Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ 8.4ΔΕΥΤ. ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ 4τη ΠΕΡΙΟΔΟ

Αδερφός μεγάλου ποδοσφαιριστή ο νεκρός στα Μάλλια

Ο νεαρός που βρέθηκε νεκρός στα Μάλλια, Andre Young,ήταν αδερφός του διάσημου ποδοσφαιριστή της Αστον Βίλλα Luke Young,ο οποίος σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κάνει έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες και σε...

οποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με το συμβάν να συνεργαστεί με τις αρχές για να καταλάβουν,αυτός και η οικογένεια του, πως και γιατί έγινε το κακό..

Αναρτήθηκε από troktiko

Γεωργιανοί έδερναν και βασάνιζαν νεαρό Κατερινιώτη στο κέντρο της πόλης!






Ανάστατοι και εξοργισμένοι είναι οι πολίτες της Κατερίνης από τον άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος νεαρού Κατερινιώτη από Γεωργιανούς χτες το βράδυ στο κέντρο της Κατερίνης, ο οποίος μαρτύρησε κυριολεκτικά αβοήθητος στα χέρια των προκλητικών αλλοδαπών.
Όλα ξεκίνησαν χτες το βράδυ στις 10 περίπου στο Πάρκο της Κατερίνης, όταν ένας Γεωργιανός έπεσε με το ποδήλατο του πάνω στο ποδήλατο, στο οποίο επέβαινε ο 22χρονος Κατερινιώτης.

Αποπειράθηκε να τον σφάξει με μαχαίρα!

Ο Γεωργιανός γρονθοκόπησε αμέσως τον 22χρονο και μαζί με άλλους ομοεθνείς του, άρχισαν να τον καταδιώκουν στο κέντρο της Κατερίνης. Ο νεαρός μπήκε τρέχοντας μέσα σε ένα γυράδικο, για να ζητήσει βοήθεια και αμέσως ξοπίσω του όρμησε ένας από τους διώκτες του και αφού άρπαξε από το κατάστημα ένα τεράστιο μαχαίρι αποπειράθηκε να σφάξει τον 22χρονο Κατερινιώτη. Ο νεαρός κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας, ενώ ο διοκτήτης του γυράδικου πρόλαβε να αρπάξει το μαχαίρι από τα χέρια του Γεωργιανού.
Οι Γεωργιανοί συνέχισαν να καταδιώκουν τον νεαρό, τον οποίο έπιασαν πιο κάτω αποκαμωμένο και άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα, ενώ παράλληλα τον έβριζαν χυδαία: "πούστη Έλληνα θα πεθάνεις". Τον απήγαγαν από εκείνο το σημείο και αφού τον έσυραν σε μια απόσταση πάνω από 700 μέτρα τον ξαναπήγαν στο Πάρκο της Κατερίνης, όπου συνέχισαν να τον βασανίζουν και να τον δέρνουν άγρια, ώσπου τελικά έφτασαν αστυνομικοί και συνέλαβαν δύο από τους δράστες, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις. Ο νεαρός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Οι συλληφθέντες κρατούνται στα κρατητήρια της ασφάλειας Κατερίνης και αύριο θα οδηγηθούν στο εδώλιο του δικαστηρίου.
Το προκλητικό συμβάν έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους πολίτες της Κατερίνης, ενώ οι συγγενείς του θύματος εξοργισμένοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Oι πολίτες αγανακτισμένοι καταγγέλουν ότι φοβούνται κατά τις νυχτερινές ώρες να κυκλοφορήσουν στο Πάρκο της Κατερίνης, όπου μαζεύονται σε ορισμένα σημεία μονίμως παρέες Γεωργιανών, οι οποίοι μεθοκοπούν και προκαλούν τους περαστικούς.
Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Οι κουκουλοφόροι των μπλογκς...

Ανταπόκριση Νέα Υόρκη Γιάννης- John


Πριν υπήρχαν οι επώνυμοι "καθωσπρέπει" που μιλούσαν στον Τύπο, στα μικρόφωνα, στις κάμερες και έκαναν δηλώσεις για το κοινό, μετά ήρθαν μέσα απο το κοινό οι "χυδαιολόγοι" ανώνυμοι κουκουλοφόροι των μπλογκς που βρίζουν, χλευάζουν και γενικά δεν παραδέχονται και δεν σέβονται απολύτως τίποτα...
Είναι ο συρφετός, η πλέμπα, ο όχλος του Κολοσσαίου της Ρώμης, του Ιππόδρομου του Βυζαντίου και της Βαστίλης, που ζητάει αίμα και καρατομήσεις σε δημόσια θέα... Δεν τα λέω εγώ...
Σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ετέθη το ερώτημα αν...

τελικά η ανωνυμία υποβαθμίζει τα μπλογκς και η χαρακτηριστικότερη απάντηση δόθηκε από Άραβα φοιτητή: Είναι σαν να ρωτάτε αν ο τρομοκράτης βομβιστής έχει δίκιο ή άδικο που είναι τόσο πολύ αγανακτισμένος, που όποιον πάρει η μπάλα...
Όσο για τις αιτίες που προκαλούν τους ανώνυμους να ξεσπάνε σε χυδαιολογίες στα μπλογκς, ερευνητές επιστήμονες λένε ότι είναι: Η αδικία, η αγανάκτηση, ο φθόνος, η μοναξιά, η ανία, η ηλιθιότητα και ο...πνευματικός αυνανισμός! Γειά χαρά πατριωτάκια, κάντε και για μένα καμιά βουτιά στη θάλασσα…
Γιάννης-John ΠΗΓΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ?



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ


Crazy Car Accident At Intersection - Watch more Funny Videos

Η Τουρκία μιμείται την επιθετικότητα της Ιταλίας προ του 1940 Η κυβέρνηση Καραμανλή γνωρίζει... ιστορία;

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως η ιστορία αποτελεί τον καλύτερο δάσκαλο και σύμβουλο για εκείνους τους ανθρώπους που αναγνωρίζουν την σπουδαιότητά της και την μελετούν συστηματικά, με κύριο σκοπό την αποφυγή λαθών του παρελθόντος και την δημιουργία των καταλληλότερων συνθηκών για ένα καλύτερο αύριο.
Oι ιταλικές προκλήσεις κατά της Eλλάδας, με σκοπό να συρθεί η χώρα σε εδαφικές παραχωρήσεις προς την Iταλία, είχαν αρχίσει από πολύ νωρίτερα, στις αρχές του καλοκαιριού του 1940, από τις 30 Iουνίου, και κορυφώθηκαν με τον τορπιλισμό της «Eλλης». Oι προκλήσεις ήταν τόσο στρατιωτικές όσο και πολιτικές, όπως η έγερση θέματος τσάμηδων ή οι εκτεταμένες ανοιχτές κατηγορίες ότι οι Eλληνες διπλωμάτες και πολιτικοί ήταν πράκτορες των Aγγλων.
Στις 30 Ιουνίου άρχισαν οι προκλήσεις
Oι ιταλικές προκλήσεις κατά της Eλλάδας, με σκοπό να συρθεί η χώρα σε εδαφικές παραχωρήσεις προς την Iταλία, είχαν αρχίσει από πολύ νωρίτερα, στις αρχές του καλοκαιριού του 1940, από τις 30 Iουνίου, και κορυφώθηκαν με τον τορπιλισμό της «Eλλης». Oι προκλήσεις ήταν τόσο στρατιωτικές όσο και πολιτικές, όπως η έγερση θέματος τσάμηδων ή οι εκτεταμένες ανοιχτές κατηγορίες ότι οι Eλληνες διπλωμάτες και πολιτικοί ήταν πράκτορες των Aγγλων.
Mεταξύ άλλων:
- Στις 3 Iουλίου 1940, ο υπουργός Eξωτερικών της Iταλίας Tσιάνο κάλεσε τον πρέσβη της Eλλάδας στη Pώμη Iωάννη Πολίτη και διαμαρτυρήθηκε έντονα λέγοντας ότι αγγλικά αεροσκάφη είχαν πλήξει ιταλικά πλοία στο Iόνιο και ότι αυτά είχαν εξορμήσει από ελληνική βάση στη Λευκάδα. O ίδιος ο Mεταξάς με τηλεγράφημά του διαβεβαίωνε ότι τέτοια βάση ούτε καν υπάρχει και ότι αν ενήργησαν αγγλικά αεροσκάφη, αυτό έγινε από βάσεις στην Αίγυπτο.
- Στις 12 Iουλίου 1940, νωρίς το πρωί, η Iταλία προχώρησε σε βομβαρδισμούς ελληνικών πλοίων. Στόχος υπήρξε το πλοίο φάρων «Ωρίων» που χτυπήθηκε από τρία ιταλικά βομβαρδιστικά, την ώρα του ανεφοδιασμού του στον κόλπο του Kισσάμου στην Kρήτη. Oταν το αντιτορπιλικό «Υδρα» έσπευσε να βοηθήσει τον «Ωρίωνα», έγινε κι εκείνο στόχος επιθέσεων με βόμβες. Πάντως, τα πυρά που εξαπέλυσε το «Υδρα» σε απάντηση έτρεψαν τα ιταλικά αεροσκάφη σε φυγή.
- Στις 30 Iουλίου 1940, λίγα λεπτά πριν από τις 7 το πρωί, νέα επίθεση εκδηλώθηκε εις βάρος των αντιτορπιλικών «Bασιλεύς Γεώργιος» και «Bασίλισσα Oλγα» στο λιμάνι της Nαυπάκτου. Oι Iταλοί αρνήθηκαν τις επιθέσεις, αλλά τα θραύσματα των βομβών τους διέψευσαν και πάλι, όπως άλλωστε και η ίδια η θέα των ιταλικών αεροπλάνων.
- Στις 2 Aυγούστου 1940, μόλις 13 μέρες πριν από τον τορπιλισμό της «Eλλης», ιταλικό αεροσκάφος έπληξε με έξι βόμβες πλοιάριο της Oικονομικής Aστυνομίας που έπλεε ανάμεσα στην Αίγινα και τη Σαλαμίνα. Mάλιστα, το ιταλικό αεροσκάφος προερχόταν από τον Κορινθιακό Κόλπο πάνω από τον οποίο πετούσε ανεξέλεγκτα, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι η Iταλία δεν λάμβανε υπ’ όψιν την ελληνική κυριαρχία ούτε στον αέρα ούτε στη θάλασσα.
- Oι παράνομες υπερπτήσεις των Iταλών είχαν αρχίσει ήδη από τις 30 Iουνίου πάνω από την Kρήτη, γεγονός που είχε προκαλέσει και την έντονη αντίδραση της Aγγλίας προς την Eλλάδα κάνοντας λόγο για παραβίαση της ελληνικής ουδετερότητας αφού η Aθήνα επέτρεπε τις πτήσεις αυτές, παρά το ότι –ή εξ αιτίας του ότι– οι Αγγλοι γνώριζαν ασφαλώς πολύ καλά ότι η Eλλάδα ούτε επιθυμούσε να μπει στον πόλεμο ούτε διέθετε αεροπορικές δυνάμεις ικανές να αποτρέψουν τέτοιες πτήσεις.
- Tην ίδια ημέρα, στις 30 Iουνίου 1940, δέκα ιταλικά βομβαρδιστικά που είχαν σηκωθεί από βάση στην Aλβανία προχώρησαν σε υπερπτήσεις πάνω από την Ηπειρο, φτάνοντας ώς το Mέτσοβο.
Η σύγκριση με το σήμερα, σε τι συμπεράσματα μπορεί να οδηγήσει έναν εχέφρονα νου; Ας ελπίσουμε πως τέτοιος νους υπάρχει στην κυβέρνηση Καραμανλή...
ΠΗΓΗ

Γιατι οι Αγγλοι οδηγουν απο την αριστερη πλευρα


Για τον περισσότερο κόσμο, μας φαίνεται ότι οι Άγγλοι είναι ανάποδοι, και για αυτό οδηγούν στα αριστερά. Κι όμως, κάνουμε λάθος, μιας κι αυτή η τακτική, το να βρισκόμαστε στην αριστερή πλευρά του δρόμου κρατάει από τα πολύ παλιά χρόνια.

Μέχρι το 1700 οι άνθρωποι περπατούσαν στο αριστερό μέρος του δρόμου. Αυτό αιτιολογείται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ειναι δεξιόχειρες, κι έτσι το καλό χέρι, που θα κράταγε το ξίφος σε περίπτωσης που χρειαζόταν, θα έπρεπε να είναι ανάμεσα στον αμυνόμενο και το επιτιθέμενο. Επίσημη οδηγία, στις μετακινήσεις οι άνθρωποι να βρίσκονται στο αριστερό μέρος του δρόμου δόθηκε από τον παπα, στα 1300. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το 1773, όταν η αύξηση της κυκλοφορίας των αλόγων αλλά και των αμαξών, οδήγησε την αγγλική κυβέρνηση να βγάλει οδηγία η οποία επέμενε στην κυκλοφορία στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Η οδηγία αυτή έγινε νόμος το 1835.

Όλα αυτά εξηγούν το γιατί στην Αγγλία και τις αποικίες της οδηγούν στα αριστερά. Ακούγεται και φαίνεται λογικό. Τότε γιατί στις υπόλοιπες χώρες τα οχήματα κινούνται στην δεξιά πλευρά του δρόμου; Το μόνο σίγουρο είναι ότι οφείλεται στους Γάλλους.

Κατά μία εκδοχή η αλλαγή αυτή έγινε από το Ναπολέοντα. Συγκεκριμένα, όταν τα κάρα άρχισαν να διαδίδονται, ο οδηγός του κάρου δεν καθόταν πάνω στο όχημα, αλλά στο τελευταίο άλογο, και μάλιστα στην αριστερή πλευρα. Για να χρησιμοποιούν το καμτσίκι με το δεξί. Από τη θέση αυτή, ο οδηγός μπορούσε μεν να ελέγξει την πορεία όλων των αλόγων, δε μπορούσε όμως να ελέγξει το πόσο κοντά ήταν στα άλλα κάρα. Έτσι, το θέμα ήταν αρκετά σοβαρό, τόσο που ανάγκασε το Ναπολέοντα να κάνει την κίνηση στα δεξιά υποχρεωτική.

ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ 17Ν

Πλακώθηκαν γιατί ο ένας χαφιεδίζει τον άλλον σε ΜΜΕ

Όπως γράψαμε τα ξημερώματα πλακώνονται στον ξύλο στον "Κορυδαλλό" τα μέλη της 17Ν επειδή ο ένας χαφιεδίζει τον άλλον. Η αλήθεια είναι μια. Ο Γιωτόπουλος με τον Τζωρτζάτο χαφιεδίζουν στην "Ελευθεροτυπία" και ο Κουφοντίνας με τον Χριστόδολου Ξηρό στον Μάκη Τ. Έχουν βρει δίοδο για να περνάνε τις θέσεις τους. Όμως διαφωνούν στα βασικά και πλακώθηκαν στις μπουνιές
Ο Τζωρτζάτος άρχισε στις ψιλές τον Χριστόδουλο Ξηρό και επιτέθηκε και στον Κουφοντίνα.
Μετά ο Χριστόδουλος πήρε τον....μπαμπά του, τον Μάκη να κλάψει που τον χτύπησε το άλλο μέλος της 17Ν. Αυτά είναι ρε τα παλικάρια και οι επαναστάτες; Πλακώνονται...

στις καρπαζιές μέσα στα κελιά. Και όμως υπάρχουν κάποιοι που δεν σέβονται την μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν και άλλων νεκρών και τους δίνουν βήμα να λένε τις απόψεις τους.
Μιλάμε για δολοφονίες και όχι αστεία

Αναρτήθηκε από troktiko

Καμπούλ: Μαθήματα ανθρωπιάς από έλληνες αξιωματικούς

Posted by http://eglimatikotita.blogspot.com/
Ένα σχολείο κωφαλάλων έχουν "υιοθετήσει" τα μέλη του ελληνικού τάγματος της περιοχής. Το σχολείο αυτό είναι ίσως το μοναδικό για κωφάλαλους στο Αφγανιστάν και φιλοξενεί 260 παιδιά που δεν μιλούν και δεν ακούν και άλλα 20 με νοητική υστέρηση.



“Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσαμε να φανταστούμε εγώ και όσοι άλλοι στρατιωτικοί βρεθήκαμε στην Καμπούλ, σε ένα από τα ποιο ‘καυτά’ σημεία του πλανήτη, ήταν ότι θα βρισκόμασταν αγκαλιά με καμιά δεκαριά πιτσιρίκια ο καθένας, να τους δίνουμε ρούχα, τετράδια και παιχνίδια και να καταλήξουμε να παίζουμε μαζί τους”
Μέλος της ελληνικής αποστολής στο Αφγανιστάν, ο αξιωματικός Αλέξανδρος Νάρης περιγράφει τις εμπειρίες του από την επαφή του με παιδιά ενός σχολείου, το οποίο έχουν “υιοθετήσει” οι έλληνες στρατιωτικοί.
Ο χώρος είναι γεμάτος πιτσιρίκια που παίζουν αλλά δεν ακούγονται χαρούμενες παιδικές φωνές. Δεν φταίει ο πόλεμος, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μαίνεται επί τριάντα χρόνια στη χώρα -όχι ότι αυτό δεν θα ήταν αρκετό για να σβήσει τα γέλια των παιδιών. Είναι που τα παιδιά του συγκεκριμένου σχολείου της Καμπούλ είναι κωφάλαλα.

"ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ" ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Όπως όλα τα παιδιά, έχουν δεκάδες ερωτήσεις να κάνουν στους ξένους: “Πού είναι η Ελλάδα; Έχει δέντρα; Είσαι παντρεμένος; Έχεις παιδιά; Πόσα; Γιατί μόνο τόσα;” κι ένα σωρό άλλα τέτοια παιδικά κι όμορφα. Ρωτάνε με τα χέρια και περιμένουν από τους δασκάλους τους να μεταφράσουν στη νοηματική τις απαντήσεις των ελλήνων φαντάρων.
Κάθε Σάββατο μια ομάδα παιδιών μαζί με τους δασκάλους τους επισκέπτονται το τάγμα, εκεί γευματίζουν με τους έλληνες φαντάρους και βλέπουν μαζί dvd, παίζουν ποδόσφαιρο, πιγκ-πογκ και επιτραπέζια. Πρόσφατα ο έλληνας διοικητής του τάγματος και αξιωματικοί επισκέφτηκαν το σχολείο και πρόσφεραν 20 σχολικούς πίνακες και τρόφιμα για τις τρέχουσες ανάγκες, ενώ δώρισαν στα παιδιά μπάλες ποδοσφαίρου.

“Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ”
Το σχολείο αυτό είναι ίσως το μοναδικό σχολείο κωφάλαλων του Αφγανιστάν και φιλοξενεί 260 που δεν μιλούν και δεν ακούν και άλλα 20 παιδιά με νοητική υστέρηση. “Ο Θεός να το κάνει σχολείο”, περιγράφει ο κ. Νάρης. “Δεν υπάρχουν θρανία ή έστω καρέκλες, το μάθημα γίνεται στο πάτωμα, το κτίριο έχει ένα σωρό λειτουργικά προβλήματα, ουσιαστικά δεν μπορούμε να μιλάμε για κουζίνα ή για τουαλέτες, πολύ περισσότερο δε για γραφική ύλη ή άλλα στοιχειώδη, όπως ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα”.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
Οι αξιωματικοί που συμμετείχαν στην προηγούμενη ελληνική αποστολή συγκέντρωσαν διάφορα πράγματα από την Ελλάδα και τα μοίρασαν. Κάποιοι, παρότι έχουν φύγει, στέλνουν λεφτά, ρούχα και παιχνίδια. Οι αξιωματικοί που τους αντικατέστησαν ξεκίνησαν μια εκστρατεία συλλογής βοήθειας για τα κωφάλαλα παιδιά του Αφγανιστάν. “Ξέρω πως δεν είναι η καλύτερη εποχή, μια και οι περισσότεροι είναι σε διακοπές, αλλά εδώ τα πράγματα δεν μπορούν να περιμένουν. Αν έχετε παλιά ρούχα, παιδικά ή άλλα που απλώς πιάνουν χώρο στην ντουλάπα και τα έχετε για πέταμα, αν υπάρχουν παιχνίδια που είναι σε μια γωνιά παρατημένα, εδώ θα πιάσουν τόπο και θα δώσουν χαρά”, λέει ο κ. Νάρης.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας για όσους θέλουν να βοηθήσουν την ελληνική αποστολή είναι το 210... (εσωτ.123). Μέσα στον Αύγουστο και αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, αναμένεται να ξεκινήσει η συλλογή βοήθειας και από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Οικισμός 14.000 ετών στη Λήμνο

-Κάτι χιλιάδες χρόνια πριν τους Ινδοευρωπαίους,τις λίθινες εποχές και τους χιμπατζήδες των "επιστημονικών" ντοκυμαντέρ!
Ο ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ



Εκπληκτα τα μέλη της ομάδας αρχαιολόγων με επικεφαλής τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Νίκο Ευστρατίου ανακαλύπτουν στη Λήμνο τα απομεινάρια του παλαιότερου έως τώρα ανθρώπινου οικισμού στο Αιγαίο. Τα πρώτα ευρήματα Ελλήνων αρχαιολόγων και συνεργαζόμενων ερευνητών από Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ιταλίας μιλούν για σημαντικά ευρήματα του 12000 π.Χ., δηλαδή πριν 14.000 χρόνια.

Αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον καθηγητή Ν. Ευστρατίου του ΑΠΘ στην παραλία Λουρί του Δήμου Μούδρου
Ευρήματα που τοποθετούν στη Λήμνο την παλαιότερη ανθρώπινη εγκατάσταση στο Αιγαίο. Μια θέση που, όπως λένε οι επιστημονικές πληροφορίες, αντίστοιχή της λείπει ακόμη και από το σύνολο των ηπειρωτικών Βαλκανίων.

Αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως λίθινα εργαλεία και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας, φέρνουν στο φως αρχαιολόγοι που σκάβουν στη θέση Ούριακος της παραλίας Λουρί του δημοτικού διαμερίσματος Φισίνη του Δήμου Μούδρου στη Λήμνο. Η πολύ ενδιαφέρουσα αρχαιολογικά θέση εντοπίστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια κατά τη διάρκεια διαμόρφωσης του χώρου για τη δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης των επισκεπτών της όμορφης παραλίας.
Στις αρχές του Ιουνίου ξεκίνησε η αρχαιολογική ανασκαφή που έφερε στο φως ευρήματα της επιπαλαιολιθικής εποχής, δηλαδή πριν 14.000 χρόνια περίπου. Τα πρώτα στοιχεία της ανασκαφής κάνουν λόγο για μια εγκατάσταση κυνηγών, τροφοσυλλεκτών και ψαράδων του 12000 π.Χ., τα οποία σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ανατρέπουν τα μέχρι τώρα στοιχεία για την ανθρώπινη παρουσία στον χώρο του Αιγαίου. Εως τώρα πίστευαν ότι οι παλαιότερες ανθρώπινες παρουσίες έχουν εντοπιστεί στο Αρχιπέλαγος στη λεγόμενη Σπηλιά του Κύκλωπα στα Γιούρα, βόρεια της Αλοννήσου και στο Μαρουλά της Κύθνου, προσδιοριζόταν δε στο 8000 π.Χ.

«Η Λήμνος», λέει Νίκος Ευστρατίου, ο επικεφαλής των ανασκαφικών εργασιών, καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, «είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή για τα προϊστορικά αρχαιολογικά της ευρήματα. Μέχρι τώρα η πιο γνωστή αρχαιολογική περιοχή ήταν η Πολιόχνη και μετά το Κουκκονήσι. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια άλλη ενδιαφέρουσα διάσταση της ανθρώπινης παρουσίας στο νησί, που μας πάει τουλάχιστον 12 χιλιάδες χρόνια π.Χ. και αφορά την εγκατάσταση ανθρώπινης παρουσίας. Είμαστε πάντως στην αρχή της ανασκαφής πλην όμως διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για μια πλούσια και ενδιαφέρουσα επιστημονικά θέση».

Τα πρώτα ευρήματα καθώς και τα συμπεράσματα των νέων σημαντικών αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών, που γίνονται με τη συνδρομή του Δήμου Μούδρου και με τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Αιγαιακής Προϊστορίας αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα σε διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο. Να σημειώσουμε εδώ πως η Λήμνος θεωρείται μια από τις περιοχές με σημαντικά προϊστορικά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως ο οικισμός της Πολιόχνης που κατοικήθηκε από τα μέσα της 5ης έως τα τέλη της 2ης χιλιετίας π.Χ. και του οικισμού στο Κουκονήσι της ίδιας περίπου χρονολογικής περιόδου από την πρώιμη έως την ύστερη εποχή του Χαλκού.



Αναρτήθηκε από trinity

Ραβίνοι ξορκίζουν τη γρίπη των χοίρων



ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Οι αεροσυνοδοί θα τα έχασαν όταν είδαν αυτό το θέαμα. Περίπου 50 ραβίνοι ανέβηκαν σε αεροπλάνο χθες με σκοπό να πετάξουν πάνω απο το Ισραήλ και να προσευχηθούν προσπαθώντας να ξορκίσουν τη γρίπη των χοίρων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO




ΤΟ ΜΟΝΟ <ΠΡΑΣΙΝΟ>ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ


Η πυρηνική ενέργεια ως πηγή πράσινης ενέργειας. Σύμφωνα με πολλά άρθρα στις εφημερίδες καλούνται οι αναγνώστες να αγκαλιάσουν την πυρηνική ενεργεία ως το καλύτερο μέσω για να μειωθεί η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου,k αι να βελτιωθεί η ενεργειακή ασφάλεια στον κόσμο . Επίσης ακόμα και σε πολύ προοδευτικές εφημερίδες διαβάζουμε για το πράσινισμα της πυρηνικής ενέργειας, και μας την προτείνουν σαν τη μόνη βιώσιμη λύση για τον έλεγχο κλίματος, και ασφάλειας μέσω της πυρηνικής ανεξαρτησίας. Τελικά το μόνο πρασίνου στη χρήση πυρηνικής ενέργειας είναι το χρήμα.

Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα;



Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός;
Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση;
Λοιπόν κάνετε λάθος!!!
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ, ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>>ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ !!

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Τεταρτη

Η Πολυπολιτισμική ...Αθήνα...

Η Vodafone είχε βάλει μια κοπέλα έξω από το HONDOS στην Ομόνοια
να μοιράζει δωρεάν κάποια προγράμματα για φτηνές συνομιλίες
με Αλβανία, Ρωσία, Βουλγαρία.
Αφορούσε αλλοδαπούς και την έστειλε στο καλύτερο σημείο.
Έπεσαν επάνω της οι "φιλοξενούμενοι" και παρ΄ολίγον
να την λυντσάρουν για να πάρουν όσα περισσότερα μπορούσαν.
Της φώναξα να πετάξει κάτω την σακούλα που κρατούσε και να φύγει.
Με άκουσε.
Σε λίγα λεπτά είχαν εξαφανίσει τα πάντα.
Η κοπέλα έτρεμε με ευχαρίστησε και έτοιμη να βάλει τα κλάματα έφυγε
σχεδόν τρέχοντας.
Αθήνα η Πολυπολιτισμική ....τρομάρα της!
Αθηναίος

ΤΟ 1961 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΩΣ ΤΙΣ 9 Ν0ΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1989

Σαν Σήμερα: 13/08/2009

1846: Η Αστερόεσσα υψώνεται για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες.

1899: Γεννιέται ο βρετανός σκηνοθέτης Άλφρεντ Χίτσκοκ, επονομαζόμενος και «μετρ του σασπένς».

1907: Το πρώτο ταξί κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

1913: Γεννιέται ο Μακάριος, πρώτος πρόεδρος της Κύπρου, που μαζί με τον Γεώργιο Γρίβα ηγήθηκαν του αγώνα της ανεξαρτησίας από τους Άγγλους.

1923: Ο Φουσταφά Κεμάλ, ο επονομαζόμενος και Ατατούρκ, εκλέγεται πρόεδρος της Τουρκίας.

1950: Γεννιέται ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης.

1961: Οι αρχές της Ανατολικής Γερμανίας αρχίζουν να κατασκευάζουν το τείχος του Βερολίνου, που χώριζε την πόλη στα δύο. Το «τοίχος του αίσχους», όπως ονομάστηκε, θα διατηρηθεί έως τις 9 Νοεμβρίου του 1989, οπότε θα γκρεμιστεί κατά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών.

1971: Ο Τζον Λένον αφήνει το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη και δεν θα επιστρέψει ποτέ σε αγγλικό έδαφος.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ενα σπίτι με μηδέν εκπομπές άνθρακα που θα μπορούσε να γίνει ένα πρότυπο για τα περισσότερα σπίτια στην Αγγλία πρόκειται να παρουσιαστεί στο Κεντ.
Η κατασκευή αποκαλούμενη "Crossway", χρησιμοποιεί μια τεχνική που δανείζεται από μιά παλαία 600 ετών μεσαιωνική αρχιτεκτονικη.
Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Richard Hawkes, που θα είναι ο πρώτος κάτοχός του, με το δομικό σχέδιο από michael Ramage και Philip Cooper - και οι δύο που βασίζονται στο τμήμα πανεπιστημίου του Καίμπριτζ αρχιτεκτονικής.
Περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) των εκπομπών βρετανικού άνθρακα προέρχεται από τις οικογένειες, που προσθέτουν αρκετά στην παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.Το σχέδιο είναι οικονομικώς αποδοτικό δεδομένου ότι το σπίτι είναι σχετικά απλό να χτιστεί.
Το σχηματισμένο αψίδα κτήριο είναι ουσιαστικά ένας μεγάλος υπόγειος θάλαμος που εκτείνεται 20 μέτρα, που καλύπτονται στο εξωτερικό με τη γη και τις εγκαταστάσεις για να το βοηθήσουν να συνδυάσει μέσα με τα αγροτικά περίχωρά του .