Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ VICTORIA SECRET TOTE...

ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ!!!

Στην Ακαδημία Αθηνών η πρόκληση της Δραγώνα ότι «Δεν είμαστε Έλληνες»!


Δεν μπορεί να παραμένει Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας λένε οι Ακαδημαϊκοί. Παρεμβαίνει η Ακαδημία Αθηνών για την προκλητική, ανιστόρητη, ύποπτη και εθνικά μειοδοτική στάση, της ειδικής γραμματέως του Τομέα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Θάλειας Δραγώνα, μπροστά στις απόψεις και τις δοξασίες της οποίας ωχριά και η αλήστου μνήμης κ. Ρεπούση, που είχε αναστατώσει τη χώρα με το σχολικό βιβλίο της Ιστορίας το οποίο είχε επιμεληθεί και ανέφερε ότι οι Έλληνες κατά την Καταστροφή της Σμύρνης δεν σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους αλλά πέθαναν από τον... συνωστισμό στην παραλία! Η κ. Δραγώνα προχωράει ακόμα πιο πέρα! Στο απαράδεκτο βιβλίο της «Τι είναι η πατρίδα μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, τρομακτικά ανθελληνικές απόψεις, με αποκορύφωμα ότι «δεν είμαστε Έλληνες αλλά μας... έκαναν» και ότι είναι... ρατσιστικό να δηλώνουμε την ελληνική μας ταυτότητα!

Στο βιβλίο αυτό που είναι ένα... κήρυγμα μίσους ενάντια σε καθετί ελληνοπρεπές και ελληνικό, αναφέρεται ακόμα ότι η Επανάσταση του 1821 αποτελούσε «επεκτατική εθνική πολιτική» των Ελλήνων, των οποίων η εθνική ταυτότητα «ενισχύεται αποφασιστικά από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών σχετικά με το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!
Δεν γνωρίζουμε τι περισσότερο θα έγραφε ένας τούρκος ιστορικός ή κάποιος ανθέλληνας προπαγανδιστής, εκείνο που γνωρίζουμε όμως είναι ότι η κ. Θάλεια Δραγώνα, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ορίσθηκε ειδική γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων του υπουργείου Παιδείας! Δηλαδή μια κυρία που δεν θεωρεί ότι είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσιστές τους Έλληνες και πιστεύει ότι ο νεοελληνικός πολιτισμός βασίσθηκε στον... τουρκικό πολιτισμό, διορίσθηκε σε μια νευραλγική θέση, η οποία έχει άμεση σχέση με την πορεία του Ελληνισμού, αφού θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής που θα εφαρμοσθεί στα παιδιά μας! Δηλαδή αν η κ. Ρεπούση ήταν μια φορά επικίνδυνη, η κ. Δραγώνα είναι... δέκα φορές πιο επικίνδυνη, γιατί καθορίζει συνολικά τις δομές και τις αρχές της εκπαίδευσης που θα παρέχεται σε όλα τα ελληνικά σχολεία!
Αντί λοιπόν στη θέση αυτή να τοποθετηθεί ένας επιστήμονας με ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις υπέρ της Ελλάδας, της ελληνικής φυλής και του ελληνικού πολιτισμού, γιατί είχε το βαρύ έργο να διαμορφώσει εν πολλοίς την εθνική συνείδηση των Ελληνόπαιδων της επόμενης γενιάς, τοποθετήθηκε μια κυρία που δηλώνει ότι δεν είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσισμό του χειρίστου είδους το να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και θαυμάζει την οθωμανική αυτοκρατορία και τον... τουρκικό πολιτισμό!
Κάποιες μικροαντιδράσεις για την κυρία αυτή είχαν σημειωθεί όταν ο Γ. Παπανδρέου την έβαλε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο
Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και βρέθηκε στη Βουλή το διάστημα 2007-2009. Τώρα, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τοποθετήθηκε σε ακόμα καλύτερη θέση: Έχει την ευθύνη του σχεδιασμού της εκπαίδευσης των παιδιών μας! Ένα άτομο, που υποστηρίζει ότι τα σχολικά βιβλία διδάσκουν τον... εθνικισμό!
Στην Ακαδημία Αθηνών τέθηκε το θέμα από γνωστό ακαδημαϊκό στην ολομέλειά της, στις 19 του μήνα, και ορισμένα μέλη της αγανάκτησαν με τα... ανδραγαθήματα της κ. Δραγώνα και ζητούν από την ηγεσία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας να παρέμβει στην κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί η κυρία Δραγώνα να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας που έχει την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των νέων μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Ακαδημίας ήταν έντονη, πρόκειται δε να υπάρξει συνέχεια σε επόμενη συνεδρίαση.
«Δεν είμαστε Έλληνες»
Η... δραστηριότητα της κ. Δραγώνα και τα ανθελληνικά «πιστεύω» της δεν είναι τωρινά. Εδώ και δέκα χρόνια πρωτοστατεί στον ονομαζόμενο «διεπιστημονικό διάλογο Ελλήνων και Τούρκων κοινωνικών επιστημόνων».
Καρπός της συνεργασίας αυτής είναι το βιβλίο «Ελλάδα και Τουρκία - Πολίτης και Έθνος - Κράτος» που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μπογάτζιτσι της Κωνσταντινούπολης.
Ύστερα από αυτό όμως η κ. Δραγώνα συνέγραψε και το δικό της... αριστούργημα «Τι είναι η πατρίδα μας», μπροστά στο οποίο ωχριούν και συκοφαντικά κατά της χώρας μας βιβλία κορυφαίων συγγραφέων που διακρίνονται για τα ανθελληνικά τους αισθήματα!
Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, σας αναφέρουμε παρακάτω:


= «Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες», «Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν».


=Η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού.
=Όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε κατώτερους και ανώτερους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει!
=Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά τη σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον νεοελληνικό μας πολιτισμό και όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!
Βασικός άξονας της επιχειρηματολογίας της κ. Δραγώνα για την εκ βάθρων αλλαγή των σχολικών συγγραμμάτων είναι ότι διαμορφώνουν στους έλληνες μαθητές μια «ψευδαισθητική και απατηλή ταυτότητα», προβάλλοντας το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα ανδραγαθήματα των προγονών μας, ενώ αυτή η «στρατηγική παρέκκλισης» στηρίζεται στην «αποσιώπηση της σημασίας της τεράστιας δύναμης, της έκτασης και του κύρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!


Επιστολή στον Πρόεδρο
Χαρακτηριστική είναι και η διαμαρτυρία του δρα Nicolas Kaloy, ο οποίος απέστειλε από τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου διαμένει, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την εξής επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Από τη Γενεύη Ελβετίας απευθύνουμε το εξής ερώτημα προς εσάς, τον Πρώτον Έλληνα: Είναι δυνατόν η γυναίκα αυτή η οποία ομολογεί ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, να είναι γενική γραμματέας της ΕΘΝΙΚΗΣ παιδείας και να παρέχει γνώσεις στα παιδιά μας; Είστε υπεύθυνος να μας απαντήσετε: Εάν δεν είμαστε Έλληνες, τι είμαστε; Εσείς και ο κ. πρωθυπουργός οφείλετε μίαν απάντηση εις την οποίαν θα δώσωμεν ευρείαν δημοσιότητα σε όλη την ομογένεια των «ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ». Και κυρίως εις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη».

ellinikiafipnisis

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Με αφορμή τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου, που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί υποχρέωσή της να καλέσει την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, να συζητήσουμε όλοι την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα άσκησης βίας σε βάρος πρυτάνεων και καθηγητών, καθώς και οι συνεχιζόμενες καταστροφές της δημόσιας Πανεπιστημιακής περιουσίας, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει υπερβεί τα όρια ...;

· Είναι καιρός να ...
αποκαταστήσουμε την ελευθερία διακίνησης ιδεών μέσα στα Πανεπιστήμια, όπως την ορίζει το Δημοκρατικό Σύνταγμα της Ελλάδας.

· Είναι καιρός να καταργηθεί η ασυλία κακουργηματικών πράξεων μέσα στους χώρους της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δεν έχει καμία σχέση με το ακαταδίωκτο εγκληματικών δράσεων.

Πριν χυθεί κι άλλο αίμα αθώων, οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Το σημερινό καθεστώς-που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο- θα αλλάξει, έτσι κι αλλιώς.

Είναι προτιμότερο να αλλάξει σήμερα, πριν συμβούν τα χειρότερα, πάρα αύριο, όταν θα έχει πυροδοτήσει νέες εκρήξεις ανεξέλεγκτης βίας.

Η Νέα Δημοκρατία είχε αποφασίσει να προχωρήσει τολμηρά πριν τις εκλογές και το είχε διακηρύξει. Σήμερα είναι έτοιμη να στηρίξει την Κυβέρνηση, αν εκείνη πάρει τη μεγάλη απόφαση.

Η κοινωνία είναι έτοιμη, η Αξιωματική Αντιπολίτευση στηρίζει, η Κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία να διστάσει σήμερα.

Αύριο ίσως είναι αργά ...;.

ΝΙΟΠΛΙΑΣ-ΒΑΖΕΧΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ-ΤΕΛΟΣ Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει από σήμερα ο κ. Νίκος Νιόπλιας με συνεργάτη τον κ. Κριστόφ Βαζέχα.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η......ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού. Από σήμερα κιόλας πιάνουμε δουλειά και στόχος μου είναι να πετύχω με την ομάδα σαν προπονητής ό,τι και σαν παίκτης: να κατακτήσω τίτλους», δήλωσε ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του, ο Κριστόφ Βαζέχα επισήμανε: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Παιανία. Η ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες να φτάσει στην κορυφή και εκεί θέλουμε να την οδηγήσουμε».

Οι Τούρκοι μαθαίνουν ελληνικά στην Κωνσταντινούπολη

Δημοσιεύτηκε από τον Απόστολος Παπαποστόλου

Απροσδόκητη ανταπόκριση από Τούρκους συναντούν στην Κωνσταντινούπολη τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας που γίνονται, δεύτερη χρονιά, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.
Το Ελληνικό Προξενείο, που αρχικά οργάνωσε το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, πίστευε ότι θα κάλυπτε κυρίως τις ανάγκες των ομογενών και των μουσουλμάνων, που κατάγονται από τη Δυτική Θράκη. Η έκπληξη ωστόσο, ήλθε πολύ γρήγορα, όταν καθημερινά εμφανίζονταν και Τούρκοι -κυρίως νεαροί φοιτητές-, οι οποίοι ζητούσαν να εγγραφούν. Ειδικά φέτος, η ανταπόκριση είναι τόσο μεγάλη, απ’ όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές κατηγορίες, που αναζητούνται χώροι ώστε να λειτουργήσουν περισσότερα τμήματα με περισσότερα τμήματα.

*Τους πρώτους μήνες, πέρυσι, λειτούργησαν 5 τμήματα με 40 συνολικά μαθητές. Στα δύο τμήματα ενηλίκων φοίτησαν 15 Τούρκοι και μουσουλμάνοι από τη Θράκη που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στα τρία παιδικά τμήματα πήραν μέρος 25 παιδιά κυρίως από ομογενειακές ή μεικτές οικογένειες, που αποφάσισαν να μάθουν ελληνικά εκεί, καθώς ταυτόχρονα είναι γραμμένα σε τουρκικά σχολεία.
*Φέτος, στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος, έχουν δημιουργηθεί 13 τμήματα με περισσότερους από 130 μαθητές. Υπάρχουν 10 τμήματα ενηλίκων, στα οποία φοιτούν περίπου 100 άτομα, Τούρκοι ή μουσουλμάνοι από τη Θράκη που διαμένουν στην Κωνσταντινούπολη, και αρκετοί Τούρκοι αρμενικής και αραβικής καταγωγής.
Στα 3 παιδικά τμήματα φιλοξενούνται 32 παιδιά. Από αυτά τα δύο τμήματα απευθύνονται σε παιδιά από ομογενειακές και μεικτές οικογένειες και το τρίτο σε παιδιά μουσουλμάνων από τη Θράκη που ζουν στην Κωνσταντινούπολη.

*Μαθήματα γίνονται όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ακόμα και το Σαββατοκύριακο, σε δύο αίθουσες του εντυπωσιακού μεγάρου, το οποίο επισκέφτηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ποιες είναι οι εντυπώσεις;
Οπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, «η ζήτηση για τη διδασκαλία της ελληνικής είναι ακόμη μεγαλύτερη, αλλά δεν μπορεί να καλυφθεί λόγω έλλειψης δασκάλων».
*Τη διεύθυνση του σχολείου έχει η Αγάπη Παπαδοπούλου, δασκάλα με εμπειρία στη διδασκαλία αλλόφωνων μαθητών και υπάρχουν τρεις ακόμα δασκάλες καθώς και εθελόντριες-απόφοιτοι σχολών τουρκικής γλώσσας και φιλολογίας στην Ελλάδα, πάνω στις οποίες στηρίζεται το πρόγραμμα.
*Εκτός από δασκάλους στους χώρους του Σισμανόγλειου Μεγάρου, έλλειψη υπάρχει επίσης σε βιβλία, οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Ολοι όμως εκεί πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν, χάρη στον ενθουσιασμό που έχει φέρει η ανταπόκριση από τους γείτονες που φαίνεται ότι θέλουν να γνωρίσουν την Ελλάδα πιο καλά.
(Πηγή: greek insight)

Θέλω να με υιοθετήσει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...


Πως τον είπαμε τον βουλευτή αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ που είναι περήφανος για τα βλαστάρια του που είχαν... "αποθέσει τον οπλισμό τους" όπως είπε ο υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, κύριος Βούγιας; Κουράκης. Μάλιστα... να τα χαίρεται. Πάντα τέτοια. Στους αγώνες με καδρόνια με καρφιά (τα απλά είναι μπανάλ).


Τουλάχιστον ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε τηλέφωνο τον υπουργό να του ζητήσει να τα αφήσουν ελεύθερα. Μπράβο του.

Ο κύριος Κουράκης όμως καλά θα κάνει να το βουλώσει και να βάλει κάτω το κεφάλι, παρά να περηφανεύεται στις κάμερες. Γιατί οι αγώνες χωρίς κόστος δεν είναι αγώνες. Είναι εκδρομή.

Επειδή θέλω και εγώ να σπάσω μερικές βιτρίνες πολυκαταστημάτων και να κάψω κάνα δύο αυτοκίνητα πολυτελείας, ζητάω να με υιοθετήσει, προσωρινά έστω, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποκτήσω ασυλία.

Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΄΄ΡΟΜΠΕΝ΄΄ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Έχει δώσει ζωή σε 9000 παιδιά σε όλο τον κόσμο


Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους. Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι...η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί. Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα. Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών». Στα 23 του αποφοίτησε από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης και στα 40 του έγινε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Αργότερα ήταν ο καλύτερος μαθητής του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ. Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους», ο Ελληνας γιατρός από την Πόλη μαζί με την ομάδα του δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χειρουργεί καθημερινά δωρεάν όλα τα παιδιά στις φτωχές συνοικίες του κόσμου, μόνο και μόνο για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη τους.


http://www.espressonews.gr/

"Εδώ φοβόμαστε για τη ζωή μας..."

Της ΜΑΡΙΑΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ

Ληστείες, συμπλοκές μεταναστών, βιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών και παραεμπόριο έχουν μπει στο καθημερινό λεξιλόγιο και στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα. Η γειτονιά τους και κυρίως το βιοτικό τους επίπεδο ισχυρίζονται ότι υποβαθμίζονται, ενώ διαμαρτύρονται ότι η Πολιτεία κωφεύει, και η υπομονή τους έχει εξαντληθεί.
«Δεν τρώμε κουτόχορτο» μας λέει αγανακτισμένη η κ. Δήμητρα, θύμα πολλαπλών ληστειών και μια από τους πολλούς κατοίκους που μιλά στον «Α.Τ.» με την προϋπόθεση να διατηρηθεί η ανωνυμία τους γιατί φοβάται για τη ζωή της.
Αιχμές αφήνουν για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την εξαθλίωση. Οι ντόπιοι καταγγέλλουν ότι έχουν δει ακόμα και συναλλαγές ρακένδυτων με πάκα ευρώ. «Η περιοχή απέκτησε φήμη του… καλύτερου κέντρου διακίνησης ναρκωτικών, εγώ δεν το ανέχομαι» υποστηρίζει ο κ. Δημήτρης, ενώ μια ακόμη κάτοικος προσθέτει ότι «η εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα που είναι, όπως λένε, η μεγαλύτερη των Βαλκανίων δεν είχε ακουστεί μέχρι τώρα. Με όλα αυτά έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα».
Παγιωμένη η κατάσταση είναι εδώ και καιρό, σύμφωνα με κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα που δήλωσαν στον «Α.Τ.» ότι έχουν κρούσει την πόρτα της Πολιτείας επανειλημμένως σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο με την παλιά και τη νέα κυβέρνηση αλλά χωρίς αποτελέσματα. «Στη Βουλή παραδώσαμε 3.500 υπογραφές μαζί με αυτές και αλλοδαπών που έχουν σπίτια εδώ και θέλουν να μείνουν. Παραδώσαμε τα χαρτιά και ρωτήσαμε τι θα γίνει, θα χρησιμοποιηθεί σαν πλατεία ή θα είναι άντρο μεγαλεμπόρων ναρκωτικών;» σημειώνει ο κ. Δημήτρης. Η απόγνωσή τους έφθασε μέχρι το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά για ακόμη μια φορά συνάντησαν αδιαφορία, όπως εξηγεί ο ίδιος.
Και δεν είναι μόνο η δική τους περιοχή. Μια μεγάλη «πληγή» έχει ανοίξει στο κέντρο της Αθήνας, όπως ισχυρίζεται η κ. Βιβή. «Από τα Εξάρχεια και κάτω δεν μπορείς να σταθείς! Η Καποδιστρίου κάθε βράδυ είναι πορνείο! Δεν περνάς! Στον Αγιο Παύλο δεν μπορείς να μείνεις… Με την ανοχή των Ελλήνων μπαίνουν στα σπίτια και βιάζουν τον κόσμο. Γιατί δεν λένε την αλήθεια; Μπαίνουν, σε ναρκώνουν και φεύγεις βιασμένος το πρωί. Σου βουλώνουν το στόμα να μη μιλάς γιατί έχεις οικογένεια! Αυτά γίνονται. Δεν είναι μόνο εδώ… Εγώ, όμως δεν βλέπω τους μετανάστες ως εχθρούς, οι εχθροί είναι από μέσα».
Ταυτόχρονα, διακίνηση ναρκωτικών καταγγέλλει η κ. Δήμητρα… «στην Αδωνίδος, είναι παράλληλη της Αχαρνών, κέντρο εκεί, έχω δει με τα μάτια μου κι έχω κάνει καταγγελίες άπειρες φορές, να βλέπετε κάτι ανθρώπους άπλυτους, κάτι λέτσους να έχουν μάτσο τα ευρώ, εμένα γούρλωσαν τα μάτια μου»!
Το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης είναι κοινό σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, τα σκηνικά επαναλαμβάνονται με τα διαμερίσματα όπου ζουν ασφυκτικά αλλοδαποί, που «πλέον νοικιάζουν το κεφάλι δυο ευρώ». Ολοι γνωρίζουν την κατάσταση αλλά κλείνουν τα μάτια, σύμφωνα με τον κ. Νίκο… «Εγινε συγκέντρωση κατοίκων, παρουσία αναρχικών και ήρθε η Αστυνομία απλώς για να μην τσακωθούμε με αλλοδαπούς, για να αποσοβήσουν γεγονότα, όχι για να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του!», υπενθυμίζοντας το παράδειγμα αμέλειας της βίλας Αμαλίας επί της οδού Αχαρνών και Χέυδεν.
Η ανησυχία των κατοίκων αυξάνεται αφού οι αριθμοί των μεταναστών που εισέρχονται παράτυπα στην Ελλάδα μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν. «Σ’ ένα χρόνο θα έρθει άλλο ένα εκατομμύριο, πού θα μπει;» διερωτάται ο κ. Δημήτρης. «Το κράτος λαμβάνει 18 ευρώ το κεφάλι… στα δυο εκατομμύρια πόσα θα πάρουν; Περίπου 136 εκ. ευρώ κάθε μέρα και γι’ αυτούς είναι ένεση στο μονίμως προβληματικό Προϋπολογισμό…».
Την ώρα αυτή όμως, στο κέντρο της Αθήνας φυτρώνουν σαν μανιτάρια παράνομες επιχειρήσεις κι ανθεί το παραεμπόριο, όπως περιγράφει ο κ. Δημήτρης. «Στην Αλκιβιάδου 101 είναι παράνομο ας πούμε εστιατόριο, στο οποίο τρώνε χωρίς να κόβουν απόδειξη και δεν πληρώνουν εισφορές και όταν πάμε εκεί υποτίθεται ότι όλοι είναι κάτοικοι. Μα είναι κάτοικοι 50 άτομα σ’ ένα υπόγειο; Εχει μέσα 30 ναργιλέδες και στο Αλκιβιάδου 113 έχει τραπέζια με τσόχες και κάθονται και παίζουν χαρτιά και πάλι δεν δίνουν τίποτα στο ελληνικό Δημόσιο», καταγγέλλει ο κ. Δημήτρης, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα ανοίγουν Ιντερνετ καφέ, «εκεί πλέον κανένας δεν ελέγχει ούτε δήμος, ούτε υπουργείο Οικονομικών, ούτε κανένας…».
Τα καταστήματα αυτά δεν διαθέτουν ούτε ταμειακή μηχανή και δίπλα τους τα υπόλοιπα καταστήματα κλείνουν, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Μόνο παραεμπόριο ακμάζει στη γειτονιά, «τα μαγαζιά στην Αγ. Μελετίου και στην Αχαρνών κλείνουν, κάποτε εδώ έδινες καπέλο για να έχεις μαγαζί», θυμάται η κ. Βιβή.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μερικά χρόνια πριν αυτή η περιοχή ήταν πολύ ήσυχη και η ζωή κυλούσε ήρεμα, όπως θυμάται η ηλικιωμένη κ. Αντιγόνη κάτοικος από το 1982 στον Αγιο Παντελεήμονα. «Περνούσαμε πολύ καλά σε αυτή τη γειτονιά, κανείς δεν μας ενοχλούσε και κανέναν δεν ενοχλούσαμε. Πηγαίναμε τα παιδιά μας κάτω από τον Αγιο Παντελεήμονα στις παιδικές χαρές ώς το λόφο του Κολωνού κυκλοφορούσαν μόνα τους, τώρα τρεις με τέσσερις φορές με πέταξαν κάτω, μου έκλεψαν το πορτοφόλι». Βέβαια η εγκληματικότητα βρίθει στην περιοχή χάρη και στα ελληνικά «φιντάνια» όπως εξηγεί ο κ. Νίκος.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ισχυρίζεται η κ. Δήμητρα, αλλά τα γεγονότα συμβαίνουν «βάσει σχεδίου και μάλιστα θα έχουν και μάκρος. Το άσχημο είναι ότι αδιαφορούν για μας και δεν μας ρωτούν... δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Οι κάτοικοι υποφέρουν και διαμαρτύρονται. Εγώ συγκεκριμένα έχω κάνει επανειλημμένα καταγγελίες δεν γίνεται τίποτα... Μου έσπασαν δυο φορές τα αυτοκίνητα, μου άνοιξαν το σπίτι, με χτύπησαν στο δρόμο, μου πήραν λεφτά, όλα τα κακά τα έχω πάθει κι άλλοι πολλοί. Καλλιεργούν τον φόβο, να είμαστε ηττοπαθείς. Δεν νιώθω ασφαλής, στο σπίτι μου φοβάμαι, έξω να βγω φοβάμαι μη μου αρπάξουν την τσάντα, μη με χτυπήσουν για τα παιδιά μου φοβάμαι… Πολλές φορές σκέφτομαι να εγκαταλείψω το σπίτι μου αλλά όχι δεν πρέπει. Θα αγωνιστώ κι εγώ κι όλοι οι άλλοι, να μη νομίζουμε ότι χάθηκε το παιχνίδι. Πρέπει να ξεσηκωθούμε και να ανατρέψουμε αυτό που με το ζόρι μας επιβάλλουν, να εξυπηρετήσουν τα σχέδια κάποιων μεγάλων, να μας φέρουν τους λαθρομετανάστες που κι αυτοί είναι δυστυχισμένοι και τους εκμεταλλεύονται… Είναι καθαρά θέμα πολιτικής και μη μας ταΐζουν κουτόχορτο»!
Ο κ. Δημήτρης πιστεύει ότι η πηγή του προβλήματος του Αγίου Παντελεήμονα αρχίζει από τα αφύλαχτα σύνορα. «Το έγκλημα που κάνει το ελληνικό κράτος είναι να αφήνει τους μετανάστες να έρχονται εδώ όλοι με το όνομα Ιμπραήμ Χασάν…». Για να μπορέσουν να μείνουν στην Ελλάδα, όπως υποστηρίζει, «στήνουν έναν καβγά με ελληνικές παρέες, πηγαίνουν στο Τμήμα, κατηγορούν για κλοπή τους Ελληνες και μετά στο δικαστήριο. Βγάζουν χαρτιά και ορίζεται δικάσιμος για 1,5 χρόνο μετά, που σημαίνει ότι παραμένουν γι’ αυτό το χρονικό διάστημα νόμιμα στη χώρα. Αυτό το έχω δει να επαναλαμβάνεται σε τρεις περιπτώσεις. Είναι σύστημα»!
Νέο «εμφύλιο μεταξύ κατοίκων και Ελλήνων φοβάται η κ. Βιβή, παλιά κάτοικος στο σταθμό Λαρίσης, από όπου αναγκάστηκε να φύγει και να χρεωθεί στα 60 της χρόνια. Εξηγεί: «Αλλαξα συνοικία όχι εξαιτίας των λαθρομεταναστών αλλά εξαιτίας των Ελλήνων που με εξεβίαζαν! Κάποιοι Ελληνες χρησιμοποιούν τους λαθρομετανάστες και τους χρησιμοποιούν άσχημα γι’ αυτό που θέλουν να φτιάξουν, να μας βάλουν να τσακωθούμε μεταξύ μας. Δεν έχω σκοπό να τσακωθώ με κανέναν, έχω φίλους αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους... Τα παιδιά των μεταναστών είναι και δικά μου παιδιά. Οταν τα είδα να κοιμούνται στα παγκάκια ειδοποίησα «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Να γίνουν καταλύματα όχι μόνο εδώ αλλά και στην Εκάλη για να είναι κοντά ο εργοδότης του έχω κάνει κινήσεις αλλά κόντεψα να χάσω την περιουσία μου…».
Οι κάτοικοι φοβούνται ότι τα χειρότερα έπονται με τη λεγόμενη μεταφορά του Πολυτεχνείου αφού ενδέχεται η ΑΣΟΕ, όπως εκτιμούν,να μετατραπεί σε νέο στέκι που θα αναπαράγει τα φαινόμενα. Η υπερκορεσμένη περιοχή θα πληγεί για μια ακόμη φορά, χωρίς να μπορεί να περιοριστεί από την αστυνόμευση που όπως αναφέρει ο κ. Νίκος έχει εντατικοποιηθεί, αλλά «η αστυνόμευση είναι προσωρινή λύση που επικαλύπτει για λίγο διάστημα…».
Το πρόβλημα έχει βαθιές ρίζες γι’ αυτό και οι κάτοικοι ζητούν τη μείωση εισροής στην περιοχή τους των μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα και το κλείσιμο της Βίλας Αμαλίας.
Η ασφάλεια είναι πολύ σημαντικό θέμα εξηγεί ο κ. Νίκος. «Είδατε τι έπαθε η προηγούμενη κυβέρνηση… Εάν εξακολουθήσουν να μη διασφαλίζουν την ασφάλεια του Ελληνα θα πάθουν πολύ χειρότερα όλοι τους, ας αποφασίσουν όσο ακόμα είμαστε στο έσχατο σημείο της υπομονής και να κάνουν αυτό που πρέπει έστω στο 50%. Η πολιτική βούληση είναι αόρατη μέχρι τώρα, υποστηρίζει ο κ. Νίκος , επικαλούμενος την ισονομία μεταξύ των πολιτών».

Καραούλι στην πλατεία έχουν στήσει κάτοικοι μετά από έκτροπα. Μπορεί το σκοτάδι να έχει πέσει αλλά μια ομάδα κατοίκων βρίσκεται στην άκρη της πλατείας για να περιφρουρήσει το δημόσιο χώρο. «Καθόμαστε εδώ για να προστατεύσουμε το χώρο από τους χρήστες ναρκωτικών κι όσους κατουρούσαν κι αποπατούσαν μέσα στην παιδική χαρά» εξηγούν οι κυρίες Δήμητρα και Χαρά.
Η παιδική χαρά που βρίσκεται στην πλατεία ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα είναι ανοιχτή για τα παιδιά και θα παίζουν χωρίς φόβο, γιατί όπως διευκρινίζει ο κ. Δημοσθένης, σήμερα παραμένει κλειστή γιατί «στο δείγμα από το χώμα που πήρε ο δήμος διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πάρα πολλές κολλητικές ασθένειες».
Οι κάτοικοι επιζητούν την αξιοποίηση του χώρου, σύμφωνα με τον κ. Δημοσθένη, «έχουμε κάνει κίνηση για να ανοίξει ο χώρος κι ως αθλητικό κέντρο, με δυο μπασκέτες κι ένα φιλέ βόλεϊ». Ο χώρος θα μπορούσε να διευκολύνει τα παιδιά της γειτονιάς, συμπληρώνει ο κ. Σπύρος, «έχουμε τον Αθλητικό Σύλλογο Αετός και φεύγουν τα παιδιά από εδώ για να κάνουν προπονήσεις στον Κολωνό, γιατί να μην προπονούνται σ’ έναν αθλητικό χώρο στην πλατεία μας;».
Αγανακτισμένος ο κ. Μιχάλης ισχυρίζεται: «Κάποιοι βουλευτές κάθονται μπροστά από το τζάκι τους και οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα κάθονται μέσα στην υγρασία. Πού είναι η Πολιτεία; Εγώ φιλοξένησα τρία παιδιά και μια γυναίκα από το Αφγανιστάν που κάποιος πέταξε στην πλατεία και φώναξα «το Χαμόγελο του Παιδιού» για να τους βοηθήσει»!
Με «body guard» μόνο ισχυρίζονται ότι μπορούν να κυκλοφορούν τα βράδια, όταν συμμορίες από διαφορετικές εθνικότητες τσακώνονται μεταξύ τους, όπως περιγράφει ο κ. Σπύρος «Βγάζουν μαχαίρια… Κάποιους τους διώξαμε και πήγαν παρακάτω στην Πλατεία Αττικής. Μια κοπέλα που περνούσε προχθές σχεδόν τη γδύσανε της πήραν μπότες, τσάντα, κινητό…», την ώρα που η αστυνομική φύλαξη, σύμφωνα με τους κατοίκους, σταματά στις 9 το βράδυ. Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι η κατάσταση έχει γυρίσει σε βάρος τους: «Το ρατσισμό τον βιώνουμε εμείς, μας λένε ακροδεξιούς και φασίστες. Ηρθαν το περασμένο Σάββατο στη λαϊκή αγορά αριστεριστές και μοίραζαν φυλλάδια κι ο κόσμος τους πέταγε ντομάτες γιατί έρχονται να μας βρίσουν αυτοί που μένουν σε άλλες περιοχές, στην Πλατεία Αμερικής, στο Γκύζη κ.α., εδώ δεν μένει κανείς…».
Ο Κώστας προσθέτει: «Εχουμε φθάσει στο σημείο να μας κοροϊδεύουν οι Αλβανοί να μας λένε ότι αυτοί μπορούν να φύγουν και να γλιτώσουν, ενώ εμείς δεν μπορούμε».
Αποφασισμένοι οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα μείνουν για να φυλούν τις «Θερμοπύλες» μέχρι να εισακουστούν από την Πολιτεία.

πηγή

Αυτά λένε οι "ακροδεξιοί-φασίστες-ρατσιστές" (χαρακτηρισμοί

ανεγκέφαλων) ....." προνομιούχοι" κάτοικοι

του Αγίου Παντελεήμονα που δεν λέει να τελειώσει

το μαρτύριό τους.

Αθηναίος

Ηρωα θα μας κάνει τον Αλβανό κακοποιό η κυρά Τατιάνα

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;; ΠΗΓΗ

ΠΟΙΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟ..

..θα πούμε το νερό νεράκι.

Σύλληψη τριών στελεχών της ΜΙΤ


Με εντολή του εισαγγελέα ειδικών αρμοδιοτήτων του Εζερούμ,Savcı Şanal, στα πλαίσια της ανάκρισης που αφορά το "Σχέδιο Αντιμετώπισης της Ισλαμικής Απειλής", συνελήφθησαν τρία στελέχη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ). Πρόκειται για τον Διοικητή του Κλιμακίου της ΜΙΤ στην πόλη Ερζιγκιάν, Ş.D. και για άλλους δυο υπαλλήλους της ίδιας υπηρεσίας. Χθες, ο εισαγγελέας Şanal, με συνοδεία αστυνομικών, πήγε στο κτίριο της ΜΙΤ, στο Ερζιγκιάν, όπου παρέμεινε για λίγο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, διέταξε τη σύλληψη των τριών στελεχών της ΜΙΤ, των οποίων ζήτησε την προσαγωγή στο Ερζερούμ, όπου θα ακολουθήσει η ανάκρισή τους.

Ο εισαγγελέας Şanal ανέλαβε την υπόθεση, μετά τη διαπίστωση ότι ο προηγούμενος εισαγγελέας Cihaner, που χειριζόταν την υπόθεση, αντί να τη διαλευκάνει, ήταν αυτός που ενορχήστρωνε το "Σχέδιο Αντιμετώπισης της Ισλαμικής Απειλής", εν ονόματι του τουρκικού ΓΕΕΘΑ και της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ. Για την εμπλοκή του αυτή, ο Cihaner αντιμετωπίζει κατηγορίες για 15 ξεχωριστές κακουργηματικές πράξεις. Στα πλαίσια των ερευνών του, ο εισαγγελέας Σανάλ, την προηγούμενη εβδομάδα διέταξε τη σύλληψη του διευθυντή πληροφοριών της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής του νομού Ερζιγκιάν, ταγματάρχη Nedim Ertan, του βοηθού του, υπολοχαγού Ersin Ergut και του συνεργάτη του στο ίδιο γραφείο, Osman Esirger. Σύμφωνα με μαρτυρία μυστικού μάρτυρα, ο κατηγορούμενος εισαγγελέας, Cihaner, του πρότεινε να του δώσει 800.000 λίρες Τουρκίας για να αποθηκεύσει όπλα και πυρομαχικά σε ορισμένες κρύπτες της περιοχής.

infognomonpolitics

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΖΕΤ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ


Κοπεγχάγη προετοιμάζεται για τη σύνοδο κορυφής της αλλαγής του κλίματος που θα επιφέρει όσο διοξείδιο του άνθρακα ως μια πόλη του μεγέθους της Μίντλεσμπρο.

Το αεροδρόμιο λέει ότι περιμένει μέχρι και 140 επιπλέον ιδιωτικά τζετ κατά την περίοδο αιχμής και μόνο, μέχρι στιγμής πάνω από την ικανότητά της ότι τα αεροπλάνα θα πρέπει...
να πετάξουν μακριά σε περιφερειακούς αερολιμένες - ή για την Σουηδία - σε πάρκο, και επιστροφή στην Κοπεγχάγη για να πάρουν τους VIP επιβάτες.

Καθώς και 15.000 αντιπροσώπους και τους υπαλλήλους, 5.000 δημοσιογράφοι και 98 ηγέτες του κόσμου, την πρωτεύουσα της Δανίας θα είναι ευλογημένος από την παρουσία του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Ντάριλ Χάνα, Helena Christensen, ο Αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu, και ο Πρίγκιπας Κάρολος. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής των ΗΠΑ, Jim Inhofe, είναι υδροβολή στην επικεφαλής της αντι-την αλλαγή του κλίματος "Truth Squad." Τα κορυφαία ξενοδοχεία - όλα πλήρως κρατηθεί σε £ 650 μια νύχτα - αλλαγή του μενού τους -Όστρακα, φουά γκρα και γλυπτές σφήνες απο χαβιάρι."

Έφτασε το τέλος μιας ιστορικής ομάδας; Πάει η ΑΕΚ για την τέταρτη εθνική, ώστε να παραγραφούν τα χρέη της;


  • Ο πόλεμος ανακοινώσεων που ξέσπασε μεταξύ του Χαράλαμπου Κοζώνη και του Νίκου Νοτιά, δύο ανθρώπων που μέχρι πρότινος -κατά τον Θανόπουλο- έχαιραν ο ένας της απόλυτης εκτίμησης και εμπιστοσύνης του άλλου, δεν μπορεί να σημαίνει παρά μόνο ένα πράγμα. Το ναυάγιο που οδηγείται το deal, με τους ακριβείς λόγους να παραμένουν άγνωστοι. Κι αυτό γιατί μοιάζει αδύνατο να εκδοθούν εγγυητικές τριπλάσιου ύψους από αυτές που οι νυν μέτοχοι αρνήθηκαν πριν από 20 μέρες να δώσουν, όχι για να παραχωρήσουν την ΠΑΕ, αλλά για να αποφύγουν την τωρινή εξέλιξη των πραγμάτων. Στο μεταξύ αναβλήθηκε η Γ.Σ. που είχε προγραμματιστεί για τις 07/12. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Νοτιάς ζητά από τον ομόλογό του να του παρουσιάσει αποδείξεις για το ποιόν του και τα οικονομικά του δεδομένα, την ώρα που ο ίδιος και οι εκπρόσωποί του υποστηρίζουν ότι έχει ήδη γίνει! Παράλληλα, οι ίδιοι άνθρωποι αμφισβητούν την ανακοίνωση της ΠΑΕ, λέγοντας πως δεν συντάχτηκε από τον Νοτιά, ο Θανόπουλος υποστηρίζει το αντίθετο και τα πράγματα ολοένα και μπλέκονται. Στο αγωνιστικό, η κατρακύλα της Ένωσης συνεχίζεται, αρχίζουν πλέον να απομακρύνονται επικίνδυνα ακόμα και τα play off, ενώ φουντώνουν τα σενάρια περί παραχώρησης του -κατά γενική ομολογία- ποιοτικότερου παίκτη της ομάδας και μάλιστα σε άμεσα ανταγωνιστική ομάδα. Ο λόγος για τον Νάτσο Σκόκο, ο οποίος εξοφλήθηκε από τον Πέτρο Παππά ως προς τα 120.000 ευρώ που του οφείλονταν, για να μην αποκτήσει δικαίωμα προσφυγής. Το «κλου» της υπόθεσης όμως, είναι ότι ο εκ των μετόχων της ΠΑΕ φέρεται ότι εξόφλησε τον παίκτη με απώτερο σκοπό την παραχώρησή του κατά την προσεχή μεταγραφική περίοδο. Εντείνεται η φημολογία μάλιστα, ότι έχει ήδη υπάρξει συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, για να ντύσει στα πράσινα τον ποδοσφαιριστή από τον Ιανουάριο, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς απορρέει και από τις δηλώσεις του Χρήστου Παπαδημητρίου. Όσο για την επόμενη μέρα; Πλήρης ασάφεια και τρία βασικά σενάρια που επικρατούν. Το πρώτο έχει να κάνει με συνέχιση της πορείας του Νοτιά στην πρώτη γραμμή και ενδεχομένως υποστηριζόμενο από τον Παππά, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και η επαναδραστηριοποίηση των Γκούμα, Χατζηϊωάννου. Το δεύτερο με την εμφάνιση άλλων επιχειρηματιών με τους Κανελλόπουλο, Στασινόπουλο να φημολογείται ότι ετοιμάζονται να βάλουν (μαζί με κάποιος ακόμα) 10 εκ. ευρώ για άμεση στήριξη της ομάδας, έχοντας και την υποστήριξη της Ερασιτεχνικής. Και τα δύο σενάρια, προϋποθέτουν σφιχτό μπάτζετ, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων (Σκόκο, Μαϊστόροβιτς, Σάχα, Μπλάνκο) και αλλαγή προπονητή. Το τρίτο σενάριο είναι ακόμα πιο εφιαλτικό και έχει να κάνει με διοίκηση πρωτοδικείου κατ αρχήν και αν δεν βρεθεί κάποια λύση μέσα σε διάστημα ενός μηνός -περιθώριο που δίνει ο νόμος- ακόμα και πτώχευση της εταιρίας. Ητοι, υποβιβασμός στην τέταρτη κατηγορία και διαγραφή των χρεών. Ενδεχομένως όχι μόνο των 35, αλλά των 61 τα οποία υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Κοζώνη ότι υφίστανται.ΠΗΓΗ
  • ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ