Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

ΕΓΙΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ

Ρακένδυτος ρακοσυλλέκτης που επιβίωνε με αποφάγια και ταυτόχρονα, δεινός επενδυτής με βαθιά γνώση της χρηματιστηριακής αγοράς και προσωπική περιουσία ύψους μεγαλύτερου των 1,2 εκατ. ευρώ, ο Σουηδός Κουρτ Ντέγκερμαν ήταν ένας πραγματικά μοναδικός (απίστευτος κι όμως αληθινός) συνδυασμός αντιθέτων.

Επί σειρά 40 ετών, ο Κουρτ περνούσε τις ημέρες του πάνω σε ένα σαραβαλιασμένο ποδήλατο, μαζεύοντας άδεια κουτάκια και λοιπά μεταλλικά αντικείμενα από τους κάδους απορριμμάτων της παραλιακής πόλης Σκελεφτέα στη βορειοανατολική Σουηδία. Χρήματα δεν χάλαγε ποτέ και προκειμένου να τραφεί, επισκεπτόταν όχι τα εστιατόρια αλλά τους σκουπιδοτενεκέδες των ταχυφαγείων της περιοχής.

Ωστόσο, όταν πέθανε (σε ηλικία 60 ετών, από καρδιακή προσβολή), αυτός ο κουρελής άφησε πίσω του (κρατηθείτε): ένα χαρτοφυλάκιο μετοχών αξίας τουλάχιστον 822.000 ευρώ σε ελβετική τράπεζα, 124 ράβδους χρυσού αξίας 281.000 ευρώ σε θυρίδα ασφαλείας, 4.834 ευρώ σε λογαριασμό στη Σουηδία και 309 ευρώ σε ψιλά στο σπίτι. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο Ντέγκερμαν κατόρθωσε να μετατρέψει το αλουμίνιο (τα άδεια κουτάκια που μάζευε από τα σκουπίδια και επέστρεφε στις αρχές) σε χρυσό. Πως; Παίζοντας στο χρηματιστήριο τα λιγοστά χρήματα που κέρδιζε από τις επιστροφές των μεταλλικών αντικειμένων. Βλέπετε, πέρα από ρακοσυλλέκτης, ο Σουηδός ήταν και δεινός επενδυτής. «Πήγαινε καθημερινά στη βιβλιοθήκη και διάβαζε τις οικονομικές εφημερίδες, ήξερε την χρηματιστηριακή αγορά απ' έξω κι ανακατωτά», σχολιάζει για αυτόν ο ξάδελφός του.

Όσο για σήμερα, όπως ήταν αναμενόμενο, οι συγγενείς του αποθανόντος ερίζουν για το ποιος θα πάρει την περιουσία του.(ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου