Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

"Θα τα πάρουμε από τους έχοντες"...





Αυτό δήλωνε ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά... Όμως η Λούκα Κατσέλη μάλλον έχει άλλη άποψη:

"Την κατάργηση της εφάπαξ έκτακτης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχήςκαι του ετήσιου ειδικού φόρου για τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, προανήγγειλε η υπουργός Οικονομίας και Ναυτιλίας, Λ.Κατσέλη, μιλώντας την Δευτέρα στο «31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι».
Συγκεκριμένα, η κα Κατσέλη στην ομιλία της είπε τα εξής:
«Ο θαλάσσιος τουρισμός δεν είναι ορθολογικό να φορολογείται διαφορετικά από τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικά σε περιόδους κρίσης».
«Γι' αυτό βρίσκομαι σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών που είναι αρμόδιος για θέματα φορολογικής πολιτικής, προκειμένου να προωθήσουμε την κατάργηση της εφάπαξ έκτακτης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και τον ετήσιο ειδικό φόρο για τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής»...



«Η άποψη του υπουργείου είναι ότι ο φόρος αυτός κάνει κακό και όχι καλό σε έναν κλάδο που πλήττεται από την οικονομική κρίση» συμπλήρωσε.
Ο ειδικός φόρος επιβάλλεται σε μηχανοκίνητα σκάφη άνω των 10 μέτρων και κυμαίνεται από 300 έως 1.300 ευρώ. Επιβάλλεται, επίσης σε ιστιοφόρα άνω των 15 μέτρων και ανέρχεται σε 200 με 600 ευρώ.
Τα έσοδα και από δύο φόρους υπολογίζονται στα 70 εκατ. ευρώ περίπου."

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1065834&lngDtrID=251

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου