Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

΄΄ΟΛΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ LAS VEGAS΄΄ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ-ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΑΦΙΣΗ ΑΛΑ VEGAS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

Του χρόνου που θα κλείσω με το καλό, θα πάω μετανάστης και θ’ ανοίξω σούπερ-ντούπερ «τυρεμπορικόν» στην πιό σικάτη γειτονιά των Τιράνων! Χο!

Posted by J.McManus

Ήταν, αν ξέρετε, η απαγορευμένη γειτονιά που έμενε η νομεκλατούρα (sic) του Χόντζα και σήμερα έχει μετατραπεί σε «Κολωνάκι» του Βορρά (κατά το Δανία του Νότου…)

Μόλις εγκλιματιστώ (αυτό γράφεται και με «η») θα οργανώσω την ΒορειοΗπειρώτικη ομογένεια και θα σπάμε/λεηλατούμε βιτρίνες καταστημάτων όποτες μας κάνει κέφι. Τα κλοπιμαία θα τα στέλνουμε στο μεγάλο παζάρι της Αγίας Βαρβάρας. Χα!

Επίσης θα δουλέψω και σαν δημοσιογράφος [φρη λανς που λέμε] στην «ΛΥΚΑΥΓΗ» (Όργανο του ΠΓ της ΚΕ του Ανανεωτικού Κ.Κ. Αλβανίας)

Θ’ αρθρογραφώ παραλλήλως και στο free-press των Τιράνων, ονόματι FUCK του μεγαλεκδότη και δημοσιογράφου Εμβέρ Λάλας. Το γράφω γιά να το΄χετε υπ’ όψη σας και να το παρακολουθείτε στο διαδίκτυο. Μη με ψάνχετε πάλι. Χο!

***

Όταν μαθαίνεις πως ιστορικό (ιστορικό=λόγω της περιβόητης καλτ διαφήμισης των eighties) καλλυντικάδικο της Αθήνας έκανε την εργάσιμη Κυριακή είσπραξη: μόνο €1.000 και συνάδελφος στα σύνορα της Πλάκας, σε κάθετο της Βουλής, που όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς ήταν πέριξ της Πλατείας Συντάγματος: ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΩΛΗΣΗ, πάλι καλά να λέμε κι εμείς. Δεν ισχύει πλέον το κάθε πέρισυ και καλύτερα, αλλά ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ.

Καληνύχτα σας…

China... Γιάννενα!



Πριν μερικά χρόνια θα ακουγόταν ως ανέκδοτο. Ο κόσμος όμως αλλάζει και μαζί του και οι κανόνες της αγοράς. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 17 κινέζικα καταστήματα λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην πόλη των Ιωαννίνων.

Δεν πρόκειται μόνο για μικρά μαγαζιά και ατομικές επιχειρήσεις. Κάποια είναι διώροφα εμπορικά κέντρα εκατοντάδων μέτρων, ενώ κάποια άλλα λειτουργούν ακόμη και ως υποκαταστήματα με βάση την Αθήνα! Πρόκειται για μια αναπόφευκτη εξέλιξη απέναντι στην οποία οι έμποροι της πόλης στέκονται προβληματισμένοι και...

ανήσυχοι.
Πρώτα ήταν τα πολυκαταστήματα και τα επερχόμενα μεγάλα εμπορικά κέντρα, μετά ήρθε η οικονομική κρίση, και τώρα τα κινέζικα καταστήματα. Το τοπικό εμπόριο νιώθει να το πολιορκούν από παντού.

17 κινέζικα καταστήματα
Η «κινέζικη επέλαση», όπως τη χαρακτηρίζουν οι έμποροι, είναι αυτή που τους ανησυχεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Κι αυτό επειδή εν μέσω οικονομικής κρίσης «ανθίζουν». Η απόδειξη βρίσκεται γύρω μας, στην πόλη μας. Τον τελευταίο μόνο μήνα άνοιξαν πέντε νέα καταστήματα –το ένα μάλιστα είναι πολυκατάστημα. Ένα διώροφο εκατοντάδων τ.μ. στην περιοχή του Αεροδρομίου (πίσω ακριβώς από το σούπερ μάρκετ Lidl). Στην πινακίδα αναγράφεται «M.E.C. supermarket». Το κόκκινο χρώμα των τοίχων του καταστήματος και τα κόκκινα παραδοσιακά φαναράκια με τα κρόσσια –σήμα κατατεθέν των κινέζικων καταστημάτων- προδίδουν αισθητά την ταυτότητά τους. Στα Γιάννενα σήμερα λειτουργούν 17 κινέζικα καταστήματα. Τα περισσότερα από αυτά άνοιξαν τον τελευταίο χρόνο. Ξαφνικά, ξεφύτρωσαν κινέζικα στην οδό Ανεξαρτησίας, στην οδό Τσιριγώτη, στην οδό Παύλου Μελά (δύο καταστήματα μέσα σε μια εβδομάδα), στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Μόλις έξι από αυτά είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκαταστήματα με βάση την Αθήνα. Στο σύνολο των καταστημάτων αυτών, εργάζονται Κινέζοι –πρόκειται κυρίως για οικογενειακές επιχειρήσεις- που είτε δεν μιλούν ελληνικά είτε αποφεύγουν να τα μιλήσουν.
Τα πρώτα δειλά βήματα από τους Κινέζους είχαν γίνει στα Γιάννενα πριν από οκτώ χρόνια περίπου. Τότε ήταν που άνοιξαν στην Καλούτσιανη, στις οδούς Αγίας Μαρίνας και Μπιζανίου (λίγο αργότερα), τα πρώτα κινέζικα καταστήματα. Η γειτονιά που επιλέχτηκε δεν ήταν τυχαία. Μια υποβαθμισμένη σχετικά γειτονιά στο κέντρο της οποίας υπήρχε σταθμός ΚΤΕΛ.

Ανήσυχοι οι έμποροι
Από τότε πολλά άλλαξαν, τα κινέζικα επεκτάθηκαν σε πολλές γειτονιές και κυρίως έγιναν μεγαλύτερα και με περισσότερη ποικιλία ρούχων και παπουτσιών, αλλά και ειδών δώρων, κερδίζοντας πολλούς πελάτες. Πελάτες που τα προτιμούν λόγω των φτηνών προϊόντων, εξυπηρετώντας τις πρόσκαιρες ανάγκες τους.
Όσο ευχαριστημένοι είναι κάποιοι καταναλωτές, τόσο δυσαρεστημένοι είναι οι έμποροι. Τη δυσαρέσκειά του «για τα κινέζικα που κατακλύζουν την πόλη» εξέφρασε χτες και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ (Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών) Ιωαννίνων Χρήστος Μπουκουβάλας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Μπαράτσας ο οποίος μιλώντας στον «Η.Α.» τόνισε: «Μας ενοχλεί που δεν τα ανοίγουν άνθρωποι της πόλης». Παραδέχεται όμως ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα γι’ αυτό. «Όλο το εμπόριο στην Ελλάδα γίνεται με εισαγόμενα προϊόντα» υπογραμμίζει. Ο κ. Μπαράτσας, πριν από ενάμιση μήνα περίπου, στις 15 Νοεμβρίου, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας για τη λειτουργία των αλλοδαπών καταστημάτων, και δη των κινέζικων. «Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Η δική μας περιοχή μπορεί να μην έχει ακόμα ιδιαίτερο πρόβλημα, σε άλλους νομούς όμως το πρόβλημα είναι μεγάλο. Αρκεί να σκεφτείτε ότι σε μια πόλη, σαν τα Γιαννιτσά, άνοιξε ένα κατάστημα 2.500 τ.μ.» μας λέει. Και όπως αναφέρει, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου πέρασαν οι εποχές που τα κινέζικα φημίζονταν για φτηνά και κακής ποιότητας προϊόντα. «Παραμένουν φτηνά, αλλά πια φτιάχνουν και προϊόντα ποιότητας» επισημαίνει, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό στην εμπορική αγορά.
Ως ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της κινέζικης επέλασης, τα επιμελητήρια της χώρας αποφάσισαν να ζητήσουν από την κυβέρνηση να εντείνει τους ελέγχους στα αλλοδαπά καταστήματα. «Δημιουργείται η αίσθηση αδιαφάνειας γύρω από τα μαγαζιά αυτά. Ποιοι τα έχουν, πώς δουλεύουν, με τι άδειες» διευκρινίζει ο κ. Μπαράτσας, συμπληρώνοντας: «Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν ένα περιβάλλον θεμιτού ανταγωνισμού». Για τη λειτουργία των κινέζικων, πολλά έχουν γραφεί και ακουστεί. Όπως δείχνει η πρακτική, οι Κινέζοι φέρνουν προϊόντα και τα προϊόντα Κινέζους. Η αξιοποίηση της κινεζικής κοινότητας στο εξωτερικό αποτελεί επίσημη πολιτική του κινεζικού κράτους, το οποίο συνδέει τη μετανάστευση με τις εξαγωγές.

Βαρβάρα Αγγέλη Ηπειρωτικός Αγών. ΠΗΓΗ

Πακιστάν: Σε ισχύ ο νόμος οφθαλμός αντί οφθαλμού


Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/ .

Το ρητό «οφθαλμός αντί οφθαλμού» βρήκε την απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση δύο ανδρών, οι οποίοι έκοψαν τα αυτιά και τη μύτη μιας γυναίκας που αρνήθηκε να παντρευτεί έναν από αυτούς.

Οι δύο αδερφοί κρίθηκαν ένοχοι για την απαγωγή της 20χρονης Fazeelat Bibi, που είναι και ξαδέρφη τους, τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, μόλις χθες… αποχωρίστηκαν τα αυτιά και τις μύτες τους σύμφωνα με τον αυστηρό ισλαμικό νόμο που ισχύει από τη δεκαετία του ‘80.

Πάντως, ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αντιδράσει επανειλημμένως σε τέτοιες αναχρονιστικές πρακτικές και κάνουν έκκληση να σταματήσουν.

zougla.gr

Θέλουν να κάνουν τον Παπαντωνίου πρέσβη και την ίδια ώρα ψάχνουν για τους ενόχους στο χρηματιστήριο




Την ίδια ώρα που κάνουν εξεταστική για τοχρηματιστήριο θέλουν να βάλουν πρέσβη επί τιμή τον Γιάννο Παπαντωνίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου ζούσε σε άλλο κράτος και δεν έχει πάρει χαμπάρι τι έγινε το 1999 με το χρηματιστήριο; Δεν άκουσε ποτέ τις δηλώσεις του τότε υπουργού οικονομικών;
Και ενώ...

οι ευθύνες για την κλοπή του χρηματιστηρίου είναι συγκεκριμένες , εμείς ψάχνουμε μετά από δέκα χρόνια να βρούμε ακόμα τους ενόχους. Έχουν παραγραφεί και από την μνήμη μας τα αδικήματα.

Bravo Marina και η τουρκική προπαγάνδα "πάει σύννεφο"!



Στον απόηχο της χθεσινής γενναίας συνέντευξης του Παναγιότατου Πατριάρχου στο CBS, περίληψη της οποίας δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο της Milliyet, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τουρκικού καναλιού ATV, το οποίο αναπαράγει την προπαγάνδα της τουρκικής κυβέρνησης, παίχτηκε ένα κακόγουστο θέατρο με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κοριτσάκι, ελληνόπουλο, ονόματι Μαρίνα, σκηνοθέτη την τουρκάλα υποδιευθύντρια του Ζαππείου Παρθεναγωγείου και θεατές τον Ελληνισμό της Πόλης και το δύστυχο ελληνικό λαό. Σε μια άδεια θέση του Ζαππείου ('αραγε πόσες τέτοιες άδειες αίθουσες υπάρχουν και πότε θα κλείσει το Ζάππειο;) η Μαρίνα απήγγειλε, με ένα τεράστιο μικρόφωνο στο χέρι, τον τουρκικό εθνικό ύμνο με θεατρικές κινήσεις και τα δάκρυα να "τρέχουν ποτάμι". Μετά δε την "παράσταση", δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πάντα συγκινείται, όταν απαγγέλει τον εθνικό ύμνο τον οποίο έχει αποστηθίσει εδώ και τρία χρόνια.
Στο σημερινό πρωτοσέλιδο (20/12) της Μilliyet υπάρχει σχετικό άρθρο με φωτογραφία του κοριτσιού κάτω από τη φωτογραφία του Παναγιότατου και επεξηγεί ότι η Μαρίνα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό απαγγελίας εθνικού ύμνου και τη φέρνει ως παράδειγμα της ελληνικής κοινότητας, σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Πατριάρχη. Εύλογρα προκύπτουν τα παρακάτω ερωτηματικά:

- Ο Έλληνας διευθυντής ή διευθύντρια του Ζαππείου, που αμείβεται πλουσιοπάροχα από το υστέρημα του ελληνικού λαού, συμφώνησε για το ρεπορτάζ;
- Το μικρό ελληνόπουλο απαγγέλλεο με το ίδιο πάθος και δάκρυα τον ελληνικό εθνικό ύμνο;
- Με αυτή τη προπαγάνδα που στοχεύει η τουρκική κυβέρνηση;

Με την απλή λογική διαπιστώνεται ότι με το ρεπορτάζ αυτό (το οποίο σίγουρα δε θα γινόταν πρωτοσέλιδο αν δεν είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Παναγιότατου), η τουρκική κυβέρνηση προσπάθησε, μέσω του καναλιού, να επιτύχει τα παρακάτω:

1. Να απαντήσει στον Παναγιότατο σχετικά με τη δήλωσή του ότι θα μείνουμε, "ποιοι θα μείνετε;" η νέα γενιά που έρχεται είναι σαν τη Μαρίνα που αισθάνεται και πιστεύει ότι είναι "τουρκάλα". Εύκολα θα απαντήσει κανείς ότι είναι τούρκοι υπήκοοι, συμφώνώ, αλλά αλλο υπηκοότητα και άλλο εθνικότητα.
2. Να επαναλάβει τη πάγια θέση της ότι ο Πατριάρχης είναι επικεφαλής των Ορθοδόξων της Τουρκίας και όχι Οικουμενικός.
3. Να δώσει την εντύπωση, σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Πατριάρχη περό σταυρώσεως, ότι η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία είναι σε καλή κατάσταση.

Είναι όμως πασιφανες ότι, παράλληλα με τις παραπάνω στοχεύσεις, η τουρκική κυβέρνηση πέτυχε να δείξει περίτρανα ότι ανέκαθεν στη Τουρκία γίνεται προσπάθεια αφομοίωσης των μειονοτήτων, έξω από τις προβλέψεις των Διεθνών Συνθηκών και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
Επιτέλους ο Παναγιότατος δήλωσε με θάρρος αυτό που έχει καταλάβει από μικρός, ότι οι Έλληνες της Τουρκία ή οι "Ρωμιοί" όπως τους αποκαλούν οι τούρκοι και όπως θέλουν να λέγονται μερικοί από αυτούς (έχοντας τη ψευδαίσθηση ότι είναι απόγονοι των Ρωμαίων), είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο τούρκος ΥΠΕΞ για να μειώσει δε το κύρος του Παναγιότατου δήλωσε ότι έκανε "σαρδάμ".
Πέρα από αυτή καθεαυτή την είδηση, η ελληνική κυβέρνηση, που προσπαθεί με "νύχια και δόντια" να συμμαζέψει τα οικονομικά της χώρας να εξετάσει το θέμα των εκπαιδευτικών στη Κωνσταντινούπολη και ποιο είναι το έργο τους.
Να καταλάβει ο Παναγιότατος ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσει η Χάλκη, με ισλαμική, έστω και μετριοπαθή, κυβέρνηση διότι είναι παράδοξο το Συνταγματικό Δικαστήριο να περιορίζει την εισαγωγή σπουδαστών στα πανεπιστήμια από τα ισλαμικά λύκεια και παράλληλα να λειτουργήσει, με το παλιό σύστημα, η Χάλκη.
Ας μην εγκλωβίζουμε δε τη στρατηγικής μας στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο θέμα της Χάλκης, διότι έρχονται δύσκολες μέρες και η ελληνικής εξωτερική πολιτική θα πρέπει να έχει ευελιξία και διορατικότητα στην επίτευξη του μεγίστου δυνατού των στόχων της.


Υ.Γ. Η μικρή Μαρίνα άθελά της και λόγω συγκυρίας έγινε όργανο της τουρκικής προπαγάνδας, πιστεύω όμως ότι υπάρχουν ακόμα εκπαιδευτικοί στη Πόλη με γενναιότητα ψυχής που θα της μάθουν έστω και κρυφά να απαγγέλει με το ίδιο πάθος και τον ύμνο των προγόνων της.

strategy-geopolitics

Λεφτά από την τσέπη των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών πηγαίνουν σε άλλες χώρες και ενώ βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση!


Πληρώνουμε για να μάθουν γράμματα οι Σκοπιανοί...!
Όπως σίγουρα θα ξέρετε, τις ημέρες αυτές, και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, γίνεται στην Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του νέου έτους. Είναι ουσιαστικά το πρώτο crash test της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει ποντάρει πάρα πολλά στο να μπορέσει να πείσει τους Έλληνες, ότι έχει τα εφόδια για να βγάλει την χώρα από το οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται.
Είναι άλλωστε μία από τις λίγες φορές που μια τυπικά “κουραστική” διαδικασία αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους πολίτες. Και ενώ οι “τυπικές” ομιλίες των κυβερνώντων και των αντιπολιτευομένων κινούνταν στα γνωστά επίπεδα, με ιδιαίτερες στιγμές όταν το ΠΑΣΟΚ δικαιολογούσε “μέτρα” τα οποία ως αντιπολίτευση καυτηρίαζε, η πραγματική ανατροπή ήλθε από τον εισηγητή του ΛΑΟΣ Κ. Αιβαλιώτη, ο οποίος προέβη σε μια σειρά από πολύ σημαντικές αποκαλύψεις, σχετικά με το πού ξοδεύονται τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Εμείς, παρόλο που ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έκανε μία σειρά από καταγγελίες, θα σταθούμε σε κάποιες που θεωρούμε σημαντικότερες, γιατί καταδεικνύουν την σπατάλη του ελληνικού κράτους την ίδια στιγμή που οι Έλληνες βρίσκονται σε μία από τις δυσκολότερες οικονομικές φάσεις στην ιστορία, με περίπου 2.000.000 συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας!
40.000.000 Ευρώ βοήθεια σε ξένες χώρες
Όπως αποκαλύπτει ο κ. Αιβαλιώτης, στον προϋπολογισμό για το 2010 περιλαμβάνονται 40.000.000 ευρώ, τα οποία η χώρα μας θα χρησιμοποιήσει για να παρέχει βοήθεια σε ξένα κράτη. Και αναρωτιέται: Σε ποιά κράτη δίνουμε βοήθεια; Χαρατσώνουμε τον Έλληνα για να παίρνουν κάποια ξένα κράτη 40.000.000 ευρώ; Αλλά αναρωτιόμαστε και εμείς, ως απλοί πολίτες που διαβάζουμε για αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά. Πόσοι Έλληνες θα μπορούσαν να ζήσουν πολύ καλύτερα με 40.000.000! Πόσοι συνταξιούχοι θα απολάμβαναν οικονομική βοήθειας με αυτά τα 40.000.000! Πόσες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, εάν αυτά τα 40.000.000 ευρώ, τα επενδύαμε ως κράτος, ξεπερνώντας τον υδροκεφαλισμό; 40.000.000 ευρώ για «παροχή βοήθειας σε ξένα κράτη»!
Βοηθάμε τα Σκόπια και την Τουρκία...!
Το ότι οι σχέσεις της χώρας μας, με τους γείτονες από την Ανατολή αλλά και από τα Βόρεια, είναι τεταμένες, είναι γνωστό σε όλους. Ότι όμως η Ελλάδα χρηματοδοτεί τα Σκόπια και διάφορες “ειδικότητες” στην Τουρκία, δεν νομίζουμε ότι το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες.
Σύμφωνα με τον κ. Αιβαλιώτη, η χώρα μας επιχορηγεί με 126.000 ευρώ την δημοτική βιβλιοθήκη των Σκοπίων!
Μήπως είναι αυτή η ίδια, η οποία έβγαλε εκείνη την ωραία εγκυκλοπαίδεια, με τον άκρως αλυτρωτικό έναντι της χώρας μας χαρακτήρα; Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ελληνικό κράτος το οποίο απολύει όλους τους συμβασιούχους Stage, δημιουργεί κέντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης στα Σκόπια. Αντί να κοιτάξουν την χώρα μας, με τους δεκάδες απλήρωτους ωρομίσθιους, ασχολούνται με τις επαγγελματικές δεξιότητες των Σκοπιανών.
Επιπλέον πληρώνουμε για την “κοινωνική μέριμνα” στα Σκόπια. Ενώ εδώ Έλληνες βρίσκονται στον δρόμο, καιγόμαστε για το “κοινωνικό κράτος” των Σκοπιανών! Εκτός αν είναι κανένα ... σατανικό σχέδιο και πάνε να βουλιάξουν την οικονομία των Σκοπίων όπως έκαναν με την δική μας. Α! Ξεχάσαμε να σας πούμε, ότι κάναμε δώρο στον Δήμο Σκοπίων και ηλεκτρονικούς υπολογιστές! Γιατί να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα λεφτά, να στείλουμε κανέναν γιατρό στο Αγαθονήσι; Να πάνε απέναντι, στην Τουρκία, οι Έλληνες αν έχουν ανάγκη!
Και μιας και αναφερθήκαμε στην Τουρκία, πρέπει να πούμε ότι το ελληνικό κράτος, ενισχύει την ... επιχειρηματικότητα στην γείτονα. Πόσα λεφτά δίνονται για αυτό τον ευγενή σκοπό δεν ξέρουμε. Πάντως ούτως ή άλλως, δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες, που παίρνουν τις επιχειρήσεις τους στην γειτονική Τουρκία. Αφού βέβαια έχουν πάρει τις επιδοτήσεις τους, από τα κορόιδα, δηλαδή εμάς!
Το καλύτερο που ακούσαμε όμως, ήταν το εξής: «Διοργάνωση συνεδρίου για τη γαστρονομία στην Τουρκία»!
Πώς μπορούμε να το σχολιάσουμε τώρα αυτό; Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!
Για τους λαθρομετανάστες υπάρχουν λεφτά!
Το κερασάκι στην τούρτα από ό,τι φαίνεται όμως, είναι τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία το ελληνικό κράτος ξοδεύει για να τρέφει τους λαθρομετανάστες που φτάνουν κατά χιλιάδες στην χώρα μας. Φαίνεται ότι αυτοί είναι μεγαλύτερη προτεραιότητα για το ελληνικό κράτος, από ό,τι οι Έλληνες πολίτες. Και όπως φυσικά μάθαμε την εβδομάδα που πέρασε, δεν είναι μόνο αυτά τα χρήματα.
Αναρωτιόμαστε πόσο κόστισε στο ελληνικό κράτος, η διοργάνωση της πρώτης “ημέρας του μετανάστη”, την οποία διοργάνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Είμαστε βέβαιοι, ότι αν κάναμε ανάλυση όλων των τραγελαφικών σημείων του προϋπολογισμού, θα χρειαζόμασταν τόμους και όχι απλά την σελίδα μίας εφημερίδας. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι αντιβαίνουν στην ... κοινή λογική, που λέει ότι μία χώρα με τέτοιο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα θα έπρεπε να φροντίζει πρώτα τους δικούς της πολίτες. Αλλά αυτά ίσως είναι ψιλά γράμματα για τους ... σοσιαλιστές υπουργούς μας!
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

[Πηγή]

Η επιλεκτική απώλεια μνήμης των επαγγελματιών αντιρατσιστών...


Η αποδόμηση της Ελλάδας καλά κρατεί...

Σύμφωνα με άρθρο της "Ελευθεροτυπίας", εμφανίστηκε μία ακόμη (η τρίτη) έκθεση ευρωπαϊκής οργάνωσης για τους πρόσφυγες που «καίει» τη χώρα μας.
Του Κυριάκου Κυριακόπουλου
Το ευρωπαϊκό δίκτυο Migreurop καταγράφει σωρεία παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος χιλιάδων προσφύγων που συνελήφθησαν το τελευταίο έτος. Ομαδικές παράνομες απελάσεις, μυστικές επαναπροωθήσεις στα σύνορα, βάρβαρη συμπεριφορά αστυνομικών, παντελής αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, εκατοντάδες θάνατοι μεταναστών, ανάμεσά τους και παιδιά, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό τρόμου σε Εβρο και Αιγαίο, που δεν τιμά καθόλου τις ελληνικές αρχές!
ΡΩΤΑΜΕ ΑΘΛΙΟΙ...
1. Από πότε είναι παράνομο να ασκεί μια χώρα το δικαίωμά της - έστω και πλημμελώς - να μην είναι τα σύνορά της ξέφραγο αμπέλι σαν τον πισινό ορισμένων;
2. Το ότι απελάθηκαν 141.777 μετανάστες το ξέρετε. Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες εισέβαλαν απρόσκλητοι στη χώρα μας κατά τη διάρκεια αυτής της διετίας ποιος θα μας το πει;
3. Το ότι συνελήφθησαν 42.834 να παραμένουν παράνομα στην Ελλάδα το ξέρετε. Τον συνολικό αριθμό των εισβολέων που μένουν παράνομα στη χώρα μας ποιος θα μας το πει;
4. Το ότι απελάθηκαν κάποιοι ελάχιστοι στην Τουρκία, έναντι των εκατοντάδων χιλιάδων που έπρεπε να απελαθούν το ξέρετε. Το γιατί ανεχθήκαμε τη δραματική αλλαγή του κοινωνικού ιστού της χώρας διευκολύνοντας την Τουρκία να προωθήσει τις απώτερες επιδιώξεις της ποιος θα μας το πει;
5. Το ότι πέθαναν 1074 πρόσφυγες στο Αιγαίο το ξέρετε. Το γιατί δεν τολμάτε να καταγγείλετε την Τουρκία που μετατρέπουν σκόπιμα οι δουλέμποροί της τα φουσκωτά σε πλωτά φέρετρα για να μεταμορφώνουν τους εισβολείς σε δήθεν «δυστυχισμένους» ναυαγούς ποιος θα μας το πει;
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
1. Το δουλεμπόριο και τις απαγωγές των «δυστυχισμένων» από «δυστυχισμένους γιατί δεν το καταγγέλλετε;
2. Για τα εγκλήματα των εισβολέων σε βάρος των Ελλήνων πολιτών πότε θα φιλοτιμηθείτε να μιλήσετε;
3. Για την αγανάκτηση αυτού του λαού που διεκδικεί το δικαίωμά του να ζει ανενόχλητος στη χώρα του τι έχετε να πείτε;
4. Για την άλωση των πλέον ευαίσθητων εθνικά περιοχών της χώρας από επικίνδυνους ισλαμιστές εισβολείς πότε νοιαστήκατε;
ΘΕΩΡΟΥΜΕ
Ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στον Έλληνα πολίτη να εγκαταλείψει την εθνικά επικίνδυνη πολιτική που μεθοδεύει για τη διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού.
Χρέος της πολιτείας είναι ν αφουγκράζεται τη φωνή των πολιτών της, να μην περιφρονεί κατάφωρα την εκφρασμένη κοινωνική συνείδηση που είναι συνείδηση αντίστασης στην επιχειρούμενη άλωση της πατρίδας από τους ξένους εισβολείς.
Καθήκον της είναι να συμπαραταχθεί με το λαό της και όχι με τους θηλυπρεπείς τριχομούρηδες που επιδιώκουν να μετατρέψουν τη χώρα σε πασαρέλα πολυεθνικών καβαλιέρων για να ικανοποιούν τις αρρωστημένες ορέξεις τους.
Ακούστε τη φωνή του ελληνικού λαού και μην ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου.
Μην οδηγείτε την κατάσταση στα άκρα και εξωθήσετε το λαό να βγει στους δρόμους γιατί τότε θα είστε υπόλογοι για τις μαύρες μέρες που θα ξημερώσουν για τον τόπο.

Απορία ιστολογίου: Πόσο κοστίζει ένας λαθρομετανάστης (πεινασμένος, φοβισμένος, δυστυχισμένος, κυνηγημένος και απελπισμένος) για να μεταβληθεί σε ερωτικό σύντροφο; Και τι έχουν να πούνε όλοι οι φιλοπρόοδοι ανθρωπιστές γι αυτό;πηγη

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες. Δεν είναι το τσιφλίκι του παππού σας.

Έρχονται Χριστούγεννα και ο θείος Γιώργος μοιράζει ιθαγένειες. Τι παράσταση ήταν αυτή, live υπουργικό συμβούλιο, με έκτακτη συμμετοχή του Μακαριωτάτου, για να μπούμε στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα και με φιλανθρωπική φόρα να διευρυνθεί, εν όψει δημοτικών εκλογών, η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ με ευγνώμονες αλλοδαπούς. Τι κι αν θα αποκτήσουμε μια μειονότητα ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη; Ψιλά γράμματα εκεί στα βάθη της Μινεσότα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κι οι χαρωποί φιλάνθρωποι «σοσιαλιστές» υπουργοί του μοιράζουν ελληνικές ταυτότητες, όπως τις χάντρες και τα καθρεφτάκια. Με συνοπτικές διαδικασίες και τσαμπουκά, χωρίς να μας ρωτήσει κανείς εμάς τους ιθαγενείς, ο κ. Παπανδρέου θα μας μπήξει στο μάτι τις ιδεοληψίες του και θα επιτύχει να αλλοιώσει όχι απλώς το εκλογικό σώμα αλλά και την εθνολογική και θρησκευτική ομοιογένεια της Ελλάδας.

Η φάλαγγα της «πολιτικής ορθότητας», οι φαιοχίτωνες της «προοδευτικότητας» πανηγυρίζουν. Πίσω από αυτή την πρωτοφανή επίθεση στην κοινωνική συνοχή και στην εθνική ομοιογένεια, πέρα από την μικροκομματική τακτική των τζουτζέδων που τα σκέφτηκαν όλα αυτά, κρύβεται η χαιρέκακη επιθυμία όλου του ροζ κοσμοπολίτικου πολτού, να ηττηθεί επιτέλους το κωλοέθνος. Αφού του ξεσκίσανε την Ιστορία, την Παιδεία, αφού χρόνια χύνουν την χολή τους κατά της ταυτότητας των πατεράδων μας, της δικής ΜΑΣ ταυτότητας, τώρα θέλουνε να του αλλάξουνε τα φώτα κι αριθμητικά.

Η μεγαλύτερη αλλαγή της σύνθεσης του λαού της χώρας μετά το 1922, θα γίνει τώρα. Οι νεοταξίτες «προοδευτικοί», το ψευτοαριστερό φασισταριό, αποδομεί πια το ίδιο το Έθνος. Αφού δεν μπορούν να διώξουν εμάς, θα φυτέψουν κατοσταριές χιλιάδες από πάσης προέλευσης, κυρίως μουσουλμάνους.

Νομίζουν ότι πήραν λαϊκή εντολή να κάνουν ότι τους γουστάρει;

Νομίζουν ότι η χώρα, το Έθνος που έχτισαν με το αίμα τους οι αγώνες των Ελλήνων θα διαλυθεί χάριν μερικών παραπάνω ψήφων και για να ικανοποιήσουν τις κοσμοπολίτικες και μικροπολιτικές συνωμοσιούλες τους;

Είναι επίορκοι και ξεσκίζουν το Σύνταγμα που με θράσσος επικαλούνται.

Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έγινε τέτοια μαζική, δίκην χαρτοπόλεμου, απονομή ιθαγένειας. Κανένα κοινοτικό δίκαιο δεν μας επιβάλλει να αυτοϋπονομευθούμε ως κοινωνία.

Απαιτούμε και καλούμε την Μπλογκόσφαιρα σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση:

ΟΧΙ στο νομοσχέδιο.

ΟΧΙ στην άκριτη μαζική «ελληνοποίηση» μουσουλμάνων.

ΟΧΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ στους ισλαμοφασίστες του Ερντογάν αν δεν ελέγξουν τα σύνορα τους και δεν διαλύσουν τον ΚΡΑΤΙΚΟ και παρακρατικό μηχανισμό τους, που κερδοσκοπεί προωθώντας τα πλήθη των μεταναστών στην Ελλάδα, υπονομεύοντας την ασφάλεια μας, την οικονομία μας και την κοινωνική συνοχή. Αυτή την υπονόμευση θέλει τώρα να νομιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ.

Κυρώσεις στην Τουρκία, τώρα. Μπλοκάρισμα κάθε κονδυλίου αν δεν αναγνωρίσει την Κύπρο και δεν σταματήσει τον ακήρυκτο μεταναστευτικό πόλεμο κατά της Ελλάδας.

Μακρά νόμιμη παραμονή και πολιτισμικά κριτήρια για κατ’ επιλογή απονομή της ελληνικής ιθαγένειας.

Τέλος, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Ρωτήστε μας. Δεν είναι το τσιφλίκι του παππού σας. Είναι το σπίτι μας, το σπίτι των παιδιών μας.

ΠΗΓΗ

Αύξηση των περιστατικών τουρκικής κατασκοπείας στο Αιγαίο


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αμυντικής Επιθεώρησης, πληθαίνουν ανησυχητικά τα φαινόμενα τουρκικής κατασκοπείας σε στρατιωτικές μονάδες της Θράκης και του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία εντείνουν τον ελληνοτουρκικό "μυστικό πόλεμο". Eνώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει καταφέρει να αποκτήσει τεχνογνωσία για την αυτόνομη ανάπτυξη κρυπτοσυσκευών και μέσων συλλογής πληροφοριών, όπως το εικονιζόμενο κινητό σύστημα ραδιογωνιομέτρησης και υποκλοπής επικοινωνιών DFINT-3A2 κατασκευής Αselsan. Eνδεικτικά αναφέρεται ότι: -Στις 29 Μαΐου 2006 συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι τεχνικοί υπάλληλοι, διαπιστευμένοι στο ΝΑΤΟ, να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σούδας.

-Στις 24 Απριλίου 2008 συνελήφθη στη Μυτιλήνη Τούρκος υπαξιωματικός της GID που μετέφερε με φουσκωτό σκάφος δεκαπέντε Αφγανούς λαθρομετανάστες. Αξιοσημείωτο είναι ότι έφερε την υπηρεσιακή του ταυτότητα όπου φαινόταν ο αριθμός και ο τύπος οπλισμού που κατείχε στο Τουρκικό Στρατό ενώ είχε ξανασυλληφθεί στην Ελλάδα οπότε και απελάθηκε.
-Στις 26 Αυγούστου 2008 συνελλήφθησαν τρεις Βούλγαροι (ένα ζευγάρι στρατιωτικών με το βαθμό του λοχία και του στρατιώτη και ένας αυτοκινητιστής, προσφιλής επαγγελματική ειδικότητα των μυστικών υπηρεσιών της πρώην ΕΣΣΔ για διείσδυση στις δυτικές χώρες-στόχους) που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Πλάτη Έβρου.
-Στις 24 Μαΐου 2009 συνελλήφθησαν τέσσερις Βούλγαροι υπήκοοι, μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής, καθώς φωτογράφιζαν στρατόπεδο στην Ορεστιάδα.
-Στις 26 Ιουλίου 2009 συνελήφθη μουσουλμάνος της Δυτικής Θράκης στη Σαμοθράκη, έχοντας στη κατοχή του 600 φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονταν σημεία στρατηγικής σημασίας, όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οδικοί άξονες από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς και κοντινές λήψεις Ελλήνων αξιωματικών κατά τη διάρκεια παρελάσεων. Η σύλληψή του αποκάλυψε ένα ευρύτερο δίκτυο κατασκοπείας στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
-Στις 20 Σεπτεμβρίου 2009 συνελήφθη Τούρκος υπήκοος ενώ βιντεοσκοπούσε την έδρα της 86ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στη Χίο.

strategy

ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΣΤ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΘΑ ΧΑΝΑΜΕ ΤΟ 85 % ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...

..Λένε οι Αμερικάνοι στρατιώτες,δείτε το βίντεο που ενώ είναι πραγματικό μοιάζει με παρωδία,με τους Αφγανούς στρατιώτες να καπνίζουν γνήσιο Αφγανικό χασίσι στα χαρακώματα.

Ένα νέο βιβλίο για τους Αυστραλούς που πολέμησαν στην Ελλάδα

Φως στους πραγματικούς λόγους που ώθησαν την Αυστραλία να στείλει στρατό στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, επιχειρεί να ρίξει με το νέο της βιβλίο “Diggers and Greeks” η ομογενής συγγραφέας και καθηγήτρια της ιστορίας Μαρία Κωσταδοπούλου-Χιλλ (φωτ.).
Η ίδια επισημαίνει πως όλα τα βιβλία που γράφτηκαν έως τώρα εστίασαν την προσοχή τους στην αυστραλιανή εκδοχή των πραγμάτων και αγνόησαν την ελληνική.
Στο βιβλίο της η ίδια αναλύει πως σφυρηλατήθηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί μεταξύ Ελλήνων και Αυστραλών παρά τα προβλήματα επικοινωνίας και τις διαφορετικές κουλτούρες.
Η ομογενής ιστορικός αφιέρωσε έξι χρόνια, ξεσκονίζοντας τα αυστραλιανά και ελληνικά αρχεία για να γράψει το βιβλίο της και μίλησε με πολυάριθμους επιζώντες.
Για τους επετειακούς εορτασμούς της Μάχης της Κρήτης, θα πει ότι δεν είναι πολύ μακριά η μέρα που θα παύσουν να υπάρχουν: “Είναι φανερό ότι η παρουσία των βετεράνων γίνεται όλο και πιο ασθενική και αν δεν υπάρξει ισχυρή στήριξη από την ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία, τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Αυστραλίας, δεν θα εορτάζεται πλέον η λαμπρή αυτή επέτειος”.
“Είναι λυπηρό για τους Αυστραλούς που πολέμησαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941 και την Κρήτη αργότερα, να μη δίνεται η δέουσα σημασία στους επετειακούς εορτασμούς. Ιδιαίτερα, αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν αιχμάλωτοι από τους Ιταλούς και τους Γερμανούς χιλιάδες Αυστραλοί στρατιώτες. Υπολογίζεται, το 83% του συνόλου”.
Η εικόνα είναι γνωστή, δίνεται όμως με μελανά χρώματα, για άλλη μια φορά, από την ιστορικό: “Οι περισσότεροι Αυστραλοί στρατιώτες, από όσους δεν είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι, πήραν τη διαταγή να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή, αυτή τη φορά στην Κρήτη. Να υπερασπιστούν το νησί χωρίς εφόδια, χωρίς όπλα και πυρομαχικά. Η επιχείρηση στην Κρήτη διάρκεσε δέκα μέρες και είχε ως κατάληξη, τη σύλληψη άνω 3.000 Αυστραλών στρατιωτών, το θάνατο 6.000 πολιτών, την πυρπόληση χωριών, πράγμα που ανάγκασε πολλούς Κρήτες να ζουν σε καλύβες και σπηλιές για πολλά χρόνια μετά τον πόλεμο”.
Τα ιστορικά στοιχεία που αναφέρονται σ’ αυτή τη χρονική στιγμή δίνονται λιτά και συνοπτικά από τη Μαρία Κωσταδοπούλου-Χιλλ: “Η επίλεκτη 5η μεραρχία των Κρητών είχε αποσπαστεί για να πολεμήσει στο Αλβανικό μέτωπο. Έτσι μόνο άπειροι νεοσύλλεκτοι από την Ελλάδα, γέροι, γυναίκες και παιδιά, είχαν μείνει για να υπερασπιστούν, μαζί με τους συμμάχους, το νησί. Επιπλέον, κακή στρατηγική από μέρους των βρετανών συμμάχων, είχε ως αποτέλεσμα οι Αυστραλοί και οι Κρήτες να βρεθούν σε μια απίστευτα δύσκολη θέση.
Ο Νεοζηλανδός στρατηγός Μπέρναρντ Φρέϊμπεργκ, υπεύθυνος για την υπεράσπιση του νησιού, δεν άκουσε τη συμβουλή που του δόθηκε αναφορικά με το πότε και πού θα γίνονταν οι επιθέσεις των Γερμανών, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο του Μάλεμε, στη δυτική πλευρά του νησιού, κοντά στα Χανιά, να κυριευτεί την πρώτη μέρα, ανοίγοντας το δρόμο στους Γερμανούς να καταλάβουν το νησί.
Χαρακτηριστικό ότι, ενώ ο Αυστραλός αντισυνταγματάρχης Ίαν Κάμπελ, υπεύθυνος για την υπεράσπιση του αεροδρομίου του Ρεθύμνου, εφάρμοσε μια καταπληκτική στρατηγική, αναγκάστηκε να παραδοθεί γιατί δεν είχε αρκετά πολεμοφόδια. Η ειρωνεία δε είναι ότι ενώ η ηρωική άμυνα των Αυστραλών στο Ρέθυμνο παραμένει σχετικά άγνωστη και δεν αναγνωρίζεται στην Αυστραλία, στην Κρήτη τον Ίαν Κάμπελ τον έκαναν επίτιμο πολίτη και σε πολλούς δρόμους έδωσαν το όνομά του, όπως επίσης και άλλων Αυστραλών αγωνιστών”.
Την απάντηση στο ερώτημα “γιατί η συμμετοχή των Αυστραλών στην υπεράσπιση της Ελλάδας και της Κρήτης μένει στο περιθώριο”, τη δίνει, κατά την ιστορικό, ένας Αυστραλός παλαίμαχος, ο οποίος της είπε ότι “τόσο η βρετανική όσο και η αυστραλιανή κυβέρνηση ντρέπονται για τα όσα έγιναν τότε. Αυτό δεν εκπλήσσει, ιδιαίτερα όταν έγινε γνωστό ότι η Αυστραλία υπάκουσε στην προτροπή της Βρετανίας να στείλει στρατεύματα σε μια μάχη που ήταν εκ των πραγμάτων χαμένη και αργότερα στην Κρήτη, χωρίς πολεμοφόδια και από αέρος κάλυψη”.
“Στο κάτω-κάτω, κανείς δεν θέλει να βγάλει τα βρώμικά του στο σχοινί, έστω και εβδομήντα χρόνια αργότερα. Αυτό, όμως, από μόνο του, δεν είναι αρκετό για μια πιο εξονυχιστική έρευνα;”
Φως σε πολλά από τα ερωτήματα ρίχνει η συγγραφέας στο βιβλίο της “Diggers and Greeks”, το οποίο περιλαμβάνει κεφάλαια όπως Ελλάδα-Μια δεύτερη Καλλίπολη;, Αυστραλία και η εκστρατεία στην Ελλάδα: Μηχανορραφία και Απάτη, Σχέσεις των Ελλήνων με τους συμμάχους, Γιατί χάθηκε η Μάχη της Κρήτης;, Η αντίσταση των Αυστραλών στο Ρέθυμνο, Ο κρητικός λαός, Αυστραλοί στρατιώτες στην Κρήτη, Απειθαρχία και Ζαβολιά, Απόδραση από την Ελλάδα, Οι Αυστραλοί και οι Έλληνες βοηθοί τους, Αυστραλοί σε φυγή στην Κρήτη, που αποτελούν βασικά κεφάλαια του βιβλίου της ιστορικού, η οποία, όπως θα πει, ακολούθησε τα βήματα των Αυστραλών στρατιωτών που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, όπως και την υποχώρησή τους μέσα από την κεντρική Ελλάδα, τα Φάρσαλα, τις Θερμοπύλες, την Καλαμάτα, όπου πολλοί Αυστραλοί αιχμαλωτίστηκαν από τους Γερμανούς.
“Ταξίδεψα στην Κρήτη, επισκέφτηκα τα μέρη που πολέμησαν οι Αυστραλοί στρατιώτες και μίλησα με τους ντόπιους”, θα πει.
Για το βιβλίο “Diggers and Greeks”, ο καθηγητής Ντέιβιντ Χόμερ (David Homer), ο οποίος είναι ο επίσημος ιστορικός της Αυστραλιανής Άμυνας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο, θα πει: “Οι περισσότερες μελέτες της αυστραλιανής συμμετοχής στην Ελλάδα και στην Κρήτη, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφέρονται ελάχιστα στην προσφορά και τον ρόλο των Ελλήνων. Το βιβλίο της Μαρίας Χιλλ προσθέτει μια εντελώς νέα άποψη της εκστρατείας. Εξιστορεί καταπληκτικά συμβάντα στις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Αυστραλών στρατιωτών”.
(Πηγή: ana-mpa)

Δημοσιεύτηκε από τον Απόστολος Παπαποστόλου

Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι υπό κατάρρευση...



Aυτο ανέφερε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. «Αποδείχθηκε πως όσοι πρόβλεπαν αυτή την εξέλιξη είχαν δίκιο. Και πως όσοι έλεγαν πως αυτά είναι ψέματα ήταν ανεύθυνοι απέναντι στους...



...ασφαλισμένους και τη χώρα. Το Ασφαλιστικό έπαψε ήδη να είναι θέμα αλληλεγγύης των γενεών και κατέστη μείζον πρόβλημα αυτής της γενιάς και της εθνικής οικονομίας» πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια ανέφερε τις δράσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση:

Προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε 2 δισ. € με τη μείωση της δαπάνης για τα φάρμακα, τα αναλώσιμα υλικά και τις ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και με τη μείωση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

Προσπαθούμε να διευρύνουμε τη βάση εσόδων του συστήματος, δίχως να αυξήσουμε τις εισφορές, που είναι οι μεγαλύτερες στην Ε.Ε. Πρώτο μας μέτρο η νομιμοποίηση άνω των 100.000, παρανόμων σήμερα, μεταναστών.

Προσπαθούμε να επιτύχουμε τις κατάλληλες λύσεις και να καταβάλουμε τη σύνταξη τρεις μήνες αφότου την ζητήσει ο ασφαλισμένος

Θα δώσουμε τέλος στις πολιτικές ρυθμίσεις πελατειακού τύπου, που συνέβαλαν καίρια στην κατάρρευση των Φ.Κ.Α.

"Οι μισοί ΄Ελληνες θεωρούν τους μετανάστες απειλή"



"Η έρευνα έγινε από την Kάπα Research,και διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα Ελλήνων και μεταναστών και θα παρουσιαστεί αύριο σε ημερίδα του Υπουργείου Εσωτερικών...

Στην ερώτηση, τι αποτελεί η παρουσία των μεταναστών στη χώρα,

το 51,6% των Ελλήνων απαντά «απειλή»,

το 30,6% «ευκαιρία» ενώ ένα

17,8% δεν εκφράζει άποψη.

Παράλληλα, το 79,3% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι μετανάστες που ζουν στη χώρα είναι «πάρα πολλοί», το 18,6% «αρκετοί, αλλά όχι πάρα πολλοί» και το 1,6% «όχι και τόσοι πολλοί».

Εκτιμώντας την επίδραση της παρουσίας μεταναστών στην Ελλάδα, το 57,5% των Ελλήνων πιστεύουν ότι «οι μετανάστες συμπιέζουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία των Ελλήνων» ενώ το 34,3% πιστεύει ότι «συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»........"


http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/12/blog-post_375.html

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το Fimotro δημοσιεύει σήμερα όλες τις υπερβολικές αμοιβές στην ΕΡΤ που είχε υπογράψει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και (δυστυχώς) διατηρεί και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ξεκινάμε λοιπόν...
από τον πρόεδρο της ΕΡΤ.
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Π.ΧΡΗΣΤ347.659,98 ¤ - ¤ - ¤ 1.077,72 ¤ 348.737,70 ¤ Πρόεδρος Δ/Σ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ279.362,38 ¤ - ¤ - ¤ 1.077,72 ¤ 280.440,10 ¤ Γενικός Διευθυντής
ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ257.033,14 ¤ - ¤ - ¤ 1.077,72 ¤ 258.110,86 ¤ Εντετ/νος Σύμβουλος
ΚΕΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ256.174,39 ¤ - ¤ - ¤ 1.077,72 ¤ 257.252,11 ¤ Εντετ/νος Σύμβουλος
ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ249.234,42 ¤ - ¤ - ¤ 1.077,72 ¤ 250.312,14 ¤ Γενικός Διευθυντής
ΑΝΔΡΙΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ249.161,32 ¤ - ¤ - ¤ 1.077,72 ¤ 250.239,04 ¤ Γενικός Διευθυντής
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ227.626,98 ¤ - ¤ - ¤ 1.077,72 ¤ 228.704,70 ¤ Γενικός Διευθυντής
ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ215.603,00 ¤ - ¤ - ¤ 10.150,80 ¤ 225.753,80 ¤ ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί
ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ210.002,64 ¤ - ¤ - ¤ 9.420,87 ¤ 219.423,51 ¤ Γενικός Διευθυντής
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ153.562,50 ¤ - ¤ - ¤ 1.077,72 ¤ 154.640,22 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ152.363,49 ¤ - ¤ - ¤ 8.399,61 ¤ 160.763,10 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΑΔΗΛΙΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ150.050,87 ¤ - ¤ - ¤ 1.077,72 ¤ 151.128,59 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟ138.600,00 ¤ - ¤ - ¤ 8.414,65 ¤ 147.014,65 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ136.500,02 ¤ - ¤ - ¤ 1.077,72 ¤ 137.577,74 ¤ Γενικός Διευθυντής
ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ132.344,80 ¤ - ¤ - ¤ 9.420,87 ¤ 141.765,67 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ130.773,76 ¤ - ¤ - ¤ 10.874,46 ¤ 141.648,22 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΓΕΩΡΓ128.524,18 ¤ - ¤ - ¤ 8.413,68 ¤ 136.937,86 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ128.472,40 ¤ - ¤ - ¤ 9.420,87 ¤ 137.893,27 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ122.244,29 ¤ - ¤ - ¤ 3.158,18 ¤ 125.402,47 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΖΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ122.066,25 ¤ - ¤ - ¤ 4.861,56 ¤ 126.927,81 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Β121.481,67 ¤ - ¤ - ¤ 8.413,68 ¤ 129.895,35 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΔΡΕΤΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗ118.305,42 ¤ - ¤ - ¤ 8.414,65 ¤ 126.720,07 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜ.118.093,13 ¤ - ¤ - ¤ 6.969,96 ¤ 125.063,09 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΜΑΡΓ-ΚΥΡ115.621,26 ¤ - ¤ - ¤ 9.420,87 ¤ 125.042,13 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚ114.749,26 ¤ - ¤ - ¤ 1.077,72 ¤ 115.826,98 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΠΕΛΕΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ112.812,50 ¤ - ¤ - ¤ 2.457,80 ¤ 115.270,30 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ101.427,50 ¤ - ¤ - ¤ 1.077,72 ¤ 102.505,22 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΧΑΤΖΗΣ Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ101.210,00 ¤ - ¤ - ¤ 4.049,03 ¤ 105.259,03 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ99.141,81 ¤ - ¤ - ¤ 2.580,04 ¤ 101.721,85 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΚΟΥΡΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ99.075,30 ¤ - ¤ - ¤ 2.839,51 ¤ 101.914,81 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΚΟΥΡΤΗ-ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟ98.635,92 ¤ - ¤ - ¤ 10.548,95 ¤ 109.184,87 ¤ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο Ιερώνυμος στο υπουργικό συμβούλιο και ο ΣΥΡΙΖΑ μούγκα!

http://paideia-gr.blogspot.com/2009/12/blog-post_22.html
Ο ΓΑΠ κάλεσε τον αρχιεπίσκοπο στο υπουργικό συμβούλιο και καλά έκανε! Τα ΜΜΕ όμως και οι Συριζαίοι που ενίσταντο μανιωδώς κατά του Χριστόδουλου και τον κατηγορούσαν, επειδή τολμούσε απ' άμβωνος να εκφράσει τις απόψεις για τα εθνικά θέματα, μουγκάθηκαν; Μα, καλά σύμφωνα με αυτούς η παρουσία ιερωμένων στο υπουργικό συμβούλιο δεν μας εξισώνει με τους Ταλιμπάν; Ή θα δούμε τον Τσίπρα με τίποτε μεγάλους σταυρούς και μετάνοιες; Βεβαίως, τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Δεν αντιδρούν, επειδή οι απόψεις του σημερινού αρχιεπισκόπου τους βολεύουν. Για άλλη μια φορά γίνεται σαφής η υποκρισία τους και ο αμερικανόδουλος χαρακτήρας τους. Δεν τους ενοχλούσε η "πολιτική εκτροπή" της παρέμβασης της εκκλησίας στα εθνικά θέματα, αλλά οι απόψεις του Χριστόδουλου. Αν ο Ιερώνυμος βγει και πει να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία, βάζετε στοίχημα πως τα αριστερά ΜΜΕ και ο Σύριζα θα τον δεχτούν ακόμη και για υπουργό εξωτερικών;

Χιλιάδες ιδιοκτήτες και έμποροι αυτοκινήτων καταθέτουν τις πινακίδες.


  • Αιτία η παράλογη και αδικαιολόγητη αύξηση των τελών κυκλοφορίας αλλά και η θέσπιση περιβαντολογικών τελών που μπορεί να έγινε για φοροεισπραχτικούς λόγους αλλά κινδυνεύει να μετατραπεί σε φιάσκο.
  • Τι ισχύει στις άλλες χώρες της Ε.Ε.
Tα «πράσινα» Tέλη Kυκλοφορίας οδήγησαν χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, εμπόρους αλλά και εταιρείες leasing και ενοικιάσεων αυτοκινήτων να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας, ώστε να γλιτώσουν τα χρήματα που έπρεπε να καταβάλουν.
Mάλιστα στις Διευθύνσεις Mεταφορών όπου μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας οι...
ενδιαφερόμενοι επικρατεί το αδιαχώρητο καθώς, όπως επισημαίνουν, οι υπάλληλοι, τη δεδομένη στιγμή μαζί με την «ακινησία» οχημάτων πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων που τα έχουν αποσύρει...

Πέραν όμως των ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι οποίοι μεταβαίνουν στις Διευθύνσεις Mεταφορών για κατάθεση των πινακίδων, χιλιάδες έμποροι πάνε σε κούτες πλέον τις πινακίδες των αυτοκινήτων που έχουν στα καταστήματά τους, καθώς αδυνατούν να αποπληρώσουν το υψηλό κόστος των Tελών Kυκλοφορίας.


Aν υποθέσουμε πως κάθε έμπορος έχει στην κατοχή του περίπου 50 αυτοκίνητα, τότε ο μέσος όρος των Tελών για το 2010 κυμαίνεται στα 12.500 ευρώ! Όμως, επειδή όλοι οι έμποροι έχουμε στην κατοχή μας και αρκετά IX υψηλού κυβισμού, το ελάχιστο κόστος στα Tέλη εκτοξεύεται στα τουλάχιστον 20.000 ευρώ!».


H χώρα μας για ακόμη μία φορά πρωτοτυπεί στο θέμα των Tελών Kυκλοφορίας, καθώς πέραν των «Πράσινων Tελών» τα οποία αυξάνουν, το ετήσιο κόστος από 25 έως και 300 ευρώ συνοδεύονται και από την ετήσια εισφορά που επιβαρύνει τους κατόχους οχημάτων με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. η οποία ξεκινά από τα 150 ευρώ και φθάνει έως και τα 650 ευρώ!

Tο αποτέλεσμα των υπέρογκων αυξήσεων στο κόστος χρήσης των αυτοκινήτων θα είναι σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η πλήρης απαξίωση των οχημάτων με δίλιτρους κινητήρες και η αύξηση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων με απλήρωτα Tέλη!


Πάντως, στις υπόλοιπες χώρες της E.E. τα Πράσινα Tέλη Kυκλοφορίας σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι κάτοχοι IX, καθώς περιορίζονται σε αυξήσεις που δεν ξεπερνούν τα 100 ευρώ!


Aλλωστε στα υπόλοιπα κράτη-μέλη οι κάτοχοι νέων IX πληρώνουν τα Tέλη της επόμενης χρονιάς μόλις το όχημά τους ολοκληρώσει 12 μήνες κυκλοφορίας και όχι στο τέλος της κάθε χρονιάς. Eιδικότερα, αν ένα IX κυκλοφορήσει για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2009 ο ιδιοκτήτης του θα ξαναπληρώσει Tέλη Kυκλοφορίας το Δεκέμβριο του 2010! Mε αυτόν τον τρόπο διατηρείται και μια σταθερή πορεία στην αγορά αυτοκινήτου, ενώ αντίθετα στη χώρα μας στους τελευταίους μήνες του έτους παρατηρείται μεγάλη πτώση των πωλήσεων...

Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2009/12/blog-post_753.html#ixzz0aQgco6oa

Φώτης Κουβέλης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της διάσπασης


Ανοικτό το ενδεχόμενο διάσπασης
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ: ΣΥΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;
Φώτης Κουβέλης, Realnews, 20/12/2009

images1.jpg

-
Θεωρείτε σωστό που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει στον κοινωνικό διάλογο;

-Ο κοινωνικός και πολιτικός διάλογος είναι αναγκαίος και πρέπει να γίνει. Πρέπει να είναι ουσιαστικός και όχι προσχηματικός. Στο διάλογο προσέρχεσαι με θέσεις, απόψεις και προτάσεις. Η συμμετοχή στο διάλογο δεν σημαίνει εκχώρηση των πολιτικών σου απόψεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου. Άλλωστε, αν διαπιστωθεί και προκύψει ότι ο διάλογος προκλήθηκε ως πρόσχημα, αποχωρείς και αναδεικνύεις στην κοινωνία τους λόγους της αποχώρησης. Η εκ των προτέρων απόρριψη της συμμετοχής στο διάλογο είναι πολιτικό λάθος.

Ο κ.Νταβανέλος διαφώνησε με την παρουσία του κ.Αλ. Τσίπρα στη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκτιμάτε ότι είναι απλώς μια προσωπική άποψη;

- Στην κοινοβουλευτική ομάδα ειπώθηκε από τον ίδιο ότι είναι άποψη και άλλων μελών της γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Πολλοί εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σύρεται σε σειρά θέσεων από το ΚΚΕ ...;

-Το ζητούμενο για τον Συνασπισμό και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η προώθηση των πολιτικών θέσεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Δεν έχουμε ίδιες πολιτικές πορείες και θέσεις με το ΚΚΕ. Οι διαφορές μας είναι υπαρκτές σε μεγάλα και σημαντικά ζητήματα και της ασκούμενης πολιτικής και του στρατηγικού στόχου. Κατά συνέπεια, δεν δικαιολογείται και στο ελάχιστο ο ετεροκαθορισμός ή έστω ο επηρεασμός της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την τακτική και τις θέσεις του Κ.Κ.Ε.

Εσείς, πάντως, ως Ανανεωτική Πτέρυγα δεν θα αποκτήσετε κάρτα μέλους ούτε θα συμμετάσχετε στη Γραμματεία του. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδηγούν σ'; αυτές τις αποφάσεις;

- Σε απόλυτη συνέπεια με τις πολιτικές μας θέσεις για τον Συνασπισμό και τον συμμαχικό χαρακτήρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α,, δεν θα πάρουμε κάρτα μέλους και δεν θα εγγραφούμε σε μητρώα μελών του. Έχω κάρτα μέλους του Συνασπισμού. Την επιλέξαμε όταν ιδρύσαμε τον Συνασπισμό, με τα συγκεκριμένα πολιτικά στοιχεία της σύγχρονης Αριστεράς, τη διατηρούμε σε όλη του την πορεία και δεν την εκχωρούμε. Το ζήτημα της κάρτας δεν είναι διαδικαστικό. Είναι βαθύτατα πολιτικό. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρέπει να παραμείνει αυτό για το οποίο συγκροτήθηκε. Μια πολιτική συμμαχία αυτόνομων κομμάτων και κινήσεων της Αριστεράς, χωρίς προαπαιτούμενο την ιδεολογική ταύτιση, αλλά με πολιτική συμφωνία στις εκτιμήσεις, στους στόχους και την πολιτική πρακτική από τους εταίρους του σχήματος, στη βάση της ομοφωνίας και της συναίνεσης. Είναι γνωστή η άρνηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας να δεχθεί αποφάσεις που σταδιακά μετασχηματίζουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε κόμμα. Η ανανεωτική πτέρυγα θα εργασθεί είτε για τον ανακαθορισμό της μορφής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως συμμαχικού σχήματος - που σημαίνει νέα πολιτική συμφωνία και συνέχιση του εγχειρήματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με όσους συμφωνήσουν - είτε για απεμπλοκή του Συνασπισμού από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Άγριος ηλεκτρονικός πόλεμος από τα κατεχόμενα!!!


Οι Τούρκοι ζητούν τώρα και τα ρέστα...Φωνάζουν ότι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές από τα ελεύθερα εδάφη επικαλύπτουν τους πομπούς των κατεχομένων. Ακόμη και η ψευδοβουλή συζήτησε το θέμα.
ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Κυκλοφορούν 550.000, αριθμός που δείχνει και τον πληθυσμό στην κατεχόμενη γη μας. Είναι πρωτοφανές, οι πειρατές που έκλεψαν τους πομπούς της κρατικής τηλεόρασης στον Πενταδάκτυλο, να φωνάζουν ότι τους παρενοχλούν τα ηλεκτρονικά σήματα των ελεύθερων εδαφών. Με πρόσχημα ότι σήμα κυπριακής τηλεόρασης επικάλυψε τη συχνότητα ιδιωτικού καναλιού στα κατεχόμενα, το θέμα ενεγράφη στην ψευδοβουλή και έγινε για τούτο θυελλώδης συζήτηση.

Εκπέμπουν όπου τους βολεύει
Ο ψευδοπρωθυπουργός Έρογλου απέδωσε τις διαμαρτυρίες των Ελληνοκυπρίων για το ηλεκτρονικό αλαλούμ των κατεχομένων στην ελληνοκυπριακή προπαγάνδα. Κι όμως, η κατεχόμενη περιοχή της πατρίδας μας, εκτός από άντρο ληστών και κλεπταποδόχων, έχει εξελιχθεί σε ηλεκτρονική βαβυλωνία. Οι κατακτητές εκπέμπουν σε όποια συχνότητα τους καπνίσει, άσχετα αν αυτή έχει δοθεί από την επίσημη Αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ αναμεταδίδουν το σήμα εκπομπής δεκατεσσάρων τουρκικών καναλιών, χωρίς άδεια από τη διεθνή ένωση ραδιοτηλεόρασης.


Τα κινητά τηλέφωνα
Τα κατεχόμενα καλύπτουν τηλεφωνικά με παράνομο τρόπο οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας. Κι εδώ εξάγεται το μέγα συμπέρασμα: Στα κατεχόμενα λειτουργούν 550.000 κινητά τηλέφωνα. Δηλαδή, όταν αφαιρεθούν τα παιδιά και κάποιοι γέροντες που δεν έχουν κινητό, τότε συνάγεται ότι ο πληθυσμός των κατεχομένων πλησιάζει τον πληθυσμό των ελευθέρων εδαφών.


Ηλεκτρονικοί πειρατές
Ο ηλεκτρονικός πόλεμος στις συχνότητες των ραδιοφωνικών σταθμών από τα κατεχόμενα μαίνεται. Πειρατές του ψευδοκράτους και παράνομα χορηγημένες άδειες συχνοτήτων από την ψευδοαρχή των κατεχομένων μπαίνουν στις νόμιμες συχνότητες και προκαλούν χάος. Μερικές φορές η εισβολή ήχου και εικόνας είναι πολύ ισχυρή και σχεδόν επικαλύπτει τη νόμιμη εκπομπή.


Τους καταγγείλαμε, αλλά συνεχίζουν
Οι τεχνολογικές παρεμβολές των κατεχομένων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα η Κύπρος να τις καταγγείλει στη διεθνή ένωση τηλεπικοινωνιών, δήλωσε στη «Σ» ο λειτουργός του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Ανδρόνικος Κάκουρας.
Προϊστάμενος του Τμήματος είναι ο Στέλιος Χειμώνας, που αντιμετωπίζει καθημερινά τα έντονα παράπονα των ραδιοφωνικών σταθμών για τις τουρκικές παρεμβολές και αναζητεί σε μακρές υπηρεσιακές συσκέψεις τις κατάλληλες λύσεις.
Συνεννόηση με τους Τούρκους δεν μπορεί να επιδιωχθεί, γιατί αυτό θα τους προσέδιδε πολιτική υπόσταση, μας εξηγεί ο Ανδρόνικος Κάκουρας, διευκρινίζοντας ότι μόνο με την Τουρκία είναι διατεθειμένη να μιλήσει η χώρα μας.


Βαβυλωνία
Πέρα από τους διευθύνοντες τους σταθμούς πυκνώνουν και τα παράπονα των ακροατών προς τα μέσα ενημέρωσης, την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, για το αλαλούμ στις συχνότητες. Οι εκπομπές των Τούρκων δεν εμπίπτουν στο εθνικό σχέδιο ραδιοκάλυψης, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ηλεκτρονική βαβυλωνία, επισημαίνει και η λειτουργός Μαρία Ψαρά, της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης.
Οι κύριες συχνότητες 92,8 - 94,8 - 97,2 - 99,3 - 101,1 - 101,6 - 103,7 - 104 και άλλες δέχονται καθημερινά την πίεση παράνομων σταθμών των κατεχομένων. Χρειάζεται μια διαρκής εγρήγορση, ώστε τα ραδιοσήματα να φτάσουν στους δέκτες. Η ένταση χρειάζεται πολλές φορές να ανέβει για να καλύψει τουρκικές εκπομπές στην ίδια ακριβώς συχνότητα.


Δεν καταλαβαίνουν από νομιμότητα
Παρατηρήθηκε περιστατικό ιδιωτικού επαρχιακού σταθμού της Λευκωσίας που ζήτησε και πήρε άλλη συχνότητα, για να αποφύγει τις παρεμβολές και μόλις έγινε αυτό, νέες παρεμβολές επικάλυψαν με ξένους ήχους το πρόγραμμά του.
Δηλαδή, δεν υπάρχει εκ μέρους των Τούρκων καμία διάθεση να σεβαστούν ότι στη συγκεκριμένη συχνότητα χορηγήθηκε νόμιμη άδεια.


Εντονότερες οι παρεμβολές στη γραμμή αντιπαράταξης
Το πρόβλημα των ηλεκτρονικών παρεμβολών παρουσιάζεται εντονότερο κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης και στα ανατολικά και τα δυτικά παράλια από παρεμβάσεις σταθμών γειτονικών χωρών. Ανάμεσα σε αυτές είναι εκπομπές ραδιοφωνικών σταθμών της Συρίας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, του Λιβάνου και της Τουρκίας. Με όλες τις άλλες χώρες επιχειρείται να γίνει κάποια συνεννόηση τουλάχιστον στα FM, ενώ η Τουρκία δεν συνομιλεί ούτε συνεργάζεται σε κανένα επίπεδο με τις νόμιμες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πέρα από εισβολείς στο έδαφος της Κύπρου, οι Τούρκοι είναι και καθημερινοί εισβολείς στις νόμιμες συχνότητες της χώρας. Τις συχνότητες που κάποιοι απέκτησαν με νόμιμες διαδικασίες, που αποφέρουν έσοδα στο κράτος και είναι γι' αυτό εθνικός πλούτος.

Sigmalive

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΖΙΠ

ΣΤΟ ΚΟΛΟΝΟ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ....