Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Ψάχνουν τα αίτια θανάτου νοσηλεύτριας

Ένας θάνατος με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Η αναμονή για τις τοξικολογικές εξετάσεις και η έρευνα του υπουργείου Υγείας για το μαιευτήριο «Έλενα». Η εντολή για «σιγή ασυρμάτου» μεταξύ των εργαζομένων προς τους ασθενείς και τους δημοσιογράφους.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας, μετά το θάνατο μίας εργαζόμενης στο μαιευτήριο «Έλενα». Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι λόγοι του θανάτου της νοσηλεύτριας διερευνώνται, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι μπορεί να συνδέονται με μικρόβιο που εισέπνευσε από τους αγωγούς των κλιματιστικών του μαιευτηρίου.

Αμέσως μετά το θάνατο, δόθηκε η εντολή να κλείσει ο κλιματισμός σε όλους τους χώρους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του. Παράλληλα, άρχισε και η διαδικασία της έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας η σορός της άτυχης νοσηλεύτριας εξετάστηκε από ιατροδικαστή. Το πόρισμά του αναμένεται τις επόμενες ημέρες, καθώς δεν έχουν βγει, έως και σήμερα, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Όπως ήταν φυσικό, τόσο μεταξύ των εργαζομένων, όσο και των λίγων νοσηλευομένων που το γνωρίζουν, επικρατεί ανησυχία και το γεγονός αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης μια και πρόκειται για χώρους στους οποίους νοσηλεύονται και νεογέννητα βρέφη.

Επικοινωνήσαμε με την εκπρόσωπο των εργαζομένων του μαιευτηρίου, Αμαλία Γώγου, η οποία μας είπε ότι όλοι περιμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή, ωστόσο τόνισε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια παρουσίαζε πρόβλημα με το αναπνευστικό της.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, Στάθης Τσούκαλος, εργάζεται στο «Έλενα». Μας επιβεβαίωσε τόσο το θάνατο, όσο και την έρευνα που διεξάγεται, αλλά και εκείνος, μιλώντας για τη νοσηλεύτρια, περιέγραψε μία ιδιαιτέρως φιλάσθενη γυναίκα με μεγάλη ευαισθησία σε αλλεργίες.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση μετά τον έλεγχο του κλιματισμού, για να μην προκληθεί πανικός σε εργαζόμενους, νοσηλευόμενους και επισκέπτες. Χαμηλούς τόνους προσπαθεί να διατηρήσει και το υπουργείο Υγείας, οι υπεύθυνοι του οποίου, μετά από εντολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου, διερευνούν την υπόθεση και αναμένεται να παρέμβουν, αν από τις τοξικολογικές εξετάσεις προκύψει ότι «υπεύθυνος» για το θάνατο της νοσηλεύτριας είναι… ο κλιματισμός.
Hellenic Business

ΤΟ HIP HOP ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ

ΑΥΡΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ


Μία απλή βιοϊατρική παρουσίαση του πρώτου θαύματος του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού, 2 19 Ιου 2009 που χαμογέλασε 45 λεπτά μετά τον θάνατό του.



Από την στιγμή του θανάτου, σταματάνε να λειτουργούν όλα τα όργανα: η καρδιά, ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες, οι μυς κ.τ.λ. Όσον αφορά τους μυς, είναι γνωστό, ότι όταν κάποιος πεθάνει, γίνονται άκαμπτοι, δηλαδή δεν μπορούν πια να κινηθούν (μυϊκή ακαμψία). Γι' αυτόν τον λόγο, από την στιγμή του θανάτου και μετά, όσο και να προσπαθήσει κάποιος, είναι πολύ δύσκολο να κινήσει (με φυσιολογικό τρόπο), π.χ. τα χέρια ή άλλα μέλη του σώματος ενός νεκρού.

Αυτό ακριβώς συνέβει και με τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό: όταν πέθανε, το στόμα του ήταν ανοικτό. Όσο και να προσπάθησαν οι μοναχοί, δεν μπόρεσαν να το κλείσουν (αυτό αποδεικνύεται από τις σχετικές φωτογραφίες). Αιτία (από βιοϊατρικής απόψεως) είναι η προαναφερθείσα μυϊκή ακαμψία.

Ο ζωντανός άνθρωπος μπορεί να χαμογελάσει, επειδή κινούνται οι μυς του προσώπου του. Δεν μπορεί όμως κάποιος, λόγω της μυϊκής ακαμψίας, να φέρει τους μυς του προσώπου ενός νεκρού σε τέτοια θέση, ώστε ο νεκρός να είναι χαμογελαστός. Όταν είναι αδύνατον να κλείσει κάποιος το στόμα ενός νεκρού (ακόμη και αν το δέσει), είναι πολύ περισσότερο αδιανόητο να τον κάνει να χαμογελάσει.

Με βάση τα τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα, δεν μπορεί κάποιος, οποιονδήποτε μέσο και να χρησιμοποιήσει, να κάνει έναν νεκρό να χαμογελάσει. Εξ άλλου, αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα (δηλαδή να κάνει κάποιος με τεχνητό τρόπο τους νεκρούς να χαμογελούν), θα είχε εφαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό.

Αυτό ακριβώς είναι και το μεγάλο μεγάλο θαύμα που συνέβει με τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό. Όχι μόνο έκλεισε το στόμα του, αλλά και χαμογέλασε. Ακόμη πιό εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι αυτό το χαμόγελο καταγράφηκε (φωτογραφήθηκε) 45 λεπτά μετά τον θάνατό του. Έκπληξη προκαλεί επίσης το γεγονός, ότι ο Γέροντας Εφραίμ επέμενε να φανερώσουν οι μοναχοί το πρόσωπο του Γέροντα Ιωσήφ. Μήπως είχε πληροφορία από τον Θεό;

Πριν δύο περίπου χρόνια, είχα την ευλογία να συναντήσω το αείμνηστο Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό. Είχε τότε το ίδιο ακριβώς χαμόγελο, που είχε και μετά τον θάνατό του: το χαμόγελο που έρχεται από την αιωνιότητα.

Θάνατε, που είναι το κεντρί σου;

Η σύγχρονη επιστήμη, δεν έχει τα μέσα να αναλύσει το χαμόγελο που έρχεται από την αιωνιότητα. Χρησιμοποιώντας τα ανθρώπινα μέσα, μπορεί απλά να το καταγράψει, να το φωτογραφήσει.

Η Θεία Χάρη και τα θαύματα δεν μπορούν να ερευνηθούν επιστημονικά, αλλά να βιωθούν.

Αιωνία σου η μνήμη Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινέ. Πρέσβευε υπέρ ημών.

Ένας μακρόχρονος προσκυνητής του Αγίου Όρους (30 χρόνια) - γνωστός αθλίατρος στην Γερμανία

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ-ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!




ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ "BLOGOΚΥΝΗΓΟΥΣ"

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ "BLOGOΚΥΝΗΓΟΥΣ" ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΟ 1.10 ΛΕΠΤΟ ΕΩΣ ΤΟ 1.55 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ...ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ:




http://www.freskoprama.blogspot.com/

Τα ...στρίβουν τώρα για τη νέα γρίπη!


Κατάλαβαν ότι με την υπερβολή κινδυνεύει το "μεγάλο κόλπο" με τα εμβόλια και εμφανίζονται τώρα καθησυχαστικοί.Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για μίζες και "λαδώματα"!

.
Από την Σμαράγδα Κοκκόρη
.
Αφού πρώτα έσπειραν τον πανικό για την εξάπλωση της νέας γρίπης, τώρα καταλαβαίνουν ότι το "κόλπο" κινδυνεύει να αποκαλυφθεί. Και κάνοντας στροφή, λένε ότι δεν δικαιολογείται ανησυχία και ότι οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί.
Είναι οι ίδιοι που άρχισαν το εμπόριο της ανησυχίας και της υστερίας για να ευνοήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, διεθνώς και στην Ελλάδα, που θέλουν να "σπρώξουν" στην αγορά τα νέα εμβόλια. Δισεκατομμύρια ευρώ οι τζίροι, εκατοντάδες εκατομμύρια οι μίζες και τα "λαδώματα" σε πολιτικούς, μέσα ενημέρωσης ακόμη και -δυστυχώς- σε επιστήμονες.
Αναγκάζονται τώρα να τα "μαζέψουν" κάπως γιατί κατάλαβαν ότι...
με την υπερβολή ο κόσμος θα σταματούσε να τους πιστεύει. Και δεν θα ετοιμαζόταν να κάνει ...ουρές για να προμηθυτεί τα νέα εμβόλια. Μέχρι κι ο Αβραμόπουλος, πρωτομάστορας σε αυτά τα παιχνίδια, αλλάζει τώρα τακτική και το παίζει καθησυχαστικός...
Όμως, αν νομίζουν ότι δεν θα μπουν στο μικροσκόπιο όλες οι κινήσεις τους, για το μεγάλο κόλπο με τα εμβόλια (που δεν ξεχνάμε ότι έχει τις ευλογίες του ΠΟΥ) είναι γελασμένοι...

ΣΙΣΕ Ξύρισμα, βάψιμο και γκολ!



Η νίκη στην πρό ετών μονομαχία του με τον Μέλμπεργκ είναι η απάντηση στον Σουηδό. Τα... βαμμένα πράσινα μαλλιά είναι η υπόσχεση προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τα 20 γκολ και η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο μεγάλος του στόχος. Τάδε έφη Τζιμπρίλ Σισέ! Ο σούπερ σταρ του «τριφυλλιού» λίγα 24ωρα πριν την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη που στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ στο Κίτσμπουχελ της Αυστρίας. Το gazzetta.gr είναι εκεί, συνομίλησε με τον Γάλλο στράικερ και σας μεταφέρει αναλυτικά όσα είπε για την νέα του ομάδα και τους οπαδούς της, τον Τεν Κάτε, το πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ, τον Νίνη και τον Ολυμπιακό.



-Τζιμπρίλ είσαι πλέον αρκετές ημέρες στην ομάδα, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την παρουσία σου στον Παναθηναϊκό;
«Είμαι εντυπωσιασμένος και χαρούμενος με τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και το βαθμό με τον οποίο ανταποκρινόμαστε όλοι στη δουλειά που κάνουμε. Είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ. Το ήξερα και ειλικρινά είμαι εντυπωσιασμένος».

-Τι είναι αυτό που σε έκανε να πάρεις την τελική απόφαση και να υπογράψεις συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό;
«Για να είμαι ειλικρινής με έπεισε το πρότζεκτ που μου παρουσίασαν, το οποίο ήταν πολύ καλό. Επίσης η ευκαιρία που μου δίνεται να παίξω και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ και επειδή ο Παναθηναϊκός είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα. Οπότε η απόφαση για μένα δεν ήταν δύσκολη».

-Πως κρίνεις την ποιότητα της υπόλοιπης ομάδας και των συμπαικτών σου μετά από τις πρώτες δύο εβδομάδες μαζί τους;
«Όπως είπα είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με τους παίκτες και την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή σεζόν η οποία θα ξεκινήσει από την πρόκριση μας στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Θεωρείς ότι έχεις προσαρμοστεί στον Παναθηναϊκό ή απαιτείται περισσότερος χρόνος για να συνηθίσετε ο ένας τον άλλο;
«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε χρόνο για να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλο όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού μας. Αλλά όσον αφορά εμένα και την προσαρμογή μου στον Παναθηναϊκό, θεωρώ ότι το κλαμπ είναι μια μεγάλη οικογένεια και όλοι με υποδέχτηκαν ζεστά και πολύ θερμά. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου ήδη. Αλλά στο γήπεδο όλοι οι παίκτες χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής για να συνηθίσουν ο ένας τον άλλον».

-Όταν ήρθες στο αεροδρόμιο σε υποδέχτηκαν περισσότεροι από 3.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού, ενώ καθημερινά νιώθεις την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο σου. Οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες, είναι και το βάρος μεγάλο;
«Έχω συνηθίσει την πίεση και για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι που μου αρέσει. Δεν μου αρέσει όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Τα προτιμώ όταν είναι έτσι. Ήμουν πολύ χαρούμενος με την υποδοχή. Η οικογένεια μου, δεν μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκε, αλλά δεν περίμεναν τόσο πολύ κόσμο και για να πω την αλήθεια μου άρεσε πάρα πολύ και ανυπομονώ να ξεκινήσω».

-Πριν έρθεις στην ομάδα σίγουρα γνώριζες κάποιους παίκτες, τον Ζιλμπέρτο, τον Καραγκούνη. Τώρα, μετά από δύο εβδομάδες που έχεις δει από κοντά και τους υπόλοιπους παίκτες είναι κάποιος που σου έχει κάνει εντύπωση, που τον έχεις ξεχωρίσει;
«Ναι. Μου αρέσει πάρα πολύ ο Νίνης. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Θα μπορούσα να πω ότι είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, οι οποίοι είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουν. Επειδή όμως είμαι επιθετικός και σίγουρα μου αρέσουν περισσότερο οι επιθετικογενείς παίκτες, θεωρώ ότι ο Νίνης είναι το μέλλον».
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://www.gazzetta.gr/content/view/40940/2/

«Βαράνε» οκτάωρες σκοπιές και αγγαρείες υπό τον καυτό ήλιο οι φαντάροι στα Μέγαρα



Ένα πραγματικό μαρτύριο υπόκεινται τι μέρες του καλοκαιριού οι φαντάροι που υπηρετούν στην Αεροπορία Στρατού στο αεροδρόμιο της Πάχης στα Μέγαρα, καθώς αναγκάζονται να παραμένουν στις σκοπιές 5,6, 7 ακόμη και 8 ώρες την ημέρα, κάτω από τον καυτό ήλιο και με θερμοκρασία, που ανά περίπτωση αγγίζει ή και ξεπερνά τους 42 βαθμούς κελσίου.
Τις τελευταίες ημέρες το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό λόγω των...
υψηλών θερμοκρασιών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια άτομα είναι αναγκασμένα, κάτω από τις ίδιες ανυπόφορες συνθήκες, να φέρουν σε πέρας καθημερινά πολύωρες αγγαρείες, και χειρωνακτικές εργασίες.

Αποτέλεσμα των βάναυσων συνθηκών , αρκετοί φαντάροι να παρουσιάζουν προβλήματα υγείας, κυρίως αναπνευστικά. Πιο αδικημένοι όσοι φαντάροι δεν διαθέτουν ισχυρό βύσμα και κυρίως όσοι υπηρετούν στο 2ο ΤΥΑΔ.







H ώσμωση μεταξύ δημοσιογράφων και ΚΥΠ δεν "απασχολεί" τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης;


Με αφορμή την επίθεση στο blog «troktiko», χωρίς «συμπάθεια» ή «αντιπάθεια» για το στυλ και τις αναρτήσεις του, θέλουμε να επισημάνουμε πως η ώσμωση μεταξύ δημοσιογράφων και ΚΥΠ είναι παλιά “κολόνια” της ανασύνταξης του κράτους της δεξιάς
Τα πολιτικά κόμματα (εξαιρουμένου του ΚΚΕ), πέραν από τις όποιες διακηρύξεις τους έχουν πλέον εναποθέσει τις “τύχες” της διάδοσης των θέσεων τους, δηλαδή σ’ αυτό που οι τσαρλατάνοι ακριβοπληρωμένοι από τα πολιτικά κόμματα «διαφημιστές» ονομάζουν «επικοινωνιακή πολιτική».
Η δεξιά, αμέσως μετά την κατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, επιδόθηκε με σπουδή και οργάνωση και στην κατάληψη-προσεταιρισμό των ΜΜΕ. Βασικός στόχος οι δημοσιογράφοι!
Ελέγχοντας τον επαγγελματικό κλάδο της δημοσιογραφίας, κερδίζει πολλά στο κομμάτι της λεγόμενης επικοινωνιακής πολιτικής…
Αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως όλοι οι δημοσιογράφοι είναι «πουλημένοι», όμως όταν έχεις «κρατική» και οικονομική εξάρτηση, σίγουρα δεν μπορείς να λειτουργείς σύμφωνα με τη λεγόμενη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Δεν είμαστε δημοσιογράφοι και δεν μας ενδιαφέρει να μιλήσουμε για την όποια δεοντολογία θα έπρεπε να έχουν θεσμοθετήσει στα συλλογικά τους όργανα (ΕΣΗΕΑ), μήπως όμως, λέμε ΜΗΠΩΣ, η δεξιά «δούλεψε» πολύ καλά -δηλαδή με τη δοκιμασμένη παρακρατική συνταγή- σ’ αυτόν τον τομέα;
Πως βγαίνει σήμερα στην επιφάνεια αυτό το σχέδιο (αν είναι σχέδιο κι όχι μια επιχείρηση της ΚΥΠ);
Όταν τα blogs ουδετεροποιούν, αν όχι με τη λαϊκή έκφραση “ξεφτιλίζουν” τα ΜΜΕ και τους λεγόμενους δημοσιογράφους. Δηλαδή, όταν η εξουσία που έχει «επενδύσει» στον τομέα αυτό βλέπει ότι χάνει τον έλεγχο από τα καταραμένα blogs…
Κι έτσι, μιλώντας για καθωσπρεπισμό, κανόνες δεοντολογίας, υπεράσπιση της προσωπικής τιμής (λες και ο λαός, οι πολίτες δεν έχουν προσωπική τιμή, παρά μόνον οι κρατικοί λειτουργοί και οι κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι), δείχνουν τη θέληση τους να επιβάλουν κανόνες… και μάλιστα για το «καλό της δημοκρατίας»!
Ίσως δεν διαβάσουν πολλοί και σίγουρα όχι οι πολιτικοί αυτές τις σκέψεις… Όμως, εμείς τις καταθέτουμε…
Η ώσμωση μεταξύ δημοσιογράφων και ΚΥΠ έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια έγκριτες εφημερίδες, αλλά ποτέ δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία, ή σωστότερα κανένα πολιτικό κόμμα δεν θέλησε ν’ αγγίξει αυτό το «ευαίσθητο» νεύρο του συστήματος.
Θυμίζουμε:
Η παρουσία των δημοσιογράφων στην ημερίδα της ΕΥΠ, Πληροφόρηση «υπό την αιγίδα της ΕΥΠ»… (Ελευθεροτυπία, 28/6/2008)
Στενοχωρήθηκε ο ….. (διαβάστε οι ίδιοι το όνομα στο πρωτότυπο δημοσίευμα, μιας και οι καιροί…) του «Έθνους» που αναφέραμε στις σελίδες αυτές το περασμένο Σάββατο ως παράδοξο το γεγονός ότι δυο δημοσιογράφοι (κι ανάμεσά τους ο ίδιος) προήδρευαν σε ημερίδα της ΕΥΠ… (ΙΟΣ, Ελευθεροτυπία, 12/07/08)
Επικίνδυνους δρόμους για το δημοκρατικό πολίτευμα ανοίγει το νέο θεσμικό πλαίσιο της ΕΥΠ , Εικονική «διαφάνεια» και αδιαφανής «διείσδυση», … Το κυριότερο αποτέλεσμα αυτής της εικονικής «διαφάνειας» της ΕΥΠ είναι ιδεολογικό: το «ξέπλυμα» της μυστικής υπηρεσίας στη συνείδηση ενός τμήματος της επιστημονικής και δημοσιογραφικής κοινότητας με τη μετάθεση του ενδιαφέροντος των ερευνητών από την πραγματική (και πολλαπλά αμαρτωλή) δραστηριότητά της στις ανώδυνες στρατηγικές «αναλύσεις» κάποιων υπαλλήλων της. Δεν πρόκειται, άλλωστε, για ελληνική πρωτοτυπία. Με παρόμοιο τρόπο έχει επιχειρηθεί π.χ. το «ξέπλυμα» της CIA, όπως διαπιστώνουμε με μια απλή επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα της τελευταίας… (Ελευθεροτυπία, 2/2/2008)
Και μην σκεφτούν κάποιο να ξεκινήσουν τώρα αγωγές εναντίον της «Ελευθεροτυπία», θα ήταν ότι πιο γελοίο!
Σχεδόν μετά από έναν χρόνο (Απρίλης 2009), έγινε και ερώτηση στην ελληνική βουλή, να και προσλήψεις με προκήρυξη από τη «δημοσιογραφική οικογένεια» και κρατικούς λειτουργούς… (Βλ. Καρφί και Ποντίκι)
Ακριβώς ένα χρόνο μετά (Ιούλης 2009) και μάλιστα χωρίς «προκήρυξη διαγωνισμού» σύζυγοι, αδέλφια, συγγενείς δημοσιογράφων στην ΚΥΠ, χωρίς σχέση εργασίας, ανασφάλιστοι… Δηλαδή η ΚΥΠ, ο υπουργός Εσωτερικών και μάλιστα καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, το ίδιο το κράτος ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ!
Είναι «εθνικό μυστικό» η πληρωμή με μισθό (σε τι ύψος άραγε;) ανασφάλιστων συγγενών δημοσιογράφων, ή απειλή της δημοκρατίας και των θεσμών;
Μιλούν για οικονομική κρίση, μέτρα καταστολής για τη δήθεν αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, Βατοπέδι, Siemens, εργολάβοι τεράστιων δημοσίων έργων σε εγκληματικές οργανώσεις, λειτουργούν ΟΛΟΙ οι τηλεοπτικοί σταθμοί χωρίς νόμιμη άδεια… και τι φταίει σ’ αυτόν τον τόπο;
Τα blogs!
Ακόμη κι αν γραφτεί μια ανακρίβεια, ή μια κακοήθεια σε ένα blog, αποτελεί σήμερα πρόβλημα δημοκρατίας;
Τίποτα από τα καθημερινά σκάνδαλα δεν αποτελούν κίνδυνο και πρέπει να κλείσουν τα blogs;
Τέλος -για την ώρα-, στις παρακάτω εικόνες βλέπουμε πως ξεκινάει το «ξέπλυμα» της ΚΥΠ…
Διαπράττουμε κατασκοπία όταν δίνουμε μια πληροφορία, δηλαδή μια επίσημη πρόσκληση;
Κι όταν μας συλλάβουν ως εγκληματίες (!), ή μας ασκηθεί δίωξη για να μας κατασχέσουν με το νόμο του Ε. Βενιζέλου την όποια περιουσία μας, θα έχει επιτευχθεί η προστασία της «δημοκρατίας»;
Μήπως προστατεύουμε τη δημοκρατία;
Μήπως θα έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη οι δημοσιογράφοι που έχουν οι ίδιοι, ή συγγενικά τους πρόσωπα, «εργασιακή» σχέση με την ΚΥΠ και να παραιτηθούν δημόσια;
Έστω, ας τους βολέψουν-τακτοποιήσουν, όμως ως μόνιμους, σε κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία. Γιατί πρέπει σώνει και καλά στην ΚΥΠ; Προσδίδει κύρος στην οικογενειακή κοσμική ζωή;
Τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης δεν έχουν να πουν κάτι σχετικά με τις διώξεις των blogs; Τι συμβαίνει; Μήπως βρίσκονται σε διακοπές, ή ακόμη χειρότερο προτιμούν να πάρει το «κόστος» η δεξιά με τη δική τους ένοχη σιωπή;
(εξαιρείται η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα. Ε. Καϊλή: H Εύα Καϊλή με πολιτική άποψη τεκμηριωμένη σπάει τη σιωπή των βουλευτών... Συγχαρητήρια!)
Στις παρακάτω εικόνες βλέπουμε πως ξεκινάει το «ξέπλυμα» της ΚΥΠ…
(κλικ για μεγένθυση)

Να καταργηθούν τα διόδια – οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ελεύθερες


Από Factorx

rizospastisdiodiaΣτο μεταξύ, η κυβέρνηση μελετά νέο μέτρο σύμφωνα με το οποίο τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση τους ρύπους που εκπέμπει κάθε όχημα

Το πρώτο σενάριο, προβλέπει για οχήματα μικρού κυβισμού να επιβάλλεται τέλος 1 -1,5 ευρώ ανά γραμμάριο πάνω από τα 150 γραμμάρια, ενώ για τα ρυπογόνα οχήματα το τέλος να διαμορφώνεται στα 2,5 – 3 ευρώ ανά γραμμάριο πάνω από τα 100 γραμμάρια. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την επιβολή τελών ανάλογα με την εκπομπή ρύπων.

H Εύα Καϊλή με πολιτική άποψη τεκμηριωμένη σπάει τη σιωπή των βουλευτών... Συγχαρητήρια!



Πόση ελευθερία σας βολεύει?!
"Ο κόσμος που διαβάζει τα Blogs... είναι τα Blogs!"
Ατομικά δικαιώματα λίγο ή πολύ δεν γίνεται να έχουμε... ή υπάρχει ελευθερία και δημοκρατία στην ενημέρωση και το διαδίκτυο ή δεν υπάρχει.
Ποιός μπορεί να εμπιστευτεί αυτή την κυβέρνηση, όταν προσπαθεί να βάλει το δικό της μέτρο στην ελευθερία, στην πληροφορία, στην ασφάλεια, στο διαδίκτυο;
Ποιός τους επιτρέπει να υποθηκεύουν το μέλλον μας με την πολιτική αλλά και οικονομική χρεωκοπία τους τελικά;
Ποιός ορίζει την έννοια της ανεξαρτησίας όπως την ορίζει η κυβέρνηση;
Ποιός νέος άνθρωπος μπορεί να έχει τέτοιες νοοτροπίες;
Όσοι σκεφτόμαστε διαφορετικά πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες, γιατί το παιχνίδι είναι στημένο στα μέτρα τους τελικά...

Οι βρυκόλακες...της γρίππης....

Οι βρυκόλακες...της γρίππης....

Το παραλήρημα των δημοσιογράφων και για την γρίππη συνεχίζεται....
Χτυπιούνται στις οθόνες ξελαρυγγιάζονται στα ραδιόφωνα.....
Έχουνε αριθμομηχανές και προσθέτουν τα κρούσματα 500 και ένα και...
Αγωνιούν και στενοχωριούνται γιατί δε πέθανε ακόμα κανένας Έλληνας....
Κάτια Μακρή στον Real σε συζήτηση με επιστήμονα ο οποίος
προσπαθεί με δυσκολία να την καθησυχάσει
ότι δεν κινδυνεύουμε αρκεί να κρατάμε κάποιες προφυλάξεις....
"Μα τι λέτε...το 1918 η Ισπανική γρίππη άφησε χιλιάδες νεκρούς..."
"Ξέρετε έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε κυρία μου και η επιστήμη
έχει προοδεύσει αλλά έχουν αλλάξει και οι συνθήκες ζωής..."
"Όχι ο Αβραμόπουλος είπε ότι θα έχουμε θανάτους..."
"O Υπουργός δεν γνωρίζω να έχει πει κάτι τέτοιο αλλά θανάτους
έχουμε κάθε χρόνο από την κοινή γρίππη λόγω άλλων αιτίων και όχι
αποκλειστικά από αυτήν..."
"Λέει ψέμματα η Κυβέρνηση για τα εμβόλια ότι παρήγγειλε τόσα....
και θα τα έχουμε πότε παρακαλώ;"
"Έχουν παραγγελθεί 8 εκ. εμβόλια και θα τα πάρουμε αμέσως μόλις
κυκλοφορήσουν και αν χρειαστούν θα πάρουμε κι άλλα."
"Kαλά σιγά μη δώσει η βιομηχανία σε εμάς πρώτα εμβόλια..."
"Kυρία μου δεν είναι μια η βιομηχανία είναι πολλές..."
Kαι συνέχισε σαν υστερικιά να προσπαθεί να πείσει τον καθηγητή
ότι αυτή ανησυχεί....και φυσικά φταίει ο Καραμανλής και για τους χοίρους.
Ο Λιάρος στο Mega με το γνωστό ειρωνικό του χαμόγελο καθημερινά
προσπαθεί να στριμώξει με την ασχετοσύνη του καθηγητές επιδημιολόγους
οι οποίοι με ψυχραιμία προσπαθούν να τον καθησυχάσουν χωρίς να
καταλαβαίνουν ότι του κόβουν την ακροαματικότητα.
Ο Μπόμπολας με τον υπάλληλό του Αναστασιάδη στο σημερινό
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ τρομοκρατούν με πρωτοσέλιδο....γρίππης!
1.200.000 παιδιά θα νοσήσουν και 300.000 θα πάνε στο Παίδων!
Αναφέρονται σε σχέδιο του Υπουργείου Υγείας
(το αναφέρουν όμως στα ψιλά).
Το σχέδιο προϋπήρχε από την γρίππη
των πτηνών και θα μπορούσε να ισχύσει και για τον ιό έμπολα
όπως δήλωσε ο Καθηγητής Τριχόπουλος.
Κάτι σαν άσκηση επί χάρτου.
Αυτές οι εξηγήσεις είναι δικές μου και όχι του Μπόμπολα και του Θέμου
και τις άκουσα από έναν αρμόδιο καθηγητή επιδημιολογίας.
Ντροπή...αίσχος....αηδία!
Χρειάζονται αίμα στα ΜΜΕ για να μπορέσουν να κρατήσουν τις
θέσεις τους οι δημοσιογράφοι-βρυκόλακες και τα μέσα τους
οι εργολάβοι-αφεντικά τους.

Εδώ χρειάζεται Εισαγγελέας!
Αθηναίος

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΤΡΕΛΑΔΙΚΑ!!Dance-Off with the Star War Stars 2009

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΛΑΣΤΙΧΟ-ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Τα αποτυχημένα κράτη για το 2009

Αναμφίβολα, είναι άσχημοι καιροί για τα πιο «εύθραυστα» κράτη του πλανήτη κι όχι μόνο... Αυτό δείχνει ο φετινός κατάλογος για τα πιο αποτυχημένα κράτη που εξέδωσαν το οικονομικό περιοδικό Foreign Policy και ο ανεξάρτητος ερευνητικός οργανισμός Fund for Peace, μετά από διεξοδική έρευνα και με την χρήση 30.000 επίσημων πηγών, αλλά και 12 δεικτών κρατικής συνοχής.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 177 κράτη, τα οποία ταξινομούνται βάσει των πιθανοτήτων τους για πλήρη αποτυχία. Τι σημαίνει όμως η έννοια «κρατική αποτυχία»; Αποτυχημένα θεωρούνται τα κράτη εκείνα που, κατά πρώτον, έχουν χάσει την ικανότητα ελέγχου της γεωγραφικής τους ακεραιότητας ή τον έλεγχο στην χρήση βίας. Άλλοι παράγοντες είναι η ανικανότητα της νομοθετικής εξουσίας να παίρνει συλλογικές αποφάσεις, η αδυναμία παροχής δημόσιων υπηρεσιών, όπως και η αδυναμία αλληλεπίδρασης με άλλα κράτη ως μέλη της διεθνούς κοινότητας. Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ρίσκο αποτυχίας δεν είναι συνώνυμο με τις τραγικότερες συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η αποτυχία.

Την πρώτη θέση στον κατάλογο κατέχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Σομαλία, μιας και η ανίσχυρη μεταβατική της κυβέρνηση δεν ελέγχει παρά μερικές περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα, καθώς έχει παραγκωνιστεί από τους πολέμαρχους.

Στη συνέχεια βρίσκεται η Ζιμπάμπουε, η οποία μαστίζεται από επιδημία χολέρας και όπου είχαν προηγηθεί πολιτικές αναταραχές.

Στην τρίτη θέση είναι το Σουδάν, όπου εξαιτίας του πολέμου περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και έχουν μεταναστεύσει σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ 400.000 έχουν καταφύγει σε προσφυγικά στρατόπεδα του γειτονικού Τσαντ -στα σύνορα με το Νταρφούρ- το οποίο και κατέχει την τέταρτη θέση.

Πέμπτο έρχεται το Κονγκό, όπου υπολογίζεται ότι πάνω από 45.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μήνα στα στρατόπεδα των εκτοπισμένων θυμάτων του πολέμου από μολυσματικές ασθένειες και υποσιτισμό.





Την εικοσάδα συμπληρώνουν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, η Γουινέα, το Πακιστάν, η Ακτή του Ελεφαντοστού, η Αϊτή, η Βιρμανία, η Κένυα, η Νιγηρία, η Αιθιοπία, η Βόρεια Κορέα, το Μπαγκλαντές, η Υεμένη και το Ανατολικό Τιμόρ.

Ανησυχητικό, είναι το γεγονός ότι, βάσει των στοιχείων και δεδομένης της οικονομικής κρίσης, η κατάσταση όχι μόνο δεν αναμένεται να βελτιωθεί μέσα στο τρέχον έτος, αλλά, αντίθετα, τα κράτη που αναμένεται να ενταχθούν στον κατάλογο των αποτυχημένων είναι πολλά.

Πηγή: Foreign Policy, Καθημερινή
apo http://36dimotiko.blogspot.com/

ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΒΕΣΠΑ??

Αγ. Παντελεήμονας: Σύμβολο αυτοοργάνωσης

του Γιάννη Πήλιουρα

Η εκκλησία και η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα.

Αυτές τις μέρες πρώτη είδηση στην εσωτερική μας επικαιρότητα είναι τα λυπηρά επεισόδια που συμβαίνουν στην περιοχή της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα μεταξύ αναρχοαριστερών κινήσεων και κατοίκων της περιοχής. Ο λόγος; Ο έλεγχος της πλατείας!

Τόσο η περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα όσο και οι γύρω περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μαστίζονται από το φαινόμενο της γκετοποίησης των λαθρομεταναστών. Είναι γνωστές οι σκηνές που εκτυλίσσονται με βιασμούς, δολοφονίες για λίγα ευρώ, άθλιες συνθήκες διαβίωσης για πολλούς αλλοδαπούς με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση.

Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι μια σύντομη ιστορία: Ένας διερχόμενος να μπαίνει σε ψιλικατζίδικο του Αγ. Παντελεήμονα και μόλις οι ιδιοκτήτες καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για Έλληνα να τον κρατάνε με το ζόρι για να τον κεράσουν ότι ήθελε, μιας και είχε περάσει πάρα πολύς καιρός που Έλληνας αγόραζε από το μαγαζάκι. Αυτές και άλλες πολλές καθημερινές ιστορίες τρέλας δεν μπορείς να τις πιστέψεις αν δεν ζήσεις έστω και για λίγο την κατάσταση. Και αυτός είναι κι ο λόγος που ορισμένοι απορούν γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.

Αυτό όμως που είναι άξιο αναφοράς και διαλόγου είναι η στάση των κατοίκων της περιοχής. Οι περισσότεροι κοιτάνε πως θα μετακομίσουν ενώ όσοι δεν έχουν τέτοια δυνατότητα παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση μέσα στην γειτονιά. Κάπως έτσι στήθηκε και η Επιτροπή κατοίκων. Κάποιοι την χαρακτήρισαν όργανο ακραίων ομάδων, άλλοι μια οργάνωση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Η πραγματικότητα όμως δείχνει πως δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο παρά για το σύμβολο της αυτοοργάνωσης των Ελλήνων της γειτονιάς. Όταν το κράτος δηλώνει απών, με την Αστυνομία να εκτελεί τα καθήκοντά της «διακριτικά» τότε έρχεται η ώρα που οι κάτοικοι πρέπει να πιέσουν για το καλό του τόπου τους. Έτσι ξεκινούν από την ίδια τους την γειτονιά και την φέρνουν στην επικαιρότητα.

Βέβαια κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η επιτροπή κατοίκων δεν έπεσε θύμα πολιτικής σπέκουλας. Όλα τα κόμματα, το καθένα από την δική του μεριά, προσπάθησε είτε να την οικειοποιηθεί καπελώνοντας τις εκδηλώσεις της, αφήνοντάς την ακάλυπτη είτε την διέβαλλαν συστηματικά παίζοντας το παιχνίδι της λάσπης στον ανεμιστήρα. Παρόλα αυτά τέτοιου είδους κινήσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν όταν μέλη σε αυτή την προσπάθεια είναι κάτοικοι όλων των τάξεων, των πολιτικών χρωμάτων και υπηκοοτήτων. Το παράδειγμα αυτής της προσπάθειας καλούνται να το ακολουθήσουν όλες οι γειτονιές που αντιμετωπίζουν προβλήματα τέτοιας υφής προκειμένου να περισώσουν την αξιοπρέπεια της γειτονιάς τους. Αυτή η λύση είναι μονόδρομος πλέον είτε μας αρέσει είτε όχι.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω καλούμαστε πλέον να αναλογιστούμε ποια θα πρέπει να είναι η δική μας στάση: Η απλή τηλεθέαση ή η άμεση δραστηριοποίηση; Σήμερα ο Άγιος Παντελεήμονας και η Κυψέλη. Αύριο μπορεί να έρχεται η ώρα και για την δικιά μας γειτονιά. Ώρα για δράση λοιπόν!
ΠΗΓΗ