Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Mεσαιωνικός αστροναύτης;


Στην δυτική Ισπανία, στην πόλη Σαλαμάνκα υπάρχει ένας καθεδρικός ναός γοτθικού ρυθμού με αρκετά καλλιτεχνικά σκαλίσματα εντός κι εκτός. Στην είσοδο του ναού αυτού υπάρχει σκαλισμένη «η πύλη των ανθέων» μιας και πολλά σκαλισμένα άνθη και φυλλώματα αποτελούν μέρος της διακόσμησής της. Ανάμεσα στα πολύπλοκα σκαλίσματα ηλικίας 500 ετών, βρίσκεται σε μία λεπτομέρεια (που πέρασε για χρόνια απαρατήρητη ή ακατανόητη) σκαλισμένος ένας σύγχρονος αστροναύτης! Αναδείχθηκε πρόσφατα από έναν πιο παρατηρητικό τουρίστα που φωτογράφιζε λεπτομέρειες «της πύλης των ανθέων».

Ίσως να μην είναι πράγματι διαστημική στολή με κράνος, μπότες και κίνηση σχεδόν διαστημικής αιώρησης, αλλά πείτε μου εσείς τι άλλο μπορεί να είναι... Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τίποτε παρόμοιο. Οι μεσαιωνικές στολές των συγχρόνων του καλλιτέχνη ιπποτών και πολεμιστών, προφανώς ουδεμία σχέση είχαν με την συγκεκριμένη απεικόνιση.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟΨΕ


Η προσφορά μας για απόψε....γιατί το γέλιο το χρειαζόμαστε όλοι μας.

MYΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Σε έναν διεθνή διαγωνισμό μυστικών υπηρεσιών, στην τελική φάση, προκρίνονται η CIA της Αμερικής, η ΜΙ6 της Αγγλίας και η Ελληνική ΕΥΠ. Φτάνει λοιπόν η ώρα της δοκιμασίας που θα κρίνει ποια θα είναι και η τελική κατάταξη των υπηρεσιών. Η επιτροπή εκφωνεί την τελική αποστολή:
- Έχουμε αφήσει ένα κουνέλι στην δασική έκταση που βλέπετε μπροστά σας. Η υπηρεσία που θα ανακαλύψει και θα συλλάβει πιο γρήγορα το κουνέλι θα είναι και η νικήτρια. Ξεκινάει η CIA, ψάχνει μεθοδικά όλο το δάσος, χτενίζει κάθε πιθανή κρυψώνα και μετά από τρεις ημέρες όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι:
- Κουνέλι στο δάσος δεν υπάρχει!
Έρχεται η σειρά της Αγγλικής ΜΙ6, χρησιμοποιεί ειδικούς θερμικούς ανιχνευτές προηγμένης τεχνολογίας, στοιχεία και πληροφορίες από κατασκοπευτικούς δορυφόρους, τοποθετεί κάμερες, μικρόφωνα και παγίδες, αλλά μετά από πέντε ημέρες κι αυτή δεν βρίσκει κουνέλι. Γυρνάει στην επιτροπή παραδίδοντας το πόρισμα:
- Ύποπτο κουνέλι δεν βρέθηκε, οι τηλεφωνικές του κλήσεις δεν κατέστη δυνατόν να υποκλαπούν, προτείνεται η ολοσχερής καταστροφή του δάσους με ψεκασμό βενζίνης και φωτιάς!
Έρχεται και η ώρα της ΕΥΠ. Οι πράκτορες εφορμούν στο πυκνό δάσος. Δεν περνάει μία ώρα και εμφανίζονται κρατώντας καταχτυπημένη, ταλαιπωρημένη και αλυσοδεμένη μιαν αρκούδα. Με το που την φέρνουν μπροστά στην επιτροπή, η αρκούδα πέφτει γονατιστή και φωνάζει:
- Όχι άλλο ξύλο! Όχι άλλο ξύλο, ομολογώ! Ναι! Εγώ είμαι το κουνέλι!

ΤΙ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ-ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ


Κι όμως, η φωτογραφία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Σε γυμναστήριο, σε αμερικάνικη κωμόπολη, υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες στην είσοδο!!
(αυτό εμένα μου θύμισε τον Χάρρυ Κλινν, όταν έλεγε για τον Έλληνα, ότι κάνει 20 χιλιόμετρα τζόκινγκ την ημέρα και μετά παίρνει το ασανσέρ για να ανέβει στον πρώτο όροφο...)

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΨΑΝΕ

Και όμως βρέθηκε ένας βουλευτής ρε παιδιά που πρότεινε μείωση του μισθού των βουλευτών κατά 10%. Μόνο με τις ντομάτες δεν τον πήραν. Το ακούσατε πουθενά; Όχι. Μια σωστή πρόταση από έναν βουλευτή και αυτή θάφτηκε.

Μιλάμε για τον...



βουλευτή στην Λάρισα Χρήστο Ζώη που ζήτησε περικοπές των μισθών των βουλευτών κατά 10%.
ΑΠΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ

28 ΦΛΕΒΑΡΗ 1968-41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΠΑΚ




Αναρτήθηκε από σίβυλλα

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ