Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΣΚΥΛΟ ΤΟ 2009




Οι δόλιες μεθοδεύσεις των Τούρκων

Ο λύκος αλλάζει την τρίχα το χούι όμως όχι...
funny animated gif

Η επίσκεψη του κ. Έρντογάν στή Μονή του Άγιου Γεωργίου του Κουδουνά και το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, λίγες ήμερες μετά το επεισόδιο των Τούρκων Δημοσιογράφων ατή Ρω, θέτει ένα καίριο ερώτημα.
Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου και θαλασσίου χώρου είναι ενέργειες του τούρκικου βαθέως κράτους, χωρίς προηγούμενη έγκριση της υπεύθυνης κυβερνήσεως ή είναι μεθοδικές επιχειρήσεις της τελευταίας, για την έμπρακτη γνωστοποίηση και προώθηση των διεκδικήσεων της;
Είναι αφελές να πιστεύει κανείς το πρώτο, όταν ή Τουρκία επιδιώκει να ενεργήσει γεωτρήσεις μεταξύ Δωδεκανήσου και Κύπρου, οι δε τεχνικοί σύμβουλοι της τελευταίας διαπιστώνουν την ύπαρξη εκτεταμένων κοιτασμάτων αερίου μεταξύ Πάφου και Καστελλόριζου.
Οι Τούρκοι στα εθνικά τους θέματα είναι ενωμένοι και δεν υποχωρούν, αλλά μόνον ελίσσονται, όταν αυτό διευκολύνει την επίτευξη του στόχου τους.
Ενόψει της κρίσεως της Τουρκίας, τον προσεχή Δεκέμβριο, από τα αρμόδια όργανα της Ε Ε., ως προς το αν πραγματοποίησε αξιόλογα βήματα, για την πλήρωση των προϋποθέσεων εντάξεως της στην Ευρωπαϊκή κοινότητα, προβαίνει τώρα σε ορισμένες ανώδυνες χειρονομίες, με τις όποιες ουδέν ζημιούται. Αντιθέτως δίδει την ευκαιρία στους υπερατλαντικούς υποστηρικτές της να τις επικαλεσθούν ως δήθεν αποδείξεις συμμορφώσεως της προς τις υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε.
Ούτε τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδος τερματίζει, ούτε τις προπετείς διεκδικήσεις της εγκαταλείπει. Τουρκικές ακταιωροί πυκνώνουν τις περιπολίες τους, παραβιάζουν κατάφωρα τα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρεμβάλλουν εμπόδια σε ξένα τουριστικά σκάφη, πλέοντα προς την Δωδεκάνησο.
Έξαλλου ή Τουρκία διατηρεί στην Κύπρο, τόσο τους "Ασιάτες εποίκους, όσο και τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, ή ύπαρξη των οποίων σε χώρα-μέλος της Ε.Ε. εξευτελίζει τους ηγέτες της τελευταίας, οι οποίοι την ανέχονται και συζητούν ακόμη τους όρους εντάξεώς της, ενώ θα έπρεπε να την είχαν αποκλείσει εκ μόνου του λόγου αυτού.
Απόδειξη του ότι ή Τουρκία εξακολουθεί την επιθετική και επεκτατική πολιτική της, αποτελεί και το γεγονός ότι διατηρεί και εξοπλίζει συνεχώς τη στρατιά του Αιγαίου. Προσφάτως επεδίωξε να ενισχύσει τον εξοπλισμό της και με πυραύλους S-400. Διότι τους πυραύλους αυτούς ζήτησε ο Ερντογάν από τον κ. Πούτιν, κατά τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, στην πρόσφατη συνάντηση τους στην Τουρκία, μετά την επιτυχή συμφωνία τους για τους ενεργειακούς αγωγούς.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, επί πλέον, επεδίωξε και την αγορά δύο σμηνών επιθετικών ελικοπτέρων, καθώς και συστημάτων ραδιοεπισημάνσεως «ευρέος φάσματος», για χρήση σε ευαίσθητες συνοριακές ζώνες. Τα ανοίγματα αυτά της πονηρής τουρκικής ηγεσίας, είχαν ως συνέπεια να ομιλήσει ο κ. Πούτιν αρχικώς, για δύο χώρες στη Μεγαλόνησο", και μετά τις διαμαρτυρίες Λευκωσίας και Αθηνών, για «δύο τμήματα», δηλαδή ένα τουρκικό και ένα ελληνικό.
Οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι άξιοι των περιστάσεων. ΟΙ δε κυβερνώντες εμφανίζονται και αντιφατικοί. Διότι ενώ αναγνωρίζουν την ανάγκη βελτιώσεως των αεροπορικών, ναυτικών και στρατιωτικών δυνάμεων της Χώρας, μειώνουν τη στρατιωτική θητεία σε 9 μήνες! Περαιτέρω δε, ενώ αναγνωρίζουν την αξία του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου από το Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη και εκείνου μεταφοράς φυσικού αερίου (South Stream) μετά την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών, περιήλθαν σε απραξία και επέτρεψαν στην Τουρκία να αναλάβει πρωτοβουλία, εκεί όπου ή Ελλάδα, ως εκ της θέσεως της, θα έπρεπε να προηγείται. Άλλα όπως τα άτομα, έτσι και οι λαοί, αν δεν έχουν αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια, δεν υπολογίζονται από κανένα.
Η κυβέρνηση Σημίτη αγνόησε τον άνω κανόνα και ουδετεροποίησε τα Ίμια, κατά παράβαση του Συντάγματος. Αναγνώρισε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Υποχρέωσε την Κύπρο να μη εγκαταστήσει στο έδαφος της πυραύλους S-300, πού είχε αγοράσει από την Ρωσία, και παρέδωσε ανηθίκως τον Οτσαλάν στους Τούρκους.
Ο κ. Καραμανλής είχε όλη τη δυνατότητα μετά τις συμφωνίες για τους ανωτέρω αγωγούς, να επιδιώξει προστασία από την Ρωσία και τις ευρωπαϊκές χώρες πού εξυπηρετούσαν αυτοί.
Είμεθα φίλοι των Αμερικανών, αλλά προ παντός Έλληνες. Και οι Έλληνες θα πρέπει να προτάσσουν τα συμφέροντα της χώρας τους, πολύ περισσότερο όταν αυτά δεν βλάπτουν τους φίλους τους. Εάν όμως οι πολιτικοί πρώτο μέλημα έχουν το πολιτικό τους συμφέρον, όσο και αν το επιτύχουν δεν θα αποκτήσουν ποτέ τιμητική θέση στην ιστορία, γιατί η ιστορία δεν υποτάσσεται στα ΜΜΕ, ούτε εξαγοράζεται και ακόμη και όταν διαστρεβλώνεται ο χρόνος ξεσκεπάζει τους βιαστές της!

Στην Τουρκία όλη η ευθύνη των εκτελέσεων


Τα διάτρητα κρανία καταμαρτυρούν τις εκτελέσεις


Συγκλονίζει η θέα των λειψάνων στο ανθρωπολογικό εργαστήριο. Σήμα κατατεθέν των Τούρκων οι εκτελέσεις με χαριστική βολή στο κρανίο.

ΑΤΤΙΛΑΣ
Εφάρμοζε εθνικό ξεκαθάρισμα

Συγκλονίζει την ψυχή κάθε Ελληνοκύπριου πατριώτη η φοβερή αποκάλυψη τής εν ψυχρώ δολοφονίας των πέντε αιχμαλώτων στα υψώματα του Τζιάους. Οι Αντωνάκης Κορέλλης, Πανίκος Νικολάου, Χριστόφορος Σκορδής, Ιωάννης Παπαγιάννης και Φίλιππος Χατζηκυριάκου εκτελέστηκαν με χαριστική βολή στο κρανίο από τους εισβολείς και τους Τουρκοκυπρίους μουτζαχίτ.
Τα παιδιά της Κύπρου έπεσαν στις ερπύστριες των τανκς του Αττίλα και στους φανατικούς Τουρκοκυπρίους μουτζαχίτ που ήθελαν να ξηλώσουν καθετί ελληνικό από την κατεχόμενη γη μας. Τα παιδιά της Κύπρου έδωσαν και την τελευταία σφαίρα πριν πέσουν αιχμάλωτοι στις σιδερόφρακτες ορδές του Αττίλα, που προέλαυναν προς την Αμμόχωστο, μετά που η γραμμή της Μιας Μηλιάς έσπασε.
Είναι γνωστό ότι τα τάγματα της Εθνοφρουράς διατάχθηκαν να καταλάβουν τους θύλακους για να μπορεί να οργανωθεί παλλαϊκή άμυνα εναντίον των εισβολέων χωρίς φόβο από τα μετόπισθεν. Στις μάχες που ακολούθησαν δύο περιοχές αντιστάθηκαν λυσσαλέα. Η περιοχή Τζιάους και η περιοχή Κοκκίνων. Ήταν οι δύο κύριες σφηκοφωλιές της ΤΜΤ που γνώριζε και υπηρετούσε τα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας σε βάρος της πατρίδας μας. Η μάχη του Τζιάους υπήρξε σκληρή και ανελέητη. Υπήρχαν απώλειες και από τις δύο πλευρές και οι Τουρκοκύπριοι κατάφεραν να κρατήσουν μέρος του θυλάκου.


Σε αυτό το κλίμα, με το ολοκαύτωμα να είχε προηγηθεί στη Λάπηθο - Καραβά, στην ίδια την Κερύνεια με τις ομαδικές εκτελέσεις στρατιωτών και αμάχων, στο πέρασμα του Μπέλαπαϊς και αλλού ήταν φυσικό να αναμένεται λυσσαλέα τουρκική αντίδραση και βαρβαρότητες κατά την προέλαση.

Η αλήθεια του Κονούκσεβερ


Ο Τούρκος ανταποκριτής Ερκίν Κονούκσεβερ λέγει εν πολλοίς την αλήθεια. Ο τουρκικός στρατός συνέλαβε τους αιχμαλώτους και τους παρέδωσε σε Τουρκοκυπρίους της ΤΜΤ για εκτέλεση.
Η επιμονή του πολεμικού ανταποκριτή τις τελευταίες μέρες ότι φωτογράφισε και την ταφή μπορεί να έχει στοιχεία αλήθειας. Το πρόχειρο θάψιμο στην περιοχή έγινε επιτόπου για να ακολουθήσει σε κατοπινό στάδιο η απόρριψη στο πηγάδι που ήταν βαθύτερο και πιο ασφαλές για απόκρυψη στοιχείων. Ποιος έδειξε το πηγάδι στις Αρχές διερεύνησης; Η έρευνα έγινε βάσει της μαρτυρίας του Κονούκσεβερ και βάσει άλλων μαρτυριών από το Τζιάος και την Επηχώ. Η γυναίκα του Κορέλλη αναγνώρισε σε μία από τις δώδεκα φωτογραφίες να συνοδεύει όρθιος τον άντρα της ένας συντοπίτης τους Τουρκοκύπριος. Ήταν δηλαδή σίγουρα εκεί Τουρκοκύπριοι συνοδοί του τουρκικού στρατού όταν προέλαυνε και ξεκαθάριζε τις περιοχές από τους Ελληνοκύπριους πατριώτες.

Η αποκάλυψη των Τ/κ της Βασίλειας


Τουρκοκύπριοι της Βασίλειας, από τις λίγες οικογένειες του χωριού, μας αποκάλυψαν τη μακάβρια και χυδαία μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι Αττίλες για εκτελέσεις άμαχων αντρών. Όποιον συναντούσαν στην περιοχή της Κερύνειας τον καλούσαν να κατεβάσει το παντελόνι και αν είχε περιτομή του χαρίζονταν αν όχι εκτελείτο επιτόπου.


Τέλειο εθνικό ξεκαθάρισμα του ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού και προσπάθεια από τότε για τη δημιουργία τουρκικού κράτους στα σπλάχνα της Κύπρου. Οι άντρες του 256 τ.π που έπεσαν προδομένοι στα χέρια του Αττίλα εκτελέστηκαν, μας αποκαλύπτουν οι ίδιες πηγές Τουρκοκυπρίων. Όσους επιβίωσαν της αιματηρής μάχης τους κράτησαν όλη νύκτα δεμένους στα δέντρα και το πρωί τους εκτέλεσαν με χαριστική βολή. Ήταν, λένε οι πηγές, οι εκτελεσμένοι γύρω στα 20 άτομα. Κακοποιημένοι, φοβισμένοι και φρικτά μόνοι στα χέρια βαρβάρων. Ακόμη και Τουρκοκύπριοι τους λυπήθηκαν και απόλειψαν το «μυστικό». Ο στρατός μας κρατούσε με δυσκολία την κορυφή Κόρνος του Πενταδακτύλου και διευκόλυνε τα τμήματα να απεγκλωβιστούν. Εκεί το πυροβολικό μας έδωσε την απέλπιδα μάχη, με τα παλικάρια του να πέφτουν το ένα μετά το άλλο επί των πυροβόλων τους. Εκεί η ηρωική 181 ΜΠΠ έγραψε κυπριακή ιστορία.

Προκλήθηκαν οι εκτελέσεις;


Το βασανιστικό ερώτημα είναι κατά πόσο οι εκτελέσεις προκλήθηκαν από ελληνικά λάθη. Στους νεότερους κάποιοι επιλέγουν να στέλνουν συγκεχυμένα μηνύματα για να παρουσιαστεί η δική μας προσέγγιση στο θέμα ως εθνικιστική και μονόπλευρη.
Στις μάχες της Λεύκας, Καζιβερών, Ελιάς η Εθνοφρουρά είχε απώλειες. Οι Τουρκοκύπριοι και οι Γιουρούκηδες των περιοχών αυτών αντέταξαν σημαντική αντίσταση γιατί άκουγαν και έβλεπαν τον τουρκικό στρατό εισβολής να διευρύνει το προγεφύρωμά του και να αγγίζει τις περιοχές τους. Μετά από μάχη εκ του συστάδην, ο ηρωικός 3ος λόχος του 256 τ.π. ανέβηκε εφαρμόζοντας πυρ και κίνηση στον Αθίσαλλο και πλεύρισε τα 30 τουρκικά πυροβόλα. Εκεί οι απώλειες ήταν φοβερές.


Με τη βοήθεια πυροβολικού ο θύλακος έπεσε παρά την κάλυψε που έτυχε από την τουρκική αεροπορία. Η συμπεριφορά των Ελληνοκυπρίων στρατιωτών έναντι όλων των αιχμαλώτων ήταν άψογη. Ουδείς εκτελέστηκε και καμία Τουρκοκύπρια δεν εξευτελίστηκε και μειώθηκε όπως έκανε ο τουρκικός στρατός και οι Τουρκοκύπριοι μουτζαχίτ αλλού. Το ίδιο και στο Περιστερωνάρι, στα Καζιβερά και την Ελιά.


Στην Ελιά, μάλιστα, όπου το τάγμα έχασε πέντε από τους καλύτερους στρατιώτες του που πυροβολήθηκαν πισώπλαστα, δόλια από Τούρκους μαχητές που εκδήλωσαν πρόθεση να παραδοθούν δεν υπήρξε αντεκδίκηση. Οι Τουρκοκύπριοι μαχητές παραδόθηκαν μεσούσης της μάχης σε ειρηνευτές που τους μετέφεραν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Λεμεσό.


Έτσι οι εκτελέσεις των Τούρκων δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ως προκληθήσες. Η Τουρκία εκτελούσε την Κύπρο στο κάθε της βήμα προελαύνοντας στη γη μας. Οι εκτελέσεις που έγιναν από την ελληνική πλευρά ήταν πράξεις ατάκτων και μη ενταγμένων στα επίσημα σώματα,ενώ οι εκτελέσεις του τυρκικού στρατού ενέπιπταν στο σχέδιο εθνικού ξεκαθαρίσματος.

Τι δείχνει το ανθρωπολογικό εργαστήρι


Το 80% των ταυτοποιημένων λειψάνων φέρει σημάδια εκτέλεσης,αποκαλύπτουν οι άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά τη δουλειά που γίνεται. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ο πυροβολισμός στο κρανίο που φαίνεται διάτρητο από τη χαριστική βολή.


Στο μεταξύ,αυξάνονται καθημερινά οι ταυτοποιήσεις λειψάνων από το ανθρωπολογικό εργαστήριο. Με μεγάλη επιμέλεια με διπλούς και τριπλούς ελέγχους στήνεται κομμάτι - κομμάτι η αλήθεια της κυπριακής τραγωδίας.


Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 107 λείψανα αγνοουμένων.


Η δουλειά που απομένει είναι τεράστια. Στα κατεχόμενα αυτή τη στιγμή γίνονται εκταφές σε τέσσερις περιοχές και σημαντικά ευρήματα έρχονται στο φως. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι προσπάθειες δεν στέφονται με επιτυχία, αλλά υπάρχει διάθεση να ριχτεί φως και να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια.


Οι όροι εντολής της ΔΕΑ είναι περιοριστικοί. Αναζητούνται τα λείψανα των χαμένων και όχι ο τρόπος και οι συνθήκες θανάτου. Η βαρβαρότητα του εισβολέα συγκαλύπτεται κάτω από την επιστημονικότητα της έρευνας, όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακόμη και οι ερευνητές δάκρυσαν στο θέαμα. Τα παιδιά της Κύπρου εκτελεσμένα από τον εισβολέα, πεταγμένα σαν σακιά από αλεύρι σε πηγάδια και ομαδικούς τάφους.


Αυτό που ζητούν πρώτιστα οι συγγενείς, δηλώνει στη «Σ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Θεοδοσίου, είναι η πλήρης διερεύνηση της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων. Να ριχθεί φως στις συνθήκες θανάτου των αγνοουμένων που οι σοροί τους ταυτοποιούνται και παραδίνονται προς ταφή στους οικείους τους. Όσο μακάβρια κι αν είναι η σκηνή αυτό που ζητούν οι συγγενείς είναι να μάθουν την πλήρη αλήθεια για το πώς θυσιάστηκε το παιδί τους και ο δικός τους άνθρωπος στα χέρια των Τούρκων ή στο πεδίο της μάχης.


Μόνο στην κοιλάδα του θανάτου κοντά στο Μπέλαπαϊς 131 σοροί στρατιωτών μας αναμένουν ταυτοποίηση. Γιατί αργούν κάποιοι, γιατί καθυστερεί η διερεύνηση; Για να δώσουμε μήπως κι εμείς εκτελεσθέντες στους Τούρκους και να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις; Τα παιδιά της Κύπρου έγιναν βορά των ορνέων στις παρυφές του Πενταδάκτυλου και κάποιοι έλεγαν ψέματα στους συγγενείς ότι θα γυρίσουν. Κάτι γνώριζαν μερικοί που τους έκαναν κρυφά μνημόσυνο για να αναπαυθεί η ψυχή τους.


Καλόγρια σε γυναικείο μοναστήρι είπε στη Χρυστάλλα Κορέλλη πριν από 8 χρόνια: «Καλό του κάνεις, κακό δεν του κάνεις αν του κάνεις μνημόσυνο και βρίσκεται στη ζωή και κακό δεν του κάνεις». Ήθελε έτσι με σοφό τρόπο να τη βοηθήσει να υπερβεί τους ενδοιασμούς της και να κάνει το σωστό.

Πηγή

Route 36 , το πρώτο bar που σερβίρει κοκαΐνη



ΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ

Το πρώτο bar στον κόσμο που σερβίρει κοκαΐνη βρίσκεται στην Βολιβία και συγκεκριμένα στο La Paz, μια πόλη σε υψόμετρο 4,000 μέτρων. Πρόκειται για ένα μπαρ που κανονικά, χύμα εκεί που παραγγέλνεις το ποτό σου, σε...

ενημερώνουν για την "ποικιλία" που έχουν και σε ρωτάνε τι θα ήθελες. Πρόκειται για μια νέα "μόδα" που αναπτύσσεται σε αυτές τι χώρες, τον ναρκοτουρισμό. Η συγκεκριμένη πόλη και το συγκεκριμένο bar είναι ψηλά στις προτιμήσεις ταξιδιωτών με εθισμό στα ναρκωτικά



Αξιολόγηση πανεπιστημίων των ΗΠΑ

Σας παρουσιάζω, τα μεγαθήρια της γνώσης, όπως αυτά παρουσιάζονται επί 26 συναπτά έτη από τη λίστα του έγκυρου αμερικανικού περιοδικού U.S.News & World Report, ύστερα από αξιολόγηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε 15 τομείς:

  1. Xάρβαρντ (Harvard University)
  2. Πρίνστον (Princeton University))
  3. Γέηλ (Yale University)
  4. California Institute Of Tecnhology
  5. MIT
  6. Στάνφορντ
  7. Πενσυλβάνια
  8. Κολούμπια
  9. Ντιουκ
  10. Ντάρτμουθ

harvarduniversity-thumb-small

Άραγε, πόσες οικογένειες έχουν να διαθέσουν για τις σπουδές του παιδιού τους πάνω από 40,000 το χρόνο για τα ετήσια δίδακτρα;

Ευτυχώς τα μεγάλα μυαλά έχουν να προσδοκούν στις υποτροφίες, γιατί αν περιμένανε ως φοιτητές τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών το επίπεδό τους θα ήταν πολύ φτωχότερο!

Γιάννης Αρζουμανίδης, πρωταθλητής πάλης: "Από εμάς τους Έλληνες ξεκίνησαν όλα τα μαχητικά αθλήματα"


Ο πανελλήνιος πρωταθλητής πάλης, ο νεαρός αθλητής (23 ετών) Γιάννης Αρζουμανίδης με την ευκαιρία της συμμετοχής του στους πανελλήνιους αγώνες "Πάλη στην Άμμο" που πραγματοποιήθηκαν στην Κατερινόσκαλα Κατερίνης παραχώρησε συνέντευξη στον Αποστόλη Λέινα.

Α.Λ : Πες μας για σένα και πως ξεκίνησες.
Γ.Α : Ξεκίνησα από την ελληνορωμαϊκή πάλη, αλλά κατά τη διάρκεια έκανα αλλαγές, φέτος παλεύω στην ελευθέρα πάλη. Βέβαια και στην ελληνορωμαϊκή έχω φέρει διακρίσεις : Τρίτος στο κόσμο, όγδοος στην Ευρώπη, στην πανεπιστιμιάδα, πανελληνιονίκης τέσσερις φορές. Στην ελευθέρα πάλη φέτος πιστεύω πως ήταν η χρονιά μου, βγήκα πρώτος στην Ελλάδα, πέμπτος στην Ευρώπη και δευτέρος μεσογειονίκης. Στο τζούντο επίσης έκανα το ντεμπούτο μου ως πρώτος στην Ελλάδα και δέκατος σε παγκόσμιο κύπελλο. Σε grabling έχω βγει τρίτος στον κόσμο και σε παγκράτιο βγήκα πρώτος στην Ελλάδα.
Α.Λ : Όπως βλέπω είσαι ένας πολυσύνθετος αθλητής.
Γ.Α : Ναι ακριβώς. Είμαι πολυσύνθετος αθλητής και δεν εστιάζομαι μόνο σε ένα άθλημα. Βέβαια αγαπάω όλα τα μαχητικά αθλήματα. Και είναι κρίμα που οι Έλληνες δεν μας στηρίζουν τόσο πολύ, γιατί από εμάς τους Έλληνες ξεκίνησαν όλα τα μαχητικά αθλήματα, όπως η πάλη που είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα, καθώς και το παγκράτιο. Έχει πάνω από 3.500 χρόνια ιστορίας, αλλά η πάλη είναι από την αρχή του ανθρώπου και της πιστεύω ότι σήμερα της λείπει το γόητρο που πιθανόν να είχε κάποτε τα παλιότερα χρόνια.
Α.Λ : Από πού κατάγεσαι;
Γ.Α : Από τη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσα. Ο πατέρας μου είναι από τη Χαλκιδική και η μητέρα μου από τη Δράμα. Και τους ευχαριστώ παρά πολύ που με στήριξαν, γιατί χωρίς αυτή τη στήριξη δεν θα έφτανα ως εδώ που έφτασα, γιατί όπως καταλαβαίνετε, ένας αθλητής αυτού του επιπέδου είναι πάρα πολύ δύσκολο να δουλεύει και να κάνει διπλή προπόνηση παράλληλα, για να τα βγάλει πέρα.
Α.Λ : Τώρα μένεις μόνιμα στη Θεσσαλονίκη με τους γονείς σου;
Γ.Α : Ναι μένω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη στο σπίτι των δικών μου. Με φορτώνεται η μάνα μου, με πλένει και με μαγειρεύει και όπως καταλαβαίνετε θέλω μια ιδίαιτερη φροντίδα ως αθλητής, άλλη διατροφή, καλό φαγητό. Δεν τρώω πίτσες, δεν πίνω κόκα κόλες. Δεν πίνω πολύ αλκόολ και φυσικά δεν καπνίζω. Ο πατέρας μου με ενισχύει οικονομικά σε κάθε μου προσπάθεια.
Α.Λ : Από το κράτος δεν έχεις απολαβές;
Γ.Α : Δυστυχώς δεν έχω τις απολαβές που θα μπορούσα να έχω. Δηλαδή στην ομοσπονδία δεν πληρώνομαι. Αλλά δεν φταίει μόνο η ομοσπονδία σαν ομοσπονδία σε αυτό το θέμα. Και ο νέος νόμος των αθλητών με καταβαράθρωσε θα έλεγα, γιατί δικαιούμουν και κάποιο πριμ που τώρα φέτος με αυτόν το νόμο δεν το δικαιούμαι. Και όλα αυτά για επτά μήνες. Επειδή άλλαξε το νόμο ο υφυπουργός αθλητισμού και τώρα δεν έχουμε τις απολαβές που κάποτε είχαμε.
Α.Λ : Γιατί πέρασε τέτοιο νόμο ο υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος είναι άνθρωπος που προέρχεται από τον αθλητισμό;
Γ.Α : Ναι, είναι άνθρωπος του αθλητισμού, δεν είναι ξένος. Δεν μπορώ να ξέρω ποιους λόγους είχε για να φέρει έναν τέτοιο νόμο. Γιατί με το να μειώνεις τα αθλητικά προνόμια από την πέμπτη θέση στην τρίτη και στην πρώτη θέση, ώστε να έχεις τις απολαβές, αυτό δεν μειώνει το φαινόμενο ντόπινγκ. Γιατί για μένα αν είναι μία φορά δύσκολο να βγεις πέμπτος, είναι δέκα φορές δύσκολο να βγεις τρίτος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Μιλάμε για αθλητισμό υψηλών απαιτήσεων.


ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ <ΣΥΝΟΔΟΥΣ> ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ Η PARIS HILTON.ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 46δευτ. ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

..ενώ πέφτει πολύ ξύλο με τους paparazzi.

EUROBASKET 2009, FYROM-GREECE



EUROBASKET 2009, OPPENING:
7.9.2009 FYROM against GREECE.
H FYROM θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της Εθνικής μας, στο EUROBASKET 2009.
Παρά την τεράστια διαφορά δυναμικότητας, η Σλαβική ομάδα, ελπίζει στο θαύμα.
Αν και οι Σλαβικές ομάδες, έχουν παράδοση στο μπάσκετ, η FYROM, δεν έχει δείξει κάτι αξιοσημείωτο και προφανώς δεν θα απειλείσει την ελληνική ομάδα.
Οι αγώνες θα γίνουν στο Poznan της Πολωνίας και ήδη πολλά ταξιδιωτικά γραφεία, από πόλεις της Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Έδεσσα), προγραμματίζουν εκδρομές στην Πολωνία.
Το πρόγραμμα των αγώνων, μπορείτε να το δείτε στο
eurobasket2009.org της FIBA, ή στο
basket.gr της ΕΟΚ.
Η αποστολή της ελληνικής εθνικής ομάδας, που θα αγωνιστεί εναντίον των Σκοπιανών, είναι:

ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 2.15 26/08/1981 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
ΖΗΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1.95 16/08/1983 ΜΟΝTEPASCHI SIENA
ΚΑΪΜΑΚΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2.05 15/03/1983 Α.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΚΑΛΑΘΗΣ ΝΙΚ 1.97 07/02/1988 ΠΑΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1.95 15/08/1978 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.
ΚΟΥΦΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2.16 24/02/1989 UTAH JAZZ
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ 2.07 25/07/1984 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2.17 17/11/1983 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2.03 31/07/1990 Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 2.03 07/08/1984 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2.06 22/02/1985 UNICAJA ΜΑLAGA
ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1.92 07/08/1982 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ 2.08 22/06/1985 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1.94 07/03/1980 Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΦΩΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 2.08 01/04/1981 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.

Ανθελληνική προπαγάνδα και από το "Σίγμα"


Ένας Τούρκος άγιος.. αγγελικά πλασμένος... κάθε βράδυ στις οθόνες σας με την ευγενική χορηγεία του ΔΗΣ-ΑΚΕΛ.
Μετά τα παραδείγματα άλλων ραδιοσταθμών ήρθε τώρα να προστεθεί και αυτό του Σίγμα.

Η αναζοπύρωση του δίκαιου μίσους ενάντια στον κατακτητή μετά και τις επίσημες αποδείξεις για τις άναδρες δολοφονίες αιχμαλώτων μας από τις ορδές του Αττίλα κατά την εισβολή στην Κύπρο μας το 1974, φαίνεται να ενόχλησαν κατα πολύ τις κατοχικές δυνάμεις και τους εδώ εντολοδόχους τους.

Τέτοιες μέρες που ο Αττίλας με τις ευλογίες των Αμερικανο-Σιωνιστών γιορτάζει τις σφαγές και τα εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος μας, η μόνη πράξη της εξουσίας στην Κύπρο, από οποιανδήποτε μορφή και αν αυτή παρουσιάζεται, είναι να εμβολιάζει τον λαό μας με το δηλητήριο της "ελληνοτουρκικής φιλίας", υπο το πρίσμα ενός κάλπικου "κοινού" συναισθηματισμού.

Μια μερα μετά την μαύρη επέτειο της επιχείρησης "Αττίλας 2" (14 Αυγούστου 1974) που έγινε και η κατάληψη της Αμμοχώστου , της Καρπασίας και της Μόρφου, χωρίς ούτε ένα ίχνος σεβασμού και ντροπής ο εν λόγο σταθμός ( που έχει άμεσες σχέσεις με το πολιτικό κατεστημένο στην Πατρίδα μας όπως και όλοι όσοι διαδραματίζουν ρόλο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης ) πρόβαλε μια εκπομπή που ούτε λίγο ούτε πολύ εξίσωνε της θηριωδίες των ξενόφερτων βαρβαρομογγόλων, με τις αμυντικές ενέργειες μερικών άξιων τέκνων της Πατρίδος μας....

συνέχεια εδώ


Greekalert

Πέρασες την μισή ζωή σου μαύρος την άλλη μισή λευκός, Τζάκσον ζεις για πάντα Παοκτζής

funny animated gif

ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ


Extreme videos

"Δεν έχω πρόβλημα με τους γκέι..."



Ο Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας
"Μοναχός από τη Μονή Φιλοθέου Άγίου Όρους....":

Η εξαίρεση δεν κάνει τον κανόνα. Το αν κάποιοι γέροντες συμμετέχουν
σε τέτοιου είδους ακατονόμαστες, δεν μετατρέπει και όλη την μοναστική
κοινωνία του Άθωνα σε αδελφάτο. Πάντως καλό θα ήταν, οι γέροντες
να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο σε τέτοιες περιπτώσεις ανομίας.
Προς Θεού δεν έχω πρόβλημα με τους γκέι, άλλωστε είμαι και εγώ,
απλά θεωρώ πως αυτοί μπήκαν εκεί μέσα για κάποιο ανώτερο
και πνευματικό σκοπό.

Σχόλιο:
Πολύ καλή η τοποθέτησή σου.
Για τους γέροντες που δεν συμμετέχουν και που δεν είναι δυνατόν
να πιστέψω ότι δεν γνωρίζουν θα έλεγα ότι φοβούνται
τους ισχυρότερους της Μονής που πιθανόν να συμμετέχουν στα όργια.
Αν τους διώξουν θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης.
Η συμπεριφορά πάντως μεγάλης μερίδας ομοφυλοφίλων
είναι απαράδεκτη και προκλητική.
εδώ κάνε κλίκ

Αθηναίος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΞΟΥΣΙΑ - Από τον Βωμό και τον Άμβωνα στην Οθόνη. Η περίοδος της προφορικότητας και οι επικοινωνητές της


Οι άνθρωποι διαμορφώνουν τις πρώτες κοινωνικές τους δομές έχοντας ήδη βιολογικά κληρονομημένη μια στοιχειώδη αγελαία διάρθρωση. Είναι, επίσης, βιολογικής καταγωγής ο στοιχειώδης καταμερισμός των δραστηριοτήτων επιβίωσης (εργασίας) που επικρατεί ανάμεσα στα φύλα και τις ηλικίες.
Ένας ενήλικος αρσενικός ικανός να αποδείξει την δύναμή του στην άμυνα, όπως και στις άλλες δραστηριότητες που είναι απαραίτητες για την επιβίωση, επικρατεί και καθοδηγεί την ομάδα.
Οι αρχηγοί είναι μια κατηγορία συντονιστών, καθοδηγητών, «εξουσιαστών» και διανεμητών «εγκεκριμένων» γονιδίων, ήδη γνωστή στις ανώτερες μορφές ζωής και δεν αποτελούν μια καινοτομία της ανθρώπινης κοινωνίας…
Ο συγγραφέας -μεταξύ άλλων- Bασίλης Νόττας, είναι και blogger. Περισσότερα ΕΔΩ
(Εκδόσεις Σιδέρη, Πρωτοπορία)

* Γιατί;
Γιατί σηματοδοτεί μια πραγματικότητα που θέλουν ν’ αγνοούν οι μετριότητες που «κυριαρχούν», αλλά και για πολλούς άλλους λόγους:
- Γιατί ο Βασίλης Νόττας ήταν παρών στην αντίσταση εναντίον της χούντας, όταν κάποιοι σημερινοί κολαούζοι της πολιτικής απολάμβαναν τα οφέλη της δικτατορίας…
- Γιατί ο Βασίλης Νόττας δεν είναι σε καμία αυλή πολιτικού «ηγέτη», παρατρεχάμενων, golden ή pretty boys και λοιπών χαμαιλεόντων…
Γιατί δεν τον γνωρίζουν οι διαφημιστές της πολιτικής, δηλαδή αυτοί αεριτζήδες μεσάζοντες, που τα παίρνουν από τα κόμματα, πολυεθνικές και νταβατζήδες της δημόσιας ζωής…
- Γιατί γουστάρουμε αυτούς που δεν εξαργύρωσαν αγώνες και δεν σκύβουν τη μέση!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ! ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ IQ :)


ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ . ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ...

( ΕΝΤΑΞΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΑΡΑΛΙΚΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ )

ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ Happy


http://majman.net/fly_loader.html

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΓΙΚΑ ΤΡΥΚ ΑΠΟ ΤΟ America's Got Talent

Τούρκοι και Σκοπιανοί συντονίζονται εναντίον της Ελλάδος με την υποστήριξη της ΜΙΤ

Οι επιδιώξεις δύο άσπονδων «φίλων» της Ελλάδος είναι διαχρονικές και γνωστές:

Οι Σκοπιανοί, με την ιδεολογία που εμπνευστήκαν οι Στάλιν και Τίτο, έχουν αναθρέψει μερικές γενεές φανατικών ψευτο-Μακεδόνων που δρουν εδώ και δεκαετίες με ένα τρόπο που περιγράφεται αναλυτικά στο άρθρο μας με τίτλο «Σκοπιανό: Η ολοσέλιδη καταχώριση του ΣΑΕ» το οποίο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/1211.aspx και έχει δεχθεί μεγάλο πλήθος επισκεπτών.

Οι Τούρκοι, με τον Εθνικό Όρκο των Νεότουρκων (Misaki Milli) που δόθηκε κατά την διάρκεια μυστικής συνεδρίασης της Εθνικής Βουλής της Τουρκίας τον Ιανουάριο του 1920, ξεκαθαρίζουν με πολύ σαφή τρόπο τους διαχρονικούς στόχους της Τουρκίας στον Ελληνικό Εθνικό χώρο: «Στόχος μας είναι η Δυτική Θράκη να παραμείνει στα Τουρκικά χέρια σαν ενιαίο σύνολο, και σε κατάλληλο χρόνο, μόλις βρεθεί η ευκαιρία, να ενωθεί με την μητέρα πατρίδα. Οι αδελφοί μας της Δυτικής Θράκης, σαν πρώτο βήμα, πρέπει να αγωνιστούν για να κερδίσουν την αυτονομία και την ανεξαρτησία της Δυτικής Θράκης».

Υπάρχει βέβαια και πλήθος άλλων αποδείξεων για τις επεκτατικές βλέψεις των στρατοκρατών της Τουρκίας για άλλα Εθνικά τμήματα της χώρας μας (υφαλοκριπίδα, εναέριος χώρος, Ελληνικά νησιά του Αιγαίου κ.α) - για να μην αναφέρουμε καθόλου τους Κύπριους αδελφούς μας...ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


Ευνοϊκά διακείμενο σε ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΝ εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από την πρόταση του Λεωνίδα Κύρκου για μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.


«Είμαστε ανοιχτοί σε μια συζήτηση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προγραμματικές συγκλίσεις και σε ενδεχόμενες συνεργασίες με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αφού εξήρε την παρουσία του κ. Κύρκου στο χώρο της Αριστεράς, χαρακτηρίζοντας τον «εμβληματική μορφή της αριστεράς, με ιστορική διαδρομή», υπενθύμισε την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις που θα επέτρεπαν τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

«Χαιρόμαστε που υπάρχουν νηφάλιες φωνές στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που μιλούν στην ίδια κατεύθυνση. Δυστυχώς, ακόμη αυτές οι νηφάλιες φωνές δεν είναι πολλές και δεν κυριαρχούν στην ηγεσία κομμάτων», προσέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Εσωκομματικές αναταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή που φαίνεται να υπάρχει παράθυρο ανοιχτό στη συνεργασία ΣΥΝ -ΠΑΣΟΚ, σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή Περικλή Κοροβέση περί χρηματισμού από τη Siemens στελεχών της Αριστεράς το 1989.

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετατέθηκε για την προσεχή Παρασκευή, 28 Αυγούστου, ενώ για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό τον ΑλέκοΑλαβάνο,ο οποίος δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί δημοσίως για τις δηλώσεις Κοροβέση.

Επιμένουν να ανακαλέσει τη δήλωσή του ο Περικλής Κοροβέσης στον ΣΥΝ γιατί αν δεν το κάνει παραμένει έκθετος στον κόσμο της Αριστεράς. Παράλληλα, ασκούν πιέσεις προκειμένου να δώσει ο ίδιος τη λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, διευκολύνοντας τον πολιτικό του φορέα.

«Δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ με τις βδελυρές συκοφαντίες που δεν αγγίζουν ούτε εμένα ούτε τον θανόντα Χαρίλαο Φλωράκη. Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Κοροβέσης θα αντιληφθεί το μέγεθος της ύβρεως που εκστόμισε και θα σταματήσει τον κατήφορο», τόνισε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, σε άρθρο του στα ΝΕΑ.

«Απαράδεκτες και συκοφαντικές», χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κοροβέση ο ΠαναγιώτηςΛαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να ανακαλέσει.

«Χρειάζεται να μπουν κάποιες τελείες. Το σκάνδαλο Siemens αφορά αποκλειστικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Αποδοκιμάζουμε τις δηλώσεις του βουλευτή Περικλή Κοροβέση. Δηλώσεις απαράδεκτες και συκοφαντικές που συνιστούν πολιτικό και ηθικό ατόπημα. Τον καλούμε να τις ανακαλέσει αλλιώς μένει εκτεθειμένος στον κόσμο της Αριστεράς», δήλωσε και ο γραμματέας του ΣΥΝ, Δ. Βίτσας ΠΗΓΗ

Σοκαριστική ομολογία από τη Ντόρα!!!


Μπακογιάννη: Δουλειά μας είναι να

λύσουμε τα προβλήματα των Ελλήνων

Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κώστα Καραμανλή, προχώρησε σε «βαρυσήμαντες» δηλώσεις, ανακοινώνοντας πως το επόμενο εξάμηνο θα είναι δύσκολο και πως δουλειά της είναι να λύσει τα προβλήματα των Ελλήνων.
Ξεκινώντας από την πρώτη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη, εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα πως το όριο ζωής της κυβέρνησης Καραμανλή είναι έως τις προεδρικές εκλογές (που μάλλον θα γίνουν μετά από την πάροδο ενός εξαμήνου) και πως μετά από αυτές, προβλέπεται το… χάος!!! Η δυσκολία, δε, που θα έχει η Ελληνίδα ΥΠΕΞ περιορίζεται μέσα σε αυτό το εξάμηνο… ως προς τι άραγε; Η ίδια προέταξε τα προβλήματα με την ένταξη της Τουρκίας (και όχι με τα προβλήματα λόγω της επιθετικότητάς της γείτονος), τις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού (έμμεσα και πάλι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.) και τέλος οι συζητήσεις για την ονομασία των Σκοπίων (το χρονοδιάγραμμα δεν ταιριάζει με τις πιέσεις για την λύση του συγκεκριμένου προβλήματος)…
Εάν τολμήσουμε να επικεντρώσουμε όμως στο δεύτερο σκέλος των δηλώσεων της κυρίας Μπακογιάννη, αισθανόμαστε μία έκπληξη, από την συνειδητοποίηση της Ελληνίδας ΥΠΕΞ σχετικά με τα προβλήματα των Ελλήνων. Κι εδώ αρχίζουν οι προβληματισμοί αλλά και οι ενστάσεις μας.
Εάν σήμερα κατάλαβε η κυρία Μπακογιάννη πως οι Έλληνες έχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα ταχύτητας αντίληψης στην κυρία υπουργό. Δεν θα αναρωτηθώ γιατί θέλει από εδώ και πέρα να ασχοληθεί με τα προβλήματά μας, αλλά θα αναρωτηθώ γιατί θέλει να λύσει τα προβλήματά μας… Μας ρώτησε; Ας ασχοληθεί καλύτερα με τα εθνικά προβλήματα, τα οποία υπήρχαν και δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν, ελέω της πολιτικής «ήπιων τόνων» που επέλεξε η Ελληνίδα ΥΠΕΞ, που θα πρέπει να γνωρίζει πως για να λυθεί ένα πρόβλημα θα πρέπει να υπάρχει θέληση αλλά κυρίως ικανότητα και ειλικρινής διάθεση επίλυσής του. Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα: Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει η θέληση, ποιος μας διαβεβαιώνει πως υπάρχει και ειλικρινής διάθεση επίλυσής τους; Δεν θέλω να αναρωτηθώ για την ικανότητα, επειδή αυτή μάλλον, εκλείπει από την κυρία Μπακογιάννη, αν δούμε την εικόνα της εξωτερικής μας πολιτικής και τα κατορθώματά της!!!
Τι κάνει, αλήθεια, την κυρία Μπακογιάννη, να πιστεύει πως μπορεί από εδώ και πέρα να λύσει τα προβλήματά μας; Και αλήθεια, είναι σε θέση να αντιληφθεί την οικονομική ανέχεια στην οποία βρίσκονται πάρα πολλοί Έλληνες πολίτες, λόγω της άνισης μεταχείρισής τους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και από την κυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή; Γνωρίζει η κυρία Μπακογιάννη τι είναι να μην έχεις αρκετά χρήματα για να «βγάλεις τον μήνα» ή να μην έχεις αρκετά χρήματα για να μπορέσεις να αγοράσεις κάτι αναγκαίο που σου λείπει; Μήπως γνωρίζει η κυρία Μπακογιάννη τι σημαίνει να είσαι άνεργος ή τι σημαίνει να μην έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» για να διοριστείς στο δημόσιο (έστω και Μεγάλο Σάββατο); Μήπως η κυρία Μπακογιάννη κατάλαβε επιτέλους τι σημαίνει για τον Έλληνα να αρρωσταίνει και να έχει να αντιμετωπίσει την ασθένεια αλλά και το άγριο θηρίο που λέγεται κρατική περίθαλψη; Μήπως έχει αντιληφθεί τις ανησυχίες των Ελλήνων γονιών σχετικά με τις «δωρεάν» σπουδές των παιδιών τους; Μήπως έχει καταλάβει την αγωνία των συνταξιούχων για το σήμερα, επειδή δεν μπορούν να δούνε το αύριο;
Κατάλαβε ότι οι Έλληνες έχουν προβλήματα, μας δηλώνει η Ελληνίδα ΥΠΕΞ κι εμείς πρέπει να το αποδεχτούμε… Και γιατί να δεχτούμε πως είναι ειλικρινής απέναντί μας, όταν χειρίζεται θέματα (λόγω υπουργείου) με τέτοιο τρόπο που δεν αντανακλά την θέληση των Ελλήνων πολιτών; Μήπως κατάλαβε πως υπάρχουν και εθνικά προβλήματα; Και αν ναι, τι σκοπεύει να κάνει η κυρία Μπακογιάννη, για να υπάρξει αίσιο τέλος σε αυτά; Μήπως σκοπεύει να απαντήσει επιτέλους στον τούρκο ομόλογό της πως εάν συνεχιστούν οι πτήσεις των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, θα υπάρξουν άμεσα καταρρίψεις; Μήπως σκοπεύει να του πει να συμμαζευτεί στα νησάκια του Αιγαίου, γιατί σε λίγο ο βυθός του αρχιπελάγους θα έχει και τουρκικά σκάφη και όχι μόνο κάποια από τα μέρη που τα αποτελούν; Μήπως έχει την διάθεση η κυρία Μπακογιάννη να τραβήξει το αφτάκι του Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής, κυρίου Σαρνίτς και να του πει σε αυστηρότατο τόνο πως οφείλει να υπακούει στους νόμους και τους διεθνείς κανόνες περί ξένων διπλωματών, ειδάλλως θα μεταφερθεί με συνοδεία μέχρι τους Κήπους του Έβρου και θα απελαθεί από τη χώρα λόγω κατασκοπευτικής δραστηριότητας, σχεδιασμού και εκτέλεσης ανθελληνικής προπαγάνδας; Μήπως η κυρία Μπακογιάννη σκοπεύει να απαντήσει στον «φαφλατά καραγκιοζάκο» των Βαλκανίων, τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, πως οι συζητήσεις τερματίζονται και οποιαδήποτε αναφορά στην λέξη και στον χώρο της Μακεδονίας θα θεωρηθεί επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας, οπότε και θα ληφθούν τα κατάλληλα… μέτρα;
Ποια προβλήματα των Ελλήνων πολιτών κατάλαβε και επιθυμεί να τα λύσει η κυρία Μπακογιάννη; Πρέπει να μας τα πει, για να γνωρίζουμε κι εμείς, τι… μας περιμένει!!!
Κυρία Μπακογιάννη, μήπως θα έπρεπε να κάνετε προεκλογικές (ή εσωκομματικού τύπου) δηλώσεις μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου; Ή μας κρύβετε ένα μεγάλο μυστικό και μέσω αυτών των δηλώσεών σας επιχειρείτε απλώς να μας παραπλανήσετε;
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Πρέπει να σας θυμίσω πάντως κυρία Μπακογιάννη, πως ο Ελληνικός λαός ακόμη θυμάται το ζήτημα με την ονομασία των Σκοπίων, όσο και αν ξαφνιάζει αυτό τον πρώην πρωθυπουργό, και πατέρα σας, κύριο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Πείτε του, σας παρακαλώ πολύ, πως δεν ξεχάσαμε και πως δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ούτε τις δηλώσεις, αλλά ούτε και τις ενέργειές του…ΠΗΓΗ

ΣΑΝ ΣΗΝΕΡΑ ΤΟ 1936 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ Wilt Chamberlain

Σαν Σήμερα: 21/08/2009

1901: Ιδρύεται στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ η αυτοκινητοβιομηχανία Κάντιλακ. Πήρε το όνομά της από τον γάλλο εξερευνητή Αντουάν Καντιγιάκ.

1903: Γεννιέται ο συνθέτης λόγιας μουσικής Γιάννης Κωνσταντινίδης. Έγινε γνωστός ως Κώστας Γιαννίδης, γράφοντας τραγούδια ελαφράς μουσικής.

1911: Ένας ιταλός σερβιτόρος αφαιρεί από το μουσείο του Λούβρου τον διάσημο πίνακα «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο Νταβίντσι. Θα βρεθεί δύο χρόνια αργότερα.

1926: Εκδηλώνεται το κίνημα Κονδύλη και ανατρέπεται ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος.

1936: Γεννιέται ο θρυλικός μπασκετμπολίστας Γουίλντ Τσάμπερλεϊ.

1938: Γεννιέται ο τραγουδιστής της κάντρι Κένι Ρότζερς.

1953: Γεννιέται ο Τζο Στράμερ, κατά κόσμον Τζον Μέλον, ηγετική μορφή του αγγλικού πανκ και αρχηγός των «The Clash».

1976: Η δισκογραφική εταιρίας «RCA Victor» ανακοινώνει ότι οι πωλήσεις δίσκων του Έλβις Πρίσλεϊ ξεπέρασαν τα 400 εκατομμύρια!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ-I WILL SURVIRE ME THN ΦΟΒΕΡΗ 16χρονη CHARICE