Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Οι δόλιες μεθοδεύσεις των Τούρκων

Ο λύκος αλλάζει την τρίχα το χούι όμως όχι...
funny animated gif

Η επίσκεψη του κ. Έρντογάν στή Μονή του Άγιου Γεωργίου του Κουδουνά και το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, λίγες ήμερες μετά το επεισόδιο των Τούρκων Δημοσιογράφων ατή Ρω, θέτει ένα καίριο ερώτημα.
Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου και θαλασσίου χώρου είναι ενέργειες του τούρκικου βαθέως κράτους, χωρίς προηγούμενη έγκριση της υπεύθυνης κυβερνήσεως ή είναι μεθοδικές επιχειρήσεις της τελευταίας, για την έμπρακτη γνωστοποίηση και προώθηση των διεκδικήσεων της;
Είναι αφελές να πιστεύει κανείς το πρώτο, όταν ή Τουρκία επιδιώκει να ενεργήσει γεωτρήσεις μεταξύ Δωδεκανήσου και Κύπρου, οι δε τεχνικοί σύμβουλοι της τελευταίας διαπιστώνουν την ύπαρξη εκτεταμένων κοιτασμάτων αερίου μεταξύ Πάφου και Καστελλόριζου.
Οι Τούρκοι στα εθνικά τους θέματα είναι ενωμένοι και δεν υποχωρούν, αλλά μόνον ελίσσονται, όταν αυτό διευκολύνει την επίτευξη του στόχου τους.
Ενόψει της κρίσεως της Τουρκίας, τον προσεχή Δεκέμβριο, από τα αρμόδια όργανα της Ε Ε., ως προς το αν πραγματοποίησε αξιόλογα βήματα, για την πλήρωση των προϋποθέσεων εντάξεως της στην Ευρωπαϊκή κοινότητα, προβαίνει τώρα σε ορισμένες ανώδυνες χειρονομίες, με τις όποιες ουδέν ζημιούται. Αντιθέτως δίδει την ευκαιρία στους υπερατλαντικούς υποστηρικτές της να τις επικαλεσθούν ως δήθεν αποδείξεις συμμορφώσεως της προς τις υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε.
Ούτε τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδος τερματίζει, ούτε τις προπετείς διεκδικήσεις της εγκαταλείπει. Τουρκικές ακταιωροί πυκνώνουν τις περιπολίες τους, παραβιάζουν κατάφωρα τα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρεμβάλλουν εμπόδια σε ξένα τουριστικά σκάφη, πλέοντα προς την Δωδεκάνησο.
Έξαλλου ή Τουρκία διατηρεί στην Κύπρο, τόσο τους "Ασιάτες εποίκους, όσο και τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, ή ύπαρξη των οποίων σε χώρα-μέλος της Ε.Ε. εξευτελίζει τους ηγέτες της τελευταίας, οι οποίοι την ανέχονται και συζητούν ακόμη τους όρους εντάξεώς της, ενώ θα έπρεπε να την είχαν αποκλείσει εκ μόνου του λόγου αυτού.
Απόδειξη του ότι ή Τουρκία εξακολουθεί την επιθετική και επεκτατική πολιτική της, αποτελεί και το γεγονός ότι διατηρεί και εξοπλίζει συνεχώς τη στρατιά του Αιγαίου. Προσφάτως επεδίωξε να ενισχύσει τον εξοπλισμό της και με πυραύλους S-400. Διότι τους πυραύλους αυτούς ζήτησε ο Ερντογάν από τον κ. Πούτιν, κατά τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, στην πρόσφατη συνάντηση τους στην Τουρκία, μετά την επιτυχή συμφωνία τους για τους ενεργειακούς αγωγούς.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, επί πλέον, επεδίωξε και την αγορά δύο σμηνών επιθετικών ελικοπτέρων, καθώς και συστημάτων ραδιοεπισημάνσεως «ευρέος φάσματος», για χρήση σε ευαίσθητες συνοριακές ζώνες. Τα ανοίγματα αυτά της πονηρής τουρκικής ηγεσίας, είχαν ως συνέπεια να ομιλήσει ο κ. Πούτιν αρχικώς, για δύο χώρες στη Μεγαλόνησο", και μετά τις διαμαρτυρίες Λευκωσίας και Αθηνών, για «δύο τμήματα», δηλαδή ένα τουρκικό και ένα ελληνικό.
Οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι άξιοι των περιστάσεων. ΟΙ δε κυβερνώντες εμφανίζονται και αντιφατικοί. Διότι ενώ αναγνωρίζουν την ανάγκη βελτιώσεως των αεροπορικών, ναυτικών και στρατιωτικών δυνάμεων της Χώρας, μειώνουν τη στρατιωτική θητεία σε 9 μήνες! Περαιτέρω δε, ενώ αναγνωρίζουν την αξία του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου από το Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη και εκείνου μεταφοράς φυσικού αερίου (South Stream) μετά την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών, περιήλθαν σε απραξία και επέτρεψαν στην Τουρκία να αναλάβει πρωτοβουλία, εκεί όπου ή Ελλάδα, ως εκ της θέσεως της, θα έπρεπε να προηγείται. Άλλα όπως τα άτομα, έτσι και οι λαοί, αν δεν έχουν αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια, δεν υπολογίζονται από κανένα.
Η κυβέρνηση Σημίτη αγνόησε τον άνω κανόνα και ουδετεροποίησε τα Ίμια, κατά παράβαση του Συντάγματος. Αναγνώρισε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Υποχρέωσε την Κύπρο να μη εγκαταστήσει στο έδαφος της πυραύλους S-300, πού είχε αγοράσει από την Ρωσία, και παρέδωσε ανηθίκως τον Οτσαλάν στους Τούρκους.
Ο κ. Καραμανλής είχε όλη τη δυνατότητα μετά τις συμφωνίες για τους ανωτέρω αγωγούς, να επιδιώξει προστασία από την Ρωσία και τις ευρωπαϊκές χώρες πού εξυπηρετούσαν αυτοί.
Είμεθα φίλοι των Αμερικανών, αλλά προ παντός Έλληνες. Και οι Έλληνες θα πρέπει να προτάσσουν τα συμφέροντα της χώρας τους, πολύ περισσότερο όταν αυτά δεν βλάπτουν τους φίλους τους. Εάν όμως οι πολιτικοί πρώτο μέλημα έχουν το πολιτικό τους συμφέρον, όσο και αν το επιτύχουν δεν θα αποκτήσουν ποτέ τιμητική θέση στην ιστορία, γιατί η ιστορία δεν υποτάσσεται στα ΜΜΕ, ούτε εξαγοράζεται και ακόμη και όταν διαστρεβλώνεται ο χρόνος ξεσκεπάζει τους βιαστές της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου