται στο γεγονός ότι τους χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2008 και Ιανουάριο 2009 - εμβόλια τα οποία περιείχαν μείγματα από ανθρώπινους ιούς - τον ιο του SARS, τον ιό των πουλερικών και ιό των χοίρων.
Οι πρώτες χώρες που απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων για την γρίπη απάτη είναι η Νέα Ζηλανδία, Σκωτία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και το Μεξικό.

Σόκ έχει προκαλέσει η σπάνια ασθένεια της 6χρονης κινέζας



Πρίν από μερικούς μήνες η μικρή Li Xiaoyuan είχε μόνο κάτι εκ γεννησιμιού σημάδια πίσω στην πλάτη της. Τα σημάδια αυτά όμως άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο της το σώμα και δημιουργήθηκαν γκρί τρίχες που αρχίζουν και καλύπτουν όλο της το σώμα...Οι γιατροί λένε πώς υπάρχει μια πιθανότητα να τις αφαιρέσουν με εγχείρηση laser όμως και να τις αφαιρέσουν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα να πεθάνει το κοριτσάκι από αιμμοραγία.

Πραγματικά η εικόνα είναι απίστευτη!

--
http://www.enimerwsi.gr

"Το μυστήριο του Μαγνητικού λόφου, λύθηκε!!"



Βρίσκεται 30 χλμ. από την πόλη Leh, και είναι ένα αρκετά δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στην Ινδία. Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, έρχονται εδώ για να δουν από κοντά τις μυστηριώδεις μαγνητικές ιδιότητες της περιοχής που ονομάζεται "Magnetic Hill".
Υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου μέχρι το λόφο, όπου οι οδηγοί ενημερώνονται ότι μπορούν να βάλουν το αυτοκίνητο τους στη νεκρά και να το αφήσουν να κυλίσει στην ανηφόρα με ταχύτητες άνω των 20 km/h.
Τέτοιο φαινόμενο έχουμε και στην Ελλάδα (βλ.Πεντέλη και όχι μόνον)



Στην πραγματικότητα όμως, δεν υπάρχει μαγνητισμός, αλλά μια οπτική ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τη διάταξη του περιβάλλοντος χώρου. Μια ελαφρώς κατηφορική κλίση, φαίνεται ανηφορική, δίνοντας της ψευδαίσθηση ότι το αυτοκίνητο "τσουλάει" στην ανηφόρα.




ΕΝΝΙΑΧΡΟΝΟΣ ΒΑΖΕΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΧΟΚΕΥ

Έρχονται οι ανθελληνικές και αντιορθόδοξες οδηγίες από την Ε.Ε. να χτυπήσουν τους στενούς δεσμούς επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος με την κρατική εξουσί



Προβληματίζεται σοβαρά η κυβέρνηση και μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σύντομα σε πλήρη κατάργηση του θρησκευτικού όρκου σε δικαστήρια και δημόσιες υπηρεσίες. Καταλύτη των εξελίξεων αποτελεί η υπόθεση του δικηγόρου Θ. Αλεξανδρίδη. Αρνήθηκε να δώσει θρησκευτικό όρκο ως δικηγόρος και προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκαλώντας τον Φεβρουάριο του 2008 την καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης.
Εκτοτε έχουν κατατεθεί από άλλους δικηγόρους πολλές ακόμη προσφυγές κατά της χώρας μας, η οποία καλείται τώρα να προσαρμοστεί άμεσα με την ευρωπαϊκή νομολογία στο θέμα αυτό. Ηδη το Δικαστήριο, ενόψει και των νέων δικών που έρχονται το 2010, με αλλεπάλληλα ερωτήματά του προς την κυβέρνηση ζητά να μάθει τι έχει κάνει η χώρα μας, για να εφαρμόσει την παραπάνω καταδικαστική απόφαση.
Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως η κυβέρνηση, για να αποφύγει νέες καταδίκες και διεθνή διασυρμό της χώρας, πρέπει πολύ σύντομα να απαλείψει οριστικά από τους Κώδικες Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας τον Κώδικα περι δικηγόρων, τον Κώδικα δημοσίων υπαλλήλων και τους στρατιωτικούς κανονισμούς, κάθε αναφορά σε θρησκευτικό όρκο υπαλλήλων και πολιτών, έστω και εάν αυτός προβλέπεται προαιρετικά! Σήμερα ο Δημασιοϋπαλληλικός Κώδικας και οι Κώδικες Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας καθιερώνουν εναλλακτικά στο θρησκευτικό όρκο, τη διαβεβαίωση. Οποιος (υπάλληλος ή μάρτυρας σε δίκη) δηλώσει ότι δεν πρεσβεύει καμία θρησκεία, μπορεί να επικαλεσθεί την τιμή και τη συνείδησή του. Ομως και αυτή η δυνατότητα δεν κρίνεται ικανοποιητική από την ευρωπαϊκή νομολογία, καθώς προϋποθέτει την προηγούμενη αρνητική δήλωση του εμπλεκόμενου πολίτη και οδηγεί στην έμμεση αποκάλυψη των θρησκευτικών του φρονημάτων (ότι δεν δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος). Ετσι, ο μόνος νομοθετικός δρόμος που απομένει στην κυβέρνηση είναι να επιβάλει παντού, υποχρεωτικά, τη διαβεβαίωση (πολιτικό όρκο), απομακρύνοντας τα ιερά ευαγγέλια από δικαστήρια και δημόσιες υπηρεσίες. Και σύμφωνα με πληροφορίες, προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζονται οι επικείμενες προσαρμογές, καθώς δεν υπάρχει άλλη ενδιάμεση λύση που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.


Τα άρθρα των κωδίκων θα ορίζουν, για παράδειγμα, πως ο μάρτυρας, ο ένορκος ή ο πραγματογνώμονας επικαλούνται την τιμή και τη συνείδησή τους για να καταθέσουν την αλήθεια στο δικαστήριο. Το ίδιο θα ισχύει προφανώς και για τους στρατιωτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους. Η λέξη «ορκίζομαι» θα πρέπει να αντικατασθεί με τις λέξεις «δηλώνω, επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδησή μου ότι...».
Κατάλοιπο παλαιών αντιλήψεων, ο θρησκευτικός όρκος ενώπιον Ευαγγελίου (τον οποίον ειρήσθω εν παρόδω δεν δίδουν οι ιερείς και οι άνθρωποι της Εκκλησίας), αποτελεί στις μέρες μας αρνητικό σύμβολο ενός ιδιότυπου θεσμικού αναχρονισμού. Ο ιδιαίτερος ρόλος που η Εκκλησία έπαιξε κατά καιρούς στην Ελλάδα και οι στενοί δεσμοί της με την καθεστωτική εξουσία, αιτιολογούν άλλωστε την ελληνική καθυστέρηση στον τομέα αυτόν.
Η κατάργηση διά νόμου του θρησκευτικού όρκου, προαναγγέλλει μια συνολική ρύθμιση των σχέσεων κράτους και Εκκλησίας, σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο (βλέπε περιουσία), ώστε οι ρόλοι να παραμείνουν καθαροί και απολύτως διακριτοί. Το ζητούμενο είναι σε ποιο βαθμό θα αντιδράσει η ιεραρχία και ποιες υποχωρήσεις είναι διατεθειμένη να κάνει σ' έναν επικείμενο «ιστορικό συμβιβασμό» με το κράτος.
Στις δεκάδες προσφυγές που οι δικηγόροι (του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι) κατέθεσαν κατά της χώρας μας και οι οποίες εκκρεμούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υποστηρίζουν πως σε διάφορες δικαστικές διαδικασίες αναγκάσθηκαν να δηλώσουν ότι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, γεγονός που παραβίασε το δικαίωμά τους να μην δημοσιοποιούν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις (αρνητική θρησκευτική ελευθερία).
Στην υπόθεση Αλεξανδρίδη, το Ευρωδικαστήριο εκτίμησε ότι η ελευθερία εκδήλωσης των θρησκευτικών πεποιθήσεων εμπεριέχει επίσης και μια αρνητική πλευρά, δηλαδή το δικαίωμα του ατόμου να μην είναι αναγκασμένο να εκδηλώσει το θρήσκευμά του.
Κατά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η απόφαση του οποίου έχει υπερνομοθετική ισχύ στην Ελλάδα, οι κρατικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα να επεμβαίνουν στον τομέα της ελευθερίας συνείδησης του ατόμου και να ζητούν να μάθουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του. Αυτό μάλιστα ισχύει ακόμη περισσότερο όταν το πρόσωπο είναι αναγκασμένο να ενεργήσει έτσι προκειμένου να ασκήσει ορισμένα καθήκοντα, ιδίως δε στην περίπτωση της ορκωμοσίας!
Το σκεπτικό αυτό, σε συνδυασμό με την προηγούμενη απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για βουλευτή του Σαν Μαρίνο (υπόθεση Bouscarini, 1999), με την οποία ο θρησκευτικός όρκος δεν θεωρείται προϋπόθεση ανάληψης καθηκόντων από βουλευτές, δημουργεί νέα δεδομένα στο εγχώριο τοπίο των σχέσεων κράτους - Εκκλησίας. Και προφανώς ανοίγει διάπλατα το δρόμο για πλήρη κατάργηση και του θρησκευτικού όρκου που εξακολουθούν να δίδουν σήμερα, βάσει του Συντάγματος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και βουλευτές.

Ελευθεροτυπία

ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΑΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ...



Άπληστοι αυτοί οι ξένοι... Μα καλά, τί άλλο θέλουν από το Χριστόφια; Αφού έχει ήδη δεχτεί να υποχωρήσει στα πάντα! Δέχτηκε την εναλλάξ προεδρία, την παραμονή 50.000 Τούρκων εποίκων στη Μεγαλόνησο, τον υποβιβασμό των Ελληνοκυπρίων σε πολίτες Β΄ κατηγορίας (αφού οι ψήφοι εφτά ε/κ θα ισούνται με τις ψήφους δύο τ/κ), την αλλαγή των βιβλίων ιστορίας ώστε να εκθειάζουν την τουρκική εισβολή και κατοχή, την υποστολή της ελληνικής σημαίας από σχολεία και άλλα κτίρια κλπ κλπ κλπ...

Διαβάσαμε σήμερα ότι τον πιέζουν κι άλλο. Να κάνει τί δηλαδή; Να πετάξει τους Έλληνες της Κύπρου στη θάλασσα; Γιατί μόνο αυτό έμεινε πλέον.. Θα του δώσουν τότε το Νόμπελ Ειρήνης...

Για δείτε τί διαβάσαμε στο http://christofias-watch.blogspot.com/ :

"Από ό,τι μας πληροφορεί ο γνωστός Νενεκονιόνος του "ΠΟΛΙΤΗ", αν "σιασιάρει" ο Χριστόφιας και κλείσει το Κυπριακό με το σύντροφο Ταλάτ πριν το τέλος του 2010, οδεύουν και οι δύο προς το Νόμπελ. http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=891812&-V=archivearticles


Ποντάρουν προφανώς στην καλά διαπιστωμένη πλέον αφέλεια του Ευέλικτου τα Ηνωμένα Έθνη. Του τάζουν και Νόμπελ Ειρήνης ως δέλεαρ για να τους κάνει το δικό τους. Ποντάρουν στην απίστευτη ματαιοδοξία του.


Με μια άδικη λύση όμως, ο Δ. Χριστόφιας μπορεί να περάσει στην ιστορία ως νομπελίστας, αλλά ο κυπριακός ελληνισμός, ,κινδυνεύει με αφανισμό. Με μια Τουρκία να έχει νομιμοποιήσει τα κατοχικά κεκτημένα της και να ελέγχει ως προτεκτοράτο της την Κύπρο, μέσω στρατού, εγγυήσεων, εποίκων και ετεροβαρών δομών εξουσίας, ο κυπριακός ελληνισμός, πολύ δύσκολα θα επιβιώσει στη γη των πατέρων του.


Κι αντί ο Ευέλικτος να κάνει κάτι για να αποτρέψει την άδικη λύση, παραμένει σε στημένες συνομιλίες, με μεσολαβητές που εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα και το μόνο που κάνει είναι να υποχωρεί συνεχώς και να ικανοποιεί για πρώτη φορά τουρκικές αξιώσεις όπως η εκ περιτροπής Προεδρία.


Και ο Γκορμπατσόφ πήρε Νόμπελ Ευέλικτε Οδοστρωτήρα. Το κράτος του όμως, η Σοβιετική Ένωση, εξαφανίστηκε για πάντα.


Οπότε Δ. Χριστόφια, μη γίνεις ο νέος Γκορμπατσόφ, που θα εξαφανίσει διά παντός την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό ελληνισμό.
ΑΝΔΡΟΚΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH"

"Θα τα πάρουμε από τους έχοντες"...





Αυτό δήλωνε ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά... Όμως η Λούκα Κατσέλη μάλλον έχει άλλη άποψη:

"Την κατάργηση της εφάπαξ έκτακτης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχήςκαι του ετήσιου ειδικού φόρου για τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, προανήγγειλε η υπουργός Οικονομίας και Ναυτιλίας, Λ.Κατσέλη, μιλώντας την Δευτέρα στο «31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι».
Συγκεκριμένα, η κα Κατσέλη στην ομιλία της είπε τα εξής:
«Ο θαλάσσιος τουρισμός δεν είναι ορθολογικό να φορολογείται διαφορετικά από τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικά σε περιόδους κρίσης».
«Γι' αυτό βρίσκομαι σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών που είναι αρμόδιος για θέματα φορολογικής πολιτικής, προκειμένου να προωθήσουμε την κατάργηση της εφάπαξ έκτακτης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και τον ετήσιο ειδικό φόρο για τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής»...



«Η άποψη του υπουργείου είναι ότι ο φόρος αυτός κάνει κακό και όχι καλό σε έναν κλάδο που πλήττεται από την οικονομική κρίση» συμπλήρωσε.
Ο ειδικός φόρος επιβάλλεται σε μηχανοκίνητα σκάφη άνω των 10 μέτρων και κυμαίνεται από 300 έως 1.300 ευρώ. Επιβάλλεται, επίσης σε ιστιοφόρα άνω των 15 μέτρων και ανέρχεται σε 200 με 600 ευρώ.
Τα έσοδα και από δύο φόρους υπολογίζονται στα 70 εκατ. ευρώ περίπου."

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1065834&lngDtrID=251

Η επόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση έχει ήδη ξεκινήσει


Του Wolfgang Munchau
Δεν ήταν ανάγκη να περιμένουμε τον Dow Jones να φθάσει στις 10.000 μονάδες. Ήταν ξεκάθαρο εδώ και κάποιο διάστημα ότι οι μετοχικές αγορές αρχίζουν εκ νέου να μοιάζουν με φούσκα. Επιφανειακά η κατάσταση είναι παρόμοια με το 2003 και το 2004 όταν οι προηγούμενες φούσκες στις πιστώσεις, στη στεγαστική αγορά, στα εμπορεύματα και στις μετοχικές αγορές είχαν αρχίσει να διογκώνονται, βοηθούμενες από τα χαμηλά επιτόκια και από την έλλειψη πληθωρισμού.
Όμως, η τρέχουσα φούσκα θα σκάσει πιο νωρίς από τις προηγούμενες.
Πώς γνωρίζουμε ότι πρόκειται για φούσκα; Οι δύο αγαπημένοι μου παράγοντες μέτρησης είναι το CΑΡΕ -προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων cyclically adjusted price - earnings ratio- και το Q.
Το CΑΡΕ το ανακάλυψε ο κ. Robert Shiller, καθηγητής οικονομίας και οικονομικών στο Yale University. Υπολογίζει τον κινητό μέσο όρο σε επίπεδο δεκαετίας των προσαρμοσμένων στον πληθωρισμό P/E. Το Q είναι το αποτέλεσμα της διαίρεσης της αξίας κεφαλαιοποίησης των αγορών με τον καθαρό πλούτο. Ο κ. Andrew Smithers κρατά τα στοιχεία, ενώ το Q έχει ανακαλυφθεί από τον γνωστό οικονομολόγο κ. James Tobin.
Τα δύο αυτά στοιχεία μέτρησης μπορεί να ασχολούνται με διαφορετικά θέματα. Όμως και τα δύο συμφωνούν στο ότι πολύ συχνά οι αγορές δεν υπολογίζουν ορθά την όλη κατάσταση. Στα μέσα Σεπτεμβρίου, εάν κάποιος εξέταζε και τους δύο παράγοντες, θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η αμερικανική αγορά είναι υπερτιμημένη από 35% έως και 40%. Από τότε μέχρι σήμερα η αγορά έχει ανέβει ακόμη πιο ψηλά και μάλιστα με πολύ πιο ισχυρό ρυθμό από τον ΚΜΟ των εταιρικών μεγεθών.
Ο μοναδικός λόγος της νέας φούσκας δεν είναι άλλος από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, τα οποία ωθούν εκ νέου τους επενδυτές σε περισσότερο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις. Ακόμη και οι τιμές ακινήτων έχουν αρχίσει να ενισχύονται.
Σε πλήρη, όμως, αντίθεση με το τι συνέβαινε πριν από μία 5ετία, οι κεντρικές τράπεζες έχουν σήμερα έναν διττό ρόλο: την άσκηση της νομισματικής πολιτικής αλλά και τη στήριξη της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι δύο αυτοί στόχοι, όμως, αλληλοσυγκρούονται ή τουλάχιστον αυτό μπορεί να συμβεί.
Στην Ευρώπη, υπό κανονικές συνθήκες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα είχε προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων. Δεν τον πράττει καθώς δεν θέλει να καταστρέψει το εύθραυστο τραπεζικό σύστημα, το οποίο εξαρτάται από αυτήν για να παραμείνει ζωντανό. Το ίδιο ισχύει, σχεδόν, σε κάθε γωνιά της υφηλίου.
Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας μπορεί να τροφοδοτήσει δύο σενάρια: Στο πρώτο οι κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν να αποσύρονται από τα έκτακτα μέτρα στήριξης κάποια στιγμή εντός του 2010, οδηγώντας σε πτώση τις αποτιμήσεις των ριψοκίνδυνων τοποθετήσεων. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, απόσυρση από τα έκτακτα μέτρα θα οδηγούσε σε νέα πτώση τις τιμές ακινήτων καθώς η αγορά στεγαστικών δανείων εξαρτάται αποκλειστικά από τις πολιτικές που ακολουθεί η Τράπεζα της Αγγλίας.
Στο δεύτερο σενάριο οι κεντρικές τράπεζες αποφασίζουν να μην αλλάξουν πολιτική και να διατηρήσουν την τρέχουσα για όσο κριθεί αναγκαίο. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, θα οδηγήσουν σε καταστροφή μία πολύ σημαντική αγορά: τα ομόλογα.
Με άλλα λόγια, ο κίνδυνος θα εμφανιστεί ό,τι και να πράξουν οι κεντρικές τράπεζες. Η όλη κατάσταση μοιάζει με το να περπατά κάποιος στην άκρη ενός επικίνδυνου γκρεμού, όπου σε όλες τις πλευρές του υπάρχει το χάος.
Από όσο είμαι σε θέση να ξέρω, δεν υπάρχει όμορφος και κυρίως ανώδυνος τρόπος για να πέσει κάποιος στον γκρεμό…ΠΗΓΗ

Προσκυνάει τους Αγιατολάχ..ο Χρυσοχοϊδης....



Νέο μοντέλο αστυνόμευσης θα εφαρμοστεί στα τμήματα περιοχών όπου υπάρχουν

πολλοί μετανάστες αρχής γενομένης από τον Άγιο Παντελεήμονα, σύμφωνα

με τα όσα δήλωσε ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της πακιστανικής κοινότητας.

Όπως σημείωσε ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης καθιερώνεται και πάλι υπηρεσία

με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς για τα τμήματα μεταναστών,

στα οποία επανέρχεται για να τα οργανώσει ο καθηγητής κ.Γιαπιτζόγλου.

Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών, θα προσληφθούν ως διερμηνείς

και αλλοδαποί που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας οι οποίοι θα λειτουργούν,

όπως είπε ο υπουργός, ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους μετανάστες

και τους αστυνομικούς .

"Θέλουμε μια αστυνομία φιλική προς τον πολίτη" επανέλαβε το κυβερνητικό

στέλεχος. Οι εκπρόσωποι των Πακιστανών έθεσαν στον υπουργό το ζήτημα

που αφορά στον θάνατο του ομοεθνή τους στη Νίκαια, αλλά και το θέμα

της απαγωγής μεταναστών επί κυβέρνησης Ν.Δ.

Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι όλα έχουν τεθεί υπόψιν της δικαιοσύνης
και ζήτησε όποιοι στοιχείο έχουν να το προσκομίσουν, ενώ σχετικά με
το άσυλο τους ενημέρωσε ότι πλέον το χειρίζεται αποκλειστικά το υπουργείο
Εσωτερικών. Η αντιπροσωπεία δήλωσε ότι δεν ικανοποιήθηκε από τις
τοποθετήσεις του και αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.
πηγή

Γιατί να ικανοποιηθεί η Πακιστανική Κοινότητα Μιχάλη όταν βλέπει
το δικό σου χάλι;
Γιατί ξεβρακώθηκες στον Πακιστανό Πρόεδρο της Κοινότητας
γνωστό υποκινητή των Μουσουλμανικών Διαδηλώσεων
στην Χώρας μας και καταζητούμενο από την δική του;
Άσυλο τους έδωσες, υπηκοότητα τους έδωσες, διερμηνείς τους βάζεις
και τους πληρώνω εγώ για να συννενοούνται και να μεταφράζουν
ότι θέλουν και όπως θέλουν όσα λένε οι λωποδύτες συμπατριώτες
τους που συλλαμβάνονται.
Τι άλλο θα κάνεις Υπουργέ για να καταλάβουν την αδυναμία σου
και να βγούν στους δρόμους να σφάξουν και να καταστρέψουν
φορώντας τις πολεμικές κορδέλες του Αλλάχ στο κεφάλι τους;
Μίλησες με κατώτερους Αστυνομικούς που είναι
στο δρόμο αυτές τις ημέρες;

Με το να το παίζεις νταής και μάγκας στους άντρες των
Σωμάτων Ασφαλείας δεν θα σου βγεί σε καλό.
Γρήγορα θα ζητήσεις...παραγωγικό Υπουργείο!
Αθηναίος

Η εισβολή συνεχίζεται αλλά και η «επανάσταση» των μουσουλμάνων



Η πολιτική της νέας κυβέρνησης αποδίδει. Οι λαθρομετανάστες έπιασαν το μήνυμα. Τώρα ,που θα τους δώσουν ψήφο ,ιθαγένεια και σπίτια, τίποτα μα τίποτα δεν τους σταματά.

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο υπουργός λαθρομετανάστευσης και προστασίας του (μουσουλμάνου) πολίτη δεν μπόρεσε ακόμα να περάσει τι μήνυμα στο λιμενικό και την αστυνομία ,που δυστυχώς, συνεχίζουν να συλλαμβάνουν τους αυριανούς συμπολίτες μας ,προς θλίψη του Human Rights Watch

Ο υπουργός λαθρομετανάστευσης και προστασίας του (μουσουλμάνου) Πολίτη συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Πακιστανικής κοινότητας. Οι εκπρόσωποι των Πακιστανών έθεσαν στον υπουργό το ζήτημα που αφορά στον θάνατο του ομοεθνή τους στη Νίκαια. Η ...αντιπροσωπεία δήλωσε ότι δεν ικανοποιήθηκε από τις τοποθετήσεις του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ...κινητοποιήσεων.
Αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, λόγω... κουκούλας ,είναι οι πέντε από τους οκτώ νεαρούς που συνελήφθησαν το Σάββατο στη Νίκαια, στη διάρκεια επεισοδίων, που ακολούθησαν την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο Πακιστανού μετανάστη-βιαστή.
Σε αντίδραση και την ποινική μεταχείριση των πέντε ομάδα «νεαρών» προχώρησε από χθες στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι νεαροί κατέλαβαν το κτίριο των Προπυλαίων, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος τους. Μάλιστα, για σήμερα έχουν προγραμματίσει πορεία συμπαράστασης και συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, όπου θα οδηγηθούν οι κατηγορούμενοι
Στον καταυλισμό μεταναστών της Παγανής στη Μυτιλήνη, οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε δύο θαλάμους ,και βγήκαν έξω στην αυλή.
Η φωτιά ήταν αρκετά μεγάλη και υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Πυροσβεστική για να την ελέγξει. Η διαμαρτυρία τους οργανώθηκε γιατί η κράτηση τους ,είναι μεγαλύτερη από όσο αυτοί θεωρούν ότι έπρεπε να είναι.
Βέβαια αυτά δεν είναι τυχαία, γιατί ανάλογα γεγονότα είχαμε πρόσφατα στην Γαλλία και στην Ισπανία από λαθρομετανάστες που ζουν σε καταυλισμούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις οργανώσεις τύπου «Ανθρώπινα Δικαιώματα»,και «No Border» εισχωρούν και ξεσηκώνουν τους λαθρομετανάστες, υποσχόμενοι βοήθεια από τις οργανώσεις τους, σε περίπτωση που επέμβει η αστυνομία.
Η ΜΚΟ «YOUTH AGAINST RACISM IN EUROPE» (THΛ.210-2283019 ή 6972426166) λέει ότι ,τα παιδιά των λαθρομεταναστών,δεν χρειάζονται "ανοχή", αλλά τα δικαιώματα τους, δηλ. χορήγηση υπηκοότητας. Και γι' αυτό είναι αποφασισμένα να παλέψουν!
Οι «κινητοποιήσεις» θα συνεχιστούν σε συγκρατημένη μορφή ως τις 31 Οκτωβρίου και μετα θα αρχίσει το «πανηγύρι»,για την υλοποίηση της (κρυφής) ατζέντας. Υπηκοότητα, ιθαγένεια, ψήφος, σπίτια, τζαμί, νεκροταφείο.

Προχθές το βράδυ, συνελήφθησαν από λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου δύο Ουκρανοί ηλικίας 41 και 39 ετών μέλη πληρώματος ιστιοφόρου υπό σημαία Ουκρανίας για διευκόλυνση παράνομης εισόδου στη χώρα λαθρομεταναστών. Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε να πλέει ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής Πτελεού με σβηστά φώτα. Θεωρήθηκε ύποπτο. Από την έρευνα των λιμενικών, προέκυψε ότι υπήρχαν σαφείς ενδείξεις, παραμονής στο εσωτερικό του σκάφους λαθρομεταναστών. Οι λαθρομετανάστες δεν βρέθηκαν.
Στις 6 Οκτωβρίου λιμενικοί του Βόλου συνέλαβαν με την ίδια κατηγορία μέλη πληρώματος ιστιοπλοϊκού σκάφους υπό σημαία Αυστρίας, που επίσης έπλεε με σβηστούς φανούς. Σε αυτήν την περίπτωση, κατέστη δυνατό με συντονισμένες έρευνες λιμενικών και αστυνομικών να συλληφθούν και οι λαθρομετανάστες. Συνολικά 37 άτομα εντοπίστηκαν σε Ι. Χ. βαν, στην εθνική οδό, στο ύφος της Στυλίδας. Οι δράστες που είχαν να αναλάβει να τους μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, τους εγκατέλειψαν αντιλαμβανόμενοι επικείμενο μπλόκο των αστυνομικών.

Οι οικονομικοί μετανάστες ανακρινόμενοι ομολόγησαν ότι το πλήρωμα του ιστιοφόρου τρεις συνολικά αλλοδαποί ήταν αυτοί που ανέλαβαν να τους αποβιβάσουν στον Πτελεό με σκοπό τα άλλα μέλη του κυκλώματος να τους μεταφέρουν στην Αθήνα.

Από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και σήμερα οι τοπικές Αρχές έχουν επιληφθεί τουλάχιστον σε εφτά μεγάλες υποθέσεις και συνέλαβαν συνολικά 129 οικονομικούς μετανάστες. Ανάμεσα σε αυτούς υπήρχαν ανήλικα παιδιά, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες.ΠΗΓΗ

ΙΣΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

Bench Press: Ryan Kennelly – 1070lbs



Deadlift – Andy Bolton: 1008.6 lbs



Squat: Vlad Alzahov – 1250lbs



ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ....ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ...



THE FLOWERS.jpg

THE FLOWERS - CHARLES FREDERICK ULRICH


Mαθαίνοντας τα λουλούδια,

αγγίζοντας το ωραίο,

προσεγγίζοντας την αγάπη..



ΚΑΛΗΜΕΡΑ....


αγαπημένος μου πίνακας..