Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΣΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Οι Έλληνες πρέπει να ξυπνήσουν επιτέλους!!!


Οι Τουρκαλάδες στην Δυτική Θράκη φτιάξανε κυβέρνηση με Πρόεδρο, έχουν σημαία και προπαγανδίζουν μέσω Ίντερνετ τις ιστορικές ανακρίβειες την ώρα που εμείς αναλωνόμαστε σε ανούσια τηλεοπτικά πάνελ για τους νεαρούς των Εξαρχείων κλπ.
“President: Hoca Salih EfendiArmy: Standing force of 29,170, largely infantry. Commander of the Armed Forces was Süleyman Askerî. As soon as independence was declared the government of the Republic of Gumuljina determined the borders of the country, put up the new flags on the official buildings, commissioned a national anthem, raised an army, published its own stamps and passports. It also prepared the budget of the new country.

A Jewish citizen, Samuel Karaso, was tasked by the government with establishing an official press agency and to publish a newspaper named Müstakil (Independence) in Turkish and French. The Ottoman Laws and Regulations were adopted without any change and the cases started to be heard by the Court of Western Thrace.
Bulgaria, after a brief period of control over the area following the Istanbul Convention, passed the sovereignty of Western Thrace to Greece at the end of the World War I, when Greece entered the war against the Central Powers. The republic was revived between 1919-1920 under French (occupied the region from Bulgarian in 1918) protectorate before Greece took over in June, 1920. The Muslim population of Western Thrace was excluded from the population exchange of the Treaty of Lausanne in 1923, and possesses a legal minority status in Greece.”


http://dominore.blogspot.com/2009/12/for-independent-turkish-democracy-of_08.html

Δείτε και φρίξτε εδώ, εδώ και εδώ

Η κυβερνητική υποστήριξη στο οργανωμένο έγκλημα στα Σκόπια


Η ΠΓΔΜ στα Βαλκάνια έχει καταστεί ότι είναι η Καμπότζη για την Νοτιοανατολική Ασία. Πρακτικά είναι ένα κράτος με πολύ υψηλά ποσοστά διαφθοράς , όπου η εγκληματικότητα διατηρείται σταθερά στα ύψη και οι εγκληματικές πράξεις παραμένουν ατιμώρητες - για όσους είναι κοντά στην κυβέρνηση τουλάχιστον.

Η ΠΓΔΜ είναι χώρα σταθμός και πέρασμα για παράνομη μετανάστευση από το Κόσσοβο αλλά και από την Ασία προς την Ευρώπη. Εγκληματικές ομάδες δρουν οργανωμένα διακινώντας όπλα , παράνομα εμπορεύματα, ναρκωτικά, ανθρώπους, διαπράττουν ληστείες, απαγωγές και δολοφονίες. Μόνο στο πρώτο μισό του 2009 κατεγράφησαν 6.285 εγκληματικές πράξεις στη πρωτεύουσα συμφώνα με τα ίδια τα Σκοπιανά ΜΜΕ και είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των μη καταγεγραμμένων πράξεων ξεπερνά κατά πολύ αυτά τα στοιχεία.

Το καλά οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο στην περιοχή επιτρέπει την πορνεία, διαθέτει τις υποδομές για την παράνομη διακίνηση και εμπόριο σάρκας, ναρκωτικών, όπλων, και παρέχει οικονομικές «διευκολύνσεις» από το καλά στημένο δίκτυο τοκογλυφίας. Όλα αυτά συντελούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην οικονομική αφαίμαξη των επισκεπτών, επίδοξων επιχειρημάτων και τζογαδόρων, και τη συμμετοχή, άθελά τους ή μη, σε αυτό το καταστροφικό σύστημα....

συνέχεια εδώ


Greekalert

''Ανάβει'' το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Σύνταγμα!


Με το άναμμα των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου και ένα εντυπωσιακό σόου με πυροτεχνήματα ξεκινούν απόψε (11/12) στις 19:30 από την πλατεία Συντάγματος οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. Με σύνθημα ''Φως και Χρώμα'' η Αθήνα υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα...Η καινοτομία φέτος εστιάζεται στο ίδιο το δέντρο, που στέλνει το δικό του οικολογικό μήνυμα, αφού είναι φτιαγμένο από περίπου 250 φυσικά έλατα, που μετά τις γιορτές θα μεταφερθούν για να φυτευθούν σε μια από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.

πηγη

Εκτιμήσεις για το «Πασόκ στην κυβέρνηση» ……


…..και τους κινδύνους που διατρέχει η εθνική μας κυριαρχία…..
"Πολιτικός Χειμώνας" ..... παντού!
Οι μέρες περνάνε και το «Πασόκ στην κυβέρνηση» σύρεται από τις εξελίξεις άβουλο και αδρανές. Περιμένει υπομονετικά και σαν «μπόρα που θα περάσει» το επόμενο χτύπημα για να δει τα spreads να ανεβαίνουν παραπάνω και την αξιοπιστία της χώρας να πληγώνεται ακόμα περισσότερο.
Οι 100 μέρες που μετρούσαμε αποτελούν πλέον άλλο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα του προέδρου Γιώργου ενώ όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις φαντάζουν σαν όνειρο απατηλό….. Αποδείχτηκαν παγίδα για να πέσει μέσα ο λαός και όπως προβλέπαμε, θα τα φορτωθεί όλα η προηγούμενη κυβέρνηση …. Όχι πως δεν έχει και αυτή τις δικές της ευθύνες. Τα ελλείμματα πάντως δεν ξεκίνησαν το 2004. Ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε φορτωμένο το γάιδαρο και είχε να αντιμετωπίσει την μεταολυμπιακή κρίση (που έχει επηρεάσει ακόμα και ισχυρές οικονομίες), την πετρελαϊκή κρίση αλλά και την πρώτη, οδυνηρή φάση της παγκόσμιας κρίσης. Το Πασόκ τότε επιχειρηματολογούσε πάνω στην ανυπαρξία της παγκόσμιας κρίσης και στην ιδιαιτερότητα της «εγχώριας κρίσης»!!! τώρα βέβαια έντρομο διαπιστώνει ότι τελικά υπάρχει ….. παγκόσμια κρίση!!!
Ο Παπανδρέου είναι όμηρος των προεκλογικών του δεσμεύσεων και βαρύνεται με τον ξέφρενο λαϊκισμό των δύο τελευταίων ετών αλλά και την πλήρη άρνησή του, ακόμα και να συζητήσει στη λήψη μέτρων που θα θωράκιζαν τη χώρα από τη δεύτερη φάση της παγκόσμιας κρίσης που ξέραμε ότι θα επηρέαζε περισσότερο τις αναπτυσσόμενες χώρες μια και η αναπτυγμένες είναι ισχυρές και παραγωγικές οικονομίες.
Προς το παρόν δεν λαμβάνονται μέτρα, αδρανούν και είναι δειλοί μπροστά στο «βαθύ κράτος», κοινωνικό σύμπτωμα πασοκικής προέλευσης …ποτέ δεν είχαν ούτε πρώτο, ούτε δεύτερο, ούτε εφεδρικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα. Πολύ χαμηλός στόχος. Καθόλου ελπιδοφόρος για το λαό και τα προβλήματά του! Άρχισαν ήδη να γίνονται συζητήσεις για πρόωρες εκλογές, το Μάρτη, το Σεπτέμβρη ή σε δύο χρόνια, με αντιστροφή ρόλων φυσικά. Θα βλέπουμε έναν Παπανδρέου στη θέση ενός Καραμανλή! Ο Παπανδρέου θα «μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας» και θα τα ρίχνει όλα στην προηγούμενη κυβέρνηση, κόλπο που συνήθως πιάνει κυρίως στις πρώτες εκλογές που προκηρύσσει ναι νέα κυβέρνηση. Πάντως οι πρώτες 100 μέρες αποτελούν ένα δυσάρεστο ανέκδοτο αν και κανένας δεν εμποδίζει το επιτελείο του Μαξίμου να σχεδιάσει τις πρώτες 100 μέρες της επόμενης προεκλογικής περιόδου! Μια και ανάκαμψη σε αυτές εδώ, δεν προβλέπεται ούτε 200 να τις κάμουν …… Ιδίως όταν φαινόμενα αλαζονείας, διαφωνιών χτυπημάτων και εσωτερικών μετώπων αποτελούν καθημερινό σχεδόν φαινόμενο στην διακυβέρνηση του Πασόκ.
Όσο για την εικόνα του Δημοσίου; Συνεχίζουν να κυριαρχούν η διαφθορά, τα ρουσφέτια και το πάρτι με τα λεφτά του δημοσίου. Με μια διαφορά. Τώρα ο «διεφθαρμένος» πασοκικός κρατικός μηχανισμός αισθάνεται ότι «η δική του» κυβέρνηση ελέγχει το κράτος άρα μπορούν να κάνουν «ό,τι θέλουν»! ο χρόνος θα δείξει αν και πάλι η κυβέρνηση του Πασόκ υποταχθεί στα κεκτημένα των μηχανισμών και στις απαιτήσεις των κρατικοδίαιτων συμφερόντων. Οι περισσότεροι προβλέπουν ότι ναι και αυτή η κυβέρνηση θα αφήσει άθικτους όλους αυτούς που λυμαίνονται το δημόσιο χωρίς να παράγουν τίποτα και χωρίς να προσφέρουν τίποτα σχεδόν στην ελληνική κοινωνία. Μόνο ζητάνε και ποτέ δεν είχαν την αίσθηση ότι πρέπει και οι ίδιοι να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης. Τουλάχιστον με την σιωπή τους …
Και ο πλέον κακόπιστος παρατηρητής αντιλαμβάνεται ότι η «νέα» κυβέρνηση γέρασε πολύ γρήγορα. Έχει αρχίσει να υποκύπτει στην κρίση και να λυγίζει μπροστά στα προβλήματα. Η κοινωνία πιέζει για παροχές (τουλάχιστον τις προεκλογικές «προσφορές») και το οικονομικό επιτελείο πιέζεται για σκληρότερα και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα. Ο Παπανδρέου προσέφερε προεκλογικά ωραία και εύηχα τσιτάτα χωρίς καμία δυνατότητα μετεκλογικής πραγματοποίησης. Προσέφεραν πολλά υποσχόμενες επικεφαλίδες σε προεκλογικά φυλλάδια με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί κλυδωνισμοί και διαφωνίες μεταξύ σκληρού κομματικού πυρήνα και κυβερνητικού στρατοπέδου. Με τους σκληρούς κομματικούς να μη δείχνουν την παραμικρή διάθεση παράδοσης των όπλων ή μιας μικρής έστω συγκατάνευσης! Αυτό που απομένει στον Παπανδρέου είναι να λειτουργήσει ως Καραμανλής ακόμα και σε κομματικό επίπεδο. Οι «κλειστές πόρτες» θα προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης (στο μέλλον φυσικά) αλλά θα λύσουν τα χέρια του πρωθυπουργού στην οικονομική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει. Σίγουρα η διακυβέρνηση της χώρας αποτελεί λαμπρότερο πεδίο δόξης από τη διοίκηση ενός κόμματος που συγκροτείται από πεινασμένους για χρήμα, για εξουσίες και καρέκλες, «αγωνιστές» και «προνομιούχους» της ….. δημοκρατίας!!!
Οι διεθνείς συγκυρίες καθιστούν αδύνατη την επικοινωνία μεταξύ των δύο διαφορετικών κόσμων που εκπροσωπούν η «κοσμοπολίτικη» κυβέρνηση και το «απαρχαιωμένο» κόμμα. Ανάλογη κατάσταση τείνει να εδραιωθεί και προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Με τον ξεπερασμένο «εθνικισμό» που τείνει να εδραιωθεί στην «μεγάλη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη» και οδηγεί σε πτώση των πανανθρώπινων ελληνικών αξιών στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και την εδραίωση στον κομματικό μηχανισμό, στελεχών που δρούνε με την «συνωμοτική» λογική ΠΟΛΑΝ. Πρόσωπα υποτίθεται άφθαρτα αλλά τελικά φθαρμένα στο πεδίο των ιδεών και στην παραγωγή πολιτικής. Ο ΠΟΛΑΝισμός εγκαταστάθηκε στο κέντρο της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και οι εκφραστές του, καταφεύγουν στις ανέξοδες, «εύκολες» και «ακοστολόγητες» υπερπατριωτικές και εθνικιστικές διογκώσεις. Τη στιγμή που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όποτε η ελληνική διπλωματία έπαιξε μπάλα πάνω στην πραγματική διπλωματία ….. κέρδισε. Όποτε αρρώστησε από «συναισθηματικό» εθνικισμό ….. έχασε και παρασύρθηκε σε καταστροφές οικονομικές και εθνικές! Πάνω σε αυτή τη βάση θέτω τον κώδωνα του κινδύνου που κρούει ο Παπανδρέου για την επικινδυνότητα της οικονομικής κρίσης. Είπε ξεκάθαρα ότι «το δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί για πρώτη φορά από το 1974 την εθνική κυριαρχία ….». Θα ήταν βέβαια ανατρεπτικό και αξιοπρεπές να αναλάβει τις ευθύνες και του δικού του κόμματος στην παραγωγή του δημοσιονομικού προβλήματος. Οι υπεύθυνοι του προβλήματος βρίσκονται και στο Πασόκ και στη Νέα Δημοκρατία …..


Η απάτη του ευρώ και οι εκβιασμοί της Νέας Τάξης


Κυρίαρχο συστατικό κάθε ανεξάρτητου κράτους και έθνους είναι η δυνατότητά του να ελέγχει τους φυσικούς κύκλους της οικονομίας. Και τα "χρήματα" του Εθνικού Νομισματοκοπείου.
Χωρίς αυτήν την δυνατότητα, η κυριαρχία του κράτους, καθώς και η ανεξαρτησία του, απλά δεν υφίστανται. Καθώς πολλά από τα Ευρωπαϊκά κράτη προσχωρούσαν στην ευρωζώνη, και πριν το μελάνι της υπογραφής τους στεγνώσει, αυτομάτως απώλεσαν την κυριαρχία τους, και η ανεξαρτησία τους παρεδόθη "χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα", χωρίς αντίλογο και διάλογο, αμαχητί, στο κλαμπ.
Το κλαμπ των παγκόσμιων τοκογλύφων και νεοταξιτών που με χαρά τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας την Αμερική, τις Ηνωμένες Ευρωπαϊκές Πολιτείες και τους άλλους υπόδουλούς τους στον πλανήτη γονυπετείς να καίγονται όμορφα τρομοκρατημένοι στις αδηφάγες φλόγες της μεθοδικά κατασκευασμένης "κρίσης" και της συνεπαγόμενης γεωστρατηγικής αποσταθεροποίησης.
Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται γαρ.
Κορόιδα κι εμείς, "γιορτάσαμε" επι πρωθυπουργίας του αλήστου μνήμης κ. Σημίτη την αρον-αρον ένταξή μας με πομπώδεις τελετές σε αρχαιοελληνικό ντεκόρ για να συνάδει φολκλορικά σύσσωμο το ιστορικό Ελληνικό Έθνος στην άνευ όρων παράδοσή του στο κλαμπ. Διανθισμένη απο την εποχή και την ακρογωνιαία σκέψη περί άμυνας του τελευταίου "εθνάρχη", η τελετή και ο "μονόδρομος λόγω της δήθεν προστασίας των εθνικών συμφερόντων μας" , δημιούργησαν ένα ολιγόχρονο αίσθημα επίπλαστης εθνικής ασφάλειας και την ψευδή ελπίδα επίλυσης των εθνικών θεμάτων μέσα απο την "προστασία του ευρώ και των θεσμικών οργάνων των συμπολιτών Ευρωπαίων".
Καθώς όμως σε κανένα από τα λιμνάζοντα καρκινικά εθνικά θέματα της Ελλάδας οι "συμπολίτες" μας δεν έλαβαν την προσήκουσα και αρμόζουσα θέση "συμπολιτών"(συνεχής στρατιωτική κατοχή της Κύπρου, έποικοι, Αιγαίο και "αμφισβητούμενες" ζώνες πλουτοπαραγωγικών πόρων του υπεδάφους, Νεοτουρκικός εθνικισμός και επεκτατισμός στην Θράκη και Αλβανία (λιμενικές διευκολύνσεις για τον τουρκικό στόλο κ.α. ), η Ευρωπαϊκή συμπολιτεία έχει πλέον αποδείξει οτι ουδόλως ενδιαφέρεται για την προστασία της Ελλάδας.
Αρα, η Ευρωπαϊκή συμπολιτεία νοσεί βαρύτατα με "εδάφη της" να τελούν υπό αδιαπραγμάτευτη Τουρκική στρατιωτική κατοχή και δεν εξυπηρετεί σε τελική ανάλυση των μακροχρονίων αποτελεσμάτων της συμμετοχής μας τα εθνικά μας θέματα. Τουναντίον. Μας αποκοίμισαν και εξαγόρασαν με μιά χούφτα ευρώ την εθνική μας συνείδηση μέσα στους καπνούς ενός τοξικού νέφους μιάς επίπλαστης καταναλωτικής αλλά εντόκου ευφορίας. Ευφορίας που τέλειωσε μετά τις κραυγές των κ.κ. Γιούνκερ, Τρυσέ και Αλμούνια λίγες μέρες πριν με το περίφημο game over. Game over λοιπόν. Φευ, για όλη την συμπολιτεία...Το ευρώ είναι δομικά το αδελφό νόμισμα του δολαρίου. Εχοντας το κλάμπ ηδη δρομολογήσει την καταστροφή του δολαρίου που βιώνουμε, είναι δεδομένο οτι και το ευρώ θα οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα οσονούπω, καθώς τα τοξικά υλικά στήριξης που αποσαθρώνουν ραγδαία το δολάριο βρίσκονται στοιβαγμένα δίκην δυναμίτιδος και στα θησαυροφυλάκια της ευρωζώνης εν αφθονία. Το μόνο που χρειάζεται το ευρώ για να αναφλεγεί είναι καναδυό φούσκες τύπου Ντουμπάι που ήδη δρομολογούνται ειδικά στην "πρώην Ανατολική Γερμανία και τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης". Η δημοσιευμένη εμιρατιανή ζημιά των τραπεζών της ευρωζώνης κι όχι μόνον, αποτυπώνεται στον πίνακα που ακολουθεί
Creditors:
Of United Arab Emirates (By Origin via Credit Suisse citing Bank for International Settlements):
United Kingdom: $50.2 δις
France: $11.3 δις
Germany: $10.6 δις
United States: $10.6 δις
Japan: $ 9.0 δις
Switzerland: $ 4.6 δις
Netherlands: $ 4.5 δις
Of United Arab Emirates (By Entity via Credit Suisse, citing Emirates Bank Association):
HSBC Bank Middle East Limited: $17.0 δις
Standard Chartered Bank: $ 7.8 δις
Barlays Bank Plc: $ 3.6 δις
ABN-Amro (RBS): $ 2.1 δις
Arab Bank Plc: $ 2.1 δις
Citibank: $ 9.9 δις (τα 8 δις απο bailout funds!!!)
Bank of Baroda: $ 1.8 δις
Bank Saderat Iran: $ 1.7 δις
BNP Parabas: $ 1.7 δις
Lloyds: $ 1.6 δις
Η αδημοσίευτη ζημιά είναι ακόμα αδημοσίευτη, και μάλλον θα ακουμπάει και τις δικές μας ακτές...ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η λάθος διαφάνεια: "ποινικοποίηση" των offshore !

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φετιχοποιήσει ορισμένα αντικείμενα (κουκούλες, κινητά, κάμερες) και νόμιζε ότι ασκεί αντεγκληματική πολιτική με την εισαγωγή ιδιώνυμων και χτυπώντας το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο.

Η σημερινή κυβέρνηση, με εντελώς διαφορετικές προθέσεις, για άλλη μια φορά σε συντομότατο χρονικό διάστημα, αποκαλύπτει την εσφαλμένη αντίληψή της για την αρχή της διαφάνειας, η οποία οδηγεί και σε παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως στην περίπτωση του κ. Κουτούπη (Η αβάσταχτη υποκρισία μιας κακώς νοούμενης διαφάνειας). Ταυτόχρονα, για να δούμε και την σχέση της Κυβέρνησης με την πραγματική διαφάνεια, υπήρξαν καταγγελίες από πολίτες τις προηγούμενες μέρες ότι αστυνομικοί δεν τους επέτρεπαν να λαμβάνουν φωτογραφίες, παρά τα περί του αντιθέτου ισχύοντα. (Λήψη φωτογραφιών σε δημόσιες συναθροίσεις παρουσία της αστυνομίας). Επίσης η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως ανεξάρτητη αρχή ένα ν.π.δ.δ. το προεδρείο του οποίου ορίζεται από τον υπουργό Οικονομικών (Η Στατιστική Υπηρεσία του νομοσχεδίου δεν είναι ανεξάρτητη αρχή), ενώ δεν προβλέπει καμία κύρωση για την περίπτωση που ΔΕΝ αναρτώνται "όλες" οι διοικητικές πράξεις κι αποφάσεις στο Διαδίκτυο, καθιστώντας το σχετικό νομοσχέδιο ένα απλό ευχολόγιο (Το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων στο Διαδίκτυο).

Σήμερα όμως η Κυβέρνηση, πέρα από τις παραπάνω αστοχίες, έρχεται πάλι κοντά στην φετιχοποίηση των "κακών" αντικειμένων. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ως "μέτρο" την ποινή της καθαίρεσης από θέση μέλους κυβέρνησης και των επικεφαλής μελών ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού που αποδειχθεί ότι μετέχουν σε ... off shore!

Δηλαδή "ποινικοποιείται" η απλή συμμετοχή σε off shore, όπως προ ετών είχε απαγορευθεί η ανάληψη δημόσιων έργων σε όσους ήταν "βασικοί μέτοχοι" σε ΜΜΕ. Όπως προ ετών είχε απαγορευθεί κάθε παιχνίδι μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών σε net cafe (για να καταπολεμηθούν τα "φρουτάκια"). Η υπόθεση του βασικού μετόχου, αλλά και των net cafe είχαν πασίγνωστη κατάληξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διασυρμό της Ελλάδας για θεσμοθέτηση νομικά απαράδεκτων απαγορεύσεων.

Αλλά δεν φταίει η ΕΕ, εάν εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι η ίδια η συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρία αποτελεί δικαίωμα καθενός, ακόμα και των πολιτικών, εφόσον δεν συνδέεται με παράνομες δραστηριότητες. Επομένως, ουδείς επιτρέπεται να υποστεί κυρώσεις μόνο και μόνο επειδή μετέχει σε υπεράκτια εταιρία, γιατί διαφορετικά, όπως προφανώς ξέρει πολύ καλά ο Υπουργός Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, αλλά προς στιγμή του διαφεύγει (πώς να τα θυμάται όλα;), αυτό θα σήμαινε παραβίαση του άρθρου 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

H συζήτηση για το "νόμιμο και το ηθικό" έχει πάρα πολλά παρακλάδια που δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, έχουν τύχει όμως αναλυτικότατης επιστημονικής διερεύνησης απο την φιλοσοφία του δικαίου (βλ. λ.χ. Α.Τάκη, Η ηθική αδιαφορία του νόμου) . Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να απαγορευθεί νομικά κάθε συμπεριφορά για την οποία η κοινωνία έχει αρνητικές προκαταληψεις. Οι αντιλήψεις περί "κοινής λογικής" οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων (λ.χ. "είναι κοινή λογική ότι 2 άντρες δεν πρέπει να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης"). Η λαϊκίστικη καταδίκη του κ. Βουλγαράκη για την περίφημη φράση του "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" παρέβλεπε μια σημαντική λεπτομέρεια: η εν λόγω φράση είναι απόλυτα ακριβής για ένα δικαιοκρατούμενο πολίτευμα και βασίζεται στην θεμελιώδη αρχή "ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται". Ψιλά γράμματα, για τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις προεκλογικές εκστρατείες. Η "μηδενικη ανοχή στη διαφθορά" είναι πιο sexy ως σύνθημα, απ' όλες αυτές τις λεπτομέρειες. Μόνο που η μηδενική ανοχή (σε οτιδήποτε) είναι εξ ορισμού παράνομη σε μια δημοκρατία. Είναι αισχρό να χρησιμοποιούνται από υπεύθυνους πολιτικούς, έστω και συνθηματολογικά, τέτοιες διατυπώσεις που παραπέμπουν στην κοινωνία της μηδενικής ανοχής.


Πρέπει να διδαχθούμε από τις υπερμετρες απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν στο παρελθόν, μόνο και μόνο επειδή οι νομοθέτες σύρθηκαν πίσω από "δημοσιογραφικές αποκαλύψεις" (λ.χ. φρουτάκια) και όλη την παραφιλολογία για την "διαπλοκή" (βλ. "βασικός μέτοχος"). Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η διαφάνεια προϋποθέτει σεβασμό των στοιχειωδών κατακτήσεων του νομικού μας πολιτισμού.

Η Κυβέρνηση έχει ακόμη πολύ δρόμο για να δείξει ότι η αντίληψή της για την διαφάνεια είναι σε συμφωνία με το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Αναρτήθηκε από e-Lawyer

Ο Πάσσαρης θέλει να γίνει μοναχός!

«Στο δρόμο της μετάνοιας» είναι ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, διαβεβαίωσε ο 80χρονος αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ιωάννης Ραπτόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τον επισκέφθηκε πρόσφατα στις ρουμανικές φυλακές όπου κρατείται, ενώ όπως δήλωσε ο αρχιμανδρίτης, ο Πάσσαρης εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος όταν αποφυλακισθεί.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Jurnalul National" (Γιουρναλούλ Νασιονάλ) του Βουκουρεστίου, ο πατέρας Γερβάσιος της αδελφότητας η "Οσία Ξένη - Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων", δήλωσε ότι "ο Πάσσαρης είναι στο δρόμο της μετανοίας και τού είπε ότι επιθυμεί να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος, όταν αποφυλακιστεί".Επίσης ο αρχιμανδρίτης ανέφερε ότι "η φυλακή άλλαξε τον Πάσσαρη, ο οποίος πλέον επικοινωνεί καλύτερα και είναι πιο ανοιχτός, έχοντας στραφεί στο Θεό".Επιπλέον είπε ότι έχει επισκεφθεί πέντε φορές τον Πάσσαρη από το περασμένο Πάσχα, οπότε τον συνάντησε πρώτη φορά και πρόσθεσε πως έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. enet-gr
ΑΠΟ

Χωρίς συστήμα αυτοπροστασίας ο κορμός της Πολεμικής Αεροπορίας


Σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της εγκατάστασης του συστήματος αυτοπροστασίας ASPIS II στα 58 F-16 Block52+, μία δεκαετία μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Απαντώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα, το ΥΕΘΑ αναφέρει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ αρμόδιας επιτροπής της ΓΔΑΕΕ και της κατασκευάστριας εταιρίας του συστήματος (Raytheon). Υπενθυμίζεται ότι στις διαδικασίες αποδοχής του συστήματος το 2008, η αρμόδια επιτροπή της ΠΑ ανέφερε πως δεν καλυπτόταν η απαίτηση εντοπισμού εκπομπών ραντάρ Συνεχούς Κύματος (CW).
Καταύγαση CW για τον έλεγχο βολής βλημάτων Ημι-Ενεργής Κατεύθυνσης Ραντάρ (SARH) χρησιμοποιούν 8 μονάδες βολής MIM-23 HAWK PIP III και τα αποσυρόμενα F-4E της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 16 φρεγάτες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το Προηγμένο Ολοκληρωμένο Σύνολο Αυτοπροστασίας (ASPIS) II της Raytheon αποτελείται από σύστημα προειδοποίησης απειλών ALR-93(V), παρεμβολέα ALQ-187 και σύστημα αναλώσιμων αντιμέτρων ALE-47.

strategy

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΄΄ΣΕΒΟΝΤΑΙ΄΄ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ




Οι πρεσβευτές των 56 κρατών-μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης παρουσίασαν την Πέμπτη αίτημα στον πρέσβη της Ελβετίας στον ΟΗΕ Νάντε Μαρτινέλι, ζητώντας επίσημα από την ελβετική κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση του δημοψηφίσματος κατά της ανέγερσης νέων μιναρέδων στα μουσουλμανικά τεμένη της χώρας...



...«Υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης με ανάλογες απαγορεύσεις των μιναρέδων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχουν και άλλα σύμβολα της μουσουλμανικής θρησκείας. Οι Αρχές της Ελβετίας πρέπει να μελετήσουν τα συνταγματικά ή νομικά μέσα που θα ακυρώσουν αυτή την απόφαση», επισήμανε ο πρέσβης του Πακιστάν στον ΟΗΕ Ζαμίρ Ακράμ.


«Έχουν ήδη παρατηρηθεί βιαιότητες και βανδαλισμοί εναντίον του τζαμιού εδώ στη Γενεύη. Η απειλή μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχουν ομάδες της δεξιάς που θέλουν να στοχοποιήσουν την μουσουλμανική κοινότητα. [...] Αυτό μπορεί να προκαλέσει βίαια επεισόδια εναντίον των μουσουλμανικών κοινοτήτων σε αυτές τις χώρες» προειδοποίησε ο πρέσβης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Η...

"Ποιος υπουργός έχει κρεβάτι στο γραφείο του!"


Είναι πραγματική είδηση. Υπάρχει υπουργός που κοιμάται μερικές φορές στο γραφείο του. Λέει πως το κάνει επειδή, λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου υπουργείου, πρέπει να είναι «απίκο». Εγώ πάλι λέω, πως αυτό μπορεί να το κάνει μόνο κάποιος πεθερόπληκτος...
Ας είναι.
Ο συγκεκριμένος υπουργός λοιπόν, συγκαταλέγεται στους «κορυφαίους» (τι ηλίθιος χαρακτηρισμός), είναι από τους πιο δημοφιλείς της κυβέρνησης και από τους λίγους που δεν συνάντησαν ιδιαίτερο πρόβλημα από την κριτική του κόσμου και της αντιπολίτευσης, επειδή ο προκάτοχός του τα έκανε θάλασσα και κερδίζει στη σύγκριση.

http://mediasoup.gr/

Κ.Τζαβάρας: 'Η ρύθμιση για την αποφυλάκιση των εμπόρων ναρκωτικών αποτελεί μελανή σελιδα"



O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Κ.Τζαβάρας με δηλώσεις που έκανε σήμερα στο "ΘΕΜΑ 98,9" κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ για την νομοθετική ρύθμιση που πέρασαν και αφορά στην αποφυλάκιση των εμπόρων ναρκωτικών:

"Είναι ίσως η πιο μελανή στιγμή αυτή η νομοθετική ρύθμιση που...

βγάζει έξω 3.000 εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι δεν καταδικάστηκαν ισόβια. Μπορούσαν να αποφυλακίσουν για την αποσυμφόρηση των φυλακών ανθρώπους που έχουν κάνει άλλα εγκλήματα που δεν είναι τόσο σοβαρά"

Που έχει άδικο ρε παιδιά; Θα τρελαθούμε!

ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΙΠΛΟ ΄΄knockdown΄΄ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΞ

"Μήπως έφτασε η ώρα της άρσης μονιμότητας;"



"Οι βολεμένοι κύριοι που απεργούν και έχουν πνίξει την Αθήνα στα σκουπίδια, μήπως είναι ώρα να πάνε σπίτια τους;
Όποιος βολεύεται σε μια θεσούλα στο δημόσιο…ξεχνάει τις υποχρεώσεις του και αρχίζει τα δικαιώματα.
Δικαίωμα όμως του απλού πολίτη που πληρώνει όλους αυτούς...
τους χαραμοφάηδες δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους, είναι μια πόλη καθαρή. Μια πόλη όπου οι πολίτες να διασφαλίζουν την υγεία τους και την αισθητική τους.
Αν στον ιδιωτικό τομέα δεν κάνεις τη δουλειά σου και σωστά….θα πας σπίτι σου!!!!
Μήπως είναι ώρα να δουλέψει έτσι και ο δήμος;;
Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι που θέλουν να δουλέψουν….
Μήπως έφτασε η ώρα ….της αντικατάστασης….και της άρσης μονιμότητας ??

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ