Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ.


Έχει ένα γιο (να της ζήσει) που πηγαίνει στη Δευτέρα Λυκείου.

Ο γιός της, όμως πηγαίνει σε ιδιωτικό Σχολείο (στου Γείτονα στη Βάρη) και μάλιστα ΔΕΝ παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα αλλά το IB(International Baccalaureate). Όλα αυτά σημαίνουν δύο πράγματα:

1. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο.... Δημόσιο Σχολείο.

2. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αφού είναι γνωστό ότι όποιος
παρακολουθεί το ΙΒ(International Baccalaureate) δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής
στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό.


Ποια είναι αυτή η μητέρα;


Μα η Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, που το απόγευμα υπεραμύνθηκε στη
Βουλή του Δημόσιου Σχολείου και Πανεπιστημίου!

"Βρε πού πάμε;", που έλεγε και ο Αυλωνίτης!

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΔΕ ΚΑΙ Ο ΔΑΡΒΙΝΟΣ ....

Άρχισαν τα όργανα...Το UCK δηλώνει έτοιμο για την ίδρυση της Μεγάλης Αλβανίας.Πρώτο θύμα τα Σκόπια

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=169290&w=400&h=300&q=80

Με ανακοίνωση που άγνωστοι απέστειλαν σε ΜΜΕ της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, του Κοσσόβου και του Μαυροβουνίου, ο αποκαλούμενος «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (UKSH – Ushtria Kombetare Shqiptare), δηλώνει ότι έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για τις πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο, όπως λένε, την ίδρυση της «Μεγάλης Αλβανίας».

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό News 24 και τη διαδικτυακή εφημερίδα Balkanweb, η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν στη Μιτροβίτσα, στο βόρειο τμήμα του Κοσσόβου, και στη συνέχεια θα επεκταθούν στην... «Ιλλυρίδα» (περιοχή του Τετόβου στο ΒΔ τμήμα της ΠΓΔΜ ).

«Ο UKSH είναι εις γνώση των τελευταίων γεγονότων στην Μιτροβίτσα και την Ιλλυρίδα, όπου μεγάλες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει και προκαλούν τον αλβανικό πληθυσμό στην περιοχή της Ιλλυρίδας, ιδίως στο Τέτοβο και στα περίχωρα. Γι΄ αυτό και το Γενικό Επιτελείο του AKSH, αποφάσισε να ξεκινήσει στην Ιλλυρίδα τις πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η Balcanweb, ο UΚSH κάνει έκκληση στους Αλβανούς πολίτες στην Ιλλυρίδα να αποφεύγουν τα αστυνομικά μπλόκα των Σκοπιανών, διότι αυτά θα βρεθούν στο στόχαστρο των επιθέσεων του UKSH. «Ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από τους Σέρβους, Σλαβο-μακεδόνες και Έλληνες κατακτητές, οι οποίοι ούτε στιγμή δε σταμάτησαν να σκοτώνουν αθώο αλβανικό πληθυσμό που ζει στα πατροπαράδοτα εδάφη του, γι΄ αυτό και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος», συνεχίζει η ανακοίνωση και καλεί τους πρώην μαχητές του UCK Κοσσόβου, του UCK των Αλβανών των Σκοπίων και του UCK Πρεσέβου και Μεντβέγκιε (στη Νότια Σερβία) να ενωθούν για ένα σκοπό, την ένωση των αλβανικών εδαφών και τη δημιουργία της «Εθνικής Αλβανίας».

Ωστόσο, δημοσιογραφικές πηγές στην Αθήνα εκφράζουν μεγάλες επιφυλάξεις για τη γνησιότητα της ανακοίνωσης και αποδίδουν σε σκοπιμότητες τη δημοσιοποίηση του κειμένου.
zougla

Σχόλιο...
Οι δημοσιογραφικές πηγές της Αθήνας.Ποιοι? αυτοί που φοβούνται να που ακόμα και την λέξη Αλβανός?
Ξυπνάτε μερικά κορόϊδα...σειρά έχουμε εμείς στα σχέδια του UCK για την ίδρυση της μεγάλης αλβανίας.Και αν νομίζεται ότι θα επέμβει η Ε.Ε ή το ΝΑΤΟ,για να τους σταματήσουν αν αρχίσουν τις εχθροπραξίες ή της δολιοφθορές εντός της Ελλάδας,είστε βαθιά νυχτωμένοι.
Τους συμφέρει να γίνει κάτι μεταξύ των χωρών στα Βαλκάνια,για να κάνουν τις δουλειές τους πιο εύκολα ...Το UCK είναι ένα δημιούργημα των υπερδυνάμεων και το χρησιμοποιούν αναλόγως την περίσταση।


Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/

50 χρόνια από την Γερμανοελληνική Σύμβαση Εργασίας

Δημοσιεύτηκε από τον Απόστολος Παπαποστόλου

Ελληνικό μπακάλικο κοντά στο σταθμό της Φραγκφούρτης

Ελληνικό μπακάλικο κοντά στο σταθμό της Φραγκφούρτης

Σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια υπογράφηκε η Γερμανοελληνική “Σύμβαση Περί Επιλογής και Τοποθετήσεως Ελλήνων εργατών εις γερμανικάς επιχειρήσεις” (30 Μαρτίου 1960). Τι σημαίνει σήμερα για τους Έλληνες της Γερμανίας;
Το 1960 η Γερμανία υπογράφει τη λεγόμενη ‘διπλή συνθήκη’, με την Ισπανία στις 29 και με την Ελλάδα στις 30 Μαρτίου. Αμφότερες οι χώρες βρίσκονταν στη φάση του εκσυγχρονισμού και υπήρχε μεγάλη κινητικότητα εργατικού δυναμικού από την επαρχία στα αστικά κέντρα, που όμως δεν μπορούσαν να απορροφήσουν οι νέες εργοστασιακές μονάδες στις δύο χώρες.
Με την υπογραφή της σύμβασης εργασίας με την Ελλάδα, η Γερμανία ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της ραγδαία αναπτυσσόμενης βιομηχανίας της, αλλά προώθησε ταυτόχρονα και τους στόχους της εξωτερικής της πολιτικής που ήταν την εποχή εκείνη: καλλιέργεια διμερών οικονομικών σχέσεων με χώρες που υπέφεραν από την ναζιστική Κατοχή.

Η δύσκολη «ελληνική ταυτότητα»
Σήμερα 50 χρόνια μετά, ήρθε η στιγμή της αποτίμησης: Τί έγιναν οι 400.000 Έλληνες μετανάστες που σήμερα συρρικνώθηκαν στις 287.187 περίπου; Ποια ήταν η πορεία τους; Πόσο ενταγμένοι είναι στη γερμανική κοινωνία; Μπορεί να είναι υπερήφανοι για τα 50 αυτά χρόνια εργασίας στην μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ;
Οι Έλληνες μετανάστες που αποτελούσαν στην αρχή έναν συμπαγή και ομοιογενή οικονομικοκοινωνικά πυρήνα, έχουν μετεξελιχθεί σε μια ανομοιογενή οικονομικοκοινωνικά παροικία, που συρρικνώνεται, αλλά και κινείται μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, με διαφορετικές πολιτισμικές συντεταγμένες και χωρίς ενιαία ταυτότητα.
Αρκεί όμως η οικονομικοκοινωνική ανομοιογένεια για την έλλειψη ενιαίας ταυτότητας;
Ο Έλληνας κοινωνικός παιδαγωγός και ανθρωπολόγος Βασίλειος Φθενάκης, που διαπρέπει επιστημονικά από το τέλος της δεκαετίας του ’60 στη Γερμανία, διαπιστώνει ότι η «ταυτότητα του Έλληνα έχει γενικά πρόβλημα» και εξηγεί το γιατί: «Η εκπαίδευση στην Ελλάδα ενισχύει μια αρνητική ταυτότητα του Έλληνα. Γι’ αυτό και οι Έλληνες αδυνατούν να σκεφθούν εθνικά. Για να σωθούν όμως μεταφέρουν το σημείο αναφοράς στην τοπική τους καταγωγή οι Κρήτες στην Κρήτη, οι Πόντιοι στον ποντιακό τους πολιτισμό.»
Το φαινόμενο αυτό οξύνεται, σύμφωνα με τον Έλληνα επιστήμονα, όταν οι Έλληνες βρεθούν σε ξένο περιβάλλον, όταν «αποξενωθούν από τον τόπο τους. Γι’ αυτό και οι Έλληνες της Γερμανίας δεν έχουν μια ενιαία ταυτότητα».

Το χαρακτηριστικό των Ελλήνων: επενδύουν στη μόρφωση
Η «φυγή» στην τοπική του καταγωγή είναι λοιπόν το στίγμα της ταυτότητας του Έλληνα της Γερμανίας.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Ελληνισμού της Γερμανίας στην 50χρονη πορεία του είναι όμως άλλο: η προσπάθεια των Ελλήνων γονέων να μορφωθούν τα παιδιά τους.
Χαρακτηριστικό που δεν έχει καμία άλλη μεταναστευτική ομάδα, αλλά ούτε και η γερμανική κοινωνία. Διότι κάθε ομάδα καθόριζε την συμπεριφορά της προς τη μόρφωση των παιδιών της, ανάλογα με την οικονομικοκοινωνική της προέλευση. Έτσι τα παιδιά των εργατών γίνονταν εργάτες, των επιστημόνων επιστήμονες κλπ. Μόνον οι Έλληνες γονείς επένδυσαν και επενδύουν στη μόρφωση των παιδιών τους.
Φαινόμενο που εξέπληξε τους Γερμανούς επιστήμονες της δεκαετίας του ’80, όταν διαπίστωσαν ότι η πλειονότητα των Ελλήνων μαθητών φοιτούσε στα γερμανικά γυμνάσια, αν και οι περισσότεροι από τους γονείς τους ήταν εργάτες.
Το χαρακτηριστικό αυτό είναι, σύμφωνα με τον κ. Φθενάκη, ο βασικός συντελεστής για την επιτυχή ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία: «Διότι η μόρφωση είναι το κλειδί για να αποκτήσεις πρόσβαση στο σύστημα της χώρας υποδοχής. Έτσι ο μηχανισμός αυτός βοήθησε τους Έλληνες να ενταχθούν καλύτερα στη γερμανική κοινωνία», με την οποία εξάλλου δεν έχουν «μεγάλες αξιολογικές διαφορές. Οι Έλληνες είναι καλά εντεταγμένοι.»

Το καθεστώς του Ευρωπαίου πολίτη άλλαξε το προφίλ του Έλληνα
Μια «απαρατήρητη μειονότητα» ήταν η ετικέτα που κόλλησαν στους Έλληνες οι Γερμανοί επιστήμονες και πολιτικοί στη δεκαετία του ’90, την εποχή της γερμανικής εθνικής έξαρσης, μετά την επανένωση. Δηλαδή μια εθνική μειονότητα που δεν την διέκρινες, δεν φαινόταν στο δρόμο, στη δουλειά, στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο.
Τελικά μπορεί να είναι υπερήφανος ο Έλληνας της Γερμανίας γι’ αυτά τα 50 χρόνια μετανάστευσης;
Ο διαπρεπής Έλληνας επιστήμονας Βασίλειος Φθενάκης υποστηρίζει ότι η λέξη υπερηφάνεια είναι υπερβολική: «Διότι η αλλαγή από το καθεστώς του ξένου εργάτη σε εκείνο του Ευρωπαίου πολίτη δεν κατακτήθηκε από το μεταναστευτικό κίνημα, αλλά παραχωρήθηκε, ήταν ευρύτερη ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική».
Η αλλαγή όμως αυτή (από το 1995), εκτιμά ο κ. Φθενάκης, ήταν μια «καλή συγκυρία που βοήθησε στη βελτίωση της θέσης των Ελλήνων στη γερμανική κοινωνία και ίσως συνετέλεσε» στη διαμόρφωση του σύγχρονου προφίλ του Έλληνα της Γερμανίας.
(Πηγή: dw-world)

Καλώς ήλθε το δολλάριο.....




Αυτή την βδομάδα έρχεται για "συμβουλές"
υποτίθεται....το ΔΝΤ
από την Αμερική αλλά στην ουσία να μας μοιράσει
δολλάρια....26 δις.
Μας αγαπήσανε οι Αμερικάνοι και το ταμείο τους;
Δεν το νομίζω.....απλά έρχονται να μας βάλουν σε ρότα
για τα λεφτά που δεεεεν θέλουμε από αυτούς αλλά θα πάρουμε
σε λίγους μήνες μετά από λυπητερό διάγγελμα του Πρωθυπουργού.
Τι σημαίνει ρότα θα το νοιώσουμε και ας μη βιαζόμαστε....
οι περικοπές που έγιναν σε μισθούς και τα φοροπαλούκια
που μπήκαν θα μας φαίνονται...."αστείον ποσόν".

ΟΛΟΣ Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Αυτή ειναι η τραγουδίστρια που πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη για λαθρεμπόριο ηρωίνης


ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERPOL


Η Λιλιάνα Κονταξί ειναι η ντίβα του μοντέρνου Αλβανικού τραγουδιού και συνελήφθη στα δυτικά προάστια της Θεσσαλονίκης καθώς ήταν καταζητούμενη της interpol. Τα αδικήματά της ήταν επιπέδου "Μαφίας" και οι Ιταλοί καραμπινιέροι της είχαν δώσει το υποκοριστικό Μάμι.

ΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ!!!!!

Νομικοί προσφεύγουν στην ΕΕ για το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας (Δείτε ολόκληρο το κείμενο καταγγελίας)

Αναφορικά με το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας διατυπώθηκε επιφύλαξη, από πολλούς νομικούς ότι απάδει προς το Σύνταγμά μας (λ.χ. Δ. Τσάτσος, Β. Κόκκινος, Καμίνης, Δικαίος κλπ). Ταυτόχρονα υποσκάπτει την ύπαρξη και την οντότητα της χώρας μας, δεδομένου ότι σε 20 χρόνια θα έχουμε μετανάστες όσους όλος ο πληθυσμός μας σήμερα!


Το κείμενο της Καταγγελίας έχει συνταχθεί από εγκρίτους νομικούς εντός και εκτός Ελλάδος και είναι τεκμηριωμένο επί της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και πρακτικής.




Ψηφίσθηκε την 18-3-2010 από την Ελληνική Βουλή το σχέδιο νόμου με θέμα:

«Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις».


Το κείμενο καταγγελίας


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Προς την κα Επίτρoπo Εσωτερικών Υποθέσεων

European Commission

Commissioner responsible for Home Affairs


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Για παραβιάσεις του Κοινοτικού Δικαίου από την Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική.


Αξιότιμη κα Επίτροπε Cecilia Malmstrφm,


Την 16.3.2010 ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ως νόμος του Κράτους το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις»[1]


Όπως επισημάνθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των, πλέον των 3.500, πολιτών που συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδος [2] ο νόμος αυτός θίγει τα ατομικά και τα πολιτικά δικαιώματά ων πολιτών, ενώ ταυτόχρονα παραβιάζει Κοινοτικούς κανόνες δικαίου.


Μεταξύ άλλων ο νόμος αυτός θεσπίζει τις πιο ελαστικές προϋποθέσεις από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης για την κτήσης ιθαγένειας. Ενδεικτικά πολιτογραφούνται:


Οι έχοντες 7ετή νόμιμη παραμονή, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι κάτοχοι αδείας «επί μακρόν διαμένοντος».


Τα τέκνα αλλοδαπών αποκτούν από τη γέννησή τους την Ελληνική Ιθαγένεια εφ΄ όσον γεννιούνται (και συνεχίζουν να ζουν) στην Ελλάδα, από γονείς που διαμένουν και οι δυο επί πέντε συνεχή έτη μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα.


Τα τέκνα αλλοδαπών με την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων σχολείου στην Ελλάδα και εφ΄ όσον κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στη Χώρα. Το δικαίωμα απόκτησης ιθαγένειας μπορούν να το ζητήσουν μέσα σε τρία έτη από τη συμπλήρωση του χρόνου αυτού.


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις [3] πρόκειται να γίνουν άμεσα Έλληνες, και κατά συνέπεια Ευρωπαίοι πολίτες, περί το 1.000.000 μετανάστες, ενώ σε 20 χρόνια εκτιμάται, ότι με παρόμοιους ρυθμούς οι νομιμοποιημένοι από αυτούς θα φθάσουν συνολικά τα 9.000.000 άτομα (περίπου όσος και ο πληθυσμός της Ελλάδας σήμερα).


Με την παρούσα Καταγγελία μας προσφεύγουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κάνουμε έκκληση να προβείτε σε όλες τις θεσμοθετημένες ενέργειές εκ μέρους σας, για να προστατεύσετε τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματά μας ως Ευρωπαίων πολιτών, από την αυθαίρετη αυτή νομοθετική πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία παραβιάζει τους Κοινοτικούς κανόνες δικαίου, όπως τεκμηριώνεται ακολούθως:


1. Παραβιάζει τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 343/2003 του Συμβουλίου της 18ης Φεβρουαρίου 2003 και το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της 16ης Οκτωβρίου 2008. Το Σύμφωνο αυτό προβλέπει:


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τους πόρους ώστε να υποδεχθεί αξιοπρεπώς όλους τους μετανάστες ...; Η κακή διαχείριση της μετανάστευσης μπορεί να αναστατώσει την κοινωνική συνοχή των χωρών προορισμού [των μεταναστών]» (σελ. 3).


Η μεταναστευτική πολιτική θα πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν της «την χωρητικότητα υποδοχής της Ευρώπης από πλευράς της αγοράς εργασίας της, της κατοικίας, και των υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και κοινωνικών υπηρεσιών ...; καθίσταται απαραίτητο, να προσδιορίζει τον αριθμό τους ...; οι εκ των υστέρων νομιμοποιήσεις δεν θα πρέπει να είναι γενικευμένες ...;».


Αντιθέτως, και κατά παραβίαση των ανωτέρω, με τη νέα ελληνική νομοθεσία:


i. Δεν ορίζεται στον νέο νόμο μέγιστο όριο πληθυσμού αλλοδαπών, ούτε και προσδιορίζεται ποσοστό τους επί του υπάρχοντος πληθυσμού της Ελλάδας.


ii. Ανοίγεται πλέον «παράθυρο» αυτόματης και μαζικής ιθαγενοποίησης όλων σχεδόν των αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα μετά το 1989 (σημερινής δηλαδή ηλικίας από 0 μέχρι 21 ετών) ακόμη και από παράνομους μετανάστες [4].


iii. Εκθέτει σε κίνδυνο τον Ευρωπαϊκό γεωγραφικό χώρο και θίγει την ασφάλεια της ΕΕ, αφού μετά την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας οι μετανάστες αυτοί θα κυκλοφορούν και εγκαθίστανται σε όλη την ΕΕ.


iv. Ο νόμος αυτός καθιστά την Ελλάδα, δεδομένης και της ευαίσθητης γεωπολιτικής της θέσης στην Μεσόγειο, πόλο έλξης νέων λαθρομεταναστών, οι οποίοι θα επιλέγουν την ελληνική ιθαγένεια ως την ευκολότερη πύλη εισόδου στην ΕΕ για να προσπορίζονται τα οφέλη που απορρέουν από την εν λόγω νομική ιδιότητα.


v. Κατά συνέπεια θέτει σε κίνδυνο τις στρατηγικές πολιτικές και επιδιώξεις της Ε.Ε. που αποτελούν μείζονα στόχο για όλα τα για όλα τα Ευρωπαϊκά Κράτη.


2. Παραβιάζει το άρθρο 77 και το Πρωτόκολλο αριθ. 23 της Ενοποιημένης απόδοσης της Συνθήκης [5] για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2008/C115/01 Εφημ. ΕΕ), καθώς και τις οδηγίες 2009/50, 2008/115, 2005/71, 2004/81 και 2002/82, διότι:


i. Εντάσσει αυθαίρετα ως πολίτες στον Ευρωπαϊκό χώρο όλους τούς πρώην και νυν λαθρομετανάστες των οποίων απλά μέχρι τώρα είχε νομιμοποιηθεί μονάχα η παραμονή, χωρίς οποιοδήποτε πρόσθετο δικαίωμα σχετικό με ιθαγένεια, με νόμους του εθνικού δικαίου της Ελλάδος κατά τα έτη 1997, 2001, 2005 και 2007. Επομένως αλλοιώνει ριζικά την μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ii. Σε ακολουθία με τον άνω λόγο ο ψηφισθείς νόμος αλλοιώνει το Εκλογικό σώμα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων ψηφοφόρων. Θα μπορούν πλέον ως «Έλληνες υπήκοοι», οι πρώην υπήκοοι κρατών που δεν έχουν αποδεδειγμένη σχέση με τον «Ευρωπαϊκό χώρο» που ορίζεται στο Προοίμιο της άνω Συνθήκης, να αναδεικνύονται ακόμα και Ευρωβουλευτές.


iii. Συνεπώς παραβιάζει και την ακεραιότητα του ευρωπαϊκού «χώρου» και κατά την έννοια των άρθρων 3 και 67 της άνω Συνθήκης.


3. Παραβιάζει τα άρθρα 67 παρ. 3 και 145 έως 151 της άνω Συνθήκης (2008/C115/01 Εφημ. ΕΕ) και το σκεπτικό της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου A6-0026/2009 και P6_TA(2009)0069 της 04.02.2009, για «επιβολή κυρώσεων στους εργοδότες που απασχολούν παράνομα διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών», διότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο:


i. Η προστασία της Ευρωπαϊκής και Εθνικής ασφάλειας:


Στην Ελλάδα αποδείχθηκαν εξαιρετικά αυξημένα τα ποσοστά εγκληματικότητας αλλοδαπών σε σχέση με τον αριθμό των εγκαταβιούντων (Στατιστικά 2009 Υπουργείου Δικαιοσύνης) [6]. Επίσης δεν έχει εξασφαλισθεί ο έλεγχος της εισροής μεταναστών, ώστε να αποκλειστούν όσοι τυχόν σχετίζονται με τη διεθνή τρομοκρατία.


i. Η πολιτική για την προστασία κατά της ανεργίας:


Δεν έχουν μελετηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση οι συνέπειες των ανωτέρω ρυθμίσεων απόδοσης ιθαγένειας για την Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και για τα ασφαλιστικά συστήματα, καθώς, μετά τις μαζικές εθνικοποιήσεις σε ένα Κράτος-μέλος, βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο περί τις 204.000 θέσεις εργασίας [7].


Οι συνέπειες πλήττουν όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εργαζομένους καθώς μαίνεται η μεγάλη οικονομική κρίση, και το πρόβλημα από την ελληνική αγορά εργασίας προεκτείνεται σε εκείνη των άλλων κρατών μελών.


ΕΠΕΙΔΗ επικαλούμαστε εκτός των άλλων και την Αρχή της Επικουρικότητας, με την οποία ζητώ να συνδράμετε και προστατεύσετε τα δικαιώματά μας από την άνω νομοθετική αυθαιρεσία της Ελληνικής Κυβέρνησης.


ΕΠΕΙΔΗ τα ανωτέρω θιγόμενα ζητήματα εξωτερικών συνόρων και ασφάλειας αποτελούν τομέα πολιτικής, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να παρέμβει στην πολιτική και την νομοθεσία του Κράτους - μέλους, διότι το μέλος της έχει εκχωρήσει αυτήν την εξουσία βάσει του Πρωτοκόλλου 2 της άνω Συνθήκης ΕΕ.


ΕΠΕΙΔΗ η παρούσα Καταγγελία μας είναι νόμιμη και στηρίζεται σε αληθινά στοιχεία. Γι΄ αυτό έχει κάθε νόμιμο λόγο να γίνει δεκτή.


Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούμε


να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διερεύνηση της συμβατότητας με το Ευρωπαϊκό δίκαιο του νόμου: «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις» που ψηφίσθηκε την 16.3.2010 από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Με εκτίμηση




ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

[1] www.parliament.gr


[2] www.opengov.gr


[3] www.adesmeytos.gr με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών Ελλάδας


[4] Ο «μηχανισμός» είναι ο εξής: Τώρα που δεν έχει παρέλθει -σύμφωνα με τον νόμο- τριετία από την ενηλικίωσή τους, εγγράφονται στα δημοτολόγια με απλή αίτησή τους με μόνη προϋπόθεση την πενταετή νόμιμη διαμονή που απέκτησε εκ των υστέρων ο ένας από τους γονείς τους με κάποια από τις μαζικές διαδικασίες νομιμοποίησης της ελληνικής νομοθεσίας των ετών 1997, 2001, 2005 και 2007.


[5] Άρθ. 77 παρ. 1 «να εξασφαλίζεται ο έλεγχος των προσώπων και η αποτελεσματική εποπτεία της διέλευσης των εξωτερικών συνόρων» και να διαμορφώνεται (παρ. 2 α) κοινή πολιτική θεωρήσεων και άλλων τίτλων διαμονής βραχείας διάρκειας, β) τους ελέγχους στους οποίους υποβάλλονται τα πρόσωπα που διέρχονται τα εξωτερικά σύνορα, γ) τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι υπήκοοι τρίτων χωρών μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα για σύντομο χρονικό διάστημα στην Ένωση, δ) οποιοδήποτε μέτρο που είναι αναγκαίο για την προοδευτική δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων,

[6] Στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας 2009 Υπουργείου Δικαιοσύνης Ελλάδος, που ανακοινώθηκαν την 31.1.10

[7] Έρευνα Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Εφημερίδα: Τα ΝΕΑ 1.3.2010

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Έφαγαν και τα χρήματα για τα κέντρα αυτισμού! Δεν υπάρχει δικαιοσύνη να τους χώσει μέσα

Μέχρι και τα χρήματα που μας έδωσε η Ε.Ε για τα κέντρα αυτισμού έφαγαν οι υπεύθυνοι που είχαν αναλάβει να προχωρήσουν έξι κέντρα στις περιοχές της Κρήτης, Μακεδονίας,Θεσσαλίας,Ήπειρο και δύο στην Αττική. Μόνο...
το ένα λειτουργεί και έχει μόνο 4-5 παιδιά. Τα έφαγαν τα χρήματα που έβγαλε η Ε.Ε από το 1993 και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Παλιολαμόγια τελικά δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο. Αλλά καλά κάνετε αφού δεν υπάρχει δικαιοσύνη να σας αρπάξει να σας χώσει μέρα.

ΕΓΙΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ

Ρακένδυτος ρακοσυλλέκτης που επιβίωνε με αποφάγια και ταυτόχρονα, δεινός επενδυτής με βαθιά γνώση της χρηματιστηριακής αγοράς και προσωπική περιουσία ύψους μεγαλύτερου των 1,2 εκατ. ευρώ, ο Σουηδός Κουρτ Ντέγκερμαν ήταν ένας πραγματικά μοναδικός (απίστευτος κι όμως αληθινός) συνδυασμός αντιθέτων.

Επί σειρά 40 ετών, ο Κουρτ περνούσε τις ημέρες του πάνω σε ένα σαραβαλιασμένο ποδήλατο, μαζεύοντας άδεια κουτάκια και λοιπά μεταλλικά αντικείμενα από τους κάδους απορριμμάτων της παραλιακής πόλης Σκελεφτέα στη βορειοανατολική Σουηδία. Χρήματα δεν χάλαγε ποτέ και προκειμένου να τραφεί, επισκεπτόταν όχι τα εστιατόρια αλλά τους σκουπιδοτενεκέδες των ταχυφαγείων της περιοχής.

Ωστόσο, όταν πέθανε (σε ηλικία 60 ετών, από καρδιακή προσβολή), αυτός ο κουρελής άφησε πίσω του (κρατηθείτε): ένα χαρτοφυλάκιο μετοχών αξίας τουλάχιστον 822.000 ευρώ σε ελβετική τράπεζα, 124 ράβδους χρυσού αξίας 281.000 ευρώ σε θυρίδα ασφαλείας, 4.834 ευρώ σε λογαριασμό στη Σουηδία και 309 ευρώ σε ψιλά στο σπίτι. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο Ντέγκερμαν κατόρθωσε να μετατρέψει το αλουμίνιο (τα άδεια κουτάκια που μάζευε από τα σκουπίδια και επέστρεφε στις αρχές) σε χρυσό. Πως; Παίζοντας στο χρηματιστήριο τα λιγοστά χρήματα που κέρδιζε από τις επιστροφές των μεταλλικών αντικειμένων. Βλέπετε, πέρα από ρακοσυλλέκτης, ο Σουηδός ήταν και δεινός επενδυτής. «Πήγαινε καθημερινά στη βιβλιοθήκη και διάβαζε τις οικονομικές εφημερίδες, ήξερε την χρηματιστηριακή αγορά απ' έξω κι ανακατωτά», σχολιάζει για αυτόν ο ξάδελφός του.

Όσο για σήμερα, όπως ήταν αναμενόμενο, οι συγγενείς του αποθανόντος ερίζουν για το ποιος θα πάρει την περιουσία του.(ΕΘΝΟΣ)

Νέο Patria: «Καμμία συναίνεση»

«Ο Σταυραετός του Μαχαιρά» κυκλοφορεί με το νέο τεύχος του Patria.

Το νέο τεύχος του περιοδικού κυκλοφορεί με προφυλακισμένο τον εκδότη του, Δημήτρη Παπαγεωργίου, και τον εύγλωττο τίτλο «Καμμία Συναίνεση». Καμιά συναίνεση σ’ αυτούς που δεν αντιδρούν, δεν αγωνίζονται, γιατί η σιωπή είναι συνενοχή. Καμία συναίνεση σε όσους πωλούν «πατριωτισμό» και θέλουν το κίνημα δέσμιο των συμφερόντων και του «εγώ» τους. Καμιά συναίνεση σε αυτούς που φυλάκισαν τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, την ώρα που αφήνουν ελεύθερους εμπόρους ναρκωτικών. Μαζί με το περιοδικό υπάρχει δώρο dvd με ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τον ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου με τίτλο «Ο Σταυραετός του Μαχαιρά». Κυκλοφορεί από την Τρίτη 6 Απριλίου στα περίπτερα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Περιεχόμενα

* ΜΙΚΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ
* 2η ΓΙΟΡΤΗ PATRIA
* ΤΕΛΟΣ Η ΑΡΧΗ; του Δημήτρη Παπαγεωργίου
* ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ του Παναγιώτη Δούμα
* ΤΙ (ΗΤΑΝ) ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ του Θανάση Κουκοβίστα
* ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ, ΥΠΕΡΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του Κώστα Μπαρμπή
* ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του Βαγγέλη Χανιώτη
* Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΥΚΑΛΙΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ PATRIA: «Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ» συνέντευξη στον Νίκο Θεοδώρου
* ΕΟΚΑ, ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ του Νίκου Χιδίρογλου
* Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ '21 ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ του Χρίστου Γούδη
* TO «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ του Σεμπαϊδήν Καραχότζα
* ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ,ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του Αλέξη Συνοδινού
* ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ του Δημήτρη Σαββίδη
* ΑΠΟ ΤΑ CARMINA BURANA ΣΤΟΥΣ DEAD CAN DANCE του Γιώργου Πισσαλίδη
* Ο ΛΕΥΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ, Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου
* ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ PATRIA της Νέλλυ Παρασκευοπούλου
* ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΤΑ ΟΡΘΑ
* ΧΟΝΤΡΑΔΕΣ

Νέο στραπάτσο για τον Αλογοσκούφη!!!


Του έριχναν ... δυναμιτάκια την ώρα της Ανάστασης, στην Πάρο, και τον ανάγκασαν να φύγει ... τρέχοντας!

Από τον Δημήτρη Σταματόπουλο

Ατύχημα παρολίγο να υποστεί ο τ. υπουργός Οικονομίας Γεώργιος Αλογοσκούφης καθώς στην εκκλησία την Ωρα της Ανάστασης (σε νησί των Κυκλάδων - Πάρος) οι "πιστοί" του πετούσαν δυναμιτάκια και πυροτεχνήματα κάνοντας τον να αποχωρήσει απο την εκκλησία εσπευσμένα!!!
Ούτε στην εκκλησία δεν στέκεται πλεον;
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »

ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Στις 18 Μαϊου 2010 επαναληπτικές (19 Μαϊου) θα διεξαχθούν οι

Πρυτανικές Εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσαν οι θέσεις του συνδυασμού του

Υποψηφίου Πρύτανη κ. Εμμανουήλ Φραγκούλη, Προέδρου του Βιολογικού

Τμήματος του Παν. Αθηνών και των υποψηφίων Αντιπρυτάνεων κ. Μιχάλη

Κουτσιλιέρη, Καθ. Φυσιολογίας, κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη, Καθ.

Διοικητικής Επιστήμης και κ. Γιάννη Πανούση, Καθ. Εγκληματολογίας.

Στην ιστοσελίδα αυτού του Πρυτανικού σχήματος μπορείτε να διαβάσετε

τις θέσεις τους http://sites.google.com/site/unfefr /

Αυτές οι θέσεις συμπυκνώνονται σε μία φράση που γεννά ελπίδες και

αισιοδοξία "ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ".

Και ενώ διανύουμε μία περίοδο κρίσης, απαξίωσης και δυσπιστίας προς το

ελληνικό πανεπιστήμιο, διαπιστώνουμε όχι την ανακοίνωση συνθηματικών

φράσεων αλλά τη διατύπωση αρχών.

Γίνεται λόγος για πνευματική αριστεία, συναντίληψη και συναίνεση,

νομιμότητα και διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, ισονομία, κοινωνικό

απολογισμό, αυτονομία του επιστημονικού χώρου και διασύνδεση του

πανεπιστημίου με την κοινωνία.

Δυστυχώς αυτές οι αρχές δεν είναι σήμερα αυτονόητες μέσα στο πανεπιστήμια.

Το ελληνικό πανεπιστήμιο συνθλίβεται από φαινόμενα κακοδιοίκησης,

κακοδιαχείρισης, φεουδαρχικών συμπεριφορών, ανταγωνισμού,

ευνοιοκρατίας, νεποτισμού, αγοραίων συναλλαγών.

Η συγκάλυψη και σιωπή απέναντι σε όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα

σημαίνει συνενοχή.

Για όλους αυτούς τους λόγους κρίναμε ότι είναι υποχρέωσή μας να σας

κάνουμε κοινωνούς των θέσεων του συγκεκριμένου πρυτανικού σχήματος.

Ας τις μελετήσουμε, αν το κρίνουμε σωστό ας τους στηρίξουμε και αύριο

θα είμαστε οι πρώτοι που θα απαιτήσουμε-ναι θα απαιτήσουμε γιατί αυτό

επιβάλλει η κοινωνική ευθύνη-όλες αυτές οι θέσεις να γίνουν

πραγματικότητα.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ...

Ελπίδες για τη θεραπεία του διαβήτη



Μια νέα ανακάλυψη στο χώρο της ιατρικής, από την ομάδα του δρα Κωνσταντίνου Πολυχρονάκου του Πανεπιστημίου Μαγκίλ (McGill) και από την ομάδα του Πανεπιστημίου στης Καλιφόρνιας (UCSF) φέρνει ελπίδα πως ο διαβήτης μπορεί να γίνει μια ιάσιμη ασθένεια.
Η νέα επιστημονική ανακάλυψη, που θα φέρει επανάσταση στη θεραπεία του διαβήτη, δημοσιεύεται σήμερα στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Η ομάδα του δρα Πολυχρονάκου, κάνοντας πολυετή έρευνα πάνω στο διαβήτη ανακάλυψε ένα γονίδιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία των νησιδίων Λάγκερχανς (Langerhans), που παράγουν την ινσουλίνη στο πάγκρεας.
Όπως τόνισε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ Πολυχρονάκος, "τα νησίδια του Λέγκερχανς στους διαβητικούς ή είναι κατεστραμμένα στον τύπου 1 διαβήτη ή δυσλειτουργούν στον τύπο 2 διαβήτη. Μια από τις κυριότερες προσπάθειες της έρευνας είναι η δημιουργία καινούριων νησιδίων τα οποία θα παράγουν ινσουλίνη. Η ομάδα μας βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ανακάλυψε το γονίδιο RFX6 που είναι το σημαντικότερο για τη δημιουργία των νησιδίων".
Όπως είπε ο δρ Πολυχρονάκος, η ομάδα του εντόπισε το μεταλλαγμένο γονίδιο σε νεογνικό διαβήτη, δηλαδή σε νεογέννητο που γεννήθηκε χωρίς τα νησίδια του Λέγκερχανς. Αυτή είναι η ανακάλυψη-κλειδί για τη θεραπεία του διαβήτη.
"Τώρα, που έχουμε εντοπίσει το εν λόγω γονίδιο, μπορούμε να ελπίσουμε σε μελλοντικές δυνατότητες θεραπείας. Υπάρχει η προοπτική να πάρουμε ένα κομμάτι του παγκρέατος, να εισάγουμε το γονίδιο ή να το διεγείρουμε με κάποια θεραπεία ώστε να προκαλέσει τη δημιουργία των νησιδίων του Λέγκερχανς και να τα ξαναβάλουμε μέσα στον διαβητικό προκειμένου να παράγει κανονικά την ινσουλίνη", αποκάλυψε ο δρ. Κώστας Πολυχρονάκος.
Η ομάδα του δρα Πολυχρονάκου έκανε την έρευνα σε νεογνά, ενώ η ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έκανε την ίδια έρευνα σε πειραματόζωα.
Σύμφωνα με τον δρα Πολυχρονάκο, η θεραπεία μπορεί να προέλθει ακόμη και από φάρμακο, το οποίο θα προκαλεί το σχηματισμό καινούριων νησιδίων.
Η έρευνα βρίσκεται στα σπάργανά της αλλά είναι σε πολύ καλό δρόμο.
Η ομάδα του δρα Κωνσταντίνου Πολυχρονάκου ανήκει στο Εργαστήριο Ενδοκρινολογικής Γενετικής του Ινστιτούτου Έρευνας του Πανεπιστημίου Μαγκίλ. Η πρόσφατη έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Εταιρεία Νεανικού Διαβήτη.
http://www.seleo.gr/


Read more: http://24newslines.blogspot.com/2010/04/blog-post_399.html#ixzz0kAKI9j2I

Δείτε τα spread on line σε πραγματικό χρόνο


εδώ: Real Time Spread: Αυτόματη ενημέρωση κάθε 30 δευτ.

Ενώ κάποιοι επιμένουν ανώνυμα να κάνουν πολιτική…

Στη διάψευση δημοσιεύματος που αναφέρει ότι η Ελλάδα επιθυμεί την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τον μηχανισμό στήριξης της οικονομίας, προχώρησε -δια της ανεπισήμου οδού- το υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου, το οποίο ζήτησε να παραμείνει ανώνυμο, δήλωσε πως “δεν υπάρχει κανένα αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας από την Ελλάδα. Υπάρχει συμφωνία για τον μηχανισμό στήριξης και είμαστε προσηλωμένοι σε αυτή”.

===============

Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου : Και με ανώνυμες δηλώσεις η Ελλάδα καταστρέφεται… Αυτή την στιγμή το spread ειναι στο 383



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz0kKnAeYOQ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ !!! ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΧΑΘΗΚΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ !!!!!!!!!!!!



«Γκρίζα ζώνη» το Αιγαίο!

Τού ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ

«Γκρίζα» ζώνη χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ ολόκληρο το Αιγαίο, γεγονός που έθεσε σε συναγερμό το υπουργείο Εξωτερικών και το Εθνικής Άμυνας παραμονές του Πάσχα. Οι σύγχρονοι εφιάλτες άνοιξαν την Κερκόπορτα του Αιγαίου στην Άγκυρα στρώνοντας για αυτήν κόκκινο χαλί...
Συγκεκριμένα την ώρα που τουρκικές κορβέτες έκαναν βόλτες έως και το Σούνιο, στο Πεντάγωνο κατέφτανε η επιστολή από τον Διοικητή τού Αεροπορικού Υποστρατηγείου τής Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που εδρεύει στη Σμύρνη, βάσει τής οποίας αφαιρούνταν στον νέο σχεδιασμό τού ΝΑΤΟ ο επιχειρησιακός έλεγχος τού Αιγαίου από το Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου Περιοχής (CAOC-4) που εδρεύει στη Λάρισα.
Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Αμερικανός αξιωματούχος από τη Σμύρνη είναι πως θα είναι «τυφλός» τομέας για το ΝΑΤΟ η συγκεκριμένη περιοχή που εκτείνεται μέχρι την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο έως ότου αποσαφηνιστεί ποια χώρα έχει τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο (!) και ποιο κράτος θα χαρακτηρίζει τα ίχνη που εμφανίζονται στα ραντάρ που το ελέγχουν. Η επιστολή αυτή εστάλη στο Ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, όπου ο διοικητής του είναι και ταυτόχρονα διοικητής τού Νατοϊκού Αεροπορικού Κέντρου Περιοχής (CAOC-4).
Στην παρούσα φάση χαρακτήριζε ο Αμερικανός αξιωματούχος το Αιγαίο ως ουδέτερη και ευαίσθητη περιοχή.
Γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τού ΝΑΤΟ και τινάζει στον αέρα τις σχέσεις Ελλάδος και Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Εξελίξεις που εξυπηρετούν βέβαια πλήρως τα τουρκικά συμφέροντα.
Ο Αμερικανός διοικητής ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι η Συμμαχία μπορεί να ενδιαφέρεται να βλέπει τι γίνεται πάνω από την Αλβανία, το Ιόνιο και ολόκληρο τον πλανήτη αλλά δεν την...

απασχολεί το Αιγαίο (!). Δεν θέλει να γνωρίζει τις παραβιάσεις στο FIR Αθηνών, τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας, τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά, ούτε τις προσπάθειες που κάνουν να ρίξουν σε απώλεια στήριξης ελληνικά ελικόπτερα που συμμετείχαν στην επιχείρηση FRONTEX. Γεγονός που θα δώσει το περιθώριο στους Τούρκους στρατηγούς να διαπράξουν στο Αιγαίο ό,τι έγκλημα επιθυμούν, όποια προβοκατόρικη ενέργεια σχεδιάσουν. Και μόνο ότι το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μία σκοτεινή πλευρά θα δώσει το σύνθημα στο στρατιωτικό κατεστημένο τής Άγκυρας ότι «έχει πλάτες για να διαπράττει ανενόχλητο τις αυθαιρεσίες του», σχολίαζαν Έλληνες αξιωματούχοι του Πενταγώνου.Ταυτόχρονα εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.
Δεν θα υπάρχουν πλέον για το ΝΑΤΟ επίσημες καταγραφές των γεγονότων που θα διαδραματίζονται στο Αιγαίο. Μέχρι σήμερα το τι συνέβαινε στο FIR Αθηνών το έδινε το Νατοϊκό Αεροπορικό Κέντρο τής Λάρισας. Κάθε τουρκικό μαχητικό που εισέρχονταν σε αυτό χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσεως στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αυτομάτως χαρακτηρίζονταν εχθρικό και ασύμμετρη απειλή.
Η εξέλιξη αυτή από το Νατοϊκό Αεροπορικό Υποστρατηγείο της Σμύρνης έρχεται μετά από τις αντιρρήσεις τής Αθήνας να δεχτεί την εκ περιτροπής τοποθέτηση Τούρκου Διοικητή στο Συμμαχικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου Περιοχής στη Λάρισα. Ενοχλήθηκε φαίνεται η Άγκυρα από την αντίδραση της Ελλάδος και την ταυτόχρονη κατάργηση του αντίστοιχου CAOC στο Εσκι Σεχιρ. Έτσι έθεσε σε δράση τους σύγχρονους «εφιάλτες».
Τέλος, ο Αμερικανός Διοικητής με το Νατοϊκό καπέλο, στη Σμύρνη, αναφέρει στην επιτολή του ότι η Συμμαχία θα ξαναέχει εικόνα τού Αιγαίου όταν επιλυθούν οι διαφορές και αποσαφηνιστεί ποια χώρα θα χαρακτηρίζει τα ίχνη στην περιοχή.
Ήδη στις Νατοϊκές αυτές μεθοδεύσεις απέστειλε προσεκτική επιστολή το ΓΕΑ (την Μεγάλη εβδομάδα) με τις κατευθύνσεις τού υπουργού Εθνικής Άμυνας και τού υπουργείου Εξωτερικών, προβάλλοντας τις εύλογες αντιρρήσεις τής Αθήνας. Και όλα πλέον είναι ανοιχτά...
Βέβαια αναλυτές εξετάζουν μήπως οι μεθοδεύσεις αυτές, σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και τον ερχομό στην Αθήνα του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, δημιουργήσουν τεχνηέντως στη χώρα μας αδιέξοδα προκειμένου να υιοθετήσει η Ελλάδα υποχωρητική στάση στις παράλογες αξιώσεις της Άγκυρας για συνδιαχείριση τού Αιγαίου…

Πηγή: http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=10318

Για οφειλές μέχρι 1εκ ευρώ σου κάνουν κατάσχεση για πάνω από αυτό το ποσό μπορείς να είσαι ελεύθερος!

Όσοι χρωστάνε στο δημόσιο από 10.000 ευρώ ώς 1εκ. ευρώ θα γίνεται κατάσχεση αλλά αν χρωστάει κάποιος πάνω από 1εκ. ευρώ δεν υπάρχει πρόβλημα! Κάπως έτσι μας τα λέει η κυβέρνηση που έχει βάλει στο στόχαστρο κάτι φουκαράδες να τους πάρει τα σπίτια και τα λαμόγια τους...
επιχειρηματίες τους αφήνει ελεύθερους. Αυτούς που χρωστάνε αρκετά εκατομμύρια ευρώ και είναι ελεύθεροι να κάνουν τις διακοπές τους.

Πώς και γιατί οι Αμερικανοί ξεσκεπάζουν τα “λαδώματα” των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

Το επόμενο «στοίχημα» του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, μετά την ιστορική μεταρρύθμιση για το σύστημα υγείας, είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας -και είναι επιτακτικό, καθώς η ανεργία στις ΗΠΑ έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας. Υπάρχει όμως ένας τομέας -μικρός μεν, εξαιρετικά αποτελεσματικός και προσοδοφόρος δε- που δεν έχει ανάγκη στήριξης. Αντίθετα, χρειάζεται σχεδόν το διπλασιασμό του προσωπικού του την επόμενη διετία. Πρόκειται για μια υπηρεσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που φροντίζει για την τήρηση των νόμων ενάντια στη διαφθορά -εντός και εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι η υπηρεσία που εξετάζει εάν οι εταιρίες που έχουν μια, έστω χαλαρή, σχέση με τις ΗΠΑ χρησιμοποιούν το δοκιμασμένο εργαλείο της μίζας για να κερδίζουν συμβόλαια. Για τις ξένες εταιρείες, μάλιστα, που έχουν επιλέξει να εισαχθούν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο έλεγχος είναι αυστηρότερος – και η τιμωρία στην περίπτωση του εγκλήματος πανάκριβη.

Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2010 οι αρχές που διώκουν τη διαφθορά ερευνούν 111 υποθέσεις, τον μεγαλύτερο αριθμό όλων των εποχών, ενώ κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου επέβαλαν πρόστιμα ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες που συνελήφθησαν κλέπτοντας οπώρας. Στο στόχαστρο της υπηρεσίας αυτής έχουν βρεθεί και πολλές γερμανικές εταιρείες, με κορυφαίες τον όμιλο Siemens και την αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, την πρώτη γερμανική εταιρεία που έσπευσε να εισαχθεί στη Wall Street. Τη Μεγάλη Πέμπτη οι εκπρόσωποι της Daimler εμφανίστηκαν στα αμερικανικά δικαστήρια για να τοποθετηθούν επί των κατηγοριών που καταλογίζονται στην εταιρεία, το πιθανότερο είναι όμως ότι θα προσπαθήσουν να λύσουν το ζήτημα εξωδικαστικά. Κι αυτό για να περιορίσουν, στο μέτρο του δυνατού, τόσο τη χρηματική τιμωρία, όσο και το διασυρμό, εάν η υπόθεση πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι κατηγορίες εναντίον της Daimler είναι βαριές -και μάλλον βάσιμες- αν και όχι τόσο βαριές όσο στην περίπτωση της Siemens που είχε κάνει σύστημα τα «μαύρα ταμεία» και λάδωνε αβέρτα για να πάρει δουλειές. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχουν ετοιμάσει οι Αμερικανοί, η «μαμά της Μερσεντές» λάδωσε κρατικούς αξιωματούχους σε 22 χώρες –μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- ώστε να κλείνει συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων είτε για την πώληση των αυτοκινήτων της, είτε για την πώληση των οχημάτων των θυγατρικών της –συρμούς, ντιζελομηχανές κ.λπ. Οι λεπτομέρειες που έχουν «διαρρεύσει» από τις ΗΠΑ είναι για τα μικρά λαδώματα. Για παράδειγμα, από το 2000 έως το 2005, η Daimler φρόντιζε να βρίσκει θέσεις για πρακτική εξάσκηση και στη συνέχεια δουλειά στο γιο ενός Κινέζου κυβερνητικού αξιωματούχου και στη φιλενάδα του, ενώ του πρόσφεραν δωρεάν Μερσεντές και φοιτητικές βίζες για τη Γερμανία. Στη λίστα αναφέρονται λαδώματα στην αστυνομία της Νιγηρίας για παραγγελίες περιπολικών, σε αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας για παραγγελίες λεωφορείων, αλλά και σε ανθρώπους στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών. Η Daimler ελπίζει να βγει από τη δύσκολη θέση πληρώνοντας ένα ζουμερό πρόστιμο –γίνεται λόγος για 185 εκατομμύρια ευρώ- αλλά θα πρέπει να συναινέσει και ο δικαστής.

Οι έρευνες στην Αμερική ξεκίνησαν πριν από έξι χρόνια, χάρη στην κατάθεση ενός λογιστή της Daimler, που απολύθηκε και αποφάσισε να καταγγείλει ότι η εταιρεία πλήρωνε πολιτικούς στην Ασία, την Αφρική και την Ανατολική Ευρώπη από μυστικά ταμεία. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι η Daimler βοηθούσε συστηματικά τους υπαλλήλους της εκτός Γερμανίας να φοροδιαφεύγουν. Η εταιρεία είχε συνυπολογίσει ήδη από το τέλος του 2006 ότι μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενη και προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές -αλλά όχι αρκετά στενά. Σε αντίθεση με τη Siemens που φρόντισε να συνεργαστεί απόλυτα, με αποτέλεσμα να καταφέρει να μειώσει από 5 δισεκατομμύρια στα 800 εκατομμύρια δολάρια το πρόστιμο που πλήρωσε τελικά στην αμερικανική υπηρεσία κεφαλαιαγοράς.

Τώρα είναι η σειρά της αυτοκινητοβιομηχανίας της Στουτγάρδης να δείξει στους Αμερικανούς ότι έχει κάθε πρόθεση να συμμορφωθεί και να κόψει κεφάλια। Ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» στη Γερμανία θεωρεί ότι η υπόθεση θα οδηγήσει την εταιρεία σε εσωτερική κάθαρση: «Για τη Daimler ισχύει ό,τι έγινε με τη MAN και τη Siemens. Η απειλή των τσουχτερών προστίμων αλλά και του διασυρμού θα αλλάξει τη φιλοσοφία στο ηγετικό επίπεδο της εταιρείας».

ΠΗΓΗ

Κυριακη πασχα στον αγιο παντελεημονα


Απο το πρωι εχει στηθει ψησταρια στο καφενειο της γειτονιας με αρνια κοκορετσια με τις ελληνικες σημαιες κρεμασμενες (για να μην μπερδευτουν οι αφγανοι και λοιποι μελλοντικοι ελληνες οτι ειναι συσσιτιο απο το κρατος ΠΑΛΙ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ) με τραγουσια νησιωτικα , τσαμικα, καζατζιδη και παει λεγοντας.
Οποιος ελληνας περναει πινει και ενα ποτηρακι λεει και χρονια πολλα και του χρονου και παει για το δικο του τραπεζι. Τρώμε, πινουμε , χορευουμε και τραγουδαμε , γλενταμε κατα πως πρεπει στους Ελληνες, με αρχοντια, λεβεντια, φιλοξενια κιμπαριλικι ,χαμογελο και εξω καρδια ολοι μαζι μια γειτονια.
Εχει παει 6 το απογευμα και κατεβαινει ενας Σενεγαλέζος απο μια πολυκατοικια και πεταει μπροστα μας μια σακκουλα με σκουπιδια ενω πιο διπλα , μα ακριβως πιο διπλα υπαρχουν δυο καδοι σκουπιδιων του Δημου. Ενας απο ολους μας του λεει "παρε τη σακκουλα και πετατην μεσα στους καδους". Μας κοιταει και φευγει και επιστρεφοντας 5 λεπτα αργοτερα και με εναν αλλο ομοεθμη του, του το ξαναλεμε και μας κοροιδευουν και γελανε και οι δυο. Τοτε σηκωνομαστε ολο το μαγαζι και προλαβαινουν και μπαινουν μεσα στην πολυκατοικια και να κοιτανε τις γυναικες και να λενε σε απταιστα ελληνικα ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΓΑΜΑΜΕ ΤΙς ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ" και να κανουν κωλοδαχτυλο και να πιανουν τα γεννητικα τους οργανα.
Ανεβηκαν στο διαμερισμα τους και εμεις ξαναγυρισαμε στο τραπεζι ,ωστε να μη χαλασουμε την γιορτη μας και να μη δωσουμε συνεχεια στο καθε βλακα που αυτο ηθελε να κανει ,να χαλασει αυτο το γλεντι , που ετσι οπως ειμαστε ολοι με μαυρισμενη την ψυχη και το ματι απο ολους τους λαθρομεταναστες που μας εχουν πνιξει, ειχαμε καιρο να το κανουμε.
Δεν περασανε 10 λεπτα και ξανακατεβαινει με μαχαιρι στα χερια ερχεται στη γωνια του μαγαζιου και αρχισε παλι να φωναζει "ΕΜΕΙΣ ΓΑΜΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ" να κανει τις ιδιες χειρονομιες και με το μαχαιρι να δειχνει οτι θα μασ κοψει το λαιμο. Τοτε ολοι απο τα τραπεζια σηκωθηκαμε και τον προλαβαμε στην εισοδο της πολυκατοικιας που ειχε βουτηξει μια κοπελλα απο την παρεα απο την μπλουζα και την πηραμε απο τα χερια του ενω καλεσαμε και την αστυνομια. Αυτος ξαναμπηκε μεσα στην πολυκατοικια και κουναγε το μαχαιρι και ελεγε οτι θα μας σφαξει. Η αστυνομια ηρθε τον συνελαβε και τον πηγε στο ΑΤ. ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ. Πριν προλαβουμε να παμε και οι 4 γυναικες για να του κανουμε μηνυση ηταν εκει ο προεδρος της ΣΕΝΕΓΑΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑς ειρωνικος και προκλητικος να λεει σε ολους μας(γιατι ηρθαν και αλλοι γειτονες για συμπαρασταση) οτι:
-ταυτοτητα βγαζει οποτε θελει με μεγαλη ευκολια αλλα δεν τη θελει
-οτι ο κατηγορουμενος συμπατριωτης του δεν προκειται να παθει το παραμικρο γιατ εχει πολιτικο ασυλο και καλο δικηγορο
-οτι αυτος ειναι εδω απο το 1998 και ξερει πολυ καλα τους νομους και τα κολπα
-οτι αυτος που πουλαει τις τσαντες και τα ξυλινα στην ερμου και απο εδω και απο εκει φοφορογειται και οτι η Ελλαδα επεσε εξω απο ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ
-και φυσικα το αποκορυφωμα ολοων ηαν ο φυλακας του τμηματος , ενας μυστικος της ασφαλειας, κυρεμενος γουλι συμφωνουσε με τον αξιοτιμο Προεδρο της Σενεγαλικης κοινοτητας οτι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ πηγαν και στη Σενεγαλη και σε ολο τον κοσμο ΗΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ. !!!!!!! Μαλιστα ο φυλακας ο μυστικος της ασφαλειας που μετα το κραξιμο που εφαγε απο ολους μας μπηκε σεενα ΜΑΥΡΟ HAMMER ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΡΡΑΞΗ.
μΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΑς ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑς ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΦΛΟ ΑΣΦΑΛΙΤΗ ΦΥΛΑΚΑ ΣΤΟΥ ΑΤ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ ΛΑΚΕ ΧΑΦΙΕ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ "ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕ " ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ (?????????. )
Μολις τελειωσαμε τις καταθεσεις μας και οι 4 γυναικες, πηγε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ με την εθνικη ενδυμασια ,πηρε τον κρατουμενο και μαζι μπηκανε στο γραφειο του αξιωματικου υπηρεσιας, λεγοντας "επειδη αυτος , και καλα, δεν μιλαει ελληνικα αλλα μιλαω εγω πολυ καλα , θα κανει μηνυση εναντιον των γυναικών ".
Και ετσι εγινε.
Σημερα Δευτέρα 7 το απογευμα και δεν εχει περασει ακομα απο τον εισαγγελεα.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ
ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΣΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙς ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΕΜΑΣ.
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕς ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑς ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΥΟΔΩΣΕ Η ΑΠΕΤΥΧΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.
ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗς ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ.. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Να ποιος είναι ο "υψηλόβαθμος αξιωματούχος" που με τις δηλώσεις του εκτόξευσε τα sprend