Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΡΑΟΚΕ


Οι Ιάπωνες στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ξεδίνουν και ξεχνούν τα προβλήματά τους οργανώνοντας βραδιές καραόκε! Τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης τους δείχνει πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Vita.





Οι κοινωνικές συναναστροφές και η διασκέδαση κάνουν καλό στην υγεία των ανθρώπων ενώ παράλληλα ανεβάζουν και τη διάθεση. Ο κίνδυνος των καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων μειώνεται όταν περνά κάποιος όμορφα την ελεύθερή του ώρα παρέα με αγαπημένα πρόσωπα ακόμα και δίχως να πίνει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.
Ο καθηγητής Τακέσι Τανιγκάγουα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Ehime στην Ιαπωνία εξέτασε στοιχεία που αφορούσαν 19.356 άνδρες ηλικίας από 40 έως 69 ετών και διαπίστωσε πως η διασκέδαση με φίλους, παραδείγματος χάριν το καραόκε, περιορίζει σημαντικά το στρες, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και προστατεύει τον οργανισμό!

«Εν συντομία, η ελαφριά ή ήπια κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με κοινωνικές συναναστροφές κάνουν καλό στην υγεία», εξηγεί ο καθηγητής και συνέχισε λέγοντας πως «όταν πίνουμε παρέα με έναν καλό φίλο αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι και υγιείς»

Όσον αφορά το καραόκε ο κ. Τανιγκάγουα τόνισε: «Οι τραγουδιστές παίρνουν βαθιές ανάσες, κάτι που κάνει καλό στο νευρικό σύστημα. Επιπλέον, μετά την ερμηνεία τους συνήθως δέχονται το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα αντίξοα γεγονότα που προκαλούν άγχος και στρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου