Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ!!!

ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΨΕ<ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ>

Τουρκία: Ρωσικό αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο, σώοι οι επιβάτες

Ρωσικό αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.

Η μπροστινή ρόδα του αεροσκάφους, ενός Tupolev, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, γλίστρησε βγαίνοντας από την πίστα στο τέλος του διαδρόμου, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημίες στο αεροπλάνο.

Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο τέλος του διαδρόμου, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το CNN-Turk.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποια αεροπορική εταιρεία ανήκει το αεροπλάνο, ούτε ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε

Πανελλαδικές εξετάσεις : To Μηχανογραφικό δελτίο

Tο μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2009 των υποψηφίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (ΟΜΑΔΑΣ Β΄) έχει ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ (www.ypepth.gr/exams), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το μηχανογραφικό δελτίο είτε μέσω του διαδικτύου, είτε απευθείας από το Λύκειό τους, προκειμένου να το μελετήσουν πριν τη συμπλήρωση και υποβολή του, η οποία προγραμματίζεται περίπου για το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2009.

Για πρώτη φορά οι υποψήφιοι με τον τρόπο αυτό ενημερώνονται για το περιεχόμενο του μηχανογραφικού δελτίου τέσσερις (4) μήνες πριν την προθεσμία κατάθεσής του, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους να το μελετήσουν προσεκτικά και να πληροφορηθούν για τις σχολές επιλογής τους.

Στην ίδια ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί και το αναλυτικό πληροφοριακό έντυπο για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2009 για την πληρέστερη ενημέρωση των υποψηφίων.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 493Β/18-3-09, από το 2010 και εφ’ εξής αλλάζει ο τρόπος εξέτασης των υποψηφίων στο ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας. Ειδικότερα, το μέρος της εξέτασης που αφορούσε στη μετάφραση ξενόγλωσσου κειμένου στην ελληνική γλώσσα καταργείται. Αντί της μετάφρασης θα ζητείται από τους υποψηφίους να απαντήσουν σε 8-10 ερωτήσεις κλειστού τύπου, με βάση ξενόγλωσσο κείμενο με το οποίο θα διαπιστώνεται η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίζεται πιο αντικειμενική αξιολόγηση στο μάθημα της ξένης γλώσσας. Σημειώνεται ότι η μετάφραση δεν περιλαμβάνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα της ξένης γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-Michelle Obama ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ!! THINK GREEN!!

Ο Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ Κ. ΟΜΠΑΜΑ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΦ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΗΠΟ?

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Η(ΣΑΒΟΥΡΑ) ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Προσφορά Αγάπης από το TROKTIKO!


7.000 Πασχαλιάτικα γεύματα
Η πιο γενναία φετινή Πασχαλιάτικη προσφορά στο Ίδρυμα Αστέγων ήρθε από ένα blog, το TROKTIKO.BLOGSPOT.COM ! Για δεκατέσσερις ημέρες, την Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα του Πάσχα, το TROKTIKO προσφέρει 500 γεύματα ημερησίως, καλύπτοντας έτσι μεγάλο μέρος των αναγκών και ενισχύοντας καθοριστικά τη λειτουργία του Κέντρου Σίτισης. Τα 500 γεύματα θα διατίθενται κανονικά κάθε απόγευμα σε Έλληνες και Αλλοδαπούς συνανθρώπους μας που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Σίτισης. Συνολικά θα διατεθούν 7.000 μερίδες, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Πασχαλιάτικο εορταστικό γεύμα.

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ!!!

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΤΕΝΕΔΟΣ

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ

ΜΑΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ


Δεν είναι η πρώτη φορά που διεθνείς ομοσπονδίες δεινοπαθούν για την προετοιμασία μιας διοργάνωσης στην Ελλάδα.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνας μας έκαναν… γνωστούς σε όλους. Οι καθυστερήσεις στα έργα, αλλά και την οργάνωση εξάντλησε πολλές φορές την υπομονή όχι μόνο της ΔΟΕ και των Διεθνών Ομοσπονδιών, αλλά και των ΜΜΕ.
Τι να πρωτοθυμηθούμε από εκείνη την περίοδο που έφτασαν αν μας δείξουν μέχρι και «κίτρινη κάρτα».
Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν μάθαμε και τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε με δύο διοργανώσεις ή αν θέλετε δύο υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα. Η πρώτη είναι ο τελικός του γκραν πρι στίβου που θα γίνει το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη οι Μεσογειακοί Αγώνες το 2013 στο Βόλο.
Και οι δύο είναι σε οριακό σημείο.

Η εμπλοκή της Πολιτείας σε θέματα που δεν γνωρίζει (στίβος) έχει οδηγήσει τη Παγκόσμια Ομοσπονδία τους αθλήματος (IAAF) να εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να πάρει τη διοργάνωση και να την αναθέσει σε μία άλλη πόλη. Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ποτέ στα χρονικά του στίβου βρισκόμαστε πολύ κοντά, αφού ουσιαστικά δεν έχουμε κάνει τίποτε…
Το συμβούλιο της IAAF συνεδρίαση το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο και αποφάσισε να μας δώσει 15 ημέρες προθεσμία, μέχρι την επίσκεψη του κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη και μετά βλέπουμε…
Για να δείτε όμως πόσο μας ξεφτίλισε ο πρόεδρος της IAAF, Λαμίνε Ντιακ μετά την παρουσίαση της Ελληνική πλευράς από το γενικό γραμματέα Αθλητισμού Σταύρο Δουβή ζήτησε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη με το 2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες) και το 2006 (Παγκόσμιο Κύπελλο στο ΟΑΚΑ).
Ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και στους Μεσογειακούς Αγώνες. Αν και έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την ανάληψη, έχει οριστεί μόνο η Οργανωτική Επιτροπή, ενώ καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για τα υπόλοιπα, είτε αφορά τελική χωροθέτηση εγκαταστάσεων είτε οργάνωση.
Στασιμότητα και στις δύο διοργανώσεις, όμως μόνο κινδυνολογία μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα όσα γράφονται ότι θα μας πάρουν τις διοργανώσεις.
Μπορεί να συμφωνούμε ότι μας ξεφτιλίζουν όμως η αλλαγή πόλης δεν είναι μόνο πλήγμα για την Ελλάδα, αλλά και για τους ίδιους, αφού έπρεπε να… προσέξουν πριν την αρχική τους επιλογή.greek-olympics.blogspot.com

ΩΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ

1. Την ωρα τοu μεσημεριανοu γευματος, καθηστε σε ενα σταματημενο αυτοκινητο με γυαλια ηλιοu και στοχευετε διερχομενα αυτοκινητα με ενα στεγνωτηρα μαλλιων. Παρακολοuθηστε εαν ελαττωνοuν ταχυτητα.

2. Ζητηστε τον εαυτο σας στο συστημα ενδοεπικοινωνιας. Μην αλλαξετε τη φωνη σας.

3. Καθε φορα ποu καποιος σας ζηταει κατι, ρωτηστε τον αμα θελει και τηγανητες πατατες με αυτο.

4. Τοποθετηστε το καλαθι τον αχρηστων πανω στο γραφειο σας και βαλτε ετικεττα ποu να λεει εισερχομενα.

5. Βαλτε καφε χωρις καφεινη στην καφετιερα για 3 εβδομαδες. Οταν ολοι ξεπερασοuν την εξαρτηση τοuς στην καφεινη, αλλαξτε τον με espresso.

6. Πανω σε ολες σας τις επιταγες στο memo field, γραψτε "για σεξοuαλικες χαρες"

7. Τελειωνετε ολες σας τις προτασεις με τη φραση "... Συμφωνα με την προφητεια"

8. Μη χρησιμοποιειτε σημεια στιξης

9. Αντι να περπατατε, προτιματε να πηδατε, οσο πιο συχνα μπορειτε

10. Ρωτατε ολοuς, τι φυλο ειναι. Αμα σας απαντησοuν γελαστε υστερικα.

11. Στο "drive through" πειτε τοuς οτι η παραγγελια ειναι "to go"

12. Τραγοuδατε μαζι με τοuς καλλιτεχνες στην οπερα.

13. Πηγαινετε σε ενα recital με ποιηση, και ρωτηστε γιατι τα ποιηματα δεν ομοιοκαταληκτοuν

14. Βαλτε κοuνοuπιερα γυρω απο το γραφειο σας, και παιζετε τροπικοuς ήχους όλη μέρα

15. Πεντε μερες πριν, πειτε στοuς φιλοuς σας οτι δεν μπορειτε να πατε στο παρτυ τοuς, επειδη δεν εχετε διαθεση

16. Πειτε στοuς συναδελφοuς σας να σας φωναζοuν με το ονομα ποu σας
φωναζοuν στην παλη, "σκληρος βραχος"

17. Οταν το μηχανημα ΑΤΜ βγαλει τα λεφτα, φωναξτε δυνατα, κερδισα! κερδισα!

18. Οταν φευγετε απο τον ζωολογικο κηπο, αρχιστε να τρεχετε και να
φωναζετε υστερικα, "Τρεξτε να σωθειτε! Ειναι ολα ελευθερα!

19. Κατα τη διαρκεια τοu δειπνοu πειτε στα παιδια σας οτι επειδη η
οικονομια εχει τα χαλια της, πρεπει να δωσετε ενα απο τα παιδια σας

20. Στειλτε αυτο το μηνυμα σε καποιον για να τον κανετε να χαμογελασει.
Αυτο ονομαζεται θεραπεια

Τα στρατόπεδα εργασίας του Στάλιν και ο αφανισμός των Ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσης

Μέχρι τον θάνατο του Ιωσήφ Στάλιν το 1953, 18 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από τις φυλακές και τα στρατόπεδα εργασίας των διαβόητων "γκούλαγκ". Οι κρατούμενοι χρησιμοποιήθηκαν σαν πηγή άμισθης εργασίας για να χτίσουν τις σημαντικότερες υποδομές της χώρας όπως το σιδηροδρομικό σύστημα, τα ορυχεία χρυσού και τις βιομηχανίες ξυλείας. Εκατομμύρια άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στη Σιβηρία, εξαντλημένοι από το κρύο, την πείνα και την εξοντωτική εργασία. Οι περισσότεροι ήταν αθώοι.
Το 1937 ο Στάλιν εξαπολύει τις λεγόμενες "εθνικές επιχειρήσεις", με τις οποίες στρέφεται ενάντια στις μικρές εθνότητες που κατοικούν στη Σοβιετική Ένωση. Η "ελληνική επιχείρηση" ξεκινά στις 17 Δεκεμβρίου του 1937. Στα πλαίσιά της, ο Στάλιν ξεριζώνει από τις εστίες τους 200,000 Πόντιους, εκτελεί 21 χιλιάδες και στέλνει στα στρατόπεδα εργασίας τρεις χιλιάδες ανθρώπους ελληνικής καταγωγής που ζουν στη Σοβιετική Ένωση. Οι καταδικασμένοι είναι όλοι προστάτες οικογενειών. Οι ελληνικές κοινότητες γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα αφανίζονται.

Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την έναρξη της "ελληνικής επιχείρησης", ο Τάσος Τέλλογλου ταξιδεύει στη Σιβηρία, στους τόπους όπου λειτούργησε η «μηχανή εξόντωσης των ανθρώπων» του σοβιετικού καθεστώτος, με οδηγό τον Ιβάν Τζουχά, έναν συγγραφέα ελληνικής καταγωγής. Ο παππούς και οι δύο θείοι του Τζουχά έπεσαν θύματα των σταλινικών διώξεων. 70 χρόνια μετά, ο Τζουχά επιστρέφει στον τόπο όπου κάποτε λειτούργησαν τα στρατόπεδα για να βρει απαντήσεις. Ακόμα, η Κατερίνα Λομβαρδέα ταξιδεύει στις εστίες των Ελλήνων της Ρωσίας και μιλά με τους Έλληνες που επέζησαν και τις οικογένειές τους για τη φρίκη των στρατοπέδων. Τέλος, "Οι Φάκελοι" φέρνουν αντιμέτωπο τον Ιβάν Τζουχά με την κόρη του Νικολάι Γεζώφ, του υπουργού ασφάλειας του Στάλιν, που σφράγισε με την υπογραφή του την καταδίκη του παππού του Τζουχά.
H ντιρεκτίβα 50125 είναι η οδηγία που εκδίδει ο Στάλιν τον Δεκέμβριο του 1937 και την υπογράφει ο υπουργός ασφαλείας του, Νικολάι Γεζώφ. Με αυτήν διατάσσεται η έναρξη της «Ελληνικής Επιχείρησης» και δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για τη σύλληψη των Ελλήνων που κατοικούν στη Σοβιετική Ένωση. Αποτέλεσμα της οδηγίας είναι να εκτελεστούν επί τόπου περίπου είκοσι χιλιάδες και να σταλθούν στα σοβιετικά στρατόπεδα εργασίας τρεις χιλιάδες Έλληνες της Σοβιετικής Ένωσης. Σχεδόν όλοι όσοι συλλαμβάνονται είναι προστάτες οικογενειών.
Η ντιρεκτίβα αποχαρακτηρίστηκε στις 12 Απριλίου του 2006, χάρη στις προσπάθειες του ερευνητή των σταλινικών διωγμών και Έλληνα στην καταγωγή Ιβάν Τζουχά.http://macedonia-greece.blogspot.com/

ΚΑΙ Ο κ. Putin ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ


ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΩΑ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ BABY ΑΣΠΡΗΣ ΦΩΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΑΠΟ ΦΩΚΙΑ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.

Η ΠΡΩΙΝΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

TOKYO - A ..Φωτό από την πτώση του φορτηγού αεροπλάνου λίγες ώρες πριν λόγω σφοδρής κακοκαιρίας στο Τοκίο!!όπου σκοτώθηκαν ο πιλότος και ένα ακόμη άτομο!..Ο Πρόεδρος τον ΗΠΑ δεν καλύπτει τοξικά κεφάλαια των τραπεζών!!!Αυτό το μηνυμα έστειλε στις μεγαλοτράπεζες αργά χθες βράδυ η κ. Christina Romer, που προεδρεύει του Συμβουλίου οικονομικών του Ομπάμα . Ανταυού ο Λευκός Οίκος θα θέσει $ 100 δις σε κυκλοφορία για την αναθερμανση της οικονομίας!...RIYADH, Σαουδική Αραβία - Μια ομάδα σκληρή κληρικών κάλεσε τον Βασιλειά να απαγορεύσει στις γυναίκες να εμφανίζονται στην τηλεόραση ή σε εφημερίδες και περιοδικά, καθιστώντας σαφές ότι είναι σκεπτικοί σε μια τέτοια εξέλιξη!!..TEHRAN, Iran - Πέθανε χθες η συζυγος του Ayatollah Ruhollah Khomeini, του πατέρα της Ιρανικής επανάστασης του !..AUSCHWITZ-BIRKENAU, Poland - Οι υπεύθυνοι του μουσείου των Nazi German Auschwitz-Birkenau όπου σώζεται το μνημείο του Holocaust δείνουν μάχη με τον χρόνο για να το σώσουν από την καταστροφή!! CARACAS, Venezuela - Ο Hugo Chavez αποκάλεσε τον on Obama "ignorant," = αμαθή που πρέπει να μάθει για την Ιστορία της Λατινικής Αμερικής!!..Καμπούλ (Reuters) - Η νέα πολιτική των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν, που θα παρουσιαστεί σύντομα θα περιλαμβάνει μια στρατηγική εξόδου από την στρατιωτική εμπλοκή και θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη είπε χθες ο Barack Obama!...Άγκυρα..ο πρόεδρος Ερντογάν προσεφέρθει να βοηθήσει τα αμερικανικά στρατεύματα να περάσουν από την Τουρκία κατά την διάρκεια εξόδου τους από το Ιράκ!....by diaporon-bl/

ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΡΑΟΚΕ


Οι Ιάπωνες στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ξεδίνουν και ξεχνούν τα προβλήματά τους οργανώνοντας βραδιές καραόκε! Τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης τους δείχνει πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Vita.





Οι κοινωνικές συναναστροφές και η διασκέδαση κάνουν καλό στην υγεία των ανθρώπων ενώ παράλληλα ανεβάζουν και τη διάθεση. Ο κίνδυνος των καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων μειώνεται όταν περνά κάποιος όμορφα την ελεύθερή του ώρα παρέα με αγαπημένα πρόσωπα ακόμα και δίχως να πίνει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.
Ο καθηγητής Τακέσι Τανιγκάγουα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Ehime στην Ιαπωνία εξέτασε στοιχεία που αφορούσαν 19.356 άνδρες ηλικίας από 40 έως 69 ετών και διαπίστωσε πως η διασκέδαση με φίλους, παραδείγματος χάριν το καραόκε, περιορίζει σημαντικά το στρες, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και προστατεύει τον οργανισμό!

«Εν συντομία, η ελαφριά ή ήπια κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με κοινωνικές συναναστροφές κάνουν καλό στην υγεία», εξηγεί ο καθηγητής και συνέχισε λέγοντας πως «όταν πίνουμε παρέα με έναν καλό φίλο αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι και υγιείς»

Όσον αφορά το καραόκε ο κ. Τανιγκάγουα τόνισε: «Οι τραγουδιστές παίρνουν βαθιές ανάσες, κάτι που κάνει καλό στο νευρικό σύστημα. Επιπλέον, μετά την ερμηνεία τους συνήθως δέχονται το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα αντίξοα γεγονότα που προκαλούν άγχος και στρες».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΤΙΓΡΙΣ!!!



Η Νομαρχία Αθηνών έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για την εμφάνιση ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου κουνουπιού-τίγρης καθώς μπορεί να μεταφέρει στον άνθρωπο σοβαρές ασθένειες....





Αφορμή για την κινητοποίηση των αρμοδίων Αρχών στάθηκε πληροφορία για εντοπισμό του εν λόγω είδους κουνουπιού στο Λεκανοπέδιο από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Καθησυχαστικός εμφανίζεται πάντως ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Γιάννης Πιερρουτσάκος.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία έστειλε την περασμένη Παρασκευή έγγραφο προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για πιθανή εμφάνιση του κουνουπιού- τίγρη. Όπως σημείωναν στελέχη της Γενικής Γραμματείας, μετά τις σχετικές πληροφορίες αρχίζουν έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για το είδος αυτό και εφόσον επιβεβαιωθεί, να εξεταστεί ο αριθμός τους και οι βασικές περιοχές εξάπλωσής τους.

Προληπτικά μέτρα

Βάσει του εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Νομαρχία Αθηνών ενημέρωσε ήδη όλους τους δήμους της περιοχής αρμοδιότητάς της με στόχο τη λήψη προληπτικών μέτρων, τον εντοπισμό τυχόν εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και την καταπολέμησή τους.

«Περισσότερο φοβίζει το όνομά του, από το ίδιο το κουνούπι», σχολίασε ο εντομολόγος Πάνος Πετράκης στα Νέα και υποστηρίζει: «Πρέπει να έρθει το κουνούπι, να εγκατασταθεί και να επεκταθεί. Αν δεν υπάρχει κάτι από τα τρία, δεν υπάρχει κίνδυνος. Αυτήν τη στιγμή είμαστε στο πρώτο στάδιο».

Όπως επίσης επισημαίνει «υπάρχουν πολύ πιο έντονα και χειρότερα προβλήματα από την εμφάνιση ενός κουνουπιού», ενώ εμφανίζεται αντίθετος στην επιλογή ραντίσματος με εντομοκτόνα όπου εντοπίζονται κουνούπια- κάτι που σύμφωνα με τον κ. Πετράκη συμβαίνει για παράδειγμα στον Σχοινιά κάθε δέκα ημέρες με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν άλλα είδη (πουλιά, έντομα, ψάρια).

Το κουνούπι- τίγρης προέρχεται από τα δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στην Ευρώπη πρωτοεμφανίστηκε το 1979 στην Αλβανία και στη συνέχεια το 1990 πέρασε στην Ιταλία και το 1999 στη Γαλλία, ενώ σήμερα εντοπίζεται σε περισσότερες από δέκα ευρωπαϊκές χώρες. Στις ΗΠΑ, το 1985 το είδος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Τέξας και πολύ σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλες πολιτείες.

Στην Ελλάδα έκανε την εμφάνισή του το 2004 στην Κέρκυρα και στη Βόρεια Ελλάδα και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο κρούσμα μετάδοσης ασθενειών από το εν λόγω είδος. Το μέγεθος του κουνουπιού- τίγρη δεν διαφέρει ιδιαίτερα σε σχέση με τα άλλα είδη ενώ ξεχωρίζει για τις λευκές ρίγες που έχει στο σώμα του.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Ι.Πιερουτσάκος συστήνει την προσοχή σε όσους ταξιδέψουν στη Νοτιοανατολική Ασία και της Βόρειας-Ανατολικής Αφρικής. Επίσης, επιβάλλεται ο ψεκασμός των εδαφών που έχουν τις εστίες τους τα κουνούπια ώστε να καταπολεμηθεί η ανάπτυξή τους.

Αναζητείται δότης μυελού των οστών για άρρωστο 4χρονο κοριτσάκι

"Αναζητώ συμβατό δότη μυελού των οστών, για την 4χρονη ανιψούλα μου η οποία πάσχει από λευχαιμία (η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη) και θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση τον Μάιο στο Αγίας Σοφίας... έως τότε πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου" (alexiou_mrn@yahoo.com)

ΣΕ 8 ΛΕΠΤΑ 32 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ


Ίσως στα μάτια μας φαίνεται εύκολο αλλά ένα σας λέω ότι και να το δοκιμάσεται είναι
αδύνατον ο άνθρωπός είναι μεγάλη ταλεντάρα...ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ,,,ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ