Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Η κυβερνητική υποστήριξη στο οργανωμένο έγκλημα στα Σκόπια


Η ΠΓΔΜ στα Βαλκάνια έχει καταστεί ότι είναι η Καμπότζη για την Νοτιοανατολική Ασία. Πρακτικά είναι ένα κράτος με πολύ υψηλά ποσοστά διαφθοράς , όπου η εγκληματικότητα διατηρείται σταθερά στα ύψη και οι εγκληματικές πράξεις παραμένουν ατιμώρητες - για όσους είναι κοντά στην κυβέρνηση τουλάχιστον.

Η ΠΓΔΜ είναι χώρα σταθμός και πέρασμα για παράνομη μετανάστευση από το Κόσσοβο αλλά και από την Ασία προς την Ευρώπη. Εγκληματικές ομάδες δρουν οργανωμένα διακινώντας όπλα , παράνομα εμπορεύματα, ναρκωτικά, ανθρώπους, διαπράττουν ληστείες, απαγωγές και δολοφονίες. Μόνο στο πρώτο μισό του 2009 κατεγράφησαν 6.285 εγκληματικές πράξεις στη πρωτεύουσα συμφώνα με τα ίδια τα Σκοπιανά ΜΜΕ και είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των μη καταγεγραμμένων πράξεων ξεπερνά κατά πολύ αυτά τα στοιχεία.

Το καλά οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο στην περιοχή επιτρέπει την πορνεία, διαθέτει τις υποδομές για την παράνομη διακίνηση και εμπόριο σάρκας, ναρκωτικών, όπλων, και παρέχει οικονομικές «διευκολύνσεις» από το καλά στημένο δίκτυο τοκογλυφίας. Όλα αυτά συντελούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην οικονομική αφαίμαξη των επισκεπτών, επίδοξων επιχειρημάτων και τζογαδόρων, και τη συμμετοχή, άθελά τους ή μη, σε αυτό το καταστροφικό σύστημα....

συνέχεια εδώ


Greekalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου