Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΕΠΟΥΣ

Ιδιαιτέρα του πρωθυπουργού με μισθό 10.855 ευρώ



Με 10.855 ευρώ φαίνεται πως αμείβεται μία ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω «ψαλιδίσματος» και περικοπών στο Δημόσιο και τους μισθούς των υπαλλήλων του.



Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η Ξ.Μ. ήρθε με διαταγή μετακίνησης από τα Σκόπια και εξακολουθεί να λαμβάνει το επίδομα αλλοδαπής συν τον κανονικό μισθό της.



Συγκεκριμένα, η εν λόγω ιδιαιτέρα παίρνει κάθε μήνα: μισθό περίπου 4.800 ευρώ, 9.600 ευρώ το δίμηνο ως επίδομα αλλοδαπής και ημερήσια αποζημίωση 90 - 110 ευρώ (επί 30 ημέρες τον μήνα ίσον 2.700 ευρώ).



Μάλιστα, η αποζημίωση λαμβάνεται επειδή η Ξ.Μ. δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει αλλά χρησιμοποιήθηκε το «παραθυράκι» της διαταγής μετακίνησης.



Κι ενώ οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι μετρούν και ξαναμετρούν τα ψιλά και έχουν στοχοποιηθεί συλλήβδην, κάτι τέτοια περιστατικά μόνο απορίες που πρέπει να απαντηθούν δημιουργούν...

100.000 ευρώ για τους άστεγους της Αθήνας έδωσαν οι παίκτες του ΠΑΟ



Σημαντική κίνηση έκαναν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ, που έδωσαν 100.000 ευρώ από το πριμ του 1.000.000 που πήραν από τον πρόεδρο του ΠΑΟ Ν. Πατέρα για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων. Οι παίκτες του ΠΑΟ, έδωσαν το πριμ κατά την εκδήλωση για τους άστεγους του Δήμου.

Kάποτε υπήρχαν και...ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ








Κάποτε ακόμη και στα πιο απόμακρα χωριά της ελληνικής επικράτειας οι γέροντες κάτοικοι λαχταρούσαν την ώρα για να δουν κάποια παιδιά με τα χακί ή τα μπλε να ανηφορίζουν προς τα μέρη τους. Αν δεν τους έβλεπαν τη μια μέρα, την άλλη σίγουρα θα έκαναν το πέρασμα τους για να τους σφίξουν το χέρι, για να τους χαιρετίσουν. Αυτό τους έκανε να μην αισθάνονται μόνοι. Καλλιεργούνταν μέσα τους η αυτοπεποίθηση πως δεν τους ξέχασε η πολιτεία και η ασφάλεια ότι κάποιοι, στο μέτρο του δυνατού, θα φυλάνε τα χώματα που πατούν, τα χωράφια που καλλιεργούν, ολόκληρο το βιός τους.
Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από έναν που έχει μέσα του καρδιά, να βλέπει το χαμόγελο στα χείλη των μετρημένων παππούδων και γιαγιάδων που ηρωικά κρατάνε γερά ότι έχει απομείνει από ελληνικό χρώμα στα παραμεθόρια τμήματα της πατρίδας μας.
Πέραν αυτού, τα παιδιά αυτά, που μεγάλωσαν πλέον και πλησιάζουν τα 45, με ανεξάντλητους ελέγχους στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας, συνέτειναν ώστε πολλοί πολίτες αυτού του τόπου να μάθουν που βρίσκονται τα απαραίτητα έγγραφα στο αυτοκίνητο τους και να διακρίνουν την άδεια κυκλοφορίας, το ασφαλιστήριο και το δίπλωμα. Ταυτόχρονα αυτοί οι πολίτες καταλάβαιναν και αισθάνονταν ένα, ας πούμε, μικρό αίσθημα ασφάλειας όταν κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο και συναντούσαν τα «παιδιά» στο δρόμο.
Κύριο μέλημα τους ήταν βέβαια ο εντοπισμός και η σύλληψη λαθρομεταναστών. Συνάνθρωποι μας από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, εδώ και χρόνια, μεταναστεύουν και αναζητούν την τύχη τους στη χώρα μας. Τα παιδιά με τα μπλε και τα χακί υπέρβαλλαν εαυτούς για να προστατέψουν τα σύνορα της χώρας και ταυτόχρονα αρκετά απ’ αυτά έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο και το φιλότιμο του Έλληνα παρέχοντας τους τροφή, ένδυση, ακόμη και ψυχολογική στήριξη. Συνέβαλλαν με την παρουσία τους στην αρμονική συμβίωση αλλοδαπών και Ελλήνων, καθώς επίσης και στην ομαλή, όσο καθίσταται εφικτό, εργασιακή σχέση τους.
Τα παιδιά με τα μπλε και τα χακί διέθεταν, μόρφωση, επαγγελματισμό και μια διαφορετική ποιότητα που τους έκανε να ξεχωρίζουν. Αν κάποτε είχαν ουσιαστική, εμφανή παρουσία, σήμερα τα καθήκοντα τους έχουν γενικευτεί και ο επιτυχημένος τους θεσμός έχει απαξιωθεί πλήρως. Σ’ αυτό βοήθησαν και κάποια «καλά παιδιά» εκ των έσω κινούμενα από ιδιοτέλεια, ενώ κάποια άλλα αλλοιώθηκαν παρασυρμένα από το σύστημα.
Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης παραμένει επίκαιρο και σοβαρό, ασχέτως αν την καθημερινότητα μας απασχολεί το ΔΝΤ και το δημοσιονομικό έλλειμμα.
Οι γέροντες και οι γριούλες, όπως και οι κάτοικοι πολλών περιοχών έμειναν με ένα παράπονο. Γιατί κάποτε υπήρχαν… Συνοριακοί Φύλακες.


Γ.Τ.
anemomilos

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΟΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΣΗΕΑ. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΤΙΡΙΑ. ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ;;;




Τζάμπα ρεύμα για τζάμπα μάγκες


Όλο και περισσότερα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για το δίκτυο αριστεράς, δημοσιογραφίας και κράτους, που συνθέτουν ένα ασύδοτο παρακράτος, το οποίο ταλανίζει την κοινωνία μας.

Έτσι, από την απάντηση της ΔΕΗ σε ερώτηση των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., Αδώνιδος Γεωργιάδη και Θάνου Πλεύρη, διαπιστώνουμε ότι τα υπό κατάληψη κτίριαστην οδό Ζαΐμη 11 και 11α, ιδιοκτησίας Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών,ηλεκτροδοτούνται, με τους λογαριασμούς να εξοφλούνται κανονικά από την ΕΣΗΕΑ, αλλά με τηνΔΕΗ να μην μπορεί από 14।2.2003 να εισέλθει στους χώρους όπου βρίσκονται οι μετρητές για να κάνει καταμετρήσεις.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΝ ΚΟΨΑΝΕ ΗΔΗ ΤΟΝ 13 ΚΑΙ 14 ΜΙΣΘΟ

"Οι πολυεθνικές ας κρατήσουν τα προσχήματα"

"KAΛHΣΠEPA!ΣHMEPA H TOYOTA EΛΛAΣ ME EΣΩTEPIKH ENHMEPΩΣH ΣTOYΣ EPΓAZOMENOYΣ ANAKOINΩΣE OTI KATAPΓOYNTAI O 13ος ΚΑΙ 14ος MIΣΘOΣ XΩPIΣ ENΣΩMATOΣH!!TO NA PΩTHΣΩ THN NOMIMOTHTA AYTHΣ THΣ KINHΣHΣ H' TO KATA ΠOΣO AYTO EINAI H METOYΣIΩΣH TOY TI ΘA ANAKOINΩΘEI TEΛIKA THN KYPIAKH ΘA EINAI XAZO;TOYΛAXIΣTON KYPIEΣ ΠOΛYEΘNIKEΣ KPATHΣTE TA ΠPOΣXHMATA!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ,ΑΦΗΣΕ ΕΝΕΧΥΡΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΔΕΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΔΕΗ!

70χρονη στη Θεσσαλονίκη άφησε ενέχυρο τα χρυσά της δόντια για να πληρώσει τη ΔΕΗ και αν αναρωτιέστε πόσο ήταν ο λογαριασμός της ΔΕΗ, αυτός ήταν 140 ευρώ.

Σύμφωνα με τους ενεχυροδανειστές, άν8ρωποι έχουν φτάσει στο σημείο να οδηγούνται στο να δίνουν ακόμα και τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές.

Ήρθε και Τουρκική πρέζα-θάνατος!



Έπεσε και Τουρκική ηρωϊνη στην πιάτσα της Αθήνας.
Τι σημαίνει;
Καθαρή ηρωϊνη δηλαδή θάνατος.
100 γραμμάρια αντιστοιχούν σε 1 κιλό αναμεμειγμένης πρέζας
που χρησιμοποιούν οι τοξικομανείς.
Η Ασφάλεια έπιασε Αφγανούς πρεζέμπορους Τουρκικής ηρωϊνης
στο Κέντρο της Αθήνας.
Έπεσε σύρμα στις πιάτσες αλλά κάποιοι άρρωστοι πάνω στη χαρμάνα τους
πιθανόν να την πατήσουν.
Η Τουρκία είναι εύκολη αγορά ναρκωτικών θεωρείται φτηνή
και καταφεύγουν σε αυτή όσοι δεν έχουν καλές σχέσεις
με την Αλβανική μαφία που κρατάει την μεγαλύτερη μερίδα
διακίνησης ναρκωτικών στη Χώρα μας.

Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ-Αρνείται οτι παντρεύτηκε 13χρονη

Ο Αηmad Sani Yerima ειναι γερουσιαστής στη Νιγηρία και τις τελευταίες μέρες έχει γινει στόχος γυναικείων και ανθρωπιστικών οργανώσεων καθώς λέγεται οτι η 4η γυναίκα του ειναι μόλις 13 ετών! Ο ιδιος το αρνείται απο τη μια αλλά απο την άλλη δε λέει πόσο χρονών ειναι η γυναίκα του. Λέει πως δεν είναι κάτι παράνομο αλλά ποτέ δε θα σεβαστεί ένα νόμο που ειναι αντίθετος στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Γερμανός οικονομολόγος απειλεί ότι θα προσφύγει κατά της χρηματοδότησης στην Ελλάδα



Ο Γερμανός οικονομολόγος Γιόακιμ Σταρμπάτι, ο οποίος έχει απειλήσει ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο εναντίον του γερμανικού πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα, δήλωσε ότι η προσφυγή του είναι απίθανο να απορριφθεί γιατί χαίρει μεγάλης στήριξης...
Ο Σταρμπάτι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν, σε συνέντευξή του στην τσεχική εφημερίδα Mlada Fronta Dnes δήλωσε ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν να βγει από την ευρωζώνη και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της για να αναζωογονήσει την οικονομία της.

«Περιμένουμε ότι το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν θα απορρίψει την προσφυγή μας, επειδή η πρωτοβουλία μας χαίρει απίστευτα μεγάλης στήριξης», είπε ακόμη.

Ωστόσο, είναι αβέβαιο το πως θα αντιδράσει το δικαστήριο στην προσφυγή. Μπορεί να παγώσει τη γερμανική βοήθεια, ενώ εξετάζει τη νομιμότητά της, αλλά νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι λόγω του επείγοντος του θέματος, το δικαστήριο ενδέχεται να επιτρέψει την εκταμίευση του πακέτου όσο εξετάζει την προσφυγή.

Η ιστορία έχει δείξει ότι το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει ταχύτατα για την τύχη της προσφυγής.

Ο Σταρμπάτι δήλωσε ότι τόσο οι πολίτες όσο και τα πολιτικά κόμματα στηρίζουν την πρωτοβουλία του. «Υπάρχει διάσταση απόψεων και στους κυβερνώντες συντηρητικούς CDU/CSU, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, η στήριξη έχει αυξηθεί σημαντικά», είπε στη συνέντευξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καλύτερη λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας θα ήταν να βγει από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα. «Αν είχαν το δικό τους νόμισμα, το οποίο θα υποτιμούσαν, θα επανακτούσαν την ανταγωνιστικότητά τους», συμπληρώνει.

ΤΑΝΕΑ

Όταν σκάσει μύτη μιά “είδηση”[;] με μετανάστη, τρέχετε να την κοπυπαστάρετε στο blog σας διά να μας δείξετε το πόσο μεγάλον τον έχετε…. τον

…. τον αντιρατσισμό σας ντε! Τσάμπα προσπαθείτε αδέρφια, μας/σας έχει καταγράψει ΟΛΟΥΣ ο Nago…

Posted by J.McManus

Τι διάολο γίνεται στην Κρήτη τελευταία;

Τίποτα δεν γίνεται αδερφέ και μην ανησυχείς τσάμπα. Ή μάλλον “γίνεται”, όσο και με το κάψιμο της Εβραϊκής Συναγωγής από ΑγγλοΑμερικάνους φαντάρους!

Επίσης, όταν βάζετε μιά είδηση με λυνξ, να παρακολουθείτε και τηνεξέλιξή της, τις τρέχουσες ημέρες, διότι το in.gr σήμερα, μας λέει άλλα… άλλα-ντάλα-της Παρασκευής το γάλα.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1130908&lngDtrID=244

H είδηση αυτή δεν είναι διαθέσιμη πλέον ή είναι προσωρινά υπό διόρθωση…

Έτοιμοι είσασταν ρε μόρτες να παρουσιάσετε την αποτρόπαια είδηση με το σκουπόξυλο, ως: άλλο ένα ρατσιστικό έγκλημα”: Κούνεβα Νο.2, Αφγανάκι κλπ… (βγάλτε επιτέλους τον Νago που κρύβετε μέσα σας). Σας ξέρω πλέον πολύ καλά, σας έχω γεννήσει εγώ…

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ

ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Στην εισήγηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου, μετά από τα ηρωικά του, ανέφερε πως η κυβέρνηση δίνει μάχη για να ανταποκριθεί σε πέντε στόχους ταυτόχρονα. Εμείς θα σας τους πούμε και εσείς δείτε τι έχει καταφέρει ο Παπανδρέου στους έξι μήνες πρωθυπουργίας του...
funny animated gif


...Πρώτος στόχος η σωτηρία της χώρας και την προστασία των πολιτών.

Δεύτερος στόχος, η έξοδος από την κρίση με σιγουριά και ασφάλεια.

Τρίτος στόχος, η δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την αλλαγή της παραγωγικής δομής της χώρας.

Τέταρτος στόχος, η δρομολόγηση μιας ανάπτυξης βιώσιμης, πράσινης

Πέμπτος στόχος, η κοινωνική δικαιοσύνη.

Λοιπόν; Ποιους από αυτούς έχει πετύχει;

Ααα; Για την Ελλάδα μιλάμε και όχι για τη Σουηδία...

Ομάδα αντιεξουσιαστών επετέθη σε καθηγητή στο Πάντειο εν ώρα διδασκαλίας


Ο καθηγητής είναι ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, αρθρογράφος του ΡΕΣΑΛΤΟ.
Ο κύριος Χρυσοχοΐδης, αυτά τα «τέκνα» του στο Πάντειο δεν θα τα «συνετίσει»;
Μάλλον τώρα τον έχουν απορροφήσει τα έτερα «παιδιά» του: Αυτά του «Ε.Α.»!!!
Διαβάστε την καταγγελία του Γιάννη Παπαμιχαήλ

ΠΑΝΤΕΙΟ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΑΣΥΛΟ

Στις 14 Απριλίου 2010, στο Πάντειο, μια ομάδα αντιεξουσιαστών διέκοψε το μάθημά μου και αφού με εξύβρισε, με αποκάλεσε … «φασίστα» ενώπιον 50 περίπου φοιτητών και τελικά εκσφενδόνισε εναντίον μου ένα γιαούρτι.
Αιτία αυτής της συμπεριφοράς...
σύμφωνα με τα λεγόμενά τους και με όσα αναφέρονται σε μια τετρασέλιδη προκήρυξη που μοιράστηκε και που έχει σαν υπότιτλο «φασίστες και καθηγητές πηγαίνουν χέρι – χέρι» είναι το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του καθηγητή με τη δημόσια πολιτική παρουσία μου – και πιο συγκεκριμένα, με την έκφραση επιφυλακτικών και κριτικών απόψεων γύρω από τα θέματα που αφορούν την υποκριτική μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους ή γύρω από τα κοινωνικά και ιδεολογικά ζητήματα των πολιτικο-πολιτισμικών αναταράξεων και αμοιβαίων περιχαρακώσεων που αναδεικνύονται αντικειμενικά στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
Η υπογραφή μου μεταξύ άλλων πολλών σε ένα κείμενο της «Επιτροπής για τον Έλεγχο της Λαθρομετανάστευσης» ήταν το έναυσμα για τη δυναμική παρέμβαση της ομάδας των αντιεξουσιαστών.

Επειδή δεν μου δόθηκε καμία ευκαιρία όχι βέβαια «να απολογηθώ», αλλά να αντικρούσω τους ισχυρισμούς τους, να επισημάνω την πολιτική διαφωνία μου με συνθήματα που στρέφονται κατά των προσώπων των μεταναστών (είτε της προαναφερόμενης ΠΕΑΕΛ, είτε οποιουδήποτε άλλου φορέα) ή έστω να συζητήσω πάνω στα σημεία των ιδεολογικών τριβών και της σε μεγάλο βαθμό εικονικής αντιπαλότητας, αποφάσισα να συντάξω αυτό το κείμενο ως ερέθισμα για έναν ευρύτερο προβληματισμό γύρω από τις διαδικασίες υπονόμευσης του ακαδημαϊκού ασύλου.

Το δισέλιδο κείμενο, της ΠΕΑΕΛ που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο εξέφραζε κοινωνικές και πολιτικές επιφυλάξεις πολλών πολιτών γνωστών για τις δημοκρατικές τους πεποιθήσεις, σχετικά με το ενδεχόμενο της μαζικής απόδοσης ιθαγένειας σε μετανάστες και με την καλλιέργεια ενός πολυπολιτισμικού μοντέλου κοινωνίας.

Δεν καλούσε τον ελληνικό λαό σε κανένα «πογκρόμ» κατά των μεταναστών (όπως ισχυρίζεται η καταγγελία των αντιεξουσιαστών), αλλά σε πολιτικούς προβληματισμούς περί του θέματος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Συνεπώς, όταν πληροφορήθηκα την ανάρτηση του παραπάνω κειμένου στο διαδίκτυο και ενημερώθηκα για το ακριβές περιεχόμενο του, παρά ορισμένες διαφωνίες μου σχετικά με κάποιες διατυπώσεις (κυρίως σχετικά με το «Ελληνικό Εθνικό Κράτος»), δεν θεώρησα σκόπιμο να διαχωρίσω εκ των υστέρων τη θέση μου από το αρχικό κείμενο της παραπάνω επιτροπής, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι προσυπογράφω ή επικροτώ εκ των προτέρων το σύνολο των απόψεων ή των πιθανών μελλοντικών της πρωτοβουλιών.

Οι εισβολείς, όμως, όχι μόνο με εμπόδισαν να αντικρούσω τους ισχυρισμούς τους, να επισημάνω την πολιτική διαφωνία μου με συνθήματα που στρέφονται κατά των προσώπων των μεταναστών, ή έστω να συζητήσω μαζί τους σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, αλλά και θεώρησαν τις προσπάθειες μου αυτές ως δείγμα μιας ενοχικής συμπεριφοράς που επιχειρούσε να δικαιολογηθεί για να αμβλύνει τις «κακές εντυπώσεις».

Ενημέρωσα αμέσως μετά το συμβάν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, κ. Παναγιώτη Τσίρη ο οποίος μου συνέστησε να ενημερώσω επισήμως το Τμήμα Ψυχολογίας και να ακολουθήσω την τυπική οδό για την ανακοίνωση και την καταγγελία του περιστατικού στις Πρυτανικές Αρχές και στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.

Όπως φαίνεται και από μια απλή ανάγνωση της προκήρυξης που με στοχοποιεί, η ενέργεια ήταν πλήρως προσχεδιασμένη και το προσχηματικό κείμενο που μοιράστηκε ήταν οργανωμένο με τρόπο που να αναδεικνύει την πολιτική διαπόμπευσή μου περίπου σαν μια … «πολιτική αναγκαιότητα».

Αγαπητοί φίλοι, πιστεύω ότι με την τροπή που πήραν εκ των πραγμάτων αυτές οι πρακτικές όλων όσων δηλώνουν ότι αρνούνται κάθε συζήτηση και που ταυτόχρονα αυτοαναγορεύονται ως αρμόδιοι περί των ζητημάτων της «πολιτικής ορθότητας» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι πιθανόν ότι σε λίγο πολλά από τα θεωρητικά και ερευνητικά θέματα της παγκόσμιας πολιτικής και επιστημονικής επικαιρότητας θα τεθούν στο περιθώριο – και όσοι ασχολούνται με τέτοια θέματα θα πρέπει να διαθέτουν κάποιο «πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων» που να τους το επιτρέπει.

Προφανώς, η επιβολή της ιδεολογικής νομιμότητας και τάξης κατά αυτόν τουλάχιστον τον άκρως «εξουσιαστικό» τρόπο, ουδόλως συνάδει με την έννοια της «αριστεράς», ούτε βέβαια με εκείνη του ακαδημαϊκού ασύλου ή του δημοκρατικού διαλόγου που υποτίθεται ότι προάγει το πανεπιστήμιο.

Είναι όμως εξίσου φανερό ότι η επανάληψη της παραπάνω στερεότυπης δημοκρατικής αντίθεσης στη βία ουδόλως εμποδίζει την επανάληψη των πράξεων και των γεγονότων που κατ’ εξακολούθηση την αμφισβητούν.

Δεν επιθυμώ βέβαια εδώ να επεκταθώ στην ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε να αντιδικήσω με αυτές τις πολιτικές ομάδες που, παρά το γεγονός ότι όπως φαίνεται, η πολιτική μου διαδρομή τους είναι σε γενικές γραμμές γνωστή, συνεχίζουν να με καθυβρίζουν και να με συκοφαντούν θεωρώντας κάθε αναφορά σε κοινωνικά ζητήματα των εθνικών κοινωνιών ως «ενδείξεις εθνικισμού» και συνδέοντάς την με ακροδεξιές νοοτροπίες.

Θεωρώ, άλλωστε, ότι πάντα συμμερίστηκα και εξακολουθώ να συμμερίζομαι τις ηθικές αξίες που οι παραπάνω συλλογικότητες προβάλλουν στο δημόσιο λόγο τους, όχι μόνο μονομερώς, σε βάρος πάντα των πιο λαϊκών ιδίως τμημάτων της νεοελληνικής κοινωνίας.

Δεν αποβλέπω λοιπόν στο να αποσπάσω την συμπαράσταση όλων γενικά των πολιτικών παρατάξεων, αφού θα ήταν πιθανό να μου αποδοθούν στη συνέχεια ιδεολογικές «συμπλεύσεις» με φορείς πολιτικών ιδεών που ενδεχομένως δεν θα αντιστοιχούσαν στις επιλογές μου.

Δεν επιθυμώ επίσης να προκαλέσω, σε μια περίοδο κρίσιμη για το δημόσιο πανεπιστήμιο μια επιπλέον συζήτηση για το ακαδημαϊκό άσυλο, το οποίο πιστεύω ότι υπονομεύεται εκ των έσω. Δεν είμαι σε θέση να προβώ σε υποδείξεις «πρακτικών λύσεων», αφού αφενός δεν γνωρίζω αν και γιατί κάποιοι υποκινούν την επιθετικότητα της συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας στο πρόσωπό μου και αφετέρου εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες λύνονται στις δημοκρατικές κοινότητες μόνο με τα αντίστοιχα μέσα και διαδικασίες και όχι με απόπειρες εκφοβισμού, με νεομακαρθικού τύπου διοικητικά μέτρα ή με τυπικές, αιχμηρές ή μη ανακοινώσεις.

Συνεπώς, δεν θα επιμείνω ούτε στην υπογράμμιση των αδικημάτων που έχουν διαπράξει τα άτομα αυτά τόσο κατά του προσώπου μου, όσο και κατά των ακαδημαϊκών λειτουργιών του πανεπιστημίου.

Με το παρόν υπόμνημα, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η ευρύτερη δημοκρατική κοινότητα θα ήταν χρήσιμο να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του διαλόγου που ενδεχομένως θα βοηθούσε και στη βελτίωση της λειτουργίας του ακαδημαϊκού ασύλου.

Γιάννης Παπαμιχαήλ
Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
http://resaltomag.blogspot.com/2010/04/blog-post_28.html

"Συντάξεις άγαμων θυγατέρων δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών"

"Μέσα σε όλο τον ορυμαγδό των μέτρων που έρχονται κατ’ εντολή του ΔΝΤ είναι και το κόψιμο των συντάξεων που παίρνουν οι άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών. Στις σκέψεις είναι, αλλά στην Ελλάδα ότι σκέφτονται το υλοποιούν κιόλας, ειδικά όταν πρόκειται να κερδίσουν χρήματα και όχι να δώσουν...
Γνωρίζω ότι υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια για την συγκεκριμένη παροχή στις άγαμες κόρες μόνο των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών και όχι αδικαιολόγητα οφείλω να ομολογήσω. Έχοντας όμως συγγενικό πρόσωπο που παίρνει αυτή τη σύνταξη το βλέπω το θέμα πιο σφαιρικά.

Αυτή τη σύνταξη την λαμβάνουν με βάση Νόμο του Ελληνικού Κράτους οι άγαμες ή διαζευγμένες κόρες, οι οποίες έχουν μηδενικό εισόδημα και δεν θεμελιώνουν δικαίωμα δικής τους σύνταξης από κάποιον άλλο ασφαλιστικό φορέα. Επιπρόσθετα κάθε χρόνο γίνεται έλεγχος στα εισοδήματα τους και αν προκύψει εισόδημα από άλλη πηγή ή κόβεται η σύνταξη ή μειώνεται.

Κάποιες από τις δικαιούχους όντως δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν αυτή τη σύνταξη είτε γιατί είναι σε ηλικία που θα μπορούσαν να εργαστούν είτε γιατί έχουν εισοδήματα τα οποία αποκρύπτουν (ελεύθερο επάγγελμα, εισοδήματα από ενοίκια, κ.λ.π.).

Υπάρχουν όμως και γυναίκες που είναι σε ηλικία 65+ και αυτή η σύνταξη είναι η μοναδική πηγή εισοδήματός τους. Στο τέλος της ζωής τους καλούνται να μείνουν χωρίς εισόδημα και χωρίς περίθαλψη. Είναι δίκαιο αυτό;

Και εντάξει να δεχτώ ότι είμαστε σε οικονομική κρίση και τα μέτρα θα πάρουν παραμάζωμα πολύ κόσμο. Όμως τι θα κερδίσει το δημόσιο από το κόψιμο των συντάξεων; Αλλού είναι το χρήμα. Ας κοιτάξουν να δώσουν πίσω τα κλεμμένα, τις μίζες, τα φακελάκια. Ας πληρώσει το δημόσιο αυτά που χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία. Ας κόψουν τις σπατάλες. Και μετά ας κόψουν και τις συντάξεις"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

1.500.000 Ευρώ επίδομα στους βουλευτές για αγορά PC!

3.

Απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

της 13.11.2009

(ΦΕΚ 223 Α΄ /13.11.2009)

«Περί δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αποφάσεως της Ολομέλειας τους Βουλής "Για την παροχή τηλεπικοινωνιακού υλικού και εξοπλισμού πληροφορικής, καθώς και κάλυψη δαπανών για τηλεφωνικά τέλη"».

Οι βουλευτές θα μας τρελάνουν: 1.500.000 ευρώ επίδομα για αγορά H/Y!!!

Την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται τα νέα οικονομικά μέτρα και οι "απλοί άνθρωποι του μόχθου" καλούνται να πληρώσουν "το μάρμαρο", η Βουλή των Ελλήνων κατά ομόφωνη απόφαση (ΦΕΚ223 Α) ενέκρινε, εν μέσω κρίσης, πρόγραμμα επιδότησης για όλους ανεξαιρέτως, τους βουλευτές και ευρωβουλευτές προκειμένου να αγοράσουν το δικό τους προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής, προκειμένου να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους μέσω του διαδικτύου με προϊόντα όπως:
Επιτραπέζιους Η/Υ , Laptops, Notebooks, πολυμηχανήματα-εκτυπωτές, Τηλεφωνικό κέντρο, Fax, Λογισμικό αυτοματισμού πολιτικού γραφείου , προγράμματα Η/Υ ,Δορυφορικό δέκτη και ότι άλλο gadget μπορεί να περιλαμβάνει ένα σύγχρονο πολιτικό γραφείο.

Όπως προκύπτει από το επίσημο έγγραφο κάθε βουλευτής επιλέγοντας τον δικό του προμηθευτή , προσκομίζει στο Τμήμα Προμηθειών και Διαχειρίσεως της Βουλή τιμολόγια αγορά έως 5.500 ευρώ έκαστος (αναλόγως με την κατηγορία που ανήκει) και ο προμηθευτής θα. περνάει να εξοφλείται από τη Βουλή των Ελλήνων.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό των τριακοσίων της βουλής μαζί με τους ευρωβουλευτές πού επίσης δικαιούνται το επίδομα μάς δίνει ένα ποσό μεγαλύτερο από 1.500.000 ευρώ.

Με τις υγείες μας, να τους χαιρόμαστε!!!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ 5.500 ΕΥΡΩ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.500.00 ΕΥΡΩ!!) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ- ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ- Η/Υ!!! ( λές και δεν έχουν υπολογιστές και χρειάζονται επιχορήγηση 5.500 ευρώ για να αγοράσουν...)


Μέτρα ΣΟΚ

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ 13ος - 14ος ΜΙΣΘΟΣ

Πολύ σκληρά, με πρωτοφανείς κοινωνικές επιπτώσεις, είναι τα μέτρα που θα επιβληθούν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών τάξεων.

Ο πρωθυπουργός τους ανακοίνωσε τα ...

σκληρά μέτρα που θα αναγκαστεί να λάβει σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια που θα λάβει η ελληνική οικονομία από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Η βοήθεια θα είναι της τάξης των 140 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο πακέτο που έχει πάρει ποτέ χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας τα κυριώτερα μέτρα του πακέτου θα είναι:
Αύξηση του ΦΠΑ μέχρι το 25%, περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και στις υψηλές συντάξεις και κατάργηση του ορίου των απολύσεων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι τα φώτα της δημοσιότητας φεύγουν από την κυβέρνηση και πέφτουν πλέον στους κοινωνικούς φορείς για το αν αποδεκτούν ή όχι τα μέτρα.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας αναμένονται εντός του Σαββατοκύριακου.

Οι παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αθροίσουν δυνάμεις για να λυθούν τα προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Εξαιρετικά προβληματισμένος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «πήραμε μία γεύση από τα σκληρά μέτρα που έρχονται».

Ερωτηθείς αν φοβάται κοινωνική αναταραχή, απάντησε ότι αυτή ήδη υπάρχει και πρόσθεσε ότι στις συνομιλίες του με την τρόικα τους ανέφερε την ελληνική παροιμία οτι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιάδης: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τελειωμένη ιστορία που συζητήθηκε ερήμην, τουλάχιστον των εργαζομένων του Δημοσίου και βγαίνει μια απόφαση, που έρχεται να επιδεινώσει τη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

Η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, το επί τρία χρόνια πάγωμα των μισθών, η αλλαγή των συντελεστών των έμμεσων φόρων και όλα όσα δεν έχουν ανακοινωθεί, έρχονται να επιβαρύνουν ακραία τη ζωή των πολιτών και μάλιστα μονόπλευρα, είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε ότι ο τόπος μας έχει δυνατότητες και αυτή τη στιγμή πρυτανεύει η κοινωνική σύμπνοια και η πολιτική ευθύνη.

Υπάρχει ένα επαρκές δίχτυ ασφαλείας για τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, που δυστυχώς πρέπει να πληρώσουμε πολύ ακριβά και με σκληρά μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος.

O ίδιος συμπλήρωσε ότι κάθε σκέψη μετακύλησης του κόστους στα προϊόντα, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, είναι ανεδαφική, ενώ αντιτάχθηκε στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, προσθέτοντας ωστόσο, ότι έχουμε την αίσθηση πως δεν θα φτάσουμε ως εκεί.

Τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά πρέπει να το παλέψουμε, δήλωσε ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

in.gr

ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ


ΣΕ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Οι προκλήσεις και ο εξευτελισμός των Γερμανών συνεχίζεται। Σήμερα μια απο τις μεγαλύτερες Γερμανικές εφημερίδες, η Frankfurter Allgemeine Zeitung, δημοσιεύει μια γελοιογραφία με την Ακρόπολη να φέρει Τουρκική σημαία και ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών να σχολιάζει πως τελικά βοήθησαν οι Τούρκοι και έτσι δεν πλήρωσαν οι Γερμανοί