Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


Ευνοϊκά διακείμενο σε ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΝ εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από την πρόταση του Λεωνίδα Κύρκου για μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.


«Είμαστε ανοιχτοί σε μια συζήτηση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προγραμματικές συγκλίσεις και σε ενδεχόμενες συνεργασίες με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αφού εξήρε την παρουσία του κ. Κύρκου στο χώρο της Αριστεράς, χαρακτηρίζοντας τον «εμβληματική μορφή της αριστεράς, με ιστορική διαδρομή», υπενθύμισε την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις που θα επέτρεπαν τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

«Χαιρόμαστε που υπάρχουν νηφάλιες φωνές στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που μιλούν στην ίδια κατεύθυνση. Δυστυχώς, ακόμη αυτές οι νηφάλιες φωνές δεν είναι πολλές και δεν κυριαρχούν στην ηγεσία κομμάτων», προσέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Εσωκομματικές αναταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή που φαίνεται να υπάρχει παράθυρο ανοιχτό στη συνεργασία ΣΥΝ -ΠΑΣΟΚ, σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή Περικλή Κοροβέση περί χρηματισμού από τη Siemens στελεχών της Αριστεράς το 1989.

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετατέθηκε για την προσεχή Παρασκευή, 28 Αυγούστου, ενώ για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό τον ΑλέκοΑλαβάνο,ο οποίος δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί δημοσίως για τις δηλώσεις Κοροβέση.

Επιμένουν να ανακαλέσει τη δήλωσή του ο Περικλής Κοροβέσης στον ΣΥΝ γιατί αν δεν το κάνει παραμένει έκθετος στον κόσμο της Αριστεράς. Παράλληλα, ασκούν πιέσεις προκειμένου να δώσει ο ίδιος τη λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, διευκολύνοντας τον πολιτικό του φορέα.

«Δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ με τις βδελυρές συκοφαντίες που δεν αγγίζουν ούτε εμένα ούτε τον θανόντα Χαρίλαο Φλωράκη. Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Κοροβέσης θα αντιληφθεί το μέγεθος της ύβρεως που εκστόμισε και θα σταματήσει τον κατήφορο», τόνισε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, σε άρθρο του στα ΝΕΑ.

«Απαράδεκτες και συκοφαντικές», χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κοροβέση ο ΠαναγιώτηςΛαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να ανακαλέσει.

«Χρειάζεται να μπουν κάποιες τελείες. Το σκάνδαλο Siemens αφορά αποκλειστικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Αποδοκιμάζουμε τις δηλώσεις του βουλευτή Περικλή Κοροβέση. Δηλώσεις απαράδεκτες και συκοφαντικές που συνιστούν πολιτικό και ηθικό ατόπημα. Τον καλούμε να τις ανακαλέσει αλλιώς μένει εκτεθειμένος στον κόσμο της Αριστεράς», δήλωσε και ο γραμματέας του ΣΥΝ, Δ. Βίτσας ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου